Documenttranscriptie
electrolux
Het doet ons genoegen dat u voor onze apparatuur hebt gekozen.
Wij wensen u veel plezier met uw nieuwe apparaat en wij hopen dat u bij de volgende aankoop van huishoudelijke apparatuur ons merk opnieuw in aanmerking zult nemen.
Lees deze gebruiksaanwijzing grondig door en bewaar hem bij het apparaat zodat hij ook in
de toekomst kan worden geraadpleegd. Geef de gebruiksaanwijzing door aan een eventuele volgende eigenaar van het apparaat.
2
electrolux
Inhoud
Waarschuwingen en belangrijke adviezen voor de veiligheid ...................................................... 4
Beschrijving van het apparaat ....................................................................................................... 6
Voordat u de oven voor de eerste keer in gebruik neemt .............................................................. 7
Bedieningsknoppen ...................................................................................................................... 8
Het gebruik van de oven ............................................................................................................. 11
Bak- en braadtabellen ................................................................................................................ 19
Reiniging en onderhoud ............................................................................................................. 21
Als er iets verkeerd gaat ............................................................................................................. 25
Technische gegevens ................................................................................................................ 26
Instructies voor de installateur ..................................................................................................... 26
Instructies voor de inbouw .......................................................................................................... 28
Garantie/Klantenservice.............................................................................................................. 29
Europese Garantie ..................................................................................................................... 31
Handleiding voor de gebruiksaanwijzing
Veiligheidsvoorschriften
!
Stap-voor-stap-handleiding
Aanwijzingen en Tips
Dit apparaat voldoet aan de volgende EG-richtlijnen:
2006/95(Laagspanningsrichtlijn);
89/336 (EMC Richtlijn);
93/68 (Algemene Richtlijn);
en daaropvolgende wijzigingen.
3
electrolux
Nederlands
Waarschuwingen en belangrijke adviezen voor de veiligheid
Bewaar de bij dit apparaat geleverde gebruiksaanwijzing zorgvuldig. Als het apparaat aan
derden geschonken of verkocht wordt, of als u het apparaat bij verhuizing in de oude woning
achterlaat, is het belangrijk dat de nieuwe eigenaar/eigenaresse over deze gebruiksaanwijzing
en de adviezen kan beschikken.
Deze aanwijzingen zijn bedoeld voor de veiligheid van de gebruiker en diens huisgenoten.
Lees ze dus aandachtig door, voordat u het apparaat aansluit en/of in gebruik neemt.
Installatie
De installatie moet verricht worden door
vakkundig personeel, met inachtneming van
de geldende voorschriften. De afzonderlijke
installatiewerkzaamheden zijn beschreven
in de instructies voor de installateur.
• Laat de installatie en aansluiting uitvoeren door een vakman, overeenkomstig de
hem, dankzij zijn vakkennis bekende richtlijnen.
• Ook eventueel naar aanleiding van voor
de installatie noodzakelijke wijzigingen
aan de elektriciteitsvoorziening moeten
door een vakman aangebracht worden.
•
•
•
•
Bediening
Deze oven is ontworpen voor de bereiding
van gerechten; gebruik hem nooit voor
andere doeleinden.
• Pas, bij het openen van de ovendeur, tijdens of na afloop van de bereiding op voor
de hete luchtstroom, die uit de oven naar
buiten komt.
• Tijdens de werking van de oven extra voorzichtig zijn. Door de grote hitte van de
verwarmingselementen zijn de roosters en
andere delen erg heet.
• Indien u - om welke reden dan ook - aluminiumfolie voor voedingsmiddelen in de
oven gebruikt, laat dit dan nooit in direct
contact komen met de bodem van de
oven.
•
4
•
•
•
•
Ga bij het schoonmaken van de oven voorzichtig te werk: sproei nooit vloeistof op
het vetfilter (indien aanwezig), het
verwarmingselement
en
de
thermostaatsensor.
Het is gevaarlijk veranderingen van welke
aard ook aan te brengen aan het apparaat of aan de kenmerken ervan.
Tijdens het bak-, braad- en grillproces
worden de ovendeur en de andere onderdelen van het apparaat erg heet, houd kinderen daarom uit de buurt van het apparaat. Bij de aansluiting van elektrische
apparaten op stopcontacten in de buurt
van de oven, moet u er op letten dat
aansluitkabels niet in aanraking komen
met hete kooktoestellen of vastgeklemd
raken in de hete deur van de oven.
Gebruik altijd ovenwanten om vuurvaste,
hete schotels of schalen uit de oven te
halen.
Een regelmatige reiniging voorkomt de
achteruitgang van het oppervlaktemateriaal van de oven.
Schakel voordat u de oven schoonmaakt
de stroom uit of trek de stekker uit het
stopcontact.
Verzeker u ervan dat de oven in de stand
«UIT» staat, als de oven niet meer gebruikt
wordt.
electrolux
Deze oven is zowel in de uitvoering als
afzonderlijk apparaat of als combinatieapparaat met een elektrische kookplaat,
vervaardigd voor aansluiting op enkelfase
230 V.
• Het apparaat mag niet schoongemaakt
worden met een stoomreiniger.
• Gebruik geen schuurmiddelen of scherpe
metalen schrapers. U kunt daarmee krassen
op het glas van de deur veroorzaken en dat
kan leiden tot het barsten van het glas.
•
Veiligheid van kinderen
Dit apparaat is bestemd voor gebruik door
volwassenen. Het is gevaarlijk om het door
kinderen te laten gebruiken of hen ermee te
laten spelen.
• Houd kinderen uit de buurt, zolang de oven
in werking is. Ook nadat u de oven heeft uitgeschakeld, blijft de deur nog lange tijd heet.
• Dit apparaat is niet bedoeld voor gebruik door
kinderen of personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke of geestelijke vermogens
of een gebrek aan ervaring en kennis, tenzij
dit onder toezicht gebeurt van een voor hun
veiligheid verantwoordelijke persoon of tenzij zij van een dergelijke persoon instructies
hebben ontvangen over het gebruik van het
apparaat.
•
Het symbool
op het product of op de
verpakking wijst erop dat dit product niet als
normaal huishoudelijk afval mag worden behandeld. Het dient daarentegen ingeleverd te worden bij een inzamelingspunt voor de recycling
van elektrische en elektronische apparatuur. Door
uw bijdrage aan de juiste afvalverwerking van dit
product helpt u het milieu en de gezondheid van
uw medemensen te beschermen. Het milieu en
de gezondheid worden door verkeerde afvalverwerking in gevaar gebracht. Voor nadere
informatie over de recycling van dit product kunt
u contact opnemen met uw gemeentehuis, uw
afvalophaaldienst of de winkel waar u het product
heeft aangeschaft.
Klantenservice
Laat controlewerkzaamheden of reparaties
door de klantenservice van de fabrikant of
door een door de fabrikant geautoriseerde
klantenservice uitvoeren en gebruik altijd
originele vervangingsonderdelen.
• Probeer nooit zelf storingen van of beschadigingen aan het apparaat te repareren. Reparaties door niet opgeleide personen kunnen schade of letsel veroorzaken.
•
5
electrolux
Beschrijving van het apparaat
2
1
B
3
4
5
6
7
1.
2.
3.
4.
Bedieningspaneel
Elektronisch programmeren
Luchtopeningen voor koelventilator
Grill
5. Ovenlampje
6. Ovenventilator
7. Typeplaatje
Oven accessoires
Anti-kantel plank
Cake bakvorm
Opvangbak
6
electrolux
Voordat u de oven voor het eerst in gebruik neemt
Tijdens de eerste minuten van de werking,
Is het VOLKOMEN NORMAAL dat rook
en vieze geurtjes worden vastgesteld. Dit
wordt veroorzaakt door de verwarming
van de thermische isolatie en
bewerkingsresidu’s.
Na het verstrijken van de 45 minuten, laat
u de oven afkoelen, waarna u de
binnenkant kunt schoonmaken met warm
water en een niet bijtend afwasmiddel.
Voor de eerste bereiding, worden het
ROOSTER en de LEKPLAAT
zorgvuldig afgewassen (de lade in
geemailleerd metaal en verhoogde rand
die zich in de oven bevindt).
Om de ovendeur te openen, wordt de
handgreep altijd in het midden
vastgenomen.
Om de ovendeur te openen, altijd de
handgreep in het midden vasthouden.
7
electrolux
Bedieningspaneel
Display
Bereidinsfuncties
1
2
Display
Temperatuur Tijdsweergave
3
4
1. Schakelaar AAN / UIT
2. Keuzetoets voor de selectie van de bereidingsfunctie
3. Keuzetoets voor de selectie van de snelle verwarming
4. Keuzetoets “ “ (achteruit)
5. Keuzetoets “ “ (vooruit)
6. Instelling Timer, Bereidingstijd, Einde bereidingstijd
5
6
LET OP
Bij een stroomonderbreking, worden alle
ingestelde gegevens gedurende ongeveer 3
minuten in het geheugen bewaard. Na het
verstrijken van de 3 minuten, worden de
gegevens gewist en dienen deze bij het herstellen
van de stroomtoevoer opnieuw te worden
ingesteld.
Speciale functies
De bereidingsfuncties worden gestuurd door een
elektronische programmeur.
— Functie ‚Demo‘: druk op de toetsen B en
“ “.
Het is mogelijk om het even welke
bereidingsfunctie, temperatuur en bereidingsduur
in te stellen.
8
Het is mogelijk de volgende functies te selecteren,
door twee toetsen tegelijkertijd in te drukken:
— Kinderbeveiliging: druk op de toetsen
en “ “;
— Piepsignaal: druk op de toetsen
en
"+";
electrolux
De oven aan- en uitzetten
— Alvorens een bereidingsfunctie/programma te
selecteren, moet de oven aanstaan. Telkens
wanneer op de keuzetoets
wordt gedrukt,
verschijnt op de display het symbool van de oven
en gaat de ovenverlichting aan.
De oven kan op elk moment worden uitgezet. —
Om de oven uit te zetten, druk op de keuzetoets :
alle bereidingsfuncties/programma’s worden
onderbroken, de ovenverlichting gaat uit en op de
display wordt de huidige tijd weergegeven.
De
selectie
van
bereidingsfunctie
een
ingestelde temperatuur (vb. wanneer de
bereidingsfunctie beeindigd is en de oven nog warm
is), verschijnt deze niet op de display.
De oven aan- en uitzetten
— Alvorens een bereidingsfunctie/programma te
selecteren, moet de oven aanstaan. Telkens
wanneer op de keuzetoets
wordt gedrukt,
verschijnt op de display het symbool van de oven
en gaat de ovenverlichting aan.
De oven kan op elk moment worden uitgezet. —
Om de oven uit te zetten, druk op de keuzetoets :
alle bereidingsfuncties/programma’s worden
onderbroken, de ovenverlichting gaat uit en op de
display wordt de huidige tijd weergegeven.
— Zet de oven aan door te drukken op de
keuzetoets
.
— Druk op de keuzetoets
om de gewenste
functie te selecteren. Telkens wanneer op de toets
wordt gedrukt, licht een symbool van de
bereidingsfuncties op, om aan te duiden welke functie
op dat gegeven moment actief is. Naast het symbool
van de geselecteerde bereidingsfunctie, verschijnt
het overeenkomstig nummer (Afb. 1).
— Voor elke bereidingsfunctie, geeft de display van
de temperaturen de vooraf ingestelde temperatuur
weer. Wanneer de vooraf ingestelde temperatuur
niet geschikt is, druk dan op de knop “ “ of “ “
om de temperatuur in stappen van 5 graden bij te
stellen.
Afb. 1
- het symbool van de thermometer geeft de
temperatuur in de oven weer;
Wanneer de oventemperatuur het ingesteld niveau
bereikt, geeft de programmeur een kort
geluidssignaal af en houdt het symbool van de
thermometer op met knipperen.
Indien de oventemperatuur hoger is dan de
9
electrolux
Wijzigen van de temperatuur
en de vooraf ingestelde
bereidingstijd
— Gebruik de toetsen “ “ of “+” om de ingestelde
temperatuur te wijzigen, terwijl het symbool “°”
knippert (Afb. 2). De programmeerbare
maximumtemperatuur is 250°C.
Afb. 2
— Gebruik de toetsen “ “ of “+” om de ingestelde
bereidingsduur te wijzigen, terwijl het symbool
knippert (Afb. 2).
De volgende symbolen duiden opeenvolgend op
de beschikbare bereidingsfuncties.
1
2
3
4
5
6
10
Geventileerde Bereiding - De warmte
wordt gelijkmatig verspreid dankzij de
werking van een ventilator. De ingestelde
temperatuur is 175°C.
Traditionele Bereiding - De warmte komt
van de boven- en onderkant. De
ingestelde temperatuur is 200°C.
Gewone Grill - De warmte komt alleen
van boven. De ingestelde temperatuur is
250°C.
Geventileerde Grill - De warmte komt
alleen van boven en wordt verspreid door
de ventilator. De ingestelde temperatuur
is 180°C. Kies een temperatuur van max.
200°C.
Bereiding Pizza - De gecombineerde
werking van de warmte afkomstig van
boven en de warme lucht verspreid door
de ventilator, maakt het gelijkmatig bakken
van pizza of zoute taarten mogelijk. De
ingestelde temperatuur is 175°C.
Dubbele Grill - De oven geeft alleen van
boven een intense warmte af. De
ingestelde temperatuur is 250°C.
7
8
9
Bereiding onderaan - De oven geeft
alleen van onder een matige warmte af.
De ingestelde temperatuur is 250°C.
Bereiding bovenaan - De oven geeft
alleen van boven een matige warmte af.
De ingestelde temperatuur is 250°C.
Ontdooien - De ventilator laat in de oven
koude lucht stromen, zodat het
diepgevroren voedsel sneller ontdooit.
electrolux
Het gebruik van de oven voor de eerste keer
Wanneer de oven voor het eerst wordt aangesloten
op het elektriciteitsnet, verschijnen op de display
de cijfers “12.00” en knippert het symbool
.
Om de oven in gebruik te nemen, dient de huidige
tijd te worden ingesteld.
Om de juiste tijd in te stellen:
a) druk op de toets
en terwijl het symbool
knippert (Afb. 3), wordt de tijd ingesteld met behulp
van de toetsen “ “ of “ “ (Afb. 4). Het symbool
verdwijnt ongeveer 5 seconden na de laatste
tijdinstelling (Afb. 5).
b) wanneer het symbool niet langer knippert,
druk
tweemaal op de toets
Ga te werk zoals beschreven in punt „a“.
— druk tweemaal op de toets
‚Traditionele Bereiding‘
.
Afb. 5
en kies de functie
(Afb. 6).
— gebruik de toets “ “ om de temperatuur in te
stellen op 250°C.
— laat de oven LEEG werken gedurende ongeveer
45 minuten. U kunt de oven ook programmeren voor
een periode van 45 minuten.
— verlucht de ruimte tijdens deze handeling.
Het is raadzaam de hierboven beschreven
procedure te herhalen, door de bereidingsfuncties
‚Dubbele Grill‘
Afb. 4
.
Werkwijze:
— zet de oven aan door te drukken op de toets
Afb. 3
Afb. 6
en‚ Geventileerde Bereiding‘
te kiezen gedurende ongeveer 5-10 minuten.
11
electrolux
Het gebruik van de teller
— Druk op de toets om de timer te starten (Afb. 7).
Het symbool
begint te knipperen en op de display
verschijnen de cijfers “0.00”
— Gebruik de toetsen “ “ om de gewenste tijd in te
stellen. De maximaal instelbare tijd is 23 uur en 59
minuten.
— Wanneer de tijd ingesteld is, wacht de timer 3 minuten
en begint vervolgens af te tellen (Afb. 8).
— Na het verstrijken van de periode, is een
geluidssignaal hoorbaar. Om het geluidssignaal te
onderbreken, wordt op een willekeurige toets gedrukt.
Om de instelling van de klok te gebruiken of te
wijzigen:
Afb. 7
Afb. 8
Druk op de knop
totdat het symbool
en het
symbool op de display verschijnen.
Nu is het mogelijk de instelling van de klok te wijzigen
met behulp van de knoppen “ “ of “ “.
Om de klok uit te schakelen:
Druk op de knop
totdat het symbool
en het
symbool op de display verschijnen.
Druk op de knop “ “ om de tijd te verlagen totdat u
„0.00“ op de display ziet (Afb. 9).
LET OP: de tellerfunctie schakelt de oven
NIET automatisch uit, wanneer deze in
werking is.
Het programmeren van de
uitschakeling van de oven
Afb. 9
Afb. 10
— Schuif het gerecht in de oven, selecteer de
bereidingsfunctie en de gewenste temperatuur (Afb.
10).
— Druk op de toets om de functie „Bereidingstijd“
in te schakelen (Afb. 11). Het symbool „Bereidingstijd“
knippert en op de display verschijnen de cijfers
„0.00“.
12
Abb. 11
electrolux
— Terwijl het symbool
knippert, wordt op de
toets “ “ gedrukt om de gewenste tijd in te stellen.
De maximaal instelbare tijd is 23 uur en 59 minuten.
— Wanneer de tijd ingesteld is, wacht de
programmeur 3 seconden, waarna hij begint af te
tellen.
— Na het verstrijken van de periode, gaat de
oven automatisch uit en is een geluidssignaal
hoorbaar. Op de display verschijnen de cijfers
„0.00“.
— Om het geluidssignaal te onderbreken, wordt
op een willekeurige toets gedrukt.
Om de bereidingstijd te wissen, volg de
aanwijzingen op de vorige pagina.
Afb. 12
Om de bereidingstijd te wissen:
— Druk op de toets
tot op de display het
symbool knippert.
— Druk op de toets “ “ tot op de display de
cijfers „0.00“ verschijnen (Afb. 12).
Het programmeren van de inen uitschakeling van de oven
— Stel de “Bereidingstijd” in op de manier
beschreven op de vorige pagina.
— Druk op de toets
en selecteer de functie
Afb. 13
„Bereidingsduur“
aangegeven met het
symbool dat begint te knipperen. Op de display
verschijnt het einde van de bereidingstijd (de
huidige tijd plus de ingestelde bereidingstijd - Afb.
13).
— Gebruik de toets “ “ om het einde van de
bereidingstijd in te stellen.
— Wanneer de tijd ingesteld is, wacht de
programmeur 3 seconden, waarna hij begint af te
tellen.
— De oven gaat automatisch aan en uit, waarbij
het einde van de bereidingstijd wordt aangegeven
met een geluiddsignaal. Om het geluidssignaal te
onderbreken, wordt op een willekeurige toets
gedrukt.
13
electrolux
Automatische uitschakeling
Indien u de oven vergeet uit te zetten, wordt deze
automatisch uitgeschakeld na een bepaalde
periode, in functie van de ingestelde temperatuur
(Afb. 14).
Benutten van de restwarmte
Indien u de automatische uitschakeling van de oven
hebt geprogrammeerd, gaat deze enkele minuten
op voorhand uit. Op deze manier voltooit de
restwarmte in de oven de bereiding en wordt
energie bespaard. De aanwijzingen op de display
blijven in ieder geval zichtbaar tot op het eind van
de ingestelde bereidingstijd.
minder dan 15 minuten.
Kinderbeveiliging
Als de temperatuur
is ingesteld op:
250°C
schakelt de oven
automatisch uit:
na 3 uur
tussen 200 en 245°C
na 5,5 uur
tussen 120 en 195°C
na 8,5 uur
beneden 120°C
na 12 uur
Afb. 14
Het is mogelijk de bedieningen van de
oven te vergrendelen, om te voorkomen
dat kinderen al spelend de oven kunnen
aanzetten.
— Wanneer de oven aanstaat, wordt hij
uitgezet met de toets
.
— Druk tegelijkertijd op de toetsen
en " — " en houd ze minstens 3
seconden ingedrukt. Er klinkt een kort
geluidssignaal en op de display verschijnt
het opschrift ‚SAFE‘ (Afb. 15).
— De oven is nu vergrendeld. Het is
onmogelijk een bereidingsfunctie te
selecteren.
Afb. 15
Om de vergrendeling weg te nemen:
— Druk tegelijkertijd op te toetsen
en "—" en houd ze gedurende minstens
3 seconden ingedrukt. Er klinkt een kort
geluidssignaal en op de display verschijnt
het opschrift ‚SAFE‘ en kan de oven
opnieuw worden gebruikt (Afb. 16).
14
Afb. 16
electrolux
Snel verwarmen
Na selectie van de gewenste
bereidingsfunctie en het instellen van de
bereidingstemperatuur, begint de oven te
verhitten tot de ingestelde temperatuur
wordt bereikt.
De fase waarin de oven wordt verhit duurt
10-15 minuten, naargelang de gekozen
bereidingsfunctie en de ingestelde
temperatuur.
Indien u de ingestelde temperatuur
sneller wenst te bereiken, kan de functie
‚Snel verwarmen‘ worden gebruikt.
1) zet de oven aan door te drukken op
de toets ;
2) selecteer de bereidingsfunctie, op de
manier beschreven op de vorige pagina’s;
3) stel de temperatuur in met behulp van
de toetsen “ “ en “ “. De
temperatuurweergave op de display
knippert;
B
Afb. 17
4) druk op de toets B . Het opschrift
«FHU» verschijnt op de display (Afb. 17).
5) wanneer wordt gedrukt op de toets
, knippert het symbool van de
ingestelde temperatuur “°” gedurende
omgeveer 10 seconden, om aan te geven
dat de temperatuur nog kan worden
aangepast met behulp van de toetsen
“ “ en “ “.
6) Wanneer de temperatuur in de oven
het ingesteld niveau heeft bereikt, geeft
de programmeur een kort geluidssignaal
af en verschijnt de ingestelde
temperatuur op de display.
Deze functie kan worden gebruikt bij om
het even welke bereidingsfunctie en temperatuur.
15
electrolux
Demofunctie
Deze modus is bedoeld voor de vakhandel om
de functies van de oven te kunnen
demonstreren zonder stroomverbruik, afgezien
van de binnenverlichting, het display en de
ventilator. Deze functie kan alleen bij de eerste
aansluiting ingeschakeld worden.
In geval van stroomuitval, nadat de stroomtoevoer
weer hersteld is, kan de demofunctie, alleen
ingeschakeld worden als in het display
automatisch de weergave 12:00 en het symbool
knippert.
B
Abf. 18
ongeveer 2 seconden
1. Raak de toets
aan. Er klinkt een kort signaal.
2. Raak tegelijk de toetsen
en “ ” aan. Er
klinkt een kort signaal, op het display
verschijnt het tijdstip 12:00. (Afb. 18).
Als de oven wordt ingeschakeld verschijnt
het symbool
op het display, dit geeft aan dat
de demofunctie geactiveerd is.
Alle functies van de oven kunnen geselecteerd
worden.
De oven is niet echt in werking en de
verwarmingselementen worden niet
ingeschakeld.
Schakel de oven uit en ga te werk zoals boven
beschreven, om de demofunctie weer uit te
schakelen.
De demofunctie blijft bij stroomuitval in het
programma opgeslagen
Foutcode
De elektronische programmeur verricht
voortdurend een diagnostische test van het
systeem. Indien een aantal parameters niet correct
zijn, vb. omwille van een oneigenlijk gebruik van
de oven, onderbreekt de besturingseenheid de
in gebruik zijnde functies en verschijnt op de
display de overeenkomstige foutcode (“F”
gevolgde door cijfers).
16
Abf. 19
electrolux
Praktische tips
Alle bereidingen doet u met gesloten
ovendeur.
Deze oven is voorzien van een exclusief
bereidingssysteem dat een natuurlijke luchtcirculatie
genereert met voortdurend hergebruik van de
bereidingsstoom.
Ditmaakthetmogelijkometenswarentebereidenineen
omgeving met een constante vochtigheidsgraad, terwijl
de levensmiddelen van binnen zacht en van buiten
krokant blijven. Bovendien worden de bereidingstijden
en het energieverbruik tot een minimum beperkt.
Gedurende de bereiding kan er stoom ontstaan, die bij
het openen van de deur naar buiten komt.
Dit verschijnsel is helemaal natuurlijk.
Op het moment van het openen van de
ovendeur, gedurende de bereidingsfase
of aan het einde hiervan, oppassen met
de hete lucht die uit de oven komt.
Zodra voedsel wordt verwarmd onstaat er stoom die in
contactkomtmethetglasvandeovendeurenvervolgens
waterdruppels op het glas vormt. Dit is normaal en wordt
niet door een fout in de oven veroorzaakt.
Om condensatie te verminderen, de lege oven altijd 10
minuten voorverwarmen.
We adviseren deze druppels na ieder gebruik te
verwijderen.
Onder-en bovenelement
Warmte komt van onder en boven. Normaal gebruikt
u de middelste geleiderichels. Moet het gerecht meer
warmte van boven dan van onder hebben, gebruik
dan hoger liggende geleiderichels; evenzo
omgekeerd.
Bakken met hete-lucht
Verwarmen gebeurt door middel van hete-lucht; de
lucht wordt door middel van een ventilator in de ovenachterwand gecirkuleerd. Daardoor verdeelt de hetelucht zich snel en gelijmatig over de gehele ovenruimte.
Zodoende kunnen meerdere gerechten, over de
gehele ruimte verdeeld, tegelijk gebakken worden.
De gerechten nemen geen geur van elkaar over.
Bij het gebruik van hete-lucht kunnen 2 bakblikken
tegelijk in de oven geplaatst worden (Afb. 23). Bij het
gebruik van slechts één richelhoogte beleven wij
de onderste aan; daardoor heeft u ook beter zicht op
het gerecht.
Hete-lucht is zeer geschikt voor het steriliseren of drogen
van champignons en fruit.
Grilleren + hete lucht
Voor het grilleren of braden van flinke porties vlees. De
hitte van het grill-element wordt gelijkmatig in de hele
oven verdeeld. De snel cirkulerende hete lucht zorgt
ervoor dat het vlees aan alle kanten tegelijk dichtschroeit.
Konventioneel grilleren
De klein-stand
is bijzonder geschickt voor het
grilleren van steaks, worstjes, schaschlicks, toast en
dergelijke.
voor het gelijktijdig grilleren van
De groot-stand
meerdere stukken vlees of een gemengde
vleesschotel.
Gebruik van de grill
Bijna alle vleessoorten kunnen gegrilleerd worden,
behalve rollades gehakt vlees en bepaalde magere
stukken wild. Vlees en vis aan beide kanten met olie
invetten en op het grillrooster leggen. De richelhoogte
hangt van de vleessoort af. Het rooster kan in de oven
gedaan worden met zijn randen omhoog of omlaag
waardoor aldus een verandering in de afstand van de
grill-element gebracht wordt. De lekschaal moet in de
eerste richel van onderaf geschoven worden.
Bij het grilleren verdient het aanbeveling om
voortijds een weinig water in de lekschaal te doen.
Dat voorkomt vastbakken van het afdruipende vet
en vereenvoudigt zodoende het schoonmaken.
17
electrolux
Raadgevingen voor het
bakken en braden
Gebak vergt doorgaans een matige tempe-ratuur
(150-200°C); zodoende moet de oven cirka 10
minuten voorverwarmd worden. Open tijdens het
bakken de ovendeur niet voordat 3/4 van de
baktijd verstreken is. Gebak wat gegarneerd wordt
eerst 2/3 van de baktijd laten bakken en dan
garneren en afbakken. De resterende baktijd hangt
sterk af van de soort en hoeveelheid garnituur.
Roerdeeg moet moeilijk van de lepel gaan; de
baktijd wordt anders onnodig lang door teveel
vocht. Bij gebruik van twee bakblikken moet een
richel vrijgelaten worden (Afb. 22).
Vlees dat gebraden wordt moet niet minder dan 1
kg wegen; kleinere stukken kunnen uitdrogen.
Donker vlees dat van buiten gaar maar van binnen
rose of rood moet blijven vergt een hoge
temperatuur (200-250°C). Licht vlees, gevogelte
en vis, vergt daarentegen een lage temperatuur
(150-175°C). Sausen alleen bij een korte braadtijd
direkt toevoegen, in andere gevallen in het laatste
half uur. Of het vlees gaar is probeert u met een
lepel: laat het zich niet indrukken, dan is het gaar.
Rosbief en biefstuk, dat van binnen rose moet
blijven, snel bij hoge temperatuur braden. Bij
braden zonder schaal, direkt op het rooster, een
lekschaal in de onderste richels plaatsen. Let op
dat de rekken op de juiste manier in de oven
geplaatst worden. Laat vlees na het braden
minstens 15 minuten staan alvorens het aan te
snijden: hiermee voorkomt u het verloren gaan
van vleesnat.
Doe wat water in de lekschaal om het ontstaan
van rook, door verbranden van vet, te vermijden
herhaal dat af en toe om kondensvorming tegen te
gaan.
Borden kunt u in de oven, op de laangste
temperatuur-instelling, verwarmen.
18
Attentie!
Plaats geen voorwerpen op de bodem
van de oven en bedek deze tijdens het
gebruik niet met aluminiumfolie. Hierdoor
kan oververhitting ontstaan die van
invloed is op het bakresultaat en het email
van de oven beïnvloedt. Plaats pannen,
hittebestendige schalen en aluminiumfolie
alleen op het rooster dat in de daartoe
bestemde gleuven is geschoven.
Kooktijden
De tijd welke nodig is voor het betreffende gerecht
hangt af van de samenstelling, de massa en de
hoeveelheid water dat zicht in dat gerecht bevindt.
Raadpleeg de in dit boekje afgedrukte tabel indien
u voor de eerste keer een gerecht in uw nieuwe
oven gaat bereiden.
Bedenk daarbij dat de tabel niet meer dan een
richtlijn is.
Hete-lucht
electrolux
Bak- en braadtabel
Boven- en onderwarmte en hetelucht
Tijden zijn exclusief voorverwarmen.
De lege oven altijd 10 minuten voorverwarmen.
SOORT
GERECHT
GEBAK
Schuimtaart
Zandtaartdeeg
Kwarktaart
Appelcake (Appeltaart)
Strudel
Jamtaart
Fruitcake
Biscuitgebak
Kerstcake
Pruimentaart
Kleine cake
Koekjes
Schuimpjes
Koffiebroodjes
Soesjes
Taartjes
BROOD EN PIZZA
Wit brood
Roggebrood
Broodjes
Pizza
OVENSCHOTELS
Hartige taart
Groentetaart
Quiche
Lasagne
Cannelloni
VLEES
Rund
Varken
Kalf
Rosbief
rood
medium
doorbakken
Varkensschouder
Varkensschenkel
Lam
Kip
Kalkoen
Eend
Gans
Konijn
Haas
Fazant
Gehaktbrood
VIS
Forel/Zeebrasem
Tonijn/Zalm
Boven- en onderwarmte
4
3
2
1
Hetelucht
4
3
2
1
temp °C
temp
°C
Bereidingstijd in
minuten
OPMERKINGEN
2
2
1
1
2
2
2
1
1
1
3
2
2
2
2of 3
2
170
170
175
170
180
190
170
170
150
175
170
160
135
200
210
180
2 (1en3)*
2 (1en3)*
2
2 li + re.
2
2(1en3)*
2
2(1en3)*
2
2
2
2(1en3)*
2(1en3)*
2
2(1en3)*
2
160
160
165
160
160
180
150
165
150
160
160
150
150
190
170
170
45-60
20-30
60-80
90-120
60-80
40-45
60-70
30-40
120-150
50-60
20-35
20-30
60-90
12~20
25-35
45-70
In cakevorm
In cakevorm
In cakevorm
In cakevorm
Op bakplaat
In cakevorm
In cakevorm
In cakevorm
In cakevorm
In broodvorm
Op bakplaat
Op bakplaat
Op bakplaat
Op bakplaat
Op bakplaat
In cakevorm
1
1
2
2
195
190
200
200
2
1
2(1en3)*
2
185
180
175
200
60-70
30-45
25-40
20-30
In broodvorm
Op bakplaat
Op bakplaat
2
2
1
2
2
200
200
210
200
200
2(1en3)*
2(1en3)*
1
2
2
175
175
190
200
200
40-50
45-60
30-40
25-35
25-35
In
In
In
In
In
2
2
190
180
2
2
175
175
50-70
100-130
Op rooster
Op rooster
2
190
2
175
90-120
Op rooster
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
210
210
210
180
180
190
190
180
175
175
190
190
190
180
2
2
2
2
2
2
2
2
2
1
2
2
2
2
200
200
200
170
160
175
200
160
220
160
175
175
175
170
50-60
60-70
70-80
120-150
100-120
110-130
70-85
210-240
120-150
150-200
60-80
150-200
90-120
tot.150
Op rooster
Op rooster
Op rooster
Met zwoerd
2 stuks
Bout
Heel
Heel
Heel
Heel
In stukken
In stukken
Heel
in broodvorm
2
2
190
190
2(1en3)*
2(1en3)*
175
175
40-55
35-60
3-4 vissen
4-6 filets
bakvorm
bakvorm
bakvorm
bakvorm
bakvorm
(*) Indien u gelijktijdig meer dan een gerecht wilt bereiden, adviseren wij u deze op de tussen haakjes aangegeven
niveaus te plaatsen.
19
electrolux
Grillen
Tijden zijn exclusief voorverwarmen.
De lege oven altijd 10 minuten voorverwarmen.
Hoeveelheid
Grillen
SOORT GERECHT
4
3
Stuks
g.
temp.°C
2
Bereidingstijd in
minuten
2e kant
1e kant
1
Tournedos
Biefstuk
Worstjes
Varkenskarbonades
Kip (in twee helften)
Kebabs
Kip (borst)
Hamburger*
*Voorverwarmen 5’00'’
Vis (filets)
Sandwiches
Toast
4
4
8
4
2
4
4
6
800
600
/
600
1000
/
400
600
3
3
3
3
3
3
3
2
250
250
250
250
250
250
250
250
12~15
10~12
12~15
12~16
30~35
10~15
12~15
20-30
12~14
6~8
10~12
12~14
25~30
10~12
12~14
4
4~6
4~6
400
/
/
3
3
3
250
250
250
12~14
5~7
2~4
10~12
/
2~3
Grillen met hetelucht
Met hetelucht plus het instellen van een maximumtemperatuur van 200°C.
Hoeveelheid
Grillen met hetelucht
Bereidingstijd in
SOORT GERECHT
minuten
4
3
1e
kant
Stuks
g.
temp.°C
2e kant
2
1
Rollade (kalkoen)
Kip ( in twee helften)
Kippenpoten
Kwartel
Groentegratin
St. Jacobsschelpen
Makreel
Vismoten
1
2
6
4
—
—
2-4
4-6
1000
1000
—
500
—
—
—
800
3
3
3
3
3
3
3
3
200
200
200
200
200
200
200
200
30~40
25~30
15~20
25~30
20~25
15~20
15~20
12~15
20~30
20~30
15~18
20~25
—
—
10~15
8~10
Pizzafunctie
Pizzafunctie
SOORT GERECHT
Pizza , groot
Pizza , klein
Broodjes
4
3
2
1
1
1
1
temp.°C
200
200
200
Bereidingstijd in
minuten
15~25
10~20
15~25
OPMERKINGEN
op bakplaat
op bakplaat of op rooster
op bakplaat
De aangegeven temperaturen zijn richtlijnen. Misschien moeten de temperaturen aangepast worden
aan persoonlijke wensen.
20
electrolux
Reiniging en onderhoud
Voordat u de oven schoonmaakt, de
oven uitschakelen en laten afkoelen.
Het apparaat mag niet schoongemaakt worden met een stoomreiniger.
Belangrijk: Voor elke reinigingshandeling de
stekker van het apparaat absoluut uit het stopcontact halen.
Voor een lange levensduur van het apparaat is
het noodzakelijk de volgende reinigingswerkzaamheden regelmatig te verrichten:
- Doe dit alleen bij een afgekoelde oven.
- Maak de geëmailleerde delen schoon met
zeepsop.
- Gebruik geen schuurmiddelen.
- Onderdelen van roestvrij staal en de glasplaat droogwrijven met een zachte doek.
- Bij hardnekkige vlekken normaal verkrijgbare reinigingsmiddelen voor roestvrij staal
of warme azijn gebruiken.
Het email van de oven is uiterst duurzaam en
in hoge mate resistent. De inwerking van hete
fruitzuren (citroenen, pruimen of dergelijke)
kunnen echter op de oppervlakken van email
blijvende, matte en ruwe vlekken achterlaten.
Dergelijke vlekken op het hoogglanzende oppervlak van het email hebben echter geen invloed op de functies van de oven. Reinig de
oven grondig na elk gebruik. Zo kunt u verontreinigingen het makkelijkst verwijderen. Verder
inbranden wordt daardoor voorkomen.
Schoonmaakmiddelen
Voordat welke schoonmaakmiddelen dan ook
voor uw oven gebruikt, moet u controleren of
ze geschikt zijn en of hun gebruik wordt aanbevolen door de fabrikant.
Schoonmaakmiddelen met bleekmiddel mogen
NIET worden gebruikt omdat zij de toplaag van
de oppervlakken dof kunnen maken. Ook het gebruik van ruwe schuurmiddelen moet worden
vermeden.
Schoonmaken van de buitenkant
Wrijf regelmatig over het bedieningspaneel, de
ovendeur en de afdichting met een zachte doek
die goed is uitgewrongen met een zachte doek
met warm water die goed is uitgewrongen, waaraan een beetje.
Om het beschadigen of verzwakken van de glasplaten
te voorkomen, moet u het gebruik van de volgende middelen vermijden:
• Was- en bleekmiddelen
• Geïmpregneerde sponsjes die niet geschikt
zijn voor pannen met antiaanbaklaag
• Schuursponsjes van staalwol
• Chemische ovensponsjes of spuitbussen
• Roestverwijderaars
• Vlekkenverwijderaars voor bad en gootsteen
Maak het binnen- en buitenvenster van de deur
schoon met een warm zeepsopje. Mocht het
binnenvenster van de deur erg verontreinigd zijn,
dan is het gebruik van een schoonmaakmiddel
zoals Hob Brite aan te bevelen. Gebruik geen
verfkrabbers om aangekoekt vuil te verwijderen.
Maak de ovendeur NIET schoon terwijl de glasplaten warm zijn. Als deze
voorzorgsmaatregel niet wordt nagekomen, dan kan de glasplaat verbrijzelen.
Als de glasplaat van de deur gebarsten
is of diepe krassen heeft, dan wordt het
glas minder sterk en moet het worden
vervangen om te voorkomen dat het
verbrijzelt. Neem contact op met de
Klantenservice die u graag die u graag
advies zal geven..
21
electrolux
Ovenruimte
De emaille basis van de ovenruimte kunt u het
best schoonmaken als de oven nog warm is.
Veeg de oven na elk gebruik schoon met een
zachte doek gedrenkt in warm water met een
afwasmiddel. Af en toe is het echter nodig de
oven grondiger schoon te maken, gebruik
daarvoor een in de handel verkrijgbare
ovenreiniger.
Grill-verwamingselement
Dit model is uitgerust met een neerklapbaar
grillelement, om de bovenkant van de oven
gemakkelijker te kunnen reinigen.
Laat de oven eerst volledig afkoelen
en trek de stekker uit het
stopcontact.
1) Draai de schroef, waarmee het grillelement
bevestigd is, los (zie afb.). Als u deze
handeling voor de eerste keer uitvoert,
raden wij u aan een schroevendraaier te
gebruiken.
2) Trek het grillelement dan voorzichtig naar
beneden, zodat u bij de bovenkant van de
ovenruimte kunt komen (zie afb.).
3) Reinig de bovenkant van de oven met een
geschikt reinigingsmiddel en droog hem af,
voordat u het neerklapbare grillelement
weer op zijn plaats zet.
4) Duw het grillelement voorzichtig naar boven
op zijn oorspronkelijke plaats en draai de
borgmoer weer goed vast.
Zorg ervoor dat de borgmoer van de
grill goed vastgedraaid is, om te
voorkomen dat de grill omlaag valt
wanneer deze in gebruik is.
Ovenrekken en reksteunen
Laat de ovenrekken en reksteunen in warm
water met afwasmiddel weken en verwijder
hardnekkig vuil met een goed met reinigingsmiddel doorweekt schoonmaaksponsje.
Goed afspoelen en met een zachte doek
afdrogen.
22
electrolux
De reksteunen kunnen verwijderd worden zodat
ze makkelijk schoon gemaakt kunnen worden.
Ga als volgt te werk:
1. verwijder de voorste schroef terwijl u met de
andere hand de reksteun vasthoudt;
2. maak de achterste haak los en neem de reksteun weg;
3. zet de steun na het schoonmaken terug door
de procedure in omgekeerde volgorde uit te
voeren.
Zorg ervoor dat de borgmoeren van het steunrek goed vastgedraaid zijn.
Afb. A
Reiniging van de ovendeur
Voordat u de ovendeur gaat schoonmaken, raden wij u aan deze los te maken van de oven.
Ga als volgt te werk:
1. zet de ovendeur helemaal open;
2. lokaliseer de scharnieren waarmee de deur
aan de oven is bevestigd (Afb. A);
3. maak de kleine hendels op de scharnieren
los en draai ze (Afb. B);
4. pak de deur aan beide kanten vast, draai
deze vervolgens langzaam naar de oven toe
totdat deze half dicht is (Afb. C);
5. trek dan de deur zachtjes los van zijn plek
(Afb. C);
6. leg de deur op een stevige ondergrond;
Maak het glas van de deur alleen schoon met
warm zeepsop en een zachte doek. Gebruik
nooit agressieve schuurmiddelen. Zet, nadat de
schoonmaak voltooid is, de ovendeur weer op
zijn plaats, volg de procedure in de omgekeerde
volgorde.
Apparaten van roestvrij staal of aluminium:
Wij adviseren u de ovendeur alleen schoon te
maken met een natte spons en hem daarna af
te drogen met een zachte doek.
Afb. B
Afb. C
23
electrolux
Gebruik nooit staalwol, zuren of bijtende producten,
deze kunnen het ovenoppervlak beschadigen.
Maak het bedieningspaneel van de oven net zo
voorzichtig schoon.
Maak de ovendeur NIET schoon terwijl de glasplaten warm zijn. Als deze
voorzorgsmaatregel niet wordt nagekomen, dan kan de glasplaat verbrijzelen.
Als de glasplaat van de deur gebarsten is of
diepe krassen heeft, dan wordt het glas minder
sterk en moet het worden vervangen om te voorkomen dat het verbrijzelt. Neem contact op met
Klantenservice die u graag van advies zal dienen.
Vervanging van het ovenlampje
Koppel het apparaat los
Als het ovenlampje moet worden vervangen, dan
moet deze voldoen aan de volgende eisen:
- Vermogen: 25 W,
- Voltage: 230 V (50 Hz),
- Hittebestendig tot 300° C,
- Soort aansluiting: E14.
Deze lampjes zijn verkrijgbaar bij de Klantenservice.
Het kapotte lampje vervangen:
1. Zorg ervoor dat de stekker uit het stopcontact
is gehaald.
2. Druk het glazen dekseltje in en draai het tegen de klok in.
3. Verwijder het kapotte lampje en vervang dit
door een nieuw.
4. Zet het glazen dekseltje terug en steek de stekker weer in het stopcontact.
24
Vetfilter
Laat de oven eerst afkoelen en controleer
of hij is uitgeschakeld.
Gedurende het braden of grilleren van vlees ontstaat
een vettige damp, welke op de ventilatorbladen
neerslaat. Om dat te voorkomen plaatst u vóór u gaat
braden of grilleren, het vetfilter.
Wij adviseren u het filter steeds na gebruik te
reinigen in heet water met een afwasmiddel.
Om het filter te verwijderen drukt u het lipje
naar boven.
electrolux
Als er iets verkeerd gaat
Als het apparaat niet goed werkt, het volgende controleren, voordat u contact opneemt met het
Electrolux Servicecentrum:
PROBLEEM
OPLOSSING
# De oven schakelt niet in.
"Controleer of zowel de bereidingsfunctie als de
temperatuur zijn ingesteld
of
"Controleer, of het apparaat goed aangesloten is en
de schakelaar van het stopcontact of de
netstroomtoevoer naar de oven op AAN staan.
# Het oventemperatuurlampje gaat
niet branden.
"Stel een temperatuur in met de thermostaatknop
of
"Stel een functie in met de functieknop van de
oven.
# Het ovenlampje gaat niet branden.
"Stel een temperatuur in met de thermostaatknop
of
" Controleer het lampje en vervang het, indien
nodig (zie “De oven schoonmaken”)
# De bereiding van de gerechten
duurt te lang of ze worden te snel
gaar.
" De temperatuur moet aangepast worden
of
"Volg het advies in de instructies op, met name het
hoofdstuk „Practische Tips“.
# Stoom en condenswater slaan neer
op de gerechten en de deur van de
oven.
"Na afloop van de bereiding de gerechten niet langer
dan 15-20 minuten in de oven laten staan.
25
electrolux
Technische gegevens
Vermogen verwarmingselementen
Onderwarmte
1000 W
Bovenwarmte
800 W
Inbouw
Hoogte
onder bovenkant
in kolom
mm 600
mm 587
Boven-/onderwarmte
1800 W
Breedte
mm 560
Grill
1650 W
Diepte
mm 550
Grote grill
2450 W
Hetelucht
2000 W
Oven
Pizzafunctie
3000 W
Ovenlampje
25 W
Motor van de heteluchtventilator
25 W
Motor koelventilator
25 W
Totale aansluitwaarde
Spanning (50 Hz)
Hoogte
335 mm
Breedte
395 mm
Diepte
400 mm
Bruikbare inhoud oven
3075 W
230 V
Instructies voor de installateur
Inbouw en installatie moeten
uitgevoerd worden met strikte
inachtneming van de geldende
voorschriften. Elke ingreep mag
slechts plaatsvinden als het apparaat
uitgeschakeld is. Ingrepen mogen
uitsluitend verricht worden door een
erkend installateur.
De fabrikant kan niet aansprakelijk
gesteld
worden
als
de
veiligheidsvoorschriften
niet
opgevolgd worden.
26
53 l
electrolux
Elektrische aansluiting
Klemmenbord
Let voor het aansluiten op het volgende:
- De zekering en de huisinstallatie moeten op
de max. belasting van het apparaat berekend
zijn (zie typeplaatje).
- De huisinstallatie moet voorzien zijn van een
aardaansluiting overeenkomstig de geldende
voorschriften.
- De wandcontactdoos (type Perilex als de oven
in combinatie met een elektrische kookplaat is
uitgevoerd)
en
de
meerpolige
installatieautomaat of groepsschakelaar moeten
ook na de installatie van het apparaat makkelijk
bereikbaar zijn.
Het apparaat wordt geleverd zonder aansluitsnoer.
Aan het snoer moet een geschikte stekker worden
gemonteerd.
Indien u een directe aansluiting op de
elektriciteitsvoorziening (hoofdleiding) wenst, moet
u een omnipolaire schakelaar, met een
minimumafstand van 3 mm tussen de contactpunten,
tussen het apparaat en de hoofdleiding monteren,
die geschikt is voor de vereiste belasting en die in
overeenstemming is met de geldende voorschriften.
De groen-gele aardingsdraad mag niet worden
onderbroken door de schakelaar en dient 2-3 cm
langer te zijn dan de andere draden. Het
aansluitsnoer moet in ieder geval zodanig geplaatst
zijn, dat het nergens een temperatuur kan bereiken
die 50 °C hoger is dan de omgevingstemperatuur.
Geschikte voedingskabels zijn de volgende typen,
met inachtneming met de desbetreffende
noodzakelijke koperdoorsneden: H07 RN-F, H05
RN-F, H05 RR-F, H05 VV-F, H05 V2V2-F (T90),
H05 BB-F.
De oven is voorzien van een makkelijk toegankelijk
klemmenbord, dat berekend is voor de werking
op een éénfase-stroomvoorziening van 230 V.
Letter L Letter Nof E -
Onder stroom staande klem
Neutrale klem
Aardeklem
27
electrolux
Instructies voor de inbouw
Afb. A
Afb. B
550 M
560
- 57
0
Ovenafmetingen (Afb. A)
Instructies voor de inbouw
Voor een onberispelijke werking van het
ingebouwde apparaat moet het inbouwmeubel
resp. de uitsparing waarin het apparaat moet
worden ingebouwd geschikte afmetingen
hebben (Afb. B-C).
Afb. C
Bevestiging in het meubel
-
28
Open de ovendeur;
bevestig de oven aan het inbouwmeubel
door de vier afstandsstukken (Afb.D - A) die
precies in de gaten van het frame passen,
te plaatsen en deze daarna met de vier
bijgeleverde houtschroeven (Fig. D - B) vast
te zetten.
IN
Afb. D
600
Voor een onberispelijke werking van het
ingebouwde apparaat moet het inbouwmeubel
resp. de uitsparing waarin het apparaat moet
worden ingebouwd geschikte afmetingen
hebben.
In overeenstemming met de geldende
voorschriften moeten alle delen, die de
bescherming tegen aanraking van onder
spanning staande en geïsoleerde delen
garanderen, zodanig bevestigd zijn, dat ze niet
zonder gereedschap verwijderd kunnen worden.
Hierbij hoort ook de bevestiging van eventuele
afsluitende kanten aan het begin of einde van
een aanbouwlijn.
De bescherming tegen aanraking moet in ieder
geval door het inbouwen gegarandeerd zijn.
Het apparaat kan met de achterkant resp. zijkant
tegen hogere keukenmeubelen, apparaten resp.
wanden geplaatst worden. Aan de andere zijkant
mogen er echter geen andere apparaten of
meubelen van dezelfde hoogte als het apparaat
geplaatst worden.
100
80÷
electrolux
Europese Garantie
Dit apparaat wordt door Electrolux in elk van de achter in deze handleiding genoemde landen
gedurende de in het bij het apparaat behorende garantiebewijs genoemde periode of anderszins
bij de wet gegarandeerd. Als u van een van deze landen verhuist naar een ander van de hieronder
genoemde landen, verhuist de garantie op het apparaat met u mee. De volgende beperkingen zijn
hierop van toepassing:
•
De garantie op het apparaat begint op de datum van eerste aankoop van het apparaat. Deze
datum dient te worden aangetoond door overlegging van een geldig, door de verkoper van het
apparaat afgegeven aankoopbewijs.
•
De garantie op het apparaat geldt voor dezelfde periode en in dezelfde mate voor arbeidsloon
en onderdelen als van toepassing in uw nieuwe land van vestiging op dit specifieke model of
deze specifieke serie apparaten.
•
De garantie op het apparaat is persoonlijk, geldt dus voor de oorspronkelijke koper van het
apparaat en kan niet worden overgedragen op een andere gebruiker.
•
Het apparaat wordt geïnstalleerd en gebruikt in overeenstemming met de door Electrolux
afgegeven instructies en wordt alleen in huis gebruikt, dat wil zeggen, het apparaat wordt niet
gebruikt voor commerciële doeleinden.
•
Het apparaat wordt geïnstalleerd in overeenstemming met alle relevante voorschriften die in
uw nieuwe land van vestiging van kracht zijn.
De voorwaarden van deze Europese garantie tasten geen van de aan u bij de wet verleende
rechten aan.
31
electrolux
www.zanker.de
68
35698-3001
09/07 R.0