ZANKER ZKB7529X Handleiding

Type
Handleiding
electrolux
2
Het doet ons genoegen dat u voor onze apparatuur hebt gekozen.
Wij wensen u veel plezier met uw nieuwe apparaat en wij hopen dat u bij de volgende aan-
koop van huishoudelijke apparatuur ons merk opnieuw in aanmerking zult nemen.
Lees deze gebruiksaanwijzing grondig door en bewaar hem bij het apparaat zodat hij ook in
de toekomst kan worden geraadpleegd. Geef de gebruiksaanwijzing door aan een eventuele vol-
gende eigenaar van het apparaat.
electrolux
3
Waarschuwingen en belangrijke adviezen voor de veiligheid ...................................................... 4
Beschrijving van het apparaat ....................................................................................................... 6
Voordat u de oven voor de eerste keer in gebruik neemt .............................................................. 7
Bedieningsknoppen ...................................................................................................................... 8
Het gebruik van de oven .............................................................................................................11
Bak- en braadtabellen ................................................................................................................ 19
Reiniging en onderhoud ............................................................................................................. 21
Als er iets verkeerd gaat ............................................................................................................. 25
Technische gegevens ................................................................................................................ 26
Instructies voor de installateur ..................................................................................................... 26
Instructies voor de inbouw .......................................................................................................... 28
Garantie/Klantenservice.............................................................................................................. 29
Europese Garantie ..................................................................................................................... 31
Veiligheidsvoorschriften
Stap-voor-stap-handleiding
Aanwijzingen en Tips
Handleiding voor de gebruiksaanwijzing
!
Inhoud
Dit apparaat voldoet aan de volgende EG-richtlijnen:
- 2006/95(Laagspanningsrichtlijn);
- 89/336 (EMC Richtlijn);
- 93/68 (Algemene Richtlijn);
en daaropvolgende wijzigingen.
electrolux
4
Waarschuwingen en belangrijke adviezen voor de veiligheid
Bewaar de bij dit apparaat geleverde gebruiksaanwijzing zorgvuldig. Als het apparaat aan
derden geschonken of verkocht wordt, of als u het apparaat bij verhuizing in de oude woning
achterlaat, is het belangrijk dat de nieuwe eigenaar/eigenaresse over deze gebruiksaanwijzing
en de adviezen kan beschikken.
Deze aanwijzingen zijn bedoeld voor de veiligheid van de gebruiker en diens huisgenoten.
Lees ze dus aandachtig door, voordat u het apparaat aansluit en/of in gebruik neemt.
Installatie
De installatie moet verricht worden door
vakkundig personeel, met inachtneming van
de geldende voorschriften. De afzonderlijke
installatiewerkzaamheden zijn beschreven
in de instructies voor de installateur.
Laat de installatie en aansluiting uitvoe-
ren door een vakman, overeenkomstig de
hem, dankzij zijn vakkennis bekende richt-
lijnen.
Ook eventueel naar aanleiding van voor
de installatie noodzakelijke wijzigingen
aan de elektriciteitsvoorziening moeten
door een vakman aangebracht worden.
Bediening
Deze oven is ontworpen voor de bereiding
van gerechten; gebruik hem nooit voor
andere doeleinden.
Pas, bij het openen van de ovendeur, tij-
dens of na afloop van de bereiding op voor
de hete luchtstroom, die uit de oven naar
buiten komt.
Tijdens de werking van de oven extra voor-
zichtig zijn. Door de grote hitte van de
verwarmingselementen zijn de roosters en
andere delen erg heet.
Indien u - om welke reden dan ook - alu-
miniumfolie voor voedingsmiddelen in de
oven gebruikt, laat dit dan nooit in direct
contact komen met de bodem van de
oven.
Ga bij het schoonmaken van de oven voor-
zichtig te werk: sproei nooit vloeistof op
het vetfilter (indien aanwezig), het
verwarmingselement en de
thermostaatsensor.
Het is gevaarlijk veranderingen van welke
aard ook aan te brengen aan het appa-
raat of aan de kenmerken ervan.
Tijdens het bak-, braad- en grillproces
worden de ovendeur en de andere onder-
delen van het apparaat erg heet, houd kin-
deren daarom uit de buurt van het appa-
raat. Bij de aansluiting van elektrische
apparaten op stopcontacten in de buurt
van de oven, moet u er op letten dat
aansluitkabels niet in aanraking komen
met hete kooktoestellen of vastgeklemd
raken in de hete deur van de oven.
Gebruik altijd ovenwanten om vuurvaste,
hete schotels of schalen uit de oven te
halen.
Een regelmatige reiniging voorkomt de
achteruitgang van het oppervlakte-
materiaal van de oven.
Schakel voordat u de oven schoonmaakt
de stroom uit of trek de stekker uit het
stopcontact.
Verzeker u ervan dat de oven in de stand
«UIT» staat, als de oven niet meer gebruikt
wordt.
Nederlands
electrolux
5
Deze oven is zowel in de uitvoering als
afzonderlijk apparaat of als combinatie-
apparaat met een elektrische kookplaat,
vervaardigd voor aansluiting op enkelfase
230 V.
Het apparaat mag niet schoongemaakt
worden met een stoomreiniger.
Gebruik geen schuurmiddelen of scherpe
metalen schrapers. U kunt daarmee krassen
op het glas van de deur veroorzaken en dat
kan leiden tot het barsten van het glas.
Veiligheid van kinderen
Dit apparaat is bestemd voor gebruik door
volwassenen. Het is gevaarlijk om het door
kinderen te laten gebruiken of hen ermee te
laten spelen.
Houd kinderen uit de buurt, zolang de oven
in werking is. Ook nadat u de oven heeft uit-
geschakeld, blijft de deur nog lange tijd heet.
Dit apparaat is niet bedoeld voor gebruik door
kinderen of personen met verminderde licha-
melijke, zintuiglijke of geestelijke vermogens
of een gebrek aan ervaring en kennis, tenzij
dit onder toezicht gebeurt van een voor hun
veiligheid verantwoordelijke persoon of ten-
zij zij van een dergelijke persoon instructies
hebben ontvangen over het gebruik van het
apparaat.
Klantenservice
Laat controlewerkzaamheden of reparaties
door de klantenservice van de fabrikant of
door een door de fabrikant geautoriseerde
klantenservice uitvoeren en gebruik altijd
originele vervangingsonderdelen.
Probeer nooit zelf storingen van of bescha-
digingen aan het apparaat te repareren. Re-
paraties door niet opgeleide personen kun-
nen schade of letsel veroorzaken.
Het symbool op het product of op de
verpakking wijst erop dat dit product niet als
normaal huishoudelijk afval mag worden behan-
deld. Het dient daarentegen ingeleverd te wor-
den bij een inzamelingspunt voor de recycling
van elektrische en elektronische apparatuur. Door
uw bijdrage aan de juiste afvalverwerking van dit
product helpt u het milieu en de gezondheid van
uw medemensen te beschermen. Het milieu en
de gezondheid worden door verkeerde afval-
verwerking in gevaar gebracht. Voor nadere
informatie over de recycling van dit product kunt
u contact opnemen met uw gemeentehuis, uw
afvalophaaldienst of de winkel waar u het product
heeft aangeschaft.
electrolux
6
Beschrijving van het apparaat
1. Bedieningspaneel
2. Elektronisch programmeren
3. Luchtopeningen voor koelventilator
4. Grill
5. Ovenlampje
6. Ovenventilator
7. Typeplaatje
Oven accessoires
Anti-kantel plank
Cake bakvorm
1
5
4
7
2
3
6
Opvangbak
B
electrolux
7
Voordat u de oven voor het eerst in gebruik neemt
Om de ovendeur te openen, altijd de
handgreep in het midden vasthouden.
Tijdens de eerste minuten van de werking,
Is het VOLKOMEN NORMAAL dat rook
en vieze geurtjes worden vastgesteld. Dit
wordt veroorzaakt door de verwarming
van de thermische isolatie en
bewerkingsresidu’s.
Na het verstrijken van de 45 minuten, laat
u de oven afkoelen, waarna u de
binnenkant kunt schoonmaken met warm
water en een niet bijtend afwasmiddel.
Voor de eerste bereiding, worden het
ROOSTER en de LEKPLAAT
zorgvuldig afgewassen (de lade in
geemailleerd metaal en verhoogde rand
die zich in de oven bevindt).
Om de ovendeur te openen, wordt de
handgreep altijd in het midden
vastgenomen.
electrolux
8
1 2 3 4 5 6
Display
Bereidinsfuncties
Tijdsweergave
Display
Temperatuur
Bedieningspaneel
1. Schakelaar AAN / UIT
2. Keuzetoets voor de selectie van de bereidingsfunctie
3. Keuzetoets voor de selectie van de snelle verwarming
4. Keuzetoets “ “ (achteruit)
5. Keuzetoets “ “ (vooruit)
6. Instelling Timer, Bereidingstijd, Einde bereidingstijd
LET OP
Bij een stroomonderbreking, worden alle
ingestelde gegevens gedurende ongeveer 3
minuten in het geheugen bewaard. Na het
verstrijken van de 3 minuten, worden de
gegevens gewist en dienen deze bij het herstellen
van de stroomtoevoer opnieuw te worden
ingesteld.
De bereidingsfuncties worden gestuurd door een
elektronische programmeur.
Het is mogelijk om het even welke
bereidingsfunctie, temperatuur en bereidingsduur
in te stellen.
Speciale functies
Het is mogelijk de volgende functies te selecteren,
door twee toetsen tegelijkertijd in te drukken:
Kinderbeveiliging: druk op de toetsen
en “ “;
Piepsignaal: druk op de toetsen en
"+";
Functie ‚Demo‘: druk op de toetsen
B
en
“.
electrolux
9
De oven aan- en uitzetten
Alvorens een bereidingsfunctie/programma te
selecteren, moet de oven aanstaan. Telkens
wanneer op de keuzetoets wordt gedrukt,
verschijnt op de display het symbool van de oven
en gaat de ovenverlichting aan.
De oven kan op elk moment worden uitgezet. —
Om de oven uit te zetten, druk op de keuzetoets :
alle bereidingsfuncties/programma’s worden
onderbroken, de ovenverlichting gaat uit en op de
display wordt de huidige tijd weergegeven.
De selectie van een
bereidingsfunctie
— Zet de oven aan door te drukken op de
keuzetoets .
— Druk op de keuzetoets om de gewenste
functie te selecteren. Telkens wanneer op de toets
wordt gedrukt, licht een symbool van de
bereidingsfuncties op, om aan te duiden welke functie
op dat gegeven moment actief is. Naast het symbool
van de geselecteerde bereidingsfunctie, verschijnt
het overeenkomstig nummer (Afb. 1).
— Voor elke bereidingsfunctie, geeft de display van
de temperaturen de vooraf ingestelde temperatuur
weer. Wanneer de vooraf ingestelde temperatuur
niet geschikt is, druk dan op de knop “ of “
om de temperatuur in stappen van 5 graden bij te
stellen.
- het symbool van de thermometer geeft de
temperatuur in de oven weer;
Wanneer de oventemperatuur het ingesteld niveau
bereikt, geeft de programmeur een kort
geluidssignaal af en houdt het symbool van de
thermometer op met knipperen.
Indien de oventemperatuur hoger is dan de
De oven aan- en uitzetten
Alvorens een bereidingsfunctie/programma te
selecteren, moet de oven aanstaan. Telkens
wanneer op de keuzetoets wordt gedrukt,
verschijnt op de display het symbool van de oven
en gaat de ovenverlichting aan.
De oven kan op elk moment worden uitgezet. —
Om de oven uit te zetten, druk op de keuzetoets :
alle bereidingsfuncties/programma’s worden
onderbroken, de ovenverlichting gaat uit en op de
display wordt de huidige tijd weergegeven.
ingestelde temperatuur (vb. wanneer de
bereidingsfunctie beeindigd is en de oven nog warm
is), verschijnt deze niet op de display.
Afb. 1
electrolux
10
Wijzigen van de temperatuur
en de vooraf ingestelde
bereidingstijd
— Gebruik de toetsen “ “ of “+” om de ingestelde
temperatuur te wijzigen, terwijl het symbool “°”
knippert (Afb. 2). De programmeerbare
maximumtemperatuur is 250°C.
— Gebruik de toetsen “ “ of “+” om de ingestelde
bereidingsduur te wijzigen, terwijl het symbool
knippert (Afb. 2).
De volgende symbolen duiden opeenvolgend op
de beschikbare bereidingsfuncties.
Geventileerde Bereiding - De warmte
wordt gelijkmatig verspreid dankzij de
werking van een ventilator. De ingestelde
temperatuur is 175°C.
Traditionele Bereiding - De warmte komt
van de boven- en onderkant. De
ingestelde temperatuur is 200°C.
Gewone Grill - De warmte komt alleen
van boven. De ingestelde temperatuur is
250°C.
Geventileerde Grill - De warmte komt
alleen van boven en wordt verspreid door
de ventilator. De ingestelde temperatuur
is 180°C. Kies een temperatuur van max.
200°C.
Bereiding Pizza - De gecombineerde
werking van de warmte afkomstig van
boven en de warme lucht verspreid door
de ventilator, maakt het gelijkmatig bakken
van pizza of zoute taarten mogelijk. De
ingestelde temperatuur is 175°C.
Dubbele Grill - De oven geeft alleen van
boven een intense warmte af. De
ingestelde temperatuur is 250°C.
Bereiding onderaan - De oven geeft
alleen van onder een matige warmte af.
De ingestelde temperatuur is 250°C.
Bereiding bovenaan - De oven geeft
alleen van boven een matige warmte af.
De ingestelde temperatuur is 250°C.
Ontdooien - De ventilator laat in de oven
koude lucht stromen, zodat het
diepgevroren voedsel sneller ontdooit.
4
5
6
7
8
9
1
2
3
Afb. 2
electrolux
11
Wanneer de oven voor het eerst wordt aangesloten
op het elektriciteitsnet, verschijnen op de display
de cijfers “12.00” en knippert het symbool .
Om de oven in gebruik te nemen, dient de huidige
tijd te worden ingesteld.
Het gebruik van de oven voor de eerste keer
Om de juiste tijd in te stellen:
a) druk op de toets en terwijl het symbool
knippert (Afb. 3), wordt de tijd ingesteld met behulp
van de toetsen “ “ of (Afb. 4). Het symbool
verdwijnt ongeveer 5 seconden na de laatste
tijdinstelling (Afb. 5).
b) wanneer het symbool niet langer knippert,
druk tweemaal op de toets .
Ga te werk zoals beschreven in punt „a“.
Werkwijze:
— zet de oven aan door te drukken op de toets .
— druk tweemaal op de toets en kies de functie
‚Traditionele Bereiding‘ (Afb. 6).
— gebruik de toets om de temperatuur in te
stellen op 250°C.
— laat de oven LEEG werken gedurende ongeveer
45 minuten. U kunt de oven ook programmeren voor
een periode van 45 minuten.
— verlucht de ruimte tijdens deze handeling.
Het is raadzaam de hierboven beschreven
procedure te herhalen, door de bereidingsfuncties
‚Dubbele Grill‘ en‚ Geventileerde Bereiding‘
te kiezen gedurende ongeveer 5-10 minuten.
Afb. 3
Afb. 4
Afb. 5
Afb. 6
electrolux
12
Het gebruik van de teller
— Druk op de toets om de timer te starten (Afb. 7).
Het symbool begint te knipperen en op de display
verschijnen de cijfers “0.00”
— Gebruik de toetsen
om de gewenste tijd in te
stellen. De maximaal instelbare tijd is 23 uur en 59
minuten.
— Wanneer de tijd ingesteld is, wacht de timer 3 minuten
en begint vervolgens af te tellen (Afb. 8).
— Na het verstrijken van de periode, is een
geluidssignaal hoorbaar. Om het geluidssignaal te
onderbreken, wordt op een willekeurige toets gedrukt.
Om de instelling van de klok te gebruiken of te
wijzigen:
Druk op de knop totdat het symbool en het
symbool op de display verschijnen.
Nu is het mogelijk de instelling van de klok te wijzigen
met behulp van de knoppen
of
.
Om de klok uit te schakelen:
Druk op de knop totdat het symbool en het
symbool op de display verschijnen.
Druk op de knop
om de tijd te verlagen totdat u
„0.00“ op de display ziet (Afb. 9).
LET OP: de tellerfunctie schakelt de oven
NIET automatisch uit, wanneer deze in
werking is.
Het programmeren van de
uitschakeling van de oven
— Schuif het gerecht in de oven, selecteer de
bereidingsfunctie en de gewenste temperatuur (Afb.
10).
— Druk op de toets om de functie „Bereidingstijd“
in te schakelen (Afb. 11). Het symbool „Bereidingstijd“
knippert en op de display verschijnen de cijfers
„0.00“.
Afb. 9
Afb. 10
Abb. 11
Afb. 7
Afb. 8
electrolux
13
Terwijl het symbool knippert, wordt op de
toets
gedrukt om de gewenste tijd in te stellen.
De maximaal instelbare tijd is 23 uur en 59 minuten.
— Wanneer de tijd ingesteld is, wacht de
programmeur 3 seconden, waarna hij begint af te
tellen.
— Na het verstrijken van de periode, gaat de
oven automatisch uit en is een geluidssignaal
hoorbaar. Op de display verschijnen de cijfers
„0.00“.
— Om het geluidssignaal te onderbreken, wordt
op een willekeurige toets gedrukt.
Om de bereidingstijd te wissen:
— Druk op de toets tot op de display het
symbool knippert.
— Druk op de toets “ “ tot op de display de
cijfers „0.00“ verschijnen (Afb. 12).
Het programmeren van de in-
en uitschakeling van de oven
— Stel de “Bereidingstijd” in op de manier
beschreven op de vorige pagina.
— Druk op de toets en selecteer de functie
„Bereidingsduur“ aangegeven met het
symbool dat begint te knipperen. Op de display
verschijnt het einde van de bereidingstijd (de
huidige tijd plus de ingestelde bereidingstijd - Afb.
13).
— Gebruik de toets “ “ om het einde van de
bereidingstijd in te stellen.
— Wanneer de tijd ingesteld is, wacht de
programmeur 3 seconden, waarna hij begint af te
tellen.
— De oven gaat automatisch aan en uit, waarbij
het einde van de bereidingstijd wordt aangegeven
met een geluiddsignaal. Om het geluidssignaal te
onderbreken, wordt op een willekeurige toets
gedrukt.
Om de bereidingstijd te wissen, volg de
aanwijzingen op de vorige pagina.
Afb. 12
Afb. 13
electrolux
14
Automatische uitschakeling
Indien u de oven vergeet uit te zetten, wordt deze
automatisch uitgeschakeld na een bepaalde
periode, in functie van de ingestelde temperatuur
(Afb. 14).
Benutten van de restwarmte
Indien u de automatische uitschakeling van de oven
hebt geprogrammeerd, gaat deze enkele minuten
op voorhand uit. Op deze manier voltooit de
restwarmte in de oven de bereiding en wordt
energie bespaard. De aanwijzingen op de display
blijven in ieder geval zichtbaar tot op het eind van
de ingestelde bereidingstijd.
minder dan 15 minuten.
Kinderbeveiliging
Het is mogelijk de bedieningen van de
oven te vergrendelen, om te voorkomen
dat kinderen al spelend de oven kunnen
aanzetten.
— Wanneer de oven aanstaat, wordt hij
uitgezet met de toets .
— Druk tegelijkertijd op de toetsen
en "" en houd ze minstens 3
seconden ingedrukt. Er klinkt een kort
geluidssignaal en op de display verschijnt
het opschrift ‚SAFE‘ (Afb. 15).
— De oven is nu vergrendeld. Het is
onmogelijk een bereidingsfunctie te
selecteren.
Om de vergrendeling weg te nemen:
— Druk tegelijkertijd op te toetsen
en "" en houd ze gedurende minstens
3 seconden ingedrukt. Er klinkt een kort
geluidssignaal en op de display verschijnt
het opschrift ‚SAFE‘ en kan de oven
opnieuw worden gebruikt (Afb. 16).
Afb. 14
Afb. 15
Afb. 16
Als de temperatuur schakelt de oven
is ingesteld op: automatisch uit:
250°C na 3 uur
tussen 200 en 245°C na 5,5 uur
tussen 120 en 195°C na 8,5 uur
beneden 120°C na 12 uur
electrolux
15
Snel verwarmen
Na selectie van de gewenste
bereidingsfunctie en het instellen van de
bereidingstemperatuur, begint de oven te
verhitten tot de ingestelde temperatuur
wordt bereikt.
De fase waarin de oven wordt verhit duurt
10-15 minuten, naargelang de gekozen
bereidingsfunctie en de ingestelde
temperatuur.
Indien u de ingestelde temperatuur
sneller wenst te bereiken, kan de functie
‚Snel verwarmen‘ worden gebruikt.
1) zet de oven aan door te drukken op
de toets ;
2) selecteer de bereidingsfunctie, op de
manier beschreven op de vorige pagina’s;
3) stel de temperatuur in met behulp van
de toetsen “ “ en “ “. De
temperatuurweergave op de display
knippert;
4) druk op de toets
B
. Het opschrift
«FHU» verschijnt op de display (Afb. 17).
5) wanneer wordt gedrukt op de toets
, knippert het symbool van de
ingestelde temperatuur “°” gedurende
omgeveer 10 seconden, om aan te geven
dat de temperatuur nog kan worden
aangepast met behulp van de toetsen
“ en “ “.
6) Wanneer de temperatuur in de oven
het ingesteld niveau heeft bereikt, geeft
de programmeur een kort geluidssignaal
af en verschijnt de ingestelde
temperatuur op de display.
Deze functie kan worden gebruikt bij om
het even welke bereidingsfunctie en -
temperatuur.
B
Afb. 17
electrolux
16
Demofunctie
Deze modus is bedoeld voor de vakhandel om
de functies van de oven te kunnen
demonstreren zonder stroomverbruik, afgezien
van de binnenverlichting, het display en de
ventilator. Deze functie kan alleen bij de eerste
aansluiting ingeschakeld worden.
In geval van stroomuitval, nadat de stroomtoevoer
weer hersteld is, kan de demofunctie, alleen
ingeschakeld worden als in het display
automatisch de weergave 12:00 en het symbool
knippert.
1.
Raak de toets ongeveer 2 seconden
aan.
Er klinkt een kort signaal.
2.
Raak tegelijk de toetsen
en “ ” aan. Er
klinkt een kort signaal, op het display
verschijnt het tijdstip
12:00.
(Afb. 18)
.
Als de oven wordt ingeschakeld verschijnt
het
symbool op het display
, dit geeft aan dat
de demofunctie geactiveerd is.
Alle functies van de oven kunnen geselecteerd
worden.
De oven is niet echt in werking en de
verwarmingselementen worden niet
ingeschakeld.
Schakel de oven uit en ga te werk zoals boven
beschreven, om de demofunctie weer uit te
schakelen.
De demofunctie blijft bij stroomuitval in het
programma opgeslagen
B
Abf. 18
Foutcode
De elektronische programmeur verricht
voortdurend een diagnostische test van het
systeem. Indien een aantal parameters niet correct
zijn, vb. omwille van een oneigenlijk gebruik van
de oven, onderbreekt de besturingseenheid de
in gebruik zijnde functies en verschijnt op de
display de overeenkomstige foutcode (“F”
gevolgde door cijfers).
Abf. 19
electrolux
17
Alle bereidingen doet u met gesloten
ovendeur.
Deze oven is voorzien van een exclusief
bereidingssysteem dat een natuurlijke luchtcirculatie
genereert met voortdurend hergebruik van de
bereidingsstoom.
Dit maakt het mogelijk om etenswaren te bereiden in een
omgeving met een constante vochtigheidsgraad, terwijl
de levensmiddelen van binnen zacht en van buiten
krokant blijven. Bovendien worden de bereidingstijden
en het energieverbruik tot een minimum beperkt.
Gedurende de bereiding kan er stoom ontstaan, die bij
het openen van de deur naar buiten komt.
Dit verschijnsel is helemaal natuurlijk.
Op het moment van het openen van de
ovendeur, gedurende de bereidingsfase
of aan het einde hiervan, oppassen met
de hete lucht die uit de oven komt.
Zodra voedsel wordt verwarmd onstaat er stoom die in
contact komt met het glas van de ovendeur en vervolgens
waterdruppels op het glas vormt. Dit is normaal en wordt
niet door een fout in de oven veroorzaakt.
Om condensatie te verminderen, de lege oven altijd 10
minuten voorverwarmen.
We adviseren deze druppels na ieder gebruik te
verwijderen.
Onder-en bovenelement
Warmte komt van onder en boven. Normaal gebruikt
u de middelste geleiderichels. Moet het gerecht meer
warmte van boven dan van onder hebben, gebruik
dan hoger liggende geleiderichels; evenzo
omgekeerd.
Bakken met hete-lucht
Verwarmen gebeurt door middel van hete-lucht; de
lucht wordt door middel van een ventilator in de oven-
achterwand gecirkuleerd. Daardoor verdeelt de hete-
lucht zich snel en gelijmatig over de gehele ovenruimte.
Zodoende kunnen meerdere gerechten, over de
gehele ruimte verdeeld, tegelijk gebakken worden.
De gerechten nemen geen geur van elkaar over.
Bij het gebruik van hete-lucht kunnen 2 bakblikken
tegelijk in de oven geplaatst worden (Afb. 23). Bij het
gebruik van slechts één richelhoogte beleven wij
de onderste aan; daardoor heeft u ook beter zicht op
het gerecht.
Hete-lucht is zeer geschikt voor het steriliseren of drogen
van champignons en fruit.
Grilleren + hete lucht
Voor het grilleren of braden van flinke porties vlees. De
hitte van het grill-element wordt gelijkmatig in de hele
oven verdeeld. De snel cirkulerende hete lucht zorgt
ervoor dat het vlees aan alle kanten tegelijk dichtschroeit.
Praktische tips
Konventioneel grilleren
De klein-stand is bijzonder geschickt voor het
grilleren van steaks, worstjes, schaschlicks, toast en
dergelijke.
De groot-stand voor het gelijktijdig grilleren van
meerdere stukken vlees of een gemengde
vleesschotel.
Gebruik van de grill
Bijna alle vleessoorten kunnen gegrilleerd worden,
behalve rollades gehakt vlees en bepaalde magere
stukken wild. Vlees en vis aan beide kanten met olie
invetten en op het grillrooster leggen. De richelhoogte
hangt van de vleessoort af. Het rooster kan in de oven
gedaan worden met zijn randen omhoog of omlaag
waardoor aldus een verandering in de afstand van de
grill-element gebracht wordt. De lekschaal moet in de
eerste richel van onderaf geschoven worden.
Bij het grilleren verdient het aanbeveling om
voortijds een weinig water in de lekschaal te doen.
Dat voorkomt vastbakken van het afdruipende vet
en vereenvoudigt zodoende het schoonmaken.
electrolux
18
Raadgevingen voor het
bakken en braden
Gebak vergt doorgaans een matige tempe-ratuur
(150-200°C); zodoende moet de oven cirka 10
minuten voorverwarmd worden. Open tijdens het
bakken de ovendeur niet voordat 3/4 van de
baktijd verstreken is. Gebak wat gegarneerd wordt
eerst 2/3 van de baktijd laten bakken en dan
garneren en afbakken. De resterende baktijd hangt
sterk af van de soort en hoeveelheid garnituur.
Roerdeeg moet moeilijk van de lepel gaan; de
baktijd wordt anders onnodig lang door teveel
vocht. Bij gebruik van twee bakblikken moet een
richel vrijgelaten worden (Afb. 22).
Vlees dat gebraden wordt moet niet minder dan 1
kg wegen; kleinere stukken kunnen uitdrogen.
Donker vlees dat van buiten gaar maar van binnen
rose of rood moet blijven vergt een hoge
temperatuur (200-250°C). Licht vlees, gevogelte
en vis, vergt daarentegen een lage temperatuur
(150-175°C). Sausen alleen bij een korte braadtijd
direkt toevoegen, in andere gevallen in het laatste
half uur. Of het vlees gaar is probeert u met een
lepel: laat het zich niet indrukken, dan is het gaar.
Rosbief en biefstuk, dat van binnen rose moet
blijven, snel bij hoge temperatuur braden. Bij
braden zonder schaal, direkt op het rooster, een
lekschaal in de onderste richels plaatsen. Let op
dat de rekken op de juiste manier in de oven
geplaatst worden. Laat vlees na het braden
minstens 15 minuten staan alvorens het aan te
snijden: hiermee voorkomt u het verloren gaan
van vleesnat.
Doe wat water in de lekschaal om het ontstaan
van rook, door verbranden van vet, te vermijden
herhaal dat af en toe om kondensvorming tegen te
gaan.
Borden kunt u in de oven, op de laangste
temperatuur-instelling, verwarmen.
Attentie!
Plaats geen voorwerpen op de bodem
van de oven en bedek deze tijdens het
gebruik niet met aluminiumfolie. Hierdoor
kan oververhitting ontstaan die van
invloed is op het bakresultaat en het email
van de oven beïnvloedt. Plaats pannen,
hittebestendige schalen en aluminiumfolie
alleen op het rooster dat in de daartoe
bestemde gleuven is geschoven.
Kooktijden
De tijd welke nodig is voor het betreffende gerecht
hangt af van de samenstelling, de massa en de
hoeveelheid water dat zicht in dat gerecht bevindt.
Raadpleeg de in dit boekje afgedrukte tabel indien
u voor de eerste keer een gerecht in uw nieuwe
oven gaat bereiden.
Bedenk daarbij dat de tabel niet meer dan een
richtlijn is.
Hete-lucht
electrolux
19
Bak- en braadtabel
Boven- en onderwarmte en hetelucht
Tijden zijn exclusief voorverwarmen.
De lege oven altijd 10 minuten voorverwarmen.
(*)
Indien u gelijktijdig meer dan een gerecht wilt bereiden, adviseren wij u deze op de tussen haakjes aangegeven
niveaus te plaatsen.
GEBAK
Schuimtaart 2 170 2 (1en3)* 160 45-60 In cakevorm
Zandtaartdeeg 2 170 2 (1en3)* 160 20-30 In cakevorm
Kwarktaart 1 175 2 165 60-80 In cakevorm
Appelcake (Appeltaart) 1 170 2 li + re. 160 90-120 In cakevorm
Strudel 2 180 2 160 60-80 Op bakplaat
Jamtaart 2 190 2(1en3)* 180 40-45 In cakevorm
Fruitcake 2 170 2 150 60-70 In cakevorm
Biscuitgebak 1 170 2(1en3)* 165 30-40 In cakevorm
Kerstcake 1 150 2 150 120-150 In cakevorm
Pruimentaart 1 175 2 160 50-60 In broodvorm
Kleine cake 3 170 2 160 20-35 Op bakplaat
Koekjes 2 160 2(1en3)* 150 20-30 Op bakplaat
Schuimpjes 2 135 2(1en3)* 150 60-90 Op bakplaat
Koffiebroodjes 2 200 2 190 12~20 Op bakplaat
Soesjes 2of 3 210 2(1en3)* 170 25-35 Op bakplaat
Taartjes 2 180 2 170 45-70 In cakevorm
BROOD EN PIZZA
Wit brood 1 195 2 185 60-70
Roggebrood 1 190 1 180 30-45 In broodvorm
Broodjes 2 200 2(1en3)* 175 25-40 Op bakplaat
Pizza 2 200 2 200 20-30 Op bakplaat
OVENSCHOTELS
Hartige taart 2 200 2(1en3)* 175 40-50 In bakvorm
Groentetaart 2 200 2(1en3)* 175 45-60 In bakvorm
Quiche 1 210 1 190 30-40 In bakvorm
Lasagne 2 200 2 200 25-35 In bakvorm
Cannelloni 2 200 2 200 25-35 In bakvorm
VLEES
Rund 2 190 2 175 50-70 Op rooster
Varken 2 180 2 175 100-130 Op rooster
Kalf 2 190 2 175 90-120 Op rooster
Rosbief
rood 2 210 2 200 50-60 Op rooster
medium 2 210 2 200 60-70 Op rooster
doorbakken 2 210 2 200 70-80 Op rooster
Varkensschouder 2 180 2 170 120-150 Met zwoerd
Varkensschenkel 2 180 2 160 100-120 2 stuks
Lam 2 190 2 175 110-130 Bout
Kip 2 190 2 200 70-85 Heel
Kalkoen 2 180 2 160 210-240 Heel
Eend 2 175 2 220 120-150 Heel
Gans 2 175 1 160 150-200 Heel
Konijn 2 190 2 175 60-80 In stukken
Haas 2 190 2 175 150-200 In stukken
Fazant 2 190 2 175 90-120 Heel
Gehaktbrood 2 180 2 170 tot.150 in broodvorm
VIS
Forel/Zeebrasem 2 190 2(1en3)* 175 40-55 3-4 vissen
Tonijn/Zalm 2 190 2(1en3)* 175 35-60 4-6 filets
SOORT
GERECHT
Boven- en onderwarmte Hetelucht
temp °C
temp
°C
4
3
2
1
4
3
2
1
Bereidingstijd in
minuten
OPMERKINGEN
electrolux
20
Rollade (kalkoen) 1 1000 3 200 30~40 20~30
Kip ( in twee helften) 2 1000 3 200 25~30 20~30
Kippenpoten 6 3 200 15~20 15~18
Kwartel 4 500 3 200 25~30 20~25
Groentegratin 3 200 20~25
St. Jacobsschelpen 3 200 15~20
Makreel 2-4 3 200 15~20 10~15
Vismoten 4-6 800 3 200 12~15 8~10
Tournedos 4 800 3 250 12~15 12~14
Biefstuk 4 600 3 250 10~12 6~8
Worstjes 8 / 3 250 12~15 10~12
Varkenskarbonades 4 600 3 250 12~16 12~14
Kip (in twee helften) 2 1000 3 250 30~35 25~30
Kebabs 4 / 3 250 10~15 10~12
Kip (borst) 4 400 3 250 12~15 12~14
Hamburger* 6 600 2 250 20-30
*
Voorverwarmen 5’00'’
Vis (filets) 4 400 3 250 12~14 10~12
Sandwiches 4~6 / 3 250 5~7 /
Toast 4~6 / 3 250 2~4 2~3
Tijden zijn exclusief voorverwarmen.
De lege oven altijd 10 minuten voorverwarmen.
Grillen
Grillen met hetelucht
Pizzafunctie
De aangegeven temperaturen zijn richtlijnen. Misschien moeten de temperaturen aangepast worden
aan persoonlijke wensen.
1e kant
temp.°CStuks g.
Hoeveelheid Bereidingstijd in
minuten
2e kant
Grillen
-
4
3
2
1
SOORT GERECHT
1e kant
temp.°CStuks g.
Hoeveelheid Bereidingstijd in
minuten
2e kant
Grillen met hetelucht
4
3
2
1
SOORT GERECHT
temp.°C
Bereidingstijd in
minuten
Pizzafunctie
4
3
2
1
SOORT GERECHT
OPMERKINGEN
Met hetelucht plus het instellen van een maximumtemperatuur van 200°C.
Pizza , groot 1 200 15~25 op bakplaat
Pizza , klein 1 200 10~20
op bakplaat of op rooster
Broodjes 1 200 15~25 op bakplaat
electrolux
21
Voordat u de oven schoonmaakt, de
oven uitschakelen en laten afkoelen.
Het apparaat mag niet schoonge-
maakt worden met een stoomreiniger.
Belangrijk: Voor elke reinigingshandeling de
stekker van het apparaat absoluut uit het stop-
contact halen.
Voor een lange levensduur van het apparaat is
het noodzakelijk de volgende reinigings-
werkzaamheden regelmatig te verrichten:
- Doe dit alleen bij een afgekoelde oven.
- Maak de geëmailleerde delen schoon met
zeepsop.
- Gebruik geen schuurmiddelen.
- Onderdelen van roestvrij staal en de glas-
plaat droogwrijven met een zachte doek.
- Bij hardnekkige vlekken normaal verkrijg-
bare reinigingsmiddelen voor roestvrij staal
of warme azijn gebruiken.
Het email van de oven is uiterst duurzaam en
in hoge mate resistent. De inwerking van hete
fruitzuren (citroenen, pruimen of dergelijke)
kunnen echter op de oppervlakken van email
blijvende, matte en ruwe vlekken achterlaten.
Dergelijke vlekken op het hoogglanzende op-
pervlak van het email hebben echter geen in-
vloed op de functies van de oven. Reinig de
oven grondig na elk gebruik. Zo kunt u veront-
reinigingen het makkelijkst verwijderen. Verder
inbranden wordt daardoor voorkomen.
Schoonmaakmiddelen
Voordat welke schoonmaakmiddelen dan ook
voor uw oven gebruikt, moet u controleren of
ze geschikt zijn en of hun gebruik wordt aanbe-
volen door de fabrikant.
Schoonmaakmiddelen met bleekmiddel mogen
NIET worden gebruikt omdat zij de toplaag van
Reiniging en onderhoud
de oppervlakken dof kunnen maken. Ook het ge-
bruik van ruwe schuurmiddelen moet worden
vermeden.
Schoonmaken van de buitenkant
Wrijf regelmatig over het bedieningspaneel, de
ovendeur en de afdichting met een zachte doek
die goed is uitgewrongen met een zachte doek
met warm water die goed is uitgewrongen, waar-
aan een beetje.
Om het beschadigen of verzwakken van de glas-
platen
te voorkomen, moet u het gebruik van de vol-
gende middelen vermijden:
Was- en bleekmiddelen
Geïmpregneerde sponsjes die niet geschikt
zijn voor pannen met antiaanbaklaag
Schuursponsjes van staalwol
Chemische ovensponsjes of spuitbussen
Roestverwijderaars
Vlekkenverwijderaars voor bad en gootsteen
Maak het binnen- en buitenvenster van de deur
schoon met een warm zeepsopje. Mocht het
binnenvenster van de deur erg verontreinigd zijn,
dan is het gebruik van een schoonmaakmiddel
zoals Hob Brite aan te bevelen. Gebruik geen
verfkrabbers om aangekoekt vuil te verwijderen.
Maak de ovendeur NIET schoon ter-
wijl de glasplaten warm zijn. Als deze
voorzorgsmaatregel niet wordt nage-
komen, dan kan de glasplaat verbrij-
zelen.
Als de glasplaat van de deur gebarsten
is of diepe krassen heeft, dan wordt het
glas minder sterk en moet het worden
vervangen om te voorkomen dat het
verbrijzelt. Neem contact op met de
Klantenservice die u graag die u graag
advies zal geven..
electrolux
22
Ovenruimte
De emaille basis van de ovenruimte kunt u het
best schoonmaken als de oven nog warm is.
Veeg de oven na elk gebruik schoon met een
zachte doek gedrenkt in warm water met een
afwasmiddel. Af en toe is het echter nodig de
oven grondiger schoon te maken, gebruik
daarvoor een in de handel verkrijgbare
ovenreiniger.
Grill-verwamingselement
Dit model is uitgerust met een neerklapbaar
grillelement, om de bovenkant van de oven
gemakkelijker te kunnen reinigen.
Laat de oven eerst volledig afkoelen
en trek de stekker uit het
stopcontact.
1) Draai de schroef, waarmee het grillelement
bevestigd is, los (zie afb.). Als u deze
handeling voor de eerste keer uitvoert,
raden wij u aan een schroevendraaier te
gebruiken.
2) Trek het grillelement dan voorzichtig naar
beneden, zodat u bij de bovenkant van de
ovenruimte kunt komen (zie afb.).
3) Reinig de bovenkant van de oven met een
geschikt reinigingsmiddel en droog hem af,
voordat u het neerklapbare grillelement
weer op zijn plaats zet.
4) Duw het grillelement voorzichtig naar boven
op zijn oorspronkelijke plaats en draai de
borgmoer weer goed vast.
Zorg ervoor dat de borgmoer van de
grill goed vastgedraaid is, om te
voorkomen dat de grill omlaag valt
wanneer deze in gebruik is.
Ovenrekken en reksteunen
Laat de ovenrekken en reksteunen in warm
water met afwasmiddel weken en verwijder
hardnekkig vuil met een goed met reinigingsmid-
del doorweekt schoonmaaksponsje.
Goed afspoelen en met een zachte doek
afdrogen.
electrolux
23
De reksteunen kunnen verwijderd worden zodat
ze makkelijk schoon gemaakt kunnen worden.
Ga als volgt te werk:
1. verwijder de voorste schroef terwijl u met de
andere hand de reksteun vasthoudt;
2. maak de achterste haak los en neem de rek-
steun weg;
3. zet de steun na het schoonmaken terug door
de procedure in omgekeerde volgorde uit te
voeren.
Zorg ervoor dat de borgmoeren van het steun-
rek goed vastgedraaid zijn.
Reiniging van de ovendeur
Voordat u de ovendeur gaat schoonmaken, ra-
den wij u aan deze los te maken van de oven.
Ga als volgt te werk:
1. zet de ovendeur helemaal open;
2. lokaliseer de scharnieren waarmee de deur
aan de oven is bevestigd (Afb. A);
3. maak de kleine hendels op de scharnieren
los en draai ze (Afb. B);
4. pak de deur aan beide kanten vast, draai
deze vervolgens langzaam naar de oven toe
totdat deze half dicht is (Afb. C);
5. trek dan de deur zachtjes los van zijn plek
(Afb. C);
6. leg de deur op een stevige ondergrond;
Maak het glas van de deur alleen schoon met
warm zeepsop en een zachte doek. Gebruik
nooit agressieve schuurmiddelen. Zet, nadat de
schoonmaak voltooid is, de ovendeur weer op
zijn plaats, volg de procedure in de omgekeerde
volgorde.
Apparaten van roestvrij staal of aluminium:
Wij adviseren u de ovendeur alleen schoon te
maken met een natte spons en hem daarna af
te drogen met een zachte doek.
Afb. A
Afb. B
Afb. C
electrolux
24
Gebruik nooit staalwol, zuren of bijtende producten,
deze kunnen het ovenoppervlak beschadigen.
Maak het bedieningspaneel van de oven net zo
voorzichtig schoon.
Maak de ovendeur NIET schoon ter-
wijl de glasplaten warm zijn. Als deze
voorzorgsmaatregel niet wordt nage-
komen, dan kan de glasplaat verbrij-
zelen.
Als de glasplaat van de deur gebarsten is of
diepe krassen heeft, dan wordt het glas minder
sterk en moet het worden vervangen om te voor-
komen dat het verbrijzelt. Neem contact op met
Klantenservice die u graag van advies zal die-
nen.
Vervanging van het ovenlampje
Koppel het apparaat los
Als het ovenlampje moet worden vervangen, dan
moet deze voldoen aan de volgende eisen:
- Vermogen: 25 W,
- Voltage: 230 V (50 Hz),
- Hittebestendig tot 300° C,
- Soort aansluiting: E14.
Deze lampjes zijn verkrijgbaar bij de Klantenservice.
Het kapotte lampje vervangen:
1. Zorg ervoor dat de stekker uit het stopcontact
is gehaald.
2. Druk het glazen dekseltje in en draai het te-
gen de klok in.
3. Verwijder het kapotte lampje en vervang dit
door een nieuw.
4. Zet het glazen dekseltje terug en steek de stek-
ker weer in het stopcontact.
Vetfilter
Laat de oven eerst afkoelen en controleer
of hij is uitgeschakeld.
Gedurende het braden of grilleren van vlees ontstaat
een vettige damp, welke op de ventilatorbladen
neerslaat. Om dat te voorkomen plaatst u vóór u gaat
braden of grilleren, het vetfilter.
Wij adviseren u het filter steeds na gebruik te
reinigen in heet water met een afwasmiddel.
Om het filter te verwijderen drukt u het lipje
naar boven.
electrolux
25
Als het apparaat niet goed werkt, het volgende controleren, voordat u contact opneemt met het
Electrolux Servicecentrum:
Als er iets verkeerd gaat
OPLOSSING
"
Controleer of zowel de bereidingsfunctie als de
temperatuur zijn ingesteld
of
"
Controleer, of het apparaat goed aangesloten is en
de schakelaar van het stopcontact of de
netstroomtoevoer naar de oven op AAN staan.
"
Stel een temperatuur in met de thermostaatknop
of
"
Stel een functie in met de functieknop van de
oven.
"
Stel een temperatuur in met de thermostaatknop
of
" Controleer het lampje en vervang het, indien
nodig (zie “De oven schoonmaken”)
"
De temperatuur moet aangepast worden
of
"
Volg het advies in de instructies op, met name het
hoofdstuk „Practische Tips“.
"
Na afloop van de bereiding de gerechten niet langer
dan 15-20 minuten in de oven laten staan.
PROBLEEM
#
De oven schakelt niet in.
#
Het oventemperatuurlampje gaat
niet branden.
#
Het ovenlampje gaat niet branden.
#
De bereiding van de gerechten
duurt te lang of ze worden te snel
gaar.
#
Stoom en condenswater slaan neer
op de gerechten en de deur van de
oven.
electrolux
26
Technische gegevens
Inbouw
Hoogte onder bovenkant mm 600
in kolom mm 587
Breedte mm 560
Diepte mm 550
Oven
Hoogte 335 mm
Breedte 395 mm
Diepte 400 mm
Bruikbare inhoud oven 53 l
Vermogen verwarmingselementen
Onderwarmte 1000 W
Bovenwarmte 800 W
Boven-/onderwarmte 1800 W
Grill 1650 W
Grote grill 2450 W
Hetelucht 2000 W
Pizzafunctie 3000 W
Ovenlampje 25 W
Motor van de heteluchtventilator 25 W
Motor koelventilator 25 W
Totale aansluitwaarde 3075 W
Spanning (50 Hz)
230 V
Instructies voor de installateur
Inbouw en installatie moeten
uitgevoerd worden met strikte
inachtneming van de geldende
voorschriften. Elke ingreep mag
slechts plaatsvinden als het apparaat
uitgeschakeld is. Ingrepen mogen
uitsluitend verricht worden door een
erkend installateur.
De fabrikant kan niet aansprakelijk
gesteld worden als de
veiligheidsvoorschriften niet
opgevolgd worden.
electrolux
27
Elektrische aansluiting
Let voor het aansluiten op het volgende:
- De zekering en de huisinstallatie moeten op
de max. belasting van het apparaat berekend
zijn (zie typeplaatje).
- De huisinstallatie moet voorzien zijn van een
aardaansluiting overeenkomstig de geldende
voorschriften.
- De wandcontactdoos (type Perilex als de oven
in combinatie met een elektrische kookplaat is
uitgevoerd) en de meerpolige
installatieautomaat of groepsschakelaar moeten
ook na de installatie van het apparaat makkelijk
bereikbaar zijn.
Het apparaat wordt geleverd zonder aansluitsnoer.
Aan het snoer moet een geschikte stekker worden
gemonteerd.
Indien u een directe aansluiting op de
elektriciteitsvoorziening (hoofdleiding) wenst, moet
u een omnipolaire schakelaar, met een
minimumafstand van 3 mm tussen de contactpunten,
tussen het apparaat en de hoofdleiding monteren,
die geschikt is voor de vereiste belasting en die in
overeenstemming is met de geldende voorschriften.
De groen-gele aardingsdraad mag niet worden
onderbroken door de schakelaar en dient 2-3 cm
langer te zijn dan de andere draden. Het
aansluitsnoer moet in ieder geval zodanig geplaatst
zijn, dat het nergens een temperatuur kan bereiken
die 50 °C hoger is dan de omgevingstemperatuur.
Geschikte voedingskabels zijn de volgende typen,
met inachtneming met de desbetreffende
noodzakelijke koperdoorsneden: H07 RN-F, H05
RN-F, H05 RR-F, H05 VV-F, H05 V2V2-F (T90),
H05 BB-F.
Klemmenbord
De oven is voorzien van een makkelijk toegankelijk
klemmenbord, dat berekend is voor de werking
op een éénfase-stroomvoorziening van 230 V.
Letter L - Onder stroom staande klem
Letter N- Neutrale klem
of E - Aardeklem
electrolux
28
550 M
IN
600
560 - 570
80÷100
Instructies voor de inbouw
Voor een onberispelijke werking van het
ingebouwde apparaat moet het inbouwmeubel
resp. de uitsparing waarin het apparaat moet
worden ingebouwd geschikte afmetingen
hebben.
In overeenstemming met de geldende
voorschriften moeten alle delen, die de
bescherming tegen aanraking van onder
spanning staande en geïsoleerde delen
garanderen, zodanig bevestigd zijn, dat ze niet
zonder gereedschap verwijderd kunnen worden.
Hierbij hoort ook de bevestiging van eventuele
afsluitende kanten aan het begin of einde van
een aanbouwlijn.
De bescherming tegen aanraking moet in ieder
geval door het inbouwen gegarandeerd zijn.
Het apparaat kan met de achterkant resp. zijkant
tegen hogere keukenmeubelen, apparaten resp.
wanden geplaatst worden. Aan de andere zijkant
mogen er echter geen andere apparaten of
meubelen van dezelfde hoogte als het apparaat
geplaatst worden.
Ovenafmetingen (Afb. A)
Instructies voor de inbouw
Voor een onberispelijke werking van het
ingebouwde apparaat moet het inbouwmeubel
resp. de uitsparing waarin het apparaat moet
worden ingebouwd geschikte afmetingen
hebben (Afb. B-C).
Bevestiging in het meubel
- Open de ovendeur;
- bevestig de oven aan het inbouwmeubel
door de vier afstandsstukken (Afb.D - A) die
precies in de gaten van het frame passen,
te plaatsen en deze daarna met de vier
bijgeleverde houtschroeven (Fig. D - B) vast
te zetten.
Afb. A
Afb. B
Afb. D
Afb. C
electrolux
31
Dit apparaat wordt door Electrolux in elk van de achter in deze handleiding genoemde landen
gedurende de in het bij het apparaat behorende garantiebewijs genoemde periode of anderszins
bij de wet gegarandeerd. Als u van een van deze landen verhuist naar een ander van de hieronder
genoemde landen, verhuist de garantie op het apparaat met u mee. De volgende beperkingen zijn
hierop van toepassing:
De garantie op het apparaat begint op de datum van eerste aankoop van het apparaat. Deze
datum dient te worden aangetoond door overlegging van een geldig, door de verkoper van het
apparaat afgegeven aankoopbewijs.
De garantie op het apparaat geldt voor dezelfde periode en in dezelfde mate voor arbeidsloon
en onderdelen als van toepassing in uw nieuwe land van vestiging op dit specifieke model of
deze specifieke serie apparaten.
De garantie op het apparaat is persoonlijk, geldt dus voor de oorspronkelijke koper van het
apparaat en kan niet worden overgedragen op een andere gebruiker.
Het apparaat wordt geïnstalleerd en gebruikt in overeenstemming met de door Electrolux
afgegeven instructies en wordt alleen in huis gebruikt, dat wil zeggen, het apparaat wordt niet
gebruikt voor commerciële doeleinden.
Het apparaat wordt geïnstalleerd in overeenstemming met alle relevante voorschriften die in
uw nieuwe land van vestiging van kracht zijn.
De voorwaarden van deze Europese garantie tasten geen van de aan u bij de wet verleende
rechten aan.
Europese Garantie
electrolux
68
35698-3001 09/07 R.0
www.zanker.de

Documenttranscriptie

electrolux Het doet ons genoegen dat u voor onze apparatuur hebt gekozen. Wij wensen u veel plezier met uw nieuwe apparaat en wij hopen dat u bij de volgende aankoop van huishoudelijke apparatuur ons merk opnieuw in aanmerking zult nemen. Lees deze gebruiksaanwijzing grondig door en bewaar hem bij het apparaat zodat hij ook in de toekomst kan worden geraadpleegd. Geef de gebruiksaanwijzing door aan een eventuele volgende eigenaar van het apparaat. 2 electrolux Inhoud Waarschuwingen en belangrijke adviezen voor de veiligheid ...................................................... 4 Beschrijving van het apparaat ....................................................................................................... 6 Voordat u de oven voor de eerste keer in gebruik neemt .............................................................. 7 Bedieningsknoppen ...................................................................................................................... 8 Het gebruik van de oven ............................................................................................................. 11 Bak- en braadtabellen ................................................................................................................ 19 Reiniging en onderhoud ............................................................................................................. 21 Als er iets verkeerd gaat ............................................................................................................. 25 Technische gegevens ................................................................................................................ 26 Instructies voor de installateur ..................................................................................................... 26 Instructies voor de inbouw .......................................................................................................... 28 Garantie/Klantenservice.............................................................................................................. 29 Europese Garantie ..................................................................................................................... 31 Handleiding voor de gebruiksaanwijzing Veiligheidsvoorschriften ! Stap-voor-stap-handleiding Aanwijzingen en Tips Dit apparaat voldoet aan de volgende EG-richtlijnen: 2006/95(Laagspanningsrichtlijn); 89/336 (EMC Richtlijn); 93/68 (Algemene Richtlijn); en daaropvolgende wijzigingen. 3 electrolux Nederlands Waarschuwingen en belangrijke adviezen voor de veiligheid Bewaar de bij dit apparaat geleverde gebruiksaanwijzing zorgvuldig. Als het apparaat aan derden geschonken of verkocht wordt, of als u het apparaat bij verhuizing in de oude woning achterlaat, is het belangrijk dat de nieuwe eigenaar/eigenaresse over deze gebruiksaanwijzing en de adviezen kan beschikken. Deze aanwijzingen zijn bedoeld voor de veiligheid van de gebruiker en diens huisgenoten. Lees ze dus aandachtig door, voordat u het apparaat aansluit en/of in gebruik neemt. Installatie De installatie moet verricht worden door vakkundig personeel, met inachtneming van de geldende voorschriften. De afzonderlijke installatiewerkzaamheden zijn beschreven in de instructies voor de installateur. • Laat de installatie en aansluiting uitvoeren door een vakman, overeenkomstig de hem, dankzij zijn vakkennis bekende richtlijnen. • Ook eventueel naar aanleiding van voor de installatie noodzakelijke wijzigingen aan de elektriciteitsvoorziening moeten door een vakman aangebracht worden. • • • • Bediening Deze oven is ontworpen voor de bereiding van gerechten; gebruik hem nooit voor andere doeleinden. • Pas, bij het openen van de ovendeur, tijdens of na afloop van de bereiding op voor de hete luchtstroom, die uit de oven naar buiten komt. • Tijdens de werking van de oven extra voorzichtig zijn. Door de grote hitte van de verwarmingselementen zijn de roosters en andere delen erg heet. • Indien u - om welke reden dan ook - aluminiumfolie voor voedingsmiddelen in de oven gebruikt, laat dit dan nooit in direct contact komen met de bodem van de oven. • 4 • • • • Ga bij het schoonmaken van de oven voorzichtig te werk: sproei nooit vloeistof op het vetfilter (indien aanwezig), het verwarmingselement en de thermostaatsensor. Het is gevaarlijk veranderingen van welke aard ook aan te brengen aan het apparaat of aan de kenmerken ervan. Tijdens het bak-, braad- en grillproces worden de ovendeur en de andere onderdelen van het apparaat erg heet, houd kinderen daarom uit de buurt van het apparaat. Bij de aansluiting van elektrische apparaten op stopcontacten in de buurt van de oven, moet u er op letten dat aansluitkabels niet in aanraking komen met hete kooktoestellen of vastgeklemd raken in de hete deur van de oven. Gebruik altijd ovenwanten om vuurvaste, hete schotels of schalen uit de oven te halen. Een regelmatige reiniging voorkomt de achteruitgang van het oppervlaktemateriaal van de oven. Schakel voordat u de oven schoonmaakt de stroom uit of trek de stekker uit het stopcontact. Verzeker u ervan dat de oven in de stand «UIT» staat, als de oven niet meer gebruikt wordt. electrolux Deze oven is zowel in de uitvoering als afzonderlijk apparaat of als combinatieapparaat met een elektrische kookplaat, vervaardigd voor aansluiting op enkelfase 230 V. • Het apparaat mag niet schoongemaakt worden met een stoomreiniger. • Gebruik geen schuurmiddelen of scherpe metalen schrapers. U kunt daarmee krassen op het glas van de deur veroorzaken en dat kan leiden tot het barsten van het glas. • Veiligheid van kinderen Dit apparaat is bestemd voor gebruik door volwassenen. Het is gevaarlijk om het door kinderen te laten gebruiken of hen ermee te laten spelen. • Houd kinderen uit de buurt, zolang de oven in werking is. Ook nadat u de oven heeft uitgeschakeld, blijft de deur nog lange tijd heet. • Dit apparaat is niet bedoeld voor gebruik door kinderen of personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke of geestelijke vermogens of een gebrek aan ervaring en kennis, tenzij dit onder toezicht gebeurt van een voor hun veiligheid verantwoordelijke persoon of tenzij zij van een dergelijke persoon instructies hebben ontvangen over het gebruik van het apparaat. • Het symbool op het product of op de verpakking wijst erop dat dit product niet als normaal huishoudelijk afval mag worden behandeld. Het dient daarentegen ingeleverd te worden bij een inzamelingspunt voor de recycling van elektrische en elektronische apparatuur. Door uw bijdrage aan de juiste afvalverwerking van dit product helpt u het milieu en de gezondheid van uw medemensen te beschermen. Het milieu en de gezondheid worden door verkeerde afvalverwerking in gevaar gebracht. Voor nadere informatie over de recycling van dit product kunt u contact opnemen met uw gemeentehuis, uw afvalophaaldienst of de winkel waar u het product heeft aangeschaft. Klantenservice Laat controlewerkzaamheden of reparaties door de klantenservice van de fabrikant of door een door de fabrikant geautoriseerde klantenservice uitvoeren en gebruik altijd originele vervangingsonderdelen. • Probeer nooit zelf storingen van of beschadigingen aan het apparaat te repareren. Reparaties door niet opgeleide personen kunnen schade of letsel veroorzaken. • 5 electrolux Beschrijving van het apparaat 2 1 B 3 4 5 6 7 1. 2. 3. 4. Bedieningspaneel Elektronisch programmeren Luchtopeningen voor koelventilator Grill 5. Ovenlampje 6. Ovenventilator 7. Typeplaatje Oven accessoires Anti-kantel plank Cake bakvorm Opvangbak 6 electrolux Voordat u de oven voor het eerst in gebruik neemt Tijdens de eerste minuten van de werking, Is het VOLKOMEN NORMAAL dat rook en vieze geurtjes worden vastgesteld. Dit wordt veroorzaakt door de verwarming van de thermische isolatie en bewerkingsresidu’s. Na het verstrijken van de 45 minuten, laat u de oven afkoelen, waarna u de binnenkant kunt schoonmaken met warm water en een niet bijtend afwasmiddel. Voor de eerste bereiding, worden het ROOSTER en de LEKPLAAT zorgvuldig afgewassen (de lade in geemailleerd metaal en verhoogde rand die zich in de oven bevindt). Om de ovendeur te openen, wordt de handgreep altijd in het midden vastgenomen. Om de ovendeur te openen, altijd de handgreep in het midden vasthouden. 7 electrolux Bedieningspaneel Display Bereidinsfuncties 1 2 Display Temperatuur Tijdsweergave 3 4 1. Schakelaar AAN / UIT 2. Keuzetoets voor de selectie van de bereidingsfunctie 3. Keuzetoets voor de selectie van de snelle verwarming 4. Keuzetoets “ “ (achteruit) 5. Keuzetoets “ “ (vooruit) 6. Instelling Timer, Bereidingstijd, Einde bereidingstijd 5 6 LET OP Bij een stroomonderbreking, worden alle ingestelde gegevens gedurende ongeveer 3 minuten in het geheugen bewaard. Na het verstrijken van de 3 minuten, worden de gegevens gewist en dienen deze bij het herstellen van de stroomtoevoer opnieuw te worden ingesteld. Speciale functies De bereidingsfuncties worden gestuurd door een elektronische programmeur. — Functie ‚Demo‘: druk op de toetsen B en “ “. Het is mogelijk om het even welke bereidingsfunctie, temperatuur en bereidingsduur in te stellen. 8 Het is mogelijk de volgende functies te selecteren, door twee toetsen tegelijkertijd in te drukken: — Kinderbeveiliging: druk op de toetsen en “ “; — Piepsignaal: druk op de toetsen en "+"; electrolux De oven aan- en uitzetten — Alvorens een bereidingsfunctie/programma te selecteren, moet de oven aanstaan. Telkens wanneer op de keuzetoets wordt gedrukt, verschijnt op de display het symbool van de oven en gaat de ovenverlichting aan. De oven kan op elk moment worden uitgezet. — Om de oven uit te zetten, druk op de keuzetoets : alle bereidingsfuncties/programma’s worden onderbroken, de ovenverlichting gaat uit en op de display wordt de huidige tijd weergegeven. De selectie van bereidingsfunctie een ingestelde temperatuur (vb. wanneer de bereidingsfunctie beeindigd is en de oven nog warm is), verschijnt deze niet op de display. De oven aan- en uitzetten — Alvorens een bereidingsfunctie/programma te selecteren, moet de oven aanstaan. Telkens wanneer op de keuzetoets wordt gedrukt, verschijnt op de display het symbool van de oven en gaat de ovenverlichting aan. De oven kan op elk moment worden uitgezet. — Om de oven uit te zetten, druk op de keuzetoets : alle bereidingsfuncties/programma’s worden onderbroken, de ovenverlichting gaat uit en op de display wordt de huidige tijd weergegeven. — Zet de oven aan door te drukken op de keuzetoets . — Druk op de keuzetoets om de gewenste functie te selecteren. Telkens wanneer op de toets wordt gedrukt, licht een symbool van de bereidingsfuncties op, om aan te duiden welke functie op dat gegeven moment actief is. Naast het symbool van de geselecteerde bereidingsfunctie, verschijnt het overeenkomstig nummer (Afb. 1). — Voor elke bereidingsfunctie, geeft de display van de temperaturen de vooraf ingestelde temperatuur weer. Wanneer de vooraf ingestelde temperatuur niet geschikt is, druk dan op de knop “ “ of “ “ om de temperatuur in stappen van 5 graden bij te stellen. Afb. 1 - het symbool van de thermometer geeft de temperatuur in de oven weer; Wanneer de oventemperatuur het ingesteld niveau bereikt, geeft de programmeur een kort geluidssignaal af en houdt het symbool van de thermometer op met knipperen. Indien de oventemperatuur hoger is dan de 9 electrolux Wijzigen van de temperatuur en de vooraf ingestelde bereidingstijd — Gebruik de toetsen “ “ of “+” om de ingestelde temperatuur te wijzigen, terwijl het symbool “°” knippert (Afb. 2). De programmeerbare maximumtemperatuur is 250°C. Afb. 2 — Gebruik de toetsen “ “ of “+” om de ingestelde bereidingsduur te wijzigen, terwijl het symbool knippert (Afb. 2). De volgende symbolen duiden opeenvolgend op de beschikbare bereidingsfuncties. 1 2 3 4 5 6 10 Geventileerde Bereiding - De warmte wordt gelijkmatig verspreid dankzij de werking van een ventilator. De ingestelde temperatuur is 175°C. Traditionele Bereiding - De warmte komt van de boven- en onderkant. De ingestelde temperatuur is 200°C. Gewone Grill - De warmte komt alleen van boven. De ingestelde temperatuur is 250°C. Geventileerde Grill - De warmte komt alleen van boven en wordt verspreid door de ventilator. De ingestelde temperatuur is 180°C. Kies een temperatuur van max. 200°C. Bereiding Pizza - De gecombineerde werking van de warmte afkomstig van boven en de warme lucht verspreid door de ventilator, maakt het gelijkmatig bakken van pizza of zoute taarten mogelijk. De ingestelde temperatuur is 175°C. Dubbele Grill - De oven geeft alleen van boven een intense warmte af. De ingestelde temperatuur is 250°C. 7 8 9 Bereiding onderaan - De oven geeft alleen van onder een matige warmte af. De ingestelde temperatuur is 250°C. Bereiding bovenaan - De oven geeft alleen van boven een matige warmte af. De ingestelde temperatuur is 250°C. Ontdooien - De ventilator laat in de oven koude lucht stromen, zodat het diepgevroren voedsel sneller ontdooit. electrolux Het gebruik van de oven voor de eerste keer Wanneer de oven voor het eerst wordt aangesloten op het elektriciteitsnet, verschijnen op de display de cijfers “12.00” en knippert het symbool . Om de oven in gebruik te nemen, dient de huidige tijd te worden ingesteld. Om de juiste tijd in te stellen: a) druk op de toets en terwijl het symbool knippert (Afb. 3), wordt de tijd ingesteld met behulp van de toetsen “ “ of “ “ (Afb. 4). Het symbool verdwijnt ongeveer 5 seconden na de laatste tijdinstelling (Afb. 5). b) wanneer het symbool niet langer knippert, druk tweemaal op de toets Ga te werk zoals beschreven in punt „a“. — druk tweemaal op de toets ‚Traditionele Bereiding‘ . Afb. 5 en kies de functie (Afb. 6). — gebruik de toets “ “ om de temperatuur in te stellen op 250°C. — laat de oven LEEG werken gedurende ongeveer 45 minuten. U kunt de oven ook programmeren voor een periode van 45 minuten. — verlucht de ruimte tijdens deze handeling. Het is raadzaam de hierboven beschreven procedure te herhalen, door de bereidingsfuncties ‚Dubbele Grill‘ Afb. 4 . Werkwijze: — zet de oven aan door te drukken op de toets Afb. 3 Afb. 6 en‚ Geventileerde Bereiding‘ te kiezen gedurende ongeveer 5-10 minuten. 11 electrolux Het gebruik van de teller — Druk op de toets om de timer te starten (Afb. 7). Het symbool begint te knipperen en op de display verschijnen de cijfers “0.00” — Gebruik de toetsen “ “ om de gewenste tijd in te stellen. De maximaal instelbare tijd is 23 uur en 59 minuten. — Wanneer de tijd ingesteld is, wacht de timer 3 minuten en begint vervolgens af te tellen (Afb. 8). — Na het verstrijken van de periode, is een geluidssignaal hoorbaar. Om het geluidssignaal te onderbreken, wordt op een willekeurige toets gedrukt. Om de instelling van de klok te gebruiken of te wijzigen: Afb. 7 Afb. 8 Druk op de knop totdat het symbool en het symbool op de display verschijnen. Nu is het mogelijk de instelling van de klok te wijzigen met behulp van de knoppen “ “ of “ “. Om de klok uit te schakelen: Druk op de knop totdat het symbool en het symbool op de display verschijnen. Druk op de knop “ “ om de tijd te verlagen totdat u „0.00“ op de display ziet (Afb. 9). LET OP: de tellerfunctie schakelt de oven NIET automatisch uit, wanneer deze in werking is. Het programmeren van de uitschakeling van de oven Afb. 9 Afb. 10 — Schuif het gerecht in de oven, selecteer de bereidingsfunctie en de gewenste temperatuur (Afb. 10). — Druk op de toets om de functie „Bereidingstijd“ in te schakelen (Afb. 11). Het symbool „Bereidingstijd“ knippert en op de display verschijnen de cijfers „0.00“. 12 Abb. 11 electrolux — Terwijl het symbool knippert, wordt op de toets “ “ gedrukt om de gewenste tijd in te stellen. De maximaal instelbare tijd is 23 uur en 59 minuten. — Wanneer de tijd ingesteld is, wacht de programmeur 3 seconden, waarna hij begint af te tellen. — Na het verstrijken van de periode, gaat de oven automatisch uit en is een geluidssignaal hoorbaar. Op de display verschijnen de cijfers „0.00“. — Om het geluidssignaal te onderbreken, wordt op een willekeurige toets gedrukt. Om de bereidingstijd te wissen, volg de aanwijzingen op de vorige pagina. Afb. 12 Om de bereidingstijd te wissen: — Druk op de toets tot op de display het symbool knippert. — Druk op de toets “ “ tot op de display de cijfers „0.00“ verschijnen (Afb. 12). Het programmeren van de inen uitschakeling van de oven — Stel de “Bereidingstijd” in op de manier beschreven op de vorige pagina. — Druk op de toets en selecteer de functie Afb. 13 „Bereidingsduur“ aangegeven met het symbool dat begint te knipperen. Op de display verschijnt het einde van de bereidingstijd (de huidige tijd plus de ingestelde bereidingstijd - Afb. 13). — Gebruik de toets “ “ om het einde van de bereidingstijd in te stellen. — Wanneer de tijd ingesteld is, wacht de programmeur 3 seconden, waarna hij begint af te tellen. — De oven gaat automatisch aan en uit, waarbij het einde van de bereidingstijd wordt aangegeven met een geluiddsignaal. Om het geluidssignaal te onderbreken, wordt op een willekeurige toets gedrukt. 13 electrolux Automatische uitschakeling Indien u de oven vergeet uit te zetten, wordt deze automatisch uitgeschakeld na een bepaalde periode, in functie van de ingestelde temperatuur (Afb. 14). Benutten van de restwarmte Indien u de automatische uitschakeling van de oven hebt geprogrammeerd, gaat deze enkele minuten op voorhand uit. Op deze manier voltooit de restwarmte in de oven de bereiding en wordt energie bespaard. De aanwijzingen op de display blijven in ieder geval zichtbaar tot op het eind van de ingestelde bereidingstijd. minder dan 15 minuten. Kinderbeveiliging Als de temperatuur is ingesteld op: 250°C schakelt de oven automatisch uit: na 3 uur tussen 200 en 245°C na 5,5 uur tussen 120 en 195°C na 8,5 uur beneden 120°C na 12 uur Afb. 14 Het is mogelijk de bedieningen van de oven te vergrendelen, om te voorkomen dat kinderen al spelend de oven kunnen aanzetten. — Wanneer de oven aanstaat, wordt hij uitgezet met de toets . — Druk tegelijkertijd op de toetsen en " — " en houd ze minstens 3 seconden ingedrukt. Er klinkt een kort geluidssignaal en op de display verschijnt het opschrift ‚SAFE‘ (Afb. 15). — De oven is nu vergrendeld. Het is onmogelijk een bereidingsfunctie te selecteren. Afb. 15 Om de vergrendeling weg te nemen: — Druk tegelijkertijd op te toetsen en "—" en houd ze gedurende minstens 3 seconden ingedrukt. Er klinkt een kort geluidssignaal en op de display verschijnt het opschrift ‚SAFE‘ en kan de oven opnieuw worden gebruikt (Afb. 16). 14 Afb. 16 electrolux Snel verwarmen Na selectie van de gewenste bereidingsfunctie en het instellen van de bereidingstemperatuur, begint de oven te verhitten tot de ingestelde temperatuur wordt bereikt. De fase waarin de oven wordt verhit duurt 10-15 minuten, naargelang de gekozen bereidingsfunctie en de ingestelde temperatuur. Indien u de ingestelde temperatuur sneller wenst te bereiken, kan de functie ‚Snel verwarmen‘ worden gebruikt. 1) zet de oven aan door te drukken op de toets ; 2) selecteer de bereidingsfunctie, op de manier beschreven op de vorige pagina’s; 3) stel de temperatuur in met behulp van de toetsen “ “ en “ “. De temperatuurweergave op de display knippert; B Afb. 17 4) druk op de toets B . Het opschrift «FHU» verschijnt op de display (Afb. 17). 5) wanneer wordt gedrukt op de toets , knippert het symbool van de ingestelde temperatuur “°” gedurende omgeveer 10 seconden, om aan te geven dat de temperatuur nog kan worden aangepast met behulp van de toetsen “ “ en “ “. 6) Wanneer de temperatuur in de oven het ingesteld niveau heeft bereikt, geeft de programmeur een kort geluidssignaal af en verschijnt de ingestelde temperatuur op de display. Deze functie kan worden gebruikt bij om het even welke bereidingsfunctie en temperatuur. 15 electrolux Demofunctie Deze modus is bedoeld voor de vakhandel om de functies van de oven te kunnen demonstreren zonder stroomverbruik, afgezien van de binnenverlichting, het display en de ventilator. Deze functie kan alleen bij de eerste aansluiting ingeschakeld worden. In geval van stroomuitval, nadat de stroomtoevoer weer hersteld is, kan de demofunctie, alleen ingeschakeld worden als in het display automatisch de weergave 12:00 en het symbool knippert. B Abf. 18 ongeveer 2 seconden 1. Raak de toets aan. Er klinkt een kort signaal. 2. Raak tegelijk de toetsen en “ ” aan. Er klinkt een kort signaal, op het display verschijnt het tijdstip 12:00. (Afb. 18). Als de oven wordt ingeschakeld verschijnt het symbool op het display, dit geeft aan dat de demofunctie geactiveerd is. Alle functies van de oven kunnen geselecteerd worden. De oven is niet echt in werking en de verwarmingselementen worden niet ingeschakeld. Schakel de oven uit en ga te werk zoals boven beschreven, om de demofunctie weer uit te schakelen. De demofunctie blijft bij stroomuitval in het programma opgeslagen Foutcode De elektronische programmeur verricht voortdurend een diagnostische test van het systeem. Indien een aantal parameters niet correct zijn, vb. omwille van een oneigenlijk gebruik van de oven, onderbreekt de besturingseenheid de in gebruik zijnde functies en verschijnt op de display de overeenkomstige foutcode (“F” gevolgde door cijfers). 16 Abf. 19 electrolux Praktische tips Alle bereidingen doet u met gesloten ovendeur. Deze oven is voorzien van een exclusief bereidingssysteem dat een natuurlijke luchtcirculatie genereert met voortdurend hergebruik van de bereidingsstoom. Ditmaakthetmogelijkometenswarentebereidenineen omgeving met een constante vochtigheidsgraad, terwijl de levensmiddelen van binnen zacht en van buiten krokant blijven. Bovendien worden de bereidingstijden en het energieverbruik tot een minimum beperkt. Gedurende de bereiding kan er stoom ontstaan, die bij het openen van de deur naar buiten komt. Dit verschijnsel is helemaal natuurlijk. Op het moment van het openen van de ovendeur, gedurende de bereidingsfase of aan het einde hiervan, oppassen met de hete lucht die uit de oven komt. Zodra voedsel wordt verwarmd onstaat er stoom die in contactkomtmethetglasvandeovendeurenvervolgens waterdruppels op het glas vormt. Dit is normaal en wordt niet door een fout in de oven veroorzaakt. Om condensatie te verminderen, de lege oven altijd 10 minuten voorverwarmen. We adviseren deze druppels na ieder gebruik te verwijderen. Onder-en bovenelement Warmte komt van onder en boven. Normaal gebruikt u de middelste geleiderichels. Moet het gerecht meer warmte van boven dan van onder hebben, gebruik dan hoger liggende geleiderichels; evenzo omgekeerd. Bakken met hete-lucht Verwarmen gebeurt door middel van hete-lucht; de lucht wordt door middel van een ventilator in de ovenachterwand gecirkuleerd. Daardoor verdeelt de hetelucht zich snel en gelijmatig over de gehele ovenruimte. Zodoende kunnen meerdere gerechten, over de gehele ruimte verdeeld, tegelijk gebakken worden. De gerechten nemen geen geur van elkaar over. Bij het gebruik van hete-lucht kunnen 2 bakblikken tegelijk in de oven geplaatst worden (Afb. 23). Bij het gebruik van slechts één richelhoogte beleven wij de onderste aan; daardoor heeft u ook beter zicht op het gerecht. Hete-lucht is zeer geschikt voor het steriliseren of drogen van champignons en fruit. Grilleren + hete lucht Voor het grilleren of braden van flinke porties vlees. De hitte van het grill-element wordt gelijkmatig in de hele oven verdeeld. De snel cirkulerende hete lucht zorgt ervoor dat het vlees aan alle kanten tegelijk dichtschroeit. Konventioneel grilleren De klein-stand is bijzonder geschickt voor het grilleren van steaks, worstjes, schaschlicks, toast en dergelijke. voor het gelijktijdig grilleren van De groot-stand meerdere stukken vlees of een gemengde vleesschotel. Gebruik van de grill Bijna alle vleessoorten kunnen gegrilleerd worden, behalve rollades gehakt vlees en bepaalde magere stukken wild. Vlees en vis aan beide kanten met olie invetten en op het grillrooster leggen. De richelhoogte hangt van de vleessoort af. Het rooster kan in de oven gedaan worden met zijn randen omhoog of omlaag waardoor aldus een verandering in de afstand van de grill-element gebracht wordt. De lekschaal moet in de eerste richel van onderaf geschoven worden. Bij het grilleren verdient het aanbeveling om voortijds een weinig water in de lekschaal te doen. Dat voorkomt vastbakken van het afdruipende vet en vereenvoudigt zodoende het schoonmaken. 17 electrolux Raadgevingen voor het bakken en braden Gebak vergt doorgaans een matige tempe-ratuur (150-200°C); zodoende moet de oven cirka 10 minuten voorverwarmd worden. Open tijdens het bakken de ovendeur niet voordat 3/4 van de baktijd verstreken is. Gebak wat gegarneerd wordt eerst 2/3 van de baktijd laten bakken en dan garneren en afbakken. De resterende baktijd hangt sterk af van de soort en hoeveelheid garnituur. Roerdeeg moet moeilijk van de lepel gaan; de baktijd wordt anders onnodig lang door teveel vocht. Bij gebruik van twee bakblikken moet een richel vrijgelaten worden (Afb. 22). Vlees dat gebraden wordt moet niet minder dan 1 kg wegen; kleinere stukken kunnen uitdrogen. Donker vlees dat van buiten gaar maar van binnen rose of rood moet blijven vergt een hoge temperatuur (200-250°C). Licht vlees, gevogelte en vis, vergt daarentegen een lage temperatuur (150-175°C). Sausen alleen bij een korte braadtijd direkt toevoegen, in andere gevallen in het laatste half uur. Of het vlees gaar is probeert u met een lepel: laat het zich niet indrukken, dan is het gaar. Rosbief en biefstuk, dat van binnen rose moet blijven, snel bij hoge temperatuur braden. Bij braden zonder schaal, direkt op het rooster, een lekschaal in de onderste richels plaatsen. Let op dat de rekken op de juiste manier in de oven geplaatst worden. Laat vlees na het braden minstens 15 minuten staan alvorens het aan te snijden: hiermee voorkomt u het verloren gaan van vleesnat. Doe wat water in de lekschaal om het ontstaan van rook, door verbranden van vet, te vermijden herhaal dat af en toe om kondensvorming tegen te gaan. Borden kunt u in de oven, op de laangste temperatuur-instelling, verwarmen. 18 Attentie! Plaats geen voorwerpen op de bodem van de oven en bedek deze tijdens het gebruik niet met aluminiumfolie. Hierdoor kan oververhitting ontstaan die van invloed is op het bakresultaat en het email van de oven beïnvloedt. Plaats pannen, hittebestendige schalen en aluminiumfolie alleen op het rooster dat in de daartoe bestemde gleuven is geschoven. Kooktijden De tijd welke nodig is voor het betreffende gerecht hangt af van de samenstelling, de massa en de hoeveelheid water dat zicht in dat gerecht bevindt. Raadpleeg de in dit boekje afgedrukte tabel indien u voor de eerste keer een gerecht in uw nieuwe oven gaat bereiden. Bedenk daarbij dat de tabel niet meer dan een richtlijn is. Hete-lucht electrolux Bak- en braadtabel Boven- en onderwarmte en hetelucht Tijden zijn exclusief voorverwarmen. De lege oven altijd 10 minuten voorverwarmen. SOORT GERECHT GEBAK Schuimtaart Zandtaartdeeg Kwarktaart Appelcake (Appeltaart) Strudel Jamtaart Fruitcake Biscuitgebak Kerstcake Pruimentaart Kleine cake Koekjes Schuimpjes Koffiebroodjes Soesjes Taartjes BROOD EN PIZZA Wit brood Roggebrood Broodjes Pizza OVENSCHOTELS Hartige taart Groentetaart Quiche Lasagne Cannelloni VLEES Rund Varken Kalf Rosbief rood medium doorbakken Varkensschouder Varkensschenkel Lam Kip Kalkoen Eend Gans Konijn Haas Fazant Gehaktbrood VIS Forel/Zeebrasem Tonijn/Zalm Boven- en onderwarmte 4 3 2 1 Hetelucht 4 3 2 1 temp °C temp °C Bereidingstijd in minuten OPMERKINGEN 2 2 1 1 2 2 2 1 1 1 3 2 2 2 2of 3 2 170 170 175 170 180 190 170 170 150 175 170 160 135 200 210 180 2 (1en3)* 2 (1en3)* 2 2 li + re. 2 2(1en3)* 2 2(1en3)* 2 2 2 2(1en3)* 2(1en3)* 2 2(1en3)* 2 160 160 165 160 160 180 150 165 150 160 160 150 150 190 170 170 45-60 20-30 60-80 90-120 60-80 40-45 60-70 30-40 120-150 50-60 20-35 20-30 60-90 12~20 25-35 45-70 In cakevorm In cakevorm In cakevorm In cakevorm Op bakplaat In cakevorm In cakevorm In cakevorm In cakevorm In broodvorm Op bakplaat Op bakplaat Op bakplaat Op bakplaat Op bakplaat In cakevorm 1 1 2 2 195 190 200 200 2 1 2(1en3)* 2 185 180 175 200 60-70 30-45 25-40 20-30 In broodvorm Op bakplaat Op bakplaat 2 2 1 2 2 200 200 210 200 200 2(1en3)* 2(1en3)* 1 2 2 175 175 190 200 200 40-50 45-60 30-40 25-35 25-35 In In In In In 2 2 190 180 2 2 175 175 50-70 100-130 Op rooster Op rooster 2 190 2 175 90-120 Op rooster 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 210 210 210 180 180 190 190 180 175 175 190 190 190 180 2 2 2 2 2 2 2 2 2 1 2 2 2 2 200 200 200 170 160 175 200 160 220 160 175 175 175 170 50-60 60-70 70-80 120-150 100-120 110-130 70-85 210-240 120-150 150-200 60-80 150-200 90-120 tot.150 Op rooster Op rooster Op rooster Met zwoerd 2 stuks Bout Heel Heel Heel Heel In stukken In stukken Heel in broodvorm 2 2 190 190 2(1en3)* 2(1en3)* 175 175 40-55 35-60 3-4 vissen 4-6 filets bakvorm bakvorm bakvorm bakvorm bakvorm (*) Indien u gelijktijdig meer dan een gerecht wilt bereiden, adviseren wij u deze op de tussen haakjes aangegeven niveaus te plaatsen. 19 electrolux Grillen Tijden zijn exclusief voorverwarmen. De lege oven altijd 10 minuten voorverwarmen. Hoeveelheid Grillen SOORT GERECHT 4 3 Stuks g. temp.°C 2 Bereidingstijd in minuten 2e kant 1e kant 1 Tournedos Biefstuk Worstjes Varkenskarbonades Kip (in twee helften) Kebabs Kip (borst) Hamburger* *Voorverwarmen 5’00'’ Vis (filets) Sandwiches Toast 4 4 8 4 2 4 4 6 800 600 / 600 1000 / 400 600 3 3 3 3 3 3 3 2 250 250 250 250 250 250 250 250 12~15 10~12 12~15 12~16 30~35 10~15 12~15 20-30 12~14 6~8 10~12 12~14 25~30 10~12 12~14 4 4~6 4~6 400 / / 3 3 3 250 250 250 12~14 5~7 2~4 10~12 / 2~3 Grillen met hetelucht Met hetelucht plus het instellen van een maximumtemperatuur van 200°C. Hoeveelheid Grillen met hetelucht Bereidingstijd in SOORT GERECHT minuten 4 3 1e kant Stuks g. temp.°C 2e kant 2 1 Rollade (kalkoen) Kip ( in twee helften) Kippenpoten Kwartel Groentegratin St. Jacobsschelpen Makreel Vismoten 1 2 6 4 — — 2-4 4-6 1000 1000 — 500 — — — 800 3 3 3 3 3 3 3 3 200 200 200 200 200 200 200 200 30~40 25~30 15~20 25~30 20~25 15~20 15~20 12~15 20~30 20~30 15~18 20~25 — — 10~15 8~10 Pizzafunctie Pizzafunctie SOORT GERECHT Pizza , groot Pizza , klein Broodjes 4 3 2 1 1 1 1 temp.°C 200 200 200 Bereidingstijd in minuten 15~25 10~20 15~25 OPMERKINGEN op bakplaat op bakplaat of op rooster op bakplaat De aangegeven temperaturen zijn richtlijnen. Misschien moeten de temperaturen aangepast worden aan persoonlijke wensen. 20 electrolux Reiniging en onderhoud Voordat u de oven schoonmaakt, de oven uitschakelen en laten afkoelen. Het apparaat mag niet schoongemaakt worden met een stoomreiniger. Belangrijk: Voor elke reinigingshandeling de stekker van het apparaat absoluut uit het stopcontact halen. Voor een lange levensduur van het apparaat is het noodzakelijk de volgende reinigingswerkzaamheden regelmatig te verrichten: - Doe dit alleen bij een afgekoelde oven. - Maak de geëmailleerde delen schoon met zeepsop. - Gebruik geen schuurmiddelen. - Onderdelen van roestvrij staal en de glasplaat droogwrijven met een zachte doek. - Bij hardnekkige vlekken normaal verkrijgbare reinigingsmiddelen voor roestvrij staal of warme azijn gebruiken. Het email van de oven is uiterst duurzaam en in hoge mate resistent. De inwerking van hete fruitzuren (citroenen, pruimen of dergelijke) kunnen echter op de oppervlakken van email blijvende, matte en ruwe vlekken achterlaten. Dergelijke vlekken op het hoogglanzende oppervlak van het email hebben echter geen invloed op de functies van de oven. Reinig de oven grondig na elk gebruik. Zo kunt u verontreinigingen het makkelijkst verwijderen. Verder inbranden wordt daardoor voorkomen. Schoonmaakmiddelen Voordat welke schoonmaakmiddelen dan ook voor uw oven gebruikt, moet u controleren of ze geschikt zijn en of hun gebruik wordt aanbevolen door de fabrikant. Schoonmaakmiddelen met bleekmiddel mogen NIET worden gebruikt omdat zij de toplaag van de oppervlakken dof kunnen maken. Ook het gebruik van ruwe schuurmiddelen moet worden vermeden. Schoonmaken van de buitenkant Wrijf regelmatig over het bedieningspaneel, de ovendeur en de afdichting met een zachte doek die goed is uitgewrongen met een zachte doek met warm water die goed is uitgewrongen, waaraan een beetje. Om het beschadigen of verzwakken van de glasplaten te voorkomen, moet u het gebruik van de volgende middelen vermijden: • Was- en bleekmiddelen • Geïmpregneerde sponsjes die niet geschikt zijn voor pannen met antiaanbaklaag • Schuursponsjes van staalwol • Chemische ovensponsjes of spuitbussen • Roestverwijderaars • Vlekkenverwijderaars voor bad en gootsteen Maak het binnen- en buitenvenster van de deur schoon met een warm zeepsopje. Mocht het binnenvenster van de deur erg verontreinigd zijn, dan is het gebruik van een schoonmaakmiddel zoals Hob Brite aan te bevelen. Gebruik geen verfkrabbers om aangekoekt vuil te verwijderen. Maak de ovendeur NIET schoon terwijl de glasplaten warm zijn. Als deze voorzorgsmaatregel niet wordt nagekomen, dan kan de glasplaat verbrijzelen. Als de glasplaat van de deur gebarsten is of diepe krassen heeft, dan wordt het glas minder sterk en moet het worden vervangen om te voorkomen dat het verbrijzelt. Neem contact op met de Klantenservice die u graag die u graag advies zal geven.. 21 electrolux Ovenruimte De emaille basis van de ovenruimte kunt u het best schoonmaken als de oven nog warm is. Veeg de oven na elk gebruik schoon met een zachte doek gedrenkt in warm water met een afwasmiddel. Af en toe is het echter nodig de oven grondiger schoon te maken, gebruik daarvoor een in de handel verkrijgbare ovenreiniger. Grill-verwamingselement Dit model is uitgerust met een neerklapbaar grillelement, om de bovenkant van de oven gemakkelijker te kunnen reinigen. Laat de oven eerst volledig afkoelen en trek de stekker uit het stopcontact. 1) Draai de schroef, waarmee het grillelement bevestigd is, los (zie afb.). Als u deze handeling voor de eerste keer uitvoert, raden wij u aan een schroevendraaier te gebruiken. 2) Trek het grillelement dan voorzichtig naar beneden, zodat u bij de bovenkant van de ovenruimte kunt komen (zie afb.). 3) Reinig de bovenkant van de oven met een geschikt reinigingsmiddel en droog hem af, voordat u het neerklapbare grillelement weer op zijn plaats zet. 4) Duw het grillelement voorzichtig naar boven op zijn oorspronkelijke plaats en draai de borgmoer weer goed vast. Zorg ervoor dat de borgmoer van de grill goed vastgedraaid is, om te voorkomen dat de grill omlaag valt wanneer deze in gebruik is. Ovenrekken en reksteunen Laat de ovenrekken en reksteunen in warm water met afwasmiddel weken en verwijder hardnekkig vuil met een goed met reinigingsmiddel doorweekt schoonmaaksponsje. Goed afspoelen en met een zachte doek afdrogen. 22 electrolux De reksteunen kunnen verwijderd worden zodat ze makkelijk schoon gemaakt kunnen worden. Ga als volgt te werk: 1. verwijder de voorste schroef terwijl u met de andere hand de reksteun vasthoudt; 2. maak de achterste haak los en neem de reksteun weg; 3. zet de steun na het schoonmaken terug door de procedure in omgekeerde volgorde uit te voeren. Zorg ervoor dat de borgmoeren van het steunrek goed vastgedraaid zijn. Afb. A Reiniging van de ovendeur Voordat u de ovendeur gaat schoonmaken, raden wij u aan deze los te maken van de oven. Ga als volgt te werk: 1. zet de ovendeur helemaal open; 2. lokaliseer de scharnieren waarmee de deur aan de oven is bevestigd (Afb. A); 3. maak de kleine hendels op de scharnieren los en draai ze (Afb. B); 4. pak de deur aan beide kanten vast, draai deze vervolgens langzaam naar de oven toe totdat deze half dicht is (Afb. C); 5. trek dan de deur zachtjes los van zijn plek (Afb. C); 6. leg de deur op een stevige ondergrond; Maak het glas van de deur alleen schoon met warm zeepsop en een zachte doek. Gebruik nooit agressieve schuurmiddelen. Zet, nadat de schoonmaak voltooid is, de ovendeur weer op zijn plaats, volg de procedure in de omgekeerde volgorde. Apparaten van roestvrij staal of aluminium: Wij adviseren u de ovendeur alleen schoon te maken met een natte spons en hem daarna af te drogen met een zachte doek. Afb. B Afb. C 23 electrolux Gebruik nooit staalwol, zuren of bijtende producten, deze kunnen het ovenoppervlak beschadigen. Maak het bedieningspaneel van de oven net zo voorzichtig schoon. Maak de ovendeur NIET schoon terwijl de glasplaten warm zijn. Als deze voorzorgsmaatregel niet wordt nagekomen, dan kan de glasplaat verbrijzelen. Als de glasplaat van de deur gebarsten is of diepe krassen heeft, dan wordt het glas minder sterk en moet het worden vervangen om te voorkomen dat het verbrijzelt. Neem contact op met Klantenservice die u graag van advies zal dienen. Vervanging van het ovenlampje Koppel het apparaat los Als het ovenlampje moet worden vervangen, dan moet deze voldoen aan de volgende eisen: - Vermogen: 25 W, - Voltage: 230 V (50 Hz), - Hittebestendig tot 300° C, - Soort aansluiting: E14. Deze lampjes zijn verkrijgbaar bij de Klantenservice. Het kapotte lampje vervangen: 1. Zorg ervoor dat de stekker uit het stopcontact is gehaald. 2. Druk het glazen dekseltje in en draai het tegen de klok in. 3. Verwijder het kapotte lampje en vervang dit door een nieuw. 4. Zet het glazen dekseltje terug en steek de stekker weer in het stopcontact. 24 Vetfilter Laat de oven eerst afkoelen en controleer of hij is uitgeschakeld. Gedurende het braden of grilleren van vlees ontstaat een vettige damp, welke op de ventilatorbladen neerslaat. Om dat te voorkomen plaatst u vóór u gaat braden of grilleren, het vetfilter. Wij adviseren u het filter steeds na gebruik te reinigen in heet water met een afwasmiddel. Om het filter te verwijderen drukt u het lipje naar boven. electrolux Als er iets verkeerd gaat Als het apparaat niet goed werkt, het volgende controleren, voordat u contact opneemt met het Electrolux Servicecentrum: PROBLEEM OPLOSSING # De oven schakelt niet in. "Controleer of zowel de bereidingsfunctie als de temperatuur zijn ingesteld of "Controleer, of het apparaat goed aangesloten is en de schakelaar van het stopcontact of de netstroomtoevoer naar de oven op AAN staan. # Het oventemperatuurlampje gaat niet branden. "Stel een temperatuur in met de thermostaatknop of "Stel een functie in met de functieknop van de oven. # Het ovenlampje gaat niet branden. "Stel een temperatuur in met de thermostaatknop of " Controleer het lampje en vervang het, indien nodig (zie “De oven schoonmaken”) # De bereiding van de gerechten duurt te lang of ze worden te snel gaar. " De temperatuur moet aangepast worden of "Volg het advies in de instructies op, met name het hoofdstuk „Practische Tips“. # Stoom en condenswater slaan neer op de gerechten en de deur van de oven. "Na afloop van de bereiding de gerechten niet langer dan 15-20 minuten in de oven laten staan. 25 electrolux Technische gegevens Vermogen verwarmingselementen Onderwarmte 1000 W Bovenwarmte 800 W Inbouw Hoogte onder bovenkant in kolom mm 600 mm 587 Boven-/onderwarmte 1800 W Breedte mm 560 Grill 1650 W Diepte mm 550 Grote grill 2450 W Hetelucht 2000 W Oven Pizzafunctie 3000 W Ovenlampje 25 W Motor van de heteluchtventilator 25 W Motor koelventilator 25 W Totale aansluitwaarde Spanning (50 Hz) Hoogte 335 mm Breedte 395 mm Diepte 400 mm Bruikbare inhoud oven 3075 W 230 V Instructies voor de installateur Inbouw en installatie moeten uitgevoerd worden met strikte inachtneming van de geldende voorschriften. Elke ingreep mag slechts plaatsvinden als het apparaat uitgeschakeld is. Ingrepen mogen uitsluitend verricht worden door een erkend installateur. De fabrikant kan niet aansprakelijk gesteld worden als de veiligheidsvoorschriften niet opgevolgd worden. 26 53 l electrolux Elektrische aansluiting Klemmenbord Let voor het aansluiten op het volgende: - De zekering en de huisinstallatie moeten op de max. belasting van het apparaat berekend zijn (zie typeplaatje). - De huisinstallatie moet voorzien zijn van een aardaansluiting overeenkomstig de geldende voorschriften. - De wandcontactdoos (type Perilex als de oven in combinatie met een elektrische kookplaat is uitgevoerd) en de meerpolige installatieautomaat of groepsschakelaar moeten ook na de installatie van het apparaat makkelijk bereikbaar zijn. Het apparaat wordt geleverd zonder aansluitsnoer. Aan het snoer moet een geschikte stekker worden gemonteerd. Indien u een directe aansluiting op de elektriciteitsvoorziening (hoofdleiding) wenst, moet u een omnipolaire schakelaar, met een minimumafstand van 3 mm tussen de contactpunten, tussen het apparaat en de hoofdleiding monteren, die geschikt is voor de vereiste belasting en die in overeenstemming is met de geldende voorschriften. De groen-gele aardingsdraad mag niet worden onderbroken door de schakelaar en dient 2-3 cm langer te zijn dan de andere draden. Het aansluitsnoer moet in ieder geval zodanig geplaatst zijn, dat het nergens een temperatuur kan bereiken die 50 °C hoger is dan de omgevingstemperatuur. Geschikte voedingskabels zijn de volgende typen, met inachtneming met de desbetreffende noodzakelijke koperdoorsneden: H07 RN-F, H05 RN-F, H05 RR-F, H05 VV-F, H05 V2V2-F (T90), H05 BB-F. De oven is voorzien van een makkelijk toegankelijk klemmenbord, dat berekend is voor de werking op een éénfase-stroomvoorziening van 230 V. Letter L Letter Nof E - Onder stroom staande klem Neutrale klem Aardeklem 27 electrolux Instructies voor de inbouw Afb. A Afb. B 550 M 560 - 57 0 Ovenafmetingen (Afb. A) Instructies voor de inbouw Voor een onberispelijke werking van het ingebouwde apparaat moet het inbouwmeubel resp. de uitsparing waarin het apparaat moet worden ingebouwd geschikte afmetingen hebben (Afb. B-C). Afb. C Bevestiging in het meubel - 28 Open de ovendeur; bevestig de oven aan het inbouwmeubel door de vier afstandsstukken (Afb.D - A) die precies in de gaten van het frame passen, te plaatsen en deze daarna met de vier bijgeleverde houtschroeven (Fig. D - B) vast te zetten. IN Afb. D 600 Voor een onberispelijke werking van het ingebouwde apparaat moet het inbouwmeubel resp. de uitsparing waarin het apparaat moet worden ingebouwd geschikte afmetingen hebben. In overeenstemming met de geldende voorschriften moeten alle delen, die de bescherming tegen aanraking van onder spanning staande en geïsoleerde delen garanderen, zodanig bevestigd zijn, dat ze niet zonder gereedschap verwijderd kunnen worden. Hierbij hoort ook de bevestiging van eventuele afsluitende kanten aan het begin of einde van een aanbouwlijn. De bescherming tegen aanraking moet in ieder geval door het inbouwen gegarandeerd zijn. Het apparaat kan met de achterkant resp. zijkant tegen hogere keukenmeubelen, apparaten resp. wanden geplaatst worden. Aan de andere zijkant mogen er echter geen andere apparaten of meubelen van dezelfde hoogte als het apparaat geplaatst worden. 100 80÷ electrolux Europese Garantie Dit apparaat wordt door Electrolux in elk van de achter in deze handleiding genoemde landen gedurende de in het bij het apparaat behorende garantiebewijs genoemde periode of anderszins bij de wet gegarandeerd. Als u van een van deze landen verhuist naar een ander van de hieronder genoemde landen, verhuist de garantie op het apparaat met u mee. De volgende beperkingen zijn hierop van toepassing: • De garantie op het apparaat begint op de datum van eerste aankoop van het apparaat. Deze datum dient te worden aangetoond door overlegging van een geldig, door de verkoper van het apparaat afgegeven aankoopbewijs. • De garantie op het apparaat geldt voor dezelfde periode en in dezelfde mate voor arbeidsloon en onderdelen als van toepassing in uw nieuwe land van vestiging op dit specifieke model of deze specifieke serie apparaten. • De garantie op het apparaat is persoonlijk, geldt dus voor de oorspronkelijke koper van het apparaat en kan niet worden overgedragen op een andere gebruiker. • Het apparaat wordt geïnstalleerd en gebruikt in overeenstemming met de door Electrolux afgegeven instructies en wordt alleen in huis gebruikt, dat wil zeggen, het apparaat wordt niet gebruikt voor commerciële doeleinden. • Het apparaat wordt geïnstalleerd in overeenstemming met alle relevante voorschriften die in uw nieuwe land van vestiging van kracht zijn. De voorwaarden van deze Europese garantie tasten geen van de aan u bij de wet verleende rechten aan. 31 electrolux www.zanker.de 68 35698-3001 09/07 R.0
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68

ZANKER ZKB7529X Handleiding

Type
Handleiding

in andere talen