Krups FDK251A de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

WAFFLE MAKER
FDK2
www.krups.com
FRNLDEITENESPTELARDANOSWFI
C
B
F
D
E
A
4
1 2 3 4
4
NEDERLANDS
SCHOONMAKEN
GEBRUIKSAANWIJZING
Verklarende afbeeldingen vindt u op pagina 58
Plaats het apparaat op een vast oppervlak.
Voordat u het apparaat voor de eerste keer gebruikt:
Rol het elektriciteitssnoer volledig af.
Doe het apparaat open.
Verwijder de volledige verpakking, alle stickers of andere accessoires die zich zowel in de
binnenkant als op de buitenkant van het apparaat bevinden.
Bestrijk de platen met een dun laagje plantaardige olie of met een antiaanbakspray.
Afvegen met een zachte doek.
Gebruik van het apparaat
Sluit het apparaat.
Ga na of de schakelaar zich op 0 bevindt.
Sluit het elektriciteitssnoer aan op het elektriciteitsnetwerk. Stel de schakelaar (f) in
(positie 1). Het rode controlelampje (d) licht op (1).
Laat het apparaat voorverwarmen: het groene controlelampje (e) licht op wanneer de
baktemperatuur bereikt wordt (2).
Open het apparaat (3). Giet met behulp van een juslepel het wafelbeslag op de plaat aan
de binnenkant van het apparaat.
Giet het beslag zó dat elke kleine geul gevuld wordt. De geulen mogen niet overlopen!
Sluit het apparaat.
Laat het beslag gaar worden volgens de tijd die in uw recept staat.
Tijdens het gaar worden van de wafels is het normaal dat het groene controlelampje
beurtelings oplicht en uitgaat.
Laat het apparaat afkoelen gedurende 2 uur.
Leave to cool for 2 hours.
BESCHRIJVING
A Vaste platen met antiaanbaklaag :
B Warmte-isolerend handvat
C Sluitingsclip
D Controlelampje inschakeling
E Controlelampje regeling
F Schakelaar
Haal de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat helemaal afkoelen voordat u gaat
schoonmaken.
Dit apparaat dient niet ondergedompeld te worden.
Maak de buitenkant van het apparaat schoon
met een vochtige doek en droog het daarna af.
Maak de bakplaten schoon
met een vochtige doek met afwasmiddel. Gebuik daarna een vochtige spons om de resten
van het afwasmiddel te verwijderen en droog de platen af.
5
OPBERGEN
RECEPTEN
BESCHERM HET MILIEU!
Dit apparaat kan verticaal opgeborgen worden om ruimte te besparen. Berg het snoer op in
de daarvoor bestemde ruimte (4).
Uw toestel bevat verschillende, voor terugwinning of recycling geschikte
materialen.
Breng het apparaat naar een afvalinzamelpunt.
Klassieke wafels
Voor een knapperige traktatie.
Beslag voor 16 wafels
Baktijd: ongeveer 3,5 min.
300 g bloem, 10 g bakpoeder, zout, 75 g suiker, 100 g boter, 2 eieren, ½ l melk
Meng de bloem en het bakpoeder in een kom. Maak in het midden een kuiltje en voeg het
zout, de suiker, de gesmolten boter en de hele eieren toe. Voeg de melk beetje bij beetje
toe. Laat het beslag 1 uur rusten.
Zachte wafels
Garneer de wafel waarmee u wilt en geniet.
Beslag voor 12 wafels
Baktijd: ongeveer 3 tot 3,5 min.
300 g bloem, 1 zakje bakpoeder, 1 mespuntje zout, 1 el suiker, 2 eieren, 400 ml melk
Klop de eieren schuimig. Voeg de andere ingrediënten toe en klop het mengsel glad.
Belgische wafels
Genieten op z’n Belgisch.
Beslag voor 12 wafels
Baktijd: ongeveer 4 tot 4,5 min.
5 eieren, 1 zakje bakpoeder, 300 g bloem, 300 g suiker, 300 g boter.
Laat de boter zacht worden. Meng de bloem, de suiker en het bakpoeder door elkaar. Voeg
de zachte boter en de eieren toe. Meng alles goed door elkaar.
Zachte Belgische wafels
Genieten van heerlijke zachte wafels.
Beslag voor 16 wafels
Baktijd: ongeveer 5 tot 5,5 min.
500 g bloem, ½ zakje bakpoeder, 400 g boter, 400 g suiker, 2 dl melk, ½ zakje vanille suiker,
5 eieren.
Klop de eierdooiers. Voeg de andere ingrediënten beetje bij beetje toe, en eindig met de
stijfgeslagen eiwitten. Maak dit beslag de avond van tevoren en bewaar het in de koelkast.
6
NEDERLANDS
Sponswafels
Overheerlijke wafels dankzij een stukje citroenschil.
Beslag voor 12 wafels
Baktijd: ongeveer 3 tot 3,5 min.
5 eierdooiers, 5 el warm water, 100 g suiker, de geraspte schil van een citroen, 150 g bloem,
½ tl bakpoeder, 5 eiwitten
Klop de eierdooiers, het water, de suiker en de geraspte citroenschil door elkaar. Meng
de bloem en het bakpoeder en voeg dit mengsel toe aan de andere ingrediënten. Klop de
eiwitten stijf en schep deze door het mengsel.
Vanillewafels
Een exotische verrukking met vanille.
Beslag voor 14 wafels
Baktijd: ongeveer 3 tot 4 min.
200 g boter, 50 g suiker, vanille stokje of 2 zakjes ouderwetse vanille, een mespuntje zout,
6eieren, 300 g bloem, 2 tl bakpoeder, ¼ l melk, 1 el rum.
Klop de boter, de suiker, de vanille en het zout tot een romige massa. Meng de bloem en
het bakpoeder en voeg dit mengsel aan het botermengsel toe. Voeg de melk en de eieren
beetje bij beetje toe en doe vervolgens de rum erbij.
Kaaswafels
Ideaal als voorgerecht!
Beslag voor 20 wafels
Baktijd: ongeveer 4 tot 4,5 min.
100 g boter, 8 eierdooiers, ½ tl zout, 500 g bloem, ½ tl bakpoeder, 50 g geraspte parmezaanse
kaas, ½ l water, 8 eiwitten.
Klop de boter tot een romige massa.
Meng de bloem en het bakpoeder door elkaar. Voeg de eierdooiers een voor een toe, en
daarna het zout, de bloem, de kaas en het water. Schep vervolgens de stijfgeslagen eiwitten
erdoorheen.
30
DANSK
Bløde belgiske vafler
Nyd sprøde og bløde vafler.
Til 16 vafler
Tilberedningstid: ca. 5 til 5 ½ min.
500 g hvedemel, ½ spsk. bagepulver, 400 g smeltet smør, 400 g sukker, 200 ml mælk, ½
pakke vaniljesukker eller ½ tsk. vaniljeessens, 5 æg.
Pisk æggehviderne, indtil de er stiftpiskede. Pisk aggeblommerne. Tilsæt gradvist resten af
ingredienserne, og afslut med de piskede æggehvider. Denne dej er bedst, hvis den laves
dagen før, og skal opbevares i køleskabet.
Saftige vafler
Tilsæt citronskal til de lækre vafler.
Til 10 vafler
Tilberedningstid: ca. 3 til 3 ½ min.
5 æggeblommer, 5 spsk. varmt vand, 100 g sukker, revet citronskal fra en citron, 150 g
hvedemel, ½ tsk. bagepulver, 5 æggehvider.
Pisk æggeblommerne, vandet, sukkeret og citronskallen. Bland melet og bagepulveret, og
tilsæt det til blandingen. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt dem til blandingen.
Vaniljevafler
Et eksotisk strejf af vanilje.
Til 14 vafler
Tilberedningstid: Ca. 3-4 min
200 g smør, 50 g sukker, vaniljestang eller 1 tsk. vaniljeessens, en knivspids salt, 6 æg, 300
g hvedemel, 2 tsk. bagepulver, ¼ liter mælk, 1 spsk. rom.
Rør smørret med sukker, vanilje og salt. Bland melet og bagepulveret, og tilsæt det til
blandingen. Tilsæt gradvist mælken og æggene og derefter rommen.
Vafler med ost
Ideel som en aperitif!
Til 20 vafler
Tilberedningstid: ca. 4 til 4 ½ min.
100 g smør, 8 æggeblommer, ½ tsk. salt, 500 g hvedemel, ½ tsk. bagepulver, 50 g revet
parmesan, ½ liter vand, 8 æggehvider (stiftpiskede).
Rør smørret, indtil det er blødt Bland melet og bagepulveret. Tilsæt æggeblommer, salt,
mel, ost og vand i den nævnte rækkefølge. Tilsæt de stiftpiskede æggehvider.
NC00142548
FR ................. P. 1 – 3
NL ................. P. 4 – 6
DE ................. P. 7 – 9
IT ................... P. 10 – 12
EN ................. P. 13 – 15
ES ................. P. 16 – 18
PT ................. P. 19 – 21
EL ................. P. 22 – 24
AR ................. P. 27 – 25
DA ................. P. 28 – 30
NO ................ P. 31 – 33
SW ................ P. 34 – 36
FI ................... P. 37 – 39
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43

Krups FDK251A de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor

Gerelateerde papieren