LAGRANGE Les Super, 039 101, 039 401, 099 101, LES SUPER GAUFRES, SUPER GAUFRES de handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de LAGRANGE Les Super de handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
Gebruiksaanwijzing
Betriebsanleitung
Istruzioni per l'uso
Modo de empleo
Instruction book
Mode d'emploi
Z
Gaufres et croque-monsieurGaufres et croque-monsieur
10
SUPERWAFELS
VOOR ALLE MODELLEN GEMEENSCHAPPELIJKE
TECHNISCHE KENMERKEN
Veiligheidsthermostaat en controlelampje
Op zijn sokkel omkeerbaar wafelijzer
Multi-functie met verwisselbare platen, afzonderlijk
verkocht door LAGRANGE
Schroef aan elke zijde om de platen te bevestigen
Massieve platen in gegoten aluminium, 10 jaar waarborg
Handvatten en sokkel in bakeliet
TECHNISCHE KERNMERKEN :
Model Super 2 Gaufres REF 039 101
• Vermogen : 1000W 230V
~
50Hz
Geleverd met een stel platen voor 2 maxi-wafels van
155 x 100 mm
Model Super 2 Gaufres + Croq’ REF 039 401
Vermogen : 1000W 230V
~
50Hz
Geleverd met een stel platen voor 2 maxi-wafels van
155 x 100 mm en een stel platen voor 4 croque-
monsieurs (tosti's) van 120 x 95 mm
Model Super 4 Gaufres REF 099 101
Vermogen : 2 000W 230V
~
50Hz
Geleverd met een stel platen voor 4 maxi-wafels van
155 x 100 mm
Plaatstellen, afzonderlijk verkocht :
Met het gamma Super 2 Gaufres :
•Platen voor 2 maxi-wafels 155 x 100 mm (REF 030 101)
Platen voor 4 croque-monsieurs (tosti's) van 120 x 95 mm
(REF 030 401)
•Platen voor 4 wafeltjes 100 x 77 mm (REF 030 201)
Met het gamma Super 4 Gaufres :
•Platen voor 4 maxi-wafels 155 x 100 mm (REF 090 101)
•Platen voor 4 maxi-croque-monsieurs (tosti's) van
120 x 95 mm (REF 090 401)
•Platen voor 4 maxi-wafeltjes 100 x 77 mm (REF 090 201)
Snoer :
U dient de voedingskabel aandachtig te onderzoeken
voor elk gebruik. Als hij beschadigd is, dient u het
apparaat niet te gebruiken. Het gebruikte snoer is een
H05RRF 3G 1 mm
2
voorzien van een stekker voor hoge
temperaturen. Als het nodig is, vervang dan alleen door
een snoer met dezelfde definitie.
Deze apparaten zijn conform de Richtlijnen 73/23/EEG,
89/336/EEG, 93/68/EEG, 2002/96/EEG .
Bescherming van het milieu Richtlijn 2002/96/EEG
Om het milieu en de volksgezondheid te beschermen,
moeten versleten elektrische toestellen volgens wel
bepaalde regels worden verwijderd. Dit vraagt de
medewerking van zowel de verkoper als de gebruiker.
Om deze reden mag uw toestel in geen geval mag worden
weggegooid in een openbare of privé-
vuilnisbak bestemd voor huishoudelijk afval.
Dit wordt aangegeven met het symbool Bij de
buitendienststelling moet uw toestel, ofwel
worden teruggebracht naar uw verkoper, ofwel
worden gedeponeerd in een recyclagecentrum
voor verdere verwerking of hergebruik
NL
11
Alvorens het apparaat te gebruiken__________
Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig en bewaar
ze om voor latere consultatie.
• Controleer of de netspanning overeenkomt met deze
die vermeld staat op het kenplaatje van het apparaat.
• Altijd het snoer volledig ontrollen.
• In geval van gebruik van een verlengsnoer, moet u een
model gebruiken dat voorzien is van een aarding en met
geleiders met een doorsnede van ten minste 1mm².
• Plaats uw toestel ver verwijderd van voorwerpen die
gemakkelijk ontvlambaar zijn (gordijnen....)
• Plaats uw apparaat nooit op een warm oppervlak, noch
in de nabijheid van vuur.
• Laat uw apparaat nooit achter zonder toezicht wanneer
het aanstaat.
• Houd het apparaat buiten het bereik van kinderen.
Gebruik uw apparaat enkel voor huishoudelijke doeleinen
en op de manier die is aangeven in de handleiding.
• Dompel nooit het apparaat onder in het water of in een
andere vloeistof, noch om het te reinigen, noch om enig
andere reden. Was het nooit in de vaatwasmachine.
• Gebruik of bewaar het apparaat nooit buiten; bewaar
het een droge plaats."
• Trek nooit aan het snoer van het apparaat om dit te
verplaatsen. Let erop dat niemand in het voedingssnoer
kan blijven haken, en dit om het vallen van het apparaat
te voorkomen. Het snoer niet rond het apparaat
oprollen, het niet vervormen en het niet in contact laten
komen met de bakplaten.
• Raak de metalen onderdelen van het apparaat niet aan
wanneer het aanstaat; deze kunnen zeer heet zijn.
ZET NOOIT HET APPARAAT AAN ZONDER DE PLATEN
OP HUN PLAATS TE HEBBEN GEBRACHT.
Indienststelling en gebruik___________________
Eerste gebruik
Een nieuw apparaat kan roken tijdens het eerste gebruik.
Om het roken te beperken, wordt aangeraden het open
apparaat te laten opwarmen gedurende 10 minuten en
het dan gedurende ongeveer 30 minuten te laten afkoelen
Aanzetten en gebruik
- Kies uw platen onder de beschikbare
modellen en breng ze in de juiste positie
aan op het apparaat (zie afbeelding).
- Sluit uw apparaat aan en laat het voorverwarmen tot
het controlelampje uitgaat.
- Wanneer het apparaat voorverwarmd is, smeert u
lichtjes uw platen in (Opgelet: nooit insmeren
gedurende het voorverwarmen).
- Giet het deeg uit in het midden van elk van de platen
terwijl u alle vierkantjes vult, zonder de boord van de
goot te overschrijden.
- Sluit het apparaat en houd gedurende enkele
ogenblikken de handvatten goed gesloten.
- Draai het apparaat op zijn sokkel om een betere
verdeling van het deeg en een homogener bakken te
bekomen, laat daarna de handvatten terug los.
- Breng het na 2 tot 3 minuten terug in de beginpositie.
1
2
12
- Wanneer het bakken volgens uw smaak is voldoen ver is
doorgegaan, haalt u de wafels uit het toestel.
OPGELET: wanneer tijdens het bakken, het
controlelampje aangaat of uitgaan is betekent dit niet
dat uw wafels klaar zijn; dit slaat op de werking van de
thermostaat." Om te weten of uw wafels klaar zijn,
opent u voorzichtig het apparaat gedurende het
bakken. Sluit het opnieuw als het bakken nog niet
voldoende ver gevorderd is.
Onderhoud___________________________________
Opgelet: let erop dat het apparaat uitgeschakeld en
volledig afgekoeld is alvorens het schoon te maken.
Dompel het apparaat nooit onder in water.
Belangrijk: doe het apparaat, noch de platen nooit in de
vaatwasmachine.
Verwijder de platen na afkoeling en laat ze weken in warm
water. Voeg indien nodig een weinig detergent toe .
Maak het apparaat schoon met een weinig bevochtigde
spons.
Opgelet: gebruik geen metalen spons of schuurmiddel.
Algemene voorwaarden waarborg___________
Uw apparaat heeft een waarborg van 2 jaar.
Om gratis gebruik te maken van één jaar bijkomende
waarborg, kunt u zich inschrijven op de internet-site van
LAGRANGE (www.lagrange.fr).
De waarborg geldt voor vervangonderdelen en werkuren
en dekt de fabricagefouten.
Vallen niet onder de waarborg: schade tengevolge van
foutief gebruik of niet opvolgen van de
gebruiksaanwijzing, vallen van het product en breken van
het glazuur.
DEZE WAARBORG GELDT ALLEEN VOOR
HUISHOUDELIJK GEBRUIK EN IN GEEN GEVAL VOOR
PROFESSIONEEL GEBRUIK
De wettelijke waarborg die de verkoper verschuldigd is
sluit niet de wettelijke waarborg uit die de Fabrikant
verschuldigd is volgens de artikels 1641 en volgende van
het Franse Burgerlijk Wetboek.
Bij defect of slechte werking, contact opnemen met de
verkoper.
In geval van technisch defect binnen de 8 dagen na de
aankoop, wordt het apparaat vervangen. Na deze termijn
wordt het gerepareerd door de Dienst Na Verkoop van
LAGRANGE
Bijzondere garantievoorwaarden voor de platen:
De kookplaten genieten van een garantietermijn van 10
jaar.
Deze garantie dekt alle fabricagefouten en
materiaalgebreken en in het bijzonder het risico op
vervorming.
Deze dekt niet:
-De beschadiging door het gebruik van
13
ovenschoonmaakmiddel, het gebruik van de
afwasmachine of van om het even welk product dat
niet geschikt is voor aluminium
- Het breken door vallen of schokken
- De kleurveranderingen van de platen (het is normaal
dat het aluminium zwarter wordt bij het gebruik. Dit
hindert in geen geval de bakkwaliteit)
- Het aanbakken van de platen: het is niet de plaat die dit
probleem veroorzaken maar de omstandigheden
waarin deze wordt gebruikt (onvoldoende vet of te
veel suiker in de deegmassa)
RECEPTEN_____________________________________
Om te beginnen, enkele adviezen betreffende de te
gebruiken ingrediënten, die u natuurlijk kiest naar eigen
smaak...
- Voor smeuïge wafels gebruikt u melk en room. Deze
betrekkelijk zachte wafels worden gegeten onmiddellijk
nadat zij uit de bakvorm komen.
- Gebruik voor krokante en lichte wafels water of bier.
- Of het nu gaat om zachte of krokante wafels, het is in
ieder geval noodzakelijk gist te gebruiken.
10 g Gist voor 500 g bloem laat het deeg 30 tot 60
minuten rusten.
Met bakkersgist bakt u de lekkerste wafels - vraagt wel een
rusttijd van ongeveer 2 uur.
OPGELET: na de rusttijd kan het deeg, vervaardigd met
bakkersgist, verschillende malen het oorspronkelijke
volume innemen...voorzie dus een kom die voldoende
groot is !
WAFELS
DE SUIKERWAFELS :
Voor 10 tot 15 wafels
- LYONNAISE-WAFELS
500 g bloem 1 zakje bakpoeder - ¾ vloeistof (water,
bier, melk, naar keuze !) – 1 snuifje zout - 125 g boter - 30
g suiker - 2 zakjes vanillesuiker -vanilleparfum, kirsch of
rum - 3 tot 4 eieren
Laat de boter smelten en vervolgens lauw worden.
Giet de bloem in een kom. Voeg er het zout, de suiker en
de eieren aan toe. Klop met behulp van een eierklopper.
Laat het bakpoeder in een kom in de vloeistof oplossen.
Voeg het mengsel aan de kom toe, samen met de
gesmolten boter. Breng op smaak. Ga door met het
kloppen tot het deeg goed homogeen is.
Laat 30 minuten rusten.
Eet de warme wafels, bestrooid met poedersuiker of
bestreken met confituur, honig, kastanjepudding,
chocolade, slagroom, esdoornsiroop , ijs, vers fruit,....
- WAFELS MET SLAGROOM :
500 g bloem – 50 g boter – 10 g bakpoeder – ¼ l water
¼ l slagroom – 4 eieren, een snuifje zout.
Giet de bloem, het zout en de eierdooiers in een kom.
Laat het bakpoeder in een kom in de vloeistof oplossen.
Voeg dit mengsel bij de andere kom en meng met de
eierklopper tot wanneer u een homogeen deeg verkrijgt.
14
Voeg er de gesmolten boter en de slagroom aan toe en
meng er het tot sneeuw geklopte eiwit door.
Laat gedurende een ½ uur rusten bij kamertemperatuur.
Eet deze wafels warm, bestrooid met poedersuiker.
WAFELS ZONDER ZOET
- WAFELS MET HAM -
500 g bloem 200 g fijn gehakte ham - een snufje zout
3 tot 4 eieren 1 zakje bakpoeder 125 g boter 3/4 l
vloeistof (water, melk, eventueel een glas droge witte
wijn).
Giet de bloem in een kom van aardewerk. Voeg er het
zout en de eierdooiers aan toe. Meng met behulp van een
eierklopper met het water (waarin u het bakpoeder hebt
laten oplossen) en de witte wijn. Voeg er dan de
gesmolten boter aan toe. Klop opnieuw. Voeg er de fijn
gehakte ham aan toe. Meng er het tot sneeuw geklopte wit
door. Laat gedurende 1/2 uur rusten. Eet de wafels
onmiddellijk na het bakken.
WAFELTJES (OF ZWITSERSE BRICELETS OF DROGE
WAFELS)
De resultaten zijn altijd beter met gewone bakbloem dan
met patisseriebloem.
- RECEPT 1 : BRICELETS VAN DIVONNE -
4 eieren 200 g suiker 250 g gesmolten boter
2 citroenschillen 250 g bloem 1 snuifje zout.
Klop de eieren en voeg er vervolgens de volgende
ingrediënten aan toe: de suiker, de tot crème gesmolten
boter, de citroenschillen. Het deeg is nu vloeibaar. Laat 24
uur rusten op een koele plaats. Doe op de plaat een
hoeveelheid deeg, ter grote van een noot.
CROQUE-MONSIEUR
- CROQUE MET KAAS
Gruyère, Chester of elke andere raspbare kaas.
Meng in een kom : 30 g boter 30 g bloem 1/4 liter melk
2 eierdooiers.
Mengen en voeg beetje bij beetje 50 g geraspte kaas toe.
Kruiden. Spreid de aldus bekomen deeg op sneden
gewoon brood of casinobrood (1 cm dikte).
- CROQUE-MONSIEUR (TOSTI)
Garneer een snede brood met geraspte gruyèrekaas. Leg
op deze gruyère een snede ham. Bedek opnieuw met
gruyère en leg er de tweede snede brood op
- CROQUE "COCOTTE” -
Op de te garneren croque, moet u een uitholling met de
rug van een lepel aanbrengen, vul het kuiltje met een
gekookt ei en kruid (peper en zout). Maak de afdruk van
de lepel in de andere croque-helft en leg hem op het ei.
1/36