11Toepassingen, tabellen en tips
Algemene aanwijzingen
• Bakplaat met de schuine kant naar voren plaatsen
• U kunt ook twee vormen tegelijk naast elkaar op het rooster plaatsen. De bak-
tijd duurt nauwelijks langer.
3 Bij diepgevroren gerechten kunnen de geplaatste bakplaten tijdens het gaarpro-
ces kromtrekken. Dit wordt veroorzaakt door het grote temperatuurverschil tus-
sen het diepgevroren gerecht en de oventemperatuur. Als de bakplaten zijn
afgekoeld trekken ze weer recht.
Aanwijzingen bij de baktabellen
In de tabellen vindt u een keuze aan gerechten met de bijbehorende tempera-
tuurvoorschriften, bereidingstijden en inzetniveaus.
• De temperaturen en baktijden zijn richtwaarden, aangezien deze waarden af-
hankelijk zijn van de samenstelling van het deeg, de hoeveelheid en de bak-
vorm.
• Wij adviseren om de eerste keer de laagste temperatuurwaarde in te stellen en
pas indien gewenst, b.v. als een sterkere bruining is gewenst of als het bakken
te lang duurt, een hogere temperatuur te kiezen.
• Als u geen concrete aanwijzingen kunt vinden voor uw eigen recept, kijkt u
dan bij soortgelijk gebak.
• Bij het op meerdere niveaus bakken van gebak op bakplaten of in vormen kan
de baktijd 10-15 minuten langer zijn.
• Vochtige gerechten (b.v. pizza's, vruchtentaart enz.) dienen te worden bereid
op één niveau.
• Als het gebak niet overal even hoog is, wordt het gebak aan het begin van het
bakproces niet overal even bruin. Verander in dit geval de temperatuurinstel-
ling niet. In de loop van het bakproces wordt het gebak overal even bruin.
• Uw nieuwe oven kan een ander bak-/braadgedrag vertonen dan uw huidige
apparaat. Pas daarom de instellingen (temperatuur, bereidingstijden) en inzet-
niveaus zoals u die gewend bent aan de aanbevelingen in onderstaande tabel-
len aan.
2 Bij langere baktijden kunt u de oven ca. 10 minuten voor het einde van de bak-
tijd uitschakelen om de nawarmte te gebruiken.
Tenzij anders aangegeven, gelden de tabellen voor het plaatsen van een gerecht
in een koude oven.