Laserliner ThermoMaitre de handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de Laserliner ThermoMaitre de handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
10
1 2 3 4
5
6 7
2
1.
2.
3.
1
3
Lees de bedieningshandleiding en de bijgevoegde
brochure ‚Garantie- en aanvullende aanwijzingen‘
volledig door. Volg de daarin beschreven aan-
wijzingen op. Bewaar deze documentatie goed.
!
Functie / toepassing
De ThermoMaître is een professionele grill-, gaar- en braadt-
hermometer voor de bepaling van de kerntemperatuur van
verschillende soorten vlees-, gevogelte en vis. Dankzij de
snelle highspeed-sensoriek meet de ThermoMaître binnen
seconden.
LC-display
Meetwaarde in °C of °F
Meeteenheid °C / °F
Batterij-indicator
Uitklapbare
insteeksensor
Omschakeling
meeteenheid °C / °F
Batterijvak
1
2
3
4
5
6
7
Batterijen plaatsen
ON / OFF
Open het batterijvakje en plaats de batterijen overeenkomstig
de installatiesymbolen. Let daarbij op de juiste polariteit.
°C <> °F
Stel de gewenste temperatuureenheid in
door met een dun voorwerp voorzichtig
in de gekenmerkte opening te drukken
totdat het dienovereenkomstige symbool
op het display verschijnt.
Draai de sensor om hem in en uit te schakelen.
NL
ThermoMaître
11
4
Varken
medium well done
Bourgondische ham 66 °C
Bout 67 °C 75 °C
Buikstuk van het varken, gevuld 73 °C
Buikvlees (varken) 83 °C
Casselerrib 59 °C 66 °C
Casselerrib, vleeswaar 58 °C
Gehakt 75 °C
Gekookte ham heel mals 66 °C
Ham 67 °C 75 °C
Ham in brooddeeg 68 °C
IJsbeen 83 °C
Karbonade met bot 78 °C
Karbonade zonder bot 68 °C
Leverkaas 72 °C
Pulled pork 95 °C
Ribbetjes 65 °C 85 °C
Schenkel, gebraden 83 °C
Schenkel, gepekeld 78 °C
Schenkel (achter), gebraden 83 °C
Schenkel (achter), gepekeld 78 °C
Schouderfricandeau van het varken 73 °C
Speenvarken 65 °C
Varkenslet 65 °C 80 °C
Varkenskoppen 79 °C
Varkenskrabbetjes 85°C
Varkensmedaillons 65 °C
Varkensnek 73 °C
Varkensrug 68 °C
Varkensschouder 75 °C
Varkenstong 88 °C
Kerntemperaturen (richtwaarden)
Rund
rare medium well done
Beef brisket 85 °C
Bieap 88 °C
Entrecote 56 °C
Gekookt rundvlees 90 °C
Gemarineerd gebraden
(rund)vlees
85 °C
Roastbeef 53 °C 58 °C
Rollade, van de bout 70 °C
Rollade, van het let 58 °C
Runderlet 50 °C 58 °C 75 °C
Runderlende 47 °C 57 °C
Sucadelap 63 °C 73 °C
NL
12
Veiligheidsinstructies
Het meettoestel mag niet worden gebruikt in een gesloten
bakoven.
Reinig de sensor vóór en na ieder gebruik zorgvuldig.
Het meettoestel is niet waterdicht. Dompel de meetpunt
tot ca. 10 mm onder de behuizing onder in de vloeistof.
Pak het toestel alleen vast aan de handgreep. De meetpunt
mag tijdens de meting niet worden aangeraakt, omdat hij
dan zeer heet kan zijn.
Als de gemeten temperatuur buiten het meetbereik ligt,
geeft het apparaat ‚Err H‘ aan.
De meetpunt mag niet met externe spanning worden
gebruikt. Bij de omgang met spanningen van meer dan
24V AC resp. 60V DC dient uiterst voorzichtig te worden
gewerkt. Bij contact met de elektrische geleiders bestaat
bij deze spanningen al levensgevaar door elektrische
schokken.
Bij gebruik in de buurt van hoge spanningen of onder
hoge elektromagnetische wisselvelden kan de meet-
nauwkeurigheid worden beïnvloed.
Gebruik het apparaat uitsluitend doelmatig binnen de
aangegeven specicaties.
Het meetapparaat hoort niet thuis in kinderhanden.
Borg de meetpunt als u het apparaat niet gebruikt door de
insteeksensor in te klappen.
Gevogelte
medium well done
Eend 85 °C
Eendenborst 64 °C
Gans 78 °C 91 °C
Gebraden kalkoen 70 °C
Kalkoense hen 84 °C
Kippenborst 85 °C
Parelhoenborst 70 °C
Poulet 85 °C
Struisvogel, letsteak 58 °C
Vis
well done
Forel 65 °C
Garnalen 62 °C
Mousse de poisson 65 °C
Roodbaars 55 °C
Snoek 63 °C
Snoekbaars 62 °C
Tonijn 62 °C
Zalm 60 °C
Zeeduivel 62 °C
Zeeduivel glazig 58 °C
Lam
medium well done
Lam 82 °C
Lamsbout 60 °C 71 °C
Lamscarré 55 °C
Lamskarbonade 55 °C
Lamsrug 65 °C 78 °C
NL
ThermoMaître
13
Technische gegevens
Meetbereik -40 °C … 230 °C
Nauwkeurigheid
< -18 °C: ± 4 °C
-18 °C … 100 °C: ± 2 °C
> 100 °C: ± 4 °C
Reactietijd 3 sec.
Relatieve luchtvochtigheid
90% (= / 5%) RH niet-
condenserend bij 30˚C
Bedrijfstemperatuur 0 °C … 50 °C
Opbergtemperatuur -20 °C … 60 °C
Stroomverzorging 3 x 1,5V alkalibatterijen
Gebruiksduur ca. 10 uur
Veiligheidsklasse IP 44
Afmetingen (B x H x D) 52 x 190 x 19,5 mm
Sensor L 110 mm / ø 3,5 mm
Gewicht (incl. batterijen) 122 g
Technische veranderingen voorbehouden. 01.14
EU-bepalingen en afvoer
Het apparaat voldoet aan alle van toepassing
zijnde normen voor het vrije goederenverkeer
binnen de EU.
Dit product is een elektrisch apparaat en
moet volgens de Europese richtlijn voor oude
elektrische en elektronische apparatuur ge-
scheiden verzameld en afgevoerd worden.
Verdere veiligheids- en aanvullende instructies
onder: www.laserliner.com/info
NL
1/20