Laserliner ThermoMaitre de handleiding

Type
de handleiding
10
1 2 3 4
5
6 7
2
1.
2.
3.
1
3
Lees de bedieningshandleiding en de bijgevoegde
brochure ‚Garantie- en aanvullende aanwijzingen‘
volledig door. Volg de daarin beschreven aan-
wijzingen op. Bewaar deze documentatie goed.
!
Functie / toepassing
De ThermoMaître is een professionele grill-, gaar- en braadt-
hermometer voor de bepaling van de kerntemperatuur van
verschillende soorten vlees-, gevogelte en vis. Dankzij de
snelle highspeed-sensoriek meet de ThermoMaître binnen
seconden.
LC-display
Meetwaarde in °C of °F
Meeteenheid °C / °F
Batterij-indicator
Uitklapbare
insteeksensor
Omschakeling
meeteenheid °C / °F
Batterijvak
1
2
3
4
5
6
7
Batterijen plaatsen
ON / OFF
Open het batterijvakje en plaats de batterijen overeenkomstig
de installatiesymbolen. Let daarbij op de juiste polariteit.
°C <> °F
Stel de gewenste temperatuureenheid in
door met een dun voorwerp voorzichtig
in de gekenmerkte opening te drukken
totdat het dienovereenkomstige symbool
op het display verschijnt.
Draai de sensor om hem in en uit te schakelen.
NL
ThermoMaître
11
4
Varken
medium well done
Bourgondische ham 66 °C
Bout 67 °C 75 °C
Buikstuk van het varken, gevuld 73 °C
Buikvlees (varken) 83 °C
Casselerrib 59 °C 66 °C
Casselerrib, vleeswaar 58 °C
Gehakt 75 °C
Gekookte ham heel mals 66 °C
Ham 67 °C 75 °C
Ham in brooddeeg 68 °C
IJsbeen 83 °C
Karbonade met bot 78 °C
Karbonade zonder bot 68 °C
Leverkaas 72 °C
Pulled pork 95 °C
Ribbetjes 65 °C 85 °C
Schenkel, gebraden 83 °C
Schenkel, gepekeld 78 °C
Schenkel (achter), gebraden 83 °C
Schenkel (achter), gepekeld 78 °C
Schouderfricandeau van het varken 73 °C
Speenvarken 65 °C
Varkenslet 65 °C 80 °C
Varkenskoppen 79 °C
Varkenskrabbetjes 85°C
Varkensmedaillons 65 °C
Varkensnek 73 °C
Varkensrug 68 °C
Varkensschouder 75 °C
Varkenstong 88 °C
Kerntemperaturen (richtwaarden)
Rund
rare medium well done
Beef brisket 85 °C
Bieap 88 °C
Entrecote 56 °C
Gekookt rundvlees 90 °C
Gemarineerd gebraden
(rund)vlees
85 °C
Roastbeef 53 °C 58 °C
Rollade, van de bout 70 °C
Rollade, van het let 58 °C
Runderlet 50 °C 58 °C 75 °C
Runderlende 47 °C 57 °C
Sucadelap 63 °C 73 °C
NL
12
Veiligheidsinstructies
Het meettoestel mag niet worden gebruikt in een gesloten
bakoven.
Reinig de sensor vóór en na ieder gebruik zorgvuldig.
Het meettoestel is niet waterdicht. Dompel de meetpunt
tot ca. 10 mm onder de behuizing onder in de vloeistof.
Pak het toestel alleen vast aan de handgreep. De meetpunt
mag tijdens de meting niet worden aangeraakt, omdat hij
dan zeer heet kan zijn.
Als de gemeten temperatuur buiten het meetbereik ligt,
geeft het apparaat ‚Err H‘ aan.
De meetpunt mag niet met externe spanning worden
gebruikt. Bij de omgang met spanningen van meer dan
24V AC resp. 60V DC dient uiterst voorzichtig te worden
gewerkt. Bij contact met de elektrische geleiders bestaat
bij deze spanningen al levensgevaar door elektrische
schokken.
Bij gebruik in de buurt van hoge spanningen of onder
hoge elektromagnetische wisselvelden kan de meet-
nauwkeurigheid worden beïnvloed.
Gebruik het apparaat uitsluitend doelmatig binnen de
aangegeven specicaties.
Het meetapparaat hoort niet thuis in kinderhanden.
Borg de meetpunt als u het apparaat niet gebruikt door de
insteeksensor in te klappen.
Gevogelte
medium well done
Eend 85 °C
Eendenborst 64 °C
Gans 78 °C 91 °C
Gebraden kalkoen 70 °C
Kalkoense hen 84 °C
Kippenborst 85 °C
Parelhoenborst 70 °C
Poulet 85 °C
Struisvogel, letsteak 58 °C
Vis
well done
Forel 65 °C
Garnalen 62 °C
Mousse de poisson 65 °C
Roodbaars 55 °C
Snoek 63 °C
Snoekbaars 62 °C
Tonijn 62 °C
Zalm 60 °C
Zeeduivel 62 °C
Zeeduivel glazig 58 °C
Lam
medium well done
Lam 82 °C
Lamsbout 60 °C 71 °C
Lamscarré 55 °C
Lamskarbonade 55 °C
Lamsrug 65 °C 78 °C
NL
ThermoMaître
13
Technische gegevens
Meetbereik -40 °C … 230 °C
Nauwkeurigheid
< -18 °C: ± 4 °C
-18 °C … 100 °C: ± 2 °C
> 100 °C: ± 4 °C
Reactietijd 3 sec.
Relatieve luchtvochtigheid
90% (= / 5%) RH niet-
condenserend bij 30˚C
Bedrijfstemperatuur 0 °C … 50 °C
Opbergtemperatuur -20 °C … 60 °C
Stroomverzorging 3 x 1,5V alkalibatterijen
Gebruiksduur ca. 10 uur
Veiligheidsklasse IP 44
Afmetingen (B x H x D) 52 x 190 x 19,5 mm
Sensor L 110 mm / ø 3,5 mm
Gewicht (incl. batterijen) 122 g
Technische veranderingen voorbehouden. 01.14
EU-bepalingen en afvoer
Het apparaat voldoet aan alle van toepassing
zijnde normen voor het vrije goederenverkeer
binnen de EU.
Dit product is een elektrisch apparaat en
moet volgens de Europese richtlijn voor oude
elektrische en elektronische apparatuur ge-
scheiden verzameld en afgevoerd worden.
Verdere veiligheids- en aanvullende instructies
onder: www.laserliner.com/info
NL

Documenttranscriptie

! Lees de bedieningshandleiding en de bijgevoegde brochure ‚Garantie- en aanvullende aanwijzingen‘ volledig door. Volg de daarin beschreven aanwijzingen op. Bewaar deze documentatie goed. Functie / toepassing De ThermoMaître is een professionele grill-, gaar- en braadthermometer voor de bepaling van de kerntemperatuur van verschillende soorten vlees-, gevogelte en vis. Dankzij de snelle highspeed-sensoriek meet de ThermoMaître binnen seconden. 6 1 2 3 4 LC-display Meetwaarde in °C of °F Meeteenheid °C / °F Batterij-indicator 5 6 7 1 2 7 5 3 4 Uitklapbare insteeksensor Omschakeling meeteenheid °C / °F Batterijvak 1 Batterijen plaatsen Open het batterijvakje en plaats de batterijen overeenkomstig de installatiesymbolen. Let daarbij op de juiste polariteit. 3. 1. 2 ON / OFF Draai de sensor om hem in en uit te schakelen. 3 °C <> °F Stel de gewenste temperatuureenheid in door met een dun voorwerp voorzichtig in de gekenmerkte opening te drukken totdat het dienovereenkomstige symbool op het display verschijnt. 10 NL 2. ThermoMaître 4 Kerntemperaturen (richtwaarden) Rund Beef brisket Bieflap Entrecote Gekookt rundvlees Gemarineerd gebraden (rund)vlees Roastbeef Rollade, van de bout Rollade, van het filet Runderfilet Runderlende Sucadelap rare medium well done 85 °C 88 °C 56 °C 90 °C 85 °C 53 °C 58 °C 50 °C 47 °C 58 °C 58 °C 57 °C 63 °C 70 °C 75 °C 73 °C Varken medium well done Bourgondische ham 66 °C Bout 67 °C 75 °C Buikstuk van het varken, gevuld 73 °C Buikvlees (varken) 83 °C Casselerrib 59 °C 66 °C Casselerrib, vleeswaar 58 °C Gehakt 75 °C Gekookte ham heel mals 66 °C Ham 67 °C 75 °C Ham in brooddeeg 68 °C IJsbeen 83 °C Karbonade met bot 78 °C Karbonade zonder bot 68 °C Leverkaas 72 °C Pulled pork 95 °C Ribbetjes 65 °C 85 °C Schenkel, gebraden 83 °C Schenkel, gepekeld 78 °C Schenkel (achter), gebraden 83 °C Schenkel (achter), gepekeld 78 °C Schouderfricandeau van het varken 73 °C Speenvarken 65 °C Varkensfilet 65 °C 80 °C Varkenskoppen 79 °C Varkenskrabbetjes 85°C Varkensmedaillons 65 °C Varkensnek 73 °C Varkensrug 68 °C Varkensschouder 75 °C Varkenstong 88 °C NL 11 Lam Lam Lamsbout Lamscarré Lamskarbonade Lamsrug medium well done 82 °C 60 °C 71 °C 55 °C 55 °C 65 °C 78 °C Gevogelte Eend Eendenborst Gans Gebraden kalkoen Kalkoense hen Kippenborst Parelhoenborst Poulet Struisvogel, filetsteak medium well done 85 °C 64 °C 78 °C 91 °C 70 °C 84 °C 85 °C 70 °C 85 °C 58 °C Vis Forel Garnalen Mousse de poisson Roodbaars Snoek Snoekbaars Tonijn Zalm Zeeduivel Zeeduivel glazig well done 65 °C 62 °C 65 °C 55 °C 63 °C 62 °C 62 °C 60 °C 62 °C 58 °C Veiligheidsinstructies • Het meettoestel mag niet worden gebruikt in een gesloten bakoven. • Reinig de sensor vóór en na ieder gebruik zorgvuldig. • Het meettoestel is niet waterdicht. Dompel de meetpunt tot ca. 10 mm onder de behuizing onder in de vloeistof. • Pak het toestel alleen vast aan de handgreep. De meetpunt mag tijdens de meting niet worden aangeraakt, omdat hij dan zeer heet kan zijn. • Als de gemeten temperatuur buiten het meetbereik ligt, geeft het apparaat ‚Err H‘ aan. • De meetpunt mag niet met externe spanning worden gebruikt. Bij de omgang met spanningen van meer dan 24V AC resp. 60V DC dient uiterst voorzichtig te worden gewerkt. Bij contact met de elektrische geleiders bestaat bij deze spanningen al levensgevaar door elektrische schokken. • Bij gebruik in de buurt van hoge spanningen of onder hoge elektromagnetische wisselvelden kan de meetnauwkeurigheid worden beïnvloed. • Gebruik het apparaat uitsluitend doelmatig binnen de aangegeven specificaties. • Het meetapparaat hoort niet thuis in kinderhanden. • Borg de meetpunt als u het apparaat niet gebruikt door de insteeksensor in te klappen. 12 NL ThermoMaître Technische gegevens Meetbereik -40 °C … 230 °C Nauwkeurigheid < -18 °C: ± 4 °C -18 °C … 100 °C: ± 2 °C > 100 °C: ± 4 °C Reactietijd 3 sec. Relatieve luchtvochtigheid 90% (= / 5%) RH nietcondenserend bij 30 ˚C Bedrijfstemperatuur 0 °C … 50 °C Opbergtemperatuur -20 °C … 60 °C Stroomverzorging 3 x 1,5V alkalibatterijen Gebruiksduur ca. 10 uur Veiligheidsklasse IP 44 Afmetingen (B x H x D) 52 x 190 x 19,5 mm Sensor L 110 mm / ø 3,5 mm Gewicht (incl. batterijen) 122 g Technische veranderingen voorbehouden. 01.14 EU-bepalingen en afvoer Het apparaat voldoet aan alle van toepassing zijnde normen voor het vrije goederenverkeer binnen de EU. Dit product is een elektrisch apparaat en moet volgens de Europese richtlijn voor oude elektrische en elektronische apparatuur gescheiden verzameld en afgevoerd worden. Verdere veiligheids- en aanvullende instructies onder: www.laserliner.com/info NL 13
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

Laserliner ThermoMaitre de handleiding

Type
de handleiding