Russell Hobbs 20970-56 Handleiding

Categorie
Accessoires voor mixer / keukenmachine
Type
Handleiding
9
Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een
derde geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik.
A BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN
Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals:
1 Dit apparaat kan gebruikt worden door kinderen van 8 jaar en
ouder en personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke en
verstandelijke vaardigheden of die onvoldoende ervaring of
kennis hebben, indien zij onder toezicht staan of goed
geïnformeerd zijn en zij de risico’s begrijpen. Kinderen mogen
niet met het apparaat spelen. Schoonmaak en
gebruikersonderhoud mag niet door kinderen uitgevoerd
worden, tenzij ze ouder dan 8 zijn en onder toezicht staan. Houd
het apparaat en de kabel buiten het bereik van kinderen van
jonger dan 8 jaar.
` Dompel het apparaat niet in vloeistoffen; gebruik het apparaat
niet in de badkamer, in de buurt van water of in de open lucht.
3 Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een
technicus of een ander deskundig persoon vervangen worden
om eventuele risicos te vermijden.
4 Plaats het apparaat niet in een koelkast of vriezer.
5 Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan degene die in deze
gebruiksaanwijzing worden beschreven.
6 Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen.
uitsluitend voor huishoudelijk gebruik
d HOE HET WERKT
1 Voeg yoghurtferment aan warme melk toe en houd het mengsel (bij voorkeur 's avonds)
gedurende 8-16 uur warm. Laat het mengsel afkoelen, koel het gedurende 2 uur in de
koelkast. Daarna kunt u de yoghurt eten.
2 Gewone yoghurt kan ongeveer 8-10 dagen in de koelkast of ongeveer een maand in de
vriezer bewaard worden.
3 Yoghurt in de koelkast kan gaan schiften - indien dit gebeurt, moet u de yoghurt roeren.
4 Door yoghurt te bevriezen kan de samenstelling veranderen: gebruik bevroren yoghurt
daarom bij voorkeur om te koken in plaats van om te eten.
C YOGHURTFERMENT
5 Gebruik 30 ml (2 eetlepels):
a) Niet-gearomatiseerde yoghurt met levende melkzuurbacteriën - deze moet vers zijn (kies
een lange houdbaarheidsdatum).
• Verschillende merken geven verschillende resultaten.
b) Yoghurt die u eerder hebt gemaakt.
instructies
afbeeldingen
1 deksel
2 pot
3 gat
4 timer
5 lampje
` geschikt voor de
vaatwasmachine
10
• De bacteriën verzwakken na verloop van tijd, u kunt dit daarom slechts 10 keer doen
voordat u een nieuw ferment gebruikt.
c) Gevriesdroogd yoghurtferment van een apotheek of natuurvoedingszaak.
• Als de aanwijzingen op de verpakking iets afwijken, volg dan de aanwijzingen op de
verpakking.
C MELK
6 U hebt 1 liter melk nodig.
7 Volle melk zorgt voor een dikkere yoghurt dan magere melk.
8 Om de yoghurt nog dikker te maken, kunt u tot maximaal 8 lepels poedermelk aan de melk
toevoegen.
9 U kunt ook kunstmatig melkpoeder of ingeblikte gecondenseerde melk gebruiken.
C VOORBEREIDING
10 Zet het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond.
11 Dit product mag niet in de tocht of in de zon staan en mag niet bloot staan aan trillingen.
12 Was de potten en deksels, en spoel en droog ze af.
C YOGHURT MAKEN
13 U moet de bacteriën in de melk doden, om ervoor te zorgen dat ze niet wedijveren met de
bacteriën in het yoghurtferment.
14 Wanneer u de melk opwarmt, laat het yoghurtferment dan tot kamertemperatuur
opwarmen.
15 Schenk de melk in een pan en verwarm deze, terwijl u voortdurend roert, op middelhoog
vuur net voor het kookpunt.
16 Verwijder de pan van het vuur wanneer er kleine bellen aan de randen van de pan ontstaan.
17 Laat de melk afkoelen tot tussen de 37 °C en 45 °C.
18 Roer het yoghurtferment door de melk.
19 Roer goed door, anders wordt de yoghurt klonterig.
20 Schenk het mengsel in de potten.
21 Plaats de deksels niet op de potten.
C AANZETTEN
22 Steek de stekker in het stopcontact.
23 Verwijder het deksel.
24 Plaats de gevulde potten (zonder deksels) in de gaten in het voetstuk.
25 Plaats het deksel terug.
26 Druk op de 3 toets. Het lampje zal oplichten.
27 Gebruik de knoppen h (uur) en min (minuten) om de timer in te stellen.
28 Wij raden u aan om met 10 uur te beginnen en vervolgens te experimenteren, welke
instellingen het beste bij uw smaak, het type yoghurt dat u lekker vindt en het gebruikte
type melk passen.
29 Druk op de v toets.
30 Laat het apparaat met rust.
31 Wanneer de timer de 0 bereikt, zal er een pieptoon klinken en worden de verwarming en het
lampje uitgeschakeld.
C KLAAR?
32 Druk op de 3 toets.
33 Verwijder het deksel.
34 Zorg ervoor dat u geen condensatie van het deksel in de potten laat lekken.
35 Controleer de yoghurt.
a) Indien de yoghurt nog niet stevig genoeg is, kunt u teruggaan naar punt 25 en de yoghurt
nog een paar uur langer verwarmen.
11
b) Indien de yoghurt volledig vloeibaar is, is de yoghurt te lang gekookt.
• Indien de yoghurt goed smaakt, kan de yoghurt als drinkyoghurt gebruikt worden.
36 Indien u smaak aan de yoghurt wilt toevoegen, kunt u voorzichtig fruitlimonade of gesneden
fruit door de potten mengen.
37 Plaats de deksels op de potten en koel de yoghurt gedurende minimaal twee uur in de
koelkast voordat u deze opdient.
C ZORG EN ONDERHOUD
38 Verwijder de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat afkoelen.
39 Neem alle oppervlakken af met een schone vochtige doek.
40 Was de afneembare onderdelen met de hand.
` U kunt deze onderdelen in een vaatwasmachine wassen.
41 Wanneer u de vaatwasmachine gebruikt, zal dit de afwerking van de oppervlakten
beïnvloeden.
42 De schade is normaal uitsluitend esthetisch en heeft geen invloed op de werking van het
apparaat.
W
MILIEUBESCHERMING
Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische en
elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet worden
weggegooid met niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden teruggewonnen,
opnieuw gebruikt of gerecycled.

Documenttranscriptie

3 gat 4 timer 5 lampje 1 deksel 2 pot ` geschikt voor de vaatwasmachine Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een derde geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik. A BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals: 1 Dit apparaat kan gebruikt worden door kinderen van 8 jaar en ouder en personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke en verstandelijke vaardigheden of die onvoldoende ervaring of kennis hebben, indien zij onder toezicht staan of goed geïnformeerd zijn en zij de risico’s begrijpen. Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. Schoonmaak en gebruikersonderhoud mag niet door kinderen uitgevoerd worden, tenzij ze ouder dan 8 zijn en onder toezicht staan. Houd het apparaat en de kabel buiten het bereik van kinderen van jonger dan 8 jaar. ` Dompel het apparaat niet in vloeistoffen; gebruik het apparaat niet in de badkamer, in de buurt van water of in de open lucht. 3 Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een technicus of een ander deskundig persoon vervangen worden om eventuele risico’s te vermijden. 4 Plaats het apparaat niet in een koelkast of vriezer. 5 Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan degene die in deze gebruiksaanwijzing worden beschreven. 6 Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen. uitsluitend voor huishoudelijk gebruik d HOE HET WERKT 1 Voeg yoghurtferment aan warme melk toe en houd het mengsel (bij voorkeur 's avonds) gedurende 8-16 uur warm. Laat het mengsel afkoelen, koel het gedurende 2 uur in de koelkast. Daarna kunt u de yoghurt eten. 2 Gewone yoghurt kan ongeveer 8-10 dagen in de koelkast of ongeveer een maand in de vriezer bewaard worden. 3 Yoghurt in de koelkast kan gaan schiften - indien dit gebeurt, moet u de yoghurt roeren. 4 Door yoghurt te bevriezen kan de samenstelling veranderen: gebruik bevroren yoghurt daarom bij voorkeur om te koken in plaats van om te eten. C YOGHURTFERMENT 5 Gebruik 30 ml (2 eetlepels): a) Niet-gearomatiseerde yoghurt met levende melkzuurbacteriën - deze moet vers zijn (kies een lange houdbaarheidsdatum). • Verschillende merken geven verschillende resultaten. b) Yoghurt die u eerder hebt gemaakt. 9 instructies afbeeldingen • De bacteriën verzwakken na verloop van tijd, u kunt dit daarom slechts 10 keer doen voordat u een nieuw ferment gebruikt. c) Gevriesdroogd yoghurtferment van een apotheek of natuurvoedingszaak. • Als de aanwijzingen op de verpakking iets afwijken, volg dan de aanwijzingen op de verpakking. C MELK 6 U hebt 1 liter melk nodig. 7 Volle melk zorgt voor een dikkere yoghurt dan magere melk. 8 Om de yoghurt nog dikker te maken, kunt u tot maximaal 8 lepels poedermelk aan de melk toevoegen. 9 U kunt ook kunstmatig melkpoeder of ingeblikte gecondenseerde melk gebruiken. C VOORBEREIDING 10 Zet het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond. 11 Dit product mag niet in de tocht of in de zon staan en mag niet bloot staan aan trillingen. 12 Was de potten en deksels, en spoel en droog ze af. C YOGHURT MAKEN 13 U moet de bacteriën in de melk doden, om ervoor te zorgen dat ze niet wedijveren met de bacteriën in het yoghurtferment. 14 Wanneer u de melk opwarmt, laat het yoghurtferment dan tot kamertemperatuur opwarmen. 15 Schenk de melk in een pan en verwarm deze, terwijl u voortdurend roert, op middelhoog vuur net voor het kookpunt. 16 Verwijder de pan van het vuur wanneer er kleine bellen aan de randen van de pan ontstaan. 17 Laat de melk afkoelen tot tussen de 37 °C en 45 °C. 18 Roer het yoghurtferment door de melk. 19 Roer goed door, anders wordt de yoghurt klonterig. 20 Schenk het mengsel in de potten. 21 Plaats de deksels niet op de potten. C AANZETTEN 22 Steek de stekker in het stopcontact. 23 Verwijder het deksel. 24 Plaats de gevulde potten (zonder deksels) in de gaten in het voetstuk. 25 Plaats het deksel terug. 26 Druk op de 3 toets. Het lampje zal oplichten. 27 Gebruik de knoppen h (uur) en min (minuten) om de timer in te stellen. 28 Wij raden u aan om met 10 uur te beginnen en vervolgens te experimenteren, welke instellingen het beste bij uw smaak, het type yoghurt dat u lekker vindt en het gebruikte type melk passen. 29 Druk op de v toets. 30 Laat het apparaat met rust. 31 Wanneer de timer de 0 bereikt, zal er een pieptoon klinken en worden de verwarming en het lampje uitgeschakeld. C KLAAR? 32 Druk op de 3 toets. 33 Verwijder het deksel. 34 Zorg ervoor dat u geen condensatie van het deksel in de potten laat lekken. 35 Controleer de yoghurt. a) Indien de yoghurt nog niet stevig genoeg is, kunt u teruggaan naar punt 25 en de yoghurt nog een paar uur langer verwarmen. 10 b) Indien de yoghurt volledig vloeibaar is, is de yoghurt te lang gekookt. • Indien de yoghurt goed smaakt, kan de yoghurt als drinkyoghurt gebruikt worden. 36 Indien u smaak aan de yoghurt wilt toevoegen, kunt u voorzichtig fruitlimonade of gesneden fruit door de potten mengen. 37 Plaats de deksels op de potten en koel de yoghurt gedurende minimaal twee uur in de koelkast voordat u deze opdient. C ZORG EN ONDERHOUD 38 Verwijder de stekker uit het stopcontact en laat het apparaat afkoelen. 39 Neem alle oppervlakken af met een schone vochtige doek. 40 Was de afneembare onderdelen met de hand. ` U kunt deze onderdelen in een vaatwasmachine wassen. 41 Wanneer u de vaatwasmachine gebruikt, zal dit de afwerking van de oppervlakten beïnvloeden. 42 De schade is normaal uitsluitend esthetisch en heeft geen invloed op de werking van het apparaat. W MILIEUBESCHERMING Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet worden weggegooid met niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden teruggewonnen, opnieuw gebruikt of gerecycled. 11
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Russell Hobbs 20970-56 Handleiding

Categorie
Accessoires voor mixer / keukenmachine
Type
Handleiding