10
• De bacteriën verzwakken na verloop van tijd, u kunt dit daarom slechts 10 keer doen
voordat u een nieuw ferment gebruikt.
c) Gevriesdroogd yoghurtferment van een apotheek of natuurvoedingszaak.
• Als de aanwijzingen op de verpakking iets afwijken, volg dan de aanwijzingen op de
verpakking.
C MELK
6 U hebt 1 liter melk nodig.
7 Volle melk zorgt voor een dikkere yoghurt dan magere melk.
8 Om de yoghurt nog dikker te maken, kunt u tot maximaal 8 lepels poedermelk aan de melk
toevoegen.
9 U kunt ook kunstmatig melkpoeder of ingeblikte gecondenseerde melk gebruiken.
C VOORBEREIDING
10 Zet het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond.
11 Dit product mag niet in de tocht of in de zon staan en mag niet bloot staan aan trillingen.
12 Was de potten en deksels, en spoel en droog ze af.
C YOGHURT MAKEN
13 U moet de bacteriën in de melk doden, om ervoor te zorgen dat ze niet wedijveren met de
bacteriën in het yoghurtferment.
14 Wanneer u de melk opwarmt, laat het yoghurtferment dan tot kamertemperatuur
opwarmen.
15 Schenk de melk in een pan en verwarm deze, terwijl u voortdurend roert, op middelhoog
vuur net voor het kookpunt.
16 Verwijder de pan van het vuur wanneer er kleine bellen aan de randen van de pan ontstaan.
17 Laat de melk afkoelen tot tussen de 37 °C en 45 °C.
18 Roer het yoghurtferment door de melk.
19 Roer goed door, anders wordt de yoghurt klonterig.
20 Schenk het mengsel in de potten.
21 Plaats de deksels niet op de potten.
C AANZETTEN
22 Steek de stekker in het stopcontact.
23 Verwijder het deksel.
24 Plaats de gevulde potten (zonder deksels) in de gaten in het voetstuk.
25 Plaats het deksel terug.
26 Druk op de 3 toets. Het lampje zal oplichten.
27 Gebruik de knoppen h (uur) en min (minuten) om de timer in te stellen.
28 Wij raden u aan om met 10 uur te beginnen en vervolgens te experimenteren, welke
instellingen het beste bij uw smaak, het type yoghurt dat u lekker vindt en het gebruikte
type melk passen.
29 Druk op de v toets.
30 Laat het apparaat met rust.
31 Wanneer de timer de 0 bereikt, zal er een pieptoon klinken en worden de verwarming en het
lampje uitgeschakeld.
C KLAAR?
32 Druk op de 3 toets.
33 Verwijder het deksel.
34 Zorg ervoor dat u geen condensatie van het deksel in de potten laat lekken.
35 Controleer de yoghurt.
a) Indien de yoghurt nog niet stevig genoeg is, kunt u teruggaan naar punt 25 en de yoghurt
nog een paar uur langer verwarmen.