Electrolux EVY9841AAX Handleiding

Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

EVY9841AAX
EVY9841AOX
NL STOOMOVEN GEBRUIKSAANWIJZING
INHOUDSOPGAVE
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE........................................................................................ 3
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN................................................................................4
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT....................................................................... 7
4. BEDIENINGSPANEEL............................................................................................... 8
5. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT...................... 10
6. DAGELIJKS GEBRUIK.............................................................................................10
7. KLOKFUNCTIES......................................................................................................15
8. AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S......................................................................... 16
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES......................................................................... 17
10. EXTRA FUNCTIES................................................................................................. 19
11. AANWIJZINGEN EN TIPS......................................................................................21
12. ONDERHOUD EN REINIGING............................................................................... 42
13. PROBLEEMOPLOSSING...................................................................................... 44
14. TECHNISCHE INFORMATIE.................................................................................. 46
WE DENKEN AAN U
Bedankt voor het kopen van een Electrolux-apparaat. U koos voor een product dat
jaren professionele ervaring en innovatie bevat. Ingenieus en stijlvol, het werd
ontworpen met u in het achterhoofd. Wanneer u het gebruikt, kunt u er op vertrouwen
dat u keer op keer fantastische resultaten zult krijgen.
Welkom bij Electrolux.
Ga naar onze website voor:
Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen en
onderhoudsinformatie:
www.electrolux.com
Registreer uw product voor een betere service:
www.registerelectrolux.com
Koop accessoires, verbruiksartikelen en originele reserveonderdelen voor uw
apparaat:
www.electrolux.com/shop
KLANTENSERVICE
Gebruik altijd originele onderdelen.
Als u contact opneemt met de klantenservice zorg dat u de volgende gegevens bij de
hand hebt. Model, productnummer, serienummer.
Deze informatie wordt vermeld op het typeplaatje.
Waarschuwing / Belangrijke veiligheidsinformatie
Algemene informatie en tips
Milieu-informatie
Wijzigingen voorbehouden.
2 www.electrolux.com
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor
installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is niet
verantwoordelijk voor letsel en schade veroorzaakt door
een foutieve installatie. Bewaar de instructies van het
apparaat voor toekomstig gebruik.
1.1 Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8
jaar en ouder en door mensen met beperkte
lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of
een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder
toezicht staan of instructies hebben gekregen over het
veilig gebruiken van het apparaat en indien zij de
eventuele gevaren begrijpen.
Laat kinderen niet met het apparaat spelen.
Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van
kinderen.
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het
apparaat als het in werking is of afkoelt. Het apparaat is
heet.
Als het apparaat is uitgerust met een kinderbeveiliging,
raden wij aan dit te activeren.
Reiniging en onderhoud mag niet worden uitgevoerd
door kinderen zonder toezicht.
Houd kinderen jonger dan 3 jaar uit de buurt of onder
permanent toezicht.
1.2 Algemene veiligheid
Alleen een erkende installatietechnicus mag het
apparaat installeren en de kabel vervangen.
Van binnen wordt het apparaat heet als het in werking
is. Raak de verwarmingselementen in het apparaat niet
aan. Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires
of kookgerei te plaatsen of verwijderen.
Zet de stroomtoevoer uit alvorens onderhoud te plegen.
NEDERLANDS
3
Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat u
de lamp vervangt om elektrische schokken te
voorkomen.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon te
maken.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe
metalen schrapers om de glazen deur schoon te
maken, deze kunnen krassen veroorzaken op het
oppervlak, waardoor het glas zou kunnen breken.
Als de voedingskabel beschadigd is, moet de fabrikant,
een erkende serviceverlener of een gekwalificeerd
persoon deze vervangen teneinde gevaarlijke situaties te
voorkomen.
Om de inschuifrailen te verwijderen trekt u eerst de
voorkant van de inschuifrail en dan de achterkant uit de
zijwanden. Installeer de inschuifrails in omgekeerde
volgorde.
Gebruik uitsluitend de vleesthermometer die aanbevolen
is voor dit apparaat.
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
2.1 Installatie
WAARSCHUWING!
Alleen een erkende
installatietechnicus mag het
apparaat installeren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen beschadigd
apparaat.
Volg de installatie-instructies op die zijn
meegeleverd met het apparaat.
Wees voorzichtig met het verplaatsen
van het apparaat, het is zwaar. Draag
altijd veiligheidshandschoenen.
Trek het apparaat nooit aan de
handgreep van zijn plaats.
Houd de minimumafstand naar andere
apparaten en units in acht.
Zorg ervoor dat het apparaat onder en
naast veilige installaties wordt
geïnstalleerd.
De zijkanten van het apparaat moeten
naast apparaten of units staan van
dezelfde hoogte.
2.2 Elektrische aansluiting
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brand en
elektrische schokken.
Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd elektromonteur
worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden aangesloten
op een geaard stopcontact.
Controleer of de elektrische informatie
op het typeplaatje overeenkomt met de
stroomvoorziening. Zo niet, neem dan
contact op met een elektromonteur.
Gebruik altijd een correct geïnstalleerd,
schokbestendig stopcontact.
Gebruik geen meerwegstekkers en
verlengsnoeren.
www.electrolux.com4
Zorg dat u de hoofdstekker en kabel
niet beschadigt. Indien de
voedingskabel moet worden
vervangen, dan moet dit gebeuren
door onze Klantenservice.
Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat,
met name niet als deze heet is.
De schokbescherming van delen onder
stroom en geïsoleerde delen moet op
zo'n manier worden bevestigd dat het
niet zonder gereedschap kan worden
verplaatst.
Steek de stekker pas in het
stopcontact als de installatie is
voltooid. Zorg ervoor dat het netsnoer
na installatie bereikbaar is.
Sluit de stroomstekker niet aan op een
losse stroomaansluiting.
Trek niet aan het netsnoer om het
apparaat los te koppelen. Trek altijd
aan de stekker.
Gebruik alleen de juiste isolatie-
apparaten: stroomonderbrekers,
zekeringen (schroefzekeringen moeten
uit de houder worden verwijderd),
aardlekschakelaars en contactgevers.
De elektrische installatie moet een
isolatieapparaat bevatten waardoor het
apparaat volledig van het lichtnet
afgesloten kan worden. Het
isolatieapparaat moet een
contactopening hebben met een
minimale breedte van 3 mm.
Dit apparaat voldoet aan de EU-
richtlijnen.
2.3 Gebruik
WAARSCHUWING!
Gevaar op letsel,
brandwonden, elektrische
schokken of een explosie.
Gebruik dit apparaat uitsluitend in een
huishoudelijke omgeving.
De specificatie van het apparaat mag
niet worden veranderd.
Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen
niet geblokkeerd zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik
niet onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na
gebruik uit.
Wees voorzichtig met het openen van
de deur van het apparaat als het
apparaat aan staat. Er kan hete lucht
ontsnappen.
Bedien het apparaat niet met natte
handen of als het contact maakt met
water.
Oefen geen kracht uit op een
geopende deur.
Het apparaat mag niet worden gebruikt
als werkblad of aanrecht.
Open de deur van het apparaat
voorzichtig. Als u alcoholische
toevoegingen gebruikt, kan er alcohol-
luchtmengsel ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten of
items die vochtig zijn door ontvlambare
producten in, bij of op het apparaat.
WAARSCHUWING!
Risico op schade aan het
apparaat.
Om schade of verkleuring van het email
te voorkomen:
zet geen kookgerei of andere
voorwerpen direct op de bodem
van het apparaat.
leg geen aluminiumfolie op de
bodem van het apparaat.
Plaats geen water direct in het hete
apparaat.
haal vochthoudende schotels en
eten uit het apparaat als u klaar
bent met koken.
Wees voorzichtig bij het
verwijderen of bevestigen van
accessoires.
Verkleuring van het email heeft geen
ongewenst effect op de werking van
het apparaat. Dit is geen defect dat
geldt voor het recht op garantie.
Gebruik een diepe braadpan voor
vochtige taarten. Fruitsappen kunnen
permanente vlekken maken.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd om
mee te koken. Het mag niet worden
gebruikt voor andere doeleinden, zoals
het verwarmen van een kamer.
Alle bereidingen moeten worden
uitgevoerd met gesloten deur.
NEDERLANDS
5
2.4 Bereiding met stoom
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brandwonden en
schade aan het apparaat.
Vrijgekomen stoom kan brandgevaar
veroorzaken.
De deur van het apparaat niet
openen tijdens de bereiding met
stoom.
De deur van het apparaat
voorzichtig openen na de bereiding
met stoom.
2.5 Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel, brand en
schade aan het apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
Zorg ervoor dat het apparaat is
afgekoeld. Er bestaat een risico dat de
glasplaten kunnen breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem
contact op met de service-afdeling.
Wees voorzichtig bij het verwijderen
van de deur uit het apparaat. De deur
is zwaar!
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
Resterend vet of voedsel in het
apparaat kan brand veroorzaken.
Maak het apparaat schoon met een
vochtige, zachte doek. Gebruik alleen
neutrale schoonmaakmiddelen.
Gebruik geen schuurmiddelen,
schuursponsjes, oplosmiddelen of
metalen voorwerpen.
Raadpleeg als u een ovenspray
gebruikt eerst de aanwijzingen op de
verpakking.
Reinig niet het katalytisch email (indien
van toepassing) met een
schoonmaakmiddel.
2.6 Binnenverlichting
De gloeilampen of halogeenlampen in
dit apparaat zijn uitsluitend bedoeld
voor gebruik in huishoudelijke
apparaten. Gebruik deze niet voor
andere doeleinden.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische
schokken!
Voordat u het lampje vervangt, dient u
de stekker van het apparaat uit het
stopcontact te halen.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
2.7 Verwijdering
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel of
verstikking.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snij het netsnoer van het apparaat af
en gooi dit weg.
Verwijder de deurgreep om te
voorkomen dat kinderen en huisdieren
opgesloten raken in het apparaat.
www.electrolux.com6
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
3.1 Algemeen overzicht
1 2
5
4
6
9
10
1
2
3
4
3
8
7
1
Bedieningspaneel
2
Elektronische tijdschakelklok
3
Waterreservoir
4
Opening voor kerntemperatuursensor
5
Verwarmingselement
6
Lampje
7
Ventilator
8
Stoomgenerator met afdekkap
9
Rekframe, verwijderbaar
10
Rekstanden
3.2 Accessoires
Bakrooster
Voor kookgerei, bak- en braadvormen.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
Grill-/braadpan
Voor braden en roosteren of als pan om
vet op te vangen
Vleesthermometer
Voor het vaststellen van het gaarpunt van
het gerecht
Stoomset
Eén bewaardoos zonder gaatjes en één
met gaatjes.
Via de stoomset wordt het condenswater
van het voedsel tijdens het stoomgaren
afgevoerd. Gebruik het voor voedsel dat
niet in water hoort te staan tijdens de
bereiding (bv. groenten, stukken vis,
kippenborst). De set is ongeschikt voor
voedsel dat in water moet weken (bv. rijst,
polenta, pasta).
NEDERLANDS
7
Spons
Voor het absorberen van restwater uit de
stomer.
4. BEDIENINGSPANEEL
4.1 Elektronische tijdschakelklok
1 112 4 63 9 105 7 8
Gebruik de tiptoetsen om het apparaat te bedienen.
Tiptoets -functie Opmerking
1
AAN/UIT Het apparaat in- en uitschakelen.
2
Verwarmings-
functies of Kook-
en bakassistent
Raak om een verwarmingsfunctie of het menu te
kiezen de tiptoets eenmaal aan. Kook- en bakas-
sistent. Raak de tiptoets weer aan om tussen de
menu's te schakelen: Verwarmingsfuncties,
Kook- en bakassistent. Raak het veld 3 secon-
den aan om het licht in of uit te schakelen.
3
Entertoets Om één niveau terug te gaan in het menu. Raak
het veld 3 seconden aan om het hoofdmenu
weer te geven.
4
Temperatuur-
keuze
Om de temperatuur in te stellen of om de huidige
temperatuur in het apparaat te tonen. Raak het
veld 3 seconden aan om de functie in of uit te
schakelen: Snel opwarmen.
5
Favoriet Voor opslag van en toegang tot uw favoriete pro-
gramma's.
6
- Weergave Toont de huidige instellingen van het apparaat.
7
Toets omhoog Omhoog gaan in het menu.
8
Toets omlaag Omlaag gaan in het menu.
www.electrolux.com8
Tiptoets -functie Opmerking
9
Tijd en overige
functies
Verschillende functies instellen. Als een verwarm-
functie in werking is, raakt u de tiptoets aan om
de timer of de functies in te stellen: Toetsblok-
kering, Favoriet, Heat + Hold, Set + Go. U kunt
ook de instellingen van de vleesthermometer wij-
zigen.
10
Kookwekker Om de volgende functie in te stellen: Kookwek-
ker.
11
OK De selectie of instelling bevestigen.
4.2 Weergave
A
DE
B C
A) Verwarmingsfunctie
B) Instellen dagtijd
C) Controlelampje bij voorverwarmen
D) Huishoudelijk
E) Duur of eindtijd van een functie
Andere indicaties op het display:
Symbool -functie
Kookwekker De functie werkt.
Instellen dagtijd Het display geeft de huidige tijd aan.
Programmaduur Het display geeft de benodigde
kooktijd weer.
Eindtijd Het display geeft aan wanneer de
kooktijd voorbij is.
Huishoudelijk Het display toont de temperatuur.
Tijdsindicatie Er wordt weergegeven hoe lang een
verwarmingsfunctie in werking is.
Druk tegelijkertijd op en om
de tijd te resetten.
Berekening Het apparaat berekent de berei-
dingsduur.
Voorverwarmindicatie Het display geeft de temperatuur in
het apparaat aan.
Indicatielampje snelver-
hitting
De functie is actief. Het verkort de
opwarmtijd.
NEDERLANDS
9
Symbool -functie
Automatisch wegen Het display geeft weer dat het au-
tomatische weegsysteem actief is of
dat het gewicht kan worden gewij-
zigd.
Heat + Hold De functie is actief.
5. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE KEER
GEBRUIKT
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
5.1 Eerste reiniging
Verwijder alle accessoires en
verwijderbare inschuifrails uit het apparaat.
Zie het hoofdstuk
'Onderhoud en reiniging'.
Reinig het apparaat voor het eerste
gebruik.
Zet de accessoires en verwijderbare
inschuifrails terug in de beginstand.
5.2 Eerste aansluiting
Wanneer u het apparaat op het
stopcontact aansluit of na een
stroomstoring moet u de taal, het
contrast, de helderheid en de tijd instellen.
1. Druk op
of om de waarde in te
stellen.
2. Druk op om te bevestigen.
6. DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
6.1 Door de menu's navigeren
1. Schakel het apparaat in.
2. Druk op of om de menu-optie
te selecteren.
3. Druk op om naar het submenu te
gaan of de instelling te accepteren.
U kunt te allen tijde
terugkeren naar het
hoofdmenu met .
6.2 Een overzicht van de menu's
Hoofdmenu
Sym-
bool
Menu-item Applicatie
Verwarmingsfuncties Bestaat uit een lijst met verwarmingsfuncties.
Kook- en bakassistent Bestaat uit een lijst met automatische program-
ma's.
www.electrolux.com10
Sym-
bool
Menu-item Applicatie
Favoriet Bestaat uit een lijst met favoriete bereiding-
sprogramma's die door de gebruiker zijn ge-
maakt.
Stoomreiniging Procedure voor het reinigen van het apparaat
met stoom.
Basisinstellingen U kunt dit gebruiken om andere functies in te
stellen.
Speciaal Bestaat uit een lijst met extra verwarmingsfunc-
ties.
Submenu voor: Basisinstellingen
Sym-
bool
Submenu Omschrijving
Instellen dagtijd Stel de dagtijd in.
Tijdsindicatie Als het apparaat aan staat, geeft het display de
huidige tijd weer wanneer u het apparaat uit-
schakelt.
Set + Go Als het AAN staat, kunt u in het venster Select-
eer opties de volgende functie selecteren: Set +
Go.
Heat + Hold Als het AAN staat, kunt u in het venster Select-
eer opties de volgende functie selecteren: Heat
+ Hold.
Verleng tijd Schakelt de functie Tijd verlengen in en uit.
Contrast Past het contrast van het display in stappen
aan.
Helderheid Past de helderheid van het display in stappen
aan.
Taal instellen Stelt de taal voor het display in.
Geluidsvolume Past het volume van de druktonen en signalen
stapsgewijs aan.
Toetsvolume Schakelt de toon van de tiptoetsen aan en uit.
Het geluid van de tiptoets aan/uit kan niet wor-
den uitgeschakeld.
Alarmtoon Schakelt de alarmtoon in en uit.
Service Toont de softwareversie en -configuratie.
Fabrieksinstellingen Zet alle instellingen terug op de fabrieksinstellin-
gen.
NEDERLANDS
11
6.3 Verwarmingsfuncties
Verwarmingsfunctie Applicatie
Volledige stoom Voor groenten, vis, aardappelen, rijst, pasta of
speciale bijgerechten.
Half stoom + hete lucht Voor gerechten met hoog vochtgehalte en voor
het stomen van vis, custard en terrines.
Kwart stoom + hete
lucht
Voor het bakken van brood, het braden van
grote stukken vlees of het opwarmen van ge-
koelde en bevroren maaltijden.
ECO Stomen Dankzij ECO-functies kunt u het energieverbruik
tijdens het koken optimaliseren. Het is daarom
nodig om de kooktijd eerst in te stellen. Voor
meer informatie over de aanbevolen instellingen
raadpleegt u de kooktabellen met de equivalente
functie.
Regenereren Om eten dat al bereid is op een bord op te war-
men.
Multi hetelucht (vochtig) Voor het besparen van stroom als u droog ge-
bakken voedsel bakt en bereidt. Ook om ge-
bakken voedsel in bakblikken op één rekniveau
te bakken. Deze functie wordt gebruikt om de
energie-efficiëntieklasse vast te stellen overeen-
komstig EN50304.
ECO Braden Dankzij ECO-functies kunt u het energieverbruik
tijdens het koken optimaliseren. Het is daarom
nodig om de kooktijd eerst in te stellen. Voor
meer informatie over de aanbevolen instellingen
raadpleegt u de kooktabellen met de equivalente
functie.
Lage temperatuur garen Voor het bereiden van bijzonder mals en sappig
braadvlees.
Onderwarmte Voor het bakken van cake met een knapperige
bodem en voor het inmaken van voedsel.
Diepvriesvoeding Voor kant-en-klaar gerechten zoals patat, aar-
dappelkroketten, loempia's.
Grill Om vlak voedsel te grillen en te toasten.
Tweekrings grill Voor het roosteren van plat voedsel in grote
hoeveelheden en voor het maken van toast.
www.electrolux.com12
Verwarmingsfunctie Applicatie
Circulatiegrill Voor het braden van grotere stukken vlees of
gevogelte met botten op 1 niveau. Ook om te
gratineren en te bruinen.
Conventionele functie
(Boven + Onderwarmte)
Voor het bakken en braden op 1 ovenniveau.
Pizza hetelucht Om gerechten op één niveau te bakken met in-
tensief bruinen en een krokantere korst. Stel de
temperatuur 20 - 40 °C lager in dan voor de
functie: Conventionele functie (Boven + Onder-
warmte).
Multi hetelucht Om op 2 rekstanden te bakken en tegelijk voed-
sel te drogen.Stel de temperatuur 20 - 40 °C la-
ger in dan bij Boven- en onderwarmte. Conven-
tionele functie (Boven + Onderwarmte).
6.4 Speciaal
Verwarmingsfunctie Toepassing
Brood bakken Om brood te bakken.
Gratineren Voor maaltijden als lasagne of aardappelgratin.
Ook om te gratineren en te bruineren.
Deeg laten rijzen Voor het beheerst laten rijzen van deeg voordat
het wordt gebakken.
Borden warmen Om borden voor het serveren op te warmen.
Inmaken Voor de inmaak van groenten zoals augurken.
Drogen Voor het drogen van gesneden fruit (zoals ap-
pels, pruimen, perziken) en groenten (zoals to-
maten, courgette of champignons).
Warmhouden Om het voedsel warm te houden.
Ontdooien Om bevroren gerechten te ontdooien.
NEDERLANDS
13
6.5 Een verwarmingsfunctie
starten
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer het menu:
Verwarmingsfuncties.
3. Druk op om te bevestigen.
4. Stel de verwarmingsfunctie in.
5. Druk op om te bevestigen.
6. Stel de temperatuur in.
7. Druk op
om te bevestigen.
6.6 Bereiding met stoom
De klep van de waterschuiflade bevindt
zich in het bedieningspaneel.
WAARSCHUWING!
Doe geen water rechtstreeks
in de stomer. Gebruik alleen
water. Gebruik geen gefilterd
(gedemineraliseerd) of
gedistilleerd water. Gebruik
geen andere vloeistoffen.
Schenk geen ontvlambare of
alcoholische vloeistoffen in
het waterreservoir.
1. Bereid het gerecht voor in het
bijbehorende kookgerei.
2. Druk op het deksel van het
waterreservoir om het reservoir te
openen.
3. Vul de waterlade met 800 ml water.
De watertoevoer is voldoende voor ca.
50 minuten.
4. Plaats het waterreservoir terug op zijn
oorspronkelijke plaats.
5. Schakel het apparaat in.
6. Stelecteer de
stoomverwarmingsfunctie en de
temperatuur.
7. Stel, indien nodig, de functie
Programmaduur of Eindtijd in.
De eerste stoom ontstaat na ca. 2
minuten. Wanneer het apparaat zo
ongeveer de ingestelde temperatuur
heeft bereikt, hoort u een
geluidssignaal.
Als de stomer leeg is, klinkt er
een geluidssignaal.
Aan het einde van de kooktijd klinkt er een
geluidssignaal.
8. Schakel het apparaat uit.
9. Leeg het waterreservoir wanneer u
klaar bent met stomen.
LET OP!
Het apparaat wordt zeer
heet. Er bestaat gevaar
voor brandwonden. Wees
voorzichtig als u de
waterlade ledigt.
Neem nadat het apparaat is afgekoeld,
het resterende water van de
stoomgenerator op met een spons. Reinig
de stomer indien nodig met wat azijn. Laat
het apparaat volledig uitdrogen met de
deur geopend.
6.7 Controlelampje bij
voorverwarmen
Wanneer u een verwarmingsfunctie
inschakelt, gaat het balkje op het display
branden. Het balkje geeft aan dat de
oventemperatuur toeneemt.
6.8 Indicatielampje snelverhitting
Deze functie verkort de opwarmtijd.
Als u de functie wilt activeren, houdt u 3
seconden ingedrukt. De opwarmindicator
brandt.
6.9 Restwarmte
Wanneer u het apparaat uitschakelt, geeft
het display de restwarmte aan. U kunt de
warmte gebruiken om het eten warm te
houden.
6.10 Energie besparen
Dit apparaat bevat functies die u helpen
energie te besparen tijdens het dagelijks
koken:
Restwarmte
Wanneer de verwarmingsfunctie of
een programma in werking is,
worden de verwarmingselementen
10% eerder uitgeschakeld (de
lamp en ventilator blijven werken).
Voor deze functie moet de kooktijd
langer zijn dan 30 minuten of u
www.electrolux.com14
gebruikt de klokfuncties
(Programmaduur, Eindtijd).
Wanneer het apparaat uit is, kunt u
de warmte gebruiken om het eten
warm te houden. Op het display
wordt de resterende temperatuur
weergegeven.
Gebruik met de lamp uit - houd
gedurende 3 seconden vast om de
ovenlamp tijdens het koken uit te
schakelen.
Eco-functies - zie
"Verwarmingsfuncties".
Tijdens het gebruik van de functie:
Multi hetelucht (vochtig), dooft de
verlichting na 30 seconden. De lamp
schakelt weer in als u 3 seconden
aanraakt of als u de deur van het
apparaat opent.
Als u de Eco-functies, gebruikt,
schakelt de lamp uit. De verlichting
gaat terug aan als u 3 seconden
aanraakt of als u de deur van het
apparaat opent.
7. KLOKFUNCTIES
7.1 Tabel klokfuncties
Klokfunctie Applicatie
Kookwekker Om een afteltijd in te stellen (max. 2 uur en
30 minuten). Deze functie heeft geen inv-
loed op de werking van het apparaat.
Gebruik om de functie in te schakelen.
Druk op of om de minuten in te
stellen en op om te starten.
Programmaduur Om de lengte van een bepaalde actie te be-
palen (max. 23h 59 min.).
Eindtijd Voor het instellen van de uitschakeltijd van
een verwarmingsfunctie (max. 23 uur en 59
min).
Als u de tijd voor een klokfunctie instelt,
begint het aftellen van de tijd na 5
seconden.
Als u de klokfuncties
gebruikt: Programmaduur,
Eindtijd, schakelt het
apparaat de warmte-
elementen na 90 % van de
ingestelde tijd uit. Het
apparaat gebruikt de
restwarmte om het
kookproces voor te zetten
totdat de tijd is verstreken (3 -
20 minuten).
NEDERLANDS
15
7.2 De klokfuncties instellen
Voordat u de functies
gebruikt: Programmaduur,
Eindtijd, moet u de
verwarmingsfunctie en de
temperatuur eerst
instellen. Het apparaat
wordt automatisch
uitgeschakeld.
U kunt de functies
gebruiken:
Programmaduur en
Eindtijd tegelijkertijd
gebruiken als u wilt dat
het apparaat op een later
tijdstip wordt geactiveerd
of juist uitgezet.
De functies:
Programmaduur en
Eindtijd werken niet als u
de vleesthermometer
gebruikt.
1. Stel de verwarmingsfunctie in.
2. Druk herhaaldelijk op totdat het
display de benodigde klokfunctie en
het bijhorende symbool weergeeft.
3. Druk op of om de gewenste
tijd in te stellen.
4. Druk op om te bevestigen.
Wanneer de tijd is verstreken, klinkt er een
geluidssignaal. Het apparaat wordt
uitgeschakeld. Op het display verschijnt
een melding.
5. Druk op een tiptoets om het signaal uit
te schakelen.
7.3 Heat + Hold
Voorwaarden voor de functie:
De ingestelde temperatuur is hoger
dan 80 °C.
De functie: Programmaduur wordt
ingesteld.
De functie: Heat + Hold houdt het
voorbereide gerecht gedurende 30
minuten warm op 80 °C. Deze functie
wordt ingeschakeld wanneer de bak- of
braadprocedure is geëindigd.
U kunt de functie in- of uitschakelen in het
menu: Basisinstellingen.
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer de verwarmingsfunctie.
3. Stel de temperatuur boven 80 °C in.
4. Druk herhaaldelijk op
tot het
display toont: Heat + Hold.
5. Druk op
om te bevestigen.
Wanneer de functie is voltooid, klinkt er
een geluidssignaal.
De functie blijft aan staan als u de
verwarmingsfuncties verandert.
7.4 Verleng tijd
De functie: Verleng tijd zorgt dat de
verwarmingsfunctie door blijft gaan als de
Programmaduur is ge?ndigd.
Van toepassing op alle
verwarmingsfuncties met
Programmaduur of
Automatisch wegen. Niet van
toepassing op
verwarmingsfuncties met de
vleesthermometer.
1. Wanneer de bereidingstijd is voltooid,
klinkt er een geluidssignaal. Druk op
een tiptoets.
Op het display wordt het bericht
weergegeven.
2. Druk op om te activeren of om
te annuleren.
3. Stel de lengte van de functie in.
4. Druk op .
8. AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
www.electrolux.com16
8.1 Online recepten
Op onze website vindt u de
recepten voor de
automatische programma's
van dit apparaat. Om het
juiste Receptenboek te
vinden, controleer het
productnummer op het
classificatieplaatje op de
voorzijde van het frame van
de binnenkant van het
apparaat.
8.2 Kook- en bakassistent met
Receptenautomaat
Dit apparaat bevat een serie recepten die
u kunt gebruiken. De recepten kunnen niet
worden gewijzigd.
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer het menu Kook- en
bakassistent. Druk op
om te
bevestigen.
3. Selecteer de categorie en het gerecht.
Druk op om te bevestigen.
4. Selecteer een recept. Druk op om
te bevestigen.
Wanneer u de functie
Handmatig gebruikt, past het
apparaat automatische
instellingen toe. U kunt ze
veranderen, net als bij andere
functies.
8.3 Kook- en bakassistent met
Automatisch wegen
Deze functie berekent automatisch de
braadtijd. Als u de functie wilt gebruiken,
moet u het gewicht van het voedsel
instellen.
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer het menu: Kook- en
bakassistent. Druk op om te
bevestigen.
3. Selecteer de categorie en het gerecht.
Druk op om te bevestigen.
4. Selecteer de functie: Automatisch
wegen. Druk op om te bevestigen.
5. Tik op of om het gewicht van
het gerecht in te stellen. Druk op
om te bevestigen.
Het automatische programma start.
6. U kunt het gewicht te allen tijde
wijzigen. Tik op of om de letter
te wijzigen.
7. Wanneer de tijd is verstreken, klinkt er
een geluidssignaal. Druk op een
tiptoets om het signaal uit te
schakelen.
Bij sommige programma's
moet het voedsel na 30
minuten worden gekeerd. Op
het display verschijnt een
herinnering.
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
9.1 Vleesthermometer
Er worden twee temperaturen ingesteld:
de oventemperatuur en de
kerntemperatuur.
De vleesthermometer meet de
kerntemperatuur van het vlees. Wanneer
het vlees de ingestelde temperatuur heeft
bereikt, wordt het apparaat uitgeschakeld.
LET OP!
Gebruik alleen de
meegeleverde
vleesthermometer of originele
vervangende onderdelen.
NEDERLANDS
17
De vleesthermometer moet
gedurende de bereiding in
het vlees blijven en de stekker
moet in het stopcontact
blijven.
1. Schakel het apparaat in.
2. Steek de punt van de
vleesthermometer in het midden van
het vlees.
3. Steek de stekker van de
vleesthermometer in de aansluiting op
de voorkant van het apparaat.
Het display geeft het symbool van de
vleesthermometer weer.
4. Druk in minder dan 5 seconden op
of om de kerntemperatuur in te
stellen.
5. Selecteer de verwarmfunctie en,
indien nodig, de temperatuur.
Het apparaat berekent een geschatte
eindtijd. De eindtijd is afhankelijk van de
hoeveelheid eten, de ingestelde
oventemperatuur (minimum 120 °C) en de
bediening. Het apparaat berekent de
eindtijd in ongeveer 30 minuten.
6. Om de kerntemperatuur te wijzigen
druk op .
Wanneer het vlees de ingestelde
kerntemperatuur heeft bereikt, hoort u een
geluidssignaal. Het apparaat wordt
automatisch uitgeschakeld.
7. Raak een tiptoets aan om het signaal
te stoppen.
8. Haal de stekker van de
vleesthermometer uit het stopcontact
en haal het vlees uit de oven.
WAARSCHUWING!
De vleesthermometer is heet.
Gevaar voor brandwonden.
Wees voorzichtig bij het
verwijderen van de punt en
de stekker van de
vleesthermometer.
9.2 Accessoires plaatsen
LET OP!
Gebruik de bakplaat of
braadpan met de functie:
Volledige stoom.
Bakrooster:
Plaats het rooster tussen de
geleidestangen van de roostersteun en
zorg ervoor dat de pootjes omlaag staan.
Braadpan:
Plaats de braadpan tussen de
geleidestangen van de inschuifrail.
Bakrooster en braadpan samen:
Schuif de braadpan tussen de
geleidestangen van de roostersteun en het
rooster op de roostersteun er boven.
www.electrolux.com18
Alle accessoires hebben
links en rechts bovenaan
kleine inkepingen om de
veiligheid te verhogen.
Deze inkepingen zorgen er
ook voor dat ze niet
omkantelen.
Door de verhoogde lijst
die om het rooster loopt,
is kookgerei beveiligd
tegen wegglijden.
10. EXTRA FUNCTIES
10.1 Favoriet
U kunt uw favoriete instellingen als duur,
temperatuur of verwarmingsfunctie
opslaan. De instellingen zijn beschikbaar in
het menu: Favoriet. U kunt 20
programma's opslaan.
Een programma opslaan
1. Schakel het apparaat in.
2. Stel een verwarmingsfunctie of een
automatisch programma in.
3. Raak herhaaldelijk aan totdat het
display het volgende weergeeft:
ENERGIE.
4. Druk op om te bevestigen.
Het display geeft de eerste vrije
geheugenpositie weer.
5. Druk op om te bevestigen.
6. Voer de naam van het programma in.
De eerste letter knippert.
7. Tik op of om de letter te
wijzigen.
8. Druk op .
De volgende letter knippert.
9. Herhaal stap 7 indien nodig.
10. Druk op
en houdt de knop
ingedrukt om op te slaan.
U kunt een geheugenpositie overschrijven.
Wanneer het display de eerste vrije
geheugenpositie aangeeft, tik op of
en druk op om een bestaand
programma te overschrijven.
U kunt de naam van een programma
wijzigen in het menu: Wijzig
programmanaam.
Het programma inschakelen
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer het menu: Favoriet.
3. Druk op
om te bevestigen.
4. Selecteer de naam van uw favoriete
programma.
5. Druk op om te bevestigen.
Druk op
om rechtstreeks naar het
menu te gaan: Favoriet.
10.2 Gebruik van het Kinderslot
Het kinderslot voorkomt dat het apparaat
per ongeluk in werking wordt gesteld.
1. Schakel het apparaat in.
2. Druk tegelijkertijd op
en totdat
het display een bericht weergeeft.
Om het Kinderslot te deactiveren, herhaal
stap 2.
10.3 Toetsblokkering
Deze functie voorkomt dat een
verwarmingsfunctie per ongeluk wordt
NEDERLANDS
19
ingeschakeld. U kunt de alleen
inschakelen als het apparaat in werking is.
1. Schakel het apparaat in.
2. Stel de verwarmingsfunctie of -
instelling in.
3. Druk herhaaldelijk op
tot het
display toont: Toetsblokkering.
4. Druk op
om te bevestigen.
Voor het uitschakelen van de functie raakt
u
aan. Op het display verschijnt een
melding. Druk op en daarna op om
te bevestigen.
10.4 Set + Go
Met deze functie kunt u een
verwarmingsfunctie (of programma)
instellen en later met een aanraking van de
tiptoets gebruiken.
1. Schakel het apparaat in.
2. Stel de verwarmingsfunctie in.
3. Druk herhaaldelijk op
tot het
display toont: Programmaduur.
4. Stel de tijd in.
5. Druk herhaaldelijk op
tot het
display toont: Set + Go.
6. Druk op om te bevestigen.
Tik op een tiptoets (behalve voor ) om
de functie te starten: Set + Go. De
ingestelde verwarmingsfunctie start.
Wanneer de verwarmingsfunctie is
voltooid, klinkt er een geluidssignaal.
Toetsblokkering is aan
wanneer de
verwarmingsfunctie actief
is.
Het menu:
Basisinstellingen stelt u in
staat de volgende functie
in en uit te schakelen: Set
+ Go.
10.5 Automatische uitschakeling
Omwille van veiligheidsredenen schakelt
het apparaat na bepaalde tijd automatisch
uit als er een ovenfunctie in werking is en
u geen instellingen wijzigt.
Temperatuur (°C) Uitschakeltijd (u)
30 - 115 12.5
120 - 195 8.5
200 - 230 5.5
De automatische
uitschakeling werkt niet met
de functies: Binnenverlichting,
vleesthermometer,Eindtijd,
Programmaduur.
10.6 Helderheid van het display
Er zijn twee standen voor de helderheid
van het display:
Helderheid 's nachts - wanneer het
apparaat uit staat, is de helderheid van
het display tussen 22:00 en 06:00
lager.
Helderheid overdag:
als het apparaat aan staat.
als u tijdens helderheid 's nachts
een tiptoets aanraakt (behalve
AAN/UIT), keert het display
gedurende 10 seconden terug
naar helderheid voor overdag.
als het apparaat uit staat en u de
volgende functie hebt ingesteld:
Kookwekker. Wanneer de functie
eindigt, keert het display terug naar
helderheid voor 's nachts.
10.7 Koelventilator
Als het apparaat in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld
om de oppervlakken van het apparaat
koel te houden. Na het uitschakelen van
het apparaat kan de ventilatie doorgaan
totdat het apparaat is afgekoeld.
www.electrolux.com20
11. AANWIJZINGEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
De temperaturen en baktijden
in de tabellen zijn slechts als
richtlijn bedoeld. Deze zijn
afhankelijk van de recepten
en de kwaliteit en de
hoeveelheid van de gebruikte
ingrediënten.
11.1 Binnenzijde van de deur
Bij bepaalde modellen vindt u het
volgende aan de binnenkant van de
deur:
de nummers van de inzetniveaus.
Informatie over de
verwarmingsfuncties, aanbevolen
rekstanden en temperaturen voor
karakteristieke gerechten.
11.2 Nuttige tips voor speciale
opwarmfuncties van de oven
Warmhouden
Gebruik deze functie om voedsel warm te
houden.
De temperatuur wordt automatisch
ingesteld op 80°C.
Borden warmen
Voor het verwarmen van borden en
schalen.
Verdeel de borden en schalen gelijkmatig
over het ovenrek. Verplaats de stapels
halverwege de verwarmingstijd (boven- en
onderkant omwisselen).
De automatische temperatuur is 70 °C.
Aanbevolen rekstand: 3.
Deeg laten rijzen
U kunt deze automatische functie
gebruiken voor elk gistdeeg. Het zorgt
voor de juiste atmosfeer om het te laten
rijzen. Plaats het deeg in een kom die
groot genoeg is voor het gerezen deeg.
Het is niet nodig om het af te dekken.
Plaats een bakrooster op niveau één en
schuif de schaal erin. Sluit de deur en stel
de functie in: Deeg laten rijzen. Stel de
benodigde tijd in.
11.3 Koken met stoom
Gebruik alleen hitte- en
corrosiebestendig kookgerei of
chroomstalen schalen (alleen sommige
modellen).
U vindt de correcte inzetniveaus in de
onderstaande tabel. Telt de
inzetniveaus van onder naar boven.
Als u langer dan 30 minuten kookt, of
als u grote hoeveelheden voedsel
kookt, voegt u zo nodig water toe.
Plaats het voedsel in de juiste schalen
en zet de schalen op de roosters. Zorg
voor ruimte tussen de roosters zodat
de lucht rond de schalen kan
circuleren.
Na elk gebruik verwijdert u het water uit
de waterschuiflade, de
aansluitingsslangen en de stomer. Zie
het hoofdstuk 'Onderhoud en
reiniging'.
De tabellen geven de gegevens voor
typische gerechten.
Start de procedure met een koud
apparaat tenzij de gegevens in de
tabellen anders zijn.
Gebruik een recept dat bijna hetzelfde
is als u de instellingen voor uw recept
niet kunt vinden.
Bij het koken van rijst gebruikt u een
verhouding van 1.5 : 1 – 2 : 1 water tot
rijst water rijst absorbeert water.
NEDERLANDS
21
11.4 Tabel Water stomen
Tijd (min) Water in de waterlade (ml)
15 - 20 300
30 - 40 600
50 - 60 800
11.5 Volledige stoom / ECO
Stomen
WAARSCHUWING!
Open de deur van het
apparaat niet wanneer de
functie is ingeschakeld. Er
bestaat gevaar voor
brandwonden.
Deze functie is geschikt voor alle soorten
voedsel - vers en ingevroren. Met deze
functie kunt u groente, vlees, vis,
deegwaren, rijst, maïs, griesmeel en eieren
bereiden, opwarmen, ontdooien,
pocheren of blancheren.
U kunt een volledig menu in een keer
bereiden. Om elk gerecht goed te
bereiden gebruikt u kooktijden die bijna
hetzelfde zijn. Voeg de grootste
hoeveelheid water toe voor één van de
gerechten in de bereiding. Doe de
gerechten in het juiste kookgerei en plaats
het op de ovenroosters. Zorg voor ruimte
tussen de gerechten zodat de stoom rond
de gerechten kan circuleren.
Steriliseren met de functie: Volledige
stoom
Met deze functie kunt u houders (bijv.
babyflessen) steriliseren.
Plaats de schone houders in het
midden van het rooster op de 1ste
roosterstand. Zorg dat de opening
omlaag is gericht.
Vul de lade met de maximale
hoeveelheid water en stel een tijdsduur
in van 40 min.
Groenten
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Water in de
waterlade (ml)
Artisjokken 96 50 - 60 1 800
Aubergines 96 15 - 25 1 450
Bloemkool, heel 96 35 - 45 1 600
Bloemkool,
roosjes
96 25 - 30 1 500
Broccoli, heel 96 30- 40 1 550
Broccoli,
roosjes
96 20 - 25 1 400
Plakjes cham-
pignons
96 15 - 20 1 400
Erwten 96 20 - 25 1 450
Venkel 96 35 - 45 1 600
Wortelen 96 35 - 45 1 600
www.electrolux.com22
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Water in de
waterlade (ml)
Koolrabi, stren-
gen
96 30 - 40 1 550
Paprika, re-
epjes
96 15 - 20 1 400
Uien, ringen 96 25 - 35 1 500
Sperziebonen 96 35 - 45 1 550
Botersla,
roosjes
96 20 - 25 1 450
Spruitjes 96 30 - 40 1 550
Rode bietjes 96 70 - 90 1 800 + 400
Schorseneren 96 35 - 45 1 600
Selderij, blokjes 96 20 - 30 1 500
Asperges,
groen
96 25 - 35 1 500
Asperges, wit 96 35 - 45 1 600
Spinazie, vers 96 15 1 350
Gepelde toma-
ten
96 15 1 350
Witte bonen 96 25 - 35 1 500
Savooiekool 96 20 - 25 1 400
Courgette,
plakjes
96 15 1 350
Bijgerechten
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Water in de
waterlade (ml)
Deegballen 96 30 - 40 1 600
Aardappelbal-
letjes
96 35 - 45 1 600
Ongepelde to-
maten, medium
96 45 - 55 1 750
Rijst (verhoud-
ing water/rijst
1,5: 1)
96 35 - 40 1 600
NEDERLANDS
23
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Water in de
waterlade (ml)
Gekookte aar-
dappelen, in
vieren
96 35 - 40 1 600
Broodballetjes 96 35 - 45 1 600
Tagliatelle, vers 96 20 - 25 1 450
Polenta (vloeis-
tof-/polentaver-
houding 3: 1)
96 40 - 45 1 750
Vis
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Water in de
waterlade (ml)
Forel, circa 250
g
85 30 - 40 1 550
Garnalen, vers 85 20 - 25 1 450
Garnalen, bev-
roren
85 30 - 40 1 550
Zalmfilets 85 25 - 35 1 500
Zalmforel, circa
1000 g
85 40 - 45 1 600
Mosselen 96 20 - 30 1 500
Platvisfilet 80 15 1 350
Vlees
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Water in de
waterlade (ml)
Gekookte ham
1000 g
96 55 - 65 1 800 + 150
Kippenborst,
gepocheerd
90 25 - 35 1 500
Kip, gepo-
cheerd, 1000 -
1200 g
96 60 - 70 1 800 + 150
Kalfs-/varkensv-
lees zonder bot,
800 - 1000 g
90 80 - 90 1 800 + 300
www.electrolux.com24
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Water in de
waterlade (ml)
Casselerrib
(gerookte var-
kensrug), gepo-
cheerd
90 70 - 90 1 800 + 300
Tafelspitz (ge-
kookt run-
dvlees)
96 110 - 120 1 800 + 700
Chipolata-
worstjes
80 15 - 20 1 400
Eieren
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Water in de
waterlade (ml)
Eieren, zacht
gekookt
96 10 - 12 1 400
Eieren, medium
gekookt
96 13 - 16 1 450
Eieren, hard ge-
kookt
96 18 - 21 1 500
11.6 Multi hetelucht en Volledige
stoom na elkaar
Als u functies combineert kunt u vlees,
groente en bijgerechten na elkaar
bereiden. Alle gerechten zijn klaar om
tegelijkertijd te worden geserveerd.
Om het voedsel eerst te braden,
gebruik de functie: Multi hetelucht .
Plaats de voorbereide groente en
bijgerechten op hittebestendig
kookgerei. Plaats samen met het
gebraad in de oven.
Laat de oven afkoelen tot een
temperatuur van ongeveer 80 °C.
Open de ovendeur op de eerste stand
gedurende 15 minuten om het
apparaat sneller te laten afkoelen.
Start de functie: Volledige stoom. Kook
alles samen tot het klaar is.
Maximale waterhoeveelheid is
650 ml.
11.7 Half stoom + hete lucht
Voeg ca. 300 ml water toe.
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pudding/flan in af-
zonderlijke porties
1)
90 40 - 45 1
Gebakken eieren
1)
90 35 - 45 1
Terrine
1)
90 40 - 50 1
Dunne visfilet 85 15 - 25 1
NEDERLANDS
25
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Dikke visfilet 90 25 - 35 1
Kleine vis tot 350 g 90 25 - 35 1
Hele vis tot 1000 g 90 35 - 45 1
1)
Ga gedurende een half uur verder met de deur gesloten.
Opwarmen
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Deegballen 85 20 - 30 1
Pasta 85 15 - 20 1
Rijst 85 15 - 20 1
Bordgerechten 85 15 - 20 1
11.8 Kwart stoom + hete lucht
Voeg ca. 300 ml water toe.
Gerecht Aantal Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Geroosterd var-
kensvlees
1 kg 160 - 180 90 - 100 1
Biefstuk 1 kg 180 - 200 60 - 90 1
Geroosterd
kalfsvlees
1 kg 180 80 - 90 1
Gehaktbrood,
ongekookt
0,5 kg 180 30 - 40 1
Gerookte var-
kensrug (2 uur
weken)
0,6 - 1 kg 160 - 180 60 - 70 1
Kip 1 kg 180 - 200 50 - 60 1
Eend 1,5 - 2 kg 180 70 - 90 1
Aardappelgratin - 160 - 170 50 - 60 1
Pastaschotel - 190 40 - 50 1
Lasagne - 180 45 - 55 1
Verschillende
soorten brood
0,5 - 1 kg 180 - 190 45 - 60 1
Broodjes 40 - 60 g 180 - 210 30 - 40 2
www.electrolux.com26
Gerecht Aantal Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Afbakbroodjes - 200 20 - 30 2
Afbakstok-
broodjes
40 - 50 g 200 20 - 30 2
Bevroren afbak-
stokbroodjes
40 - 50 g 200 25 - 35 2
11.9 Bakken
Uw oven kan een andere bak-/
braadverhouding hebben dan het
apparaat dat u tot nu toe gebruikt
heeft. Pas uw normale instellingen
(temperatuur, gaartijden) en de
ovenniveaus aan de tabelwaarden aan.
De fabrikant raadt u aan de eerste keer
een lagere temperatuur in te stellen.
Als u geen concrete aanwijzingen kunt
vinden voor een speciaal recept, kijkt u
bij een soortgelijk product.
Bij het bereiden van cake op meerdere
niveaus kan de baktijd ca. 10 - 15
minuten langer zijn.
Als de cake niet overal even hoog is,
wordt de cake in het begin van het
bakproces niet overal even bruin.
Verander in dit geval de
temperatuurinstelling niet. De
verschillen verminderen tijdens het
bakproces.
Bij langere baktijden kunt u de oven ca.
10 minuten voor het einde van de
baktijd uitschakelen en profiteren van
de restwarmte
Wanneer u bevroren gerechten gebruikt,
kunnen de bakplaten in de oven tijdens
het bakken vervormen. Wanneer de
bakplaten afkoelen, verdwijnt de
vervorming.
11.10 Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak oplossing
De onderkant van de cake
is niet voldoende gebruind.
De rekstand is incorrect. Plaats de cake op een la-
gere rekstand.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
De oventemperatuur is te
hoog.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de bak-
temperatuur lager in.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Te korte baktijd. Baktijd verlengen. U kunt
de baktijd niet verlagen
door een hogere temper-
atuur in te stellen.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Er zit te veel vloeistof in het
mengsel.
Minder vocht gebruiken. Let
op de kneedtijden, vooral bij
het gebruik van keukenma-
chines.
De cake is te droog. De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de bak-
temperatuur hoger in.
NEDERLANDS
27
Bakresultaat Mogelijke oorzaak oplossing
De cake is te droog. Te lange baktijd. De volgende keer dat u een
cake bakt, gebruikt u een
kortere baktijd.
De cake wordt ongelijkma-
tig bruin.
De oventemperatuur is te
hoog en de baktijd te kort.
De baktemperatuur lager in-
stellen en de baktijd verlen-
gen.
De cake wordt ongelijkma-
tig bruin.
Het deeg is niet gelijkmatig
verdeeld.
Verdeel het deeg gelijkmatig
over de bakplaat.
De cake wordt niet gaar
binnen de aangegeven bak-
tijd.
De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de bak-
temperatuur een beetje ho-
ger in.
11.11 Bakken op 1 ovenniveau
Bakken in een bakblik
Gerecht Functie Temper-
atuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Tulband of brioche Multi hetelucht 150 - 160 50 - 70 1
Moskovisch gebak/
vruchtencake
Multi hetelucht 140 - 160 70 - 90 1
Sponge cake / Cake,
zacht
Multi hetelucht 140 - 150 35 - 50 1
Sponge cake / Cake,
zacht
Conventionele
functie (Boven
+ Onder-
warmte)
160 35 - 50 1
Taartbodem van zand-
taartdeeg
1)
Multi hetelucht 170 - 180 10 - 25 2
Taartbodem - zacht ca-
kedeeg
Multi hetelucht 150 - 170 20 - 25 2
Apple pie / Appeltaart
(2 vormen Ø 20 cm, di-
agonaal geplaatst)
Multi hetelucht 160 70 - 90 2
Apple pie / Appeltaart
(2 vormen Ø 20 cm, di-
agonaal geplaatst)
Conventionele
functie (Boven
+ Onder-
warmte)
180 70 - 90 1
www.electrolux.com28
Gerecht Functie Temper-
atuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Kwarktaart, bakplaat
2)
Conventionele
functie (Boven
+ Onder-
warmte)
160 - 170 70 - 90 2
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
Gebak op bakplaat
Gerecht Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Vlechtbrood/broodk-
rans
Conventionele
functie (Boven
+ Onder-
warmte)
170 - 190 30 - 40 1
Kerststol
1)
Conventionele
functie (Boven
+ Onder-
warmte)
160 - 180 50 - 70 1
Brood (roggebrood)
1)
Conventionele
functie (Boven
+ Onder-
warmte)
1
eerst 230 20
vervolgens 160 - 180 30 - 60
Roomsoezen/tompoe-
zen
1)
Conventionele
functie (Boven
+ Onder-
warmte)
190 - 210 20 - 35 2
Biscuitrol
1)
Conventionele
functie (Boven
+ Onder-
warmte)
180 - 200 10 - 20 2
Kruimeltaart (droog) Multi hetelucht 150 - 160 20 - 40 2
Boter-/Suikerkoek
1)
Conventionele
functie (Boven
+ Onder-
warmte)
190 - 210 20 - 30 2
Vruchtentaart (bereid
met gistdeeg/spons-
deeg)
2)
Multi hetelucht 150 - 160 35 - 55 2
NEDERLANDS
29
Gerecht Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Vruchtentaart (bereid
met gistdeeg/spons-
deeg)
2)
Conventionele
functie (Boven
+ Onder-
warmte)
170 35 - 55 2
Vruchtentaart met krui-
meldeeg
Multi hetelucht 160 - 170 40 - 80 2
Plaatkoek met kwets-
bare garnering (bijvoor-
beeld kwark, room,
puddingvulling)
1)
Conventionele
functie (Boven
+ Onder-
warmte)
160 - 180 40 - 80 2
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
Koekjes
Gerecht Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Zandkoekjes Multi hetelucht 150 - 160 10 - 20 2
Short bread / Zand-
taartdeeg/ Deegreepjes
Multi hetelucht 140 20 - 35 2
Short bread / Zand-
taartdeeg/ Dee-
greepjes
1)
Conventionele
functie (Boven
+ Onder-
warmte)
160 20 - 30 2
Koekjes gemaakt van
roerdeeg
Multi hetelucht 150 - 160 15 - 20 2
Eiwitgebak, schuimge-
bak
Multi hetelucht 80 - 100 120 - 150
Bitterkoekjes Multi hetelucht 100 - 120 30 - 50 2
Koekjes gemaakt van
gistdeeg
Multi hetelucht 150 - 160 20 - 40 2
Klein bladerdeegge-
bak
1)
Multi hetelucht 170 - 180 20 - 30 2
Broodjes
1)
Multi hetelucht 160 10 - 25 2
Broodjes
1)
Conventionele
functie (Boven
+ Onder-
warmte)
190 - 210 10 - 25 2
Small cakes Kleine
cakes
1)
Multi hetelucht 160 20 - 35 2
www.electrolux.com30
Gerecht Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Small cakes Kleine
cakes
1)
Conventionele
functie (Boven
+ Onder-
warmte)
170 20 - 35 2
1)
Oven voorverwarmen.
11.12 Ovenschotels en gegratineerde gerechten
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Pastaschotel Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
180 - 200 45 - 60 1
Lasagne Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
180 - 200 25 - 40 1
Groentegratin
1)
Circulatiegrill 160 - 170 15 - 30 1
Stokbroden be-
dekt met ges-
molten kaas
Multi hetelucht 160 - 170 15 - 30 1
Zoete oven-
schotels
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
180 - 200 40 - 60 1
Visschotels Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
180 - 200 30 - 60 1
Gevulde
groente
Multi hetelucht 160 - 170 30 - 60 1
1)
Oven voorverwarmen.
11.13 Multi hetelucht (vochtig)
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pastaschotel 180 - 200 45 - 60 1
Lasagne 180 - 200 45 - 60 1
Aardappelgratin 190 - 210 55 - 80 1
Zoete gerechten 180 - 200 45 - 60 1
Tulband of brioche 160 - 170 50 - 70 1
NEDERLANDS
31
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Vlechtbrood/broodk-
rans
170 - 190 40 - 50 1
Kruimeltaart (droog) 160 - 170 20 - 40 2
Koekjes gemaakt van
gistdeeg
160 - 170 20 - 40 2
11.14 Bakken op meerdere
niveaus
Gebruik de functie: Multi hetelucht.
Gebak op bakplaat
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rooster-
hoogte
Roomsoezen /
Eclairs
1)
160 - 180 25 - 45 1 / 4
Kruimeltaart 150 - 160 30 - 45 1 / 4
1)
Oven voorverwarmen.
Cakes / kleine cakejes / broodjes op bakplaat
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rooster-
hoogte
Zandkoekjes 150 - 160 20 - 40 1 /4
Short bread / Zand-
taartdeeg/ Dee-
greepjes
140 25 - 45 1 / 4
Koekjes gemaakt van
roerdeeg
160 - 170 25 - 40 1 / 4
Eiwitgebak, schuim-
gebak
80 - 100 130 - 170 1 / 4
Bitterkoekjes 100 - 120 40 - 80 1 / 4
Koekjes gemaakt van
gistdeeg
160 - 170 30 - 60 1 / 4
11.15 Lage temperatuur garen
Gebruik deze functie voor het bereiden
van zachte, magere stukken vlees en vis.
Deze functie is niet geschikt voor
suddervlees of een vet varkensbraadstuk.
U kunt de vleesthermometer gebruiken
om te garanderen dat het vlees de
correcte kerntemperatuur heeft (zie de
tabel voor de vleesthermometer).
In de eerste 10 minuten kunt u een
oventemperatuur instellen tussen 80°C en
150°C. De standaard is 90°C. Nadat de
temperatuur is ingesteld, blijft de oven
werken bij 80 °C. Gebruik deze functie
niet voor gevogelte.
www.electrolux.com32
Altijd zonder deksel garen als
u gebruik maakt van de
functie.
1. Braad het vlees aan in een pan op de
kookplaat op een zeer hoge stand
gedurende 1 - 2 minuten aan elke
kant.
2. Plaats het vlees in een diepe braadpan
in de oven op het bakrooster.
3. Steek de vleesthermometer in het
vlees.
4. Selecteer de functie: Lage
temperatuur garen en stel de juiste
doelkerntemperatuur in.
Gerecht Aantal Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Biefstuk 1000 – 1.500
g
150 120 - 150 1
Runderbiefstuk 1000 – 1.500
g
150 90 - 110 1
Geroosterd kalfsvlees 1000 – 1.500
g
150 120 - 150 1
Steak 200 – 300 g 120 20 - 40 1
11.16 Pizza hetelucht
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza (dun)
1)
200 - 230 15 - 20 2
Pizza (met veel gar-
nering)
2)
180 - 200 20 - 30 2
Taarten 180 - 200 40 - 55 1
Spinazietaart 160 - 180 45 - 60 1
Quiche Lorraine
(hartige taart)
170 - 190 45 - 55 1
Zwitserse flan 170 - 190 45 - 55 1
Kwarktaart 140 - 160 60 - 90 1
Appeltaart, gedekt 150 - 170 50 - 60 1
Groentetaart 160 - 180 50 - 60 1
Ongedesemd
brood
1)
230 10 - 20 2
Bladerdeegtaart
1)
160 - 180 45 - 55 2
Flammekuchen
1)
230 12 - 20 2
NEDERLANDS
33
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Piroggen (Russische
variant op cal-
zone)
1)
180 - 200 15 - 25 2
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
11.17 Braden
Grote braadstukken kunt u direct in de
diepe braadpan braden of op een
bakrooster boven een braadpan (indien
aanwezig).
Braad mager vlees in een braadpan
met deksel. Op die manier blijft het
vlees sappiger.
Alle soorten vlees die een korst moeten
krijgen, kunt u in de braadschaal
zonder deksel braden.
Gebruik hittebestendig servies om te
braden (lees de instructies van de
fabrikant).
Grote braadstukken kunt u direct in de
diepe braadpan braden (indien
aanwezig) of op een rooster boven de
braadpan.
Braad mager vlees in een braadpan
met deksel. Op die manier blijft het
vlees sappiger.
Alle soorten vlees die een korst moeten
krijgen, kunt u in de braadschaal
zonder deksel braden.
Wij raden u aan vlees en vis vanaf 1 kg
in het apparaat te bereiden.
Giet een beetje vloeistof in de
braadpan om het aanbranden van
vleessap of vet te voorkomen.
Indien nodig het braadstuk (na 1/2 -
2/3 van de gaartijd) keren.
Besprenkel grote braadstukken en
gevogelte diverse keren tijdens het
braden met het eigen vleessap.
Hiermee bereikt u een beter
braadresultaat.
U kunt het apparaat ongeveer 10
minuten voor het einde van de
bereidingstijd uitschakelen om de
restwarmte te gebruiken.
11.18 Tabel braadstukken
Rundvlees
Gerecht Functie Aantal Temper-
atuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Stoofvlees Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
1 – 1,5 kg 230 120 - 150 1
Rosbief of
ossehaas:
rood
1)
Circulatiegrill per cm
dikte
190 - 200 5 - 6 per cm
dikte
1
Rosbief of
ossehaas:
medium
Circulatiegrill per cm
dikte
180 - 190 6 - 8 per cm
dikte
1
www.electrolux.com34
Gerecht Functie Aantal Temper-
atuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Rosbief of
ossehaas:
gaar
Circulatiegrill per cm
dikte
170 - 180 8 - 10 per cm
dikte
1
1)
Oven voorverwarmen.
Varkensrug
Gerecht Functie Aantal Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Schouder-
stuk, nek-
stuk, hamlap
Circulatie-
grill
1 – 1,5 kg 160 - 180 90 - 120 1
Kotelet, rib-
betje
Circulatie-
grill
1 – 1,5 kg 170 - 180 60 - 90 1
Gehaktbrood Circulatie-
grill
750 g - 1 kg 160 - 170 50 - 60 1
Varkens-
schenkel
(voorge-
kookt)
Circulatie-
grill
750 g - 1 kg 150 - 170 90 - 120 1
Kalfsvlees
Gerecht Functie Aantal Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Geroosterd
kalfsvlees
Circulatie-
grill
1 kg 160 - 180 150 - 120 1
Kalfsschen-
kel
Circulatie-
grill
1,5 – 2 kg 160 - 180 120 - 150 1
Lamsvlees
Gerecht Functie Aantal Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Lamsbout,
geroosterd
lamsvlees
Circula-
tiegrill
1 – 1,5 kg 150 - 180 100 - 120 1
Lamsrug Circula-
tiegrill
1 – 1,5 kg 160 - 180 40 - 60 1
NEDERLANDS
35
Game
Gerecht Functie Aantal Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Hazenrug, ha-
zenbout
1)
Conven-
tionele
functie
(Boven +
Onder-
warmte)
tot 1 kg 230 30 - 40 1
Reerug, her-
tenrug
Conven-
tionele
functie
(Boven +
Onder-
warmte)
1,5 – 2 kg 210 - 220 35 - 40 1
Reebout, her-
tenbout
Conven-
tionele
functie
(Boven +
Onder-
warmte)
1,5 – 2 kg 180 - 200 60 - 90 1
1)
Oven voorverwarmen.
Gevogelte
Gerecht Functie Aantal Temper-
atuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Kip Circula-
tiegrill
200 – 250 g
p.p.
200 - 220 30 - 50 1
Halve kip Circula-
tiegrill
400 – 500 g
p.p.
190 - 210 35 - 50 1
Stukken ge-
vogelte
Circula-
tiegrill
1 – 1,5 kg 190 - 210 50 - 70 1
Eend Circula-
tiegrill
1,5 – 2 kg 180 - 200 80 - 100 1
Vis (gestoomd)
Gerecht Functie Aantal Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Hele vis Conven-
tionele
functie
(Boven +
Onder-
warmte)
1 – 1,5 kg 210 - 220 45 - 60 1
www.electrolux.com36
11.19 Grill
Grill alltijd met de maximale
temperatuurinstelling.
Rooster in de rekstand plaatsen, zoals
aangeraden in grilleertabel.
Altijd de pan plaatsen om vet op te
vangen op de eerste rekstand.
Alleen platte stukken vlees of vis grillen.
Lege oven met grilfuncties altijd 5
minuten voorverwarmen.
LET OP!
Tijdens het grillen moet de
ovendeur altijd gesloten zijn.
Grill
Gerecht Temperatuur
(°C)
Grilltijd (min.) Rooster-
hoogte
1e kant 2e kant
Biefstuk, medi-
um
210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Runderfilet, me-
dium
230 20 - 30 20 - 30 1
Varkensrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Kalfsrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Lamsrug 210 - 230 25 - 35 20 - 35 1
Hele vis, 500 -
1000 g
210 - 230 15 - 30 15 - 30 1
Tweekrings grill
Gerecht Grilltijd (min.) Roosterhoogte
1e kant 2e kant
Burgers / Burgers
1)
9 - 13 8 - 10 3
Varkenshaas 10 - 12 6 - 10 3
Worstjes 10 - 12 6 - 8 3
Runderfilet, kalfs-
biefstukken
7 - 10 6 - 8 3
Toast / Geroosterd
brood
1)
1 - 3 1 - 3 3
Brood met iets erop 6 - 8 - 3
1)
Oven voorverwarmen.
11.20 Bevroren gerechten
Haal het voedsel uit de verpakking.
Doe het voedsel op een bord.
Gebruik voor het afdekken geen
borden of schotels. Hierdoor kan de
ontdooitijd worden verlengd.
NEDERLANDS
37
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza, bevroren 200 - 220 15 - 25 2
American pizza, bev-
roren
190 - 210 20 - 25 2
Pizza, gekoeld 210 - 230 13 - 25 2
Pizza snacks, bevro-
ren
180 - 200 15 - 30 2
Patat, dun 200 - 220 20 - 30 2
Patat, dik 200 - 220 25 - 35 2
Aardappel partjes 220 - 230 20 - 35 2
Rösties 210 - 230 20 - 30 2
Lasagne/Cannelloni,
vers
170 - 190 35 - 45 2
Lasagne / Cannelloni,
bevroren
160 - 180 40 - 60 2
Oven gegratineerde
kaas
170 - 190 20 - 30 2
Kippenvleugels 190 - 210 20 - 30 2
Bevroren kant-en-klaarmaaltijden
Gerecht Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza, bevroren Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
volgens
aanwijzin-
gen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
2
Patates frites
1)
(300 - 600 g)
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte) of
Circulatiegrill
200 - 220 volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
2
Baguettes Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
volgens
aanwijzin-
gen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
2
Vruchtencake Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
volgens
aanwijzin-
gen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
2
1)
Patates frites tussendoor 2 tot 3 keer keren.
www.electrolux.com38
11.21 Ontdooien
Haal het gerecht uit de verpakking en
plaats het op een bord.
Gebruik het eerste roosterniveau vanaf
de bodem.
Bedek het bord niet met een kom of
ander bord, aangezien het ontdooien
hierdoor langer kan duren.
Gerecht Aantal Ontdooitijd
(min.)
Nadooitijd
(min)
Opmerkingen
Kip 1 kg 100 - 140 20 - 30 Kip op een omgedraaid schoteltje
in een groot bord leggen. Halver-
wege de bereidingstijd om-
draaien.
Vlees 1 kg 100 - 140 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd om-
draaien.
Vlees 500 g 90 - 120 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd om-
draaien.
Forel 150 g 25 - 35 10 - 15 -
Aard-
beien
300 g 30 - 40 10 - 20 -
Boter 250 g 30 - 40 10 - 15 -
Room 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15 Klop de nog licht bevroren sla-
groom.
Gebak 1,4 kg 60 60 -
11.22 Inmaken
Gebruik alleen weckpotten van
dezelfde afmetingen.
Gebruik geen weckpotten met een
draai- of bajonetsluiting en metalen
bakken.
Gebruik het eerste rek van de bodem
van deze functie.
Zet niet meer dan zes wekflessen van 1
liter op het bakrooster.
Vul de glazen potten gelijkmatig en sluit
ze af met een klem.
De weckpotten mogen elkaar niet
raken.
Vul ca. 1/2 liter water op de bakplaat,
zodat er voldoende vocht in de oven
ontstaat.
Als de vloeistof in de weckpotten
begint te borrelen (na ca. 35 - 60
minuten bij weckpotten van 1 liter),
stop de oven of verlaag de
temperatuur tot 100 °C (raadpleeg de
tabel).
Zachte vruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Aardbeien / bosbes-
sen / frambozen /
rijpe kruisbessen
160 - 170 35 - 45 -
NEDERLANDS
39
Steenvruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Peren / kweeperen /
pruimen
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Groenten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Wortelen
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Komkommers 160 - 170 50 - 60 -
Gemengde augurk-
en
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Koolrabi / erwten /
asperges
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
Na uitschakeling in de oven laten staan.
11.23 Drogen
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (u) Roosterhoogte
Bonen 60 - 70 6 - 8 2
Paprika's 60 - 70 5 - 6 2
Soepgroenten 60 - 70 5 - 6 2
Paddestoelen 50 - 60 6 - 8 2
Kruiden 40 - 50 2 - 3 2
Pruimen 60 - 70 8 - 10 2
Abrikozen 60 - 70 8 - 10 2
Schijfjes appel 60 - 70 6 - 8 2
Peren 60 - 70 6 - 9 2
11.24 Brood bakken
Voeg 100 ml water toe aan de waterlade.
Voorverwarmen wordt niet aanbevolen.
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Witbrood 180 - 200 40 - 60 1
Baguette 200 - 220 35 - 45 1
www.electrolux.com40
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Brioche 180 - 200 40 - 60 1
Ciabatta 200 - 220 35 - 45 1
Roggebrood 190 - 210 50 - 70 1
Bruin brood 180 - 200 50 - 70 1
Volkoren brood 170 - 190 60 - 90 1
11.25 Vleesthermometertabel
Rundvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Rib- / Filletsteak: rood 45 - 50
Rib- / Filletsteak: medium 60 - 65
Rib- / Filletsteak: gaar 70 - 75
Varkensvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Schouderkarbonade / ham / varkensrug 80 - 82
Tussenribstuk, Kasselerrib 75 - 80
Gehaktbrood 75 - 80
Kalfsvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Geroosterd kalfsvlees 75 - 80
Kalfsschenkel 85 - 90
Schapenvlees / lamsvlees
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Schapenbout 80 - 85
Schapenrug 80 - 85
Geroosterd lamsvlees / Lamsbout 70 - 75
Wild
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Hazerug 70 - 75
Hazenpoot, hazenbout 70 - 75
Gehele haas 70 - 75
NEDERLANDS
41
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Reerug, hertenrug 70 - 75
Ree- /hertenrug 70 - 75
Vis
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Zalm 65 - 70
Forellen 65 - 70
12. ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
12.1 Opmerkingen over
schoonmaken
Maak de voorkant van het apparaat
schoon met een zachte doek en een
warm sopje.
Gebruik voor metalen oppervlakken
een universeel reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van het apparaat
na elk gebruik. Opeenhopingen van
vetten of andere voedselresten kunnen
brand veroorzaken. Het risico is hoger
voor de grillpan.
Verwijder hardnekkig vuil met een
speciale ovenreiniger.
Reinig alle accessoires na elk gebruik
en laat ze drogen. Gebruik een zachte
doek en een warm sopje en een
reinigingsmiddel.
Toebehoren met antiaanbaklaag
mogen niet worden schoongemaakt
met een agressief reinigingsmiddel,
voorwerpen met scherpe randen of
een afwasautomaat. Dit kan de
antiaanbaklaag beschadigen.
12.2 Verwijderen van de
geleiders
Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld
voordat u onderhoud verricht. Gevaar voor
brandwonden.
Om het apparaat te reinigen, verwijder de
inschuifrails.
1. Inschuifrails voorzichtig naar boven toe
uit de voorste ophanging trekken.
1
2
3
2. Trek de inschuifrail bij de voorkant uit
de zijwand.
3. Geleiders uit de achterste ophanging
trekken.
Installeer de geleiders in de omgekeerde
volgorde.
12.3 Stoomreiniging
Verwijder de ergste voedselresten met de
hand.
1. Giet 250 ml water met 3 eetlepels
azijn direct in de stoomgenerator.
2.
Activeer de functie: Stoomreiniging.
Op het display wordt de duur van de
functie weergegeven. Als het programma
is voltooid klinkt er een geluidssignaal.
3. Tik op een tiptoets om het signaal te
deactiveren.
4. Veeg het apparaat schoon met een
zachte doek. Verwijder al het water uit
de stoomgenerator.
Houd de deur van het apparaat ongeveer
1 uur open. Wacht tot het apparaat droog
www.electrolux.com42
is. Om het drogen te versnellen, kunt u het
apparaat opwarmen met warme lucht op
150 °C gedurende ca. 15 minuten.
12.4 Stoomgeneratiesysteem
LET OP!
Droog de stoomgenerator na
elk gebruik. Water met de
spons verwijderen.
Verwijder eventuele
kalkaanslag met water en
azijn.
LET OP!
Door gebruik te maken van
chemische
ontkalkingsmiddelen kan het
emaille van de oven
beschadigen. Volg de
aanwijzingen van de
fabrikanten op.
1. Om de waterlade en de
stoomgenerator te reinigen, doe een
mengsel van water en azijn (ca. 250
ml) door de waterlade en in de
stoomgenerator. Wacht ongeveer 10
minuten.
2. Verwijder het azijnwater met de spons.
3. Doe leidingwater (100 - 200 ml) in de
waterlade om de stomer schoon te
spoelen.
4. Water met de spons uit de stomer
verwijderen en droog wrijven.
5. Laat de deur open staan zodat het
apparaat volledig kan drogen.
12.5 De deur verwijderen en
installeren
U kunt de ovendeur en het interne glazen
paneel verwijderen om het schoon te
maken. Het aantal glasplaten verschilt per
model.
WAARSCHUWING!
Wees voorzichtig bij het
verwijderen van de deur uit
het apparaat. De deur is
zwaar.
1. Open de deur helemaal.
2. Duw de klemhendels (A) volledig op
de twee scharnieren.
A
A
3.
Sluit de deur totdat deze in een hoek
van ongeveer 45° staat.
45°
4. Pak de deur aan de zijkanten met
beide handen vast en trek deze onder
een opwaartse hoek weg van het
apparaat.
5. Plaats de ovendeur met de buitenkant
omlaag op een zachte en egale
ondergrond. Dit voorkomt krassen.
6. Deurafdekking (B) aan de bovenkant
van de deur aan beide kanten
vastpakken en naar binnen drukken
om de klemsluiting te ontgrendelen.
1
2
B
LET OP!
Bij heftige stoten, vooral
tegen de zijkanten van de
voorste glasplaat, kan het
glas breken.
7. Trek de deur naar voren om hem te
verwijderen.
8. Houd de glasplaten aan de bovenkant
vast en trek deze een voor een
omhoog uit de geleiding.
NEDERLANDS
43
9. Reinig de glasplaat met een sopje.
Droog de glasplaat voorzichtig af.
Als u de glasplaten en de ovendeur heeft
schoongemaakt, plaatst u ze terug. Voer
bovenstaande stappen uit in de
omgekeerde volgorde. Plaats de kleinste
glasplaat eerst, daarna de grotere
glasplaten.
12.6 Het lampje vervangen
Leg een doek op de bodem van de
binnenkant van het apparaat. Dit
voorkomt schade aan het afdekglas en de
ovenruimte.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrocutie!
Maak de zekering los voordat
u de lamp vervangt. De lamp
en het afdekglas kunnen heet
zijn.
1. Schakel het apparaat uit.
2. Verwijder de zekeringen in de
zekeringenkast, of schakel de
stroomonderbreker uit.
De bovenlamp
1. Draai het afdekglas van de lamp naar
rechts en verwijder het.
2. Verwijder de metalen ring en reinig de
glasafdekking.
3. Vervang de lamp door een geschikte
300 °C hittebestendige lamp.
4. Monteer de metalen ring op de
glasafdekking.
5. Plaats het afdekglas terug.
Het zijlampje
1. Verwijder de linker inschuifrail om bij
de lamp te komen.
2. Gebruik een schroevendraaier met
een aanhaalmoment van 20 om de
afdekking te verwijderen.
3. Verwijder en reinig het metalen frame
en de afdichting.
4. Vervang de lamp door een geschikte
300 °C hittebestendige lamp.
5. Installeer het metalen frame en de
pakking. Draai de schroeven aan.
6. De linker inschuifrails installeren.
13. PROBLEEMOPLOSSING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
13.1 Problemen oplossen
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven wordt niet warm. De oven is uitgeschakeld. Schakel de oven in.
De oven wordt niet warm. De klok is niet ingesteld. Stel de klok in.
De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden
zijn niet ingesteld.
Zorg ervoor dat de instellin-
gen correct zijn.
www.electrolux.com44
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven wordt niet warm. De automatische uitschak-
eling is actief.
Raadpleeg "Automatisch
uitschakelen".
De oven wordt niet warm. Het kinderslot is geacti-
veerd.
Raadpleeg "Het kinderslot
gebruiken".
De oven wordt niet warm. De deur is niet goed geslo-
ten.
Sluit de deur volledig.
De oven wordt niet warm. De zekering is doorge-
brand.
Controleer of de zekering
de oorzaak van de storing
is. Als de zekeringen keer
op keer doorslaan, neemt u
contact op met een er-
kende installateur.
Het lampje brandt niet. Het lampje is stuk. Vervang het lampje.
Op het display verschijnt
F111.
De stekker van de vlees-
thermometer is niet goed in
de aansluiting gestoken.
Steek de stekker van de
vleesthermometer zo ver
mogelijk in het stopcontact.
Het display toont een fout-
code die niet in deze lijst
voorkomt.
Er is een elektrische fout. Schakel de oven uit via
de huiszekering of de
veiligheidsschakelaar in
de zekeringkast en
schakel deze weer in
Neem contact op met
de klantenservice wan-
neer de foutcode op-
nieuw wordt weergeg-
even.
Stoom en condens slaan
neer op de gerechten en in
de ovenruimte.
Het gerecht heeft te lang in
de oven gestaan.
Laat gerechten na het be-
reiden niet langer dan 15 -
20 minuten in de oven
staan.
13.2 Onderhoudgegevens
Als u niet zelf het probleem kunt
verhelpen, neem dan contact op met uw
verkoper of de serviceafdeling.
De contactgegevens van het
servicecentrum staan op het typeplaatje.
Het typeplaatje bevindt zich voor aan de
binnenkant van het apparaat. Verwijder
het typeplaatje niet uit de ovenruimte.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
NEDERLANDS
45
14. TECHNISCHE INFORMATIE
14.1 Technische gegevens
Spanning 220 - 240 V
Frequentie 50 Hz
15. MILIEUBESCHERMING
Recycle de materialen met het symbool
. Gooi de verpakking in een geschikte
verzamelcontainer om het te recyclen.
Help om het milieu en de volksgezondheid
te beschermen en recycle het afval van
elektrische en elektronische apparaten.
Gooi apparaten gemarkeerd met het
symbool niet weg met het huishoudelijk
afval. Breng het product naar het
milieustation bij u in de buurt of neem
contact op met de gemeente.
*
www.electrolux.com46
NEDERLANDS
47
www.electrolux.com/shop
867302979-A-152014
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

Electrolux EVY9841AAX Handleiding

Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor