Electrolux EVYP9841AX Handleiding

Type
Handleiding
Stoomoven
EVYP9841AX
Electrolux
Cooking
INHOUDSOPGAVE
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE...................................................................................3
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN.......................................................................... 4
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT................................................................. 7
4. BEDIENINGSPANEEL..........................................................................................8
5. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT................ 10
6. DAGELIJKS GEBRUIK....................................................................................... 10
7. KLOKFUNCTIES................................................................................................15
8. AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S....................................................................16
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES....................................................................18
10. EXTRA FUNCTIES........................................................................................... 19
11. AANWIJZINGEN EN TIPS................................................................................ 21
12. ONDERHOUD EN REINIGING......................................................................... 42
13. PROBLEEMOPLOSSING.................................................................................44
14. MONTAGE ......................................................................................................45
15. ENERGIEZUINIGHEID......................................................................................49
16. NEDERLAND - CUSTOMER CARE EN SUPPORT...........................................50
WE DENKEN AAN U
Bedankt voor het kopen van een Electrolux-apparaat. U koos voor een product dat
jaren professionele ervaring en innovatie bevat. Ingenieus en stijlvol, het werd
ontworpen met u in het achterhoofd. Wanneer u het gebruikt, kunt u er op
vertrouwen dat u keer op keer fantastische resultaten zult krijgen.
Welkom bij Electrolux.
Ga naar onze website voor:
Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen en
onderhoudsinformatie:
www.electrolux.com/webselfservice
Registreer uw product voor een betere service:
www.registerelectrolux.com
Koop accessoires, verbruiksartikelen en originele reserveonderdelen voor uw
apparaat:
www.electrolux.com/shop
KLANTENSERVICE
Gebruik altijd originele onderdelen.
Als u contact opneemt met de klantenservice zorg dat u de volgende gegevens bij
de hand hebt: model, productnummer, serienummer.
Deze informatie wordt vermeld op het typeplaatje.
Waarschuwing / Belangrijke veiligheidsinformatie
Algemene informatie en tips
Milieu-informatie
Wijzigingen voorbehouden.
www.electrolux.com2
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor
installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is niet
verantwoordelijk voor letsel of schade veroorzaakt door
een verkeerde installatie of verkeerd gebruik. Bewaar de
instructies altijd op een veilige en toegankelijke plaats voor
toekomstig gebruik.
1.1 Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8
jaar en ouder en door mensen met beperkte
lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of
een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder
toezicht staan of instructies hebben gekregen over het
veilig gebruiken van het apparaat en indien zij de
eventuele gevaren begrijpen.
Laat kinderen niet met het apparaat spelen.
Houd alle verpakking uit de buurt van kinderen en gooi
het op passende wijze weg.
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het
apparaat als het in werking is of afkoelt. Het apparaat is
heet.
Als het apparaat is voorzien van een kinderslot, dient dit
te worden geactiveerd.
Kinderen mogen zonder toezicht geen reinigings- en
onderhoudswerkzaamheden aan het apparaat
uitvoeren.
Kinderen van 3 jaar en jonger moeten tijdens de werking
van dit apparaat altijd uit te buurt worden gehouden.
1.2 Algemene veiligheid
Alleen een erkende installatietechnicus mag het
apparaat installeren en de kabel vervangen.
WAARSCHUWING: Het apparaat en de toegankelijke
onderdelen ervan worden heet tijdens gebruik. U dient
op te passen dat u de verwarmingselementen niet
NEDERLANDS
3
aanraakt. Houd kinderen jonger dan 8 jaar uit de buurt
of onder permanent toezicht.
Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires of
kookgerei te plaatsen of verwijderen.
Zet de stroomtoevoer uit alvorens onderhoud te plegen.
Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat u
de lamp vervangt om elektrische schokken te
voorkomen.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon te
maken.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe
metalen schrapers om de glazen deur schoon te
maken, deze kunnen krassen veroorzaken op het
oppervlak, waardoor het glas zou kunnen breken.
Als het netsnoer beschadigd is, moet de fabrikant, een
erkende serviceverlener of een gekwalificeerd persoon
deze vervangen teneinde gevaarlijke situaties te
voorkomen.
Om de inschuifrails te verwijderen trekt u eerst de
voorkant van de inschuifrail en dan de achterkant uit de
zijwanden. Installeer de inschuifrails in de omgekeerde
volgorde.
Gebruik uitsluitend de vleesthermometer die aanbevolen
is voor dit apparaat.
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
2.1 Montage
WAARSCHUWING!
Alleen een erkende
installatietechnicus mag het
apparaat installeren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen beschadigd
apparaat.
Volg de installatie-instructies op die zijn
meegeleverd met het apparaat.
Pas altijd op bij verplaatsing van het
apparaat, want het is zwaar. Gebruik
altijd veiligheidshandschoenen en
gesloten schoeisel.
Trek het apparaat nooit aan de
handgreep van zijn plaats.
Houd de minimumafstand naar andere
apparaten en units in acht.
Zorg ervoor dat het apparaat onder en
naast veilige installaties wordt
geïnstalleerd.
De zijkanten van het apparaat moeten
naast apparaten of units staan van
dezelfde hoogte.
Het apparaat is uitgerust met een
elektrisch koelsysteem. Het heeft
elektrische stroom nodig.
www.electrolux.com4
2.2 Elektrische aansluiting
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brand en
elektrische schokken.
Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd elektromonteur
worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden aangesloten
op een geaard stopcontact.
Controleer of de elektrische informatie
op het typeplaatje overeenkomt met de
stroomvoorziening. Zo niet, neem dan
contact op met een elektromonteur.
Gebruik altijd een correct geïnstalleerd,
schokbestendig stopcontact.
Gebruik geen meerwegstekkers en
verlengsnoeren.
Zorg dat u de hoofdstekker en kabel
niet beschadigt. Indien de
voedingskabel moet worden
vervangen, dan moet dit gebeuren
door onze Klantenservice.
Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat,
met name niet als deze heet is.
De schokbescherming van delen onder
stroom en geïsoleerde delen moet op
zo'n manier worden bevestigd dat het
niet zonder gereedschap kan worden
verplaatst.
Steek de stekker pas in het
stopcontact als de installatie is
voltooid. Zorg ervoor dat het netsnoer
na installatie bereikbaar is.
Sluit de stroomstekker niet aan op een
losse stroomaansluiting.
Trek niet aan het netsnoer om het
apparaat los te koppelen. Trek altijd
aan de stekker.
Gebruik alleen de juiste isolatie-
apparaten: stroomonderbrekers,
zekeringen (schroefzekeringen moeten
uit de houder worden verwijderd),
aardlekschakelaars en contactgevers.
De elektrische installatie moet een
isolatieapparaat bevatten waardoor het
apparaat volledig van het lichtnet
afgesloten kan worden. Het
isolatieapparaat moet een
contactopening hebben met een
minimale breedte van 3 mm.
Dit apparaat voldoet aan de EEG-
richtlijnen.
2.3 Gebruik
WAARSCHUWING!
Gevaar op letsel,
brandwonden, elektrische
schokken of een explosie.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd
voor huishoudelijk gebruik.
De specificatie van het apparaat mag
niet worden veranderd.
Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen
niet geblokkeerd zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik
niet onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na
gebruik uit.
Wees voorzichtig met het openen van
de deur van het apparaat als het
apparaat aan staat. Er kan hete lucht
ontsnappen.
Bedien het apparaat niet met natte
handen of als het contact maakt met
water.
Oefen geen kracht uit op een
geopende deur.
Het apparaat mag niet worden gebruikt
als werkblad of aanrecht.
Open de deur van het apparaat
voorzichtig. Als u alcoholische
toevoegingen gebruikt, kan er alcohol-
luchtmengsel ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten of
gerechten die vochtig zijn gemaakt met
ontvlambare producten in, bij of op het
apparaat.
De magnetronfunctie mag niet worden
gebruikt om de oven voor te
verwarmen.
WAARSCHUWING!
Risico op schade aan het
apparaat.
Om schade of verkleuring van het email
te voorkomen:
zet geen kookgerei of andere
voorwerpen direct op de bodem
van het apparaat.
leg geen aluminiumfolie op de
bodem van het apparaat.
plaats geen water direct in het hete
apparaat.
NEDERLANDS
5
haal vochthoudende schotels en
eten uit het apparaat als u klaar
bent met koken.
wees voorzichtig bij het verwijderen
of bevestigen van accessoires.
Verkleuring van het email heeft geen
ongewenst effect op de werking van
het apparaat.
Gebruik een diepe pan voor vochtige
taarten. Fruitsappen kunnen
permanente vlekken maken.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd om
mee te koken. Het mag niet worden
gebruikt voor andere doeleinden, zoals
het verwarmen van een kamer.
Alle bereidingen moeten worden
uitgevoerd met gesloten ovendeur.
Als het apparaat achter een
meubelpaneel gemonteerd is (bijv. een
deur), zorg er dan voor dat de deur
nooit gesloten is als het apparaat in
werking is. Warmte en vocht kunnen
achter een gesloten meubelpaneel
ophopen en schade aan het apparaat,
de behuizing of de vloer veroorzaken.
Sluit het meubelpaneel niet tot het
apparaat volledig afgekoeld is na
gebruik.
2.4 Bereiding met stoom
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brandwonden en
schade aan het apparaat.
Vrijgekomen stoom kan brandwonden
veroorzaken:
De deur van het apparaat niet
openen tijdens de bereiding met
stoom.
De deur van het apparaat
voorzichtig openen na de bereiding
met stoom.
2.5 Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel, brand en
schade aan het apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
Zorg dat het apparaat is afgekoeld. Er
bestaat een risico dat de glasplaten
kunnen breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem
contact op met de erkende
servicedienst.
Wees voorzichtig als u de deur van het
apparaat verwijderd. De deur is zwaar!
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
Reinig het apparaat met een vochtige
zachte doek. Gebruik alleen neutrale
reinigingsmiddelen. Gebruik geen
schuurmiddelen, schuursponsjes,
oplosmiddelen of metalen voorwerpen.
Raadpleeg als u een ovenspray
gebruikt eerst de aanwijzingen op de
verpakking.
Reinig niet het katalytisch email (indien
van toepassing) met een
schoonmaakmiddel.
2.6 Binnenverlichting
De gloeilampen of halogeenlampen in
dit apparaat zijn uitsluitend bedoeld
voor gebruik in huishoudelijke
apparaten. Gebruik deze niet voor
andere doeleinden.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische
schokken!
Voordat u het lampje vervangt, dient u
de stekker van het apparaat uit het
stopcontact te halen.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
2.7 Verwijdering
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel of
verstikking.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snijd het netsnoer vlak bij het apparaat
af en gooi het weg.
Verwijder de deurvergrendeling om te
voorkomen dat kinderen of huisdieren
binnen in het apparaat vast komen te
zitten.
www.electrolux.com6
2.8 Servicedienst
Neem contact op met een erkende
servicedienst voor reparatie van het
apparaat.
Gebruik uitsluitend originele
reserveonderdelen.
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
3.1 Algemeen overzicht
3
8
7
1 2
5
4
6
9
10
1
2
3
4
1
Bedieningspaneel
2
Elektronische tijdschakelklok
3
Waterreservoir
4
Opening voor kerntemperatuursensor
5
Verwarmingselement
6
Lampje
7
Ventilator
8
Stoomgenerator met afdekkap
9
Verwijderbare inschuifrail
10
Roosterhoogtes
3.2 Accessoires
Bakrooster
Voor kookgerei, bak- en braadvormen.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
Grill-/braadpan
Voor braden en roosteren of als pan om
vet op te vangen
Vleesthermometer
Voor het vaststellen van het gaarpunt van
het gerecht
NEDERLANDS
7
Glazen schaal met 2 inzetroosters
Spons
Voor het absorberen van restwater uit de
stomer.
4. BEDIENINGSPANEEL
4.1 Elektronische tijdschakelklok
1110987654321
Gebruik de tiptoetsen om het apparaat te bedienen.
Tiptoets Functie Opmerking
1
- Weergave Toont de huidige instellingen van het apparaat.
2
AAN / UIT Het apparaat in- en uitschakelen.
3
Verwarmings-
functies of Kook-
en bakassistent
Raak om een verwarmingsfunctie of het menu te
kiezen de tiptoets eenmaal aan: Kook- en bakas-
sistent. Raak de tiptoets weer aan om tussen de
menu's te schakelen: Verwarmingsfuncties,
Kook- en bakassistent. Raak het veld 3 secon-
den aan om het licht in of uit te schakelen. Het
licht kan ook gebruikt worden als het apparaat is
uitgeschakeld.
4
Favoriet Voor opslag van en toegang tot uw favoriete pro-
gramma's.
5
Temperatuurkeu-
ze
Om de temperatuur in te stellen of om de huidige
temperatuur in het apparaat te tonen. Raak het
veld 3 seconden aan om de functie in of uit te
schakelen: Snel opwarmen.
6
Toets omlaag Omlaag gaan in het menu.
www.electrolux.com8
Tiptoets Functie Opmerking
7
Toets omhoog Omhoog gaan in het menu.
8
OK De selectie of instelling bevestigen.
9
Toets op de ach-
terkant
Om één niveau terug te gaan in het menu. Raak
het veld 3 seconden aan om het hoofdmenu
weer te geven.
10
Tijd en overige
functies
Verschillende functies instellen. Als een verwarm-
functie in werking is, raakt u de tiptoets aan om
de timer of de functies in te stellen: Toetsblokke-
ring, Favoriet, Heat + Hold, Set + Go. U kunt ook
de instellingen van de vleesthermometer wijzi-
gen.
11
Kookwekker Om de volgende functie in te stellen: Kookwek-
ker.
4.2 Display
A
DE
B C
A. Verwarmingsfunctie
B. Dagtijd
C. Controlelampje bij voorverwarmen
D. Temperatuur
E. Duur of eindtijd van een functie
Andere indicaties op het display:
Symbool Functie
Kookwekker De functie werkt.
Dagtijd Het display geeft de huidige tijd aan.
Programmaduur Het display geeft de benodigde
kooktijd weer.
Eindtijd Het display geeft aan wanneer de
kooktijd voorbij is.
Temperatuur Het display toont de temperatuur.
Tijdisindicatie Er wordt weergegeven hoe lang een
verwarmingsfunctie in werking is.
Druk tegelijkertijd op en om
de tijd te resetten.
NEDERLANDS
9
Symbool Functie
Berekening Het apparaat berekent de berei-
dingsduur.
Controlelampje bij voor-
verwarmen
Het display geeft de temperatuur in
het apparaat aan.
Indicatielampje snelver-
hitting
De functie is actief. Het verkort de
opwarmtijd.
Automatisch wegen Het display geeft weer dat het auto-
matische weegsysteem actief is of
dat het gewicht kan worden gewij-
zigd.
Heat + Hold De functie is actief.
5. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE KEER
GEBRUIKT
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
5.1 Eerste reiniging
Verwijder all accessoires en verwijderbare
inschuifrails uit het apparaat.
Zie het hoofdstuk
'Onderhoud en reiniging'.
Reinig het apparaat en de accessoires
voor het eerste gebruik.
Zet de accessoires en verwijderbare
inschuifrails terug in de beginstand.
5.2 Eerste aansluiting
Wanneer u het apparaat op het
stopcontact aansluit of na een
stroomstoring moet u de taal, het
contrast, de helderheid en de tijd instellen.
1. Druk op
of om de waarde in te
stellen.
2. Druk op om te bevestigen.
6. DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
6.1 Door de menu's navigeren
1. Schakel het apparaat in.
2. Druk op of om de menu-optie
te selecteren.
3. Druk op om naar het submenu te
gaan of de instelling te accepteren.
U kunt te allen tijde
terugkeren naar het
hoofdmenu met .
www.electrolux.com10
6.2 Een overzicht van de menu's
Hoofdmenu
Sym-
bool
Menu-item Applicatie
Verwarmingsfuncties Bestaat uit een lijst met verwarmingsfuncties.
Kook- en bakassistent Bestaat uit een lijst met automatische program-
ma's.
Favoriet Bestaat uit een lijst met favoriete bereidingspro-
gramma's die door de gebruiker zijn gemaakt.
Reinigingsassistent Bestaat uit een lijst met reinigingsprogramma's.
Basisinstellingen Wordt gebruikt voor het instellen van andere in-
stellingen.
Speciaal Bestaat uit een lijst met extra verwarmingsfunc-
ties.
Submenu voor: Basisinstellingen
Sym-
bool
Submenu Beschrijving
Instellen dagtijd Stel de dagtijd in.
Tijdsindicatie Als het apparaat aan staat, geeft het display de
huidige tijd weer wanneer u het apparaat uit-
schakelt.
Set + Go Om een functie in te stellen en later te activeren
door op een symbool op het bedieningspaneel
te drukken.
Heat + Hold Houdt het bereide voedsel warm gedurende 30
minuten nadat de kookcyclus voltooid is.
Verleng tijd Schakelt de functie Tijd verlengen in en uit.
Contrast Pas het contrast van het display in stappen aan.
Helderheid Pas de helderheid van het display in stappen
aan.
Taal instellen Stelt de taal voor het display in.
Geluidsvolume Pas het volume van de druktonen en signalen
stapsgewijs aan.
Toetsvolume Schakelt de toon van de aanraakvelden aan en
uit. Het geluid van de tiptoets aan/uit kan niet
worden uitgeschakeld.
Alarmtoon Schakelt de alarmtoon in en uit.
NEDERLANDS
11
Sym-
bool
Submenu Beschrijving
Reinigingsassistent Begeleidt u door de schoonmaakprocedure.
Service Toont de softwareversie en -configuratie.
Fabrieksinstellingen Zet alle instellingen terug op de fabrieksinstel-
ling.
6.3 Submenu voor: Reinigingsassistent
Symbool Menu-item Omschrijving
Stoomreiniging Procedure voor het reinigen van het appa-
raat met stoom.
Ontkalking Voor het reinigen van de stomer.
6.4 Verwarmingsfuncties
Verwarmingsfunctie Applicatie
Multi hetelucht Om op 2 rekstanden te bakken en tegelijk voed-
sel te drogen.Stel de temperatuur 20 - 40°C la-
ger in dan voor de functie: Conventionele functie
(Boven + Onderwarmte).
Pizza hetelucht Om gerechten op één niveau te bakken met in-
tensief bruineren en een krokantere korst. Stel
de temperatuur 20 - 40°C lager in dan voor de
functie: Conventionele functie (Boven + Onder-
warmte).
Multi hetelucht (vochtig) Om gebakken voedsel in bakblikken op één rek-
niveau te bakken. Om tijdens de bereiding ener-
gie te besparen. Deze functie moet worden ge-
bruikt in overeenstemming met de kooktabellen
om de gewenste kookresultaten te bereiken.
Voor meer informatie over de aanbevolen instel-
lingen raadpleegt u de kooktabellen.
Conventionele functie
(Boven + Onderwarmte)
Voor het bakken en braden op een ovenniveau.
Grill Om plat voedsel te grillen en brood te roosteren.
Tweekrings grill Voor het roosteren van plat voedsel in grote
hoeveelheden en voor het maken van toast.
www.electrolux.com12
Verwarmingsfunctie Applicatie
Circulatiegrill Voor het braden van grotere stukken vlees of
gevogelte met botten op één niveau. Ook om te
gratineren en te bruinen.
Onderwarmte Voor het bakken van taarten met een knapperi-
ge bodem en het inmaken van voedsel.
Lage temperatuur garen Voor het bereiden van mals en sappig braad-
vlees.
Regenereren Het opwarmen van voedsel met stoom voor-
komt dat het oppervlak uitdroogt. De warmte
wordt op behoedzaam en gelijkmatig verdeeld
en geeft het voedsel de smaak en het aroma
alsof het net is bereid. Deze functie kan gebruikt
worden om eten direct op een bord te verwar-
men. Met verschillende roosterhoogtes kunt u
meerdere borden tegelijkertijd opwarmen.
Kwart stoom + hete
lucht
Voor het bakken van brood, het braden van gro-
te stukken vlees of het opwarmen van gekoelde
en bevroren maaltijden.
Half stoom + hete lucht Voor gerechten met hoog vochtgehalte en voor
het stomen van vis, custard en terrines.
Volledige stoom Voor groenten, vis, aardappelen, rijst, pasta of
speciale bijgerechten.
De verlichting kan bij een
temperatuur onder de 60°C
tijdens sommige ovenfuncties
automatisch uitschakelen.
6.5 Speciaal
Verwarmingsfunctie Applicatie
Brood bakken Om brood te bakken.
Gratineren Voor maaltijden als lasagne of aardappelgratin.
Ook om te gratineren en te bruineren.
Deeg laten rijzen Voor het beheerst laten rijzen van deeg voordat
het wordt gebakken.
Borden warmen Om borden voor het serveren op te warmen.
NEDERLANDS
13
Verwarmingsfunctie Applicatie
Inmaken Voor de inmaak van groenten zoals augurken.
Warmhouden Om het voedsel warm te houden.
Ontdooien Deze functie kan gebruikt worden om bevroren
voedsel te ontdooien zoals groente en fruit. De
ontdooitijd hangt af van de hoeveelheid en dikte
van het voedsel.
Diepvriesvoeding Om kant-en-klaar-gerechten zoals patat, aard-
appelpartjes of loempia's krokant te maken.
6.6 Een verwarmingsfunctie
starten
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer het menu:
Verwarmingsfuncties.
3. Druk op om te bevestigen.
4. Selecteer een ovenfunctie.
5. Druk op om te bevestigen.
6. Stel de temperatuur in.
7. Druk op
om te bevestigen.
6.7 Bereiding met stoom
De klep van het waterreservoir bevindt
zich in het bedieningspaneel.
WAARSCHUWING!
Doe geen water rechtstreeks
in de stomer.
Gebruik alleen water. Gebruik
geen gefilterd
(gedemineraliseerd) of
gedistilleerd water. Gebruik
geen andere vloeistoffen.
Schenk geen ontvlambare of
alcoholische vloeistoffen in
het waterreservoir.
1. Bereid het gerecht voor in het
bijbehorende kookgerei.
2. Druk op het deksel van het
waterreservoir om het reservoir te
openen.
3. Vul de waterlade met 800 ml water.
De watertoevoer is voldoende voor ca.
50 minuten.
4. Plaats het waterreservoir terug op zijn
oorspronkelijke plaats.
5. Schakel het apparaat in.
6. Selecteer de
stoomverwarmingsfunctie en de
temperatuur.
7. Stel, indien nodig, de functie
Programmaduur of Eindtijd in.
De eerste stoom ontstaat na ca. 2
minuten. Wanneer het apparaat zo
ongeveer de ingestelde temperatuur
heeft bereikt, hoort u een
geluidssignaal.
Als de stomer leeg is, klinkt er
een geluidssignaal.
Aan het einde van de kooktijd klinkt er een
geluidssignaal.
8. Schakel het apparaat uit.
LET OP!
Het apparaat wordt zeer
heet. Gevaar voor
brandwonden. Wees
voorzichtig als u het
waterreservoir ledigt.
Neem nadat het apparaat is afgekoeld,
het resterende water van de
stoomgenerator op met een spons. Reinig
de stomer indien nodig met wat azijn. Laat
het apparaat volledig uitdrogen met de
deur geopend.
www.electrolux.com14
6.8 Controlelampje bij
voorverwarmen
Wanneer u een verwarmingsfunctie
inschakelt, gaat het balkje op het display
branden. Het balkje geeft aan dat de
oventemperatuur toeneemt. Als de
temperatuur bereikt is, zoemt de zoemer 3
maal en knippert de balk om vervolgens te
verdwijnen.
6.9 Indicatielampje snelverhitting
Deze functie verkort de opwarmtijd.
Leg geen voedsel in de oven
wanneer de functie Snel
opwarmen is ingeschakeld.
Als u de functie wilt activeren, houdt u 3
seconden ingedrukt. Het controlelampje
voorverwarmen wisselt.
6.10 Restwarmte
Wanneer u het apparaat uitschakelt, geeft
het display de restwarmte aan. U kunt de
warmte gebruiken om het eten warm te
houden.
7. KLOKFUNCTIES
7.1 Tabel klokfuncties
Klokfunctie Applicatie
Kookwekker Om een afteltijd in te stellen (max. 2 uur en
30 minuten). Deze functie heeft geen in-
vloed op de werking van het apparaat. Ook
te gebruiken als het apparaat is uitgescha-
keld.
Gebruik om de functie in te schakelen.
Druk op of om de minuten in te
stellen en op om te starten.
Programmaduur Om de lengte van een bepaalde actie te be-
palen (max. 23h 59 min.).
Eindtijd Voor het instellen van de uitschakeltijd van
een verwarmingsfunctie (max. 23 uur en 59
min).
Als u de tijd voor een klokfunctie instelt,
begint het aftellen van de tijd na 5
seconden.
Als u de klokfuncties
gebruikt: Programmaduur,
Eindtijd, schakelt het
apparaat de warmte-
elementen na 90 % van de
ingestelde tijd uit. Het
apparaat gebruikt de
restwarmte om het
kookproces voor te zetten
totdat de tijd is verstreken (3 -
20 minuten).
NEDERLANDS
15
7.2 De klokfuncties instellen
Alvorens u de functies:
Programmaduur, Eindtijd
gebruikt, moet u een
verwarmingsfunctie en
temperatuur instellen. Het
apparaat wordt automatisch
uitgeschakeld.
U kunt de functies:
Programmaduur en Eindtijd
tegelijkertijd gebruiken als u
wilt dat het apparaat op een
later tijdstip wordt
geactiveerd of juist uitgezet.
De functies: Programmaduur
en Eindtijd werken niet als u
de vleesthermometer
gebruikt.
1. Stel de verwarmingsfunctie in.
2. Druk herhaaldelijk op totdat het
display de benodigde klokfunctie en
het bijhorende symbool weergeeft.
3. Druk op of om de gewenste
tijd in te stellen.
4. Druk op om te bevestigen.
Wanneer de tijd is verstreken, klinkt er een
geluidssignaal. Het apparaat wordt
uitgeschakeld. Op het display verschijnt
een melding.
5. Druk op een symbool om het signaal
uit te zetten.
7.3 Heat + Hold
Voorwaarden voor de functie:
De ingestelde temperatuur is hoger
dan 80 °C.
De functie: Programmaduur wordt
ingesteld.
De functie: Heat + Hold houdt het
voorbereide gerecht gedurende 30
minuten warm op 80 °C. Deze functie
wordt ingeschakeld wanneer de bak- of
braadprocedure is geëindigd.
U kunt de functie in- of uitschakelen in het
menu: Basisinstellingen.
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer de verwarmingsfunctie.
3. Stel de temperatuur boven 80 °C in.
4. Druk herhaaldelijk op
tot het
display toont: Heat + Hold.
5. Druk op om te bevestigen.
Wanneer de functie is voltooid, klinkt er
een geluidssignaal.
De functie blijft aan staan als u de
verwarmingsfuncties verandert.
7.4 Verleng tijd
De functie: Verleng tijd zorgt dat de
verwarmingsfunctie door blijft gaan als de
Programmaduur is geëindigd.
Van toepassing op alle
verwarmingsfuncties met
Programmaduur of
Automatisch wegen.
Niet van toepassing op
verwarmingsfuncties met de
vleesthermometer.
1. Wanneer de bereidingstijd is voltooid,
klinkt er een geluidssignaal. Druk op
een willekeurig symbool.
Op het display wordt het bericht
weergegeven.
2. Druk op om te activeren of om
te annuleren.
3. Stel de lengte van de functie in.
4. Druk op .
8. AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
8.1 Automatische programma's
De automatische programma's geven
optimale instellingen voor elke soort vlees-
of andere gerechten.
Vleesprogramma's met de functie:
Automatisch wegen (menu: Kook- en
bakassistent) — Deze functie berekent
automatisch de braadtijd. Hiervoor
moet u het gewicht van het gerecht
invoeren.
Vleesprogramma's met de functie: CT
Sensor Automatic (menu: Kook- en
bakassistent) — Deze functie berekent
automatisch de braadtijd. Hiervoor
www.electrolux.com16
moet u de kerntemperatuur invoeren.
Wanneer het programma is voltooid,
klinkt er een geluidssignaal.
Receptenautomaat (menu: Kook- en
bakassistent) — Deze functie gebruikt
voorafbepaalde waarden voor een
gerecht. Bereid het gerecht volgens het
recept van dit boek.
Gerechten met de functie:
Automatisch wegen
Geroosterd varkensvlees
Geroosterd kalfsvlees
Gebraden vlees
Geroosterd wild
Geroosterd lamsvlees
Hele kip
Hele kalkoen
Hele eend
Hele gans
Gerechten met de functie:
CT Sensor Automatic
Varkensrug
Biefstuk
Scandinavisch rundvlees
Wild
Lamsrug, medium
Gevogelte, uitgebeend
Hele vis
8.2 Kook- en bakassistent met
Receptenautomaat
Dit apparaat bevat een serie recepten die
u kunt gebruiken. De recepten kunnen niet
worden gewijzigd.
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer het menu: Kook- en
bakassistent. Druk op om te
bevestigen.
3. Selecteer de categorie en het gerecht.
Druk op om te bevestigen.
4. Een recept selecteren. Druk op
om te bevestigen.
Bij gebruik van de functie:
Handmatig, gebruikt het
apparaat de automatische
instellingen. U kunt ze
veranderen, net als bij andere
functies.
8.3 Kook- en bakassistent met
Automatisch wegen
Deze functie berekent automatisch de
braadtijd. Als u de functie wilt gebruiken,
moet u het gewicht van het gerecht
instellen.
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer het menu: Kook- en
bakassistent. Druk op
om te
bevestigen.
3. Selecteer de categorie en het gerecht.
Druk op om te bevestigen.
4. Selecteer de functie: Automatisch
wegen. Druk op om te bevestigen.
5. Tik op of om het gewicht van
het gerecht in te stellen. Druk op
om te bevestigen.
Het automatische programma start.
6. U kunt het gewicht te allen tijde
wijzigen. Druk op of om het
gewicht te veranderen.
7. Wanneer de tijd is verstreken, klinkt er
een geluidssignaal. Druk op een
symbool om het geluidsignaal uit te
zetten.
Bij sommige programma's
moet het voedsel na 30
minuten worden gekeerd. Op
het display verschijnt een
herinnering.
NEDERLANDS
17
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
9.1 Vleesthermometer
Er zijn twee temperaturen die ingesteld
moeten worden: de temperatuur van de
oven en de temperatuure van de
vleesthermometer.
De vleesthermometer meet de
kerntemperatuur van het vlees. Wanneer
het vlees de ingestelde temperatuur heeft
bereikt, wordt het apparaat uitgeschakeld.
LET OP!
Gebruik alleen de
meegeleverde
vleesthermometer of originele
vervangende onderdelen.
De vleesthermometer moet
gedurende de bereiding in
het vlees blijven en de stekker
moet in het stopcontact
blijven.
1. Schakel het apparaat in.
2. Steek de punt van de
vleesthermometer in het midden van
het vlees.
3. Steek de stekker van de
vleesthermometer in de aansluiting op
de voorkant van het apparaat.
Het display geeft het symbool van de
vleesthermometer weer.
4. Druk in minder dan 5 seconden op
of om de temperatuur van de
vleesthermometer in te stellen.
5. Selecteer de verwarmfunctie en,
indien nodig, de temperatuur.
Het apparaat berekent een geschatte
eindtijd. De eindtijd is afhankelijk van de
hoeveelheid eten, de ingestelde
oventemperatuur (minimum 120 °C) en de
bediening. Het apparaat berekent de
eindtijd in ongeveer 30 minuten.
6. Om de temperatuur van de
vleesthermometer te wijzigen druk op
.
Wanneer het vlees de ingestelde
kerntemperatuur heeft bereikt, hoort u een
geluidssignaal. Het apparaat wordt
automatisch uitgeschakeld.
7. Druk op een symbool om het signaal
uit te zetten.
8. Haal de stekker van de
vleesthermometer uit het stopcontact
en haal het vlees uit de oven.
WAARSCHUWING!
De vleesthermometer is heet.
Gevaar voor brandwonden.
Wees voorzichtig bij het
verwijderen van de punt en
de stekker van de
vleesthermometer.
9.2 De accessoires plaatsen
LET OP!
Gebruik de bakplaat of
braadpan niet met de functie
Stomen.
Bakrooster:
Plaats het rooster tussen de
geleidestangen van de roostersteun en
zorg ervoor dat de pootjes omlaag staan.
www.electrolux.com18
Braadpan:
Plaats de braadpan tussen de
geleidestangen van de inschuifrails.
Bakrooster en braadpan samen:
Schuif de braadpan tussen de
geleidestangen van de roostersteun en het
rooster op de roostersteun er boven en
zorg er hierbij voor dat de pootjes naar
beneden wijzen.
Kleine inkepingen bovenaan
verhogen de veiligheid. Deze
inkepingen zorgen er ook
voor dat ze niet omkantelen.
De hoge rand rond het
rooster voorkomt dat het
kookgerei wegglijdt.
10. EXTRA FUNCTIES
10.1 Favoriet
U kunt uw favoriete instellingen als duur,
temperatuur of verwarmingsfunctie
opslaan. De instellingen zijn beschikbaar in
het menu: Favoriet. U kunt 20
programma's opslaan.
Een programma opslaan
1. Schakel het apparaat in.
2. Stel een verwarmingsfunctie of een
automatisch programma in.
3. Raak herhaaldelijk aan totdat het
display het volgende weergeeft:
ENERGIE.
4. Druk op om te bevestigen.
Het display geeft de eerste vrije
geheugenpositie weer.
5. Druk op om te bevestigen.
6. Voer de naam van het programma in.
De eerste letter knippert.
7. Tik op of om de letter te
wijzigen.
8. Druk op .
De volgende letter knippert.
9. Herhaal stap 7 indien nodig.
10. Druk op en houdt de knop
ingedrukt om op te slaan.
U kunt een geheugenpositie overschrijven.
Wanneer het display de eerste vrije
geheugenpositie aangeeft, tik op of
en druk op om een bestaand
programma te overschrijven.
U kunt de naam van een programma
wijzigen in het menu: Wijzig
programmanaam.
Het programma inschakelen
1. Schakel het apparaat in.
2. Selecteer het menu: Favoriet.
NEDERLANDS
19
3. Druk op om te bevestigen.
4. Selecteer de naam van uw favoriete
programma.
5. Druk op om te bevestigen.
Druk op om rechtstreeks naar het
menu te gaan: Favoriet.
10.2 Gebruik van het Kinderslot
Als het Kinderslot aanstaat, kan het
apparaat niet per ongeluk worden
geactiveerd.
1. Raak aan om het display in te
schakelen.
2. Druk tegelijkertijd op en totdat
het display een bericht weergeeft.
Om het Kinderslot te deactiveren, herhaal
stap 2.
10.3 Toetsblokkering
Deze functie voorkomt dat een
verwarmingsfunctie per ongeluk wordt
ingeschakeld. U kunt de functie alleen
inschakelen als het apparaat in werking is.
1. Schakel het apparaat in.
2. Stel de verwarmingsfunctie of -
instelling in.
3. Druk herhaaldelijk op
tot het
display toont: Toetsblokkering.
4. Druk op om te bevestigen.
Druk om de functie uit te schakelen op .
Op het display verschijnt een melding.
Druk herhaaldelijk op en vervolgens op
om te bevestigen.
Als u het apparaat
uitschakelt, wordt de functie
ook uitgeschakeld.
10.4 Set + Go
Met deze functie kunt u een
verwarmingsfunctie (of programma)
instellen en later met een aanraking van
een symbool gebruiken.
1. Schakel het apparaat in.
2. Stel de verwarmingsfunctie in.
3. Druk herhaaldelijk op tot het
display het volgende toont:
Programmaduur.
4.
Stel de tijd in.
5. Druk herhaaldelijk op tot het
display het volgende toont: Set + Go.
6. Druk op om te bevestigen.
Druk op een symbool (behalve voor )
om de functie te starten: Set + Go. De
ingestelde verwarmingsfunctie start.
Wanneer de verwarmingsfunctie is
voltooid, klinkt er een geluidssignaal.
Toetsblokkering is aan
wanneer de
verwarmingsfunctie actief
is.
Het menu:
Basisinstellingen stelt u in
staat de volgende functie
in en uit te schakelen: Set
+ Go.
10.5 Automatische uitschakeling
Om veiligheidsredenen schakelt het
apparaat na bepaalde tijd automatisch uit
als er een ovenfunctie in werking is en u
geen instellingen wijzigt.
Temperatuur (°C) Uitschakeltijd (u)
30 - 115 12.5
120 - 195 8.5
200 - 230 5.5
De automatische
uitschakeling werkt niet met
de functies: Binnenverlichting,
vleesthermometer,Eindtijd,
Programmaduur.
10.6 Helderheid van het display
Er zijn twee standen voor de helderheid
van het display:
Helderheid 's nachts - wanneer het
apparaat uit staat, is de helderheid van
het display tussen 22:00 en 06:00
lager.
Helderheid overdag:
als het apparaat aan staat.
als u tijdens helderheid 's nachts
een symbool aanraakt (behalve
AAN/UIT), keert het display
www.electrolux.com20
gedurende 10 seconden terug
naar helderheid voor overdag.
als het apparaat uit staat en u de
volgende functie hebt ingesteld:
Kookwekker. Wanneer de functie
eindigt, keert het display terug naar
helderheid voor 's nachts.
10.7 Koelventilator
Als het apparaat in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld
om de oppervlakken van het apparaat
koel te houden. Na het uitschakelen van
het apparaat kan de ventilatie doorgaan
totdat het apparaat is afgekoeld.
11. AANWIJZINGEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
De temperaturen en baktijden
in de tabellen zijn slechts als
richtlijn bedoeld. Deze zijn
afhankelijk van de recepten
en de kwaliteit en de
hoeveelheid van de gebruikte
ingrediënten.
11.1 Nuttige tips voor speciale
opwarmfuncties van de oven
Warmhouden
Gebruik deze functie om voedsel warm te
houden.
De temperatuur wordt automatisch
ingesteld op 80°C.
Borden warmen
Voor het verwarmen van borden en
schalen.
Verdeel de borden en schalen gelijkmatig
over het ovenrek. Verplaats de stapels
halverwege de verwarmingstijd (boven- en
onderkant omwisselen).
De automatische temperatuur is 70 °C.
Aanbevolen rekstand: 3.
Deeg laten rijzen
U kunt deze automatische functie
gebruiken voor elk gistdeeg. Het zorgt
voor de juiste atmosfeer om het te laten
rijzen. Plaats het deeg in een kom die
groot genoeg is voor het gerezen deeg.
Het is niet nodig om het af te dekken.
Plaats een bakrooster op niveau één en
schuif de schaal erin. Sluit de deur en stel
de functie in op deeg rijzen. Deeg laten
rijzen. Stel de benodigde tijd in.
11.2 Koken met stoom
Gebruik alleen hitte- en
corrosiebestendig kookgerei of
chroomstalen schalen (alleen sommige
modellen).
Glazen schotels zijn ook goed.
U vindt de correcte inzetniveaus in de
onderstaande tabel. Telt de
inzetniveaus van onder naar boven.
Als u langer dan 30 minuten kookt, of
als u grote hoeveelheden voedsel
kookt, voegt u zo nodig water toe.
Plaats het voedsel in de juiste schalen
en zet de schalen op de roosters. Zorg
voor ruimte tussen de roosters zodat
de lucht rond de schalen kan
circuleren.
Na elk gebruik verwijdert u het water uit
de waterschuiflade, de
aansluitingsslangen en de stomer. Zie
het hoofdstuk 'Onderhoud en
reiniging'.
De tabellen geven de gegevens voor
typische gerechten.
Start de procedure met een koud
apparaat tenzij de gegevens in de
tabellen anders zijn.
Gebruik een recept dat bijna hetzelfde
is als u de instellingen voor uw recept
niet kunt vinden.
Bij het koken van rijst gebruikt u een
verhouding van 1.5 : 1 – 2 : 1 water tot
rijst water rijst absorbeert water.
NEDERLANDS
21
11.3 Tabel Water stomen
Tijd (min) Water in de waterlade (ml)
15 - 20 300
30 - 40 600
50 - 60 800
11.4 Volledige stoom
WAARSCHUWING!
Open de deur van het
apparaat niet wanneer de
functie is ingeschakeld. Er
bestaat gevaar voor
brandwonden.
Deze functie is geschikt voor alle soorten
voedsel - vers en ingevroren. Met deze
functie kunt u groente, vlees, vis,
deegwaren, rijst, maïs, griesmeel en eieren
bereiden, opwarmen, ontdooien,
pocheren of blancheren.
U kunt een volledig menu in een keer
bereiden. Om elk gerecht goed te
bereiden gebruikt u kooktijden die bijna
hetzelfde zijn. Voeg de grootste
hoeveelheid water toe voor één van de
gerechten in de bereiding. Doe de
gerechten in het juiste kookgerei en plaats
het op de ovenroosters. Zorg voor ruimte
tussen de gerechten zodat de stoom rond
de gerechten kan circuleren.
Steriliseren met de functie: Volledige
stoom
Met deze functie kunt u houders (bijv.
babyflessen) steriliseren.
Plaats de schone houders in het
midden van het rooster op de 1ste
roosterstand. Zorg dat de opening
omlaag is gericht.
Vul de lade met de maximale
hoeveelheid water en stel een tijdsduur
in van 40 min.
Groenten
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Water in de
waterlade (ml)
Artisjokken 96 50 - 60 1 800
Aubergines 96 15 - 25 1 450
Bloemkool, heel 96 35 - 45 1 600
Bloemkool,
roosjes
96 25 - 30 1 500
Broccoli, heel 96 30- 40 1 550
Broccoli, roos-
jes
96 20 - 25 1 400
Plakjes cham-
pignons
96 15 - 20 1 400
Erwten 96 20 - 25 1 450
Venkel 96 35 - 45 1 600
Wortelen 96 35 - 45 1 600
www.electrolux.com22
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Water in de
waterlade (ml)
Koolrabi, stren-
gen
96 30 - 40 1 550
Paprika, reep-
jes
96 15 - 20 1 400
Uien, ringen 96 25 - 35 1 500
Sperziebonen 96 35 - 45 1 550
Botersla, roos-
jes
96 20 - 25 1 450
Spruitjes 96 30 - 40 1 550
Rode bietjes 96 70 - 90 1 800 + 400
Schorseneren 96 35 - 45 1 600
Selderij, blokjes 96 20 - 30 1 500
Asperges,
groen
96 25 - 35 1 500
Asperges, wit 96 35 - 45 1 600
Spinazie, vers 96 15 1 350
Gepelde toma-
ten
96 15 1 350
Witte bonen 96 25 - 35 1 500
Savooiekool 96 20 - 25 1 400
Courgette,
plakjes
96 15 1 350
Bijgerechten
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Water in de
waterlade (ml)
Deegballen 96 30 - 40 1 600
Aardappelballe-
tjes
96 35 - 45 1 600
Ongepelde to-
maten, medium
96 45 - 55 1 750
Rijst (verhou-
ding water/rijst
1,5: 1)
96 35 - 40 1 600
NEDERLANDS
23
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Water in de
waterlade (ml)
Gekookte aard-
appelen, in vier-
en
96 35 - 40 1 600
Broodballetjes 96 35 - 45 1 600
Tagliatelle, vers 96 20 - 25 1 450
Polenta (vloei-
stof-/polenta-
verhouding 3: 1)
96 40 - 45 1 750
Vis
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Water in de
waterlade (ml)
Forel, circa 250
g
85 30 - 40 1 550
Garnalen, vers 85 20 - 25 1 450
Garnalen, be-
vroren
85 30 - 40 1 550
Zalmfilets 85 25 - 35 1 500
Zalmforel, circa
1000 g
85 40 - 45 1 600
Mosselen 96 20 - 30 1 500
Platvisfilet 80 15 1 350
Vlees
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Water in de
waterlade (ml)
Gekookte ham
1000 g
96 55 - 65 1 800 + 150
Kippenborst,
gepocheerd
90 25 - 35 1 500
Kip, gepo-
cheerd, 1000 -
1200 g
96 60 - 70 1 800 + 150
Kalfs-/varkens-
vlees zonder
bot, 800 - 1000
g
90 80 - 90 1 800 + 300
www.electrolux.com24
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Water in de
waterlade (ml)
Casselerrib (ge-
rookte varkens-
rug), gepo-
cheerd
90 70 - 90 1 800 + 300
Tafelspitz (ge-
kookt rund-
vlees)
96 110 - 120 1 800 + 700
Chipolatawors-
tjes
80 15 - 20 1 400
Eieren
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Water in de
waterlade (ml)
Eieren, zacht
gekookt
96 10 - 12 1 400
Eieren, medium
gekookt
96 13 - 16 1 450
Eieren, hard ge-
kookt
96 18 - 21 1 500
11.5 Multi hetelucht en Volledige
stoom na elkaar
Als u functies combineert kunt u vlees,
groente en bijgerechten na elkaar
bereiden. Alle gerechten zijn klaar om
tegelijkertijd te worden geserveerd.
Om het voedsel eerst te braden,
gebruik de functie: Multi hetelucht .
Plaats de voorbereide groente en
bijgerechten op hittebestendig
kookgerei. Plaats samen met het
gebraad in de oven.
Laat de oven afkoelen tot een
temperatuur van ongeveer 80 °C.
Open de ovendeur op de eerste stand
gedurende 15 minuten om het
apparaat sneller te laten afkoelen.
Start de functie: Volledige stoom. Kook
alles samen tot het klaar is.
Maximale waterhoeveelheid is
650 ml.
11.6 Half stoom + hete lucht
Voeg ca. 300 ml water toe.
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Custard/flan in af-
zonderlijke porties
1)
90 40 - 45 1
Gebakken eieren
1)
90 35 - 45 1
Terrine
1)
90 40 - 50 1
Dunne visfilet 85 15 - 25 1
NEDERLANDS
25
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Dikke visfilet 90 25 - 35 1
Kleine vis tot 350 g 90 25 - 35 1
Hele vis tot 1.000 g 90 35 - 45 1
1)
Ga gedurende een half uur verder met de deur gesloten.
Opnieuw verwarmen
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Deegballen 85 20 - 30 1
Pastaschotel 85 15 - 20 1
Rijst 85 15 - 20 1
Bordgerechten 85 15 - 20 1
11.7 Kwart stoom + hete lucht
Voeg ca. 300 ml water toe.
Gerecht Gewicht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Geroosterd var-
kensvlees
1 kg 160 - 180 90 - 100 1
Rosbief 1 kg 180 - 200 60 - 90 1
Geroosterd
kalfsvlees
1 kg 180 80 - 90 1
Gehaktbrood,
ongekookt
0,5 kg 180 30 - 40 1
Gerookte var-
kensrug (2 uur
weken)
0,6 - 1 kg 160 - 180 60 - 70 1
Kip 1 kg 180 - 200 50 - 60 1
Eend 1,5 - 2 kg 180 70 - 90 1
Aardappelgratin - 160 - 170 50 - 60 1
Pastaschotel - 190 40 - 50 1
Lasagne - 180 45 - 55 1
Verschillende
soorten brood
0,5 - 1 kg 180 - 190 45 - 60 1
Broodjes 40 - 60 g 180 - 210 30 - 40 2
www.electrolux.com26
Gerecht Gewicht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Afbakbroodjes - 200 20 - 30 2
Afbakstok-
broodjes
40 - 50 g 200 20 - 30 2
Bevroren af-
bakstokbrood-
jes
40 - 50 g 200 25 - 35 2
11.8 Bakken
Het kan gebeuren dat uw oven anders
bakt of braadt dan het apparaat dat u
vroeger had. Pas de instellingen
(temperatuur, kooktijden) en de
rekstand die u gewoon was aan
volgens de waarden in de tabellen.
De fabrikant raadt u aan de eerste keer
een lagere temperatuur in te stellen.
Als u geen concrete aanwijzingen kunt
vinden voor een speciaal recept, kijkt u
bij een soortgelijk product.
Bij het bereiden van cake op meerdere
niveaus kan de baktijd ca. 10 - 15
minuten langer zijn.
Als het gebak niet overal even hoog is,
wordt het gebak in het begin van het
bakproces niet overal even bruin.
Verander in dit geval de
temperatuurinstelling niet. De
verschillen verminderen tijdens het
bakproces.
Bij langere baktijden kunt u de oven ca.
10 minuten voor het einde van de
baktijd uitschakelen en profiteren van
de restwarmte.
Wanneer u bevroren gerechten gebruikt,
kunnen de bakplaten in de oven tijdens
het bakken vervormen. Wanneer de
bakplaten afkoelen, verdwijnt de
vervorming.
11.9 Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de cake
is niet voldoende gebruind.
De rekstand is incorrect. Plaats de cake op een lage-
re rekstand.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
De oventemperatuur is te
hoog.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de bak-
temperatuur lager in.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Te korte baktijd. Baktijd verlengen. U kunt
de baktijd niet verlagen
door een hogere tempe-
ratuur in te stellen.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Er zit te veel vloeistof in het
mengsel.
Minder vocht gebruiken. Let
op de kneedtijden, vooral bij
het gebruik van keukenma-
chines.
De cake is te droog. De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de bak-
temperatuur hoger in.
NEDERLANDS
27
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De cake is te droog. Te lange baktijd. De volgende keer dat u een
cake bakt, gebruikt u een
kortere baktijd.
De cake wordt ongelijkma-
tig bruin.
De oventemperatuur is te
hoog en de baktijd te kort.
De baktemperatuur lager in-
stellen en de baktijd verlen-
gen.
De cake wordt ongelijkma-
tig bruin.
Het deeg is niet gelijkmatig
verdeeld.
Verdeel het deeg gelijkmatig
over de bakplaat.
De cake wordt niet gaar
binnen de aangegeven bak-
tijd.
De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de bak-
temperatuur een beetje ho-
ger in.
11.10 Bakken op één ovenniveau
Bakken in een bakblik
Gerecht Functie Tempe-
ratuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Tulband of brioche Multi hetelucht 150 - 160 50 - 70 1
Moskovisch gebak /
vruchtencake
Multi hetelucht 140 - 160 70 - 90 1
Sponge cake / Cake,
zacht
Multi hetelucht 140 - 150 35 - 50 1
Sponge cake / Cake,
zacht
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm-
te)
160 35 - 50 1
Taartbodem van zand-
taartdeeg
1)
Multi hetelucht 170 - 180 10 - 25 2
Taartbodem - zacht ca-
kedeeg
Multi hetelucht 150 - 170 20 - 25 2
Apple pie / Appeltaart
(2 vormen Ø 20 cm, di-
agonaal geplaatst)
Multi hetelucht 160 70 - 90 2
Apple pie / Appeltaart
(2 vormen Ø 20 cm, di-
agonaal geplaatst)
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm-
te)
180 70 - 90 1
www.electrolux.com28
Gerecht Functie Tempe-
ratuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Kwarktaart, bakplaat
2)
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm-
te)
160 - 170 70 - 90 2
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
Gebak op bakplaat
Gerecht Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Vlechtbrood / brood-
krans
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm-
te)
170 - 190 30 - 40 1
Kerststol
1)
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm-
te)
160 - 180 50 - 70 1
Brood (roggebrood)
1)
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm-
te)
1
eerst 230 20
vervolgens 160 - 180 30 - 60
Roomsoezen / eclairs
1)
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm-
te)
190 - 210 20 - 35 2
Biscuitrol
1)
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm-
te)
180 - 200 10 - 20 2
Kruimeltaart (droog) Multi hetelucht 150 - 160 20 - 40 2
Boter-/Suikerkoek
1)
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm-
te)
190 - 210 20 - 30 2
Vruchtentaart (bereid
met gistdeeg/roer-
deeg)
2)
Multi hetelucht 150 - 160 35 - 55 2
NEDERLANDS
29
Gerecht Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Vruchtentaart (bereid
met gistdeeg/roer-
deeg)
2)
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm-
te)
170 35 - 55 2
Vruchtentaart met krui-
meldeeg
Multi hetelucht 160 - 170 40 - 80 2
Plaatkoek met kwets-
bare garnering (bijvoor-
beeld kwark, room,
puddingvulling)
1)
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm-
te)
160 - 180 40 - 80 2
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
Koekjes
Gerecht Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Zandkoekjes Multi hetelucht 150 - 160 10 - 20 2
Short bread / Zand-
taartdeeg / Gebakreep-
jes
Multi hetelucht 140 20 - 35 2
Short bread / Zand-
taartdeeg / Gebakreep-
jes
1)
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm-
te)
160 20 - 30 2
Koekjes gemaakt van
sponsdeeg
Multi hetelucht 150 - 160 15 - 20 2
Eiwitgebak / schuimge-
bak
Multi hetelucht 80 - 100 120 - 150 2
Bitterkoekjes Multi hetelucht 100 - 120 30 - 50 2
Koekjes gemaakt van
gistdeeg
Multi hetelucht 150 - 160 20 - 40 2
Klein bladerdeegge-
bak
1)
Multi hetelucht 170 - 180 20 - 30 2
Broodjes
1)
Multi hetelucht 160 10 - 25 2
Broodjes
1)
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm-
te)
190 - 210 10 - 25 2
www.electrolux.com30
Gerecht Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Small cakes / Kleine ca-
kes
1)
Multi hetelucht 160 20 - 35 2
Small cakes / Kleine ca-
kes
1)
Conventionele
functie (Boven
+ Onderwarm-
te)
170 20 - 35 2
1)
Oven voorverwarmen.
11.11 Ovenschotels en gegratineerde gerechten
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Pastaschotel Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
180 - 200 45 - 60 1
Lasagne Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
180 - 200 25 - 40 1
Groentegratin
1)
Circulatiegrill 160 - 170 15 - 30 1
Stokbroden be-
dekt met ge-
smolten kaas
Multi hetelucht 160 - 170 15 - 30 1
Zoete oven-
schotels
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
180 - 200 40 - 60 1
Visschotels Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
180 - 200 30 - 60 1
Gevulde groen-
te
Multi hetelucht 160 - 170 30 - 60 1
1)
Oven voorverwarmen.
11.12 Multi hetelucht (vochtig)
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pastaschotel 180 - 200 45 - 60 1
Lasagne 180 - 200 45 - 60 1
Aardappelgratin 190 - 210 55 - 80 1
Zoet gerecht 180 - 200 45 - 60 1
NEDERLANDS
31
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Tulband of brioche 160 - 170 50 - 70 1
Vlechtbrood / brood-
krans
170 - 190 40 - 50 1
Kruimeltaart (droog) 160 - 170 20 - 40 2
Koekjes gemaakt van
gistdeeg
160 - 170 20 - 40 2
11.13 Bakken op meerdere
niveaus
Gebruik de functie: Multi hetelucht.
Gebak / brood op bakplaat
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rooster-
hoogte
Roomsoezen /
Eclairs
1)
160 - 180 25 - 45 1 / 4
Kruimeltaart 150 - 160 30 - 45 1 / 4
1)
Oven voorverwarmen.
Cakes / kleine cakejes / broodjes op bakplaat
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Rooster-
hoogte
Zandkoekjes 150 - 160 20 - 40 1 /4
Short bread / Zand-
taartdeeg / Geba-
kreepjes
140 25 - 45 1 / 4
Koekjes gemaakt van
roerdeeg
160 - 170 25 - 40 1 / 4
Eiwitgebak / schuim-
gebak
80 - 100 130 - 170 1 / 4
Bitterkoekjes 100 - 120 40 - 80 1 / 4
Koekjes gemaakt van
gistdeeg
160 - 170 30 - 60 1 / 4
11.14 Lage temperatuur garen
Gebruik deze functie voor het bereiden
van zachte, magere stukken vlees en vis.
Deze functie is niet geschikt voor
suddervlees of een vet varkensbraadstuk.
U kunt de vleesthermometer gebruiken
om te garanderen dat het vlees de
correcte kerntemperatuur heeft (zie de
tabel voor de vleesthermometer).
In de eerste 10 minuten kunt u een
oventemperatuur instellen tussen 80°C en
150°C. De standaard is 90°C. Nadat de
temperatuur is ingesteld, blijft de oven
werken bij 80°C. Gebruik de automatische
www.electrolux.com32
lage temperatuur garen niet voor
gevogelte.
Altijd zonder deksel garen als
u gebruik maakt van de
functie.
1. Braad het vlees aan in een pan op de
kookplaat op een zeer hoge stand
gedurende 1 - 2 minuten aan elke
kant.
2. Plaats het vlees samen met de hete
braadpan in de oven op het
bakrooster.
3. Steek de vleesthermometer in het
vlees.
4. Selecteer de functie: Lage
temperatuur garen en stel de juiste
doelkerntemperatuur in.
Gerecht Gewicht (kg) Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Biefstuk 1 - 1.5 150 120 - 150 1
Runderbiefstuk 1 - 1.5 150 90 - 110 1
Geroosterd kalfsvlees 1 - 1.5 150 120 - 150 1
Steak 0.2 - 0.3 120 20 - 40 1
11.15 Pizza hetelucht
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza (dunne
korst)
1)
200 - 230 15 - 20 2
Pizza (met veel gar-
nering)
2)
180 - 200 20 - 30 2
Taarten 180 - 200 40 - 55 1
Spinazietaart 160 - 180 45 - 60 1
Quiche Lorraine
(hartige taart)
170 - 190 45 - 55 1
Zwitserse flan 170 - 190 45 - 55 1
Kwarktaart 140 - 160 60 - 90 1
Appeltaart, bedekt 150 - 170 50 - 60 1
Groentetaart 160 - 180 50 - 60 1
Ongedesemd
brood
1)
230 10 - 20 2
Bladerdeegtaart
1)
160 - 180 45 - 55 2
Flammekuchen
1)
230 12 - 20 2
NEDERLANDS
33
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Piroggen (Russische
variant op calzo-
ne)
1)
180 - 200 15 - 25 2
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
11.16 Braden
Gebruik hittebestendig servies om te
braden (lees de instructies van de
fabrikant).
Grote braadstukken kunt u direct in de
diepe braadpan braden (indien
aanwezig) of op een rooster boven de
braadpan.
Braad mager vlees in een braadpan
met deksel. Op die manier blijft het
vlees sappiger.
Alle soorten vlees die een korst moeten
krijgen, kunt u in de braadschaal
zonder deksel braden.
Wij raden u aan vlees en vis vanaf 1 kg
in het apparaat te bereiden.
Giet een beetje vloeistof in de
braadpan om het aanbranden van
vleessap of vet te voorkomen.
Indien nodig het braadstuk (na 1/2 -
2/3 van de gaartijd) keren.
Besprenkel grote braadstukken en
gevogelte diverse keren tijdens het
braden met het eigen vleessap.
Hiermee bereikt u een beter
braadresultaat.
U kunt het apparaat ongeveer 10
minuten voor het einde van de
bereidingstijd uitschakelen om de
restwarmte te gebruiken.
11.17 Tabel braadstukken
Rundvlees
Gerecht Functie Gewicht Tempe-
ratuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Stoofvlees Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
1 - 1,5 kg 230 120 - 150 1
Rosbief of
ossehaas:
rood
1)
Circulatiegrill per cm
dikte
190 - 200 5 - 6 per cm
dikte
1
Rosbief of
ossehaas:
medium
Circulatiegrill per cm
dikte
180 - 190 6 - 8 per cm
dikte
1
Rosbief of
ossehaas:
doorbakken
Circulatiegrill per cm
dikte
170 - 180 8 - 10 per cm
dikte
1
1)
Oven voorverwarmen.
www.electrolux.com34
Varkensvlees
Gerecht Functie Gewicht Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Schouder-
stuk, nek-
stuk, hamlap
Circulatie-
grill
1 - 1,5 kg 160 - 180 90 - 120 1
Kotelet, rib-
betje
Circulatie-
grill
1 - 1,5 kg 170 - 180 60 - 90 1
Gehaktbrood Circulatie-
grill
750 g - 1 kg 160 - 170 50 - 60 1
Varkens-
schenkel
(voorge-
kookt)
Circulatie-
grill
750 g - 1 kg 150 - 170 90 - 120 1
Kalfsvlees
Gerecht Functie Gewicht Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Geroosterd
kalfsvlees
Circulatie-
grill
1 kg 160 - 180 120 - 150 1
Kalfsschen-
kel
Circulatie-
grill
1,5 - 2 kg 160 - 180 120 - 150 1
Lamsvlees
Gerecht Functie Gewicht Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Lamsbout,
lamsgebraad
Circula-
tiegrill
1 - 1,5 kg 150 - 180 100 - 120 1
Lamsrug, me-
dium
Circula-
tiegrill
1 - 1,5 kg 160 - 180 40 - 60 1
Wild
Gerecht Functie Gewicht Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Hazenrug, ha-
zenbout
1)
Conven-
tionele
functie
(Boven +
Onder-
warmte)
tot 1 kg 230 30 - 40 1
NEDERLANDS
35
Gerecht Functie Gewicht Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Rug Conven-
tionele
functie
(Boven +
Onder-
warmte)
1,5 - 2 kg 210 - 220 35 - 40 1
Reebout, her-
tenbout
Conven-
tionele
functie
(Boven +
Onder-
warmte)
1,5 - 2 kg 180 - 200 60 - 90 1
1)
Oven voorverwarmen.
Gevogelte
Gerecht Functie Gewicht Tempe-
ratuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Kip, piepkui-
ken
Circula-
tiegrill
200 – 250 g
elk
200 - 220 30 - 50 1
Halve kip Circula-
tiegrill
400 – 500 g
elk
190 - 210 35 - 50 1
Stukken ge-
vogelte
Circula-
tiegrill
1 - 1,5 kg 190 - 210 50 - 70 1
Eend Circula-
tiegrill
1,5 - 2 kg 180 - 200 80 - 100 1
Vis (gestoomd)
Gerecht Functie Gewicht Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Hele vis Conven-
tionele
functie
(Boven +
Onder-
warmte)
1 - 1,5 kg 210 - 220 45 - 60 1
11.18 Grill
Grill altijd met de maximale
temperatuurinstelling.
Rooster in de rekstand plaatsen zoals
aanbevolen in grilltabel.
Altijd de pan voor het opvangen van
vet op de eerste rekstand plaatsen.
Alleen platte stukken vlees of vis grillen.
Lege oven met grillfuncties altijd 5
minuten voorverwarmen.
LET OP!
Tijdens het grillen moet de
ovendeur altijd gesloten zijn.
www.electrolux.com36
Grill
Gerecht Temperatuur
(°C)
Grilltijd (min.) Roosterhoog-
te
1e kant 2e kant
Rosbief, medi-
um
210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Runderfilet, me-
dium
230 20 - 30 20 - 30 1
Varkensrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Kalfsrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Lamsrug 210 - 230 25 - 35 20 - 35 1
Hele vis, 500 -
1.000 g
210 - 230 15 - 30 15 - 30 1
Tweekrings grill
Gerecht Grilltijd (min.) Roosterhoogte
1e kant 2e kant
Burgers / Burgers 9 - 13 8 - 10 3
Varkenshaas 10 - 12 6 - 10 3
Worstjes 10 - 12 6 - 8 3
Runderfilet, kalfs-
biefstukken
7 - 10 6 - 8 3
Toast / Geroosterd
brood
1 - 3 1 - 3 3
Brood met iets erop 6 - 8 - 3
11.19 Bevroren gerechten
Haal het voedsel uit de verpakking.
Doe het voedsel op een bord.
Gebruik voor het afdekken geen
borden of schotels. Hierdoor kan de
ontdooitijd worden verlengd.
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza, bevroren 200 - 220 15 - 25 2
American pizza, be-
vroren
190 - 210 20 - 25 2
Pizza, gekoeld 210 - 230 13 - 25 2
Pizza snacks, bevro-
ren
180 - 200 15 - 30 2
Patat, dun 200 - 220 20 - 30 2
NEDERLANDS
37
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Patat, dik 200 - 220 25 - 35 2
Aardappelpartjes/-
kroketjes
220 - 230 20 - 35 2
Rösties 210 - 230 20 - 30 2
Lasagne / Cannelloni,
vers
170 - 190 35 - 45 2
Pastaschotel, bevro-
ren
160 - 180 40 - 60 2
Oven gegratineerde
kaas
170 - 190 20 - 30 2
Kippenvleugels 190 - 210 20 - 30 2
Bevroren kant-en-klaarmaaltijden
Gerecht Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza, bevroren Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
volgens
aanwijzin-
gen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de fa-
brikant
2
Patates frites
1)
(300 - 600 g)
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte) of
Circulatiegrill
200 - 220 volgens aanwij-
zingen van de fa-
brikant
2
Baguettes Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
volgens
aanwijzin-
gen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de fa-
brikant
2
Vruchtencake Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
volgens
aanwijzin-
gen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de fa-
brikant
2
1)
Patates frites tussendoor 2 tot 3 keer keren.
11.20 Ontdooien
Haal het gerecht uit de verpakking en
plaats het op een bord.
Gebruik het eerste roosterniveau vanaf
de bodem.
Bedek het bord niet met een kom of
ander bord, aangezien het ontdooien
hierdoor langer kan duren.
www.electrolux.com38
Gerecht Gewicht Ontdooitijd
(min.)
Nadooitijd
(min)
Opmerkingen
Kip 1 kg 100 - 140 20 - 30 Kip op een omgedraaid schoteltje
in een groot bord leggen. Halver-
wege de bereidingstijd omdraai-
en.
Vlees 1 kg 100 - 140 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd om-
draaien.
Vlees 500 g 90 - 120 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd om-
draaien.
Forel 150 g 25 - 35 10 - 15 -
Aardbei-
en
300 g 30 - 40 10 - 20 -
Boter 250 g 30 - 40 10 - 15 -
Room 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15 Klop de nog licht bevroren slag-
room.
Gebak 1,4 kg 60 60 -
11.21 Inmaken
Gebruik alleen weckpotten van
dezelfde afmetingen.
Gebruik geen weckpotten met een
draai- of bajonetsluiting en metalen
bakken.
Gebruik het eerste rooster van de
bodem van deze functie.
Zet niet meer dan zes wekflessen van 1
liter op het bakrooster.
Vul de glazen potten gelijkmatig en sluit
ze af met een klem.
De weckpotten mogen elkaar niet
raken.
Vul ca. 1/2 liter water op de bakplaat,
zodat er voldoende vocht in de oven
ontstaat.
Als de vloeistof in de weckpotten
begint te borrelen (na ca. 35 - 60
minuten bij weckpotten van 1 liter),
stop de oven of verlaag de
temperatuur tot 100 °C (raadpleeg de
tabel).
Zachte vruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Aardbeien / bosbes-
sen / frambozen /
rijpe kruisbessen
160 - 170 35 - 45 -
NEDERLANDS
39
Steenvruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Peren / kweeperen /
pruimen
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Groenten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven ko-
ken op 100 °C
(min.)
Wortelen
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Komkommers 160 - 170 50 - 60 -
Gemengde augur-
ken
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Koolrabi / erwten /
asperges
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
Na uitschakeling in de oven laten staan.
11.22 Drogen
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (u) Roosterhoogte
Bonen 60 - 70 6 - 8 2
Paprika's 60 - 70 5 - 6 2
Soepgroenten 60 - 70 5 - 6 2
Paddenstoelen 50 - 60 6 - 8 2
Kruiden 40 - 50 2 - 3 2
Pruimen 60 - 70 8 - 10 2
Abrikozen 60 - 70 8 - 10 2
Schijfjes appel 60 - 70 6 - 8 2
Peren 60 - 70 6 - 9 2
11.23 Brood bakken
Voeg 100 ml water toe aan de waterlade.
Voorverwarmen wordt niet aanbevolen.
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Witbrood 180 - 200 40 - 60 1
Baguette 200 - 220 35 - 45 1
www.electrolux.com40
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Brioche 180 - 200 40 - 60 1
Ciabatta 200 - 220 35 - 45 1
Roggebrood 190 - 210 50 - 70 1
Bruin brood 180 - 200 50 - 70 1
Volkoren brood 170 - 190 60 - 90 1
11.24 Vleesthermometertabel
Rundvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Rib- / Filletsteak: rood 45 - 50
Rib- / Filletsteak: medium 60 - 65
Rib- / Filletsteak: gaar 70 - 75
Varkensvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Schouderkarbonade / ham / varkensrug 80 - 82
Tussenribstuk, Kasselerrib 75 - 80
Gehaktbrood 75 - 80
Kalfsvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Geroosterd kalfsvlees 75 - 80
Kalfsschenkel 85 - 90
Schapenvlees / lamsvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Schapenbout 80 - 85
Schapenrug 80 - 85
Geroosterd lamsvlees / Lamsbout 70 - 75
Wild
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Hazerug 70 - 75
Hazenpoot, hazenbout 70 - 75
Gehele haas 70 - 75
NEDERLANDS
41
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Reerug, hertenrug 70 - 75
Ree- /hertenrug 70 - 75
Vis
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Zalm 65 - 70
Forellen 65 - 70
12. ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
12.1 Opmerkingen over
schoonmaken
Maak de voorkant van het apparaat
schoon met een zachte doek en een
warm sopje.
Gebruik voor metalen oppervlakken
een specifiek reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van het apparaat
na elk gebruik. Vetophoping of andere
voedingsresten kunnen brand
veroorzaken. Het gevaar is groter voor
de grillpan.
Verwijder hardnekkig vuil met een
speciale ovenreiniger.
Reinig alle accessoires na elk gebruik
en laat ze drogen. Gebruik een zachte
doek en een warm sopje en een
reinigingsmiddel.
Toebehoren met antiaanbaklaag
mogen niet worden schoongemaakt
met een agressief reinigingsmiddel,
voorwerpen met scherpe randen of
een afwasautomaat. Dit kan de
antiaanbaklaag beschadigen.
12.2 Verwijderen van de
geleiders
Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld
voordat u onderhoud verricht. Gevaar voor
brandwonden.
Om het apparaat te reinigen, verwijder de
inschuifrails.
1. Inschuifrails voorzichtig naar boven toe
uit de voorste ophanging trekken.
2. Trek de inschuifrail bij de voorkant uit
de zijwand.
3. Geleiders uit de achterste ophanging
trekken.
Installeer de geleiders in de omgekeerde
volgorde.
12.3 Stoomreiniging
Verwijder de ergste etensresten met de
hand.
1. Giet 250 ml water met 3 eetlepels
azijn direct in de stomer.
2.
Activeer de functie: Stoomreiniging.
Op het display wordt de duur van de
functie weergegeven. Als het programma
is voltooid klinkt er een geluidssignaal.
3. Tik op een symbool om het signaal te
deactiveren.
4. Veeg het apparaat schoon met een
zachte doek. Verwijder al het
restwater uit de stomer.
Houd de deur van het apparaat ongeveer
1 uur open. Wacht tot het apparaat droog
www.electrolux.com42
is. Om het drogen te versnellen, kunt u het
apparaat opwarmen met warme lucht op
150 °C gedurende ca. 15 minuten.
12.4 Ontkalken van de
stoomgenerator
1. Giet 250 ml water vermengd met 3
eetlepels azijn direct in de
stoomgenerator.
2. Kies in het menu: Reinigingsassistent.
3. Activeer de functie: Ontkalking.
Op het display wordt de duur van de
functie weergegeven (15 minuten).
Als het programma is voltooid klinkt er een
geluidssignaal.
4. Raak een tiptoets aan om het signaal
uit te schakelen.
5. Verwijder al het restwater uit de
stoomgenerator.
6. Laat de deur ongeveer 1 uur open
staan om het apparaat volledig te
laten drogen. Om het drogen te
versnellen, kunt u het apparaat
opwarmen met warme lucht op 150
°C gedurende ca. 15 minuten.
12.5 De deur verwijderen en
installeren
De ovendeur kan worden verwijderd om te
reinigen.
WAARSCHUWING!
Wees voorzichtig als u de
deur van het apparaat
verwijdert. De deur is zwaar.
1. Open de deur helemaal.
2. Duw de klemhendels (A) volledig op
de twee scharnieren.
A
A
3. Sluit de deur totdat deze in een hoek
van ongeveer 45° staat.
45°
4.
Pak de deur aan de zijkanten met
beide handen vast en trek deze onder
een opwaartse hoek weg van het
apparaat.
5. Plaats de ovendeur met de buitenkant
omlaag op een zachte en egale
ondergrond. Dit voorkomt krassen.
6. Reinig de glasplaat met een sopje.
Droog de glasplaat voorzichtig af.
Installeer de ovendeur als het
schoonmaken voltooid is. Voer
bovenstaande stappen uit in de
omgekeerde volgorde.
12.6 Het lampje vervangen
Leg een doek op de bodem van de
binnenkant van het apparaat. Dit
voorkomt schade aan het afdekglas en de
ovenruimte.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrocutie!
Maak de zekering los voordat
u de lamp vervangt.
De lamp en het afdekglas
kunnen heet zijn.
1. Schakel het apparaat uit.
2. Verwijder de zekeringen in de
zekeringenkast, of schakel de
stroomonderbreker uit.
Het bovenste lampje
1. Draai het afdekglas van de lamp naar
rechts en verwijder het.
NEDERLANDS
43
2. Verwijder de metalen ring en reinig de
glasafdekking.
3. Vervang de lamp door een geschikte
300 °C hittebestendige lamp.
4. Monteer de metalen ring op de
glasafdekking.
5. Plaats het afdekglas terug.
13. PROBLEEMOPLOSSING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
13.1 Wat moet u doen als…
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
U kunt de oven niet inscha-
kelen of bedienen.
De oven is niet aangesloten
op een stopcontact of is
niet goed geïnstalleerd.
Controleer of de oven goed
is aangesloten op het stop-
contact (zie het aansluitdia-
gram indien beschikbaar).
De oven wordt niet warm. De oven is uitgeschakeld. Schakel de oven in.
De oven wordt niet warm. De klok is niet ingesteld. Stel de klok in.
De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden
zijn niet ingesteld.
Zorg ervoor dat de instellin-
gen correct zijn.
De oven wordt niet warm. De automatische uitschake-
ling is actief.
Raadpleeg "Automatisch
uitschakelen".
De oven wordt niet warm. Het kinderslot is geacti-
veerd.
Raadpleeg "Het kinderslot
gebruiken".
De oven wordt niet warm. De deur is niet goed geslo-
ten.
Sluit de deur volledig.
De oven wordt niet warm. De zekering is doorgesla-
gen.
Controleer of de zekering
de oorzaak van de storing
is. Als de zekeringen keer
op keer doorslaan, neemt u
contact op met een erken-
de installateur.
Het lampje brandt niet. Het lampje is stuk. Vervang het lampje.
Op het display verschijnt
F111.
De stekker van de vlees-
thermometer is niet goed in
de aansluiting gestoken.
Steek de stekker van de
vleesthermometer zo ver
mogelijk in het stopcontact.
www.electrolux.com44
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
Het display toont een fout-
code die niet in deze lijst
voorkomt.
Er is een elektrische fout. Schakel de oven uit via
de huiszekering of de
veiligheidsschakelaar in
de zekeringkast en
schakel deze weer in.
Neem contact op met
de klantenservice wan-
neer de foutcode op-
nieuw wordt weergege-
ven.
Stoom en condens slaan
neer op de gerechten en in
de ovenruimte.
Het gerecht heeft te lang in
de oven gestaan.
Laat gerechten na het be-
reiden niet langer dan 15 -
20 minuten in de oven
staan.
13.2 Onderhoudgegevens
Als u niet zelf het probleem kunt
verhelpen, neem dan contact op met uw
verkoper of de serviceafdeling.
De contactgegevens van het
servicecentrum staan op het typeplaatje.
Het typeplaatje bevindt zich voor aan de
binnenkant van het apparaat. Verwijder
het typeplaatje niet uit de ovenruimte.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
14. MONTAGE
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
14.1 Inbouwen
De stevigheid van de
inbouwkast moet voldoen
aan de DIN 68930-norm.
NEDERLANDS
45
440mm
548mm
546mm
594mm
455mm
21mm
450mm
min.
550mm
min.
20mm
min.
560mm
15mm
114
mm
450mm
440mm
546mm
594mm
455mm
450mm
455mm
450mm
450mm
548mm
min.
550mm
450mm
min.
560mm
21mm
114
mm
15mm
min. 20mm
www.electrolux.com46
440mm
450mm
450mm
450mm
455mm
450mm
450mm
450mm
455mm
455mm
546mm
594mm
548mm
21mm
min.
550mm
min.
560mm
min.
20mm
114
mm
15mm
440 mm
440mm
440mm
579mm
546mm
594mm
455mm
450mm
594mm
589mm
450mm
548mm
min.
550mm
590mm
21mm
114
mm
114
mm
15mm
min. 20mm
min.
560mm
NEDERLANDS
47
90°
13mm
20
mm
2x3,5x25
www.electrolux.com48
15. ENERGIEZUINIGHEID
15.1 Productkaart en informatie volgens EU 65-66/2014
Naam leverancier Electrolux
Modelidentificatie EVYP9841AX
Energie-efficiëntie Index 105.5
Energie-efficiëntieklasse A
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
boven + onderwarmte
0.93 kWh/cyclus
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
hetelucht
0.77 kWh/cyclus
Aantal ruimten 1
Warmtebron Electriciteit
Volume 43 l
Soort oven Inbouwoven
Massa 41.2 kg
EN 60350-1 - Elektrische huishoudelijke
kookapparaten - deel 1: Range-ovens,
ovens, stoomovens en grills - Methoden
voor prestatiemeting.
15.2 Energie besparen
Dit apparaat bevat functies
die u helpen energie te
besparen tijdens het dagelijks
koken.
Algemene tips
Zorg ervoor dat de ovendeur goed is
gesloten als het apparaat werkt en houd
de deur tijdens de bereiding zo veel
mogelijk gesloten.
Gebruik metalen schalen om meer energie
te besparen.
Indien mogelijk de oven niet
voorverwarmen voordat u er voedsel in
plaatst.
Verlaag bij een bereidingsduur langer dan
30 minuten de oventemperatuur met
minimaal 3 - 10 minuten, afhankelijk van
de bereidingsduur voordat de kooktijd
verstrijkt. De restwarmte in de oven zorgt
ervoor dat het gerecht wordt voltooid.
U kunt de restwarmte gebruiken om
andere maaltijden op te warmen.
Bereiding met hete lucht
Gebruik indien mogelijk de
bereidingsfuncties met hete lucht om
energie te besparen.
Restwarmte
Bij sommige ovenfuncties worden, als een
programma met selectie Programmaduur
of Eindtijd in werking is en de
bereidingstijd langer is dan 30 minuten, de
verwarmingselementen automatisch 10%
eerder uitgeschakeld.
De lamp en ventilator blijven wel werken.
Eten warm houden
Kies de laagst mogelijke
temperatuurinstelling om de restwarmte te
gebruiken en een maaltijd warm te
houden. Het display toont de
restwarmteaanduiding of -temperatuur.
Koken met de verlichting
uitgeschakeld
Deactiveer de verlichting tijdens de
bereiding en activeer ze enkel indien
nodig.
NEDERLANDS
49
16. NEDERLAND - CUSTOMER CARE EN SUPPORT.
NL
In de gebruiksaanwijzing en op
www.electrolux.nl kunt u lezen wat u moet
doen bij een storing en hoe u uw apparaat
dient te onderhouden..
Op deze website staan ook de eigen
garantie- en reparatievoorwaarden van
Electrolux (fabrieksgarantie), die u kunt
downloaden en opslaan. U kunt
desgewenst een schriftelijke versie van
deze voorwaarden bestellen via de
afdeling Customer Care, Postbus 120,
2400 AC Alphen aan den Rijn of telefoon
0172- 468300. Heeft u onverhoopt een
defect aan het apparaat, neemt u dan
contact op met onze Customer Care
afdeling telefoon 0172 - 468300. Zorgt u
dan dat u de volgende informatie bij de
hand heeft:
Merk: ....................................... Serie nummer: .......................
Model: ....................................... Aankoop datum: ......................
Product nummer:........................
Via onze website kunt u meer hulp krijgen
en onze gebruikershandleidingen
downloaden. Registreer uw product en
krijg eenvoudig toegang tot meer nuttige
informatie over uw product:
www.RegisterElectrolux.com
+31 17 24 68 300
Vennootsweg 1, 2404 CG
Alphen aan den Rijn
17. MILIEUBESCHERMING
Recycle de materialen met het symbool
. Gooi de verpakking in een geschikte
verzamelcontainer om het te recyclen.
Help om het milieu en de volksgezondheid
te beschermen en recycle het afval van
elektrische en elektronische apparaten.
Gooi apparaten gemarkeerd met het
symbool niet weg met het huishoudelijk
afval. Breng het product naar het
milieustation bij u in de buurt of neem
contact op met de gemeente.
*
www.electrolux.com50
NEDERLANDS
51
867335247-A-282016
Gebruiksaanwijzing: Nederlands
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52

Electrolux EVYP9841AX Handleiding

Type
Handleiding