Kenwood FS470 de handleiding

Categorie
Accessoires voor mixer / keukenmachine
Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

English 2 - 7
Nederlands 8 - 14
Français 15 - 21
Deutsch 22 - 28
Italiano 29 - 35
Português 36 - 42
Español 43 - 49
Dansk 50 - 55
Svenska 56 - 61
Norsk 62 - 67
Suomi 68 - 73
Türkçe 74 - 80
Ïesky 81 - 87
Magyar 88 - 94
Polski 95 - 101
Русский 102 - 108
Ekkgmij 109 - 115
´¸∂w
611 - 121
UNFOLD
voordat u uw Kenwood-
apparaat gebruikt:
Lees deze instructies zorgvuldig
door en bewaar ze voor toekomstig
gebruik.
Verwijder alle verpakking en labels.
veiligheid
veiligheid apparaat
Dit apparaat produceert stoom
waaraan u zich kunt verbranden.
Zorg dat u zich niet verbrandt aan
de stoom die uit uw stoompan komt,
vooral wanneer u de deksel
verwijdert.
Wees voorzichtig bij aanraking van
de onderdelen: vocht of condensatie
zullen zeer heet zijn. Gebruik
ovenwanten.
Laat het snoer nooit op de grond
hangen omdat kinderen het dan vast
kunnen pakken.
Gebruik de stoompan nooit als hij
beschadigd is. Laat de pan nakijken
of repareren: zie ‘klantenservice’.
Dompel de stoomkoker, het snoer of
de stekker nooit onder in water – u
zou een elektrische schok kunnen
krijgen. Houd de regelknoppen
schoon en droog.
Trek altijd de stekker uit het
stopcontact als de stoomkoker niet
in gebruik is.
Plaats uw stoompan nooit op een
fornuis of in een oven.
Verplaats uw stoompan nooit als er
hete etenswaren of vloeistoffen
inzitten.
Dit apparaat is niet bedoeld voor
gebruik door personen (inclusief
kinderen) met verminderde
lichamelijke, zintuiglijke of geestelijke
vermogens of gebrek aan ervaring
en kennis, tenzij ze toezicht of
instructies over het gebruik van het
apparaat hebben gekregen van de
persoon die verantwoordelijk is voor
hun veiligheid.
Op kinderen moet toezicht
gehouden worden om er zeker van
te zijn dat ze niet met het apparaat
spelen.
Gebruik het apparaat alleen voor het
huishoudelijke gebruik waarvoor het
is bedoeld. Kenwood kan niet
aansprakelijk worden gesteld in het
geval dat het apparaat niet correct is
gebruikt, of waar deze instructies
niet worden opgevolgd.
veiligheid voedsel
Kook vlees, gevogelte en vis door en
door. Prepareer geen bevroren vlees,
gevogelte of vis.
Als u meer dan één mandje gebruikt,
moet u vlees, gevogelte en vis in het
onderste mandje doen zodat het
ongekookte vocht hiervan niet op
het onderliggende voedsel kan
druppen.
Verwarm niet opnieuw gekookte rijst
in uw stoomkoker.
voordat u de stekker in het
stopcontact steekt
Controleer of de stroomvoorziening
overeenkomt met de gegevens op
de onderzijde van uw stoompan.
Dit apparaat voldoet aan de EC-
richtlijn 2004/108/EC betreffende de
elektromagnetische compatibiliteit en
EC-bepaling 1935/2004 van
27/10/2004 betreffende materialen
die bestemd zijn voor contact met
voedsel.
voordat u de stoompan voor
het eerst gaat gebruiken
1 Zet de stoompan in elkaar en
schakel hem 5-10 minuten in met
water in het reservoir om het
apparaat voor gebruik te spoelen.
2Was de onderdelen; zie ‘onderhoud
en reiniging’.
3 Doe het waterreservoir af met een
vochtige doek en droog het daarna
af.
4 Berg het overbodige stuk snoer op
achter in het apparaat.
8
Nederlands
Vouw voor het lezen a.u.b. de voorpagina met illustraties uit
ken uw Kenwood
stoompan
deksel
rijstkom
bakken
druipbak
handvat/watervulopening
waterreservoir
onderstel
regelknoppen
zeef
stoomverspreider
gebruik van uw
stoompan
Houd uw stoompan uit de buurt van
muren en overhangende kasten: de
stoom zou beschadigingen kunnen
veroorzaken.
Kruid voedsel pas na het stomen.
Als er specerijen in het water terecht
komen, kan het verwarmingselement
beschadigen.
Zie de richtlijnen voor bereiding op
pagina 13 - 14.
1 Plaats de zeef in het waterreservoir.
(Hij voorkomt dat stukjes in het
verwarmingselement terechtkomen).
2 Zorg dat de stoomverspreider goed
in het midden van het waterreservoir
geplaatst is.
3 Giet koud water in het reservoir. Zorg
dat het water zich altijd onder het
aangegeven Max-niveau bevindt.
(When filled to ‘Max’, this will
produce steam for approximately 50-
60 minutes.)
U kunt het best gefilterd water
gebruiken, omdat daardoor minder
kalksteen ontstaat. Dit leidt tot een
langere levensduur en hoger
rendement van de stoomkoker
(Kenwood waterfilters zijn algemeen
verkrijgbaar).
Voeg niets toe aan het water (ook
geen zout of peper) - het
verwarmingselement zou
beschadigd kunnen raken
Om te voorkomen dat het
waterniveau te laag zakt, kunt u het
tijdens het koken bijvullen. U kunt
eenvoudig water toevoegen via het
handvat/watervulopening; zorg er
voor dat u het apparaat niet te vol
doet.
4 Plaats het druppelplateau in het
onderstel.
5 Stapel de bakken op het onderstel
met de bak met het laagste nummer
onderaan en de bak met het
hoogste nummer bovenaan . (De
nummers staan op de handgrepen
van de bakken).
het gebruik van de rijstkom
Doe water en rijst in de rijstkom.
Plaats de rijstkom in een bak. (U
kunt zo nodig daarnaast iets in de
andere bak(ken) koken).
6Breng het deksel aan en steek de
stekker in het stopcontact. Het hele
venster wordt dan verlicht en de
zoemer klinkt. (Mocht het venster
niet worden verlicht, druk dan op de
‘start’-knop.)
een selectie maken in het
menu
Druk op de ‘menu’ ( ) knop.
Telkens wanneer u op de knop
drukt, verschuift het menu en toont
het de vooraf ingestelde tijd en het
gesuggereerde gebruik. De
mogelijke selecties zijn als volgt: 10
minuten warm houden (‘keep
warm’, ), dan het volgende
koken: schelp- of schaaldieren 10
minuten, eieren 12 minuten, vis 15
minuten, groenten 20 minuten,
stukjes kip 35 minuten en rijst 40
minuten. Zodra de tijd in het menu
zichtbaar is, kan deze zo nodig met
de ‘+’- en ‘-’-knoppen worden
verlengd of verkort. Druk na het
selecteren van de gewenste tijd op
de ‘start’ (I) knop. Het stomen kan
worden gestopt door de ‘stop’ (O)
knop in te drukken en ingedrukt te
houden.
9
het selecteren van een tijd
Druk voor het selecteren van een tijd
die afwijkt van de vertoonde 45
minuten, op de ‘+’- of ‘-’-knop om
de tijd te verlengen of te verkorten.
Druk, zodra de gewenste tijd is
verschenen, op de ‘start’-knop. De
stoomkoker gaat dan aan en het
kooksymbool ( ) knippert. Het
stomen kan worden gestopt door de
‘stop’-knop in te drukken en
ingedrukt te houden.
Als 1 minuut na het verschijnen van
de tijd en het menu de ‘start’-knop
nog niet is ingedrukt, gaat de
verlichting in het venster uit. Druk op
de ‘start’-knop, als u weer een
programma wilt selecteren.
Telkens wanneer de ‘start’-knop
wordt ingedrukt of de stoomkoker
wordt uitgeschakeld, klinkt er een
zoemer.
warmhoudfunctie
De smaak en voedingswaarde van
gestoomd voedsel zijn het best als
het voedsel vers gekookt is. Mocht u
gekookt voedsel echter korte tijd
warm willen houden, selecteer dan
‘keep warm’ in het menu en stel zo
nodig de tijd dienovereenkomstig bij.
7Trek na gebruik de stekker uit het
stopcontact en reinig de stoomkoker.
belangrijk
Aan het eind van de kookperiode
schakelt de stoomkoker
automatisch over op 10 minuten
warm houden. Omdat de
stoomkoker in deze periode
afwisselend aan- en uitgaat, moet u
oppassen omdat stoom kan worden
geproduceerd wanneer u dat niet
verwacht.
Om de stoomkoker uit te zetten of
aan het warm houden een einde te
maken moet u de ‘stop’-knop
indrukken en ingedrukt houden.
tips voor gebruik
Er zal condensatie vanuit het
bovenste mandje in het onderste
mandje druppen. Zorg er dus voor
dat de smaken goed bij elkaar
passen.
Vocht dat op het druppelplateau
achterblijft is geschikt voor het
bereiden van soep of bouillon. Let
op: dit vocht is erg heet.
U kunt de rijstkom ook gebruiken
om gerechten in een vloeistof te
bereiden (bijv. groenten met een
saus of in water gepocheerde vis).
Zorg dat de stukken voedsel ruimte
niet te dicht op elkaar zitten.
Roer halverwege de bereiding door
grotere hoeveelheden voedsel.
Kleinere hoeveelheden zijn sneller
klaar dan grotere hoeveelheden.
Stukken voedsel die even groot zijn
tegelijk klaar.
U kunt, net als bij een gewone oven,
voedsel toevoegen terwijl de
stoompan al bezig is. Als een
bepaald ingrediënt een kortere
bereidingstijd heeft, kunt u het later
toevoegen.
Als u de deksel van de pan tilt, zal er
stoom ontsnappen en zal de
bereiding langer duren.
Het eten zal door blijven koken als
uw stoompan uitschakelt, dus haal
het direct uit de pan.
De bereidingstijden op pagina
13 - 14 zijn slechts richtlijnen
gebaseerd op gebruik van het
onderste mandje. Hoe hoger het
voedsel in de pan wordt geplaatst,
hoe langer de bereiding zal duren.
Laat voedsel in het hogere mandje
dus 5-10 minuten extra doorstomen.
Als het voedsel onvoldoende is
gekookt, stel dan opnieuw de tijd in.
Mogelijk moet u het reservoir
bijvullen.
10
onderhoud en reiniging
Voordat u de stoompan gaat
reinigen, moet u hem altijd
uitschakelen, de stekker uit het
stopcontact halen en alle onderdelen
laten afkoelen.
Dompel het onderstel van uw
stoompan nooit in water en zorg dat
het snoer en de stekker niet nat
worden.
reiniging van het
waterreservoir
Leeggieten, met warm water spoelen
en dan drogen.
reiniging van de buitenzijde
Met een vochtige doek afvegen en
dan drogen.
overige onderdelen
In warm zeepsop wassen en
vervolgens afdrogen.
Als u de bakken wilt opbergen,
plaats ze dan in elkaar met de bak
met het hoogste nummer onderaan
en bak nr. 1 bovenaan .
Berg het overbodige stuk snoer op
achter in de stoomkoker.
ontkalken
Het apparaat moet eens per maand
of nadat het 30 keer gebruikt is,
ontkalkt worden, welk van beide
situaties zich het eerst voordoet.
1Vul het waterreservoir met 200 ml
ontkalkingsmiddel voor huishoudelijk
gebruik; vul het waterreservoir
vervolgens to het MAX-niveau met
water (ongeveer 800 ml).
2 Zet de lekbak, één mandje in en de
deksel op de pan.
3 Steek de stekker in het apparaat en
schakel de stoompan 5 minuten in.
4 Schakel het apparaat uit en haal de
stekker uit het stopcontact; laat het
gedurende de nacht staan.
5 Leeg het apparaat en gooi het
ontkalkingsmiddel weg.
6 Spoel het waterreservoir een paar
keer met vers warm water.
7Was de lekbak, het mandje en de
deksel in warm zeepsop en droog ze
vervolgens af.
8Vul het waterreservoir met vers
water, plaats alle onderdelen in het
apparaat en schakel het 5 minuten
aan. Gooi de rest van het water
weg.
9 Spoel het waterreservoir een paar
keer met vers warm water.
10 Was de lekbak, het mandje en de
deksel in warm zeepsop.
11 Het apparaat is nu klaar voor
gebruik.
onderhoud en
klantenservice
Als het snoer beschadigd is, moet
het om veiligheidsredenen door
KENWOOD of een door KENWOOD
geautoriseerd reparatiebedrijf
vervangen worden.
Als u hulp nodig hebt met:
het gebruik van uw apparaat of
onderhoud en reparatie
kunt u contact opnemen met de
winkel waar u het apparaat gekocht
hebt.
Ontworpen en ontwikkeld door
Kenwood in het VK.
Vervaardigd in China.
11
BELANGRIJKE INFORMATIE
VOOR DE CORRECTE
VERWERKING VAN HET
PRODUCT IN
OVEREENSTEMMING MET DE
EUROPESE RICHTLIJN
2002/96/EC
Aan het einde van de levensduur van
het product mag het niet samen met
het gewone huishoudelijke afval
worden verwerkt. Het moet naar een
speciaal centrum voor gescheiden
afvalinzameling van de gemeente
worden gebracht, of naar een
verkooppunt dat deze service
verschaft. Het apart verwerken van een
huishoudelijk apparaat voorkomt
mogelijke gevolgen voor het milieu en
de gezondheid die door een
ongeschikte verwerking ontstaan en
zorgt ervoor dat de materialen waaruit
het apparaat bestaat, teruggewonnen
kunnen worden om een aanmerkelijke
besparing van energie en grondstoffen
te verkrijgen. Om op de verplichting tot
gescheiden verwerking van elektrische
huishoudelijke apparatuur te wijzen, is
op het product het symbool van een
doorgekruiste vuilnisbak aangebracht.
12
13
richtlijnen voor bereiding
Deze bereidingstijden zijn slechts richtlijnen.
Lees ‘veiligheid voedsel’ op pagina 8 en ‘tips voor gebruik’ op pagina 10.
groenten
Maak groenten schoon voordat u ze gaat bereiden. Verwijder stengels en schil
de groenten indien gewenst.
groente hoeveelheid voorbereiding minuten
Asperges 454g Schillen 15
Bonen, groen 454g Schillen 15-20
Pronkbonen 454g Schillen en in plakjes 15-20
snijden
Broccoli 454g In roosjes verdelen 20
Spruiten 454g Schillen en onderkant 25
afsnijden
Kool 1 kleine Schaven 25
Wortels 454g In plakjes snijden 20
Bloemkool 1 middelmaat In roosjes verdelen 20-25
Courgettes 454g In plakjes snijden 15
Selderij 1 stronk In plakjes snijden 15
Prei 3-4 stuks In plakjes snijden 15
Peultjes 227g Schillen 15
Champignons 454g Schoonvegen 10
Pastinaak 454g In blokjes of plakjes snijden 15
Erwten 454g Doppen 15
Aardappels, nieuwe 454g Schoonvegen 30-40
eieren voorbereiding minuten
Koken* of pocheren Gebruik een kopje of zacht: 10-15
bakje voor het pocheren hard: 15-20
* Als u eieren wilt koken, leg ze dan in de ingebouwde eihouders onder in de bak.
richtlijnen voor bereiding vervolg
vis en gevogelte
Doe de mandjes niet te vol.
graanproducten
Als u gebruik maakt van de rijstkom, moet u toch water in het reservoir doen. U
kunt de rijstkom echter ook met een andere vloeistof vullen, bijvoorbeeld wijn of
bouillon, om de rijst in te koken. U kunt ook specerijen, gesnipperde uien,
peterselie, amandelen of gesneden champignons toevoegen.
14
voedsel hoeveelheid minuten opmerkingen
Kip, borststukken 4-5 30 Stomen tot goed gaar en mals
zonder bot
Schelpdieren 454g 10 Stomen tot schelpen openen
Garnalen, 454g 10 Stomen tot ze roze zijn
medium
Vis, filet 227g 10-20 Stomen tot vis uiteenvalt
Vis, moot 2,5cm dik 15-20 Stomen tot vis uiteenvalt
Vis, hele 340g 15-20 Stomen tot vis uiteenvalt
Kreeftenstaartjes 2-4 20 Stomen tot ze rood zijn
Mosselen 454g 15 Stomen tot schelpen openen
Oesters 6 15 Stomen tot schelpen openen
Sint- 227g 15 Stomen tot ze heet en mals
Jakobsschelpen zijn
voedsel hoeveelheid hoev. vloeistof minuten
in rijstkom
Witte langkorrelige 100g 125ml 25
rijst (bijv. Basmati, 200g 250ml 30
snelkookrijst) 300g 375ml 35
Bruine rijst 100g 125ml 40
200g 250ml 45
300g 375ml 50
Koeskoes 200g 150ml 15-20
warm water
(Havermout) pap 75g 450ml 40 (halverwege
melk/water doorroeren)
Rijstebrij 75g rijst voor 25g griessuiker 80 (na 60 min. roeren
rijsterbrij en 375-500ml en tijdschakelaar opnieuw
melk instellen. Indien nodig
meer water toevoegen)

Documenttranscriptie

Nederlands 2-7 8 - 14 Français 15 - 21 Deutsch 22 - 28 Italiano 29 - 35 Português 36 - 42 Español 43 - 49 Dansk 50 - 55 Svenska 56 - 61 Norsk 62 - 67 Suomi 68 - 73 Türkçe 74 - 80 Ïesky 81 - 87 Magyar 88 - 94 Polski 95 - 101 Русский 102 - 108 Ekkgmij 109 - 115 w∂¸´ 121 - 116 UN FO LD English Nederlands Vouw voor het lezen a.u.b. de voorpagina met illustraties uit ● ● voordat u uw Kenwoodapparaat gebruikt: Lees deze instructies zorgvuldig door en bewaar ze voor toekomstig gebruik. Verwijder alle verpakking en labels. ● ● veiligheid ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● veiligheid apparaat Dit apparaat produceert stoom waaraan u zich kunt verbranden. Zorg dat u zich niet verbrandt aan de stoom die uit uw stoompan komt, vooral wanneer u de deksel verwijdert. Wees voorzichtig bij aanraking van de onderdelen: vocht of condensatie zullen zeer heet zijn. Gebruik ovenwanten. Laat het snoer nooit op de grond hangen omdat kinderen het dan vast kunnen pakken. Gebruik de stoompan nooit als hij beschadigd is. Laat de pan nakijken of repareren: zie ‘klantenservice’. Dompel de stoomkoker, het snoer of de stekker nooit onder in water – u zou een elektrische schok kunnen krijgen. Houd de regelknoppen schoon en droog. Trek altijd de stekker uit het stopcontact als de stoomkoker niet in gebruik is. Plaats uw stoompan nooit op een fornuis of in een oven. Verplaats uw stoompan nooit als er hete etenswaren of vloeistoffen inzitten. Dit apparaat is niet bedoeld voor gebruik door personen (inclusief kinderen) met verminderde lichamelijke, zintuiglijke of geestelijke vermogens of gebrek aan ervaring en kennis, tenzij ze toezicht of instructies over het gebruik van het apparaat hebben gekregen van de persoon die verantwoordelijk is voor hun veiligheid. ● ● ● ● ● 1 2 3 4 8 Op kinderen moet toezicht gehouden worden om er zeker van te zijn dat ze niet met het apparaat spelen. Gebruik het apparaat alleen voor het huishoudelijke gebruik waarvoor het is bedoeld. Kenwood kan niet aansprakelijk worden gesteld in het geval dat het apparaat niet correct is gebruikt, of waar deze instructies niet worden opgevolgd. veiligheid voedsel Kook vlees, gevogelte en vis door en door. Prepareer geen bevroren vlees, gevogelte of vis. Als u meer dan één mandje gebruikt, moet u vlees, gevogelte en vis in het onderste mandje doen zodat het ongekookte vocht hiervan niet op het onderliggende voedsel kan druppen. Verwarm niet opnieuw gekookte rijst in uw stoomkoker. voordat u de stekker in het stopcontact steekt Controleer of de stroomvoorziening overeenkomt met de gegevens op de onderzijde van uw stoompan. Dit apparaat voldoet aan de ECrichtlijn 2004/108/EC betreffende de elektromagnetische compatibiliteit en EC-bepaling 1935/2004 van 27/10/2004 betreffende materialen die bestemd zijn voor contact met voedsel. voordat u de stoompan voor het eerst gaat gebruiken Zet de stoompan in elkaar en schakel hem 5-10 minuten in met water in het reservoir om het apparaat voor gebruik te spoelen. Was de onderdelen; zie ‘onderhoud en reiniging’. Doe het waterreservoir af met een vochtige doek en droog het daarna af. Berg het overbodige stuk snoer op achter in het apparaat. ken uw Kenwood stoompan 햲 햳 햴 햵 햶 햷 햸 햹 햺 햻 Om te voorkomen dat het waterniveau te laag zakt, kunt u het tijdens het koken bijvullen. U kunt eenvoudig water toevoegen via het handvat/watervulopening; zorg er voor dat u het apparaat niet te vol doet. 4 Plaats het druppelplateau in het onderstel. 5 Stapel de bakken op het onderstel met de bak met het laagste nummer onderaan en de bak met het hoogste nummer bovenaan �. (De nummers staan op de handgrepen van de bakken). ● deksel rijstkom bakken druipbak handvat/watervulopening waterreservoir onderstel regelknoppen zeef stoomverspreider gebruik van uw stoompan ● ● ● het gebruik van de rijstkom Doe water en rijst in de rijstkom. Plaats de rijstkom in een bak. (U kunt zo nodig daarnaast iets in de andere bak(ken) koken). 6 Breng het deksel aan en steek de stekker in het stopcontact. Het hele venster wordt dan verlicht en de zoemer klinkt. (Mocht het venster niet worden verlicht, druk dan op de ‘start’-knop.) ● Houd uw stoompan uit de buurt van muren en overhangende kasten: de stoom zou beschadigingen kunnen veroorzaken. Kruid voedsel pas na het stomen. Als er specerijen in het water terecht komen, kan het verwarmingselement beschadigen. Zie de richtlijnen voor bereiding op pagina 13 - 14. een selectie maken in het menu Druk op de ‘menu’ ( ) knop. Telkens wanneer u op de knop drukt, verschuift het menu en toont het de vooraf ingestelde tijd en het gesuggereerde gebruik. De mogelijke selecties zijn als volgt: 10 minuten warm houden (‘keep warm’, ), dan het volgende koken: schelp- of schaaldieren 10 minuten, eieren 12 minuten, vis 15 minuten, groenten 20 minuten, stukjes kip 35 minuten en rijst 40 minuten. Zodra de tijd in het menu zichtbaar is, kan deze zo nodig met de ‘+’- en ‘-’-knoppen worden verlengd of verkort. Druk na het selecteren van de gewenste tijd op de ‘start’ (I) knop. Het stomen kan worden gestopt door de ‘stop’ (O) knop in te drukken en ingedrukt te houden. 1 Plaats de zeef in het waterreservoir. (Hij voorkomt dat stukjes in het verwarmingselement terechtkomen). 2 Zorg dat de stoomverspreider goed in het midden van het waterreservoir geplaatst is. 3 Giet koud water in het reservoir. Zorg dat het water zich altijd onder het aangegeven Max-niveau bevindt. (When filled to ‘Max’, this will produce steam for approximately 5060 minutes.) ● U kunt het best gefilterd water gebruiken, omdat daardoor minder kalksteen ontstaat. Dit leidt tot een langere levensduur en hoger rendement van de stoomkoker (Kenwood waterfilters zijn algemeen verkrijgbaar). ● Voeg niets toe aan het water (ook geen zout of peper) - het verwarmingselement zou beschadigd kunnen raken 9 het selecteren van een tijd Druk voor het selecteren van een tijd die afwijkt van de vertoonde 45 minuten, op de ‘+’- of ‘-’-knop om de tijd te verlengen of te verkorten. Druk, zodra de gewenste tijd is verschenen, op de ‘start’-knop. De stoomkoker gaat dan aan en het kooksymbool ( ) knippert. Het stomen kan worden gestopt door de ‘stop’-knop in te drukken en ingedrukt te houden. ● ● ● ● ● Als 1 minuut na het verschijnen van de tijd en het menu de ‘start’-knop nog niet is ingedrukt, gaat de verlichting in het venster uit. Druk op de ‘start’-knop, als u weer een programma wilt selecteren. Telkens wanneer de ‘start’-knop wordt ingedrukt of de stoomkoker wordt uitgeschakeld, klinkt er een zoemer. ● ● ● ● ● warmhoudfunctie De smaak en voedingswaarde van gestoomd voedsel zijn het best als het voedsel vers gekookt is. Mocht u gekookt voedsel echter korte tijd warm willen houden, selecteer dan ‘keep warm’ in het menu en stel zo nodig de tijd dienovereenkomstig bij. 7 Trek na gebruik de stekker uit het stopcontact en reinig de stoomkoker. ● ● belangrijk Aan het eind van de kookperiode schakelt de stoomkoker automatisch over op 10 minuten warm houden. Omdat de stoomkoker in deze periode afwisselend aan- en uitgaat, moet u oppassen omdat stoom kan worden geproduceerd wanneer u dat niet verwacht. ● ● Om de stoomkoker uit te zetten of aan het warm houden een einde te maken moet u de ‘stop’-knop indrukken en ingedrukt houden. 10 tips voor gebruik Er zal condensatie vanuit het bovenste mandje in het onderste mandje druppen. Zorg er dus voor dat de smaken goed bij elkaar passen. Vocht dat op het druppelplateau achterblijft is geschikt voor het bereiden van soep of bouillon. Let op: dit vocht is erg heet. U kunt de rijstkom ook gebruiken om gerechten in een vloeistof te bereiden (bijv. groenten met een saus of in water gepocheerde vis). Zorg dat de stukken voedsel ruimte niet te dicht op elkaar zitten. Roer halverwege de bereiding door grotere hoeveelheden voedsel. Kleinere hoeveelheden zijn sneller klaar dan grotere hoeveelheden. Stukken voedsel die even groot zijn tegelijk klaar. U kunt, net als bij een gewone oven, voedsel toevoegen terwijl de stoompan al bezig is. Als een bepaald ingrediënt een kortere bereidingstijd heeft, kunt u het later toevoegen. Als u de deksel van de pan tilt, zal er stoom ontsnappen en zal de bereiding langer duren. Het eten zal door blijven koken als uw stoompan uitschakelt, dus haal het direct uit de pan. De bereidingstijden op pagina 13 - 14 zijn slechts richtlijnen gebaseerd op gebruik van het onderste mandje. Hoe hoger het voedsel in de pan wordt geplaatst, hoe langer de bereiding zal duren. Laat voedsel in het hogere mandje dus 5-10 minuten extra doorstomen. Als het voedsel onvoldoende is gekookt, stel dan opnieuw de tijd in. Mogelijk moet u het reservoir bijvullen. onderhoud en reiniging ● ● ● ● ● ● ● ● 1 2 3 4 5 6 7 Was de lekbak, het mandje en de deksel in warm zeepsop en droog ze vervolgens af. 8 Vul het waterreservoir met vers water, plaats alle onderdelen in het apparaat en schakel het 5 minuten aan. Gooi de rest van het water weg. 9 Spoel het waterreservoir een paar keer met vers warm water. 10 Was de lekbak, het mandje en de deksel in warm zeepsop. 11 Het apparaat is nu klaar voor gebruik. Voordat u de stoompan gaat reinigen, moet u hem altijd uitschakelen, de stekker uit het stopcontact halen en alle onderdelen laten afkoelen. Dompel het onderstel van uw stoompan nooit in water en zorg dat het snoer en de stekker niet nat worden. reiniging van het waterreservoir Leeggieten, met warm water spoelen en dan drogen. onderhoud en klantenservice reiniging van de buitenzijde Met een vochtige doek afvegen en dan drogen. ● overige onderdelen In warm zeepsop wassen en vervolgens afdrogen. Als u de bakken wilt opbergen, plaats ze dan in elkaar met de bak met het hoogste nummer onderaan en bak nr. 1 bovenaan �. Berg het overbodige stuk snoer op achter in de stoomkoker. ● ● ontkalken Het apparaat moet eens per maand of nadat het 30 keer gebruikt is, ontkalkt worden, welk van beide situaties zich het eerst voordoet. Vul het waterreservoir met 200 ml ontkalkingsmiddel voor huishoudelijk gebruik; vul het waterreservoir vervolgens to het MAX-niveau met water (ongeveer 800 ml). Zet de lekbak, één mandje in en de deksel op de pan. Steek de stekker in het apparaat en schakel de stoompan 5 minuten in. Schakel het apparaat uit en haal de stekker uit het stopcontact; laat het gedurende de nacht staan. Leeg het apparaat en gooi het ontkalkingsmiddel weg. Spoel het waterreservoir een paar keer met vers warm water. ● ● 11 Als het snoer beschadigd is, moet het om veiligheidsredenen door KENWOOD of een door KENWOOD geautoriseerd reparatiebedrijf vervangen worden. Als u hulp nodig hebt met: het gebruik van uw apparaat of onderhoud en reparatie kunt u contact opnemen met de winkel waar u het apparaat gekocht hebt. Ontworpen en ontwikkeld door Kenwood in het VK. Vervaardigd in China. BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR DE CORRECTE VERWERKING VAN HET PRODUCT IN OVEREENSTEMMING MET DE EUROPESE RICHTLIJN 2002/96/EC Aan het einde van de levensduur van het product mag het niet samen met het gewone huishoudelijke afval worden verwerkt. Het moet naar een speciaal centrum voor gescheiden afvalinzameling van de gemeente worden gebracht, of naar een verkooppunt dat deze service verschaft. Het apart verwerken van een huishoudelijk apparaat voorkomt mogelijke gevolgen voor het milieu en de gezondheid die door een ongeschikte verwerking ontstaan en zorgt ervoor dat de materialen waaruit het apparaat bestaat, teruggewonnen kunnen worden om een aanmerkelijke besparing van energie en grondstoffen te verkrijgen. Om op de verplichting tot gescheiden verwerking van elektrische huishoudelijke apparatuur te wijzen, is op het product het symbool van een doorgekruiste vuilnisbak aangebracht. 12 richtlijnen voor bereiding ● ● ● Deze bereidingstijden zijn slechts richtlijnen. Lees ‘veiligheid voedsel’ op pagina 8 en ‘tips voor gebruik’ op pagina 10. groenten Maak groenten schoon voordat u ze gaat bereiden. Verwijder stengels en schil de groenten indien gewenst. groente Asperges Bonen, groen Pronkbonen Broccoli Spruiten Kool Wortels Bloemkool Courgettes Selderij Prei Peultjes Champignons Pastinaak Erwten Aardappels, nieuwe eieren Koken* of pocheren hoeveelheid 454g 454g 454g voorbereiding Schillen Schillen Schillen en in plakjes snijden 454g In roosjes verdelen 454g Schillen en onderkant afsnijden 1 kleine Schaven 454g In plakjes snijden 1 middelmaat In roosjes verdelen 454g In plakjes snijden 1 stronk In plakjes snijden 3-4 stuks In plakjes snijden 227g Schillen 454g Schoonvegen 454g In blokjes of plakjes snijden 454g Doppen 454g Schoonvegen voorbereiding Gebruik een kopje of bakje voor het pocheren minuten 15 15-20 15-20 20 25 25 20 20-25 15 15 15 15 10 15 15 30-40 minuten zacht: 10-15 hard: 15-20 * Als u eieren wilt koken, leg ze dan in de ingebouwde eihouders onder in de bak. 13 richtlijnen voor bereiding vervolg ● vis en gevogelte Doe de mandjes niet te vol. voedsel Kip, borststukken zonder bot Schelpdieren Garnalen, medium Vis, filet Vis, moot Vis, hele Kreeftenstaartjes Mosselen Oesters SintJakobsschelpen ● hoeveelheid 4-5 minuten 30 opmerkingen Stomen tot goed gaar en mals 454g 454g 10 10 Stomen tot schelpen openen Stomen tot ze roze zijn 227g 2,5cm dik 340g 2-4 454g 6 227g 10-20 15-20 15-20 20 15 15 15 Stomen tot vis uiteenvalt Stomen tot vis uiteenvalt Stomen tot vis uiteenvalt Stomen tot ze rood zijn Stomen tot schelpen openen Stomen tot schelpen openen Stomen tot ze heet en mals zijn graanproducten Als u gebruik maakt van de rijstkom, moet u toch water in het reservoir doen. U kunt de rijstkom echter ook met een andere vloeistof vullen, bijvoorbeeld wijn of bouillon, om de rijst in te koken. U kunt ook specerijen, gesnipperde uien, peterselie, amandelen of gesneden champignons toevoegen. voedsel hoeveelheid hoev. vloeistof in rijstkom Witte langkorrelige 100g 125ml rijst (bijv. Basmati, 200g 250ml snelkookrijst) 300g 375ml Bruine rijst 100g 125ml 200g 250ml 300g 375ml Koeskoes 200g 150ml warm water (Havermout) pap 75g 450ml melk/water Rijstebrij 75g rijst voor 25g griessuiker rijsterbrij en 375-500ml melk 14 minuten 25 30 35 40 45 50 15-20 40 (halverwege doorroeren) 80 (na 60 min. roeren en tijdschakelaar opnieuw instellen. Indien nodig meer water toevoegen)
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124

Kenwood FS470 de handleiding

Categorie
Accessoires voor mixer / keukenmachine
Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor