het selecteren van een tijd
Druk voor het selecteren van een tijd
die afwijkt van de vertoonde 45
minuten, op de ‘+’- of ‘-’-knop om
de tijd te verlengen of te verkorten.
Druk, zodra de gewenste tijd is
verschenen, op de ‘start’-knop. De
stoomkoker gaat dan aan en het
kooksymbool ( ) knippert. Het
stomen kan worden gestopt door de
‘stop’-knop in te drukken en
ingedrukt te houden.
●
Als 1 minuut na het verschijnen van
de tijd en het menu de ‘start’-knop
nog niet is ingedrukt, gaat de
verlichting in het venster uit. Druk op
de ‘start’-knop, als u weer een
programma wilt selecteren.
●
Telkens wanneer de ‘start’-knop
wordt ingedrukt of de stoomkoker
wordt uitgeschakeld, klinkt er een
zoemer.
warmhoudfunctie
De smaak en voedingswaarde van
gestoomd voedsel zijn het best als
het voedsel vers gekookt is. Mocht u
gekookt voedsel echter korte tijd
warm willen houden, selecteer dan
‘keep warm’ in het menu en stel zo
nodig de tijd dienovereenkomstig bij.
7Trek na gebruik de stekker uit het
stopcontact en reinig de stoomkoker.
belangrijk
Aan het eind van de kookperiode
schakelt de stoomkoker
automatisch over op 10 minuten
warm houden. Omdat de
stoomkoker in deze periode
afwisselend aan- en uitgaat, moet u
oppassen omdat stoom kan worden
geproduceerd wanneer u dat niet
verwacht.
Om de stoomkoker uit te zetten of
aan het warm houden een einde te
maken moet u de ‘stop’-knop
indrukken en ingedrukt houden.
tips voor gebruik
●
Er zal condensatie vanuit het
bovenste mandje in het onderste
mandje druppen. Zorg er dus voor
dat de smaken goed bij elkaar
passen.
●
Vocht dat op het druppelplateau
achterblijft is geschikt voor het
bereiden van soep of bouillon. Let
op: dit vocht is erg heet.
●
U kunt de rijstkom ook gebruiken
om gerechten in een vloeistof te
bereiden (bijv. groenten met een
saus of in water gepocheerde vis).
●
Zorg dat de stukken voedsel ruimte
niet te dicht op elkaar zitten.
●
Roer halverwege de bereiding door
grotere hoeveelheden voedsel.
●
Kleinere hoeveelheden zijn sneller
klaar dan grotere hoeveelheden.
●
Stukken voedsel die even groot zijn
tegelijk klaar.
●
U kunt, net als bij een gewone oven,
voedsel toevoegen terwijl de
stoompan al bezig is. Als een
bepaald ingrediënt een kortere
bereidingstijd heeft, kunt u het later
toevoegen.
●
Als u de deksel van de pan tilt, zal er
stoom ontsnappen en zal de
bereiding langer duren.
●
Het eten zal door blijven koken als
uw stoompan uitschakelt, dus haal
het direct uit de pan.
●
De bereidingstijden op pagina
13 - 14 zijn slechts richtlijnen
gebaseerd op gebruik van het
onderste mandje. Hoe hoger het
voedsel in de pan wordt geplaatst,
hoe langer de bereiding zal duren.
Laat voedsel in het hogere mandje
dus 5-10 minuten extra doorstomen.
●
Als het voedsel onvoldoende is
gekookt, stel dan opnieuw de tijd in.
Mogelijk moet u het reservoir
bijvullen.
10