Atag OX6211P Handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de Atag OX6211P Handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
gebruiksaanwijzing
elektro oven
mode d'emploi
four electro
OX6211P
°
C
O
N
/
O
F
F
M
E
N
U
B
O
O
S
T
E
R
T
I
M
E
R
2 ATAG
Bedieningspaneel
Rooster
Braadslede
Toebehoren
Beschrijving van het apparaat
Binnenkant oven
1 tot 4 Inzetniveaus
(inzetniveau nr. 2 en 4
zijn uitgerust met
telescopische geleiders)
5 Grill
6 Ventilator
7 Ovenlampje
Bakplaat
FUNCTIE
knop
TEMPERATUUR/
TIJD
knop
4
3
2
1
7
5
6
Elektronische
ovenregeling
ATAG 3
Beschrijving van het apparaat ............................................................................ 2
Waarschuwingen en belangrijke veiligheidsinformatie......................................... 4
Knoppen ........................................................................................................... 6
De elektronische ovenregeling ........................................................................... 7
De eerste keer dat de oven wordt geïnstalleerd .................................................. 8
Voordat u de oven de eerste keer in gebruik neemt ............................................ 10
Bereidingsfuncties ........................................................................................... 13
Het programmeren van de oven....................................................................... 14
Veiligheids- en energiebesparende functies...................................................... 17
De functie “Recept selecteren” ........................................................................ 20
Gebruik van de oven ....................................................................................... 22
Kooktabellen ................................................................................................... 32
Reiniging en onderhoud ................................................................................... 34
Wat te doen als er iets fout gaat ...................................................................... 40
Technische gegevens ...................................................................................... 41
Instructies voor de installateur.......................................................................... 42
Service en onderdelen ..................................................................................... 43
Instructies voor de inbouw ............................................................................... 44
Veiligheidsvoorschrift
Stap-voor-stap-handleiding
Adviezen
Milieu-informatie
Handleiding voor de gebruiksaanwijzing
Inhoud
Dit apparaat voldoet aan de volgende EU-richtlijnen.
4 ATAG
Waarschuwingen en belangrijke
veiligheidsinformatie
Deze aanwijzingen zijn bedoeld voor de veiligheid van de gebruikers en
hun huisgenoten. Lees ze dus aandachtig door, voordat u het apparaat
aansluit en/of in gebruik neemt.
Bewaar de bij dit apparaat geleverde gebruiksaanwijzing zorgvuldig. Als
het apparaat aan derden wordt geschonken of verkocht, of als u het apparaat
bij verhuizing in de oude woning achterlaat, is het belangrijk dat de nieuwe
gebruiker over deze gebruiksaanwijzing en de adviezen kan beschikken.
Installatie
De installatie moeten worden uitge-
voerd door een erkend installateur, met
inachtneming van de geldende voor-
schriften. De afzonderlijke installatie-
werkzaamheden zijn beschreven in de
instructies voor de installateur.
Laat het apparaat installeren en aan-
sluiten door een erkend installateur
overeenkomstig de richtlijnen.
Ook eventuele voor de installatie nood-
zakelijke wijzigingen aan de elektriciteits-
voorziening moeten door een erkend
installateur uitgevoerd worden.
Bediening
Deze oven is ontworpen voor de be-
reiding van levensmiddelen; gebruik
hem nooit voor andere doeleinden.
Pas bij het openen van de oven-
deur (tijdens of aan het einde van
de bereidingstijd) altijd op voor de
hete luchtstroom die uit de oven
komt.
Wees extra voorzichtig tijdens het ge-
bruik van de oven. Door de grote hitte
van de verwarmingselementen zijn de
bakplaten en andere onderdelen erg
heet.
Let op! Bedek de oven nooit met alu-
miniumfolie en plaats geen bakblik-
ken, ovenschotels en dergelijke op de
bodem van de oven, anders kan het
emaille van de oven door de opge-
bouwde hitte beschadigd raken.
Indien u, om welke reden dan ook, alu-
miniumfolie in de oven gebruikt, laat
dit dan nooit in direct contact komen
met de bodem van de oven.
Ga bij het reinigen van de oven voor-
zichtig te werk: sproei nooit vloeistof
op de verwarmingselementen en de
thermostaatsensor.
Het is gevaarlijk veranderingen van
welke aard ook aan te brengen aan
het apparaat of aan de kenmerken er-
van.
Tijdens het bakken, braden en grillen
worden het venster van de deur en de
overige onderdelen van het apparaat
erg heet. Houd kinderen daarom uit de
buurt van het apparaat. Indien er elek-
trische apparaten worden aangesloten
op stopcontacten in de buurt van de
oven, let er dan op dat de aansluit-
snoeren niet in aanraking komen met
hete oppervlakken of vastgeklemd raken
tussen de ovendeur.
Nederlands
ATAG 5
Gebruik altijd ovenwanten om hete vuur-
vaste schotels of schalen uit de oven te
halen.
De vorken en het spit zijn puntig en
scherp. Als u er gebruik van maakt, doe
het met zorg om verwonding te
voorkomen.
Regelmatig reinigen voorkomt dat het
oppervlaktemateriaal van de oven ach-
teruitgaat.
Schakel voordat u de oven gaat reinigen
de stroom uit of haal de stekker uit het
stopcontact.
Verzeker u ervan dat de oven in de stand
“UIT” staat als hij niet meer wordt ge-
bruikt.
Het apparaat mag niet worden gereinigd
met een stoomreiniger.
Gebruik geen schuurmiddelen of
scherpe metalen schrapers. Deze kun-
nen krassen veroorzaken op de ruit van
de deur, waardoor het glas kan barsten.
Veiligheid van personen
Dit apparaat is bestemd voor gebruik
door volwassenen. Het is gevaarlijk om
het door kinderen te laten gebruiken of
hen ermee te laten spelen.
Houd kinderen uit de buurt, zolang de
oven in werking is. Ook nadat u de oven
heeft uitgeschakeld, blijft de deur nog
lange tijd heet.
Dit apparaat is niet bedoeld voor ge-
bruik door kinderen of andere perso-
nen met beperkte lichamelijke, zintuig-
lijke of geestelijke vermogens of een
gebrek aan ervaring en kennis, tenzij
dit plaatsvindt onder toezicht van een
voor hun veiligheid verantwoordelijke
persoon of tenzij zij van een dergelijke
persoon instructies hebben ontvangen
over het gebruik van het apparaat.
Milieu-informatie
Gooi, nadat de oven is geïnstalleerd,
de verpakking weg op een veilige en
milieuvriendelijke wijze.
Wanneer een oud apparaat wordt afge-
dankt, moet het onbruikbaar worden
gemaakt door het aansluitsnoer af te
snijden. Verwijder alle vergrendelingen
van de deur, om te voorkomen dat
kinderen in de oven opgesloten kunnen
raken.
Klantenservice
Laat inspectie- en/of herstelwerkzaam-
heden uitvoeren door de service-afde-
ling van de fabrikant of door een service-
afdeling die door de fabrikant
geautoriseerd is en gebruik alleen origi-
nele onderdelen.
Probeer in geval van een storing of de-
fect dit apparaat nooit zelf te repareren.
Reparaties die door niet-deskundige per-
sonen uitgevoerd worden, kunnen tot
schade of letsel leiden.
Het symbool op het product of op de
verpakking wijst erop dat dit product niet
als huishoudafval mag worden behandeld.
maar moet worden afgegeven bij een
verzamelpunt waar elektrische en elektro-
nische apparatuur wordt gerecycled. Als u
ervoor zorgt dat dit product op de juiste
manier wordt verwijderd, voorkomt u mo-
gelijke negatieve gevolgen voor mens en
milieu. die zich zouden kunnen voordoen in
geval van verkeerde afvalverwerking. Voor
gedetailleerdere informatie over het
recyclen van dit product, kunt u contact
opnemen met de gemeente, de gemeente-
reiniging of de winkel waar u het product
hebt gekocht.
6 ATAG
Veiligheidsthermostaat
Om te voorkomen dat de oven oververhit raakt (door
onjuist gebruik van het apparaat of vanwege defecte
onderdelen), is de oven voorzien van een veiligheids-
thermostaat die indien nodig de stroomtoevoer on-
derbreekt. Zodra de temperatuur is gedaald, wordt de
oven automatisch weer ingeschakeld.
Als de veiligheidsthermostaat is geactiveerd van-
wege onjuist gebruik van het apparaat, hoeft u (nadat
de oven is afgekoeld) alleen de fout te verhelpen; Is
de thermostaat daarentegen geactiveerd vanwege
een defect onderdeel, neem dan contact op met onze
service-afdeling.
Koelventilator
De oven is voorzien van een koelventilator die het
voorpaneel, de knoppen en de handgreep van de
ovendeur koel houdt. Deventilator wordt nadat de
oven enkele minuten inwerking is automatisch
ingeschakeld.
Via de opening aan de bovenkant van de deur wordt
warme lucht naar buiten afgevoerd. Als de oven
wordt uitgeschakeld kan de ventilator nog enige tijd
draaien om de bedieningselementen koel te houden.
Dit is volkomen normaal.
De werking van de ventilator hangt af van hoe lang
en op welke temperatuur de oven gebruikt is. Het is
mogelijk dat de ventilator helemaal niet ingeschakeld
wordt op lagere temperatuurinstellingen of als de oven
maar korte tijd gebruikt is.
Knoppen
De FUNCTIE knop
De kookfuncties kunnen worden ingesteld door de
knop naar of te draaien.
De TEMPERATUUR / TIJD knop
De temperatuur en de kooktijd kunnen worden
ingesteld door de knop naar of te draaien.
ATAG 7
De elektronische ovenregeling
1234
Kookwekker
Symbool
Klok
Symbool
Tijd
display
Temperatuur-
weergave
Bereidingsfuncties
display
Symbool
bereidingsduur
Symbool einde
bereidingstijd
Thermometer
Symbool
De werkwijze van de elektronische
Touch Control-regeltoetsen op de
oven
Alle functies van de oven worden elektronisch
geregeld. U kunt alle combinaties van
bereidingsfunctie, bereidingstemperatuur en
automatische timing selecteren.
Als de stroom uitvalt blijven de instellingen (klok,
ingesteld of lopend programma) ongeveer 3
minuten in het programmageheugen bewaard.
Als de stroomuitval langer dan 3 minuten duurt,
worden de instellingen gewist. Als de
stroomtoevoer weer is hersteld, moet u de
programmeerfunctie resetten.
De elektronische bedieningstoetsen
van de oven
1. Toets AAN/UIT
2. MENU Toets bereidingsfuncties
3. BOOSTER Snelverhitting Toets
4. TIJDKLOK Functietoets
8 ATAG
Het elektronisch bedieningspaneel van
de oven
Het display is verdeeld in twee delen.
Het bovenste deel heeft een zwarte achtergrond
en groene symbolen en cijfers. In dit deel van het
display staat informatie over de tijd (tijdstip van de
dag, de geprogrammeerde bereidingsduur, de
geprogrammeerde eindtijd van de bereiding, enz.)
en wordt de naam van de geselecteerde
bereidingsfunctie of het recept weergegeven.
Het onderste deel heeft een zwarte achtergrond
en groene symbolen en cijfers. In dit deel van het
display staat informatie over de geselecteerde
bereidingsfunctie, de geselecteerde temperatuur
en de huidige temperatuur in de oven.
De eerste keer dat de oven wordt geïnstalleerd
Als de oven de eerste keer wordt aangesloten op
het lichtnet of als de stroomtoevoer weer wordt
hersteld na een langdurige stroomuitval, verschijnt
op het bovenste deel van het display de melding:
"WELCOME TO * ATAG * NEDERLANDS * ENGLISH *
FRANCAIS * DEUTSCH *DANSK * "
Deze melding somt alle talen op waaruit gekozen kan
worden. Uit dit aanbod kunt u vervolgens een taal kiezen
voor de elektronische ovenbediening (afbeelding 1).
Het symbool dat in de buurt van het
“Kloksymbool” knippert, betekent dat u het
huidige tijdstip van de dag moet instellen alvorens
de oven te gebruiken.
Om het juiste tijdstip van de dag
in te stellen
1. Als het symbool in de buurt van het
“Kloksymbool” knippert, dient u het huidige
tijdstip van de dag in te stellen door aan de knop
TEMPERATUUR/TIJD te draaien (afbeelding 2). Zodra
u de tijd hebt ingesteld, blijft het symbool nog
5 seconden knipperen en verdwijnt daarna van het
display. Dit betekent dat de instelling in het geheugen
van de elektronische regeleenheid is opgeslagen.
Afb. 1
Afb. 2
ATAG 9
2. Als symbool stopt met knipperen,
voordat u de klok hebt kunnen instellen, dient u
twee keer op de toets “Tijdfunctie” te drukken .
Het symbool begint weer te knipperen.
Ga dan verder zoals beschreven onder punt 1.
De taal selecteren
U kunt de taal selecteren voor het display van de
elektronische ovenbediening.
De oven moet uitgeschakeld zijn als u deze
handeling uitvoert.
1. Druk gelijktijdig de toets “MENU” en de toets
“BOOSTER” in en houd de toetsen minstens
2 seconden ingedrukt. Er klinkt één piep en het
display geeft de huidige geselecteerde taal weer.
(afb 3).
2. Draai binnen 5 seconden de knop
TEMPERATUUR/TIJD naar rechts om de gewenste
taal te selecteren (afbeelding 4).
3. Zodra u de gewenste taal hebt geselecteerd,
dient u uw keuze te bevestigen door gelijktijdig de toets
“MENU” en de toets “BOOSTER” in te drukken en
deze toetsen minstens 2 seconden ingedrukt te houden.
Houd in gedachten dat telkens als u een stap
van deze procedure uitvoert, u 5 seconden
krijgt om de volgende stap uit te voeren. Als u
langer dan 5 seconden wacht schakelt de
elektronische regeleenheid uit en wordt de
instelling niet in het geheugen opgeslagen.
Navolgend krijgt u een lijst te zien met de beschikbare
talen:
Dutch (NEDERLANDS), Engels (ENGLISH), Frans
(FRANCAIS), Duits (DEUTSCH), Deens (DANSK).
nederlands
n
ederlands
Afb. 3
Afb. 4
10 ATAG
Voordat u de oven de eerste keer in gebruik neemt
Voordat u de oven in gebruik neemt, moet de
oven opgewarmd worden zonder voedsel.
Gedurende deze tijd kunt u een onaangename
geur waarnemen. Dit is volledig normaal en
wordt veroorzaakt door fabricagerestanten.
Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd is.
1. Stel het tijdstip van de dag in met de
elektronische programmeerfunctie (zie paragraaf
“Het juiste tijdstip van de dag instellen”).
2. Druk op de toets “AAN/UIT” om de oven in
te schakelen;
3. Draai aan de knop FUNCTIES (afbeelding 6) tot
aan het functiesymbool “Onder- en bovenwarmte” .
4. Stelde temperatuur in op 250°C door de
knop TEMPERATUUR/TIJD naar rechts te draaien
(afbeelding 7).
5. Laat de lege oven ongeveer 45 minuten werken.
6. Zet een raam open voor ventilatie.
De oven in- en uitschakelen
Om de bereidingsfuncties of andere programma’s te
kunnen instellen moet de oven zijn ingeschakeld. Als
de toets “AAN/UIT” wordt ingedrukt, wordt de
ovenverlichting ingeschakeld. Het ovensymbool en
de melding “OVENVERLICHTING” verschijnt op het
display (afbeelding 5).
U kunt op ieder gewenst moment op de toets
“AAN/UIT” drukken, als u de oven wilt uitschakelen.
Alle bereidingsfuncties of programma’s worden
beëindigd, de ovenverlichting gaat uit en in de
tijdsweergave verschijnt alleen de weergave van de klok.
Verwijder al het verpakkingsmateriaal,
zowel aan de buitenkant als aan de
binnenkant van de oven, voordat u de
oven in gebruik neemt.
De oven werkt pas nadat de klok is
ingesteld.
ovenverlichti
infra
Afb. 5
Afb. 6
infra
Afb. 7
ATAG 11
Deze procedure dient herhaald te worden met de functie
“Turbo-hetelucht” en de functie “grootvlak-grill”
gedurende ongeveer 5-10 minuten.
Nadat u deze handeling hebt uitgevoerd, de
oven laten afkoelen en de ovenruimte
vervolgens schoonmaken met een zachte
in warm water gedrenkte doek, waaraan een
mild afwasmiddel is toegevoegd.
Reinig voordat u de oven voor het eerst in
gebruik neemt voorzichtig de ovenaccessoires.
Een bereidingsfunctie selecteren
1. Schakel de oven in door de toets
“AAN/UIT”
in te drukken.
2. Draai aan de knop
FUNCTIES
(afb
eelding
8)
om de gewenste ovenfunctie te selecteren. Telkens
als u aan de knop draait verschijnt er een ander
bereidingssymbool in het onderste deel van het display
en de beschrijving van de bereidingsfunctie verschijnt
als een melding in het bovenste deel van het display.
Door aan de knop te draaien en deze vast te houden,
kunnen alle functies in volgorde worden weergegeven.
De vooraf ingestelde temperatuur voor
iedere functie wordt weergegeven in het onderste
deel van het display en aan de rechterkant knippert
het symbool “” (afb
eelding
8).
3. Als symbool “” knippert, betekent dit dat
het mogelijk is om de vooraf ingestelde temperatuur
in te stellen door aan de knop
TEMPERATUUR/TIJD
te draaien
(afbeelding 9).
Het temperatuurniveau kan
in stappen van 5 graden worden ingesteld. Let op:
symbool “” zal 5 seconden knipperen.
4. Na 5 seconden zal het symbool “” verdwijnen,
om aan te geven dat het temperatuurniveau in het
geheugen van de elektronische regeleenheid is
opgeslagen. De temperatuur op de weergegeven
thermometer loopt langzaam op
, en geeft de
temperatuur van de oven aan.
5. Als de gewenste temperatuur bereikt is,
klinkt er een kort geluidsalarm en het
thermometersymbool brandt continu.
turbo-hetelu
turbo-hetelu
Afb. 8
Afb. 9
12 ATAG
De temperatuur en de tijd instellen
De knop TEMPERATUUR/TIJD wordt gebruikt om
temperatuur- en tijdsinstellingen te wijzigen. Details
over het gebruik hiervan volgens de verschillende
functies van de elektronische ovenbediening, worden
in de volgende hoofdstukken beschreven.
In het algemeen geldt dat:
> De knop TEMPERATUUR/TIJD wordt
gebruikt om de temperatuurinstellingen te verhogen
of te verlagen (door naar links of rechts te draaien)
als het symbool “” aan de rechterkant van het
temperatuurdisplay knippert. Als u een
bereidingsfunctie selecteert, knippert het symbool
” slechts 5 seconden. Dit is het tijdsinterval
waarbinnen u aan de knop TEMPERATUUR/TIJD
moet draaien om de gewenste temperatuurinstelling
te selecteren. Zodra deze 5 seconden zijn verstreken,
verdwijnt het symbool “ ” en wordt het
thermometersymbool weergegeven: dit betekent
dat de huidige selectie in het geheugen van de
elektronische regeleenheid van de oven is opgeslagen
en dat de oven momenteel aan het opwarmen is.
Als het symbool “” stopt met knipperen, voordat
u de temperatuur hebt kunnen instellen, dient u één
keer op de toets “MENU” te drukken en vervolgens
aan de knop
TEMPERATUUR/TIJD te draaien.
> De knop TEMPERATUUR/TIJD wordt
gebruikt om de tijdsinstellingen te verhogen of te
verlagen als het symbool in de buurt van het
“Klok”-symbool , het “kookwekker”-symbool ,
het “Bereidingsduur”-symbool of het symbool
“Einde van de bereidingstijd” knippert. Als u
een tijdfunctie selecteert, knippert het symbool
slechts 5 seconden. Dit is het tijdsinterval waarbinnen
u aan de knop TEMPERATUUR/TIJD moet draaien
om de gewenste tijdsinstelling te selecteren. Zodra
deze 5 seconden zijn verstreken, stopt het symbool
met knipperen: dit betekent dat de huidige selectie
in het geheugen van de elektronische regeleenheid
van de oven is opgeslagen.
ATAG 13
1
2
3
4
5
6
7
8
TURBO-HETELUCHT - Bij deze instelling kunt
u braden of tegelijkertijd braden en bakken op
verschillende niveaus, zonder smaakoverdracht.
Vooraf ingestelde temperatuur: 175°C.
INFRA -De warmte komt van zowel de
bovenste als de onderste verwarmings-
elementen, zodat er in de gehele ovenruimte
een gelijkmatige temperatuur heerst. Vooraf
ingestelde temperatuur: 200°C.
SPAAR-GRILL - Deze instelling kan gebruikt
worden om kleine hoeveelheden te grillen.
Vooraf ingestelde temperatuur: 250°C.
GRILL MET VENTILATOR - Deze functie
biedt een alternatieve bereidingsmethode
voor gerechten die anders met de normale
grill bereid worden. Het grillelement en de
ventilator van de oven werken samen, zodat
de hetelucht rond de gerechten circuleert.
Vooraf ingestelde temperatuur: 180°C. Kies
een maximumtemperatuur van 200°C.
PIZZA-FUNCTIE - Het onderste element
geeft directe warmte af voor de onderkant
van de pizza-, quiche- of pasteibodem,
terwijl de ventilator de lucht rond het beleg
resp. de pasteivulling laat circuleren.
Vooraf ingestelde temperatuur: 175°C.
GROOTVLAK-GRILL - Het gehele
grillelement wordt ingeschakeld. Aanbevolen
voor grote hoeveelheden. Vooraf ingestelde
temperatuur: 250°C.
ONDERWARMTE - De verwarming komt
uitsluitend van de bodem van de oven,
hiermee kunt u uw gerechten afmaken.
Vooraf ingestelde temperatuur: 250°C.
BOVENWARMTE - De verwarming komt
uitsluitend van de bovenkant van de oven,
hiermee kunt u uw gerechten afmaken.
Vooraf ingestelde temperatuur: 250°C.
In de volgende lijst worden in volgorde alle beschikbare bereidingsfuncties weergegeven.
Bereidingsfuncties
14 ATAG
9
ONTDOOIEN - De ovenventilator werkt zonder
warmte en laat de lucht in de oven op
kamertemperatuur circuleren. Deze functie is
bijzonder geschikt om kwetsbare levensmiddelen
te ontdooien, die door opwarmen beschadigd
raken, bijvoorbeeld taarten met crèmevulling,
ijstaarten, gebak, brood en bakwaren van gistdeeg.
Het programmeren van de oven
Zo stelt u de kookwekker in
1. Schakel de oven in, zet de gerechten erin,
selecteer de gewenste functie en stel indien
nodig de gewenste temperatuur in.
2. Druk op de toets “TIJDKLOK” tot het
symbool in de buurt van het “Kookwekker”-
symbool knippert en op het tijdsdisplay “0.00
verschijnt (afbeelding 10).
3. Het symbool knippert 5 seconden. Binnen
deze tijd moet u de knop TEMPERATUUR/TIJD naar
rechts draaien om de gewenste tijd te selecteren
(afbeelding 11). De maximale tijdsduur is 23 uur 59
minuten. 5 seconden nadat u de tijd hebt ingesteld,
stopt het symbool met knipperen. Dit betekent
dat de instelling in het geheugen van de
elektronische regeleenheid van de oven is
opgeslagen en dat het aftellen is begonnen.
4. Als de geprogrammeerde tijd is verstreken,
klinkt er een geluidsalarm en knippert het symbool
en op het tijdsdisplay verschijnt “0.00”.
5. Om het geluidsalarm uit te schakelen een
willekeurige toets indrukken.
Als de oven op dit moment werkt, wordt
hij NIET uitgeschakeld.
De kookwekkerfunctie kan ook worden
gebruikt als de oven is uitgeschakeld,
door één keer op de toets “TIJDKLOK” te
drukken.
De instelling van de kookwekker wijzigen
Druk op de toets “TIJDKLOK” tot het symbool
in de buurt van het “Kookwekker”-symbool
Afb. 10
Afb. 11
ATAG 15
knippert. Nu kunt u de instelling van de
kookwekker wijzigen door aan de knop
TEMPERATUUR/TIJD te draaien (afbeelding 11).
Zo schakelt u de kookwekker uit:
Druk op de toets “TIJDKLOK” tot het symbool in de
buurt van het “Kookwekker”-symbool knippert.
Draai de knop TEMPERATUUR/TIJD naar links tot op
het tijdsdisplay “0.00” wordt weergegeven.
Het uitschakelen van de oven
programmeren
1. Schakel de oven in, zet de gerechten erin,
selecteer de gewenste functie en stel indien
nodig de gewenste temperatuur in.
2. Druk op de toets “TIJDKLOK” tot het
symbool in de buurt van het “Bereidingsduur”-
symbool knippert. Links op het tijdsdisplay
verschijnt “0.00” en rechts verschijnt het huidige
tijdstip van de dag (afbeelding 12).
3. Het symbool knippert 5 seconden. Binnen
deze tijd moet u aan de knop TEMPERATUUR/TIJD
draaien om de gewenste tijd te selecteren. De
maximale tijdsduur is 23 uur 59 minuten. Let op: de
tijdindicatie aan de rechterkant verandert ook als u
aan de knop draait en geeft weer op welk tijdstip
de oven automatisch zal worden uitgeschakeld
(afbeelding 13).
4. 5 seconden nadat u de tijd hebt ingesteld,
stopt het symbool met knipperen. Dit betekent
dat de instelling in het geheugen van de
elektronische regeleenheid van de oven is
opgeslagen en dat het aftellen is begonnen.
5. Als de bereidingstijd is verstreken, schakelt
de oven zich automatisch uit. U krijgt een
geluidsalarm te horen en knippert het symbool
en op het tijdsdisplay verschijnt “0.00”.
6. Het alarm schakelt na twee minuten
automatisch uit. Om het geluidssignaal uit te
schakelen, druk op de toets “AAN /UIT”.
Afb. 12
Afb. 13
16 ATAG
Zo annuleert u de bereidingstijd:
Druk op de toets “TIJDKLOK” tot het symbool in
de buurt van het “Bereidingsduur”-symbool
knippert. Draai de knop TEMPERATUUR/TIJD naar
links tot op het tijdsdisplay “0.00” wordt
weergegeven.
Let op: als u de “Bereidingsduur” annuleert, schakelt
de oven niet uit.
De oven programmeren om in- en
uit te schakelen
1. Stel de “bereidingstijd” in zoals
beschreven onder de punten 1 t/m 3 van het vorige
hoofdstuk.
2. Druk twee keer op de toets “TIJDKLOK” tot
het symbool in de buurt van het symbool “Einde
van de bereidingstijd” begint te knipperen
(afbeelding 14).
3. Draai binnen 5 seconden aan de knop
TEMPERATUUR/TIJD om het gewenste einde van de
bereidingstijd in te stellen, dat aan de rechterkant op
het tijdsdisplay wordt weergegeven (afbeelding 15).
4. 5 seconden nadat u de tijd hebt ingesteld,
stopt het symbool met knipperen, verdwijnt het
thermometersymbool , het temperatuurdisplay
geeft de temperatuur in de oven weer en de oven
schakelt uit. Dit betekent dat de instelling in het
geheugen van de elektronische regeleenheid van de
oven is opgeslagen en dat het aftellen is begonnen.
5. De oven zal automatisch in- en
uitgeschakeld worden overeenkomstig uw
instellingen. Als de bereidingstijd verstreken is,
klinkt er een geluidsalarm en knipperen beide
symbolen en . Aan de linkerkant van het
tijdsdisplay verschijnt “0.00”.
6. Het alarm schakelt automatisch na twee
minuten uit. Om het geluidssignaal uit te
schakelen, druk op de toets “AAN /UIT”.
Als u een programma wilt annuleren, hoeft u alleen
de bereidingstijd te annuleren, zoals beschreven
aan het eind van het vorige hoofdstuk.
Afb. 14
Afb. 15
ATAG 17
Veiligheidsuitschakeling
De oven wordt automatisch uitgeschakeld als er
een verandering in de instellingen plaatsvindt,
overeenkomstig de tabel hieronder (Afbeelding 16).
Indien de temperatuur schakelt de oven uit:
is ingesteld als:
van 250 tot 280°C na 3 uur
van 200 tot 245°C na 5
1
/
2
uur
van 120 tot 195°C na 8
1
/2 uur
van 30 tot 115°C na 12
uur
Veiligheids- en energiebesparende functies
Veiligheid van kinderen
De bedieningselementen op de oven kunnen
geblokkeerd worden, zodat de oven niet per ongeluk
door kinderen kan worden ingeschakeld.
1. Als de oven is ingeschakeld, schakel deze
dan uit door het indrukken van de toets
“AAN/UIT”.
Deze functie kan alleen worden ingeschakeld
als de oven is uitgeschakeld.
2. Druk op de toets
“MENU”
en
draai de knop
TEMPERATUUR/TIJD naar links
en houd ze
tegelijkertijd ongeveer 3 seconden ingedrukt. Er klinkt
één piep en de melding “
SAFE
” verschijnt op het
display (afbeelding 17).
3. De oven is nu geblokkeerd. Noch de
afzonderlijke functies noch de temperatuur kunnen
geselecteerd worden.
Zo deblokkeert u de oven:
Druk op de toets
“MENU”
en
draai de knop
TEMPERATUUR/TIJD naar links
en houd ze
tegelijkertijd, ongeveer 3 seconden ingedrukt. Er
klinkt één piep en de melding “SAFE” verdwijnt. Nu
kan de oven weer bediend worden.
“Snelverhittings”-functie (BOOSTER)
Als u een bereidingsfunctie geselecteerd heeft en de
temperatuur heeft ingesteld, wordt de oven langzaam
Afb. 17
Afb. 16
18 ATAG
warm, tot de gewenste temperatuur is bereikt. Dit
duurt 10 tot 15 minuten, afhankelijk van de
geselecteerde functie en temperatuur. Als de
noodzakelijke temperatuur sneller bereikt moet
worden, kunt u de snelverhittingsfunctie inschakelen.
1. SCHAKEL de oven in door de
toets “AAN/UIT”
in te drukken
.
2. Stel de gewenste bereidingsfunctie en
temperatuur in zoals beschreven in de vorige pagina’s.
3. Wacht een paar seconden tot het symbool
” stopt
met knipperen.
4. Druk op de toets
“BOOSTER”.
Op het
temperatuurdisplay verschijnt “FHU” (afbeelding 18).
5. Als u de toets
“MENU” indrukt
, keert het
temperatuurdisplay weer terug naar de geselecteerde
temperatuur en het symbool
“”
knippert 5 seconden
(afbeelding 19). Tijdens dit interval kunt u de
temperatuurinstelling aanpassen door aan de knop
TEMPERATUUR/TIJD te draaien.
6. Als de gewenste temperatuur is bereikt,
klinkt er een kort geluidssignaal en keert het
temperatuurdisplay terug naar de geselecteerde
temperatuur.
Deze functie is beschikbaar voor alle
bereidingsfuncties en temperaturen.
Deze functie is niet beschikbaar in combinatie met
de receptenfunctie.
Restwarmtefunctie
Als er een bereidingsduur is ingesteld, worden de
verwarmingselementen van de oven automatisch
een paar minuten voor het einde van de
geprogrammeerde bereidingsduur uitgeschakeld,
zodat de gerechten in de oven zonder verder
energieverbruik helemaal gaar worden. Alle huidige
instellingen worden aangegeven, tot de
bereidingsduur is afgelopen.
Bij een bereidingsduur van minder dan 15 minuten
kunt u deze functie niet gebruiken.
Afb. 18
Afb. 19
turbo-hetelu
ATAG 19
“Demo”-functie
Deze modus is bedoeld voor de vakhandel om de
functies van de oven te kunnen demonstreren zonder
stroomverbruik, afgezien van de ovenverlichting.
Deze
functie kan alleen worden ingeschakeld als het
apparaat de eerste keer worden aangesloten of als
de stroomtoevoer is hersteld na een stroomuitval.
U kunt de
demofunctie inschakelen als het
symbool
naast het “Klok”-symbool knippert. Ga dan
als volgt te werk:
1. Houd de toets “TIJDKLOK” ongeveer
2 seconden ingedrukt. Er klinkt een kort geluidsalarm.
2. Houd de toets “TIJDKLOK” gedurende
3 seconden ingedrukt terwijl u de knop
TEMPERATUUR/TIJD naar links gedraaid houdt. Er
klinkt een kort geluidsalarm en de indicatie 12:00
verschijnt op het display (afbeelding 20).
Als de oven wordt ingeschakeld verschijnen de
symbolen en op het display. Dit betekent
dat de demofunctie geactiveerd is.
Alle ovenfuncties kunnen geselecteerd worden
(afbeelding 21).
De oven is niet echt in werking en de verwarmings-
elementen worden niet ingeschakeld.
De demomodus uitschakelen:
Schakel de oven uit en volg in omgekeerde
volgorde de bovenstaande procedure om de
demofunctie weer uit te schakelen.
“Piep”-modus
U kunt de oven zo instellen dat er altijd een
geluidssignaal klinkt als er een toets wordt ingedrukt.
Deze functie kan alleen geactiveerd worden als de
oven uitgeschakeld is.
1. Houd
de toets
“MENU” gedurende 3
seconden ingedrukt terwijl u de knop
TEMPERATUUR/TIJD naar rechts gedraaid houdt.
Er klinkt één piep [afbeelding 22).
Zo schakelt u de informatietoon van de
regeltoetsen uit:
1.
Als de oven is ingeschakeld, schakel deze
dan uit door het indrukken van de toets
“AAN/UIT”.
Afb. 20
Afb. 21
Afb. 22
20 ATAG
2. Houd de toets “MENU” gedurende 3
seconden ingedrukt terwijl u de knop
TEMPERATUUR/TIJD naar rechts gedraaid houdt.
De elektronische regeleenheid piept één keer.
Foutcodes
De elektronische regeleenheid van de oven voert
voortdurend een systeemdiagnose uit. Als sommige
parameters niet correct zijn, zal de regeleenheid
de geactiveerde functies uitschakelen en wordt de
overeenkomstige foutcode weergegeven.
Raadpleeg hoofdstuk “Hulp bij storingen” voor
nadere details.
Sommige recepten zijn opgeslagen in het geheugen
van de elektronische regeleenheid van de oven, om u de
gelegenheid te geven veertien verschillende gerechten
klaar te maken met behulp van de vooraf ingestelde
bereidingsfuncties, temperaturen en bereidingstijden.
De beschikbare recepten zijn opgesomd in de
onderstaande tabel.
Een recept kiezen:
1. Druk op de toets “AAN/UIT” om de oven in
te schakelen;
2. Druk op de toets “MENU” : in het bovenste
deel van het display wordt de naam van het recept
weergegeven en het symbool verschijnt naast het
“Bereidingsduur”-symbool . Dit betekent dat de
bereidingsduur al in het geheugen is ingesteld. In
het onderste deel van het display wordt het symbool
van de vooraf ingestelde bereidingsfunctie en
bereidingstemperatuur weergegeven.
Het is niet mogelijk om de vooraf ingestelde
temperatuur te wijzigen.
Aan de rechterkant van het temperatuurdisplay
knippert het symbool “” (Afbeelding 23);
3. Na 5 seconden verdwijnt het symbool “” en
de temperatuur op de weergegeven thermometer loopt
langzaam op
en geeft de temperatuur van de oven
aan.
Het bovenste deel van het display geeft nu aan de
linkerkant de bereidingsduur weer en aan de rechterkant
het einde van de bereidingstijd (afbeelding 24).
De functie “Recept selecteren”
Afb. 24
varkensvlee
Afb. 23
ATAG 21
4. Als u wilt kunt u zowel de bereidingsduur
als het einde van de bereidingstijd aanpassen door
de toets “TIJDKLOK” in te drukken en de functie
bereidingsduur of de functie einde van de
bereidingstijd te selecteren en vervolgens de knop
TEMPERATUUR/TIJD naar links of naar rechts te
draaien om de tijd aan te passen. Volg vervolgens
de instructies op de vorige pagina’s.
5. Als de bereidingstijd is verstreken, schakelt
de oven automatisch uit. U krijgt een geluidsalarm te
horen en knippert het symbool en op het
tijdsdisplay verschijnt “0.00”.
6. Het alarm schakelt na twee minuten
automatisch uit. Om het geluidssignaal uit te
schakelen, druk op de toets “AAN /UIT”.
U kunt het uitvoeren van een recept op ieder
gewenst moment onderbreken door de toets
“AAN/UIT” in te drukken.
U kunt geen gebruik maken van de functie
“BOOSTER”, zodra een recept geselecteerd
is met de functie “MENU”.
Dish Bereidings- Vooraf ingestelde Vooraf ingestelde
functie temperatuur bereidingstijd
Varkensvlees (1 kg) Turbo-Hetelucht 175°C 1 uur en 56 minuten
Rundvlees (1 kg) Turbo-Hetelucht 220°C 50 minuten
Varkensvlees (1 kg) Turbo-Hetelucht 175°C 1 uur en 45 minuten
Varkensvlees (1 kg) Grill met ventilator 180°C 1 uur en 10 minuten
Eend Turbo-Hetelucht 160°C 2 uur
Kalkoen Turbo-Hetelucht 160°C 3 uur en 5 minuten
Vis (middelgroot) Turbo-Hetelucht 160°C 40 minuten
Visfilet Turbo-Hetelucht 175°C 35 minuten
Quiche Infra 190°C 1 uur
Aardappelengratin Infra 180°C 1 uur en 20 minuten
Lasagne / Cannelloni Infra 200°C 1 uur en 20 minuten
Pizza Pizza-functie 200°C 30 minuten
Appeltaart (1 kg) Turbo-Hetelucht 165°C 1 uur en 55 minuten
Brood Pizza-Functie 190°C 1 uur
22 ATAG
Gebruik van de oven
Let op! - Plaats tijdens de bereiding geen
voorwerpen op de bodem van de oven en
dek geen onderdelen van de oven af met
aluminiumfolie. Dit kan oververhitting
veroorzaken, wat de bakresultaten beïnvloedt
en het email van de oven kan beschadigen.
Zet pannen, hittebestendige pannen en
aluminium bakplaten altijd op het bakplaat
dat in de geleiders is geschoven. Wanneer
voedsel verwarmd wordt, ontstaat er stoom,
net als in een ketel. Wanneer de stoom in
aanraking komt met de glazen deur van de
oven, wordt er condens gevormd en ontstaan
er waterdruppels.
Warm de lege oven altijd 10 minuten voor,
om condensvorming te beperken.
Wij adviseren u na elke bereiding de waterdruppels
weg te vegen.
Houd tijdens de bereiding de ovendeur altijd
gesloten. Blijf op een veilige afstand als u de deur
van de oven opent, zodat u niet in aanraking komt
met de hete stoom uit de oven. Houd de deur
vast aan de handgreep totdat deze helemaal
geopend is en laat de handgreep niet eerder los.
ATAG 23
De oven heeft vier inzetniveaus.
Deze inzetniveaus worden geteld vanaf de bodem
van de oven (zie afbeelding).
Het is belangrijk dat deze bakplaten correct zijn
geplaatst, zoals weergegeven in de afbeelding.
Inzetniveau 1, 2 en 4 zijn voorzien van telescopische
geleiders, die het plaatsen of verwijderen van
bakplaten gemakkelijker maakt.
1. Trek de rechter en linker telescopische
geleiders helemaal naar buiten, zoals weergegeven
op de afbeelding.
2. Plaats de bakplaat of de grillpan op de
telescopische geleiders, duw ze daarna voorzichtig
helemaal in de oven (zie afbeelding).
Probeer niet om de ovendeur te sluiten
als de telescopische geleiders niet
volledig in de oven zitten. Hierdoor
kunnen het emaille en het glas van de
deur beschadigd raken.
Let op: Telescopische geleiders en
andere accessoires worden erg heet!
gebruik ovenhandschoenen of
dergelijke!
Plaats kookgerei nooit direct op de
bodem van de oven.
°C
°C
24 ATAG
Als u deze instelling gebruikt komt de warmte van
de bovenste en onderste verwarmingselementen.
Hiermee kunt u op een enkel niveau gerechten
bereiden, dit is met name geschikt voor gerechten
die extra bruinering vergen, zoals quiches en vlaaien.
Gratins, lasagnes en ovenschotels die ook wat ex-
tra bruinering aan de bovenkant vergen kunnen ook
heel goed bereid worden in de conventionele oven.
Deze vorm van bereiden geeft u de mogelijkheid
om gerechten klaar te maken zonder dat de venti-
lator is ingeschakeld.
De infra gebruiken
1. Schakel de oven in met de toets AAN/UIT.
2. Draai aan de knop FUNCTIES tot het
symbool op het display verschijnt.
3. Pas de temperatuur, indien nodig, aan door
de knop TEMPERATUUR/TIJD naar rechts of links
te draaien.
Onderwarmte
Deze functie is uitermate geschikt voor het blind
bakken van taartbodems. Tevens kan deze functie
worden gebruikt om ervoor te zorgen dat het
basisdeeg van quiches of hartige taarten gaar is.
De vooraf ingestelde temperatuur is 250°C.
Bovenwarmte
Deze functie is met name geschikt om ervoor te
zorgen dat de deeg van quiches of hartige taarten
doorbakken is.
De vooraf ingestelde temperatuur is 250°C.
De conventionele oven
SYMBOOL OVENFUNCTIE
INFRA
VOORAF INGESTELDE TEMPERATUUR: 200°C
TEMPERATUURBEREIK: 30°C - 250°C
SYMBOOL FUNCTIE
ONDERWARMTE
VOORAF INGESTELDE TEMPERATUUR: 250°C
TEMPERATUURBEREIK: 30°C - 250°C
SYMBOOL FUNCTIE
BOVENWARMTE
VOORAF INGESTELDE TEMPERATUUR: 250°C
TEMPERATUURBEREIK: 30°C - 250°C
ATAG 25
Adviezen
De warmte wordt het beste verdeeld bij gebruik
van het middelste niveau. Om de onderkant van
het gerecht extra te bruinen hoeft u alleen het
rooster maar lager te zetten. Om de bovenkant van
het gerecht extra te bruinen, het rooster hoger
zetten.
Het materiaal en de afwerking van de bakplaten
en schalen is van invloed op de mate waarin het
voedsel een bruin korstje krijgt. Emaillegoed,
donkere of zware bakvormen en materiaal met een
antiaanbaklaag zorgen voor een betere bruinering.
Glazen ovenschalen en bakplaten van glanzend
aluminium of staal reflecteren de warmte en
verminderen de bruinering.
Zet gerechten altijd in het midden van het rooster,
om een gelijkmatige bruining te garanderen.
Plaats schalen op een bakplaat van de juiste
afmeting, om te voorkomen dat er voedsel op de
bodem van de oven wordt gemorst en ervoor te
zorgen dat de oven gemakkelijker kan worden
gereinigd.
Plaats schalen, bakblikken of bakplaten niet direct
op de bodem van de oven, deze wordt erg heet en
kan de schalen beschadigen.
Voor een snellere verwarming van de oven, kunt u
door het indrukken van de toets “BOOSTER”
gebruik maken van de snelverhittingsfunctie.
Gerechten klaar maken op één niveau levert de
beste resultaten. Als u gerechten op meerdere
niveaus wilt bereiden, kunt u het beste gebruik
maken van de turbo-hetelucht-functie.
26 ATAG
De lucht in de oven wordt verwarmd door het
element rond de ventilator, die zich achter het
achterpaneel bevindt. De ventilator zorgt ervoor dat
de hetelucht in de oven circuleert, waardoor de
temperatuur in de oven gelijkmatig blijft.
De voordelen van bereiden met deze functie
zijn:
Sneller voorwarmen
Doordat de heteluchtoven snel op temperatuur
komt, is het over het algemeen niet nodig om de oven
voor te verwarmen. Wellicht heeft u echter toch 5-7
minuten extra bereidingsduur nodig. Voor recepten
die hogere temperaturen vereisen, zoals brood,
pasteien, scones of soufflés, verkrijgt u de beste
resultaten als de oven eerst wordt voorverwarmd.
Lagere temperaturen
Koken met turbo-hetelucht vereist over het
algemeen lagere temperaturen dan koken met
onder- en bovenwarmte.
Houd de aanbevolen temperaturen in de bak- en
braadtabel aan. Denk er aan om de temperaturen met
ongeveer 20-25 °C te verlagen voor uw eigen recepten
die bereid worden met boven- en onderwarmte.
Gelijkmatige warmteverdeling bij bakken
De turbo-heteluchtoven biedt een uniforme
verwarming op alle inzetniveaus. Dit betekent dat
verschillende baksels met hetzelfde voedsel tegelijk
in de oven bereid kunnen worden. De baksels op het
bovenste niveau kunnen echter iets bruiner worden
dan die op het onderste niveau.
Dit is helemaal normaal. Er vindt geen smaak-
overdracht plaats tussen de gerechten.
1. Schakel de oven in met de toets AAN/UIT.
2. Draai aan de knop FUNCTIES en selecteer de
functie “Turbo-hetelucht” .
3. Pas de temperatuur, indien nodig, aan door de knop
TEMPERATUUR/TIJD naar rechts of links te draaien.
- De koelventilator is bedoeld om de oven en
het bedieningspaneel koel te houden. De ventilator
wordt nadat de oven enkele minuten in werking is
automatisch ingeschakeld. en voert de warme lucht
De turbo-heteluchtoven
SYMBOOL OVENFUNCTIE
TURBO-HETELUCHT
VOORAF INGESTELDE
TEMPERATUUR: 175°C
TEMPERATUURBEREIK: 30°C - 250°C
ATAG 27
naar buiten via de opening bij de handgreep van de
ovendeur. Als de oven wordt uitgeschakeld, blijft de
ventilator ingeschakeld om de oven na te koelen,
daarna schakelt de ventiltor automatisch uit.
Adviezen
De inzetniveaus hoeven niet exact te worden
aangehouden, maar zorg er wel voor dat de roosters
gelijkmatig zijn verdeeld.
Indien u meerdere gerechten in de heteluchtoven
bereidt, zet dan elk gerecht midden op een
afzonderlijk rooster in plaats van meerdere
gerechten op één rooster.
Wanneer de oven volledig gevuld is, moet de
bereidingstijd mogelijk wat worden verlengd.
Er mag een bakplaat op de bodem van de oven worden
geplaatst. U kunt de borden, in deze stand, beter op
een bakplaat zetten dan op de bodem van de oven, om
de lucht rondom het voedsel beter te laten circuleren.
Wanneer de oven volledig gevuld is met één type
gerechten (bijvoorbeeld bakplaten met een gelijke
hoeveelheid kleine cakejes of grotere taarten van gelijke
omvang), vereisen deze gerechten dezelfde bereidingstijd
en kunnen ze tegelijk uit de oven worden gehaald. Wordt
de oven daarentegen gebruikt voor de bereiding van
bakplaten met verschillende hoeveelheden of typen
gerechten (bijvoorbeeld koekjes en cakes), dan zijn deze
gerechten mogelijk niet tegelijk klaar.
De heteluchtfunctie kan worden gebruikt om gerechten
(zoals vruchtentaarten, pasteitjes, saucijzenbroodjes en
andere kleinere deeggerechten) direct te bereiden,
zonder dat deze eerst ontdooid hoeven te worden. Houd
een temperatuur aan van 190-200°C, gedurende 20-
40 minuten (afhankelijk van de hoeveelheid voedsel).
Te hoge temperaturen kunnen ertoe leiden dat de
gerechten ongelijkmatig bruineren. Houd in principe de
aanbevolen temperaturen in de bak- en braadtabellen
aan, maar pas indien nodig de temperatuur aan met
10°C. Verminder bij uw eigen recepten de temperatuur
met ongeveer 20-25°C (indien deze recepten zijn
berekend voor gebruik met boven- en onderwarmte).
Plaats de braadslede nooit op een warme
kookplaat of brander, anders kan het email barsten.
28 ATAG
Grillen
Tijdens het grillen moet de ovendeur
gesloten zijn.
Ondersteun de grillpan als u hem uit de oven haalt.
De grootvlak-grill gebruiken
1. Schakel de oven in met de toets AAN/UIT.
2. Selecteer de functie “Grootvlak-grill” door
aan de knop FUNCTIES te draaien; het symbool
verschijnt op het display.
3. Pas de temperatuur, indien nodig, aan door
de knop TEMPERATUUR/TIJD naar rechts of links
te draaien.
4. Pas het niveau van het rooster en de grillpan
aan voor de verschillende diktes van het voedsel.
Plaats het voedsel dicht bij het element als u het
snel wilt bereiden en iets verder weg voor een
behoedzamer bereiding.
Verwarm de grill een paar minuten voor op de hoogste
stand, voordat u vlees gaat dichtschroeien of toast
gaat maken. Pas indien nodig de warmte-instelling en
de stand van het rooster tijdens het bereiden aan.
Tijdens het bereiden kunnen de koelventilator en het
controlelampje van de thermostaat worden bediend op
de wijze zoals beschreven voor de heteluchtfunctie.
De spaar-grill gebruiken
De spaar- grill zorgt voor snelle, directe hitte in het
middelste gedeelte van de grillpan. Gebruik de spaar-
grill voor de bereiding van kleinere hoeveelheden,
daardoor kunt u energie besparen.
1. Schakel de oven in met de toets AAN/UIT.
2. Selecteer de functie “Spaar-grill” door aan de
knop FUNCTIES te draaien; het symbool
verschijnt op het display.
3. Pas de temperatuur, indien nodig, aan door
de knop TEMPERATUUR/TIJD naar rechts of links
te draaien.
SYMBOOL FUNCTIE
GROOTVLAK-GRILL
VOORAF INGESTELDE TEMPERATUUR:
250°C
TEMPERATUURBEREIK: 200°C - 250°C
SYMBOOL
SPAAR-GRILLELEMENT
VOORAF INGESTELDE TEMPERATUUR:
250°C
TEMPERATUURBEREIK: 200°C - 250°C
ATAG 29
4. Pas het niveau van het rooster en de grillpan
aan voor de verschillende diktes van het voedsel en
volg de instructies voor het grillen.
Adviezen
- Het meeste voedsel moet op het rooster in
de grillpan geplaatst worden om maximale
luchtcirculatie mogelijk te maken en om voedsel
boven het vet en de jus te houden. Indien gewenst
kunnen gerechten zoals vis, lever en niertjes direct
op de grillpan worden geplaatst.
- Droog het voedsel vóór het grillen goed af,
zodat het niet gaat spatten. Strijk mager vlees en
vis licht in met een beetje olie of gesmolten boter,
zodat de gerechten tijdens de bereiding mals blijven.
- Overige ingrediënten, zoals tomaten en
champignons, kunnen tijdens het grillen van vlees
onder de grill worden geplaatst. Voor het roosteren
van brood raden wij u aan het bovenste inzetniveau
te gebruiken. Indien nodig moet het voedsel tijdens
de bereiding worden omgedraaid.
Het grillelement wordt geregeld door de
thermostaat.
De grill met ventilator gebruiken
De grill met ventilator biedt een alternatieve
bereidingsmethode voor gerechten die anders met
de normale grill bereid worden. Het grillelement en
de ventilator van de oven werken samen, zodat de
hetelucht rond de gerechten circuleert. De
noodzaak om het voedsel te controleren en om te
draaien is daardoor minder. Grillen met ventilator
minimaliseert kookluchtjes in de keuken.
Met uitzondering van toast en biefstukken, die van
binnen rood moeten blijven, kunt u alle
levensmiddelen grillen die u normaal bereidt met de
conventionele grill. De bereiding gaat langzaam,
daarom heeft het voedsel meestal iets langer nodig
om gaar te worden in vergelijking met grillen met
een ventilator ten opzichte van conventioneel grillen.
Een van de voordelen is dat grotere hoeveelheden
tegelijkertijd bereid kunnen worden.
SYMBOOL FUNCTIE
GRILL MET VENTILATOR
VOORAF INGESTELDE TEMPERATUUR:
180°C
OVERSCHRIJD NIET DE 200°C
30 ATAG
1. Schakel de oven in met de toets AAN/UIT.
2. Draai aan de knop FUNCTIES en selecteer
de functie “Grill met ventilator” .
3. Pas de temperatuur, indien nodig, aan door
aan de knop TEMPERATUUR/TIJD te draaien.
4. Pas het niveau van het rooster en de grillpan
aan voor de verschillende diktes van het voedsel
en volg de instructies voor het grillen.
Adviezen
Bereid voedsel op dezelfde manier als bij normaal
grillen. Strijk mager vlees en vis licht in met een
beetje olie of boter, zodat de gerechten tijdens de
bereiding mals blijven.
Het onderste element geeft directe warmte af voor
de onderkant van de pizza-, quiche- of
taartbodem, als de ventilator de lucht rond het
beleg of de taartvullingen laat circuleren.
Voor de beste resultaten raden wij u het gebruik
van de onderste inzetniveaus aan.
1. Schakel de oven in met de toets AAN/UIT.
2. Selecteer met de knop FUNCTIES de
functie “Pizza”; het symbool verschijnt op het
display.
3. Pas de temperatuur, indien nodig, aan door
aan de knop TEMPERATUUR/TIJD te draaien.
SYMBOOL OVENFUNCTIE
PIZZA
VOORAF INGESTELDE TEMPERATUUR:
175°C
TEMPERATUURBEREIK: 30°C - 250°C
Pizza-functie
ATAG 31
De ovenventilator werkt zonder warmte en laat de
lucht in de oven op kamertemperatuur circuleren.
Hierdoor wordt het voedsel sneller ontdooid. Houd
er echter rekening mee dat de temperatuur in de
keuken van invloed is op de snelheid van het
ontdooien. Deze functie is bijzonder geschikt om
kwetsbare levensmiddelen te ontdooien, die door
opwarmen beschadigd raken, bijvoorbeeld taarten
met crèmevulling, ijstaarten, gebak, brood en
bakwaren van gistdeeg.
Het gebruik van de
ontdooifunctie
1) Schakel de oven in met de toets AAN/UIT.
2) Selecteer de functie “Ontdooien” door aan
de knop FUNCTIES te draaien; het symbool
verschijnt op het display.
3) Op het display verschijnt de indicatie
Ontdooien”.
Adviezen
Bedek de gerechten met een deksel of
aluminium- of plasticfolie, om te voorkomen dat
het voedsel tijdens het ontdooien uitdroogt.
ZORG ERVOOR DAT DE GERECHTEN
DIRECT NA HET ONTDOOIEN GOED WORDEN
GEGAARD.
Plaats bevroren voedsel zo mogelijk op een
enkele laag en draai het halverwege het
ontdooiproces om.
Alleen stukken vlees en gevogelte van
maximaal 2 kg. kunnen op deze wijze worden
ontdooid.
Ontdooien
SYMBOOL FUNCTIE
ONTDOOIEN
DE TEMPERATUURINSTELLING KAN NIET
WORDEN GEWIJZIGD
32 ATAG
GEBAK
Schuimtaart 2 170 2 (1en 3)* 160 45-60 In cakevorm
Zandkoekdeeg 2 170 2 (1en 3)* 160 20-30 In cakevorm
Kwarktaart 1 175 2 165 60-80 In cakevorm
Appeltaart (appelcake) 1 170 2 (1en 3)* 160 90-120 In cakevorm
Strudel 2 180 2 160 60-80 Op bakplaat
Jamtaart 2 190 2 (1en 3)* 180 40-45 In cakevorm
Fruitcake 2 170 2 150 60-70 In cakevorm
Biscuitgebak 1 170 2 (1en 3)* 165 30-40 In cakevorm
Kerstcake 1 150 2 150 120-150 In cakevorm
Pruimentaart 1 175 2 160 50-60 In broodvorm
Kleine cake 3 170 2 160 20-35 Op bakplaat
Koekjes 3 150 2 (1en 3)* 150 20-30 Op bakplaat
Schuimpjes 2 135 2 (1en 3)* 150 60-90 Op bakplaat
Koffiebroodjes 2 200 2 190 12~20 Op bakplaat
Soesjes 2 of 3 210 2 (1en 3)* 170 25-35 Op bakplaat
Taartjes 2 180 2 170 45-70 In cakevorm
BROOD EN PIZZA
Wit brood 1 195 2 185 60-70
Roggebrood 1 190 1 180 30-45 In broodvorm
Broodjes 2 200 2 (1en 3)* 175 25-40 Op bakplaat
Pizza 2 200 2 200 20-30 Op bakplaat
HARTIGE TAARTEN
Hartige taart 2 200 2 (1en 3)* 175 40-50 In bakvorm
Groentetaart 2 200 2 (1en 3)* 175 45-60 In bakvorm
Quiche 1 210 1 190 30-40 In bakvorm
Lasagne 2 200 2 200 25-35 In bakvorm
Cannelloni 2 200 2 200 25-35 In bakvorm
VLEES
Rund 2 190 2 175 50-70 Op rooster
Varken 2 180 2 175 100-130 Op rooster
Kalf 2 190 2 175 90-120 Op rooster
Rosbief
rood 2 210 2 200 50-60 Op rooster
medium 2 210 2 200 60-70 Op rooster
doorbakken 2 210 2 200 70-80 Op rooster
Varkensschouder 2 180 2 170 120-150 Met zwoerd
Varkensschenkel 2 180 2 160 100-120 2 stuks
Lam 2 190 2 175 110-130 Bout
Kip 2 190 2 200 70-85 Heel
Kalkoen 2 180 2 160 210-240 Heel
Eend 2 175 2 220 120-150 Heel
Gans 2 175 1 160 150-200 Heel
Konijn 2 190 2 175 60-80 In stukken
Haas 2 190 2 175 150-200 In stukken
Fazant 2 190 2 175 90-120 Heel
Gehaktbrood 2 180 2 170 tot.150 in broodvorm
VIS
Forel/Zeebrasem 2 190 2 (1en 3)* 175 40-55 3-4 vissen
Tonijn/Zalm 2 190 2 (1en 3)* 175 35-60 4-6 filets
GERECHT
Infra
Turbo-Hetelucht
temp.
°C
temp.
°C
Bereidingstijd
in minuten
OPMERKINGEN
Infra en Turbo-hetelucht
Tijden zijn exclusief voorverwarmen. De lege oven moet altijd 10 minuten
worden voorverwarmd.
Kooktabellen
De aangegeven temperaturen zijn richtlijnen. Misschien moeten de temperaturen aangepast
worden aan persoonlijke wensen.
(
*
)
Als u gelijktijdig meer dan een gerecht wilt bereiden, adviseren wij u deze op de tussen haakjes
aangegeven inzetniveaus te plaatsen.
Niveau
4
3
2
1
Niveau
4
3
2
1
ATAG 33
GERECHT Hoeveelheid Niveau Temp.
°C
Bereidingstijd (minuten)
(gr.) Onder Boven
kant kant
Opgerolde braadstukken
(kalkoen) 1000 3 200 30 ~ 40 20 ~ 30
Kip (in twee helften) 1000 3 200 25 ~ 30 20 ~ 30
Kippenpoten - 3 200 15 ~ 20 15 ~ 18
Kwartel
500 3 200 25 ~ 30 20 ~ 25
Groentegratin - 3 200 20 ~ 25 -
Sint Jacobsschelpen - 3 200 15 ~ 20 -
Makreel - 3 200 15 ~ 20 10 ~ 15
Vismoten 800 3 200 12 ~ 15 8 ~ 10
Tijden zijn exclusief voorverwarmen.
De lege oven altijd 10 minuten voorverwarmen.
1e kant
temp.°C
Stuks
gr.
Hoeveelheid
Bereidingstijd
(minuten)
2e kant
Grillen
GERECHT
Tournedos 4 800 3 250 12~15 12~14
Biefstuk 4 600 3 250 10~12 6~8
Worstjes 8 / 3 250 12~15 10~12
Varkenskarbonades 4 600 3 250 12~16 12~14
Kip (in twee helften) 2 1000 3 250 30~35 25~30
Kebabs 4 / 3 250 10~15 10~12
Kip (borst) 4 400 3 250 12~15 12~14
Hamburger* 6 600 2 250 20-30
*
Voorverwarmen 5’00'’
Vis (filets) 4 400 3 250 12~14 10~12
Sandwiches 4~6 / 3 250 5~7 /
Toast 4~6 / 3 250 2~4 2~3
Niveau
Grillen met hetelucht
4
3
2
1
4
3
2
1
Als u de functie grillen met hetelucht gebruikt, dient u een maximale
temperatuur van 200°C te selecteren.
Pizza-functie
Grillen -
De aangegeven temperaturen zijn richtlijnen. Misschien moeten de temperaturen aangepast
worden aan persoonlijke wensen.
temp.°C
Bereidingstijd in
minuten
Pizza-functie
4
3
2
1
SOORT GERECHT
OPMERKINGEN
Pizza , groot 1 200 15~25 op bakplaat
Pizza , klein 1 200 10~20
op bakplaat of op rooster
Broodjes 1 200 15~25 op bakplaat
34 ATAG
Trek voordat u de oven gaat schoon-
maken altijd eerst de stekker uit het
stopcontact en laat de oven afkoelen.
Het apparaat mag niet worden gerei-
nigd met een stoomreiniger.
Zorg ervoor dat de oven altijd schoon
is. Vet- of voedselresten in de oven
kunnen brand veroorzaken (met name
in de grillpan).
Let op: Voordat u de oven gaat reinigen, moet de
stekker van het apparaat uit het stopcontact wor-
den gehaald.
Voor een lange levensduur van het apparaat is
het noodzakelijk de volgende reinigings-
werkzaamheden regelmatig uit de voeren:
- Maak de oven pas schoon als deze is afge-
koeld.
- Maak de geëmailleerde delen schoon met een
sopje.
- Gebruik geen schuurmiddelen.
- Droog de onderdelen van roestvrij staal en de
glasplaat met een zachte doek.
- Gebruik bij hardnekkige vlekken normaal ver-
krijgbare reinigingsmiddelen voor roestvrij staal
of warme azijn.
Het emaille van de oven is uiterst duurzaam en in
hoge mate resistent. De inwerking van hete fruit-
zuren (citroenen, pruimen of dergelijke) kunnen
echter op de oppervlakken van emaille blijvende
matte en ruwe vlekken achterlaten. Dergelijke vlek-
ken op het hoogglanzende oppervlak van het
emaille hebben echter geen invloed op de func-
ties van de oven. Reinig de oven grondig na elk
gebruik. Zo kunt u verontreinigingen het makke-
lijkst verwijderen. Verder inbranden wordt daar-
door voorkomen.
Reiniging en onderhoud
ATAG 35
Reinigingsmiddelen
Controleer voordat u een reinigingsmiddel gaat
gebruiken altijd of dit geschikt is voor uw oven en
of de toepassing door de fabrikant wordt aanbe-
volen. Reinigingsmiddelen met bleekmiddel mo-
gen NIET worden gebruikt, aangezien deze de top-
laag van de oppervlakken dof kunnen maken.
Gebruik geen agressieve schuurmiddelen.
Buitenkant reinigen
Neem regelmatig het bedieningspaneel, de oven-
deur en de afdichting af met een zachte, goed
uitgewrongen doek met warm water en wat vloei-
baar reinigingsmiddel.
Om beschadigen of verzwakken van de glasplaten
van de deur te voorkomen, moet u het gebruik
van de volgende producten vermijden:
Was- en bleekmiddelen
Geïmpregneerde sponsjes die niet geschikt zijn
voor pannen met antiaanbaklaag
Schuursponsjes van staalwol
Chemische ovensponsjes of spuitbussen
Roestverwijderaars
Vlekkenverwijderaars voor bad en gootsteen
Reinig het venster aan de binnen- en buitenkant
met een warm sopje. Mocht het binnenvenster
van de deur erg verontreinigd zijn, dan is het ge-
bruik van een speciaal reinigingsmiddel aan te
bevelen. Gebruik geen verfkrabber om aangekoekt
vuil te verwijderen.
Binnenkant oven
De emaillen bodem van de oven kunt u het beste
reinigen terwijl de oven nog warm is.
Veeg de oven na elk gebruik schoon met een zachte
doek gedrenkt in warm water met een afwasmiddel.
Af en toe moet de oven grondiger worden gerei-
nigd. Gebruik daarvoor een in de handel verkrijg-
bare ovenreiniger.
36 ATAG
Ovendeur reinigen
Deze aanwijzingen hebben betrekking op de
ovendeur, zoals die door de fabrikant is geleverd.
Als de draairichting van de ovendeur
op uw verzoek of bij de installatie
veranderd is, moeten de indicaties
rechts/links toegepast worden op de
andere kant.
Wij adviseren u de beide binnenpanalen van de
deur te verwijderen, voordat u de ovendeur gaat
reinigen.
Volg de volgende aanwijzing a.u.b. op.
Afb. 25: Houd met beide handen de
geperforeerde plaat A vast op de juiste plaats en
duw (omhoog) de plaat eruit.
Afb. 26: Houd het binnenruit B met beide handen
goed vast en duw (omhoog) de ruit eruit.
Houd de ruit B goed vast, zodat het
niet kan kantelen en eruit kan vallen.
Afb. 26
Afb. 25
A
B
ATAG 37
Afb. 27: Houd vervolgens met beide handen het
tweede binnenruit C goed vast en duw (omhoog) de
ruit eruit. Nadat de binnenruiten zijn verwijderd, kunt
u deur en de ruiten schoonmaken. De glasplaten
alleen schoonmaken met warm water. Geen ruwe
lappen, schuursponsjes, staalwol, zuren of
schuurmiddelen gebruiken, om de oppervlakken
van de glasplaten en de deur niet te beschadigen.
Na het schoonmaken de binnenruiten weer op hun
plaats zetten.
Om de binnenruit C (met zijdecor langs het
frame) correct te bevestigen, moet de kant
met de streepmarkering naar de oven toe
geplaatst worden zodat als u het oppervlak
aanraakt, de lichte ribbeling van de
afscherming voelbaar is.
Om de binnenruit B (met zijdecor aan de
zijkanten) correct te bevestigen, moet de
kant met de streepmarkering naar de
ovendeur toe geplaatst worden zodat als u
het oppervlak aanraakt, de licht ribbeling
van de afscherming niet voelbaar is.
Na het reinigen van de binnenruiten:
Afb. 28: breng de geperforeerde plaat A weer
aan op de oorspronkelijke plaats en controleer of
alles goed bevestigd is.
Apparaten van roestvrij staal of aluminium
Wij raden aan de ovendeur alleen met een natte
spons te reinigen en daarna met een zachte doek
af te drogen. Gebruik geen schurende voorwer-
pen, zuren of schuurmiddelen, want die kunnen
het oppervlak beschadigen. Reinig de kap even
zorgvuldig.
Afb. 27
C
Afb. 28
A
Reinig de ovendeur NIET als de glasplaten
nog warm zijn. Als deze voorzorgsmaatregel
niet wordt nageleefd, kan de glasplaat
barsten. Als de glasplaat van de deur
gebarsten is of diepe krassen heeft, wordt
het glas minder sterk en moet het worden
vervangen om te voorkomen dat het breekt.
U kunt het dichtstbijzijnde service adres
38 ATAG
Ovengeleiders en telescopische
geleiders
Laat de oven eerst volledig afkoelen en
trek de stekker uit het stopcontact.
U kunt de geleiders verwijderen, zodat ze gemakkelijk
kunnen worden gereinigd.
Ga hiervoor als volgt te werk:
1. verwijder de voorste schroef terwijl u met
de andere hand de geleider vasthoudt (zie
afbeelding 29).
2. maak de achterste haak los en neem de
geleider eruit. Doe hetzelfde aan de andere kant van
de oven (zie afbeelding 30).
Reiniging
Reinig de set geleiders aan de buitenkant alleen
met in de handel verkrijgbare reinigingsmiddelen.
Goed afspoelen en met een zachte doek afdrogen.
De telescopische geleiders mogen niet in
de afwasmachine worden gewassen.
Afb. 29
Afb. 30
vinden op de Garantie Kaart of via
www.hps.nl.
Indien nodig kan de ovendeur worden
omgedraaid. Deze handleiding mag
UITSLUITEND worden uitgevoerd door een
geautoriseerd installateur.
De instructies zijn apart meegeleverd.
Klanten worden geadviseerd deze handeling
niet zelf uit te voeren. Klachten die
voortvloeien door de draairichting van de
deur te veranderen, zijn uitgesloten van
de garantie. Gebruik daarvoor de apart
meegeleverde instructies.
ATAG levert diverse reinigingsmiddelen onder
de naam ATAG Shine.
U kunt deze bestellen via de website:
www.hps.nl. Op deze website staan bo-
vendien diverse reinigings- en bedienings-
tips voor het apparaat.
ATAG 39
Als u de geleiders reinigt, dient u niet het
smeermiddel achter de telescopische
geleiders te verwijderen. Dit smeermiddel is
bedoeld om ervoor te zorgen dat de geleiders
goed werken.
3. Zodra u klaar bent met reinigen, dient u de
geleiders in omgekeerde volgorde van de
procedure weer aan te brengen.
Zorg ervoor dat de borgmoeren van de geleider
goed vastgedraaid zijn.
Het ovenlampje vervangen
Haal de stekker uit het stopcontact
Als het ovenlampje moet worden vervangen, moet
het nieuwe lampje voldoen aan de volgende eisen:
- Vermogen: 25 W,
- Voltage: 230 V (50 Hz),
- Hittebestendig tot 300 °C,
- Soort aansluiting: E14.
Deze lampjes zijn verkrijgbaar bij onze service-af-
deling.
Het defecte lampje vervangen:
1. Zorg ervoor dat de stekker uit het
stopcontact is gehaald.
2. Druk het glazen dekseltje in en draai het
tegen de klok in.
3. Verwijder het kapotte lampje en vervang dit door
een nieuw.
4. Zet het glazen dekseltje terug en steek de
stekker weer in het stopcontact.
40 ATAG
Als het apparaat niet goed werkt, lees dan eerst de onderstaande aanwijzingen
door, voordat u contact opneemt met onze service-afdeling.
Wat te doen als er iets fout gaat
OPLOSSING
Controleer of de bereidingsfunctie en de
temperatuur zijn ingesteld.
of
Controleer of het apparaat goed is
aangesloten en de zekering in de
huisinstallatie in orde is.
of
Bent u vergeten om terug te schakelen
naar de handmatige modus, na het gebruik
van de optie Klok einde bereidingstijd?
Stel de temperatuur met de
thermostaatknop van de oven in.
of
Stel een functie in met de functieknop.
Stel een functie in met de functieknop.
of
Controleer het lampje en vervang het
indien nodig (zie de paragraaf “Het
ovenlampje vervangen”).
De temperatuur moet aangepast worden.
of
Neem de aanwijzingen en tips in deze
handleiding goed door, met name het
hoofdstuk “Gebruik van de oven“.
Laat de gerechten na afloop van de
bereiding niet langer dan 15-20 minuten
in de oven staan.
Noteer de foutcode en neem contact op
met een geautoriseerd service-
centrum.
PROBLEEM
De oven schakelt niet in.
Het controlelampje van de
thermostaat gaat niet branden.
De ovenverlichting gaat niet
branden.
De bereiding van de gerechten
duurt te lang of de gerechten
worden te snel gaar.
Stoom en condenswater slaan
neer op de gerechten en de
deur van de oven.
Foutcode (letter “
FF
FF
F” gevolgd door
cijfers) verschijnt op het bedienings-
paneel.
ATAG 41
Technische gegevens
Vermogen verwarmingselementen
Onderwarmte 1000 W
Bovenwarmte 800 W
Onder- en bovenwarmte 1800 W
Kleine grill 1650 W
Grote oppervlakte grill 2450 W
Grillen met hetelucht 1650 W
Gebruik met hetelucht 2000 W
Pizza functie 3000 W
Ovenlampje 25 W
Ovenventilator 25 W
Koelventilator 25 W
Totale aansluitwaarde 3075 W
Spanning (50 Hz)
230 V
Inbouw
Hoogte onder bovenkant 585 mm
in kolom 580 mm
Breedte 560 mm
Diepte 550 mm
Oven
Hoogte 335 mm
Breedte 395 mm
Diepte 400 mm
Inhoud oven 53
l
De oven moet volgens de meegeleverde instructies
worden geïnstalleerd.
Deze oven moet worden geïnstalleerd
overeenkomstig de geldende normen en
voorschriften.
42 ATAG
Instructies voor de installateur
Inbouw en installatie moeten uitge-
voerd worden met strikte inachtneming
van de geldende voorschriften. Elke in-
greep mag slechts plaatsvinden als het
apparaat uitgeschakeld is. Ingrepen
mogen uitsluitend verricht worden door
een erkend installateur.
De fabrikant kan niet aansprakelijk
gesteld worden als de veiligheids-
voorschriften niet opgevolgd worden.
Aansluiten op netstroom
Let voor het aansluiten op het volgende:
- De zekering en de huisinstallatie moeten op de
max. belasting van het apparaat berekend zijn
(zie typeplaatje).
- De huisinstallatie moet voorzien zijn van een
aardaansluiting overeenkomstig de geldende
voorschriften.
- De wandcontactdoos (type Perilex als de oven
is uitgevoerd in combinatie met een elektrische
kookplaat) en de meerpolige installatieautomaat
of groepsschakelaar moeten ook na installatie
van het apparaat makkelijk bereikbaar zijn.
Het apparaat wordt geleverd met een aansluitsnoer
waarop een standaard stekker is bevestigd, die
geschikt is voor de totale aangegeven elektrische
spanning die op het typeplaatje staat. De stekker
moet in een geschikte wandcontactdoos worden
gestoken. Indien u een directe aansluiting op de
elektriciteitsvoorziening (hoofdleiding) wenst, moet
u tussen het apparaat en de hoofdleiding een
omnipolaire schakelaar met een minimumafstand
van 3 mm tussen de contactpunten monteren. Deze
schakelaar moet geschikt zijn voor de vereiste be-
lasting en voldoen aan de geldende voorschriften.
De groengele aardingsdraad mag niet onderbroken
worden door de schakelaar en moet 2-3 cm. langer
te zijn dan de andere draden.
ATAG 43
Het aansluitsnoer moet worden aangesloten op een
geaarde wandcontactdoos (230 V~ 50 Hz type
Perilex als de oven is uitgevoerd met een elektri-
sche kookplaat). Deze wandcontactdoos moet
overeenkomstig de voorschriften geïnstalleerd zijn.
De volgende typen aansluitsnoeren zijn geschikt,
met inachtneming van de nominale doorsneden:
H07 RN-F, H05 RN-F, H05 RR-F, H05 VV-F, H05
V2V2-F (T90), H05 BB-F.
Het aansluitsnoer moet in ieder geval zodanig ge-
plaatst zijn, dat het nergens 50°C (boven kamer-
temperatuur) bereikt.
Na de aansluiting moeten de verwarmings-
elementen gecontroleerd worden, door ze onge-
veer 3 minuten te laten werken.
Klemmenbord
De oven is voorzien van een makkelijk toeganke-
lijk klemmenbord, dat berekend is voor de wer-
king op een eenfase-stroomvoorziening van 230
V.
Letter L - Onder stroom staande klem
Letter N - Neutrale klem
of E - Aardeklem
Als na de controles opgesomd in hoofdstuk “Wat
te doen als er iets fout gaat”, het apparaat nog
steeds niet correct werkt, dient u contact op te
nemen met onze service-afdeling en de
volgende gegevens door te geven die op het
typeplaatje staan: de specifieke klacht, het
model van het apparaat (Mod.), het
productnummer (Prod. nr.) en het serienummer
(Serie nr.). Dit plaatje bevindt zich op de rand
aan de voorkant van de binnenkant van de oven.
De originele onderdelen, die door de fabrikant
gecertificeerd zijn, zijn alleen verkrijgbaar via
www.hps.nl.
Service en onderdelen
44 ATAG
Instructies voor de inbouw
Voor een onberispelijke werking van het ingebouwde
apparaat moet het inbouwmeubel resp. de uitspa-
ring waarin het apparaat moet worden ingebouwd
geschikte afmetingen hebben.
In overeenstemming met de geldende voorschriften
moeten alle delen, die de bescherming tegen aan-
raking van onder spanning staande en geïsoleerde
delen garanderen, zodanig bevestigd zijn, dat ze niet
zonder gereedschap verwijderd kunnen worden.
Hierbij hoort ook de bevestiging van eventuele af-
sluitende kanten aan het begin of einde van een rij
inbouwapparaten.
De bescherming tegen aanraking moet in ieder ge-
val door het inbouwen gegarandeerd zijn.
Het apparaat kan met de achterkant resp. zijkant
tegen hogere keukenmeubelen, apparaten of wan-
den geplaatst worden. Aan de andere zijkant mo-
gen er echter geen andere apparaten of meubelen
van dezelfde hoogte als het apparaat geplaatst
worden.
Afmetingen oven (afb. 31)
Instructies voor de inbouw
Voor een onberispelijke werking van het inge-
bouwde apparaat moet het inbouwmeubel resp. de
uitsparing waarin het apparaat moet worden inge-
bouwd geschikte afmetingen hebben (afb. 32-33).
Bevestiging in het meubel
1. Open de ovendeur.
2. Bevestig de oven aan het meubel door de vier
afstandhouders te plaatsen (afb. 34 - A), die pre-
cies in de daarvoor bedoelde gaten van het frame
passen en deze vervolgens met de vier mee-
geleverde houtschroeven (afb. 34 - B) te beves-
tigen.
Afb. 34
Afb. 33
Afb. 31
5
5
0
M
IN
585
5
6
0
-
5
7
0
8
0
÷
1
0
0
Afb. 32
359055503 / gba 88022341 01/09 R.A
Adressen en telefoonnummers van de
serviceorganisatie vindt u op de garantiekaart.
Les adresses et les numéros de téléphone du service
après-vente se trouvent sur la carte de garantie.
1/88