l
A
ls u amandelextraxt of amandelsmaakstof aan een
m
engsel toevoegt, dient u contact met het plastic te
vermijden, omdat het plastic hierdoor permanent
verkleurd kan raken.
m
aximum capaciteit
l
v
lees 400 g
Maak ‘gehakt’ door rauw vlees van overtollig vet te
o
ntdoen en in blokjes van ongeveer 2cm te snijden;
p
laats deze in de kom en laat de machine ongeveer
20 seconden draaien of totdat de gewenste structuur
is bereikt. Hoe langer u de machine laat draaien, hoe
gladder de structuur.
snij/snipper- en raspschijf
Gebruik de snij/snipperschijf om fruit groenten en
kaas te snijden of te snipperen en de raspschijf om
Parmezaanse kaas en aardappelen te raspen voor
Duitse knoedels.
de snij/snipper/raspschijf gebruiken
wat met de snijschijven kan worden gedaan
Schijven voor plakken snijden/raspen
Schijf en zijn omkeerbaar: de ene kant voor
snijden, de andere voor raspen. U kunt er kaas,
wortel, aardappel, kool, komkommer, courgette,
bieten en ui mee opsnijden. U kunt er kaas, wortel,
aardappel en voedingsmiddelen met een vergelijkbare
textuur mee raspen. De gewenste snijkant moet
boven liggen.
raspschijf raspen van Parmezaanse kaas en
aardappelen voor Duitse aardappelbolletjes.
fijne (julienne) snipperschijf met deze schijf
kunnen aardappelen worden gesneden tot frites in de
Juliennestijl en tevens hardere ingrediënten voor
salades, garneringen, ovenschotels, stir-
fry/roerbakken (bijvoorbeeld wortels, koolraap,
courgette en komkommer).
standaard snipperschijf met deze schijf
kunnen aardappelen worden gesneden tot dunne
frites en tevens hardere ingrediënten voor salades en
dips (bijvoorbeeld koolraap, komkommer).
extragrove raspschijf grof raspen van kaas en
wortels.
het gebruik van de snijschijven
1 Verwijder de afdekking van het aansluitpunt voor de
medium snelheid door deze op te tillen.
2 Zet de aandrijfas op het aansluitpunt.
3 Zet de kom op de aandrijfas met het handvat over de
aan/uit- snelheidknop; draai de kom naar rechts tot hij
op zijn plaats vergrendeld is.
4
Zet de snijschijf op de drijfas. De snijkant die u
g
eselecteerd heb moet zich bovenaan bevinden. Ga
voorzichtig met de snijschijven om, ze zijn
erg scherp. Houd de schijven bij de greep in
h
et midden vast.
5 Zet het deksel op het apparaat met de vulopening
boven de snelheidknop en draai het deksel naar
r
echts; zorg dat het lipje op het deksel in de groef in
het handvat van de kom past. De merktekens zijn
bij correcte plaatsing uigelijnd.
l
Het hulpstuk werkt niet als het onjuist is
geassembleerd of niet goed is bevestigd aan
het keukenapparaat of als het
hogesnelheidsaansluitpunt niet is afgedekt.
6 Kies welke maat vulopening u wilt gebruiken. De
duwer bevat een kleinere vulopening voor het
verwerken van individuele artikelen of dunne
ingrediënten.
gebruik van de kleine vulschacht
l
Zet eerst de grote stamper in de vulschacht.
gebruik van de grote vulschacht
l
Gebruik beide stampers tezamen.
7 Voeg de voedselingrediënten toe via de vulschacht.
8 Schakel het apparaat aan en duw de duwer
gelijkmatig naar beneden – u mag nooit uw
vingers in de vulopening steken. We raden u
aan een medium snelheid te gebruiken voor het
verwerken van zacht voedsel, zoals komkommer en
een medium/hoge snelheid te gebruiken voor steviger
voedsel zoals wortelen en harde kaas.
l
Vul de kom tijdens het snijden, snipperen of
raspen niet tot aan de snijschijf: leeg de
kom regelmatig.
l
Overschrijd het op de kom aangegeven
maximumniveau (MAX) niet.
9 Zet het apparaat uit en haal de stekker uit het
stopcontact.
10Verwijder het hulpstuk.
11Dek het medium snelheidaaansluitpunt na gebruik af.
tips
l
Gebruik verse ingrediënten.
l
Snijd het voedsel niet te fijn. Vul de grote vulschacht
over de hele breedte. Dit voorkomt dat voedsel tijdens
de verwerking opzij glipt.
U kunt als alternatief de kleine vulschacht gebruiken.
l
Bij het in plakken snijden of raspen: ingrediënten die
rechtop worden geplaatst worden kleiner gesneden
dan horizontaal geplaatste ingrediënten.
l
Na gebruik van de snijschijf zal er altijd een kleine
hoeveelheid snijafval op de plaat of in het voedsel
achterblijven.
19