Voorbereiding: 15 min
Stoomtijd: 30-35 min op 100° / 40-45 min op 80°*
*(uitsluitend beschikbaar bij het model met timerfunctie)
Voor 4 personen
4 moten zeeduivel
4 kleine courgettes
2 tomaten
4 kleine uitjes
4 eetl. crème fraîche
1 snufje saffraanpoeder
4 eetl. fijngehakte bieslook
Zout, peper
Was de groenten. Schil de uitjes en de courgettes.
Snijd de courgettes in schijfjes en halveer de tomaten.
Doe een liter water in het reservoir van de
stoomkoker, leg de courgettes en de ui in een
stoomschaal van de stoomkoker, leg het deksel
erop en laat 15 min. stomen op 100°.
Laten uitlekken.
Knip ondertussen vier vellen aluminiumfolie. Leg op
elk vel 1 moot vis, een halve tomaat, 1 eetlepel
crème fraîche, 1 snufje saffraan, 1 eetlepel gehakte
bieslook, zout en peper. Zodra de groenten gaar
zijn, voegt u aan elk pakketje 1 uitje en een 1/4
van de courgetteschijfjes toe.
Vouw de pakketjes dicht, leg ze in de stoomschaal
en stoom ze 15 min. op 100°. Als uw apparaat de
visfunctie heeft, kunt u de pakketjes 25 min. stomen
op 80°.
Warm serveren.
Zeeduivel met fijne groenten
Voorbereiding: 15 min
Stoomtijd: 10-15 min op 100° / 15-20 min op 80°*
*(uitsluitend beschikbaar bij het model met timerfunctie)
Voor 4 personen
4 zeetongfilets zonder vel en
zonder graat
150 g tapenade uit een potje
(of 100 g zwarte
olijven gemixt met 3 eetl. olij-
folie, 50 g pijnboompitten, 1
grote uitgeperste
knoflookteen)
1 rammenas
2 citroenen
Zout, zwarte peper
De tongfilets plat uit spreiden op het werkblad en
met zout en peper bestrooien. De filets over de hele
lengte met een dun laagje tapenade besmeren, ze
oprollen en vastzetten met houten cocktailprikkers.
Doe een liter water in het reservoir van de
stoomkoker, leg de visrolletjes in de stoomschaal, leg
het deksel erop en laat 10 min. stomen op 100° of,
als uw apparaat over de visfunctie beschikt, 15 min.
op 80°.
Snijd de citroenen in vieren. De rammenas schillen,
wassen en in dunne plakjes snijden.
De vis goed warm opdienen met witte rijst. De
citroenpartjes en plakjes rammenas erbij geven.
Tongrolletjes met tapenade
24
Vis