23
NL
Om de brander uit te doen moet u de knop geheel
rechtsom draaien (tot aan het symbool ).
Gebruik oven
Wij raden u aan bij het eerste gebruik de oven
minstens een uur leeg te laten functioneren, op
maximum temperatuur en met de deur dicht. Nadat
u de oven heeft uitgeschakeld, opent u de ovendeur
en lucht u het vertrek. De lucht die u ruikt komt door
het verdampen van de middelen die worden
gebruikt om de oven te beschermen.
Zet nooit voorwerpen op de bodem van de oven; u
riskeert hiermee het email te beschadigen.
Bij apparaten voorzien van elektronische
programmering moet voor gebruik van de
elektrische oven de knop
(op het display
verschijnt het symbool
) worden ingedrukt
voordat u de gewenste kookfunctie kiest.
: verlichting
Traditionele oven
Positie thermostaatknop: Tussen 40°C en MAX.
In deze positie gaan de twee, onderste en bovenste,
verwarmingselementen aan . Dit is de klassieke
ouderwetse oven, die verheven is tot een
uitzonderlijk niveau van temperatuurverspreiding en
energiebesparing. De traditionele oven blijft
onovertroffen voor ovenschotels zoals b.v. : kool
met varkensribben, stokvis op zijn Spaans, rijst met
kalfsvlees enz. Uitstekende resultaten krijgt u bij
het koken van vleesgerechten zoals: gestoofd vlees,
goulash, gevogelte, varkenshaas enzdie
langzaam gaar gekookt en bedropen moeten
worden. Het is ook het beste systeem voor het
bakken van taarten en koekjes, gestoofde vruchten
en voor het koken in speciaal voor de oven
geschikte bakken. U gebruikt bij het koken in de
traditionele oven slechts één rek aangezien op
meerdere rekken koken de juiste verspreiding van
de warmte enigszins verhindert. Bij gebruik van
meerdere rekken kunt u de hoeveelheid warmte
tussen de bovenste stand en de onderste stand
tegen elkaar afwegen. Als meer boven- of
onderwarmte vereist is zet u de schotel hoger of
lager in de oven.
Gebak oven
Positie thermostaatknop: Tussen 40°C en MAX.
Het achterste verwarmingselement gaat aan en de
ventilator gaat werken zodat een uniforme en
delicate warmte gegarandeerd is. Het
energieverbruik van deze functie is slechts 1600 W.
Hij wordt aangeraden voor het bakken van fijne
desserts en vooral voor gebak dat moet rijzen en
sommige mignon taartjes gelijktijdig op 3
ovenstanden. Enkele voorbeelden: beignets, zoete
koekjes en kaaskoekjes, bladerdeeg, opgerolde
koekjes, gegratineerde groentenschijfjes, enz
Fast cooking oven
Positie thermostaatknop: Tussen 40°C en MAX.
Alle verwarmingselementen gaan om de beurt aan
en de ventilator gaat werken zodat een uniforme en
constante warmte is gegarandeerd. Deze functie is
vooral geschikt voor snel koken (zonder
voorverwarming) van reeds klaargemaakte
gerechten (b.v.: diepvries en voorgekookte
producten) en voor huis, tuin en keuken
gerechten. De Fast cooking resultaten zijn het
beste als slechts één rek wordt gebruikt (het 2° van
beneden af), zie tabel Praktische raadgevingen
voor het koken.
Oven multikoken
Positie thermostaatknop: Tussen 40°C en MAX.
De verwarmingselementen gaan aan en de ventilator
gaat werken. De warmte is constant en gelijkmatig in
de hele oven, de lucht kookt en bruint de gerechten
op gelijkmatige wijze op alle punten. U kunt ook
verschillende gerechten tegelijkertijd koken mits de
kooktijden gelijk zijn. Het is mogelijk 2 rekken
tegelijk te gebruiken volgens de aanwijzingen in de
paragraaf Tegelijkertijd op meerdere niveaus
koken. Deze functie is vooral geschikt voor
gegratineerde gerechten of gerechten die een nogal
lange kooktijd nodig hebben, b.v.: lasagna,
macaronischotel, gebraden kip met aardappel enz...
Goede resultaten krijgt u ook met braadstukken
aangezien de verspreiding van de temperatuur het
mogelijk maakt lagere temperaturen te gebruiken,
hetgeen maakt dat minder vleessappen verloren
gaan zodat het braadstuk mals blijft en minder aan
gewicht verliest.. De oven is vooral bijzonder goed
voor het stoven van vis, waarbij slechts weinig
kruiden en andere toevoegingen nodig zijn zodat de
vorm en smaak van de vis bewaard blijven. Van de
groenten zijn zeer geschikt voor stoven: savoyekool,
wortels, zucchini, aubergine, paprika, tomaten enz...
Desserts: Dessert: uitstekend geschikt voor cakes
die moeten rijzen. De functie Multikoken kan ook
worden gebruikt voor het ontdooien van vlees, vis,
brood, met een temperatuur van 80°C. Voor het
ontdooien van meer kwetsbare gerechten zet u de
temperatuur op 60°C of u gebruikt alleen het
circuleren van de koude lucht, thermostaat op 0°C.