7
verschillende gerechten tegelijkertijd koken mits de kooktijden gelijk
zijn. Het is mogelijk 2 rekken tegelijk te gebruiken volgens de
aanwijzingen in de paragraaf "Tegelijkertijd op meerdere niveaus koken".
Deze functie is vooral geschikt voor gegratineerde gerechten of
gerechten die een nogal lange kooktijd nodig hebben, b.v.: lasagna,
macaronischotel, gebraden kip met aardappel enz... Goede resultaten
krijgt u ook met braadstukken aangezien de verspreiding van de
temperatuur het mogelijk maakt lagere temperaturen te gebruiken,
hetgeen maakt dat minder vleessappen verloren gaan zodat het
braadstuk mals blijft en minder aan gewicht verliest.. De oven is vooral
bijzonder goed voor het stoven van vis, waarbij slechts weinig kruiden
en andere toevoegingen nodig zijn zodat de vorm en smaak van de vis
bewaard blijven. Van de groenten zijn zeer geschikt voor stoven:
savoyekool, wortels, zucchini, aubergine, paprika, tomaten enz...
Desserts: Dessert: uitstekend geschikt voor cakes die moeten rijzen.
.
De functie "Multikoken" kan ook worden gebruikt voor het ontdooien van
vlees, vis, brood, met een temperatuur van 80°C. Voor het ontdooien van
meer kwetsbare gerechten zet u de temperatuur op 60°C of u gebruikt
alleen het circuleren van de koude lucht, thermostaat op 0°C.
Pizza oven
Positie thermostaatknop "H": Tussen 40°C en MAX.
De verwarmingselementen boven en onder gaan aan en de ventilator
gaat werken. Met deze combinatie wordt de oven snel warm dankzij het
aanzienlijke vermogen (2800 W) dat vooral van onderaf komt.
De functie pizza-oven is vooral aangewezen voor etenswaren die veel
hitte nodig hebben zoals inderdaad pizza en grote braadstukken. la piz-
za e gli arrosti di grandi dimensioni. Gebruik één niveau per keer; indien
u op meer niveaus kookt moeten de gerechten op de helft van de kooktijd
onderling van plaats verwisseld worden.
Grill
Positie thermostaatknop "H": Tussen 40°C en MAX.
Het centrale verwarmingselement aan de bovenkant gaat aan en het
braadspit gaat werken.
De hoge en rechtstreekse hitte bruint de oppervlakten van het vlees
onmiddelijk zodat er geen vocht verloren gaat en de binnenkant mals
blijft. Het koken onder de grill is vooral aan te raden voor gerechten die
een hoge temperatuur aan de bovenkant nodig hebben: biefstuk,
entrecôte, filet, hamburger etc...
U vindt enkele voorbeelden in de tabel "Praktische raadgevingen voor
het koken".
Belangrijk: qubij gebruik van de grill moet de ovendeur dicht blijven.
Voor gebruik van het braadspit, zie betreffende paragraaf.
Het braadspit
Voor het activeren van het braadspit gaat u als volgt te werk:
a) plaats de lekplaat op de 1° stand;
b) zet de steun van het braadspit op de 3° stand en steek de vleespen
door het gat heen in het braadspit achterin de oven;
c) activeer het braadspit met de knop "V" op de positie
Belangrijk: Wij raden aan bij het eerste gebruik de oven ongeveer een
half uur leeg te laten functioneren op maximum temperatuur en met de
deur dicht. Als deze tijd verlopen is opent u de ovendeur en lucht u het
vertrek. De geur die men soms gedurende deze handeling waarneemt
is te wijten aan het verdampen van de middelen die gebruikt worden om
de oven te beschermen gedurende het tijdsverloop tussen de productie
en het installeren van het product.
Belangrijk: Gebruik de eerste stand van beneden af voor het erop zetten
van de bijgeleverde lekplaat voor het opvangen van sappen en/of vet,
alleen bij gebruik van de grill of het braadspit (slechts bij enkele modellen
aanwezig). Voor ander soort koken nooit de onderste ovenstand
gebruiken en geen voorwerpen onderin de oven plaatsen terwijl u aan
het koken bent, aangezien dit schade aan het email kan veroorzaken.
Plaats altijd uw ovenschotels, aluminiumfolie en dergelijken op het
bijgeleverde rek, dat u in de gleuven van de oven steekt.
: verlichting
Traditionele oven
Positie thermostaatknop "H": Tussen 40°C en MAX.
In deze positie gaan de twee, onderste en bovenste,
verwarmingselementen aan . Dit is de klassieke ouderwetse oven, die
verheven is tot een uitzonderlijk niveau van temperatuurverspreiding en
energiebesparing. De traditionele oven blijft onovertroffen voor
ovenschotels zoals b.v. : kool met varkensribben, stokvis op zijn Spaans,
rijst met kalfsvlees enz…. Uitstekende resultaten krijgt u bij het koken
van vleesgerechten zoals: gestoofd vlees, goulash, gevogelte,
varkenshaas enz…die langzaam gaar gekookt en bedropen moeten
worden. Het is ook het beste systeem voor het bakken van taarten en
koekjes, gestoofde vruchten en voor het koken in speciaal voor de oven
geschikte bakken. U gebruikt bij het koken in de traditionele oven slechts
één rek aangezien op meerdere rekken koken de juiste verspreiding
van de warmte enigszins verhindert. Bij gebruik van meerdere rekken
kunt u de hoeveelheid warmte tussen de bovenste stand en de onderste
stand tegen elkaar afwegen. Als meer boven- of onderwarmte vereist is
zet u de schotel hoger of lager in de oven.
Gebak oven
Positie thermostaatknop "H": Tussen 40°C en MAX.
Het achterste verwarmingselement gaat aan en de ventilator gaat werken
zodat een uniforme en delicate warmte gegarandeerd is. Het
energieverbruik van deze functie is slechts 1600 W. Hij wordt aangeraden
voor het bakken van fijne desserts en vooral voor gebak dat moet rijzen
en sommige "mignon" taartjes gelijktijdig op 3 ovenstanden. Enkele
voorbeelden: beignets, zoete koekjes en kaaskoekjes, bladerdeeg,
opgerolde koekjes, gegratineerde groentenschijfjes, enz…
"Fast cooking" oven
Positie thermostaatknop "H": Tussen 40°C en MAX.
Alle verwarmingselementen gaan om de beurt aan en de ventilator gaat
werken zodat een uniforme en constante warmte is gegarandeerd. Deze
functie is vooral geschikt voor snel koken (zonder voorverwarming) van
reeds klaargemaakte gerechten (b.v.: diepvries en voorgekookte
producten) en voor "huis, tuin en "keuken" gerechten. De "Fast cooking"
resultaten zijn het beste als slechts één rek wordt gebruikt (het 2° van
beneden af), zie tabel "Praktische raadgevingen voor het koken".
Oven multikoken
Positie thermostaatknop "H": Tussen 40°C en MAX.
De verwarmingselementen gaan aan en de ventilator gaat werken. De
warmte is constant en gelijkmatig in de hele oven, de lucht kookt en
bruint de gerechten op gelijkmatige wijze op alle punten. U kunt ook
HET GEBRUIK