17
contact te halen. Laat het apparaat af-
koelen tot kamertemperatuur, voordat
u het reinigt en/of opbergt.
TIPS:
- Het juiste deeg is iets aan de dikke
of stroperige kant. Het mag in geen
geval te dun zijn.
- Als het deeg te dun is, adviseren wij
om wat bloem toe te voegen.
- Als het deeg te dik is, adviseren wij
om wat mineraalwater of melk toe te
voegen.
- Als uw gebak bij het bakken te wei-
nig rijst, dan kunt u wat bakpoeder
toevoegen.
- Wees voorzichtig bij het gebruik van
sterk vochthoudende ingrediënten,
de vloeistof kan bij het bakken aan
de zijkanten van het apparaat uitlo-
pen.
Maken van croque-monsieurs
Met het croque-monsieurtoestel is het
maken van snacks, die krokant aan de
buitenkant en smeuïg aan de binnen-
kant zijn, een kinderspel. Gebruik bij
voorkeur croque-monsieur- of casino-
brood. Dit is iets groter dan normaal
tostibrood en heeft als voordeel dat de
randen bij het bereiden beter gesloten
worden en het brood het beleg zo
beter opneemt.
• Beleg 2 tostisneetjes met de ge-
wenste ingrediënten (bijv. kaas, ham,
enz).
Hierbij mag u uw fantasie de vrije loop
laten. Het beleg moet niet te vochtig
zijn, want dan wordt de croque-monsi-
eur niet zo krokant.
• Plaats een paar bakplaten voor het
maken van croque-monsieurs in het
apparaat volgens de instructies in
het hoofdstuk “Montage van het ap-
paraat”.
U krijgt de beste resultaten bij
het bereiden van croque-mon-
sieurs, als u de ingrediënten bij
het beleggen van de tostisnee-
tjes niet helemaal tot aan de
rand van de sneetjes legt.
Afhankelijk van het soort en de
hoeveelheid van de ingrediën-
ten raden wij u aan een
voldoende brede strook tussen
het beleg en de broodranden
vrij te laten. U krijgt zo een
rondom afgesloten croque-
monsieur. Door deze afsluiting
voorkomt u dat de ingrediën-
ten er aan de zijkanten
uitlopen door de druk, die
nodig is bij het sluiten van het
apparaat om de croque-monsi-
eur in hun vorm te krijgen.
Zorg er voor dat het beleg helemaal
bedekt is. Vanzelfsprekend is ook het
bereiden van één croque-monsieur
mogelijk (dus één tostisneetje, waar
het gewenste beleg opgelegd is en één
voor het bedekken van het beleg).