Robert Bosch Hausgeräte GmbH 21
Bij een eventueel noodzakelijke
correctie: meel of water lepel
voor lepel toevoegen om de
juiste consistentie te krijgen.
Deeg voor verwerking in de
pastapers dient in het algemeen
droger te zijn dan deeg voor
de pastawals.
Pastahulpstukken
monteren
Het wormverlengstuk
zodanig op de worm van
de vleesmolen plaatsen
dat de worm op gelijkmatige
snelheid blijft bewegen.
Het gewenste hulpstuk
in de kegel plaatsen en met
de schroefring van het pasta-
hulpstuk vastzetten.
Opmerking:
De sleuven in het
hulpstuk voor lintpasta moeten
verticaal staan om te voorkomen
dat de pasta aan elkaar kleeft.
De kegel aanbrengen
in de vleesmolen en met
de schroefring van de vlees-
molen vastzetten.
Stekker in wandcontactdoos
doen.
Deeg verwerken
Apparaat inschakelen:
Vermicelli – stand
7
, kort
snijden
andere pasta – stand
5
Het deeg langzaam bijvullen.
Pasta vlakbij het
pastahulpstuk afsnijden met
een scherp mes.
Tip:
Door de uit het apparaat
komende pasta met meel
te bestrooien, voorkomt u dat
het aan elkaar kleeft!
Noedels koken
In ruim water met zout en een
scheutje olie; direct na de ver-
werking is de kooktijd het kortst.
Kleine pasta (bijv. tagliatelle):
1 minuut
Grote pasta (bijv. rigatoni):
6–7 minuten
Altijd proeven of de pasta gaar
is („al dente”). Daarna afspoelen
met heet of koud water.
Hulpstuk voor deegplak-
ken
(lasagne, rissoles)
Deeg voor lasagne
Basisrecept:
500 g tarwemeel type 405
of zeer fijn gemalen tarwe-
meel
5 eieren
Alle ingrediënten ca.
3–5 minuten verwerken
op stand
3
.
Het deeg moet glad en stevig
zijn.
Max. hoeveelheid:
1,5 x basis-
recept (ca. 1150 g deeg)
of 1000 g meel