Documenttranscriptie
NIET MEER VOORVERWARMEN, NIET MEER WACHTEN…
ALLEEN PERFECT KOKEN
Deze oven combineert een geavanceerde gebruikersinterface en intelligente 6th Sense-technologie
met een krachtig convectiesysteem, waardoor voorverwarmen niet meer nodig is. Bij alle recepten in
dit kookboek is voorverwarmen niet nodig en zijn perfecte resultaten gegarandeerd.
Dit kookboek bevat 30 zorgvuldig geselecteerde recepten.
Zodra u uw favoriete recept hebt gekozen via het display van uw oven, hoeft u het gerecht alleen
nog maar in de oven te zetten en de bereiding te starten. De oven stelt automatisch het ideale
bereidingsproces in en geeft daarbij regelmatig feedback op het display.
Op het einde van de bereidingstijd kunt u extra tijd of een andere functie inschakelen om het
gerecht naar uw wens af te maken.
BELANGRIJKE ADVIEZEN
Voor de beste resultaten adviseren wij om de hoeveelheden en de ingrediënten in de recepten niet
aan te passen.
Voordat u begint met het bereiden van vlees, is het aan te bevelen om dit minimaal één uur van
tevoren uit de koelkast te halen. (De temperatuur van het vlees moet tussen de 10-12°C zijn).
Sommige gerechten moeten halverwege de bereiding worden omgedraaid of doorgeroerd: de oven
waarschuwt u met een geluidssignaal. (In de recepten wordt aangegeven of het voedsel doorgeroerd
of omgedraaid moet worden tijdens de bereiding).
Automatisch
REGELING
BEREIDINGSTIJD
Bereiding
EINDTIJD
Draai voedsel om
De aanvankelijk weergegeven bereidingstijd is zuiver indicatief: de oven past de resterende tijd
tijdens de bereiding van het gerecht aan.
Voordat de bereidingstijd afloopt, vraagt de oven om te controleren of het gerecht de door u
gewenste bereidingsgraad heeft. Om dezelfde reden is het mogelijk om de bereidingstijd op het eind
van de bereiding handmatig te verlengen op het bedieningspaneel van de oven.
Bereiding bijna klaar
Controleer voedsel
Bereiding geëindigd op 19:45
Druk op ^ om te verlengen
BIJGELEVERDE ACCESSOIRES
BAKPLAAT
ROOSTER
OPVANGBAK
De opvangbak onderscheidt zich van de
bakplaat doordat hij dieper is.
In sommige recepten wordt gevraagd de
opvangbak onder het rooster te plaatsen
en deze te vullen met water, zodat vet
en olie die tijdens het roosteren van
vlees vrijkomen, opgevangen worden.
LASAGNE
Ingrediënten voor 6/8 porties
Voor de vleessaus:
500 g rundergehakt
800 g tomaten (gepelde tomaten of in grote stukken)
1 bouillonblokje
1 middelgrote ui
30 g boter
6-7 eetlepels olijfolie
1 glas rode wijn
selderij, wortel
zout
Voorbereiding: 2 uur
Bereiding*: 45-60 min
Aanbevolen schaal:
rechthoekige ovenschaal met
antiaanbaklaag
Suggesties en variaties:
• Als u lasagne met vis of groenten
bereidt, dan kan de melk vervangen
worden door groentenbouillon en de
boter door olijfolie.
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald
door de geselecteerde functie (6th Sense RECEPTEN)
STOOFSCHOTELS
500 g vers pastadeeg voor lasagne
180 g geraspte parmezaanse kaas
200 g kaas in stukjes
(bijvoorbeeld mozzarella, rookkaas, provola)
Voor het bereiden van 600 g bechamelsaus:
(u kunt ook kant-en-klare bechamelsaus uit de winkel
gebruiken)
50 g boter
60 g bloem
1 l melk
zout, nootmuskaat
Bereiding van de saus:
Hak de selderij, de wortel en de ui fijn en laat ze
fruiten in de olie en de boter.
Voeg het vlees toe en bak het rul. Blus af met de wijn,
laat deze verdampen en voeg daarna de tomaat, het
bouillonblokje en zout. Dek af pan en laat ongeveer
een uur op laag vuur bakken.
Bereiding van de bechamelsaus:
Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer goed, zodat
er geen klontjes ontstaan. Voeg beetje bij beetje de
melk toe en laat de saus koken terwijl u voortdurend
roert, tot de saus de gewenste dikte heeft. Breng de
saus op smaak met een snufje zout en nootmuskaat.
Vet de ovenschaal in. Verdeel twee eetlepels
tomatensaus over de bodem, leg een laag lasagnevellen
erover, bedek met tomatensaus, de bechamelsaus, de
in stukjes gesneden kaas en geraspte parmezaanse
kaas. Blijf deze lagen maken tot alle ingrediënten op
zijn.
Bedek de laatste laag met ruim bechamelsaus en
geraspte parmezaanse kaas en enkele klontjes boter.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie
“STOOFSCHOTELS” en daarna het recept “LASAGNE" en
bevestig uw keuze.
Opmerkingen
37
CANNELLONI MET VIS
Ingrediënten voor 4 porties
STOOFSCHOTELS
Voorbereiding: 40 min
Bereiding*: 30-40 min
Aanbevolen schaal:
rechthoekige ovenschaal met
antiaanbaklaag
Suggesties en variaties:
• De vulling van de cannelloni kan
worden vervangen door de vulling
van de pannenkoekjes (ricotta en
spinazie), maar de cannelloni moeten
bedekt worden door de bechamelsaus.
60 g prei
50 g selderij
400 g verse kabeljauw
200 g tomaatjes
15 g basilicum
30 g parmezaanse kaas
70 g tomatensaus
160 g pasta voor lasagne/cannelloni
olijfolie
zout, peper
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald
door de geselecteerde functie (6th Sense RECEPTEN)
Snijd de selderij en de prei in dunne reepjes en bak ze
in een pan met een beetje olijfolie. Voeg de in reepjes
gesneden kabeljauw toe, breng op smaak met zout en
peper en bak tot het vocht bijna verdampt is.
Blancheer de lasagnevellen en leg de visvulling over
de gehele lengte. Rol de pasta op, zodat u cannelloni
krijgt.
Verdeel enkele lepels tomatensaus over de bodem van
een ovenschaal, met een scheutje olijfolie.
Leg de cannelloni in de schaal en schenk de resterende
tomatensaus erover. Snijd de tomaatjes in vier parten,
snijd de basilicum fijn en verdeel alles over de
cannelloni. Bestrooi met parmezaanse kaas en zet in
de oven.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie
“STOOFSCHOTELS” en daarna het recept “CANNELLONI
MET VIS” en bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
38
GEGRATINEERDE PANNENKOEKJES
Ingrediënten voor 6 porties
Voor de vulling:
400 g ricotta
200 g verse spinazie
40 g parmezaanse kaas
zout, peper
1 ei
nootmuskaat
Voor de bechamelsaus:
50 g boter
60 g bloem
1l melk
zout, nootmuskaat
60 g parmezaanse kaas
Suggesties en variaties:
• De spinazie kan worden vervangen
door plakjes gebakken champignons.
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald
door de geselecteerde functie (6th Sense RECEPTEN)
STOOFSCHOTELS
Voorbereiding: 50 min
Bereiding*: 35-45 min
Aanbevolen schaal:
rechthoekige ovenschaal met
antiaanbaklaag
Voor de pannenkoekjes:
100 g bloem
250 ml melk
3 eieren
1 eetlepel olijfolie
zout, nootmuskaat
Bereid het beslag voor de pannenkoekjes door alle
ingrediënten bij elkaar te doen en goed te kloppen
met een garde. Laat het beslag minimaal 15 minuten
in de koelkast staan.
Bak de pannenkoekjes in een koekenpan met
antiaanbaklaag.
Blancheer de spinazie. Spoel ze af met koud water en
knijp het vocht eruit.
Snijd ze in kleinere stukjes en doe de ricotta, zout
en peper, nootmuskaat, eieren en parmezaanse kaas
erbij.
Vul de pannenkoekjes en sluit ze door ze dubbel te
vouwen.
Bereiding van de bechamelsaus:
Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer goed, zodat
er geen klontjes ontstaan. Voeg beetje bij beetje de
melk toe en laat de saus koken terwijl u voortdurend
roert, tot de saus de gewenste dikte heeft.
Breng de saus op smaak met een snufje zout en
nootmuskaat.
Verdeel wat saus over de bodem van een ovenschaal en
leg de pannenkoekjes erop. Bedek de pannenkoekjes
goed met de bechamelsaus en bestrooi het geheel met
parmezaanse kaas. Laat het gerecht gratineren in de
oven
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie
“STOOFSCHOTELS” en daarna het recept “GEGRAT.
PANNENKOEK” en bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
39
AUBERGINEGRATIN
Ingrediënten voor 6/8 porties
STOOFSCHOTELS
Voorbereiding: 50 min
Bereiding*: 40-50 min
Aanbevolen schaal:
rechthoekige vuurvaste schaal
(ongeveer 35 cm x 25 cm)
Suggesties en variaties:
• In de winkel zijn ingevroren
geroosterde aubergines verkrijgbaar.
Bij het gebruik van verse aubergines
kunt u deze eerst door de bloem
halen en vervolgens bakken, in plaats
van ze te roosteren.
4-5 aubergines (ongeveer 1,5 kg)
een grote ui
5-6 lepels olijfolie
800 g tomaten in grove stukken
350 g mozzarella
100 g geraspte parmezaanse kaas
verse basilicum
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald
door de geselecteerde functie (6th Sense RECEPTEN)
Snijd de aubergines in plakken (van ongeveer één
centimeter dik), bestrooi ze met zout en leg ze
ongeveer een uur op een theedoek. Rooster de
aubergines op de grill.
Fruit de ui in de olie, voeg de tomaat toe, bestrooi
met zout en laat dit ongeveer 40 minuten garen op
laag vuur.
Snijd de mozzarella in blokjes. Verdeel twee eetlepels
tomatensaus over de bodem van de ovenschaal, leg
hierover een laag aubergineplakken, een laag saus, wat
blokjes mozzarella, een laagje geraspte parmezaanse
kaas en een paar blaadjes basilicum. Blijf deze lagen
maken tot alle ingrediënten op zijn.
Bedek de laatste laag met tomatensaus en bestrooi
met geraspte parmezaanse kaas.
Kiesuithetmenu“RECEPTEN”decategorie“STOOFSCHOTELS”
en daarna het recept “AUBERGINEGRATIN" en bevestig
uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
40
VEGETARISCHE TAART
250 g vers bladerdeeg
450 g gemengde groenten: artisjokken, asperges en
champignons
150 g grofgemalen gruyère
3 eieren
200 ml slagroom
100 ml melk
zout, peper, paprikapoeder
Voorbereiding: 40 min
Bereiding*: 50-60 min
Aanbevolen schaal:
lage metalen taartvorm
(diameter ongeveer 28 cm)
Suggesties en variaties:
• Gebruik verse groenten van het seizoen. Als ze
fijngesneden worden is het niet nodig om ze eerst
te koken.
• De groentetaart kan worden gecombineerd
met gestoomde visfilet of worden geserveerd als
voorgerecht met een lauwe groentesaus (gebonden
preisaus, tomatensaus,
gebonden pompoensaus).
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald
door de geselecteerde functie (6th Sense RECEPTEN)
HARTIGE TAARTEN
Ingrediënten voor 6/8 porties
Kook de groenten enkele minuten in kokend water met
zout en giet ze af.
Bak de groenten enkele minuten in een koekenpan
met een beetje olie.
Bekleed de taartvorm met bakpapier. Rol het deeg uit
en bekleed de taartvorm. Verdeel de groenten erover
en bestrooi met de geraspte kaas.
Klop de eieren in een kom met de slagroom, melk,
zout, peper en paprikapoeder en giet dit gelijkmatig
over de groenten.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “HARTIGE
TAARTEN” en daarna het recept “VEGETARISCHE TAART"
en bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
41
QUICHE LORRAINE
HARTIGE TAARTEN
Ingrediënten voor 6/8 porties
Voorbereiding: 30 min
Bereiding*: 40-50 min
Aanbevolen schaal:
lage metalen taartvorm
(diameter ongeveer 30 cm)
Suggesties en variaties:
• U kunt de quiche ook met de volgende
ingrediënten bereiden:
- aardappelen en bacon
- prei en spek
- vis en artisjokken
- spinazie en zalm
250 g vers kruimeldeeg
150 g pancetta in blokjes
4 eieren
2 uien
10 g fijngehakte peterselie
200 ml melk
200 ml slagroom
100 g grofgemalen gruyère
zout, peper
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald
door de geselecteerde functie (6th Sense RECEPTEN)
Bekleed de taartvorm met bakpapier. Rol het
kruimeldeeg uit en bedek de taartvorm. Verdeel
de gebakken pancetta en de in olijfolie gefruite
gesnipperde ui over de bodem en bestrooi met de
kaas.
Klop de eieren in een kom met de slagroom en de melk
en voeg naar smaak zout en peper toe.
Giet het mengsel over de pancetta en garneer met
gehakte peterselie.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “HARTIGE
TAARTEN” en daarna het recept “QUICHE LORRAINE"
en bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
42
APPELTAART
4 appels
250 g bloem
50 g boter
1 snufje zout
80 ml koud water
10 g bakpoeder
100 g suiker
Voor de banketbakkersroom:
500 ml melk
2 eieren
10 g maïzena
50 g suiker
40 ml rum (facultatief)
1 zakje vanillesuiker
10 g bloem
gelatine
Voorbereiding: 50 min
Bereiding*: 75-90 min
Aanbevolen schaal:
lage metalen taartvorm
(diameter ongeveer 28 cm)
Suggesties en variaties:
• Verkruimel een paar droge
biscuitjes over het deeg voordat u de
banketbakkersroom erover giet om een
drogere taart te krijgen.
• Bestrooi de appels voor het bakken
licht met kaneel.
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald
door de geselecteerde functie (6th Sense RECEPTEN)
HARTIGE TAARTEN
Ingrediënten voor 6/8 porties
Bereiding van het deeg:
Meng de gezeefde bloem met het zout, voeg de zachte
boter, de suiker, het bakpoeder toe en daarna het
water toe en kneed tot een stevig deeg. Laat het deeg
ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
Bereiding van de banketbakkersroom:
Verwarm de melk met de vanillesuiker en haal hem van
het vuur. Meng in een andere kom de suiker, het ei, de
bloem en de maïzena. Voeg het eimengsel toe aan de
melk en blijf roeren op het vuur tot u een crème krijgt.
Voeg naar smaak de rum toe.
Bekleed de taartvorm met bakpapier. Rol het deeg uit
en bekleed de taartvorm.
Bestrijk het deeg met de banketbakkersroom.
Schil de appels en snij ze in schijfjes van ongeveer
een halve centimeter dik.
Leg de appelschijfjes op de taart en laat ze gedeeltelijk
overlappen, zodat de hele bovenkant bedekt is.
Laat de taart op het eind van de bereidingstijd
afkoelen en bestrijk hem eventueel met gelatine
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “HARTIGE
TAARTEN” en daarna het recept “APPELTAART” en
bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
43
PIZZA
Ingrediënten voor 1 bakplaat:
PIZZA
Voorbereiding: 2 uur
Bereiding*: 25-35 min
Aanbevolen schaal:
Bijgeleverde opvangbak en
bakplaat
Suggesties en variaties:
• Voor het bereiden van het pizzadeeg kunt
u verschillende soorten meel gebruiken, zoals
roggemeel, boekweitmeel, volkorenmeel, steeds in
de verhouding éénderde van de totale hoeveelheid
bloem.
• De pizza's kunnen naar eigen wens worden
belegd voordat ze in de oven gaan.
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald
door de geselecteerde functie (6th Sense RECEPTEN)
350 g bloem
200 ml water
18 ml olijfolie
14 g gist
7 g zout
3,5 g suiker
250 g gepureerde tomaat
150 g mozzarella
olijfolie, zout, oregano
Ingrediënten voor 2 bakplaten:
700 g bloem
400 ml water
35 ml olijfolie
25 g gist
13 g zout
7 g suiker
500 g gepureerde tomaten
300 g mozzarella
olijfolie, zout, oregano
Los de gist op in lauw water (ongeveer 35°C). Gebruik
de hoeveelheid water die aangegeven staat bij de
ingrediënten. Maak een bergje van de bloem op
een werkvlak en voeg het zout, de suiker en de olie
toe. Voeg beetje bij beetje het water toe en begin
te kneden. Kneed goed tot u een soepel en elastisch
deeg hebt. Doe het deeg in een kom die u afdekt met
een vochtige doek, en laat het 45 minuten rijzen in de
oven met de functie “RIJZEN”.
Maak intussen de tomatensaus met de olie, de oregano
en het zout. Rol het deeg als het gerezen is uit op de
ingevette bakplaat.
Bedek de pizza met de tomaat en stukjes mozzarella.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “PIZZA” en
daarna het recept “PIZZA” en “PIZZA 2 BAKPLATEN" en
bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
44
VARKENSKARBONADES
Ingrediënten voor 2/6 porties
Voorbereiding: 10 min plus 30
minuten voor het marineren
Bereiding*: 15-25 minuten
Aanbevolen schaal:
bijgeleverd rooster en opvangbak
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald
door de geselecteerde functie (6th Sense RECEPTEN)
VLEES
2/6 varkenskarbonades
olijfolie
knoflook
salie
rozemarijn
zout, peper
Hak de knoflook, rozemarijn en salie grof en doe ze in
een kom met olie en zout.
Leg de karbonades in de marinade en laat ze minimaal
30 minuten marineren.
Leg de karbonades op het rooster en plaats ze op
het vijfde niveau van de oven. Schenk ongeveer 1 l
water in de opvangbak en plaats deze op het tweede
niveau.
>De oven geeft aan wanneer u het vlees moet
omdraaien<
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “VLEES” en
daarna het recept “VARKENSKARBONADES” en bevestig
uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
45
VARKENSSCHENKEL
Ingrediënten voor 4/6 porties
VLEES
Voorbereiding: 10 min
Bereiding*: 90-110 min
Aanbevolen schaal:
bijgeleverde opvangbak
2/4 varkensschenkels (van circa 500 g per stuk)
600 ml witte wijn
4/5 eetlepels olijfolie
zout, peper
Suggesties en variaties:
• Laat het vlees voor het bereiden op
kamertemperatuur komen.
• Wrijf het vlees voor het bereiden
goed in met zout en peper.
• De jus kan worden gefilterd en op smaak worden
gebracht, eventueel met rozemarijn, en
bij het vlees worden geserveerd.
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald
door de geselecteerde functie (6th Sense RECEPTEN)
Leg de met zout en peper ingewreven schenkels op de
opvangbak.
Besprenkel ze met witte wijn en olie.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “VLEES”
en daarna het recept “VARKENSSCHENKEL” en bevestig
uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
46
LAMSBOUT
Ingrediënten voor 4/6 porties
Voorbereiding: 20 min
Bereiding*: 60-70 min
Aanbevolen schaal:
bijgeleverde opvangbak of bakplaat
Suggesties en variaties:
• Laat het vlees na het braden
minimaal tien minuten rusten, afgedekt met een
stuk bakpapier,
zodat de vleessappen goed verdeeld worden.
• De bout kan worden ontbeend door
het voorste stuk van het bot te verwijderen.
• Na het braden kan de lamsbout worden
ingesmeerd met mosterd. Laat hem dan nog
enkele minuten in de nog warme oven staan.
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald
door de geselecteerde functie (6th Sense RECEPTEN)
VLEES
1 lamsbout van ongeveer 2 kg
2 teentjes knoflook
zout, peper
Was de lamsbout en snijd overtollig vet weg. Snijd de
knoflook in stukjes en steek deze in het vlees. Wrijf
het vlees in met zout en peper.
Leg het vlees rechtstreeks op de met bakpapier beklede
opvangbak.
Plaats de opvangbak op het derde niveau.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “VLEES” en
daarna het recept “LAMSBOUT” en bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
47
KEBABS
Voorbereiding: 10 minuten plus
30 minuten voor het marineren
Bereiding*: 15-25 min
Aanbevolen schaal:
bijgeleverd rooster en opvangbak
VLEES
Suggesties en variaties:
• Het vlees kan vervangen worden
door stukjes vis van dezelfde grootte:
garnalen, inktvis, zalm, zeeduivel.
Ingrediënten voor 4/8 porties
4/8 vleesspiezen (wij adviseren geen worstjes te
nemen, omdat deze andere gaartijden hebben dan
vlees)
knoflook
salie
rozemarijn
olijfolie
zout, peper
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald
door de geselecteerde functie (6th Sense RECEPTEN)
Hak de knoflook, rozemarijn en salie grof en doe ze in
een kom met olie en zout.
Leg de spiezen in de marinade en laat ze minimaal 30
minuten marineren.
Leg de spiezen op het rooster en plaats ze op het
vijfde niveau van de oven.
Schenk ongeveer 1 l water in de opvangbak en plaats
deze op het tweede niveau.
>De oven geeft aan wanneer u het vlees moet
omdraaien<
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “VLEES” en
daarna het recept “KEBABS” en bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
48
GEBRADEN KIP
Ingrediënten voor 4/6 porties
Voorbereiding: 10 min
Bereiding*: 50-70 min
Aanbevolen schaal:
bijgeleverd rooster en opvangbak
Suggesties en variaties:
• Breng de kip voor het braden op smaak door
verse kruiden, een paar teentjes knoflook of een
sinaasappel- of citroenschil in de buikholte te
stoppen.
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald
door de geselecteerde functie (6th Sense RECEPTEN)
GEVOGELTE
1 kip van 1/1,5kg
knoflook
olijfolie
rozemarijn
salie
zout, peper
Was de kip en dep hem droog.
Stop wat gehakte verse kruiden, knoflook en zout en
peper in de buikholte van de kip.
Wrijf de kip licht in met olie en zout.
Leg de kip rechtstreeks op het rooster op het derde
niveau.
Schenk ongeveer 0,5 l water in de opvangbak en
plaats deze op het eerste niveau.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie
“GEVOGELTE” en daarna het recept “GEBRADEN KIP”
en bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
49
KIPPENBORST
Ingrediënten voor 4/8 porties
GEVOGELTE
Voorbereiding: 10 minuten plus
30 minuten voor het marineren
Bereiding*: 15-20 min
Aanbevolen schaal:
bijgeleverd rooster en opvangbak
Suggesties en variaties:
• De kipfilets kunnen ook koud worden
geserveerd, in blokjes of reepjes gesneden
met een groene salade en een lekkere
vinaigrette met balsamico-azijn of citrussap.
• De kipfilets kunnen worden vervangen door
kalkoenfilets van dezelfde grootte.
4/8 kipfilets, overlangs gesneden
(minimaal 1 cm dik)
olijfolie
knoflook
zout, peper
salie, rozemarijn
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald
door de geselecteerde functie (6th Sense RECEPTEN)
Hak de knoflook, rozemarijn en salie en doe ze in een
kom met olie en zout.
Leg de kipfilets in de marinade en laat ze minimaal 30
minuten marineren.
Leg de kipfilets op het rooster en plaats ze op het vijfde
niveau van de oven. Schenk ongeveer 1 l water in de
opvangbak en plaats deze op het tweede niveau.
>De oven geeft aan wanneer u het vlees moet
omdraaien<
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie
“GEVOGELTE” en daarna het recept “KIPPENBORST” en
bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
50
MEDITERRANE VIS
Ingrediënten voor 3/6 porties
Voorbereiding: 30 min
Bereiding*: 30-40 min
Aanbevolen schaal:
lage vuurvaste schaal
(lengte ongeveer 26 cm)
Suggesties en variaties:
• De goudbrasemfilets kunnen worden
vervangen door andere visfilets van
dezelfde afmetingen (zeebaars, schol,
kabeljauw)
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald
door de geselecteerde functie (6th Sense RECEPTEN)
VIS
3-6 goudbrasems van 350/400 g per stuk
150 g kerstomaatjes
130 g taggiasca-olijven
25 g verse basilicum
2 teentjes knoflook
100 ml witte wijn
zout, peper
Maak de vis schoon en verwijder het vel.
Vet een ovenschaal in met de olijfolie en leg de
visfilets erop, die u heeft gekruid met zout en peper.
Snijd de tomaatjes in kwarten en leg ze op de vis.
Voeg ook de olijven toe en de fijngehakte basilicum
en knoflook.
Bestrooi licht met zout. Besprenkel het gerecht met de
witte wijn en een scheutje olijfolie.
Zet in de oven.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “VIS” en
daarna het recept “VIS MEDIT. WIJZE” en bevestig uw
keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
51
ZALM MET KRUIDEN
Ingrediënten voor 4 porties
Voorbereiding: 20 min
Bereiding*: 15-25 min
Aanbevolen schaal:
lage vuurvaste schaal
(lengte ongeveer 26 cm)
VIS
Suggesties en variaties:
• Serveer de zalm met
gestoomde aardappelen om de smaak van
de vis goed te laten uitkomen.
600/700 g zalmfilet
10 g olijfolie
100 g witbrood of casinobrood
1 volle theelepel gedroogde tijm – of een paar takjes
verse tijm (10 g)
1 volle theelepel gedroogde basilicum – of, beter
nog, enkele verse blaadjes basilicum (15 g)
1 teentje knoflook
zout
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald
door de geselecteerde functie (6th Sense RECEPTEN)
Snijd de filets in 4/5 delen. Vet een ovenschaal in met
de helft van de olijfolie en leg de zalm erop, die u
gelijkmatig heeft ingewreven met zout en peper.
Hak het brood, basilicum, tijm en knoflook samen fijn
en verdeel dit rijkelijk over de zalm.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “VIS” en
daarna het recept “ZALM MET KRUIDEN” en bevestig
uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
52
VIS IN ZOUTKORST
Ingrediënten voor 4 porties
Voorbereiding: 40 min
Bereiding*: 40-50 min
Aanbevolen schaal:
bijgeleverde opvangbak of bakplaat
Suggesties en variaties:
• U kunt wat verse fijngehakte kruiden tussen
de visfilets doen.
• Serveer de vis met een zachte vissaus met
dille.
• Lekker met gestoomde aardappelen.
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald
door de geselecteerde functie (6th Sense RECEPTEN)
VIS
4 zeebaarzen of goudbrasems van 300 g per stuk
500 g fijn zout
500 g bloem
300 g water
roze peper
verse tijm
dille
peterselie
1 teentje knoflook
rozemarijn
majoraan
1 ei
Bereiden van de zoutkorst:
Meng de bloem, het zout, het water en alle zeer
fijngehakte kruiden door elkaar tot u een glad deeg
heeft.
Maak de vis schoon, verwijder het vel, dep hem goed
droog en fileer hem. Maak een laag van het zoutdeeg,
leg de vis erop, bestrijk de randen met het geklopte
ei en dek af met nog een laag zoutdeeg van ½ cm;
probeer de vorm van de vis te behouden. Bestrijk met
het losgeklopt ei en zet in de oven.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “VIS” en
daarna het recept “VIS IN ZOUTKORST” en bevestig
uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
53
GEBAKKEN AARDAPPELEN
Ingrediënten voor 4/6 porties
GROENTEN
Voorbereiding: 20 min
Bereiding*: 30-40 min
Aanbevolen schaal:
bijgeleverde opvangbak of
bakplaat
1,5 kg aardappelen
rozemarijn
olijfolie
zout
Suggesties en variaties:
• U kunt ook nieuwe aardappelen
gebruiken en deze met de schil
roosteren.
• Breng de aardappelen voor het
bakken op smaak met een paar
teentjes knoflook en een sjalotje.
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald
door de geselecteerde functie (6th Sense RECEPTEN)
Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukjes. Leg
ze in de opvangbak die u bekleed heeft met bakpapier.
Bestrooi de aardappelen met zout en rozemarijn.
Besprenkel met ruim olijfolie en meng goed.
>De oven geeft aan wanneer u de aardappelen moet
omscheppen<
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “GROENTEN”
en daarna het recept “GEB. AARDAPPELEN” en bevestig
uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
54
STRUDEL
Voorbereiding: 40 min
Bereiding*: 30-40 min
Aanbevolen schaal:
bijgeleverde opvangbak of bakplaat
GEGRATINEERDE
AARDAPPELEN
Voorbereiding: 30 min
Bereiding*: 55-65 min
Aanbevolen schaal:
vuurvaste schaal (lengte ongeveer 28 cm)
Ingrediënten voor 8 porties
Ingrediënten voor 4/6 porties
500 g bladerdeeg
1 ei
150 g kaas (toma of emmenthaler)
15 g basilicum
1 aubergine
2 courgettes
1 rode paprika
1 gele paprika
1 prei
2 trostomaten
1 kg aardappelen
150 g geraspte gruyère
200 ml melk
250 ml slagroom
40 g boter
1 teentje knoflook
15 g sjalot
zout, peper, nootmuskaat
N.B: als het nodig is om twee plakken deeg
te gebruiken om het gewenste gewicht te
krijgen, laat deze dan gedeeltelijk overlappen
om één rechthoekige lap te krijgen.
Snijd alle groenten in dunne reepjes en bak
ze enkele minuten in een koekenpan met
wat olijfolie. Zorg dat de groenten knapperig
blijven.
Laat ze afkoelen. Doe de reepjes kaas, stukjes
tomaat en basilicum erbij en breng op smaak
met zout en peper.
Rol het bladerdeeg uit en leg de groenten in
het midden.
Maak de randen van het deeg nat met geklopt
ei en vouw ze naar elkaar toe, zodat de vulling
dicht is.
Bestrijk de strudel met ei en bak hem op de
opvangbak die u bekleed heeft met bakpapier.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie
“GROENTEN” en daarna het recept “VEGETARISCHE
STRUDEL” en bevestig uw keuze.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne
plakken.
Fruit de fijngesnipperde sjalot en de knoflook
in een koekenpan met een klontje boter en
voeg de melk en de slagroom toe.
Vet de ovenschaal in en schik de aardappelen
erin. Schenk het slagroommengsel over de
aardappelen en breng op smaak met zout,
peper en nootmuskaat.
Bestrooi de aardappelen met de geraspte kaas.
Verdeel als laatste een paar klontjes boter over
het gerecht.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie
“GROENTEN” en daarna het recept “GEGRAT.
AARDAPPELEN” en bevestig uw keuze.
Suggesties en variaties:
• Serveer de strudel met een lichte saus van vers
gepureerde tomaat met basilicum.
Suggesties en variaties:
• Voeg voor de bereiding 150 g gebakken
champignons of een eetlepel gedroogde, geweekte
en in stukjes gesneden funghi porcini toe.
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald
door de geselecteerde functie (6th Sense RECEPTEN)
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald
door de geselecteerde functie (6th Sense RECEPTEN)
Opmerkingen
_____________________________________
GROENTEN
VEGETARISCHE
Opmerkingen
_____________________________________
55
GEGRATINEERDE TOMATEN
Ingrediënten voor 4/6 porties
GROENTEN
Voorbereiding: 30 min
Bereiding*: 30-40 min
Aanbevolen schaal:
vuurvaste schaal
(lengte ongeveer 26 cm)
Suggesties en variaties:
• Voeg naar smaak enkele blaadjes
munt toe.
• De gevulde tomaten kunnen koud
worden geserveerd als zomers voorgerecht.
4/8 trostomaten
130 g casinobrood zonder korst
15 g basilicum
10 g peterselie
½ teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
zout, peper
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald
door de geselecteerde functie (6th Sense RECEPTEN)
Snijd de tomaten doormidden en verwijder de
zaadjes.
Bestrooi ze met zout en zet ze omgekeerd op een
theedoek zodat ze overtollig vocht verliezen.
Maak de brood-kruidenvulling door het brood met de
peterselie, knoflook, olijfolie, zout en peper fijn te
malen met een staafmixer.
Vul de tomaten met het broodkruim en de kruiden en
zet ze in de ovenschaal.
Besprenkel met olijfolie en bak in de oven.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “GROENTEN”
en daarna het recept “GEGRATIN. TOMATEN” en
bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
56
GEGRATINEERDE GROENTEN
Ingrediënten voor 4/6 porties
Voor de bechamelsaus:
25 g boter
30 g bloem
500 ml melk
zout, nootmuskaat
Voorbereiding: 40 min
Bereiding*: 10-15 min
Aanbevolen schaal:
lage vuurvaste schaal
(lengte ongeveer 26 cm)
Suggesties en variaties:
• Vervang de gruyère door rookkaas.
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald
door de geselecteerde functie (6th Sense RECEPTEN)
GROENTEN
750 g groenten (b.v. broccoli, spruitjes, prei,
bloemkool, venkel)
40 g geraspte kaas (b.v. gruyère)
1 eetlepel paneermeel
klontjes boter (naar wens)
Was de groenten en snij ze in stukken. Kook ze enkele
minuten in kokend water met zout, giet ze af en dep
ze droog.
Bereiding van de bechamelsaus:
Vet de ovenschaal in en leg de groenten erin. Giet de
bechamelsaus erover.
Meng de kaas met het paneermeel en strooi dit over
de bechamelsaus.
Voeg naar wens klontjes boter toe.
Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer goed, zodat
u geen klontjes krijgt. Voeg beetje bij beetje de melk
toe en laat de saus koken.
Blijf roeren tot u de gewenste dikte heeft.
Breng de saus op smaak met een snufje zout en
nootmuskaat.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “GROENTEN”
en daarna het recept “GEGRATIN. GROENTEN” en
bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
57
GEVULDE PAPRIKA’S
Ingrediënten voor 8 porties
GROENTEN
Voorbereiding: 30 min
Bereiding*: 50-60 min
Aanbevolen schaal:
rechthoekige ovenschaal met
antiaanbaklaag
4 middelgrote paprika's
150 g worst
150 g rundergehakt
150 g fijngesneden ham
200 g oud brood of casinobrood
50 g Emmenthal, in stukjes
melk q.b.
2 teentjes knoflook
salie, rozemarijn, basilicum
olijfolie
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald
door de geselecteerde functie (6th Sense RECEPTEN)
Snijd de paprika's doormidden.
Verwijder de zaadlijsten en witte stukken.
Laat het brood weken in de melk en knijp het uit.
Meng het vlees, de ham, het brood, de kaas en de
kruiden door elkaar.
Vul de paprika's en leg ze in de schaal.
Besprenkel ze met olijfolie.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “GROENTEN”
en daarna het recept “GEVULDE PAPRIKA'S” en bevestig
uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
58
VRUCHTENTAART
Ingrediënten voor 6/8 porties
Voor de
banketbakkersroom:
500 ml melk
3 eidooiers
1 heel ei
125 g suiker
50 g bloem
1/2 zakje vanillesuiker
schil van een halve
citroen
fruit van het seizoen
gelatine
(naar wens)
Voorbereiding: 40 min
Bereiding*: 28-38 min
Aanbevolen schaal:
Lage taartvorm
(diameter 28 cm - 30 cm)
Suggesties en variaties:
• U kunt een laag cake
tussen de banketbakkersroom en het verse fruit
leggen.
• Voor een vlaai met jam bestrijkt u de vlaai voor
het bakken met een jam naar keuze (aardbeien-,
abrikozen-, vijgen- of perzikenjam) en decoreert u
deze met het resterende deeg.
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald
door de geselecteerde functie (6th Sense RECEPTEN)
DESSERTS
Voor het kruimeldeeg:
300 g bloem
1 heel ei en 2 dooiers
180 g boter
150 g suiker
geraspte citroenschil
1 snufje zout
1 zakje vanillesuiker
Bereiding van het deeg:
Meng de suiker met de zachte boter.
Voeg de eieren, het zout, de citroenschil en de bloem
toe en meng alles goed. Laat het deeg ongeveer
30 minuten rusten in de koelkast. Vet een taartvorm
in en bestuif deze met bloem.
Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm. Prik met
een vork wat gaatjes in het deeg.
Haal de bodem na het bakken uit de vorm en laat hem
afkoelen voordat u hem vult.
Bereiding van de banketbakkersroom:
Breng de melk met de citroenschil aan de kook.
Klop de eieren in een kom met de suiker, de bloem en
de vanillesuiker.
Giet beetje bij beetje de melk erbij. Breng de crème
opnieuw aan de kook en schakel het vuur uit. Laat de
room afkoelen, roer af en toe.
Snijd het fruit in stukjes.
Als de banketbakkersroom is afgekoeld, strijkt u deze
uit over de vlaaibodem. Decoreer met het fruit en
bestrijk met gelatine.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “DESSERTS”
en daarna het recept “VRUCHTENTAART” en bevestig
uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
59
APPELSTRUDEL
Ingrediënten voor 8/10 porties
DESSERTS
Voorbereiding: 40 min
Bereiding*: 30-40 min
Aanbevolen schaal:
bijgeleverde bakplaat voor zoet gebak
Suggesties en variaties:
• U kunt verschillende soorten appels gebruiken
en de hoeveelheid suiker aanpassen aan de
zoetheid van de appels.
• U kunt bladerdeeg
van volkorenbloem gebruiken.
• Een deel van de suiker kan worden vervangen
door honing.
• Een variant op de klassieke bereiding is de
perenstrudel, eenvoudig bereid met vers fruit,
suiker en stukjes chocolade.
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald
door de geselecteerde functie (6th Sense RECEPTEN)
500 g bladerdeeg (vers of diepvries), of 2 pakjes
bladerdeeg van 250 g (vers), uitgerold
400 g appels
50 g rozijnen
50 g geschaafde of gehakte amandelen
(of pijnboompitten)
40 g verkruimelde biscuitjes
60 g suiker
1 geraspte sinaasappelschil
100 g abrikozenjam
kaneel
1 heel ei
melk
N.B: als het nodig is om twee plakken deeg te
gebruiken om het gewenste gewicht te krijgen,
laat deze dan gedeeltelijk overlappen zodat u één
rechthoekige lap krijgt.
Laat de rozijnen weken in een beetje rum.
Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Laat de rozijnen
uitlekken en dep ze droog. Doe ze in een kom met de
appels, de amandelen, sinaasappelschil, verkruimelde
koekjes, suiker, kaneel en jam en meng alles goed.
Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak tot
een rechthoek die even groot is als de bakplaat.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg het deeg
erop. Leg de vulling op het midden van het deeg over
de hele lengte.
Maak de randen van het deeg nat met melk en vouw
ze naar elkaar toe, zodat de vulling bedekt is. Bestrijk
het oppervlak met een losgeklopt ei.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “DESSERTS”
en daarna het recept “APPELSTRUDEL" en bevestig uw
keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
60
PEREN-CHOCOLADETAART
Ingrediënten voor 6/8 porties
Voorbereiding: 30 min
Bereiding*: 45-55 min
Aanbevolen schaal: hoge ronde metalen
taartvorm (diameter ongeveer 26 cm)
Suggesties en variaties:
• De chocoladevlokken kunnen worden vervangen
door 80 g geschaafde amandelen.
• Een deel van de peren kan in parten worden
gesneden en in waaiervorm bovenop de taart
worden gelegd.
• Als de taart gemaakt wordt zonder chocola, kan
hij geserveerd worden met room en grappa.
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald
door de geselecteerde functie (6th Sense RECEPTEN)
DESSERTS
3 eieren
170 g suiker
150 g boter
250 g bloem
10 g bakpoeder
1 snufje zout
2/3 peren (circa 200 g)
1 zakje vanillesuiker
80 g chocoladevlokken
Klop de eieren, de suiker, de vanillesuiker en het zout
tot een schuimig mengsel.
Voeg de zachte boter toe en meng langzaam.
Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder toe.
Klop alles door elkaar tot u een glad beslag heeft.
Schil de peren, snijd ze in stukjes en roer ze door het
beslag. Voeg ook de chocoladevlokken toe.
Giet het beslag in een ingevette en met bloem
bestoven taartvorm.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “DESSERTS”
en daarna het recept “PEREN-CHOCOLADETAART” en
bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
61
MARMERCAKE
Ingrediënten voor 6/8 porties
Voorbereiding: 30 min
Bereiding*: 45-55 min
Aanbevolen schaal:
tulbandvorm (diameter 26 cm,
hoogte ongeveer 8/10 cm);
Of plumcakevorm (30 cm x 10 cm)
DESSERTS
Suggesties en variaties:
• Serveer de tulband met koffiesaus.
350 g bloem
150 g boter
180 g suiker
1 zakje vanillesuiker
200 ml melk
3 eieren
1 zakje gist
30 g cacaopoeder
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald
door de geselecteerde functie (6th Sense RECEPTEN)
Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker op
kamertemperatuur, tot u een crèmeachtig beslag
heeft. Voeg de zachte boter toe.
Zeef de bloem en voeg het bakpoeder toe.
Voeg beurtelings bloem en melk toe en meng goed,
tot u een stevig beslag heeft. Vet de tulbandvorm
in en bestuif deze met bloem. Giet de helft van het
beslag erin.
Voeg aan de andere helft van het beslag het gezeefde
cacaopoeder toe.
Giet de tweede helft van het beslag in de tulbandvorm
en draai met een vork door het beslag om een
marmereffect te krijgen.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “DESSERTS”
en daarna het recept “MARMERCAKE” en bevestig uw
keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
62
CHEESECAKE
Ingrediënten voor 6/8 porties
Voorbereiding: 30 min
Bereiding*: 38-50 min
Aanbevolen schaal:
hoge ronde metalen taartvorm
(diameter ongeveer 26 cm)
Suggesties en variaties:
• De bosvruchtenjam kan worden vervangen door: bramen-, bosbessen- of
frambozenjam.
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald
door de geselecteerde functie (6th Sense RECEPTEN)
DESSERTS
280 g droge biscuits
100 g boter
3 eieren
100 g suiker
280 g ricotta
bosvruchtenjam
Verkruimel de koekjes met uw handen in een kom.
Laat de boter smelten en voeg deze toe aan de
koekkruimels.
Bedek de bodem van een taartvorm met bakpapier en
strooi de koekkruimels hierop. Druk het mengsel goed
aan met een lepel.
Klop de eieren met de suiker en de ricotta en strijk
deze crème uit over de koekjesbodem.
Bakken in de oven en laten afkoelen.
Garneren met de jam.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “DESSERTS”
en daarna het recept “CHEESECAKE” en bevestig uw
keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
63
YOGHURTCAKE
Ingrediënten voor 6/8 porties
DESSERTS
Voorbereiding: 30 min
Bereiding*: 45-60 min
Aanbevolen schaal: hoge ronde
metalen taartvorm
(diameter ongeveer 26 cm)
Suggesties en variaties:
• De roggebloem kan worden
vervangen door volkorenbloem.
• Serveer de taart met yoghurt.
200 g suiker
3 eieren
200 g bloem
100 g roggebloem
125 g yoghurt
17 g bakpoeder
60 g olie
1 sinaasappel, sap en schil
zout
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald
door de geselecteerde functie (6th Sense RECEPTEN)
Klop de eieren met de suiker. Meng de twee soorten
bloem met het bakpoeder en het zout.
Voeg het bloemmengsel toe aan de eieren en voeg
de yoghurt, olie, sinaasappelsap en geraspte
sinaasappelschil toe. Meng het geheel goed. Vet een
taartvorm in en bestuif deze met bloem. Giet het
beslag erin.
Zet in de oven.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “DESSERTS”
en daarna het recept “YOGHURTCAKE” en bevestig uw
keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
64