Functiebeschrijving
27
Paneel
Achter het paneel bevindt zich het wa-
terreservoir en het condensreservoir.
Het paneel wordt geopend en gesloten
door op de sensortoets te tikken.
Het is uitgerust met een klembeveili-
ging. Als er bij het openen/sluiten van
het paneel weerstand optreedt, wordt
het proces afgebroken. Raak de hand-
greep van de deur niet aan bij het ope-
nen en sluiten van het paneel.
Waterreservoir
De maximale inhoud bedraagt 1,4liter,
de minimale inhoud 1,0liter. Er bevin-
den zich markeringen op het waterre-
servoir. De bovenste markering mag in
geen enkel geval worden overschreden.
Het waterverbruik is afhankelijk van het
voedingsmiddel en de bereidingstijd.
Tijdens de bereiding moet er eventueel
water worden bijgevuld. Als u de oven-
deur tijdens het gebruik opent, neemt
het waterverbruik toe.
Vul het waterreservoir voor elke berei-
ding met stoom tot het aangegeven
maximum.
Condensreservoir
Het toestel pompt de condens die bij
een bereiding ontstaat in het condens-
reservoir. De maximale inhoud is 1,4li-
ter.
Temperatuur
Sommige functies hebben een voorge-
programmeerde temperatuur. U kunt
deze voorgeprogrammeerde tempera-
tuur voor één enkele bereiding, een be-
reidingsstap of definitief binnen het
aangegeven bereikwijzigen. U kunt de
voorgeprogrammeerde temperatuur in
stappen van 5°C wijzigen, bij het sous-
vide bereiden in stappen van 1°C (zie
het hoofdstuk “Instellingen”, paragraaf
“Voorgeprogrammeerde temperaturen”).
Vochtigheid
De functieCombinatiegaren en de
toepassingOpwarmen werken met
een combinatie van ovenfunctie en
vochtigheid. U kunt de vochtigheids-
graad binnen het aangegeven bereik
voor een enkel bereidingsproces of een
bereidingsstap selecteren.
Afhankelijk van de ingestelde vochtig-
heid wordt vocht of verse lucht naar de
ovenruimte geleid. Bij de instelling
vochtigheid=0% wordt de maximale
hoeveelheid verse lucht aangevoerd en
geen luchtvochtigheid. Bij de instelling
vochtigheid=100% wordt geen verse
lucht aangevoerd en is de vochtigheids-
graad maximaal.
Sommige voedingsmiddelen geven
tijdens het bereidingsproces vocht af.
Het vocht afkomstig van het voedsel
wordt eveneens gebruikt voor het re-
gelen van de vochtigheidsgraad. Het
kan dus gebeuren dat bij een lage inge-
stelde vochtwaarde het stoomaggre-
gaat niet wordt geactiveerd.