Functiebeschrijving
27
Bedieningspaneel
Achter het bedieningspaneel bevinden
zich het waterreservoir en het con-
densreservoir. Het bedieningspaneel
wordt geopend en gesloten door aanra-
king van de sensortoets. Het paneel
heeft een klembeveiliging. Treedt er bij
het openen/sluiten van het paneel weer-
stand op, dan wordt het proces afge-
broken. Raak bij het openen en sluiten
van het paneel desondanks de boven-
kant van de deur niet aan.
Waterreservoir
De maximale inhoud bedraagt 1,4liter,
de minimale inhoud 1,0liter. Er bevin-
den zich markeringen op het waterre-
servoir. De bovenste markering mag in
geen geval worden overschreden.
Het waterverbruik is afhankelijk van het
gerecht en de bereidingstijd. Tijdens de
bereiding moet er eventueel water wor-
den bijgevuld. Als u de ovendeur tijdens
het gebruik opent, neemt het waterver-
bruik toe.
Vul het waterreservoir voor elke berei-
ding met stoom tot het aangegeven
maximum.
Condensreservoir
Het apparaat pompt de condens die bij
een bereiding ontstaat in het con-
densreservoir. De maximale inhoud is
1,4liter.
Temperatuur
Sommige functies hebben een voorge-
programmeerde temperatuur. U kunt
deze voorgeprogrammeerde tempera-
tuur voor een enkele bereiding, een be-
reidingsstap of permanent binnen het
aangegeven bereik wijzigen. U kunt de
voorgeprogrammeerde temperatuur in
stappen van 5°C wijzigen, bij het sous-
vide bereiden in stappen van 1°C (zie
het hoofdstuk “Instellingen”, paragraaf
“Voorgeprogrammeerde temperaturen”).
Vochtigheid
De functie Combi-koken en de toe-
passing Verwarmen werken met een
combinatie van ovenfunctie en vochtig-
heid. U kunt de vochtigheidsgraad bin-
nen het aangegeven bereik voor een
enkel bereidingsproces of een berei-
dingsstap selecteren.
Afhankelijk van de ingestelde vochtig-
heid wordt vocht of verse lucht naar de
ovenruimte geleid. Bij de instelling
vochtigheid=0% wordt de maximale
hoeveelheid verse lucht, maar geen
vocht aangevoerd. Bij de instelling
vochtigheid=100% wordt geen verse
lucht aangevoerd en is de vochtigheids-
graad maximaal.
Sommige levensmiddelen geven tijdens
het bereidingsproces vocht af. Dit vocht
wordt eveneens voor het regelen van de
vochtigheidsgraad gebruikt. Het kan
dus voorkomen dat bij een lage inge-
stelde vochtigheidswaarde het stoom-
aggregaat niet wordt geactiveerd.