Magimix Mash and purée kit Handleiding

Categorie
Accessoires voor het maken van koffie
Type
Handleiding
SOMMAIRE - INHOUDSOPGAVE - CONTENTS
Mode d’emploi
Descriptif 2
Utilisation 3
Nettoyage 5
Comment lire les recettes 5
Recettes
Purée maison 6
Purée de pommes de terre et panais 6
Purée de légumes rôtis 8
Aligot 8
Gnocchis «maison» à la crème de parmesan 9
Verrine pomme, poire au caramel et fromage blanc 10
Compote abricot, pomme, banane «façon crumble» 12
Gebruiksaanwijzing
Beschrijving 13
Gebruiksaanwijzing 14
Reiniging 16
Toelichting bij de recepten 16
Recepten
Zelfgemaakte aardappelpuree 18
Puree van aardappels en pastinaken 18
Puree van «Provençaals geroosterde» groenten 19
Aligot 19
«Zelfgemaakte» gnocchi met Parmezaanroom 20
Appel, peer karamelcompôte met kwark 22
Compôte van abrikozen, appel, banaan «in crumble stijl» 23
NL
FR
13
BESCHRIJVING
Trechter
Standaard deksel
Schoep
Hulpas
Deze kit is inclusief:
Fijne zeef
* Gebruik voor de XL modellen de
hulpas met XL erop
Motorblok
Kom
Zeefkom (met grove zeef)
XL deksel Gebogen deksel
XL hulpas*
XLXL
Hulpas
Zeefkom (met grove zeef)
XL hulpas*
XLXL
Schoep
Fijne zeef
De midi kom mag hier
niet gebruikt worden
Trechter
14
GEBRUIKSAANWIJZING
Verwijder de minikom en de midi-kom van uw keukenmachine.
Was de groenten of vruchten, snijd ze in
stukken en kook ze voor.
Plaats de zeefkom op de centrale as.
21
Breng de hulpas op zijn plaats. Let op, de
hulpassen verschillen naargelang u een
XL of niet-XL keukenmachine heeft (zie de
beschrijving op blz. 13).
5
Plaats er afhankelijk van het type groente of
fruit de fijne zeef in.
3
Breng de schoep op zijn plaats en klik deze
vast op de bodem van de zeefkom.
4
Plaats de deksel op de kom, verwijder de
aanduwer en draai de kom totdat deze
blokkeert. Zet de trechter op de invoerbuis.
6 7
KLIK !
15
GEBRUIKSAANWIJZING
Zet de machine aan en doe de voorbereide
groenten of fruit met kleine hoeveelheden
tegelijk in de trechter.
Gebruik indien nodig de spatel om de
resterende groenten omlaag te duwen. Laat
de machine draaien totdat alle ingrediënten
verwerkt zijn en schakel haar vervolgens uit.
98
Laat de machine aan het eind van de bereiding nog enkele minuten draaien om er
zeker van te zijn dat alle ingrediënten door de zeef gegaan zijn.
De zeefkom is van roestvrij staal en kan daarom heel heet worden. Gebruik pannenlappen
of isolerende keukenhandschoenen om hem beet te pakken.
Koop bij voorkeur speciaal voor puree geschikte aardappelen.
De voorbereiding niet laten afkoelen alvorens te verwerken.
16
REINIGING
TOELICHTING BIJ DE RECEPTEN
Trek altijd eerst de stekker uit het stopcontact voordat u uw apparaat schoonmaakt.
Alle elementen zijn losneembaar, om het schoonmaken te vergemakkelijken.
Was de losse onderdelen onmiddellijk na gebruik af in schoon water met afwasmiddel.
Opgedroogde resten van groenten en fruit zijn moeilijker te verwijderen.
Sommige voedingsmiddelen, zoals worteltjes, kleuren het plastic. Gebruik in plantaardige
olie gedrenkt keukenpapier om deze verkleuring te vervagen.
Moeilijkheid van het recept:
De meeste recepten kunt u met behulp van de tabel gemakkelijk aanpassen
naar gelang van het aantal personen en/of het apparaat dat u hebt.
De C3200 heeft namelijk een maximumcapaciteit voor 4 personen.
Maten: tl = theelepel - el = eetlepel
heel eenvoudig - eenvoudig - ingewikkelder
Zeefkom: verwijder de hulpas. Schraap
de kom met de spatel om zoveel mogelijk
resten te verwijderen.
Zeef, schoep en hulpas: neem ze uit elkaar
en gebruik een borsteltje om ze goed
schoon te maken. De toebehoren gewoon
in de vaatwasser wassen.
1
Om ernstige beschadiging van de kunststof onderdelen te voorkomen is het noodzakelijk om
een aantal voorzorgsmaatregelen in acht te nemen:
Vaatwasmachine: stel de laagste temperatuur in en schakel indien mogelijk de droogcyclus
uit (meestal > 60°C).
• Handmatig afwassen: laat de onderdelen niet te lang in water met afwasmiddel weken.
Schoonmaakmiddelen: controleer in de gebruiksvoorschriften of deze geschikt zijn voor
plastic artikelen.
Aantal personen
Keukenmachine
4 6 8
Compact 3200
Cuisine Système 4200
Cuisine Système 5200
2
18
Zelfgemaakte aardappelpuree
Aantal personen 4 6 8
Type foodprocessor 3200 4200 5200
Voorbereiding 10 min 10 min 10 min
Bereidingstijd 40 min 40 min 40 min
kruimige aardappelen (type bintje)
900 g 1,1 kg 1,3 kg
nootmuskaat
1 mespuntje 2 mespuntjes 3 mespuntjes
boter
40 g 50 g 60 g
melk
170 ml 200 ml 240 ml
zout, peper
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in de stoomkoker 40 min. (tot ze
gaar zijn).
Plaats de zeefkom (voorzien van de grove zeef) op uw keukenmachine, stel de machine
in werking en voer via de trechter met kleine hoeveelheden tegelijk de aardappelen in.
Laat de machine enkele minuten draaien.
Doe de puree over in een slakom, voeg de boter, melk en nootmuskaat toe en roer het
geheel met de spatel door. Voeg naar smaak peper en zout toe. Eet smakelijk!
De puree met de melk en de boter niet te lang doorroeren, want daardoor kan ze taai
worden.
Het type aardappels is heel belangrijk, let op dat u aardappels koopt die geschikt zijn
voor puree.
Puree van aardappels en pastinaken
Aantal personen 4 6 8
Type foodprocessor 3200 4200 5200
Voorbereiding 10 min 10 min 10 min
Bereidingstijd 40 min 40 min 40 min
pastinaken of witte wortels
500 g 600 g 720 g
kruimige aardappels (type bintje)
400 g 480 g 580 g
melk
40-80 ml 50-100 ml 60-120 ml
knoflookteentjes
2 3 4
nootmuskaat
1 mespuntje 2 mespuntjes 3 mespuntjes
zout, peper
Was en schil de aardappels en de pastinaken. Snijd de groenten met de 4 mm snijschijf
van de foodprocessor in plakken.
Maak de knoflookteentjes schoon.
Kook de groenten 40 min. in uw stoomkoker of anders in een pan met water en wat
zout. De groenten moet goed gaar zijn.
Stel uw foodprocessor voorzien van de zeefkom (met grove zeef) in werking en voer met
kleine hoeveelheden tegelijk de groenten in. Laat de machine enkele minuten draaien.
Gebruik indien nodig de spatel om de resterende groenten in de zeefkom omlaag te
duwen.
Doe de puree over in een slakom en voeg melk toe (totdat de gewenste dikte is bereikt).
Maak de puree op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Warm serveren.
19
Puree van «Provençaals geroosterde» groenten
Aantal personen 4 6 8
Type foodprocessor 3200 4200 5200
Voorbereiding 10 min 10 min 10 min
Bereidingstijd 45 min 45 min 45 min
butternut
450 g 600 g 650 g
bataten
450 g 600 g 650 g
knoflookteentjes
2 3 4
olijfolie
85 ml 100 ml 120 ml
zout
3 mespuntjes 4 mespuntjes 5 mespuntjes
versgemalen peper
2 slagen 3 slagen 4 slagen
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de bataten en schep de pitten uit de butternut.
Snijd de groenten in stukken van ongeveer 4 cm.
Schil de knoflookteentjes, verwijder de kiem en snijd ze in dunne schijfjes.
Leg de groenten en de knoflook in de braadslede van de oven, giet er rijkelijk olijfolie
over en bestrooi met zout en peper.
Zet de braadslede in de oven en laat de groenten in 45 min. gaar worden.
Wanneer de groenten gaar zijn, stelt u de foodprocessor voorzien van de zeefkom
(met de grove zeef) in werking en vult de trechter met de groenten. Duw met de spatel
de stukken groenten met kleine hoeveelheden tegelijk in de invoerbuis terwijl u de
machine laat draaien.
Wanneer er geen puree meer door de zeef komt, schakelt u de foodprocessor uit.
Duw de groenten indien nodig met de spatel omlaag.
Doe de puree over in een slakom en geef deze warm bij een visgerecht met saus.
Aligot
Aantal personen 4 6 8
Type foodprocessor 3200 4200 5200
Voorbereiding 30 min 30 min 30 min
Bereidingstijd 20-25 min 20-25 min 25-30 min
kruimige aardappels (type bintje)
830 g 1 kg 1,2 kg
verse Tomme kaas
330 g 400 g 480 g
knoflookteentjes
1 2 3
boter
60 g 75 g 90 g
room
85 ml 100 ml 120 ml
zout
peper
Volg het recept voor aardappelpuree (blz. 18).
Doe de puree over in een pan, voeg de boter, de fijngehakte (of gestampte) knoflook, zout en
peper toe.
Verwarm de pan op matig hoog vuur.
Snijd de Tomme kaas in kleine stukjes en voeg deze met kleine hoeveelheden tegelijk toe aan
de aardappelpuree onder voortdurend roeren met een houten pollepel. Roer net zolang tot de
kaas helemaal gesmolten is. De aligot is klaar wanneer deze een dik lint vormt.
Warm serveren met een groene salade en gegrilde verse worst.
20
«Zelfgemaakte» gnocchi met Parmezaanroom
Aantal personen 4 6 8
Type foodprocessor 3200 4200 5200
Voorbereiding 1h 1h 1h30
Bereidingstijd 5 min 5 min 5 min
kruimige aardappels (bintje)
630 g 750 g 900 g
meel
120 g 150 g 180 g
ei
1 1 2
eierdooier
1 1 2
lente-uitjes (facultatief)
1 2 3
geraspte parmezaanse kaas
85 g 100 g 120 g
geraspte emmentaler
40 g 50 g 60 g
crème fraiche
170 g 200 g 240 g
nootmuskaat
1 mespuntje 2 mespuntjes 3 mespuntjes
bieslook
8 sprietjes 10 sprietjes 12 sprietjes
zout
3 mespuntjes 4 mespuntjes 5 mespuntjes
peper
3 mespuntjes 4 mespuntjes 5 mespuntjes
Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
Kook de aardappels in een stoomkoker in 40 minuten gaar. Hebt u geen stoomkoker
dan kunt u ze ook in een pan met water en zout koken.
Wanneer de aardappels gaar zijn, stelt u de foodprocessor voorzien van de zeefkom
(met de grove zeef) in werking en vult de trechter met de aardappels. Duw de stukken
aardappel met de spatel in de invoerbuis terwijl u de machine laat draaien.
Wanneer er geen puree meer door de zeef komt, schakelt u de foodprocessor uit.
Duw de puree indien nodig met de spatel omlaag.
Doe de puree over in een slakom, voeg de eieren, de fijngesneden lente-uitjes, zout en
peper toe en meng alles goed dooreen.
Voeg beetje bij beetje het meel toe onder voortdurend roeren met de spatel totdat u
een homogeen deeg hebt.
Doe wat meel op uw handen, neem wat deeg en rol dit tot een 2 cm dikke rol. Snijd
de rol in enigszins rechthoekige stukken.
Rol elke gnocchi over de tanden van een vork om er groeven in te maken.
Kook de gnocchi met kleine hoeveelheden tegelijk in kokend water met zout. Ze zijn
gaar als ze aan het oppervlak komen.
Laat ondertussen in een pan op laag vuur de Parmezaanse kaas smelten in de crème
fraîche, waaraan u 2 eetlepels water hebt toegevoegd. Wanneer de saus homogeen
wordt, de nootmuskaat en gehakte bieslook toevoegen, en op smaak brengen met
peper en zout.
De gnocchi over diepe borden verdelen, de Parmezaanroom erover scheppen en
warm opdienen.
22
Appel, peer karamelcompôte
met kwark
Aantal personen 4 6 8
Type foodprocessor 3200 4200 5200
Voorbereiding 30 min 30 min 30 min
Bereidingstijd 15 min 15 min 20 min
appels
3 4 5
peren
2 3 4
citroen
1 2
gezouten boter
50 g 60 g 75 g
kristalsuiker
40 g 50 g 60 g
kwark
400 g 500 g 600 g
Schil de appels en peren en snijd ze in grove stukken.
Pers de citroen en meng het gesneden fruit in een slakom met het citroensap.
Verwarm een pan met dikke bodem op hoog vuur, voeg de kristalsuiker toe en laat dit
smelten totdat de karamel een hazelnootbruine kleur heeft.
Voeg al roerend de boter toe, gevolgd door de stukken fruit.
Laat op laag vuur 15 minuten koken.
Wanneer het fruit gaar is, stelt u de foodprocessor voorzien van de zeefkom (met
grove zeef) in werking en vult de trechter met het fruit. Duw het fruit met de spatel in
de invoerbuis terwijl u de machine laat draaien. Wanneer er geen vruchtencompote
meer door de zeef komt, schakelt u de machine uit. Duw het fruit indien nodig met de
spatel omlaag.
Vul glazen voor 2/3 met compote en voor 1/3 met kwark.
Zet de glazen 1 uur in de koelkast voordat u ze opdient.
23
Compôte van abrikozen, appel, banaan
«in crumble stijl»
Aantal personen 4 6 8
Type foodprocessor 3200 4200 5200
Voorbereiding 20 min 20 min 20 min
Bereidingstijd 40-45 min 40-45 min 45-50 min
abrikozen
8 10 12
appels
2 3 4
bananen
2 3 4
zakjes vanillesuiker
2 3
kristalsuiker
10 g 12 g 15 g
koekjes (speculaas of Petit Beurre kaakjes)
1 pak 1,5 pak 2 pakken
water
100 ml 120 ml 150 ml
Schil de appels en bananen en snijd ze in grove stukken, ontpit de abrikozen.
Doe het fruit in een pan met de kristalsuiker, het water en de vanillesuiker.
Laat op middelmatig vuur 10 minuten koken.
Verkruimel de koekjes in de kom voorzien van het metalen mes met behulp van de
«pulse» functie totdat u een resultaat hebt dat dichtbij crumble komt.
Wanneer het fruit gaar is, stelt u de foodprocessor voorzien van de zeefkom (met
grove zeef) in werking en vult de trechter met het fruit. Duw het fruit met de spatel in
de invoerbuis terwijl u de machine laat draaien.
Wanneer er geen vruchtencompote meer door de zeef komt, schakelt u de machine
uit. Duw het fruit indien nodig met de spatel omlaag.
Vul glazen voor 2/3 met compote en strooi hierop een laag koekkruimels van 1 à 2
cm dik.
Zet de glazen 1 uur in de koelkast voordat u ze opdient.

Documenttranscriptie

SOMMAIRE - INHOUDSOPGAVE - CONTENTS Fr Mode d’emploi Descriptif 2 Utilisation 3 Nettoyage 5 Comment lire les recettes 5 Recettes Purée maison  6 Purée de pommes de terre et panais  6 Purée de légumes rôtis  8 Aligot  8 Gnocchis «maison» à la crème de parmesan  9 Verrine pomme, poire au caramel et fromage blanc  10 Compote abricot, pomme, banane «façon crumble»  12 Nl Gebruiksaanwijzing Beschrijving Gebruiksaanwijzing Reiniging Toelichting bij de recepten Recepten Zelfgemaakte aardappelpuree  Puree van aardappels en pastinaken  Puree van «Provençaals geroosterde» groenten  Aligot  «Zelfgemaakte» gnocchi met Parmezaanroom  Appel, peer karamelcompôte met kwark  Compôte van abrikozen, appel, banaan «in crumble stijl» 13 14 16 16 18 18 19 19 20 22 23 BESCHRIJVING Trechter Standaard deksel XL deksel Gebogen deksel XL Hulpas XL hulpas* Schoep Deze kit is inclusief: Fijne zeef Trechter XL Zeefkom (met grove zeef) Kom Hulpas XL hulpas* Schoep Fijne zeef Zeefkom (met grove zeef) De midi kom mag hier niet gebruikt worden * Gebruik voor de XL modellen de hulpas met XL erop Motorblok 13 GEBRUIKSAANWIJZING Verwijder de minikom en de midi-kom van uw keukenmachine. 1 2 Was de groenten of vruchten, snijd ze in stukken en kook ze voor. Plaats de zeefkom op de centrale as. KLIK ! 14 3 4 Plaats er afhankelijk van het type groente of fruit de fijne zeef in. Breng de schoep op zijn plaats en klik deze vast op de bodem van de zeefkom. 5 6 Breng de hulpas op zijn plaats. Let op, de hulpassen verschillen naargelang u een XL of niet-XL keukenmachine heeft (zie de beschrijving op blz. 13). Plaats de deksel op de kom, verwijder de aanduwer en draai de kom totdat deze blokkeert. Zet de trechter op de invoerbuis. 7 GEBRUIKSAANWIJZING 8 9 Zet de machine aan en doe de voorbereide groenten of fruit met kleine hoeveelheden tegelijk in de trechter. Gebruik indien nodig de spatel om de resterende groenten omlaag te duwen. Laat de machine draaien totdat alle ingrediënten verwerkt zijn en schakel haar vervolgens uit. Laat de machine aan het eind van de bereiding nog enkele minuten draaien om er zeker van te zijn dat alle ingrediënten door de zeef gegaan zijn. De zeefkom is van roestvrij staal en kan daarom heel heet worden. Gebruik pannenlappen of isolerende keukenhandschoenen om hem beet te pakken. Koop bij voorkeur speciaal voor puree geschikte aardappelen. De voorbereiding niet laten afkoelen alvorens te verwerken. 15 REINIGING Trek altijd eerst de stekker uit het stopcontact voordat u uw apparaat schoonmaakt. Alle elementen zijn losneembaar, om het schoonmaken te vergemakkelijken. Was de losse onderdelen onmiddellijk na gebruik af in schoon water met afwasmiddel. Opgedroogde resten van groenten en fruit zijn moeilijker te verwijderen. Sommige voedingsmiddelen, zoals worteltjes, kleuren het plastic. Gebruik in plantaardige olie gedrenkt keukenpapier om deze verkleuring te vervagen. 1 2 Zeefkom: verwijder de hulpas. Schraap de kom met de spatel om zoveel mogelijk resten te verwijderen. Zeef, schoep en hulpas: neem ze uit elkaar en gebruik een borsteltje om ze goed schoon te maken. De toebehoren gewoon in de vaatwasser wassen. Om ernstige beschadiging van de kunststof onderdelen te voorkomen is het noodzakelijk om een aantal voorzorgsmaatregelen in acht te nemen: • Vaatwasmachine: stel de laagste temperatuur in en schakel indien mogelijk de droogcyclus uit (meestal > 60°C). • Handmatig afwassen: laat de onderdelen niet te lang in water met afwasmiddel weken. • Schoonmaakmiddelen: controleer in de gebruiksvoorschriften of deze geschikt zijn voor plastic artikelen. TOELICHTING BIJ DE RECEPTEN Moeilijkheid van het recept: Maten: heel eenvoudig - eenvoudig - ingewikkelder tl = theelepel - el = eetlepel De meeste recepten kunt u met behulp van de tabel gemakkelijk aanpassen naar gelang van het aantal personen en/of het apparaat dat u hebt. De C3200 heeft namelijk een maximumcapaciteit voor 4 personen. Aantal personen 4 6 8 Keukenmachine 16 Compact 3200 • Cuisine Système 4200 • • Cuisine Système 5200 • • • Zelfgemaakte aardappelpuree Aantal personen Type foodprocessor Voorbereiding Bereidingstijd kruimige aardappelen (type bintje) nootmuskaat boter melk zout, peper 4 3200 10 min 40 min 900 g 1 mespuntje 40 g 170 ml 6 4200 10 min 40 min 1,1 kg 2 mespuntjes 50 g 200 ml 8 5200 10 min 40 min 1,3 kg 3 mespuntjes 60 g 240 ml Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in de stoomkoker 40 min. (tot ze gaar zijn). Plaats de zeefkom (voorzien van de grove zeef) op uw keukenmachine, stel de machine in werking en voer via de trechter met kleine hoeveelheden tegelijk de aardappelen in. Laat de machine enkele minuten draaien. Doe de puree over in een slakom, voeg de boter, melk en nootmuskaat toe en roer het geheel met de spatel door. Voeg naar smaak peper en zout toe. Eet smakelijk! De puree met de melk en de boter niet te lang doorroeren, want daardoor kan ze taai worden. Het type aardappels is heel belangrijk, let op dat u aardappels koopt die geschikt zijn voor puree. Puree van aardappels en pastinaken Aantal personen Type foodprocessor Voorbereiding Bereidingstijd pastinaken of witte wortels kruimige aardappels (type bintje) melk knoflookteentjes nootmuskaat zout, peper 4 3200 10 min 40 min 500 g 400 g 40-80 ml 2 1 mespuntje 6 4200 10 min 40 min 600 g 480 g 50-100 ml 3 2 mespuntjes 8 5200 10 min 40 min 720 g 580 g 60-120 ml 4 3 mespuntjes Was en schil de aardappels en de pastinaken. Snijd de groenten met de 4 mm snijschijf van de foodprocessor in plakken. Maak de knoflookteentjes schoon. Kook de groenten 40 min. in uw stoomkoker of anders in een pan met water en wat zout. De groenten moet goed gaar zijn. Stel uw foodprocessor voorzien van de zeefkom (met grove zeef) in werking en voer met kleine hoeveelheden tegelijk de groenten in. Laat de machine enkele minuten draaien. Gebruik indien nodig de spatel om de resterende groenten in de zeefkom omlaag te duwen. Doe de puree over in een slakom en voeg melk toe (totdat de gewenste dikte is bereikt). Maak de puree op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Warm serveren. 18 Puree van «Provençaals geroosterde» groenten Aantal personen Type foodprocessor Voorbereiding Bereidingstijd butternut bataten knoflookteentjes olijfolie zout versgemalen peper 4 3200 10 min 45 min 450 g 450 g 2 85 ml 3 mespuntjes 2 slagen 6 4200 10 min 45 min 600 g 600 g 3 100 ml 4 mespuntjes 3 slagen 8 5200 10 min 45 min 650 g 650 g 4 120 ml 5 mespuntjes 4 slagen Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de bataten en schep de pitten uit de butternut. Snijd de groenten in stukken van ongeveer 4 cm. Schil de knoflookteentjes, verwijder de kiem en snijd ze in dunne schijfjes. Leg de groenten en de knoflook in de braadslede van de oven, giet er rijkelijk olijfolie over en bestrooi met zout en peper. Zet de braadslede in de oven en laat de groenten in 45 min. gaar worden. Wanneer de groenten gaar zijn, stelt u de foodprocessor voorzien van de zeefkom (met de grove zeef) in werking en vult de trechter met de groenten. Duw met de spatel de stukken groenten met kleine hoeveelheden tegelijk in de invoerbuis terwijl u de machine laat draaien. Wanneer er geen puree meer door de zeef komt, schakelt u de foodprocessor uit. Duw de groenten indien nodig met de spatel omlaag. Doe de puree over in een slakom en geef deze warm bij een visgerecht met saus. Aligot Aantal personen Type foodprocessor Voorbereiding Bereidingstijd kruimige aardappels (type bintje) verse Tomme kaas knoflookteentjes boter room zout peper 4 3200 30 min 20-25 min 830 g 330 g 1 60 g 85 ml 6 4200 30 min 20-25 min 1 kg 400 g 2 75 g 100 ml 8 5200 30 min 25-30 min 1,2 kg 480 g 3 90 g 120 ml Volg het recept voor aardappelpuree (blz. 18). Doe de puree over in een pan, voeg de boter, de fijngehakte (of gestampte) knoflook, zout en peper toe. Verwarm de pan op matig hoog vuur. Snijd de Tomme kaas in kleine stukjes en voeg deze met kleine hoeveelheden tegelijk toe aan de aardappelpuree onder voortdurend roeren met een houten pollepel. Roer net zolang tot de kaas helemaal gesmolten is. De aligot is klaar wanneer deze een dik lint vormt. Warm serveren met een groene salade en gegrilde verse worst. 19 «Zelfgemaakte» gnocchi met Parmezaanroom Aantal personen Type foodprocessor Voorbereiding Bereidingstijd kruimige aardappels (bintje) meel ei eierdooier lente-uitjes (facultatief) geraspte parmezaanse kaas geraspte emmentaler crème fraiche nootmuskaat bieslook zout peper 4 3200 1h 5 min 630 g 120 g 1 1 1 85 g 40 g 170 g 1 mespuntje 8 sprietjes 3 mespuntjes 3 mespuntjes 6 4200 1h 5 min 750 g 150 g 1 1 2 100 g 50 g 200 g 2 mespuntjes 10 sprietjes 4 mespuntjes 4 mespuntjes 8 5200 1h30 5 min 900 g 180 g 2 2 3 120 g 60 g 240 g 3 mespuntjes 12 sprietjes 5 mespuntjes 5 mespuntjes Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in een stoomkoker in 40 minuten gaar. Hebt u geen stoomkoker dan kunt u ze ook in een pan met water en zout koken. Wanneer de aardappels gaar zijn, stelt u de foodprocessor voorzien van de zeefkom (met de grove zeef) in werking en vult de trechter met de aardappels. Duw de stukken aardappel met de spatel in de invoerbuis terwijl u de machine laat draaien. Wanneer er geen puree meer door de zeef komt, schakelt u de foodprocessor uit. Duw de puree indien nodig met de spatel omlaag. Doe de puree over in een slakom, voeg de eieren, de fijngesneden lente-uitjes, zout en peper toe en meng alles goed dooreen. Voeg beetje bij beetje het meel toe onder voortdurend roeren met de spatel totdat u een homogeen deeg hebt. Doe wat meel op uw handen, neem wat deeg en rol dit tot een 2 cm dikke rol. Snijd de rol in enigszins rechthoekige stukken. Rol elke gnocchi over de tanden van een vork om er groeven in te maken. Kook de gnocchi met kleine hoeveelheden tegelijk in kokend water met zout. Ze zijn gaar als ze aan het oppervlak komen. Laat ondertussen in een pan op laag vuur de Parmezaanse kaas smelten in de crème fraîche, waaraan u 2 eetlepels water hebt toegevoegd. Wanneer de saus homogeen wordt, de nootmuskaat en gehakte bieslook toevoegen, en op smaak brengen met peper en zout. De gnocchi over diepe borden verdelen, de Parmezaanroom erover scheppen en warm opdienen. 20 Appel, peer karamelcompôte met kwark Aantal personen Type foodprocessor Voorbereiding Bereidingstijd appels peren citroen gezouten boter kristalsuiker kwark 4 3200 30 min 15 min 3 2 1 50 g 40 g 400 g 6 4200 30 min 15 min 4 3 1½ 60 g 50 g 500 g 8 5200 30 min 20 min 5 4 2 75 g 60 g 600 g Schil de appels en peren en snijd ze in grove stukken. Pers de citroen en meng het gesneden fruit in een slakom met het citroensap. Verwarm een pan met dikke bodem op hoog vuur, voeg de kristalsuiker toe en laat dit smelten totdat de karamel een hazelnootbruine kleur heeft. Voeg al roerend de boter toe, gevolgd door de stukken fruit. Laat op laag vuur 15 minuten koken. Wanneer het fruit gaar is, stelt u de foodprocessor voorzien van de zeefkom (met grove zeef) in werking en vult de trechter met het fruit. Duw het fruit met de spatel in de invoerbuis terwijl u de machine laat draaien. Wanneer er geen vruchtencompote meer door de zeef komt, schakelt u de machine uit. Duw het fruit indien nodig met de spatel omlaag. Vul glazen voor 2/3 met compote en voor 1/3 met kwark. Zet de glazen 1 uur in de koelkast voordat u ze opdient. 22 Compôte van abrikozen, appel, banaan «in crumble stijl» Aantal personen Type foodprocessor Voorbereiding Bereidingstijd abrikozen appels bananen zakjes vanillesuiker kristalsuiker koekjes (speculaas of Petit Beurre kaakjes) water 4 3200 20 min 40-45 min 8 2 2 2 10 g 1 pak 100 ml 6 4200 20 min 40-45 min 10 3 3 3 12 g 1,5 pak 120 ml 8 5200 20 min 45-50 min 12 4 4 3½ 15 g 2 pakken 150 ml Schil de appels en bananen en snijd ze in grove stukken, ontpit de abrikozen. Doe het fruit in een pan met de kristalsuiker, het water en de vanillesuiker. Laat op middelmatig vuur 10 minuten koken. Verkruimel de koekjes in de kom voorzien van het metalen mes met behulp van de «pulse» functie totdat u een resultaat hebt dat dichtbij crumble komt. Wanneer het fruit gaar is, stelt u de foodprocessor voorzien van de zeefkom (met grove zeef) in werking en vult de trechter met het fruit. Duw het fruit met de spatel in de invoerbuis terwijl u de machine laat draaien. Wanneer er geen vruchtencompote meer door de zeef komt, schakelt u de machine uit. Duw het fruit indien nodig met de spatel omlaag. Vul glazen voor 2/3 met compote en strooi hierop een laag koekkruimels van 1 à 2 cm dik. Zet de glazen 1 uur in de koelkast voordat u ze opdient. 23
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36

Magimix Mash and purée kit Handleiding

Categorie
Accessoires voor het maken van koffie
Type
Handleiding