Whirlpool AKZ9 6290 IX de handleiding

Type
de handleiding
NL
1
PRODUCTBESCHRIJVING
BEDIENINGSPANEEL
1. Bedieningspaneel
2. Ventilator
3. Circulair verwarmingselement
(niet zichtbaar)
4. Roostergeleiders
(het niveau staat aangegeven op
de voorkant van de
5. Deur
6. Bovenste verwarmingselement/
grill
7. Lamp
8. Punt voor aanbrengen van
gaarthermom
(indien bijgeleverd)
9. Identificatieplaatje
(niet verwijderen)
10. Onderste verwarmingselement
(niet zichtbaar)
1. LINKER DISPLAY
2. LAMPJES
Om de lamp aan/uit te zetten.
3. AAN/UIT
Om de oven aan en uit te zetten
en om een actieve functie op elk
gewenst moment te stoppen.
4. TERUG
Om bij het configureren van de
instellingen terug te keren naar het
vorige menu.
5. DRAAIKNOP / 6TH SENSE
TOETS
Draai de draaiknop rond om
de functies te doorlopen en
alle bereidingsparameters in te
stellen. Druk op
om functies
of parameters te selecteren,
in te stellen, toegang ertoe
te krijgen en te bevestigen
en ook om vervolgens het
bereidingsprogramma te starten.
6. TEMPERATUUR
Om de temperatuur in te stellen.
7. T I J D
Voor het instellen of wijzigen van
de tijd en het aanpassen van de
bereidingstijd.
8. START
Voor het starten van de functies
en de bevestiging van de
instellingen..
9. RECHTER DISPLAY
SNELLE REFERENTIE
GIDS
Lees voordat u het apparaat gaat gebruiken zorgvuldig de gids voor
Gezondheid en Veiligheid.
WIJ DANKEN U VOOR UW AANKOOP VAN
EEN WHIRLPOOL PRODUCT
Voor meer informatie en support, gelieve
uw product te registreren op
www.whirlpool.eu/register
WWW
U kunt de Veiligheidsinstructies en de Gids
voor Gebruik en Onderhoud downloaden
van onze website docs.whirlpool.eu en de
instructies aan de achterzijde van dit boekje
opvolgen.
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
1
2
3
4
5
9
10
7
6
1 2 5 6 93 4 7 8
8
2
ACCESSOIRES
ROOSTER OPVANGBAK BAKPLAAT
SCHUIFRAILS *
(ALLEEN BIJ BEPAALDE
MODELLEN)
GAARTHERMOM
(ALLEEN BIJ ENKELE MODELLEN)
Het aantal accessoires is afhankelijk van het aangeschafte
model.
Bij de Whirlpool Consumentenservice kunt u apart andere
accessoires aanschaen.
PLAATSEN VAN HET ROOSTER EN ANDERE
ACCESSOIRES
Schuif het rooster horizontaal over de geleiders en
zorg ervoor dat de zijde met de geheven rand naar
boven gericht is.
Andere accessoires, zoals de opvangbak en de
bakplaat, worden op dezelfde wijze als het rooster
horizontaal in de oven geschoven.
DE SCHUIFRAILS AANBRENGEN
(INDIEN AANWEZIG)
Verwijder de roostergeleiders uit de oven en
verwijder het beschermende plastic van de schuifrails.
Bevestig de bovenste klem
van de rail naar de
roostergeleider en schuif
deze zo ver mogelijk. Duw
de andere klem naar
beneden op zijn plaats.
Om de geleider vast te
zetten de onderkant van
de klem stevig tegen de
roostergeleider drukken.
Zorg ervoor dat de lopers
vrij kunnen bewegen.
Herhaal deze stappen bij de
andere roostergeleider op
hetzelfde niveau.
Let op: De schuifrails kunnen op elk niveau worden
gemonteerd.
DE GELEIDERS VAN HET ROOSTER VERWIJDEREN EN
TERUGPLAATSEN
. Om de roostergeleiders te verwijderen tilt u de
geleiders op en daarna trekt u het onderste deel
voorzichtig uit de zitting: De roostergeleiders kunnen
nu verwijderd worden.
. Om de geleiders opnieuw te plaatsen moeten ze
eerst terug in hun bovenste zitting worden geplaatst.
Houd ze rechtop, schuif ze in de ovenruimte en laat ze
dan in de juiste positie in de onderste zitting zakken.
NL
3
CONVENTIONEEL
Voor het bereiden van gerechten op één steunhoogte.
GRILL
Voor het grillen van karbonades, kebab en worstjes,
gratineren van groenten of om brood te roosteren. Voor
het grillen van vlees wordt geadviseerd de opvangbak te
gebruiken om het braadvet op te vangen: Plaats de bak
op één van de niveaus onder het rooster en voeg 500 ml
drinkwater toe.
HETE LUCHT
Voor het gelijktijdig bereiden van verschillende
gerechten op verschillende steunhoogtes (maximaal drie) die
dezelfde bereidingstemperatuur hebben. Met deze functie
worden er geen geuren van het ene naar het andere gerecht
overgebracht.
CONVECTIEBAKKEN
Voor de bereiding van vlees, bakken van taarten
met vullingen of roosteren van gevulde groenten op één
steunhoogte. Deze functie maakt gebruik van zachte
ventilatie met tussenpozen, waardoor het voedsel niet te veel
uitdroogt.
6
TH
SENSE FUNCTIES
STOOFSCHOTELS
Met deze functie wordt automatisch de beste temperatuur
en bereidingsmethode voor pastagerechten geselecteerd.
VLEES
Met deze functie wordt automatisch de beste temperatuur
en bereidingsmethode voor vlees geselecteerd. Met deze functie
wordt met tussenpozen de ventilator ingeschakeld op lage
snelheid, om te voorkomen dat het voedsel teveel uitdroogt.
MAXI COOKING
De functie selecteert automatisch de beste bereidingswijze
en -temperatuur voor de bereiding van grote stukken vlees (meer
dan 2,5 kg). Aanbevolen wordt om het vlees tijdens de bereiding
om te keren om een gelijkmatige bruining aan beide kanten
te verkrijgen. Het verdient de voorkeur het vlees zo nu en dan
vochtig te maken om het niet te erg te laten uitdrogen.
BROOD
Met deze functie wordt automatisch de beste temperatuur
en bereidingsmethode voor alle soorten brood geselecteerd.
PIZZA
Met deze functie wordt automatisch de beste temperatuur
en bereidingsmethode voor alle soorten pizza geselecteerd.
GEBAK EN TAARTEN
Met deze functie wordt automatisch de beste temperatuur
en bereidingsmethode voor alle soorten taart geselecteerd.
SPECIALE FUNCTIES
SNEL VOORVERWARMEN
Om de oven snel voor te verwarmen. Na
de voorverwarming zal de oven automatisch de
"Conventionele"-functie selecteren. Wacht tot het
einde van de voorverwarming alvorens het voedsel
in de oven te plaatsen.
TURBO GRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees
(lamsbouten, rosbief, hele kip). Er wordt geadviseerd
de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te
vangen: Plaats de pan op één van de niveaus onder
het rooster en voeg 500 ml drinkwater toe. Het
braadspit (indien aanwezig) kan met deze functie
worden gebruikt.
ECO HETELUCHT*
Gevulde braadstukken en stukken vlees op één
steunhoogte bereiden. Door zachte, intermitterende
luchtcirculatie wordt voorkomen dat het voedsel
teveel uitdroogt. Tijdens het gebruik van deze ECO-
functie blijft de verlichting tijdens de bereiding uit.
Voor het gebruik van de ECO-cyclus en daardoor een
optimaler stroomverbruik, mag de oven niet eerder
worden geopend dan dat het voedsel volledig
bereid is.
WARMHOUDEN
Voor het warm en krokant houden van zojuist
bereide gerechten.
RIJZEN
Voor het optimaal laten rijzen van zoet of
hartig deeg. Om de kwaliteit van het rijzen niet in
gevaar te brengen, de functie niet inschakelen als de
oven nog heet is na een bereidingscyclus.
AUTOMATISCHE REINIGING – PYRO
Voor het verwijderen van vetspatten, met een
cyclus bij zeer hoge temperatuur (ca. 500 °C).
U kunt kiezen tussen twee zelfreinigende cycli: A
complete cycle (PYRO) and a shorter cycle (ECO). Het
is raadzaam om de snellere cyclus op regelmatige
tijdstippen te gebruiken en de volledige cyclus
alleen als de oven erg vuil is.
FUNCTIES
* Functie gebruikt als referentie voor de verklaring van
energie-eciëntie in overeenstemming met Verordening
(EU) nr. 65/2014
4
HET APPARAAT VOOR HET EERST GEBRUIKEN
1. SELECTEREN VAN EEN FUNCTIE
Als de oven uitgeschakeld is wordt alleen de tijd op het display
weergegeven. Druk op
om de oven in te schakelen. Draai
aan de knop om de hoofdfuncties op het linker display te
bekijken. Selecteer een functie en druk op
.
Kies voor het selecteren van een subfunctie (indien aanwezig)
de hoofdfunctie en druk daarna op
om te bevestigen en
ga naar het functiemenu.
Draai aan de knop om de subfuncties op het rechter display
te bekijken. Selecteer een functie en druk op
om te
bevestigen.
2. DE FUNCTIE INSTELLEN
Nadat u de gewenste functie hebt geselecteerd kunt u de
instellingen wijzigen.
Op het display verschijnen de instellingen die in de juiste
volgorde kunnen worden gewijzigd.
TEMPERATUUR/GRILLNIVEAU
Wanneer het °C/°F pictogram knippert op het display draai
dan aan de knop om de waarde te veranderen, druk daarna op
om te bevestigen en ga verder met het wijzigen van de
instellingen die volgen (indien mogelijk).
DAGELIJKS GEBRUIK
1. DE TIJD REGELEN
Stel de tijd in wanneer u de oven voor de eerste keer aan zet.
Op het display gaan de twee cijfers die het uur aangeven
knipperen: Draai aan de knop om het uur in te stellen en druk
op
om te bevestigen.
Op het display gaan de twee cijfers die de minuten aangeven
knipperen. Draai aan de knop om de minuten in te stellen en
druk op
om te bevestigen.
Let op: Om het uur later te veranderen wanneer de oven uit staat
houdt u tenminste één seconde lang ingedrukt en herhaalt u
de bovenstaande stappen.
Wanneer de stroom voor langere tijd uitvalt moet u de tijd
mogelijk opnieuw instellen.
2. INSTELLINGEN
De meeteenheid, temperatuur (°C) en nominale stroom (16A)
kan eventueel worden gewijzigd.
Wanneer de oven uit staat houdt u
tenminste 5 seconden
lang ingedrukt.
Draai aan de selectieknop om de gewenste meeteenheid te
selecteren, druk daarna op
om te bevestigen.
Draai aan de selectieknop om de nominale stroom te
selecteren, druk daarna op
om te bevestigen.
Let op: De oven is geprogrammeerd voor het verbruik van
een niveau van elektrische stroom dat compatibel is met een
thuisnetwerk dat een kwalicatie van meer dan 3 kW (16 A) heeft:
Als uw huishouden een lager energieverbruik gebruikt, moet u
deze waarde (13 A) verlagen.
3. DE OVEN VERWARMEN
Een nieuwe oven kan geuren afgeven die tijdens het
productieproces zijn achtergebleven: dit is volkomen
normaal.
Voordat u begint met het bereiden van voedsel, raden
we daarom aan om de lege oven te verwarmen, om alle
mogelijke geuren te verwijderen.
Verwijder alle beschermende karton of transparante lm
uit de oven en verwijder eventuele accessoires aan de
binnenkant.
Verwarm de oven tot 200 °C gedurende ongeveer één
uur, ideaal met behulp van een functie met luchtcirculatie
(bijvoorbeeld "Hete lucht" of "Convectiebakken").
Volg de instructies voor de correcte instelling van de functie.
Let op: Het is raadzaam de ruimte te luchten na het eerste gebruik
van het apparaat.
NL
5
U kunt tegelijkertijd ook het grillniveau instellen (3 = hoog, 2 =
gemiddeld, 1 = laag).
Let op: Zodra de functie is gestart kunt u de temperatuur of het
grillniveau wijzigen door op te drukken of rechtstreeks aan de
knop te draaien.
DUUR
Wanneer het symbool knippert op de display, gebruik de
instelknop om de gewenste bereidingstijd in te stellen en druk
dan op
om te bevestigen.
Wanneer u de bereiding handmatig wilt beheren hoeft u geen
bereidingstijd in te stellen: Druk op
om te bevestigen en
de functie te starten.
In dit geval kunt u niet het einde van de bereidingstijd instellen
door een uitgestelde start te programmeren.
Let op: U kunt de bereidingstijd die al tijdens de bereiding is
ingesteld, door op te drukken: Draai aan de knop om het uur te
wijzigen en druk op om te bevestigen.
INSTELLEN VAN EINDE BEREIDING/
UITGESTELDE START
Bij veel functies kunt u, nadat u een bereidingstijd hebt
ingesteld het starten van de functie uitstellen door het
programmeren van de eindtijd.
Wanneer de eindtijd gewijzigd kan worden wordt op het
display weergegeven wanneer de functie afgelopen zou
moeten zijn, terwijl het
pictogram knippert.
Draai eventueel aan de knop om de gewenste eindtijd van de
bereiding in te stellen en druk dan op
om te bevestigen
en de functie te starten.
Zet het voedsel in de oven en sluit de deur: De functie start
automatisch na een tijdsperiode die berekend is om de
bereiding te laten eindigen op het uur dat u gekozen hebt.
Let op: Wanneer er een uitgestelde bereidingsstarttijd wordt
geprogrammeerd wordt de voorverwarmingsfase van de oven
uitgeschakeld. De oven zal de gewenste temperatuur geleidelijk
bereiken, wat betekent dat de bereidingstijden iets langer zijn dan in
de bereidingstabel staat vermeld.
Tijdens de wachttijd kunt u de knop gebruiken om de
geprogrammeerde eindtijd te wijzigen.
Druk op
of voor het wijzigen van de instellingen voor
temperatuur en bereidingstijd. Druk op om te bevestigen
wanneer het klaar is.
3. DE FUNCTIE INSCHAKELEN
Wanneer u alle gewenste instellingen toegepast hebt, druk op
om de functie te activeren.
U kunt op elk gewenst moment
ingedrukt houden om de
functie die momenteel actief is te onderbreken.
4. VOORVERWARMEN
Een aantal functies hebben een fase voor het voorverwarmen
van de oven: Zodra de functie is begonnen wordt op het display
aangegeven dat de voorverwarmingsfase is ingeschakeld.
Na deze fase is een signaal hoorbaar en toont de display dat de
oven de ingestelde temperatuur bereikt heeft.
Open nu de deur open, plaats het voedsel in de oven, sluit de
deur en start het bereiden door
in te drukken.
Let op: Het voedsel in de oven plaatsen vooraleer de fase van de
voorverwarming afgelopen is zal een negatief eect hebben op het
uiteindelijk resultaat van de bereiding.
Wanneer de deur tijdens de voorverwarmingsfase wordt geopend
zal het onderbreken worden onderbroken.
De bereidingstijd is exclusief de voorverwarmingsfase.
De door u gewenste temperatuur kan altijd met behulp van de
knop worden gewijzigd.
5. EINDE BEREIDINGSTIJD
Er klinkt een geluidssignaal en op het display wordt
aangegeven dat de bereiding klaar is.
Voor het verlengen van de bereidingstijd zonder de
instellingen te veranderen draait u aan de knop om een nieuwe
bereidingstijd in te stellen en drukt u op
.
. 6
th
SENSE FUNCTIES
HERSTEL TEMPERATUUR
Wanneer tijdens een bereidingscyclus de oventemperatuur
daalt omdat de deur is geopend wordt er voor het
herstellen van de originele temperatuur een speciale functie
ingeschakeld. Tijdens het herstel van de temperatuur geeft
het display een “slang-animatie” weer totdat de ingestelde
temperatuur is bereikt.
Wanneer er een geprogrammeerde bereidingscyclus aan de
gang is wordt de bereidingstijd verlengd, afhankelijk van hoe
lang de deur was geopend, voor het verkrijgen van de beste
resultaten.
6
. SPECIALE FUNCTIES
. AUTOMATISCHE REINIGING – PYRO
De accessoires moeten uit de oven worden gehaald voordat
u de Pyrofunctie inschakelt (ook de roostergeleiders).
Indien de oven onder een kookplaat is geïnstalleerd dient u
ervoor te zorgen dat alle branders of elektrische kookplaten
uitgeschakeld zijn tijdens de zelfreinigingscyclus.
Voor een optimale reiniging dient het ergste vuil met een
vochtige spons verwijderd te worden voordat de Pyrofunctie
wordt gebruikt. De Pyro-functie alleen uitvoeren wanneer het
apparaat erg vervuild is of tijdens het bereiden vieze geuren
afgeeft.
Gebruik de speciale functies
: draai aan de knop om te
selecteren op het menu en druk dan op
om te bevestigen.
Druk
om meteen de schoonmaak cyclus te starten, of
draai de knop om de korte cyclus te selecteren (ECO).
Druk op
om de reinigingscyclus onmiddellijk te starten of
druk op
om de eindtijd/uitgestelde start in te stellen.
De oven zal de schoonmaak cyclus starten en de deur zal
automatisch gesloten worden.
Tijdens de pyrolyse reiniging kan de ovendeur niet worden
geopend. Deze blijft vergrendeld totdat de temperatuur weer
op een acceptabel niveau is. Tijdens en na het uitvoeren van de
Pyrocyclus de ruimte luchten.
Let op: De duur en temperatuur van de reinigingscyclus kunnen niet
ingesteld worden.
. MET DE GAARTHERMOM (INDIEN BIJGELEVERD)
De bijgeleverde gaarthermom dient om de exacte
temperatuur in het voedsel te meten tijdens de bereiding.
De gaarthermom kan alleen in bepaalde bereidingsfuncties
worden gebruikt (Conventioneel, Hete lucht , Convectiebakken,
Turbo Grill , 6th Sense Vlees en 6th Sense Maxicooking ).
De correcte plaatsing van de
thermometer is belangrijk om
het gewenste bereidingsresultaat
te kunnen bereiken. Steek de
thermometer volledig in het malste
gedeelte van het stuk vlees, zonder
daarbij botten of vette gedeelten te
raken.
Voor gevogelte moet de thermometer
dwars, in het midden van de borst,
geplaatst worden, waarbij u er op moet
letten dat de punt niet in een holle
ruimte terecht komt. Indien het vlees erg onregelmatig
gevormd is, moet u de bereiding controleren voordat u het
gerecht uit te oven haalt. Sluit het uiteinde van de
thermometer aan in de uitsparing in de rechterwand van de
ovenruimte. Wanneer de gaarthermom op de ovenruimte
aangesloten wordt, gaat een zoemer af en het display geeft het
icoontje en de doeltemperatuur weer.
Als de gaarthermom wordt aangesloten tijdens de selectie van
een functie, schakelt het display over naar de
voorgeprogrammeerde doeltemperatuur van de
gaarthermometer.
Druk op
om de instellingen te starten. Draai de knop rond
om de doeltemperatuur van de gaarthermom in te stellen.
Druk op
om te bevestigen.
Draai de knop rond om de ovenruimtetemperatuur in te
stellen.
Druk op
of om te bevestigen en het
bereidingsprogramma te starten.
Tijdens het bereidingsprogramma geeft het display de
doeltemperatuur van de gaarthermom weer. Wanneer
het vlees de ingestelde doeltemperatuur bereikt, stopt het
bereidingsprogramma en het display geeft “End” weer.
Om het bereidingsprogramma opnieuw te starten vanaf “End
kunt u door aan de knop te draaien de doeltemperatuur van
de gaarthermom bijstellen zoals eerder uitgelegd wordt. Druk
op
of om te bevestigen en het bereidingsprogramma
opnieuw te starten.
Let op: tijdens een bereidingsprogramma met de gaarthermometer
kunt u aan de knop draaien om de doeltemperatuur van de
gaarthermom te veranderen. Druk op om de temperatuur van
de ovenruimte af te stellen.
De gaarthermom kan op elk ogenblik worden ingebracht,
ook tijdens een bereidingsprogramma. In dat geval dient u de
parameters van de bereidingsfunctie opnieuw in te stellen.
Als de gaarthermom niet compatibel is met een functie, schakelt
de oven het bereidingsprogramma uit en een alarmzoemer
gaat af. Koppel in dat geval de gaarthermom los of druk op
om een andere functie in te stellen. De uitgestelde start en de
voorverwarmingsfase kunnen niet met de gaarthermom worden
gebruikt.
. VERGRENDELING
Om de toetsen te vergrendelen houdt u
tenminste 5
seconden lang ingedrukt.
Doe dit opnieuw om de toetsen vrij te geven.
Let op: Het toetsenbord kan ook tijdens de bereiding worden
vergrendeld.
Om veiligheidsredenen kan de functie om het even wanneer
uitgeschakeld worden door in te drukken.
Raak de oven niet aan tijdens de Pyrocyclus.
Houd kinderen en dieren uit de buurt van de oven
tijdens en na het uitvoeren van de Pyrocyclus
(totdat de ruimte klaar is met luchten).
NL
7
LEZEN VAN DE BEREIDINGSTABEL
De tabel geeft een overzicht van de beste functie,
accessoires en het niveau voor het bereiden van
verschillende soorten gerechten. De bereidingstijden
gelden vanaf het moment dat het gerecht in de
oven wordt gezet, zonder de voorverwarmtijd
(indien nodig). De bereidingstemperaturen zijn bij
benadering en zijn afhankelijk van de hoeveelheid
voedsel en het type accessoire dat wordt gebruikt.
Gebruik eerst de laagste aanbevolen waarden. Als de
bereiding niet naar wens is, kunt u hogere waarden
gebruiken. Geadviseerd wordt om de bijgeleverde
accessoires te gebruiken en indien mogelijk
taartvormen en bakplaten van donker metaal. U kunt
ook vuurvaste of aardewerk pannen en accessoires
gebruiken; de bereidingstijden zijn dan iets langer.
HET TEGELIJKERTIJD BEREIDEN VAN
VERSCHILLENDE GERECHTEN
Met de functie "Hete Lucht" kunt u tegelijkertijd
verschillende gerechten bereiden (bijvoorbeeld: vis
en groenten) op verschillende steunhoogtes. Haal
de gerechten die klaar zijn uit de oven en laat de
gerechten die meer tijd nodig hebben in de oven
staan.
VLEES
U kunt elke soort ovenschaal of vuurvaste schaal
gebruiken die geschikt is voor de afmetingen van
het vlees. Schenk bij gebraden vlees bij voorkeur wat
bouillon in de schaal, waardoor het vlees tijdens de
bereiding vochtig wordt gehouden en meer smaak
krijgt. Houd er rekening mee dat er tijdens dit proces
stoom kan ontstaan. Laat het gebraden vlees na
afloop van de bereiding 10-15 min. in de oven rusten,
of dek het af met aluminiumfolie.
Als u stukken vlees wilt grillen, kies dan stukken
met een gelijke dikte, zodat het vlees gelijkmatig
gaar wordt. Zeer dikke stukken vlees hebben een
langere bereidingsduur. Zet het rooster op een
lagere steunhoogte om te voorkomen dat de korst
verbrandt. Draai het vlees om na tweederde van de
bereidingsduur. Open de deur voorzichtig want er kan
stoom naar buiten komen.
Geadviseerd wordt om een druippan met een halve
liter kraanwater direct onder het rooster waarop u het
voedsel hebt gelegd te plaatsen, om het bakvet op
te vangen. Vul indien nodig bij met water tijdens het
grillen.
DESSERT
Bak fijn gebak met de statische functie op één
steunhoogte.
Gebruik taartvormen van donker metaal en zet deze
altijd op het bijgeleverde rooster. Voor bereiding op
meerdere steunhoogtes selecteert u de functie met
ventilatie en zet u de taartvormen in zigzagvorm op
de roosters, zodat de lucht goed kan circuleren.
Om te controleren of de taart gaar is steekt u een
houten prikker in het midden van de taart. Als de
prikker er droog uitkomt, is de taart klaar.
Als u taartvormen met antiaanbaklaag gebruikt, vet
dan niet de randen in, omdat de taart dan mogelijk
niet goed rijst aan de zijkanten.
Als het gebak “opzwelt” tijdens het bakken, gebruik
dan de volgende keer een lagere temperatuur,
verminder bijvoorbeeld de hoeveelheid vocht of
meng het beslag voorzichtiger.
Gebruik, voor taarten met vochtige vulling of
bovenlaag (kwarktaart of vruchtentaarten) de functie
“Convectiebakken”. Als de bodem van de taart te
vochtig blijft, zet de taart dan op een lager niveau en
bestrooi de bodem met paneermeel of verkruimelde
koekjes voordat u de vulling erin schenkt.
PIZZA
Vet de pizzavorm licht in voor een knapperige bodem.
Verdeel na twee derde van de bereidingsduur de
mozzarella over de pizza.
RIJZEN
Dek het deeg altijd af met een vochtige doek voordat
u het in de oven legt. Deze functie verkort de rijstijd
met ongeveer een derde, vergeleken met rijzen op
kamertemperatuur (20-25°C). De rijstijd voor een
pizza is ongeveer één uur voor 1 kg deeg.
NUTTIGE TIPS
8
BEREIDINGSTABEL
RECEPT FUNCTIE
VOORVER-
WARMEN
TEMPERATUUR
(°C)
BEREIDINGSTIJD
(Min.)
NIVEAU
EN ACCESSOIRES
Taarten / Cakes
- 170 30 - 50
2
Ja 160 30 - 50
2
Ja 160 30 - 50
4
1
Gevulde taarten
(cheesecake, strudel, appeltaart)
- 160 – 200 30 - 85
3
Ja 160 – 200 35 - 90
4
1
Koekjes / Kleine taartjes
- 160 - 170 20 - 40
3
Ja 150 - 160 20 - 40
3
Ja 150 - 160 20 -40
4
1
Soesjes
- 180 - 200 30 - 40
3
Ja 180 - 190 35 - 45
4
1
Ja 180 - 190 35 - 45*
5
3 1
Meringues
Ja 90 110 - 150
3
Ja 90 130 - 150
4
1
Ja 90 140 - 160*
5
3 1
Pizza (Dun, dik, focaccia)
- 220 - 250 20 - 40
2
Ja 220 - 240 20 - 40
4
1
Ja 220 - 240 25 - 50*
5
3 1
Heel brood 0,5 kg - 180 - 220 50 - 70
2
Broodjes - 180 - 220 30 - 50
3
Brood Ja 180 - 220 30 - 60
4
1
Diepvriespizza's
- 250 10 - 20
2
Ja 250 10 - 20
4
1
Hartige taarten
(groentetaart, quiche)
Ja 180 - 190 45 - 60
2
Ja 180 - 190 45 - 60
4
1
Ja 180 - 190 45 - 70*
5
3 1
Pasteitjes / bladerdeeghapjes
Ja 190 - 200 20 - 30
3
Ja 180 - 190 20 - 40
4
1
Ja 180 - 190 20 - 40*
5
3 1
Lasagne/Hartige taartjes - 190 - 200 40 - 65
3
Gebakken Pasta/Cannelloni - 190 - 200 25 - 45
3
NL
9
RECEPT FUNCTIE
VOORVER-
WARMEN
TEMPERATUUR
(°C)
BEREIDINGSTIJD
(Min.)
NIVEAU
EN ACCESSOIRES
Lamsvlees / kalfsvlees / rundvlees /
varkensvlees
1 kg
- 190 - 200 60 - 90
3
Gebr. varkensvlees met korst 2 kg - 170 110 - 150
2
Kip / Konijn / Eend 1 kg - 200 - 230 50 - 80 **
3
Kalkoen / gans 3 kg - 190 - 200 90 - 150
2
Vis uit de oven / in folie
(let, heel)
Ja 180 - 200 40 - 60
3
Gevulde groenten
(tomaten, courgettes, aubergines)
Ja 180 - 200 50 - 60
2
Toast - 3 (hoog) 3 - 6
5
Vislet / moten vis - 2 (Medium) 20 - 30***
4
3
Worstjes / Kebab / spareribs /
hamburgers
-
2 - 3
(Medium -
Hoog)
15 - 30***
5
4
Gebraden kip 1-1,3 kg - 2 (Medium) 55 - 70**
2
1
Rosbief rosé 1 kg - 2 (Medium) 35 - 50**
3
Lamsbout / schenkel - 2 (Medium) 60 - 90**
3
Geb. aardappelen - 2 (Medium) 35 - 55**
3
Gegratin. groenten - 3 (hoog) 10 - 25
3
Complete maaltijd: Vruchtentaart
(niveau 5) / lasagne(niveau 3) /
vlees
(niveau 1)
Ja 190 40 - 120*
5
3 1
Lasagne en vlees Ja 200 50 - 120*
4
1
Vlees en aardappelen Ja 200 45 - 120*
4
1
Vis & Groenten Ja 180 30 - 50
4
1
Gevulde braadstukken - 200 80 - 120*
3
Vleesstukken
(konijn, kip, lam
- 200 50 - 120*
3
* Geschatte tijdsduur: Gerechten kunnen op verschillende tijdstippen afhankelijk van de persoonlijke voorkeur uit de oven worden verwijderd.
**Draai het voedsel na twee derde van de bereidingstijd om (indien nodig).
*** Draai het vlees halverwege de bereidingstijd om.
Let op: De 6th Sense functie “Gebak en taarten gebruikt alleen de bovenste en de onderste verwarmingselementen zonder heteluchtcirculatie.
De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
FUNCTIES
Conventioneel Grill Turbo Grill Hete lucht Convectiebakken Eco HeteLucht
AUTOMATISCHE
FUNCTIES
Stoofschotels Vlees Maxi Cooking Brood Pizza Gebak en taarten
ACCESSOIRES
Rooster
Ovenschaal of taartvorm
op het rooster
Opvangbak / Bakplaat of
ovenschaal op rooster
Druipplaat / Ovenschaal
Opvangbak met 500 ml
water
10
EXTERNE OPPERVLAKKEN
Reinig de oppervlakken met een vochtig
microvezeldoekje. Als ze zeer vuil zijn, voeg dan een
paar druppels neutraal afwasmiddel toe aan het
water. Droog af met een droge doek.
Gebruik geen bijtende of schurende
reinigingsmiddelen. Als een dergelijk product per
ongeluk in contact komt met de oppervlakken het
apparaat, verwijder het dan onmiddellijk met een
vochtig microvezeldoekje.
INTERNE OPPERVLAKKEN
Na elk gebruik moet de oven afkoelen en dan
gereinigd worden, bij voorkeur wanneer die nog
warm is, om afzettingen of vlekken veroorzaakt door
voedselresten te verwijderen. Laat voor het drogen
van condens die zich heeft gevormd vanwege het
breiden van voedsel met een hoog vochtgehalte de
oven volledig afkoelen en veeg het af met een doek
of spons.
Als hardnekkig vuil zich op de interne
oppervlakken bevindt, is het raadzaam de functie
automatische reiniging uit te voeren voor optimale
reinigingsresultaten.
Om de oven gemakkelijker te kunnen reinigen, kan
de deur worden verwijderd.
ACCESSOIRES
Laat de accessoires na gebruik weken in water met
afwasmiddel. Pak ze vast met handschoenen als
ze nog heet zijn. Voedselresten kunnen met een
afwasborstel of met een sponsje worden verwijderd.
Zorg ervoor dat de oven afgekoeld
is vooraleer te onderhouden of te
reinigen.
Gebruik geen stoomreinigers.
Gebruik geen staalwol,
schuursponsjes of schurende/
bijtende reinigingsproducten, omdat
deze het oppervlak van het apparaat
kunnen beschadigen.
Draag beschermende handschoenen.
De oven moet worden losgekoppeld
van het elektriciteitsnet voordat
u onderhoudswerkzaamheden
uitvoert.
ONDERHOUD EN REINIGING
VERVANGEN VAN HET LAMPJE
1. Koppel de oven los van de netvoeding.
2. Schroef het beschermkapje van de lamp, vervang
de lamp en schroef het beschermkapje weer op de
lamp.
3. Sluit de oven weer aan op de netvoeding.
Let op: Gebruik alleen gloeilampen van 25-40 W/230~V
type E-14, T300°C, of halogeenlampen van 20-40 W/230~V
type G9, T300°C. De lamp die in het product wordt gebruikt
is speciek ontworpen voor huishoudapparaten en is niet
geschikt voor ruimteverlichting (EC-Richtlijn Nr. 244/2009).
De lampjes zijn verkrijgbaar bij de Consumentenservice.
- Raak de halogeenlampen niet met blote handen aan omdat
vingerafdrukken ze kunnen beschadigen. Gebruik de oven
niet voordat het beschermkapje is teruggeplaatst.
NL
11
DE DEUR VERWIJDEREN EN TERUGPLAATSEN
1. Om de deur te verwijderen opent u deze volledig
en brengt u de vergrendelingen naar beneden totdat
ze ontgrendeld zijn.
2. Sluit de deur zo ver mogelijk.
Houd de deur stevig met beide handen beet – niet
vasthouden aan de handgreep.
Verwijder de deur door deze te blijven sluiten en
tegelijkertijd omhoog te trekken totdat het loshaakt.
Zet de deur opzij en laat deze op een zachte
ondergrond rusten.
a
b
~15°
3. Monteer de deur opnieuw door deze te bewegen
in de richting van de oven, de haken van de
scharnieren uit te lijnen met de zitting en het
bovenste deel op de zitting vast te zetten.
4. Laat de deur zakken en doe deze vervolgens
volledig open.
Breng de vergrendelingen omlaag naar hun
oorspronkelijke positie: Zorg ervoor dat ze volledig
naar beneden staan.
b
a
Zachtjes drukken, om te controleren of de
vergrendelingen in de juiste positie staan.
“CLICK”
5. Probeer de deur te sluiten en controleer of het in
lijn met het bedieningspaneel is. Als dit niet het geval
is herhaalt u de bovenstaande stappen: Als het niet
goed werkt kan de deur beschadigd raken.
b
a
12
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven werkt niet. Stroomonderbreking.
Koppel het los van het
elektriciteitsnet.
Controleer of het elektriciteitsnet spanning
heeft en of de oven is aangesloten.
Zet de oven uit en weer aan, om te
controleren of het probleem opgelost is.
De deur is geblokkeerd. Storing aan het deurslot.
Reinigingscyclus bezig.
Zet de oven aan en weer uit, om te
controleren of het probleem is opgelost.
Wacht totdat de functie voltooid is en de
oven is afgekoeld.
Op de display verschijnt de
letter "F" gevolgd door een
nummer of letter.
Softwareprobleem. Neem contact op met de dichtstbijzijnde
Consumentenservice en vermeld het nummer
dat volgt op de letter "F".
PRODUCT
WWW
De productfiche met energiegegevens van dit
apparaat kan gedownload worden van de Whirlpool
website docs.whirlpool.eu
HOE DE GIDS VOOR GEBRUIK EN ONDERHOUD
VERKRIJGEN
>
WWW
Download de Gids voor Gebruik en
Onderhoud op onze website
docs.whirlpool.eu (u kunt deze QR-code
gebruiken), onder vermelding van de
handelscode van het product.
> U kunt ook contact opnemen met onze
Consumentenservice.
CONTACT OPNEMEN MET
CONSUMENTENSERVICE
Onze contactgegevens staan in de
garantiehandleiding.
Wanneer u contact
opneemt met de
Consumentenservice
gelieve de codes te
vermelden die op het
identificatieplaatje van
het apparaat staan.
Model: xxxXXXXxx
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
XX
X
XX
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
400011103167
Gedrukt in Italië.
PROBLEEMOPLOSSING
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Whirlpool AKZ9 6290 IX de handleiding

Type
de handleiding