3
NL
FUNCTIES
Download de Gids voor Gebruik en Onderhoud op
docs.bauknecht.eu voor meer informatie
CONVENTIONEEL
Voor het bereiden van gerechten op één
steunhoogte.
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiesen
en worstjes, gratineren van groenten of om
brood te roosteren. Voor het grillen van vlees wordt
geadviseerd de opvangbak te gebruiken om het
braadvet op te vangen: plaats de pan op één van de
niveaus onder het rooster en voeg 500 ml water toe.
HETE LUCHT
Voor het gelijktijdig bereiden van verschillende
gerechten op verschillende steunhoogtes
(maximaal drie) die dezelfde bereidingstemperatuur
hebben. Met deze functie worden er geen geuren van
het ene naar het andere gerecht overgebracht.
CONVECTIEBAKKEN
Voor de bereiding van vlees, bakken van
taarten met vullingen of roosteren van gevulde
groenten op één steunhoogte. Deze functie maakt
gebruik van zachte ventilatie met tussenpozen,
waardoor het voedsel niet te veel uitdroogt.
AUTOMATISCHE FUNCTIES
STOOFSCHOTELS
Met deze functie wordt automatisch de beste
temperatuur en bereidingsmethode voor
pastagerechten geselecteerd.
VLEES
Met deze functie wordt automatisch de beste
temperatuur en bereidingsmethode voor
vlees geselecteerd. Met deze functie wordt met
tussenpozen de ventilator ingeschakeld op lage
snelheid, om te voorkomen dat het voedsel teveel
uitdroogt.
MAXI COOKING
De functie selecteert automatisch de beste
bereidingswijze en -temperatuur voor de
bereiding van grote stukken vlees (meer dan 2,5 kg).
Aanbevolen wordt om het vlees tijdens de bereiding
om te keren om een gelijkmatige bruining aan beide
kanten te verkrijgen. Het verdient de voorkeur het
vlees zo nu en dan vochtig te maken om het niet te
erg te laten uitdrogen.
BROOD
Met deze functie wordt automatisch de beste
temperatuur en bereidingsmethode voor alle
soorten brood geselecteerd.
PIZZA
Met deze functie wordt automatisch de beste
temperatuur en bereidingsmethode voor alle
soorten pizza geselecteerd.
GEBAK EN TAARTEN
Met deze functie wordt automatisch de beste
temperatuur en bereidingsmethode voor alle
soorten taart geselecteerd.
SPECIALE FUNCTIES
SNEL VOORVERWARMEN
Om de oven snel voor te verwarmen. Na de
voorverwarming zal de oven automatisch de
"Conventionele"-functie selecteren.
Wacht tot het einde van de voorwarming alvorens het
voedsel in de oven te plaatsen.
TURBO GRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees
(lamsbouten, rosbief, hele kip). Er wordt
geadviseerd de opvangbak te gebruiken om het
braadvet op te vangen: plaats de pan op één van de
niveaus onder het rooster en voeg 500 ml water toe.
Het braadspit (indien aanwezig) kan met deze functie
worden gebruikt.
ECO HETELUCHT*
Gevulde braadstukken en stukken vlees op
één steunhoogte bereiden. Door zachte,
intermitterende luchtcirculatie wordt voorkomen dat
het voedsel teveel uitdroogt. Wanneer deze functie
in gebruik is zal het ECO licht tijdens de bereiding
uitgeschakeld blijven, maar het kan weer tijdelijk
worden ingeschakeld door te drukken op de OK-toets.
Voor het gebruik van de ECO-cyclus en daardoor een
optimaler stroomverbruik, mag de oven niet eerder
worden geopend dan dat het voedsel volledig bereid
is.
WARMHOUDEN
Voor het warm en krokant houden van zojuist
bereide gerechten.
RIJZEN
Voor het optimaal laten rijzen van zoet of hartig
deeg. Om de kwaliteit van het rijzen niet in
gevaar te brengen, de functie niet inschakelen als de
oven nog heet is na een bereidingscyclus.
. AUTOMATISCHE REINIGING – PYRO
Voor het verwijderen van kookresten met een
extra hoge temperatuurcyclus (ca. 500°C). U
kunt kiezen tussen twee zelfreinigende cyclussen: een
volledige cyclus (PYRO) en een kortere cyclus (ECO).
Het is raadzaam om de snellere cyclus op regelmatige
tijdstippen te gebruiken en de volledige cyclus alleen
als de oven erg vuil is.
* Functie gebruikt als referentie voor de verklaring van
energie-eciëntie in overeenstemming met Verordening
(EU) nr.65 / 2014
WWW