NL30
Nederlands
Gebruik van het toestel
C
Verpak de voedingsmiddelen in
kwaliteitsrecipiënten die geschikt zijn voor
voeding, om de uitwisseling van bacteriën
tussen voedingsmiddelen te voorkomen.
Wacht tot bereidingen afgekoeld zijn
alvorens deze in de koelkast te plaatsen.
DIEPVRIESCOMPARTIMENT
Het diepvriezercompartiment biedt de
mogelijkheid om verse producten in te
vriezen en diepgevroren producten te
bewaren.
De hoeveelheid in te vriezen
voedingsmiddelen die aangegeven staat
op het typeplaatje mag niet overschreden
worden.
Indien u toch meer voedingsmiddelen wil
invriezen, dient u dit in verschillende fases
te doen.
Verse producten invriezen
• Vries uitsluitend hoogwaardige producten
in die, indien nodig, op voorhand gereinigd
en bereid zijn.
• Laat bereide maaltijden afkoelen tot
kamertemperatuur alvorens ze in de
diepvriezer te plaatsen.
• Alle in te vriezen producten dienen
verpakt te zijn in zakjes van polyethyleen,
speciale diepvriesbakjes van aluminium of
plastic dozen. Deze verpakkingen dienen
hermetisch afgesloten te worden.
• Elk pakket dient een portie te bevatten
die het gezin in één keer kan opeten. Kleine
pakketten kunnen snel en gelijkmatig
ingevroren worden.
• Vries nooit meer producten gelijktijdig in
dan het vriesvermogen van het toestel, dat
aangegeven staat op het typeplaatje.
• Een ontdooid product mag nooit opnieuw
ingevroren worden.
• Plaats nooit vloeistoffen in glazen
verpakkingen in de diepvriezer, noch
flessen of blikjes met koolzuurhoudende
drank; die laatste zouden namelijk kunnen
openspringen.
• Eet nooit ijsjes wanneer u ze pas uit de
diepvriezer genomen hebt, aangezien dat
brandwonden zou kunnen veroorzaken door
de koude.
Om verse producten in te vriezen:
Stel de thermostaat zodanig in dat de laagst
mogelijke temperatuur verkregen wordt,
zonder een waarde onder 0°C te bekomen
in de koelkast.
Open de deur van de diepvriezer niet
tijdens de invriesprocedure. Laat het toestel
gedurende 24u werken in de invriesstand
en plaats vervolgens de knop van de
thermostaat terug op een gematigde stand.
Bewaring van ingevroren producten
• Ingevroren producten mogen gegroepeerd
worden, zodat er ruimte overblijft voor het
invriezen van producten.
• Wanneer u een diepgevroren product
aankoopt, dient u te controleren of de
verpakking intact is, of ze geen sporen
van vocht bevat en of ze niet opgeblazen
is, wat een teken zou zijn van beginnende
ontdooiing.
• Respecteer de bewaartijd die door
de fabrikant van de diepvriesproducten
aangeduid wordt.
• Open de deur niet te vaak en laat ze niet
te lang open. Een temperatuurstijging kan
de bewaringsduur van de voedingsmiddelen
beperken.
Ontdooiing
Vlees, gevogelte en vis dienen in de koelkast
ontdooid te worden, zodat er zich geen
bacteriën kunnen ontwikkelen. Andere
producten mogen op kamertemperatuur
ontdooid worden.
Kleine porties mogen meteen bereid worden
zodra ze uit de diepvriezer genomen zijn.
Vele kant-en-klare gerechten mogen
eveneens meteen bereid worden zonder
voorafgaande ontdooiing. Respecteer
steeds alle instructies die op de verpakking
voorkomen.