AEG KSK998230T Recipe book

Type
Recipe book

Deze handleiding is ook geschikt voor

KOOKTIPS
NL
Aanwijzingen en tips
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
De temperaturen en
baktijden in de tabellen zijn
slechts als richtlijn bedoeld.
Deze zijn afhankelijk van de
recepten en de kwaliteit en
de hoeveelheid van de
gebruikte ingrediënten.
Kookadviezen
Uw oven kan anders bakken of roosteren
dan de oven die u tot nu toe gebruikt
heeft. In de onderstaande tabel vindt u
de standaardinstellingen voor
temperatuur, kooktijd en roosterniveau.
Als u voor een speciaal recept de
instelling niet kunt vinden, zoek dan naar
een soortgelijk recept.
Nuttige tips voor speciale
opwarmfuncties van de oven
Warm houden
Met deze functie houdt u het voedsel
warm. De temperatuur wordt automatisch
ingesteld op 80 °C.
Borden Warmen
Met deze functie kunt u borden en
schalen verwarmen voor het opdienen.
De temperatuur wordt automatisch
ingesteld op 70 °C.
Verdeel de opgestapelde borden en
schalen gelijkmatig over het ovenrek.
Gebruik de eerste rekstand. Verwissel ze
halverwege de verwarmtijd van plaats.
Ontdooien
Haal het gerecht uit de verpakking en
plaats het op een bord. Dek het voedsel
niet af, want het kan tijdens het
ontdooien uitzetten. Gebruik de eerste
rekstand.
SousVide-koken
Deze functie gebruikt lagere
bereidingstemperaturen dan normaal
koken.
SousVide-koken Aanbevelingen
Gebruik vers rauw voedsel van hoge
kwaliteit. Maak het voedsel altijd schoon
voordat u het bereidt. Wees voorzichtig
met het gebruik van rauwe eieren.
Lage temperaturen zijn uitsluitend
geschikt voor soorten voedsel die rauw
kunnen worgen gegeten.
Gaar het voedsel niet heel lang als u een
temperatuur gebruikt van onder de 60
°C.
Kook ingrediënten die alcohol bevatten
voordat u ze vacuüm verpakt.
Doe de vacuümzakken zij aan zij op het
rooster.
U kunt het bereide voedsel 2 tot 3 dagen
in de koelkast bewaren. Koel het voedsel
snel af (in een ijsbad).
Gebruik deze functie niet om restjes op
te warmen.
Vacuüm verpakken
Gebruik uitsluitend de vacuümzakken en
de vacuümverpakkingsruimte die voor
Sous-vide koken worden aanbevolen.
Alleen dit type vacuumsealer kan
vloeistoffen vacuum verpakken.
De vacuümzakken niet opnieuw
gebruiken.
Stel de maximale vacuümstand in voor
snellere en betere resultaten.
Zorg er voor een veilige afsluiting van de
vacuümzak voor dat het sluitgedeelte
schoon is.
Zorg ervoor dat de randen van de
binnenkant van de vacuümzak voordat u
vacuümzuigt, schoon zijn.
SousVide-koken: Vlees
Gebruik alleen vlees zonder bot om te
voorkomen dat de vacuümzakken
worden ingeprikt.
Bak de gevogeltefilets met de huid naar
beneden vóór het vacuüm verpakken.
2
Gebruik de tweede rekstand.
RUNDVLEES
Rundvlees/
kalfsfilet
(°C) (min)
Medium, 4 cm
dik, 0,8 kg
60 110 - 120
Bien cuit, 4 cm
dik, 0,8 kg
65 90 - 100
LAM/WILD
(°C) (min)
Lamsvlees rood,
3 cm dik, 0,6 -
0,65 kg
60 180 -
190
Lamsvlees medi‐
um, 3 cm dik, 0,6
- 0,65 kg
65 105 -
115
Everzwijn, 3 cm
dik, 0,6 - 0,65 kg
90 60 - 70
Konijn, 1,5 cm
dik, 0,6 - 0,65 kg
70 50 - 60
GEVOGELTE
(°C) (min)
Kipfilet, 3 cm dik,
0,75 kg
70 70 - 80
Eendenborst, 2 cm
dik, 0,9 kg
60 140 -
160
Kalkoenfilet, 2 cm
dik, 0,8 kg
70 75 - 85
SousVide-koken: Vis en
schaaldieren
Droog de visfilet met keukenpapier
voordat u die in de vacuümzak doet.
Voeg een kopje water toe aan de
vacuümzak als u de mossels kookt.
Gebruik de tweede rekstand.
VIS EN SCHAALDIEREN
(°C) (min)
Zeebrasem, 4 filets, 1
cm dik, 0,5 kg
70 25
Zeebaars, 4 filets, 1 cm
dik, 0,5 kg
70 25
Kabeljauw, 2 filets, 2 cm
dik, 0,65 kg
65 70 -
75
Sint-jakobsschelpen,
0,65 kg
60 100 -
110
Mosselen in schelp, 1
kg
95 20 -
25
Garnalen zonder
schaal, 0,5 kg
75 25 -
30
Inktvis, 1 kg 85 100 -
110
Forel, 2 filets, 1,5 cm
dik, 0,65 kg
65 55 -
65
Zalmfilet, 3 cm dik, 0,8
kg
65 100 -
110
Week om eiwitlekkages te voorkomen de
forel of zalm in een zoutoplossing van
10% (100 g zout in 1 liter water)
gedurende 30 min en droog het met
keukenpapier voordat u het in een
vacuümzak doet.
SousVide-koken: Groenten
Doe om de kleur van de artisjokken te
behouden de groente in water met
citroensap nadat u ze heeft
schoongemaakt en gesneden.
Gebruik de tweede rekstand.
3
GROENTEN
Stel de temperatuur in op 90
°C.
(min)
Groene asperges, hele, 0,7 -
0,8 kg
40 - 50
Witte asperges, hele, 0,7 - 0,8
kg
50 - 60
Courgette, plakjes van 1 cm,
0,7 - 0,8 kg
35 - 40
Aubergine, plakjes van 1 cm,
0,7 - 0,8 kg
30 - 35
Pompoen, stukken van 2 cm
dik, 0,7 - 0,8 kg
25 - 30
GROENTEN
Stel de temperatuur in op 95
°C.
(min)
Prei, reepjes of ringen, 0,6 -
0,7 kg
40 -
45
Paprika, repen of kwarten, 0,7
- 0,8 kg
35 -
40
Bleekselderij, plakjes van 1
cm, 0,7 - 0,8 kg
40 -
45
Wortelen, plakjes van 0,5 cm,
0,7 - 0,8 kg
35 -
45
Knolselderij, plakken van 1 cm,
0,7 - 0,8 kg
45 -
50
Venkel, plakjes van 1 cm, 0,7 -
0,8 kg
35 -
45
Aardappelen, plakjes van 1
cm, 0,8 - 1 kg
35 -
45
GROENTEN
Stel de temperatuur in op 95
°C.
(min)
Artisjokharten, in vieren, 0,4 -
0,6 kg
45 -
55
SousVide-koken: Fruit en
snoepgoed
Doe om de kleur van de appels en peren
te behouden het fruit in water met
citroensap nadat u ze heeft
schoongemaakt en gesneden.
Gebruik de tweede rekstand.
FRUIT
(°C) (min)
Perziken, 4, gehal‐
veerd
90 20 - 25
Pruimen, gehal‐
veerd, 0,6 kg
90 10 - 15
Mango's, 2, in blok‐
jes gesneden van 2
cm dik
90 10 - 15
Peren, 4, gehalveerd 90 15 - 30
Nectarines, 4, gehal‐
veerd
90 20 - 25
Ananas, schijven
van 1 cm, 0,6 kg
90 20 - 25
Appels, 4, in vieren 95 25 - 30
Vanillecrème x 2,
350 g in iedere zak
85 20 - 22
4
Stoom
Wees voorzichtig met het openen van de
ovendeur als de functie is geactiveerd.
Er kan stoom vrijkomen.
Deze functie is geschikt voor alle soorten
voedsel - vers en ingevroren. Met deze
functie kunt u groente, vlees, vis,
deegwaren, rijst, maïs, griesmeel en
eieren bereiden, opwarmen, ontdooien,
pocheren of blancheren.
U kunt een volledig menu in een keer
bereiden. Om elk gerecht goed te
bereiden gebruikt u kooktijden die bijna
hetzelfde zijn. Vul de waterlade tot het
maximale niveau. Doe de gerechten in
het juiste kookgerei en plaats het op de
ovenroosters. Zorg voor ruimte tussen
het kookgerei zodat de stoom rond de
gerechten kan circuleren.
Sterilisatie
Met deze functie kunt u houders (bijv.
babyflessen) steriliseren.
Plaats de schone houders in het midden
van het rooster op de eerste
roosterstand. Zorg dat de opening
omlaag is gericht.
Vul de lade met de maximale
hoeveelheid water en stel een tijdsduur
in van 40 min.
Gebruik de eerste rekstand.
Stel de temperatuur in op 100 °C, tenzij
de onderstaande tabel een andere
instelling aanbeveelt.
GROENTEN
(min)
Broccoli, roosjes, ver‐
warm de oven voor
8 - 10
Gepelde tomaten 10
Groente, geblan‐
cheerd
15
Spinazie, vers 10 - 15
GROENTEN
(min)
Courgette, plakjes 10 - 15
Plakjes champignons 15 - 20
Paprikareepjes 15 - 20
Aubergines 15 - 25
Broccoli, heel 15 - 25
Asperges, groene 15 - 25
Pompoen, blokjes 15 - 25
Tomaten 15 - 25
Botersla, roosjes 20 - 25
Bonen, geblancheerd 20 - 25
Savooiekool 20 - 25
Erwten 20 - 30
Venkel 20 - 30
Wortelen 20 - 30
Uien, ringen 20 - 30
Selderij, blokjes 20 - 30
Peultjes / Kaiser pa‐
prika
20 - 30
Zoete aardappelen 20 - 30
Bloemkool, roosjes 25 - 35
Koolrabi, reepjes 25 - 35
Spruitjes 25 - 35
Asperges, wit 25 - 35
Witte bonen 25 - 35
Maiskolf 30 - 40
Bloemkool, heel 35 - 45
Sperziebonen 35 - 45
Grote schorseneer 35 - 45
5
GROENTEN
(min)
Kool, wit of rood,
reepjes
40 - 45
Artisjokken 50 - 60
Gedroogde bonen,
geweekt, verhouding
water/bonen 2:1
55 - 65
Zuurkool 60 - 90
Rode Bietjes 70 - 90
BIJGERECHTEN
(min)
Couscous, verhouding wa‐
ter/couscous 1:1
15 - 20
Verse tagliatelle 15 - 25
Griesmeelpudding, verhou‐
ding melk/semolina 3,5:1
20 - 25
Linzen, rood, verhouding
water/linzen 1:1
20 - 30
Macaroni 25 - 30
Bulgur, verhouding water/
bulgur 1:1
25 - 35
Deegballen 25 - 35
Geurige rijst, verhouding
water/rijst 1:1
30 - 35
Gekookte aardappels, kwar‐
tjes
30 - 40
Broodballetjes 35 - 45
Aardappelballetjes 35 - 45
BIJGERECHTEN
(min)
Rijst, verhouding water/rijst
1:1, de verhouding tussen
water en rijst kan verande‐
ren afhankelijk van het soort
rijst
35 - 45
Polenta, vloeistofverhou‐
ding 3:1
40 - 50
Rijstpudding, verhouding
melk/rijst 2,5:1
40 - 55
Ongepelde tomaten, medi‐
um
45 - 55
Linzen, bruin en groen, ver‐
houding water/linzen 2:1
55 - 60
FRUIT
(min)
Schijfjes appel 10 - 15
Hete bessen 10 - 15
Chocolade smelten 10 - 20
Fruitcompote 20 - 25
VIS
(°C) (min)
Dunne visfilet 75 - 80 15 - 20
Garnalen, vers 75 - 85 20 - 25
Mosselen 100 20 - 30
Dikke visfilet 75 - 85 20 - 30
Forel, 0,25 kg 75 - 85 20 - 30
6
VIS
(°C) (min)
Garnalen, bevro‐
ren
75 - 85 30 - 40
VLEES
(°C) (min)
Chipolatawors‐
tjes
80 15 - 20
Beierse kalfs‐
worst, Witte
worst
80 20 - 30
Weense worst 80 20 - 30
Gepocheerde
kippenborst
90 25 - 35
Gekookte ham,
1 kg
100 55 - 65
Gepocheerde
kip, 1,0 - 1,2 kg
100 60 - 70
Casselerrib, ge‐
pocheerd
90 70 - 90
Kalfsvlees, Var‐
kenshaas, 0,8 -
1,0 kg
90 80 - 90
Tafelspitz 100 110 - 120
EIEREN
(min)
Zachtgekookt ei 10 - 11
Middelhard gekookt ei 11 - 12
Hardgekookt ei 18 - 21
Hetelucht en Stoom na elkaar
Als u functies combineert kunt u vlees,
groente en bijgerechten na elkaar
bereiden. Alle gerechten zijn klaar om
tegelijkertijd te worden geserveerd.
Om het voedsel eerst te braden, gebruik
de functie: Hetelucht .
Plaats de voorbereide groente en
bijgerechten op hittebestendig kookgerei.
Plaats samen met het gebraad in de
oven.
Start de functie: Stoom. Kook alles
samen tot het klaar is.
Laat de oven afkoelen tot een
temperatuur van ongeveer 80 °C. Open
de ovendeur op de eerste stand
gedurende 15 minuten om het apparaat
sneller te laten afkoelen.
Maximale waterhoeveelheid is 650 ml.
Hoge vochtigheid
Gebruik de eerste rekstand.
(°C) (min)
Gebakken eieren 90 - 110 15 - 30
Dunne visfilet 85 15 - 20
Kleine vis, tot
0,35 kg
90 20 - 30
Dikke visfilet 90 25 - 35
Hele vis, tot 1 kg 90 30 - 40
Vla, flan in indivi‐
duele schotels
90 35 - 40
Terrine 90 40 - 50
Deegballen 120 - 130 40 - 50
7
Medium vochtigheid
Gebruik de eerste rekstand.
(°C) (min)
Gebakjes van
zoet gistdeeg
170 - 180 20 - 35
Broodjes 180 - 200 25 - 35
Geroosterde
visfilet
170 - 180 25 - 40
Zoet brood 160 - 170 30 - 45
Geroosterde
vis
170 - 180 35 - 45
Zoete oven‐
schotels
160 - 180 45 - 60
Verschillende
soorten brood,
0,5 - 1 kg
180 - 190 45 - 60
Spare ribs 140 - 150 75 - 100
Stoofpot / Ge‐
braden vlees
140 - 150 100 -
140
Lage vochtigheid
Gebruik de eerste rekstand.
(°C) (min)
Afbakbroodjes 200 15 - 20
Afbakbaguettes
40 - 50 g
200 15 - 20
Broodjes 180 - 210 25 - 35
Afbakbaguettes
40 - 50 g, bevro‐
ren
200 25 - 35
Gehaktbrood, on‐
gekookt, 0,5 kg
180 30 - 40
Pasta gebakken 170 - 190 40 - 50
Gebruik de eerste rekstand.
(°C) (min)
Lasagne 170 - 180 45 - 55
Gemengde
broodjes 0,5 - 1
kg
180 - 190 45 - 60
Aardappelgratin 160 - 170 50 - 60
Kip 1 kg 180 - 210 50 - 60
Gerookte var‐
kensrug 0,6 - 1
kg (2 uur weken)
160 - 180 60 - 70
Biefstuk 1 kg 180 - 200 60 - 90
Eend 1,5 - 2 kg 180 70 - 90
Geroosterd kalfs‐
vlees 1 kg
180 80 - 90
Geroosterd var‐
kensvlees 1 kg
160 - 180 90 -
100
Gans 3 kg 170 130 -
170
Regenereren
Gebruik de eerste rekstand.
(°C) (min)
Eénpansgerechten 110 10 -
15
Pasta 110 10 -
15
Rijst 110 10 -
15
Deegballen 110 15 -
25
Yoghurtfunctie
Met deze functie kunt u yoghurt maken.
8
Meng 0,25 kg yoghurt met 1 l melk. Doe
dit in de yogurtpotjes.
Kook rauwe melk eerst en laat het
afkoelen tot 40 °C.
Gebruik de eerste rekstand.
(u)
Yoghurt, romig 5 - 6
Yoghurt, dik 7 - 8
Steamify
Stoom voor Stomen
Gebruik de tweede rekstand.
GROENTEN
Stel de temperatuur maximaal
in op 100 °C.
(min)
8-10 Broccoli, roosjes, ver‐
warm de oven voor
10 Gepelde tomaten
10-15 Spinazie, vers
10-15 Courgette, plakjes
15 Groente, geblancheerd
15-20 Paprikareepjes
15-20 Plakjes champignons
15-25 Aubergines
15-25 Bloemkool, heel
15-25 Broccoli, heel
15-25 Asperges, groene
15-25 Tomaten
15-25 Pompoen, blokjes
20-25 Botersla, roosjes
20-25 Savooiekool
GROENTEN
Stel de temperatuur maximaal
in op 100 °C.
(min)
20-25 Bonen, geblancheerd
20-30 Zoete aardappelen
20-30 Erwten
20-30 Venkel
20-30 Wortelen
20-30 Uien, ringen
20-30 Selderij, blokjes
20-30 Peultjes
25-35 Bloemkool, roosjes
25-35 Koolrabi, reepjes
25-35 Spruitjes
25-35 Asperges, wit
25-35 Witte bonen
30-40 Maiskolf
35-45 Sperziebonen
35-45 Grote schorseneer
40-45 Kool, wit of rood, reep‐
jes
50 - 60 Artisjokken
55-65 Gedroogde bonen, ge‐
weekt
60-90 Zuurkool
70-90 Rode Bietjes
9
BIJGERECHTEN
Stel de temperatuur maximaal
in op 100 °C.
(min)
15-20 Couscous, verhouding
water/couscous1:1
15-25 Verse tagliatelle
20-25 Griesmeelpudding, ver‐
houding melk/semolina
3:5:1
20-30 Linzen, rood, verhou‐
ding water/linzen 1:1
25-30 Macaroni
25-35 Bulgur, verhouding wa‐
ter/bulgur 1:1
25-35 Deegballen
30-35 Geurige rijst, verhou‐
ding water/rijst 1:1
30-40 Gekookte aardappels,
kwartjes
35-45 Aardappelballetjes
35-45 Rijst, verhouding water/
rijst 1:1, de verhouding
van water tot rijst kan
wijzigen naar gelang
het soort rijst.
35-45 Broodballetjes
40-50 Polenta, vloeistofver‐
houding 3:1
40-55 Rijstpudding, verhou‐
ding melk/rijst 2,5:1
45-55 Ongepelde tomaten,
medium
55-60 Linzen, bruin en groen,
verhouding water/linzen
2:1
FRUIT
Stel de temperatuur in op 100
°C.
(min)
10-15 Schijfjes appel
10-15 Hete bessen
10-20 Chocolade smelten
20-25 Fruitcompote
VIS
(min) (°C)
15-20 Dunne visfilet 75-80
20-25 Garnalen, vers 75-85
20-30 Dikke visfilet 75-85
20-30 Forel, 0,25 kg 75-85
20-30 Mosselen 100
30-40 Garnalen, be‐
vroren
75-85
VLEES
(min) (°C)
15-20 Chipolatawors‐
tjes
80
20-30 Beierse kalfs‐
worst
/ Witte worst
80
20-30 Weense worst 80
10
VLEES
(min) (°C)
25-35 Gepocheerde
kippenborst
90
55-65 Gekookte ham,
1 kg
100
60-70 Gepocheerde
kip, 1 - 1,2 kg
100
70-90 Casselerrib, ge‐
pocheerd
90
80-90 Kalfsvlees / Var‐
kenshaas, 0,8 -
1 kg
90
110-120 Tafelspitz 100
EIEREN
(min) °C
10-11 Zachtgekookt ei 100
12-13 Middelhard ge‐
kookt ei
100
18-21 Hardgekookt ei 100
35-45 Vla / Vlaai 85
40-50 Terrine 85
Stoom voor Stoven
(min) (°C)
15 - 20 Gebakken eier‐
en
110
20 - 30 Hele vis, tot 1 kg 120 -
130
40 - 50 Deegballen 120 -
130
(min) (°C)
50 - 60 Stoofpot / Ge‐
stoofde vis
130
60 - 90 Stoofpot / Ge‐
braden kip
130
100 - 140 Stoofpot / Ge‐
braden vlees
130
Stoom voor Zacht Krokant
(min) (°C)
20 - 40 Visgratin 150
35 - 50 Gevulde groen‐
te
150
35 - 45 Pasta gebak‐
ken / Ovenscho‐
tels
150
40 - 50 Lasagne 150
60 - 70 Aardappelgratin 150
75 - 100 Spare ribs 140 -
150
Stoom voor Bakken en Braden
(min) (°C)
15 - 20 Afbakstokbrood‐
jes, 0,04 - 0,05
kg
200
15 - 25 Koekjes 155-170
20 - 35 Gebakjes van
zoet gistdeeg
170 -
180
25 - 35 Bevroren af‐
bakstokbrood‐
jes, 0,04 - 0,05
kg
200
25 - 35 Broodjes 180 -
200
11
(min) (°C)
25 - 40 Geroosterde vis‐
filet
170 -
180
30 - 40 Gehaktbrood,
niet gekookt, 0,5
kg
180
30 - 40 Geroosterde
schotel
160
30 - 40 Omelette 160-170
30 - 45 Zoet brood 160 -
170
35 - 45 Geroosterde vis 170 -
180
45 - 60 Verschillende
soorten brood,
0,5 - 1 kg
180 -
190
45 - 60 Zoet gerecht 160 -
180
50 - 60 Kip, 1 kg 180-210
60 - 70 Varkenslapje,
gerookt, 0,6 - 1
kg
160-180
60 - 90 Rosbief, 1 kg 180-200
70 - 90 Eend, 1,5 - 2 kg 180
80 - 90 Geroosterd
kalfsvlees, 1 kg
180
90 - 100 Geroosterd var‐
kensvlees, 1 kg
160-180
Gebruik de eerste rekstand.
(min) (°C)
15-30 Pizza / Focaccia 190 -
210
30-45 Klein blader‐
deeggebak /
Hartige cake /
Broodjes
155 -
180
45-60 Pasteitjes 155 -
170
130-170 Gans, 3 kg 170
Bakken
Gebruik de eerste keer de laagste
temperatuur.
Bij het bereiden van cake op meerdere
niveaus kan de baktijd ca. 10 - 15
minuten langer zijn.
Als de cake niet overal even hoog is,
wordt de cake niet overal even bruin. Als
de cake niet overal even bruin wordt,
hoeft u de temperatuurinstelling niet te
wijzigen. De verschillen verminderen
tijdens het bakken.
Tijdens het bakken kunnen bakplaten in
de oven vervormen. Wanneer de
bakplaten afkoelen, verdwijnt de
vervorming.
Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de
cake is niet voldoende
gebakken.
De rekstand is incorrect. Plaats de cake op een lagere
rekstand.
12
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De cake zakt in en
wordt klef, of streperig.
De oventemperatuur is te
hoog.
Stel de volgende keer de oven‐
temperatuur iets lager in.
Te korte baktijd. Stel volgende keer een langere
baktijd en een lagere oventem‐
peratuur in.
De cake is te droog. De oventemperatuur is te
laag.
Stel de volgende keer de oven‐
temperatuur hoger in.
Te lange baktijd. Stel volgende keer een kortere
baktijd in.
De cake wordt onge‐
lijkmatig gebakken.
De oventemperatuur is te
hoog en de baktijd te kort.
De oventemperatuur lager in‐
stellen en de baktijd verlengen.
Het cakebeslag is niet ge‐
lijkmatig verdeeld.
Verspreid de volgende keer het
cakebeslag gelijkmatig over de
bakplaat.
De cake wordt niet
gaar binnen de in het
recept aangegeven
baktijd.
De oventemperatuur is te
laag.
Stel de volgende keer de oven‐
temperatuur iets hoger in.
Bakken op 1 ovenniveau
BAKKEN IN BAKVORMEN
(°C) (min)
Tulband / Brioche Hetelucht 150 - 160 50 - 70 1
Zandgebak / Fruitgebak Hetelucht 140 - 160 70 - 90 1
Biscuitgebak Hetelucht 140 - 150 35 - 50 1
Biscuitgebak Boven + onder‐
warmte
160 35 - 50 1
Taartbodem - zandtaart‐
deeg, verwarm de oven
voor
Hetelucht 150 - 160 20 - 30 2
Taartbodem - zacht cake‐
deeg
Hetelucht 150 - 170 20 - 25 2
Appeltaart, 2 blikken Ø20
cm
Hetelucht 160 70 - 90 2
Appeltaart, 2 blikken Ø20
cm
Boven + onder‐
warmte
180 70 - 90 1
13
BAKKEN IN BAKVORMEN
(°C) (min)
Kwarktaart, gebruik een
diepe pan
Boven + onder‐
warmte
160 - 170 70 - 90 2
CAKE / GEBAK / BROOD OP BAKPLATEN
Verwarm de lege oven voor.
(°C) (min)
Plaatbrood / Broodkrans Boven + onder‐
warmte
170 - 190 30 - 40 1
Christstollen Boven + onder‐
warmte
160 - 180 50 - 70 1
Roggebrood Boven + onder‐
warmte
eerst: 230 20 1
dan: 160 -
180
30 - 60
Roomsoezen / Eclairs Boven + onder‐
warmte
190 - 210 20 - 35 2
Koninginnenbrood (opge‐
rolde cake met jam)
Boven + onder‐
warmte
180 - 200 10 - 20 2
Kruimeltaart, droog Hetelucht 150 - 160 20 - 40 2
Beboterde amandeltaart /
Suikerkoek
Boven + onder‐
warmte
190 - 210 20 - 30 2
Vruchtentaart (gemaakt
van gistdeeg/zacht cake‐
deeg)
Hetelucht 150 - 170 30 - 55 2
Vruchtentaart (gemaakt
van gistdeeg/zacht cake‐
deeg)
Boven + onder‐
warmte
170 35 - 55 2
Vruchtencake van zand‐
deeg
Hetelucht 160 - 170 40 - 80 2
Plaatkoek met delicate
garnering (bijvoorbeeld
kwark, room, puddingvul‐
ling)
Boven + onder‐
warmte
160 - 180 40 - 80 2
14
KOEKJES EN BISCUITS
Gebruik de tweede rekstand.
(°C) (min)
Zandkoekjes Hetelucht 150 - 160 15 - 25
Zanddeeg / Deegreepjes voor
op vlaaien/taarten
Hetelucht 140 20 - 35
Zanddeeg / Deegreepjes voor
op vlaaien/taarten, verwarm
de oven voor
Boven + onder‐
warmte
160 20 - 30
Koekjes gemaakt van spons‐
deeg
Hetelucht 150 - 160 15 - 20
Gebak gemaakt van eiwit Hetelucht 80 - 100 120 - 150
Bitterkoekjes Hetelucht 100 - 120 30 - 50
Koekjes gemaakt van gist‐
deeg
Hetelucht 150 - 160 20 - 40
Koekjes van bladerdeeg, ver‐
warm de oven voor
Hetelucht 170 - 180 20 - 30
Broodjes, verwarm de oven
voor
Hetelucht 160 10 - 25
Boven + onder‐
warmte
190 - 210 10 - 25
Cakejes, verwarm de oven
voor
Hetelucht 160 20 - 35
Boven + onder‐
warmte
170 20 - 35
Ovenschotels en gegratineerde gerechten
Gebruik de eerste rekstand.
(°C) (min)
Pasta gebakken Boven + onderwarmte 180 - 200 45 - 60
Lasagne Boven + onderwarmte 180 - 200 25 - 40
Groentegratin, ver‐
warm de oven voor
Circulaviegrill 170 - 190 15 - 35
15
Gebruik de eerste rekstand.
(°C) (min)
Stokbroden met ge‐
smolten kaas
Hetelucht 160 - 170 15 - 30
Melkrijst Boven + onderwarmte 180 - 200 40 - 60
Visschotels Boven + onderwarmte 180 - 200 30 - 60
Gevulde groente Hetelucht 160 - 170 30 - 60
Bakken op meerdere niveaus
Gebruik de functie: Hetelucht
Gebruik voor 2 bakplaten de eerste en
de vierde rekstand.
CAKE / GEBAK / BROOD OP
BAKPLATEN
(°C) (min)
Roomsoezen /
Eclairs, ver‐
warm de oven
voor
160 - 180 25 - 45
Kruimeltaart 150 - 160 30 - 45
CAKE / KLEINE CAKEJES /
BROODJES OP BAKPLATEN
(°C) (min)
Zandkoekjes 150 -
160
20 - 40
Zanddeeg / Dee‐
greepjes voor op
vlaaien/taarten
140 25 - 45
Koekjes gemaakt
van sponsdeeg
160 -
170
25 - 40
CAKE / KLEINE CAKEJES /
BROODJES OP BAKPLATEN
(°C) (min)
Gebak gemaakt
van eiwit / Schuim‐
gebakjes
80 - 100 130 -
170
Bitterkoekjes 100 -
120
40 - 80
Koekjes gemaakt
van gistdeeg
160 -
170
30 - 60
Braden
Gebruik hittebestendig kookgerei.
Braad mager vlees afgedekt.
Braad grote vleesstukken direct in de
diepe bakplaat of op een bakrooster
boven de bakplaat.
Doe wat water in de bakplaat om te
voorkomen dat druipend vet verbrandt.
Draai het braadstuk na 1/2 - 2/3 van de
gaartijd.
Rooster vlees en vis in grote stukken (1
kg of meer).
Bedruip vleesstukken meerdere malen
met hun eigen sap tijdens het roosteren.
16
Roostertafels
Gebruik de eerste rekstand.
RUNDVLEES
(°C) (min)
Stoofvlees 1 - 1,5 kg Boven + onder‐
warmte
230 120 - 150
Rosbief of os‐
senhaas, rood,
verwarm de oven
voor
per cm dikte Circulaviegrill 190 - 200 5 - 6
Rosbief of os‐
senhaas, medi‐
um
per cm dikte Circulaviegrill 180 - 190 6 - 8
Rosbief of os‐
senhaas, gaar
per cm dikte Circulaviegrill 170 - 180 8 - 10
VARKENSVLEES
Gebruik de functie: Circulaviegrill.
(kg)
(°C) (min)
Schouder / Nek /
Hamlap
1 - 1,5 150 - 170 90 - 120
Karbonade / Spare
ribs
1 - 1,5 170 - 190 30 - 60
Gehaktbrood 0,75 - 1 160 - 170 50 - 60
Varkensschenkel,
voorgekookt
0,75 - 1 150 - 170 90 - 120
17
KALFSVLEES
Gebruik de functie: Circulaviegrill.
(kg)
(°C) (min)
Geroosterd kalfsvlees 1 160 - 180 120 - 150
Kalfsschenkel 1,5 - 2 160 - 180 120 - 150
LAMSVLEES
Gebruik de functie: Circulaviegrill.
(kg)
(°C) (min)
Lamsbout / Geroo‐
sterd lamsvlees
1 - 1,5 150 - 180 100 - 120
Lamsrugfilet 1 - 1,5 160 - 180 40 - 60
WILD
(kg)
(°C) (min)
Rug / Hazenpoot,
verwarm de oven
voor
tot 1 Circulaviegrill 180 - 200 35 - 55
Hert rugfilet 1,5 - 2 Boven + onder‐
warmte
180 - 200 60 - 90
Reebout, herten‐
bout
1,5 - 2 Boven + onder‐
warmte
180 - 200 60 - 90
18
GEVOGELTE
Gebruik de functie: Circulaviegrill.
(kg)
(°C) (min)
Kip 0,2 - 0,25 elk stuk 200 - 220 30 - 50
Halve kip 0,4 - 0,5 elk stuk 190 - 210 40 - 50
Gevogelte, porties 1 - 1,5 190 - 210 50 - 70
Eend 1,5 - 2 180 - 200 80 - 100
VIS
(kg)
(°C) (min)
Hele vis 1 - 1,5 Circulaviegrill 180 - 200 30 - 50
Knapperig bakken met Pizza-
functie
PIZZA
Gebruik de eerste rekstand.
(°C) (min)
Taarten 180 - 200 40 - 55
Spinazietaart 160 - 180 45 - 60
Quiche Lorrai‐
ne
170 - 190 45 - 55
Zwitserse flan 170 - 190 45 - 55
Kwarktaart 140 - 160 60 - 90
Appeltaart,
bedekt
150 - 170 50 - 60
Groentetaart 160 - 180 50 - 60
PIZZA
Warm de lege oven voor het ko‐
ken voor.
Gebruik de tweede rekstand.
(°C) (min)
Pizza, dunne
korst
210 - 230 15 - 25
Pizza, dikke
korst, gebruik
een diepe pan
180 - 200 20 - 30
Ongedesemd
brood
210 - 230 10 - 20
19
PIZZA
Warm de lege oven voor het ko‐
ken voor.
Gebruik de tweede rekstand.
(°C) (min)
Bladerdeeg‐
taart
160 - 180 45 - 55
Flammkuchen 210 - 230 15 - 25
PIZZA
Warm de lege oven voor het ko‐
ken voor.
Gebruik de tweede rekstand.
(°C) (min)
Pierogi 180 - 200 15 - 25
Brood bakken
Voorverwarmen wordt niet aanbevolen.
BROOD
Gebruik de eerste rekstand tenzij anders aangegeven.
(°C) (min)
Witbrood 190 - 210 40 - 60
Baguette 200 - 220 35 - 45
Brioche 180 - 200 40 - 60
Ciabatta 200 - 220 35 - 45
Roggebrood 190 - 210 50 - 70
Volkoren brood 190 - 210 50 - 70
Volkorenbrood 190 - 210 40 - 60
Broodjes, gebruik de tweede
rekstand
200 - 220 25 - 35
Grillen
Alleen dunne stukken vlees of vis grillen.
Warm de lege oven voor het koken voor.
Plaats een pan op de eerste rekstand om
vet op te vangen.
20
GRILLEN
Gebruik de eerste rekstand.
(°C) (min)
1e kant 2e kant
Rosbief, medium 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Runderfilet, medi‐
um
230 20 - 30 20 - 30
Varkenshaas 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Kalfsvlees 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Lamsrug 210 - 230 25 - 35 20 - 35
Hele vis, 0,5 - 1 kg 210 - 230 15 - 30 15 - 30
Lage Temperatuur Garen
Met deze functie bereidt u vlees en vis
op magere wijze mals. De functie is niet
van toepassing op gevogelte, vet
varkensgebraad, gebraad.
Voedselsensor de temperatuur mag niet
hoger zijn dan 65 °C.
1. Bak het vlees 1 - 2 minuten aan
beide zijden aan in een pan op een
hoog vuur.
2. Plaats het vlees in de braadslede of
direct op het bakrooster. Zet een
plaat onder het rooster om vet op te
vangen.
Kook altijd zonder deksel terwijl u
deze functie gebruikt.
3. Gebruik Voedselsensor.
4. Selecteer de functie: Lage
Temperatuur Garen. U kunt
gedurende de eerste 10 minuten de
temperatuur instellen op een
temperatuur tussen de 80 °C en 150
°C. De standaard is 90 °C. Stel de
temperatuur in op Voedselsensor.
5. Na 10 minuten verlaagt de oven
automatisch de temperatuur tot 80
°C.
Gebruik de eerste rekstand.
(kg)
(°C) (min)
Rosbief 1 - 1,5 150 120 - 150
Runderfilet 1 - 1,5 150 90 - 110
Geroosterd kalfsvlees 1 - 1,5 150 120 - 150
Steak 0,2 - 0,3 120 20 - 40
21
Bevroren gerechten
Haal het voedsel uit de verpakking. Doe
het voedsel op een bord.
Dek het voedsel niet af, want dat kan de
ontdooitijd verlengen.
ONTDOOIEN
Gebruik de tweede rekstand.
(°C) (min)
Pizza, bevroren 200 - 220 15 - 25
American pizza, bevroren 190 - 210 20 - 25
Pizza, gekoeld 210 - 230 13 - 25
Pizzasnacks, bevroren 180 - 200 15 - 30
Frietjes, dun 190 - 210 15 - 25
Frietjes, dik 190 - 210 20 - 30
Aardappelschijfjes / Aardappelkroke‐
tjes
190 - 210 20 - 40
Rösties 210 - 230 20 - 30
Lasagne / Cannelloni, vers 170 - 190 35 - 45
Lasagne / Cannelloni, bevroren 160 - 180 40 - 60
Gebakken kaas 170 - 190 20 - 30
Vleugels van kippen 180 - 200 40 - 50
Inmaken
Gebruik alleen weckpotten van dezelfde
afmetingen.
Gebruik geen weckpotten met een draai-
of bajonetsluiting en metalen bakken.
Gebruik de eerste rekstand.
Zet niet meer dan zes weckflessen van 1
liter op het bakrooster.
Vul de glazen potten gelijkmatig en sluit
ze af met een klem.
De weckpotten mogen elkaar niet raken.
Vul ca. 1/2 liter water op de plaat, zodat
er voldoende vocht in de oven ontstaat.
Stel de temperatuur in op 160 - 170 °C.
Als de vloeistof in de weckpotten begint
te borrelen (na ca. 35 - 60 minuten bij
weckpotten van 1 liter), stop de oven of
verlaag de temperatuur tot 100 °C
(raadpleeg de tabel).
22
ZACHTE VRUCHTEN
(min)
Kooktijd tot het
sudderen begint
Aardbeien / Bos‐
bessen / Frambo‐
zen / rijpe kruisbes‐
sen
35 - 45
STEENVRUCHTEN
(min)
Kooktijd
tot het
sudderen
begint
(min)
Door blij‐
ven koken
op 100 °C
Perziken /
Kweeperen /
Pruimen
35 - 45 10 - 15
GROENTEN
(min)
Kooktijd
tot het
sudderen
begint
(min)
Door blij‐
ven koken
op 100 °C
Wortelen 50 - 60 5 - 10
Komkom‐
mers
50 - 60 -
Gemengde
augurken
50 - 60 5 - 10
Koolrabi /
Erwten / As‐
perge
50 - 60 15 - 20
Drogen
Gebruik de derde rekstand.
(°C) (u)
Bonen 60 - 70 6 - 8
Paprika’s 60 - 70 5 - 6
Soepgroenten 60 - 70 5 - 6
Champignons 50 - 60 6 - 8
Kruiden 40 - 50 2 - 3
Pruimen 60 - 70 8 - 10
Abrikozen 60 - 70 8 - 10
Schijfjes appel 60 - 70 6 - 8
Peren 60 - 70 6 - 9
23
Voedselsensor
RUNDVLEES Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Saignant Medium Bien cuit
Rosbief 45 60 70
Ossenhaas 45 60 70
RUNDVLEES Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Gehaktbrood 80 83 86
VARKENSVLEES Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Ham / Braadstuk 80 84 88
Rugkotelet / Varkenshaas, ge‐
rookt / Varkenshaas, gepocheerd
75 78 82
KALFSVLEES Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Geroosterd kalfsvlees 75 80 85
Kalfsschenkel 85 88 90
SCHAPENVLEES/LAMS‐
VLEES
Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Schapenbout 80 85 88
Rugfilet schapenvlees 75 80 85
Geroosterd lamsvlees / Lamsbout 65 70 75
WILD Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Hazenrugfilet / Hert rugfilet 65 70 75
24
WILD Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Hazenpoot / Haas, heel / Herten‐
bout
70 75 80
GEVOGELTE Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Kip 80 83 86
Eend, hele/halve / Kalkoen, hele/
halve
75 80 85
Eendenborst 60 65 70
VIS (ZALM, FOREL,
SNOEKBAARS)
Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Vis, hele/grote/gestoomde / Vis,
hele/grote/geroosterde
60 64 68
OVENSCHOTELS -
VOORGEKOOKTE GROENTEN
Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Ovenschotel courgette / Oven‐
schotel broccoli / Ovenschotel
venkel
85 88 91
OVENSCHOTELS - HAR‐
TIG
Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Cannelloni / Lasagne / Pasta ge‐
bakken
85 88 91
OVENSCHOTELS -
ZOET
Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Ovenschotel witbrood met/
zonder fruit / Ovenschotel rijste‐
pap met/zonder fruit / Ovenscho‐
tel zoete noedels
80 85 90
*
25
26
27
867361265-A-042020
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28

AEG KSK998230T Recipe book

Type
Recipe book
Deze handleiding is ook geschikt voor