gemorst en ervoor te zorgen dat de oven
gemakkelijker kan worden gereinigd.
– Plaats schalen, bakblikken of bakpla-
ten niet direct op de bodem van de
oven . Deze wordt erg heet en kan scha-
len, bakblikken of bakplaten beschadigen.
Als u deze instelling gebruikt komt de
warmte van de bovenste en onderste ver-
warmingselementen. Daarmee kunt u ge-
rechten op één enkel niveau bereiden. Dit
is bijzonder geschikt voor gerechten,
waarvan de bodem extra bruin moet wor-
den, bv. quiches en hartige taarten.
Gratins, lasagnes en ovenschotels die ook
wat extra bruin van boven moeten worden,
kunnen ook heel goed bereid worden met
Conventioneel (Boven- en onderwarmte).
De conventionele oven gebruiken
1. Schakel de oven in.
2. Selecteer het bovenste en onderste ver-
warmingselementfunctie. Dit doet u door
op de toets bereidingsfuncties te drukken
tot het symbool op het display
verschijnt.
3. Pas indien nodig de temperatuur aan met
de toetsen '
' of ' '.
Onderwarmte
Deze functie is bijzonder geschikt voor het
bakken van taart- en vlaaibodems. Tevens
kan deze functie worden gebruikt om ervoor
te zorgen dat het basisdeeg van quiches of
hartige taarten gaar is.
Grillen
– De meeste gerechten kunnen het beste op
het rooster in de grillpan worden geplaatst.
Hierdoor wordt een maximale luchtcircu-
latie gerealiseerd en bevindt het voedsel
zich niet in, maar boven het vet of de vlees-
sappen. Indien gewenst kunnen gerech-
ten zoals vis, lever en niertjes direct op de
grillpan worden geplaatst.
– Droog het voedsel vóór het grillen goed,
zodat het niet gaat spatten. Strijk mager
vlees en vis licht in met een beetje olie of
gesmolten boter, zodat de gerechten tij-
dens de bereiding mals blijven.
– Overige ingrediënten, zoals tomaten en
champignons, kunnen tijdens het grillen
van vlees onder de grill worden geplaatst.
– Als u brood wilt roosteren, kunt u het beste
het bovenste inzetniveau te gebruiken.
– Indien nodig moet het voedsel tijdens de
bereiding worden omgedraaid.
De grill gebruiken
De grill zorgt voor snelle, directe hitte in het
middelste gedeelte van de grillpan. Door de
kleine grill te gebruiken voor de bereiding van
kleinere hoeveelheden kunt u energie bespa-
ren.
1. Oven inschakelen.
2. Selecteer de grillfunctie; druk om dit te
doen op de toets bereidingsfuncties
tot het symbool op het display
verschijnt.
3. Pas de temperatuur, indien nodig, aan
met de toetsen '
' of ' '.
4. Stem het niveau van het rooster en de
grillpan af op de dikte van het voedsel.
Volg vervolgens de instructies voor het
grillen op.
Grillen met hete lucht
Grillen met hete lucht biedt een alternatieve
bereidingsmethode voor gerechten die an-
ders met de normale grill worden bereid. Het
grillelement en de ventilator van de oven wer-
ken samen, zodat de hete lucht rond de ge-
rechten circuleert.
Hierdoor hoeft u het voedsel niet zo vaak te
controleren en om te draaien.
Grillen met hete lucht minimaliseert koo-
kluchtjes in de keuken.
Met uitzondering van toast en biefstukken,
die van binnen rood moeten blijven, kunt u
alle levensmiddelen grillen die u normaal be-
reidt met de conventionele grill.
De bereiding verloopt gematigder, waardoor
het grillen met hete lucht doorgaans iets
meer bereidingstijd vergt dan de conventio-
nele grillmethode.
Een van de voordelen is dat er grotere hoe-
veelheden tegelijkertijd kunnen worden be-
reid.
1. Schakel de oven in.
2. Selecteer de grillfunctie. Dit doet u door
op de toets bereidingsfuncties te drukken
, tot het symbool op het display
verschijnt.
3.
Druk indien nodig op de toetsen '
' of
'
' om de temperatuur aan te passen.
Maximumtemperatuur: 200°C.
4. Stem het niveau van het rooster en de
grillpan af op de dikte van het voedsel.
progress 9