26
Gebruik van de kookzones
Beschrijving van de kookzones
• De halogene kookzones "Haloring" bestaan uit een cirkelvormige kwartsbuis waarin
een gloeidraad van wolfram "beschermd" door halogeengas en een cirkelvormige
weerstand. De kookzones vertonen onmiddelijk hun functionering en geven direct warmte.
Het gebruik van deze kookzones wordt aangeraden voor het klaarmaken van gerechten
die rechtstreekse hitte nodig hebben en voor het snel opwarmen van kleine hoeveelheden.
•De straalelementen "Quickring" bestaan uit cirkelvormige weerstanden waarvan de
gloeidraad roodgloeiend wordt. In tegenstelling tot de halogene kookzones hebben deze
elementen meer tijd nodig om roodgloeiend te worden en worden dus aangeraden voor
het koken op een zacht vuur.
Regelen kookzones
De halogene elementen en de straalelementen worden geactiveerd door middel van een
knop die de juiste voorziening van energie garandeert, gebaseerd op de tijd: de
verwarmingskracht van de kookzones is niet constant, maar verdeeld in vooropgestelde
volgorden. De voordelen van deze oplossing zijn veelvuldig: maximum betrouwbaarheid,
uitzonderlijk snelle verwarmingstijd en precisie van regelen, ideaal voor het op laag vuur
koken van fijne gerechten.
1-2 heel laag (chocola of boter smelten, fijne
sausen warm houden: hollandaise saus, béarnaise
saus, enz.)
2-3 laag (jus die dik moet worden, roereieren,
warm houden van een gerecht enz.)
4-5 middelmatig (op laag vuur doorkoken, enz.)
5-6 middel-hoog (sughi da concentrare dopo
l'ebollizione, ecc.)
6-7-8 hoog (soep, eieren bakken, escalope, pasta
en rijst koken na het aan de kook brengen ecc.)
9-10 hoger (biefstuk, vis, omelet enz.)
11-12 hoogst (voor het aan de kook brengen van
grote hoeveelheden water; voor het koken van pasta,
rijst en harde eieren; het koken van verse groenten,
enz.)
Gebruik van pannen
Alle soorten pannen kunnen worden gebruikt. Desondanks raden wij aan pannen te gebruiken
met een platte en dikke bodem - b.v. "sandwich" bodems van koper en staal of
gerectificeerde bodems - en vervormde bodems absoluut te vermijden, aangezien ze het
glas kunnen krassen. Voor een goed rendement van het apparaat moet de diameter van de
pan goed passen (niet kleiner zijn) op de diameter van de kookzone die op het glas is
aangegeven. Zo spaart u energie en tijd. Bovendien is het aan te bevelen altijd pannen met
een deksel te gebruiken, voor het versnellen van de opwarmtijd.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
0