Scholtes THE 761 AN de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

22
Het door u gekochte product is een keramieke kookplaat voorzien van kookzones
met halogene en straalelementen. U kunt zo profiteren van de voornaamste voordelen
van halogeen koken:
· De prestaties - De infrarode straling zorgt voor rechtstreekse doorlating van de
hitte. De zeer korte tijd van warm worden gecombineerd met de enigszins tragere
thermische werking van de halogeenelementen biedt een buitengewone flexibiliteit
in het gebruik.
· Het comfort - Met Halogeen koken vindt u het visieve comfort van koken op gas
weer terug. De lichtstraling van de lampen - net als de lengte van een vlam - en de
hoogte van de lichtkolom corresponderen met de intensiteit van de warmtebron.
· Het esthetische aspect - De perfect gladde oppervlakte past zich mooi aan aan
de aanrecht.
· Het praktische aspect - De temperatuur van de halogeenlampen daalt onmiddelijk
als deze op lager wordt gezet. Een controlelampje voor resterende hitte, naast
iedere kookzone, geeft ook na het afzetten van het verwarmingselement aan als
de temperatuur nog boven de 60°C is.
Het eerste gebruik
De lijm die is aangebracht op de afdichting, gedurende de periode in
het warenhuis, laat wat vettige sporen achter op het glas. Verwijder
deze resten met een normaal schoonmaakmiddel dat niet schuurt,
voordat u het apparaat gaat gebruiken. Het is mogelijk dat u de eerste
uren van gebruik een lichte rubberlucht ruikt: deze verdwijnt spoedig.
23
Index
Informatie voor de gebruiker
Beschrijving kookplaat ........................................................................... 24-25
Gebruik van de kookzones ..................................................................... 24
Beschrijving van de kookzones ............................................................ 24
Regelen kookzones .............................................................................. 24
Gebruik van pannen ............................................................................. 24
Onderhoud en nuttige tips ...................................................................... 26
Technische informatie voor de installateur
Belangrijke aanbevelingen ..................................................................... 27
Installeren inbouwkookplaat .................................................................. 28-29
Elektrische aansluiting............................................................................ 30-31
Indholdsfortegnelse ...... P. 32
Table of contents ........... P. 42
24
De kookplaat THE 761 of TVE 751 beschikt over 4 kookzones.
THE 761: zone links-achter, een concentrisch gemengd halogeen-
verwarmingselement van 850/2400 W;
zone links-voor, een straalelement van 1200 W;
zone rechts-achter, een ovaal straalelement van 800/1000 W;
zone rechts-voor, een gemengd halogeen element van 1300 W.
De totale geïnstalleerde potentie is 6700 W.
TVE 751 : zone links-achter, een concentrisch straalelement van 850/2200 W;
zone links-voor, een straalelement van 1200 W;
zone rechts-achter, een ovaal straalelement van 800/1000 W;
zone rechts-voor, een straalelement van 1400 W.
De totale geïnstalleerde potentie is 6600 W.
FUNCTIONERING VAN DE KOOKZONE LINKS-ACHTER: als u deze kookzone kiest gaat
alleen het kleine verwarmingselement aan. Voor het kiezen van het grote verwarmingselement
zet u de knop op het symbool
(tot u een klik hoort) en vervolgens stelt u de temperatuur
in. Voor het wederom activeren van het kleine verwarmingselement zet u de knop in de
positie 0 en vervolgens stelt u de gewenste temperatuur in.
FUNCTIONERING VAN DE KOOKZONE RECHTS-ACHTER: als u deze kookzone kiest
gaat alleen het kleine verwarmingselement aan. Voor het kiezen van het grote
verwarmingselement zet u de knop op het symbool
(totdat u een klik hoort) en
vervolgens stelt u de temperatuur in. Voor het wederom kiezen van de kleine zone zet u de
knop in de positie 0 en vervolgens stelt u de gewenste temperatuur in.
Beschrijving kookplaat
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
10
11
11
12
12
1
2
3
4
5
7
8
9
10
10
11
11
12
12
1
2
3
4
5
6
6
7
8
9
10
10
11
11
12
12
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
10
11
11
12
12
0
15
15
30
30
45
45
60
60
90
90
100
100
120
120
o
75
75
25
Beschrijving kookplaat
De kookplaat is voorzien van:
4 controlelampjes resterende warmte naast iedere kookzone. De controlelampjes
blijven aan ook nadat het verwarmingselement is uitgeschakeld, hetgeen aanduidt dat de
bijhorende kookzone nog warm is, in ieder geval hoger dan 60°C.
4 bedieningsknoppen aan de voorkant.
3 controlelampjes: kookplaat ingeschakeld, uitbreiding van de kookzone links-achter
en de kookzone rechts-achter.
1 analoge timer.
Het apparaat is voorzien van een timer die kan worden gebruikt voor het instellen van
een kooktijd (b.v.: 18 minuten voor rijst). Als de ingestelde tijd is afgelopen geeft de
timer een geluidssignaal dat 3 seconden duurt, om het einde kooktijd aan te geven.
Draai de knop met de klok mee tot aan de positie 0 voor het activeren van de timer.
Stel de gewenste kooktijd in van 0 tot 120 minuten (1).
Gedurende het aftellen draait de knop terug tegen de klok in tot aan de positie 0; u
hoort een geluidssignaal totdat de knop is teruggekeerd in de beginpositie (2).
0
0
15
30
45
60
75
90
105
120
1
0
0
15
30
45
60
75
90
105
120
2
De timer werkt onafhankelijk van de kookzones: zijn gebruik heeft geen enkele
invloed op het functioneren van de kookplaat.
26
Gebruik van de kookzones
Beschrijving van de kookzones
De halogene kookzones "Haloring" bestaan uit een cirkelvormige kwartsbuis waarin
een gloeidraad van wolfram "beschermd" door halogeengas en een cirkelvormige
weerstand. De kookzones vertonen onmiddelijk hun functionering en geven direct warmte.
Het gebruik van deze kookzones wordt aangeraden voor het klaarmaken van gerechten
die rechtstreekse hitte nodig hebben en voor het snel opwarmen van kleine hoeveelheden.
De straalelementen "Quickring" bestaan uit cirkelvormige weerstanden waarvan de
gloeidraad roodgloeiend wordt. In tegenstelling tot de halogene kookzones hebben deze
elementen meer tijd nodig om roodgloeiend te worden en worden dus aangeraden voor
het koken op een zacht vuur.
Regelen kookzones
De halogene elementen en de straalelementen worden geactiveerd door middel van een
knop die de juiste voorziening van energie garandeert, gebaseerd op de tijd: de
verwarmingskracht van de kookzones is niet constant, maar verdeeld in vooropgestelde
volgorden. De voordelen van deze oplossing zijn veelvuldig: maximum betrouwbaarheid,
uitzonderlijk snelle verwarmingstijd en precisie van regelen, ideaal voor het op laag vuur
koken van fijne gerechten.
1-2 heel laag (chocola of boter smelten, fijne
sausen warm houden: hollandaise saus, béarnaise
saus, enz.)
2-3 laag (jus die dik moet worden, roereieren,
warm houden van een gerecht enz.)
4-5 middelmatig (op laag vuur doorkoken, enz.)
5-6 middel-hoog (sughi da concentrare dopo
l'ebollizione, ecc.)
6-7-8 hoog (soep, eieren bakken, escalope, pasta
en rijst koken na het aan de kook brengen ecc.)
9-10 hoger (biefstuk, vis, omelet enz.)
11-12 hoogst (voor het aan de kook brengen van
grote hoeveelheden water; voor het koken van pasta,
rijst en harde eieren; het koken van verse groenten,
enz.)
Gebruik van pannen
Alle soorten pannen kunnen worden gebruikt. Desondanks raden wij aan pannen te gebruiken
met een platte en dikke bodem - b.v. "sandwich" bodems van koper en staal of
gerectificeerde bodems - en vervormde bodems absoluut te vermijden, aangezien ze het
glas kunnen krassen. Voor een goed rendement van het apparaat moet de diameter van de
pan goed passen (niet kleiner zijn) op de diameter van de kookzone die op het glas is
aangegeven. Zo spaart u energie en tijd. Bovendien is het aan te bevelen altijd pannen met
een deksel te gebruiken, voor het versnellen van de opwarmtijd.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
0
27
Onderhoud en nuttige tips
Schoonmaken van het glas
De keramiekplaat die dient als verwarmingsoppervlak is perfect glad en niet poreus. Bovendien is
hij onder normale omstandigheden zowel bestand tegen thermische schokken (aangezien hij
ongevoelig is voor temperatuurwisselingen), als tegen mechanische stoten. Voor een correct
onderhoud van alle onderdelen van de kookplaat raden wij aan als volgt te werk te gaan:
· voor normaal reinigen is het voldoende hem met een vochtige spons te wassen en daarna
met keukenpapier te drogen. Als de plaat erg vuil is moet hij worden schoongemaakt met een
middel dat speciaal voor keramiekplaten is bedoeld; afspoelen en afdrogen. Als de plaat is
schoongemaakt kan hij worden behandeld met een speciaal product voor onderhoud en
protectie: Het onzichtbare laagje dat dit product achterlaat beschermt de glasplaat in het geval
van overkoken. Dit soort onderhoud moet worden uitgevoerd als de plaat lauw of koud is.
· voor het verwijderen van hardnekkig overkooksel gebruikt u het bijgeleverde schrapertje
(met scheermesje). Doe dit zo snel mogelijk zonder te wachten tot het apparaat koud is
geworden, om het hard worden van de resten te vermijden Uitstekende resultaten kunnen ook
worden bereikt met een speciaal roestvrij staalwolsponsje voor keramiekplaten in een sopje
gedoopt.
Vergeet niet de kookplaat altijd met schoon water af te spoelen en nauwkeurig te drogen:
restjes schoonmaakmiddel kunnen hard worden gedurende een volgende kookbeurt.
Aanwijzingen
Vermijd het gebruik van schuurmiddelen of bijtende middelen, zoals spray voor barbecue en
ovens, ontvlekkingsmiddelen en roestverwijderende producten, vim in poedervorm en
schuursponsen, aangezien deze de plaat voorgoed kunnen krassen.
Denk eraan voorwerpen die kunnen smelten op een afstand van de kookplaat te houden, b.v.
plastic voorwerpen, suiker of producten met een hoog suikergehalte. Als er iets van dit soort
voedsel op de kookplaat is geknoeid, verwijder het onmiddelijk (zolang de plaat nog warm is) met
een scheermesscherp schrapertje, om te vermijden dat de plaat beschadigd wordt.
De plaat mag alleen voor koken worden gebruikt. Zet geen voorwerpen op de plaat als deze
niet in gebruik is. Gebruik de plaat niet om dingen op te zetten (bestek, pannen, afdroogdoeken
enz.) noch als hakblok. Aluminium bakken of folie en plastic bakken mogen nooit op de plaat
blijven staan als deze nog lauw of warm is.
Schade aan de kookplaat die veroorzaakt is door dergelijk onjuist gebruik valt automatisch niet
onder de garantie.
Belangrijk
· In het geval dat er zich een barst in de glasplaat voordoet, moet u het apparaat onmiddelijk
uitschakelen.
· Kijk niet langdurig naar de halogene lampen van de kookzones.
* Wij raden het gebruik van Vitroclen producten aan.
28
Technische informatie voor de installateur
Lees de aanbevelingen in dit gedeelte aandachtig door aangezien zij belangrijke
aanwijzingen bevatten betreffende de veiligheid van de installatie.
Belangrijke aanbevelingen
· Het installeren moet uitgevoerd worden door een bevoegde installateur en volgens de
instrukties van de fabrikant.
De fabrikant stelt zich niet aansprakelijk in het geval van schade aan personen, dieren of
voorwerpen die veroorzaakt is door een verkeerde installatie van het apparaat.
· Na het verwijderen van de verpakking moet men goed kijken of het fornuis geheel
gaaf is.
Het verpakkingsmateriaal (plastic zakken, polystyrene, spijkers enz.) moet buiten het
bereik van kinderen worden gelegd, aangezien het potentieel gevaarlijk kan zijn.
Installeren inbouwkookplaat
De kookplaat is bedoeld voor inbouw op een keukenkastje door het eenvoudigweg
verwijderen van het betreffende kastje. De inbouw kan worden uitgevoerd op iedere
willekeurige steun: het is alleen af te raden plastic materialen te gebruiken daar deze
kunnen vervormen bij temperaturen van ongeveer 100°C. Laat een afstand van 4 cm
open tussen de achterkant van het kastje en de rand van de kookplaat om te vermijden
dat de muur of de bovenkant van het kastje geschroeid raakt, vooral als dit gelamineerd
is.
Inbouw type Y (normen CEI 335-2-6)
Als de kookplaat boven een oven komt te staan is het, voor het
vermijden van oververhitting van de onderdelen van de kookplaat,
noodzakelijk een afstand open te houden tussen de bovenlijst
van de oven en de onderkant van de kookplaat, gelijk aan 560 mm
breedte en 8 mm hoogte.
Installeer geen vaatwasser onder de kookplaat. Indien dit toch
nodig is, breng dan een waterdichte afscheiding tussen de twee apparaten aan.
15
40
8 mm
700
560
510
50
490
29
Reinigen kookplaat
Zeer belangrijk: De keramiekplaat moet op een perfect vlakke oppervlakte worden
geïnstalleerd. Eventuele, door onjuiste installatie veroorzaakte vervormingen zouden de
eigenschappen en de prestaties van de kookplaat kunnen veranderen.
Besteed vooral voldoende aandacht bij het aanbrengen van de afdichting om de
kookplaat heen, teneinde eventuele infiltratie in het kastje te vermijden.
Omgekeerde kookplaat
Montageplaatjes
Montageplaatjes
Bovenkant
Lekplaat voor
eventueel overkoken
Montageplaatjes
Kookplaat
30
Elektrische aansluiting
De elektrische veiligheid van dit apparaat is slechts dan verzekerd als het op de juiste
wijze is geaard zoals voorgeschreven door de geldende normen voor elektrische
veiligheid. De fabrikant kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade die
veroorzaakt is door nalatigheid betreffende het aarden van de installatie.
Voordat u het apparaat aansluit moet u controleren of de technische gegevens op
het typeplaatje overeenkomen met de gegevens van uw elektrische net (doorsnee
kabels, protectiemechanismen), dat in staat moet zijn de maximum potentie van het
apparaat te verdragen.
Voordat u enige handeling uitvoert moet u zich ervan verzekeren dat de stroom
van het apparaat is afgesloten.
Het aansluiten van de kookplaat kan op twee manieren worden uitgevoerd:
door middel van een stopcontact; gebruik een stopcontact dat is gehomologeerd
in het land waar het apparaat wordt geïnstalleerd, en dat bereikbaar is; vermijd het
gebruik van adapters, dubbelstekkers of verlengsnoeren;
of door middel van een contactdoos; bij rechtstreekse aansluiting van het apparaat
aan het net moet een bereikbare veelpolige schakelaar worden aangebracht, met
een afstand tussen de contactpunten van minstens 3 mm;
Belangrijk
Als de aansluiting van het apparaat aan de kabel is uitgevoerd moeten alle schroeven
van het klemmenbord worden aangeschroefd.
Controleer dat de geïnstalleerde draadbruggen geschikt zijn voor het soort net (zie
tabel p. 11).
Klemmenbord
Draadbruggen
31
GEBRUIK VAN HET APPARAAT ZONDER DAT DIT GEAARD IS, IS
GEVAARLIJK




































LN
12345
L1L2
12345
L1L2N
12345
L1L2L3
12345
L1L2L3N
12345
L1L2N2 N1
12345
LN
12345
* Toepassing van de simultaneïteitsfactor conform aan de normen EN 335-2-6
Aansluiting type Y volgens de normen EN 335-2-6
EC MERKEN conform aan de richtlijnen:
- CEM: EEC 89/336 richtlijn elektromagnetische compatibiliteit
- DBT: 73/23
Beide gemodificeerd met richtlijn 93/68/EEC

Documenttranscriptie

Het door u gekochte product is een keramieke kookplaat voorzien van kookzones met halogene en straalelementen. U kunt zo profiteren van de voornaamste voordelen van halogeen koken: · De prestaties - De infrarode straling zorgt voor rechtstreekse doorlating van de hitte. De zeer korte tijd van warm worden gecombineerd met de enigszins tragere thermische werking van de halogeenelementen biedt een buitengewone flexibiliteit in het gebruik. · Het comfort - Met Halogeen koken vindt u het visieve comfort van koken op gas weer terug. De lichtstraling van de lampen - net als de lengte van een vlam - en de hoogte van de lichtkolom corresponderen met de intensiteit van de warmtebron. · Het esthetische aspect - De perfect gladde oppervlakte past zich mooi aan aan de aanrecht. · Het praktische aspect - De temperatuur van de halogeenlampen daalt onmiddelijk als deze op lager wordt gezet. Een controlelampje voor resterende hitte, naast iedere kookzone, geeft ook na het afzetten van het verwarmingselement aan als de temperatuur nog boven de 60°C is. Het eerste gebruik De lijm die is aangebracht op de afdichting, gedurende de periode in het warenhuis, laat wat vettige sporen achter op het glas. Verwijder deze resten met een normaal schoonmaakmiddel dat niet schuurt, voordat u het apparaat gaat gebruiken. Het is mogelijk dat u de eerste uren van gebruik een lichte rubberlucht ruikt: deze verdwijnt spoedig. 22 Index Informatie voor de gebruiker Beschrijving kookplaat ........................................................................... 24-25 Gebruik van de kookzones ..................................................................... Beschrijving van de kookzones ............................................................ Regelen kookzones .............................................................................. Gebruik van pannen ............................................................................. 24 24 24 24 Onderhoud en nuttige tips ...................................................................... 26 Technische informatie voor de installateur Belangrijke aanbevelingen ..................................................................... 27 Installeren inbouwkookplaat .................................................................. 28-29 Elektrische aansluiting ............................................................................ 30-31 Indholdsfortegnelse ...... P. 32 Table of contents ........... P. 42 23 Beschrijving kookplaat 12 2 11 10 3 10 4 9 8 7 2 3 4 9 5 6 1 12 1 11 120 8 o 6 7 5 100 90 0 75 15 60 45 12 4 9 8 12 1 11 10 7 6 5 30 2 11 3 10 1 2 3 9 8 4 7 6 5 De kookplaat THE 761 of TVE 751 beschikt over 4 kookzones. THE 761: • zone links-achter, een concentrisch gemengd halogeenverwarmingselement van 850/2400 W; • zone links-voor, een straalelement van 1200 W; • zone rechts-achter, een ovaal straalelement van 800/1000 W; • zone rechts-voor, een gemengd halogeen element van 1300 W. De totale geïnstalleerde potentie is 6700 W. TVE 751 : • zone links-achter, een concentrisch straalelement van 850/2200 W; • zone links-voor, een straalelement van 1200 W; • zone rechts-achter, een ovaal straalelement van 800/1000 W; • zone rechts-voor, een straalelement van 1400 W. De totale geïnstalleerde potentie is 6600 W. FUNCTIONERING VAN DE KOOKZONE LINKS-ACHTER: als u deze kookzone kiest gaat alleen het kleine verwarmingselement aan. Voor het kiezen van het grote verwarmingselement zet u de knop op het symbool (tot u een klik hoort) en vervolgens stelt u de temperatuur in. Voor het wederom activeren van het kleine verwarmingselement zet u de knop in de positie 0 en vervolgens stelt u de gewenste temperatuur in. FUNCTIONERING VAN DE KOOKZONE RECHTS-ACHTER: als u deze kookzone kiest gaat alleen het kleine verwarmingselement aan. Voor het kiezen van het grote verwarmingselement zet u de knop op het symbool (totdat u een klik hoort) en vervolgens stelt u de temperatuur in. Voor het wederom kiezen van de kleine zone zet u de knop in de positie 0 en vervolgens stelt u de gewenste temperatuur in. 24 Beschrijving kookplaat De kookplaat is voorzien van: ★ 4 controlelampjes resterende warmte naast iedere kookzone. De controlelampjes blijven aan ook nadat het verwarmingselement is uitgeschakeld, hetgeen aanduidt dat de bijhorende kookzone nog warm is, in ieder geval hoger dan 60°C. ★ 4 bedieningsknoppen aan de voorkant. ★ 3 controlelampjes: kookplaat ingeschakeld, uitbreiding van de kookzone links-achter en de kookzone rechts-achter. ★ 1 analoge timer. Het apparaat is voorzien van een timer die kan worden gebruikt voor het instellen van een kooktijd (b.v.: 18 minuten voor rijst). Als de ingestelde tijd is afgelopen geeft de timer een geluidssignaal dat 3 seconden duurt, om het einde kooktijd aan te geven. Draai de knop met de klok mee tot aan de positie 0 voor het activeren van de timer. Stel de gewenste kooktijd in van 0 tot 120 minuten (1). Gedurende het aftellen draait de knop terug tegen de klok in tot aan de positie 0; u hoort een geluidssignaal totdat de knop is teruggekeerd in de beginpositie (2). 120 0 120 105 0 105 1 2 90 90 0 0 75 75 15 60 45 30 15 60 45 30 De timer werkt onafhankelijk van de kookzones: zijn gebruik heeft geen enkele invloed op het functioneren van de kookplaat. 25 Gebruik van de kookzones Beschrijving van de kookzones • De halogene kookzones "Haloring" bestaan uit een cirkelvormige kwartsbuis waarin een gloeidraad van wolfram "beschermd" door halogeengas en een cirkelvormige weerstand. De kookzones vertonen onmiddelijk hun functionering en geven direct warmte. Het gebruik van deze kookzones wordt aangeraden voor het klaarmaken van gerechten die rechtstreekse hitte nodig hebben en voor het snel opwarmen van kleine hoeveelheden. •De straalelementen "Quickring" bestaan uit cirkelvormige weerstanden waarvan de gloeidraad roodgloeiend wordt. In tegenstelling tot de halogene kookzones hebben deze elementen meer tijd nodig om roodgloeiend te worden en worden dus aangeraden voor het koken op een zacht vuur. Regelen kookzones De halogene elementen en de straalelementen worden geactiveerd door middel van een knop die de juiste voorziening van energie garandeert, gebaseerd op de tijd: de verwarmingskracht van de kookzones is niet constant, maar verdeeld in vooropgestelde volgorden. De voordelen van deze oplossing zijn veelvuldig: maximum betrouwbaarheid, uitzonderlijk snelle verwarmingstijd en precisie van regelen, ideaal voor het op laag vuur koken van fijne gerechten. 0 12 1 2 11 10 3 4 9 8 7 6 5 1-2 heel laag (chocola of boter smelten, fijne sausen warm houden: hollandaise saus, béarnaise saus, enz.) 2-3 laag (jus die dik moet worden, roereieren, warm houden van een gerecht enz.) 4-5 middelmatig (op laag vuur doorkoken, enz.) 5-6 middel-hoog (sughi da concentrare dopo l'ebollizione, ecc.) 6-7-8 hoog (soep, eieren bakken, escalope, pasta en rijst koken na het aan de kook brengen ecc.) 9-10 hoger (biefstuk, vis, omelet enz.) 11-12 hoogst (voor het aan de kook brengen van grote hoeveelheden water; voor het koken van pasta, rijst en harde eieren; het koken van verse groenten, enz.) Gebruik van pannen Alle soorten pannen kunnen worden gebruikt. Desondanks raden wij aan pannen te gebruiken met een platte en dikke bodem - b.v. "sandwich" bodems van koper en staal of gerectificeerde bodems - en vervormde bodems absoluut te vermijden, aangezien ze het glas kunnen krassen. Voor een goed rendement van het apparaat moet de diameter van de pan goed passen (niet kleiner zijn) op de diameter van de kookzone die op het glas is aangegeven. Zo spaart u energie en tijd. Bovendien is het aan te bevelen altijd pannen met een deksel te gebruiken, voor het versnellen van de opwarmtijd. 26 Onderhoud en nuttige tips Schoonmaken van het glas De keramiekplaat die dient als verwarmingsoppervlak is perfect glad en niet poreus. Bovendien is hij onder normale omstandigheden zowel bestand tegen thermische schokken (aangezien hij ongevoelig is voor temperatuurwisselingen), als tegen mechanische stoten. Voor een correct onderhoud van alle onderdelen van de kookplaat raden wij aan als volgt te werk te gaan: · voor normaal reinigen is het voldoende hem met een vochtige spons te wassen en daarna met keukenpapier te drogen. Als de plaat erg vuil is moet hij worden schoongemaakt met een middel dat speciaal voor keramiekplaten is bedoeld; afspoelen en afdrogen. Als de plaat is schoongemaakt kan hij worden behandeld met een speciaal product voor onderhoud en protectie: Het onzichtbare laagje dat dit product achterlaat beschermt de glasplaat in het geval van overkoken. Dit soort onderhoud moet worden uitgevoerd als de plaat lauw of koud is. · voor het verwijderen van hardnekkig overkooksel gebruikt u het bijgeleverde schrapertje (met scheermesje). Doe dit zo snel mogelijk zonder te wachten tot het apparaat koud is geworden, om het hard worden van de resten te vermijden Uitstekende resultaten kunnen ook worden bereikt met een speciaal roestvrij staalwolsponsje voor keramiekplaten in een sopje gedoopt. Vergeet niet de kookplaat altijd met schoon water af te spoelen en nauwkeurig te drogen: restjes schoonmaakmiddel kunnen hard worden gedurende een volgende kookbeurt. Aanwijzingen Vermijd het gebruik van schuurmiddelen of bijtende middelen, zoals spray voor barbecue en ovens, ontvlekkingsmiddelen en roestverwijderende producten, vim in poedervorm en schuursponsen, aangezien deze de plaat voorgoed kunnen krassen. Denk eraan voorwerpen die kunnen smelten op een afstand van de kookplaat te houden, b.v. plastic voorwerpen, suiker of producten met een hoog suikergehalte. Als er iets van dit soort voedsel op de kookplaat is geknoeid, verwijder het onmiddelijk (zolang de plaat nog warm is) met een scheermesscherp schrapertje, om te vermijden dat de plaat beschadigd wordt. De plaat mag alleen voor koken worden gebruikt. Zet geen voorwerpen op de plaat als deze niet in gebruik is. Gebruik de plaat niet om dingen op te zetten (bestek, pannen, afdroogdoeken enz.) noch als hakblok. Aluminium bakken of folie en plastic bakken mogen nooit op de plaat blijven staan als deze nog lauw of warm is. Schade aan de kookplaat die veroorzaakt is door dergelijk onjuist gebruik valt automatisch niet onder de garantie. Belangrijk · In het geval dat er zich een barst in de glasplaat voordoet, moet u het apparaat onmiddelijk uitschakelen. · Kijk niet langdurig naar de halogene lampen van de kookzones. * Wij raden het gebruik van Vitroclen producten aan. 27 Technische informatie voor de installateur Lees de aanbevelingen in dit gedeelte aandachtig door aangezien zij belangrijke aanwijzingen bevatten betreffende de veiligheid van de installatie. Belangrijke aanbevelingen · Het installeren moet uitgevoerd worden door een bevoegde installateur en volgens de instrukties van de fabrikant. De fabrikant stelt zich niet aansprakelijk in het geval van schade aan personen, dieren of voorwerpen die veroorzaakt is door een verkeerde installatie van het apparaat. · Na het verwijderen van de verpakking moet men goed kijken of het fornuis geheel gaaf is. Het verpakkingsmateriaal (plastic zakken, polystyrene, spijkers enz.) moet buiten het bereik van kinderen worden gelegd, aangezien het potentieel gevaarlijk kan zijn. Installeren inbouwkookplaat De kookplaat is bedoeld voor inbouw op een keukenkastje door het eenvoudigweg verwijderen van het betreffende kastje. De inbouw kan worden uitgevoerd op iedere willekeurige steun: het is alleen af te raden plastic materialen te gebruiken daar deze kunnen vervormen bij temperaturen van ongeveer 100°C. Laat een afstand van 4 cm open tussen de achterkant van het kastje en de rand van de kookplaat om te vermijden dat de muur of de bovenkant van het kastje geschroeid raakt, vooral als dit gelamineerd is. 700 40 50 15 0 51 56 0 0 49 Als de kookplaat boven een oven komt te staan is het, voor het vermijden van oververhitting van de onderdelen van de kookplaat, noodzakelijk een afstand open te houden tussen de bovenlijst van de oven en de onderkant van de kookplaat, gelijk aan 560 mm breedte en 8 mm hoogte. Installeer geen vaatwasser onder de kookplaat. Indien dit toch nodig is, breng dan een waterdichte afscheiding tussen de twee apparaten aan. 28 8 mm Inbouw type Y (normen CEI 335-2-6) Reinigen kookplaat Zeer belangrijk: De keramiekplaat moet op een perfect vlakke oppervlakte worden geïnstalleerd. Eventuele, door onjuiste installatie veroorzaakte vervormingen zouden de eigenschappen en de prestaties van de kookplaat kunnen veranderen. Besteed vooral voldoende aandacht bij het aanbrengen van de afdichting om de kookplaat heen, teneinde eventuele infiltratie in het kastje te vermijden. Montageplaatjes Omgekeerde kookplaat Montageplaatjes Bovenkant Kookplaat Lekplaat voor eventueel overkoken Montageplaatjes 29 Elektrische aansluiting De elektrische veiligheid van dit apparaat is slechts dan verzekerd als het op de juiste wijze is geaard zoals voorgeschreven door de geldende normen voor elektrische veiligheid. De fabrikant kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade die veroorzaakt is door nalatigheid betreffende het aarden van de installatie. Voordat u het apparaat aansluit moet u controleren of de technische gegevens op het typeplaatje overeenkomen met de gegevens van uw elektrische net (doorsnee kabels, protectiemechanismen), dat in staat moet zijn de maximum potentie van het apparaat te verdragen. Voordat u enige handeling uitvoert moet u zich ervan verzekeren dat de stroom van het apparaat is afgesloten. Het aansluiten van de kookplaat kan op twee manieren worden uitgevoerd: • door middel van een stopcontact; gebruik een stopcontact dat is gehomologeerd in het land waar het apparaat wordt geïnstalleerd, en dat bereikbaar is; vermijd het gebruik van adapters, dubbelstekkers of verlengsnoeren; • of door middel van een contactdoos; bij rechtstreekse aansluiting van het apparaat aan het net moet een bereikbare veelpolige schakelaar worden aangebracht, met een afstand tussen de contactpunten van minstens 3 mm; Belangrijk Als de aansluiting van het apparaat aan de kabel is uitgevoerd moeten alle schroeven van het klemmenbord worden aangeschroefd. Controleer dat de geïnstalleerde draadbruggen geschikt zijn voor het soort net (zie tabel p. 11). Klemmenbord Draadbruggen 30 GEBRUIK VAN HET APPARAAT ZONDER DAT DIT GEAARD IS, IS GEVAARLIJK OPKLLFLN QEBRMBLDFB @ABCDEFGHIBJKKLGAMFDFLNBL 5 4 3 2 N 1 HIJKLJMNJONJPQJNRJSNJSTJSRJSLJTUJ INJHSJPMJPIJQLJRNJVKJWXJWT L SBCBEFLNBL TUUEGLBVBL Y[cK Yf`cggh YZ[\J]^W_`[ab[cde 5 4 3 1 HIJMNJWi L1 YZ[\JY_`[ab[cde 2 1 HIJMNJjdJONJKLJNRJSTJSLJWXJQLJVKJ TUJRNJSRJWT L2 L1 2 L2 5 4 3 N Y[cK Yf`cggh ]bcK ]f`cggh k[[\YJW_`[ab[cde 5 4 3 2 1 L2 L1 3 2 1 L3 L2 L1 L3 5 4 N HIJMNJWi YZ[\Z_`[ab[cde HIJKLJMNJONJNRJSTJSRJSLJTUJQLJRNJJ VKJWXJjdJOlJWT ]bcK ]f`cggh ]bcK ]f`cggh k[[\Z^W_`[ab[cde 5 4 N2 N1 5 4 N 3 3 2 1 WT L2 L1 2 1 jmJKUJWXJlnJVL L Yk[\J]^W_`[ab[cde YZ[\Y^YJW_`[ab[cde ]bcK ]f`cggh Y[cK Yf`cggh * Toepassing van de simultaneïteitsfactor conform aan de normen EN 335-2-6 Aansluiting type Y volgens de normen EN 335-2-6 EC MERKEN conform aan de richtlijnen: - CEM: EEC 89/336 richtlijn elektromagnetische compatibiliteit - DBT: 73/23 Beide gemodificeerd met richtlijn 93/68/EEC 31
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50

Scholtes THE 761 AN de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor