Siemens HW1405P2/07 de handleiding

Categorie
Keuken-
Type
de handleiding
27
é Inhoudsopgave
[nl]Gebruiksaanwijzing
Hierop moet u letten................................................................. 27
Voor de inbouw................................................................................ 27
Veiligheidsvoorschriften.......................................................... 27
Hete bodem ...................................................................................... 27
Ondeskundige reparaties............................................................... 27
Barsten in de verwarmingsplaat ................................................... 27
De warmtelade ..........................................................................28
Openen en sluiten ........................................................................... 28
Servies voorverwarmen...........................................................28
Servies algemeen ............................................................................ 28
Drinkservies ...................................................................................... 28
Hierbij gaat u als volgt te werk ..................................................... 28
Gerechten warmhouden ..........................................................29
Hierbij gaat u als volgt te werk ..................................................... 29
Uitschakelen ..................................................................................... 29
Toepassingen ...........................................................................29
Langzaam garen .............................................................................. 29
Onderhoud en reiniging...........................................................30
Buitenzijde apparaat........................................................................ 30
Verwarmingsplaat ........................................................................... 30
Wat te doen bij storingen? ......................................................30
Klantenservice..........................................................................31
Technische gegevens ..................................................................... 31
Milieubescherming...................................................................31
Milieuvriendelijke afvalverwerking................................................. 31
Produktinfo
Meer informatie over producten, accessoires, onderdelen en
diensten vindt u op het internet: www.siemens-home.com en in
de online-shop: www.siemens-eshop.com
Hierop moet u letten
Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig door. Alleen dan kunt
u uw apparaat veilig bedienen.
Bewaar de gebruiksaanwijzing en het installatievoorschrift
goed. Geeft u het apparaat door aan anderen, doe de
handleidingen er dan bij.
Voor de inbouw
Dit apparaat is alleen voor huishoudelijk gebruik bestemd.
Neem alstublieft het bijgvoegde installatievoorschrift in acht.
Transportschade
Controleer het apparaat na het uitpakken. Bij transportschade
mag u het apparaat niet aansluiten.
Elektrische aansluiting
Het apparaat is aansluitklaar en mag alleen worden
aangesloten op een volgens de voorschriften geïnstalleerd
geaard stopcontact. De netspanning moet overeenkomen met
de spanning die op het typeplaatje is aangegeven.
Laat het installeren van de stopcontacten of het vervangen van
de aansluitkabel alleen door een elektricien uitvoeren. Wanneer
de stekker na het inbouwen niet meer toegankelijk is, moet een
schakelaar met een contactafstand van minstens 3 mm worden
geïnstalleerd.
Multistekkers, stopcontactdozen en verlengkabels mag u niet
gebruiken. Bij overbelasting bestaat brandgevaar.
ã=Veiligheidsvoorschriften
Dit apparaat is alleen voor huishoudelijk gebruik bestemd.
Gebruik het apparaat uitsluitend voor het warmhouden van
gerechten en het voorverwarmen van servies.
Volwassenen en kinderen mogen het apparaat niet zonder toe-
zicht gebruiken wanneer:
ze hiertoe lichamelijk of geestelijk niet in staat zijn
ze niet over de kennis en ervaring beschikken om het
apparaat goed en veilig te bedienen
Hete bodem
Verbrandingsgevaar!
Nooit de hete verwarmingsplaat in de warmtelade aanraken.
Gebruik altijd keukenhandschoenen wanneer u het servies eruit
neemt. Houd kleine kinderen uit de buurt.
Brandgevaar!
Nooit brandbare of kunststof voorwerpen in de warmtelade
bewaren.
Ondeskundige reparaties
Kans op een elektrische schok!
Ondeskundige reparaties zijn gevaarlijk. Reparaties mogen
uitsluitend worden uitgevoerd door technici die zijn
geïnstrueerd door de klantenservice.
Is het apparaat defect, schakel dan de zekering in de meterkast
uit of haal de netstekker uit het stopcontact. Neem contact op
met de klantenservice.
Barsten in de verwarmingsplaat
Kans op een elektrische schok!
Ingeval van breuken, barsten of scheuren in de
verwarmingsplaat de zekering in de meterkast uitschakelen en
de netstekker uit het stopcontact halen. Neem contact op met
de klantenservice.
28
De warmtelade
In de warmtelade kunt u servies voorverwarmen of gerechten warmhouden.
Het apparaat warmt alleen op wanneer de lade goed gesloten is.
Openen en sluiten
Bij apparaten zonder handgreep:
Om de lade te openen of te sluiten drukt u op het midden
ervan.
Bij het openen springt de lade gemakkelijk naar buiten. Hierna
kan hij er probleemloos worden uitgetrokken.
Servies voorverwarmen
In voorverwarmd servies koelen de gerechten niet zo snel af.
Dranken blijven langer warm.
Servies algemeen
U mag de warmtelade met maximaal 25 kg belasten. U kunt
bijv. servies voor een menu voor 6 of 12 personen
voorverwarmen.
Servies inruimen
Verdeel het servies zo mogelijk over het hele oppervlak. Hoge
stapels borden worden langzamer warm dan afzonderlijke
delen van een servies, zoals bijv. 2 schalen.
Drinkservies
Verwarm drinkservies, zoals bijv. espressokoppen, altijd op
stand 2.
ã=Verbrandingsgevaar!
Bij stand 3 of 4 worden de vormen heel heet.
Hierbij gaat u als volgt te werk
1.Servies opbergen in de lade.
2.De functiekeuzeknop op stand 4 zetten. Kies voor
drinkservies altijd stand 2.
Het bedrijfsindicatielampje brandt.
3.Warmtelade sluiten.
Het bedrijfsindicatielampje brandt. Het apparaat warmt op.
Hoe lang duurt het voorverwarmen?
De duur van het voorverwarmen hangt af van het materiaal en
de dikte, de hoeveelheid, de hoogte en de plaatsing van het
servies. Verdeel het servies zo mogelijk over het hele
oppervlak.
Bij menuservies voor 6 personen duurt het voorverwarmen
ongeveer 15-25 minuten.
Uitschakelen
Open de lade. Schakel de functiekeuzeknop uit.
Het servies uit de lade nemen
Neem het servies met een keukenhandschoen of een
pannenlap uit de lade.
ã=Verbrandingsgevaar!
Het oppervlak van de verwarmingsplaat is heet. De onderste
delen van het servies worden heter dan de bovenste.
%HGULMIVLQGLFDWLHODPSMH
$OVXKHWDSSDUDDWLQVFKDNHOW
NQLSSHUWKHWLQGLFDWLHODPSMH
1DKHWVOXLWHQEUDQGWKHW
'HYHQWLODWRUHQGHYHUZDUPLQJ
ORSHQELMGHVWDQG
6HUYLHVYRRUYHUZDUPHQ DQ
9HUZDUPLQJVSODDW
)XQFWLHNHX]HNQRS
 8LW
 *LVWGHHJODWHQULM]HQODQJ]DDPRQWGRRLHQ
 %URRGZDUPKRXGHQODQJ]DDPRQWGRRLHQGULQNYRUPHQYRRUYHUZDUPHQ
 *HUHFKWHQZDUPKRXGHQ
 6HUYLFHYRRUYHUZDUPHQ
lage lade
(14 cm hoog)
hoge lade
(29 cm hoog)
6 borden Ø 24 cm 12 borden Ø 24 cm
6 soepkommen Ø 10 cm 12 soepkommen Ø 10 cm
1 schaal Ø 19 cm 1 schaal Ø 22 cm
1 schaal Ø 17 cm 1 schaal Ø 19 cm
1 vleesschotel 32 cm 1 schaal Ø 17 cm
2 vleesschotels 32 cm
29
Gerechten warmhouden
Plaats hete pannen nooit direct van de hete kookplaat op de
glazen bodem van de warmtelade. De glazen bodem kan
worden beschadigd.
Doe geen te grote hoeveelheid in het servies, zodat er niets kan
overlopen.
Dek de gerechten af met een hittebestendige deksel of met
aluminiumfolie.
Wij raden u aan de gerechten niet langer dan een uur warm te
houden.
Geschikte gerechten: De volgende gerechten zijn geschikt:
vlees, gevogelte, vis, sauzen, groente, garnering en soepen.
Hierbij gaat u als volgt te werk
1. Servies in de lade plaatsen.
2. Functiekeuzeknop op stand 3 zetten en het apparaat
10 minuten voorverwarmen.
3. Gerechten in het voorverwarmde servies doen.
4. De warmtelade weer sluiten.
Het bedrijfsindicatielampje brandt. Het apparaat warmt op.
Uitschakelen
Schakelt u de functiekeuzeknop uit.Neem de gerechten met
een keukenhandschoen of een pannenlap uit de lade.
Toepassingen
In de tabel vindt u verschillende toepassingen voor de warmtelade. Zet de functiekeuzeknop op de gewenste stand. Warm het
servies voor wanneer dit in de tabel is aangegeven.
Langzaam garen
Langzaam garen is de ideale gaarmethode voor alle zachte
stukken vlees die rosé moeten worden of waarbij de gaartijd
zeer nauw luistert. Het vlees blijft heel sappig en wordt
boterzacht. Uw voordeel: Omdat de tijden bij het langzaam
garen aanzienlijk langer zijn, heeft u veel speelruimte bij de
menuplanning. Langzaam gegaard vlees kan probleemloos
worden warmgehouden.
Geschikt servies: Gebruik servies van glas, porselein of
keramiek met deksel, bijv. een glazen braadpan.
Hierbij gaat u als volgt te werk
1. De warmtelade met het servies op stand 4 voorverwarmen.
2. Wat vet sterk verhitten in een pan. Het vlees krachtig
aanbraden en direct in het voorverwarmde servies doen. Het
deksel erop leggen.
3. Het servies met het vlees weer in de warmtelade doen en
nagaren. De functiekeuzeknop op stand 3 zetten.
Aanwijzingen voor langzaam garen
Gebruik alleen vers vlees. Verwijder zorgvuldig de vetranden en
zenen. Vet ontwikkelt bij het langzaam garen een sterke eigen
smaak.
Ook grotere stukken vlees hoeft u niet te keren.
U kunt het vlees direct na het langzaam garen in stukken
snijden. Het hoeft niet te rusten.
Door de speciale bereidingsmethode ziet het vlees er van
binnen altijd rosé uit. Dit betekent niet dat het rauw of minder
gaar is.
Het zachtgebraden vlees is niet zo heet als vlees dat op de
gebruikelijke manier is gebraden. Serveer de sauzen heel heet.
Zet de borden tijdens de laatste 20-30 minuten ook in de
warmtelade.
Wanneer u het langzaam gegaarde vlees warm wilt houden,
schakel dan na het langzaam garen terug naar stand 2. Kleine
stukken vlees kunt u maximaal 45 minuten warmhouden, grote
stukken vlees maximaal twee uur.
Stand Gerechten / servies N.B.
1 Gevoelige diepvriesgerechten bijv. slagroomtaarten, boter,
worst, kaas
langzaam ontdooien
1 Gistdeeg laten rijzen Afdekken
2 Diepvries-gerechten bijv. vlees, gebak, brood langzaam ontdooien
2 Eieren warmhouden bijv. gekookte of roereieren Servies voorverwarmen, gerechten afdekken
2 Brood warmhouden bijv. toastbrood, broodjes Servies voorverwarmen, gerechten afdekken
2 Drinkservies voorverwarmen bijv. espressokoppen
2 Gevoelige gerechten bijv. langzaam gegaard vlees Servies afdekken
3 Gerechten warmhouden Servies voorverwarmen, gerechten afdekken
3 Drank warmhouden Servies voorverwarmen, drank afdekken
3 Platte deeggerechten verwarmen zoals eierkoek, opgerolde
pannenkoeken en taco's
Servies voorverwarmen, gerechten afdekken
3 Droog gebak verwarmen bijv. kruimelgebak en muffins Servies voorverwarmen, gerechten afdekken
3 Chocoladerepen of chocoladecouverture smelten Servies voorverwarmen, gerechten verkleinen
3 Gelatine oplossen open, ca. 20 min.
4 Servies voorverwarmen niet geschikt voor drinkservies
30
Tabel
Voor het langzaam garen zijn alle zachte delen van rund, varken, kalf, lam, wild en gevogelte geschikt. Aanbraad- en nagaartijden
zijn afhankelijk van de grootte van de vleesstukken. De aanbraadtijden gelden voor vlees dat in heet vet wordt gelegd.
Onderhoud en reiniging
Gebruik nooit een hogedrukreiniger of een
stoomstraalapparaat! Maak het apparaat alleen schoon
wanneer het uitgeschakeld is. Functiekeuzeknop Stand = 0.
Buitenzijde apparaat
Maak het apparaat met water en wat afwasmiddel schoon.
Droog het met een zachte doek na.
Scherpe of schurende middelen zijn hiervoor niet geschikt.
Wanneer zo'n middel op de voorkant terechtkomt, neem het
dan direct af met water.
Roestvrijstalen oppervlakken
Verwijder kalk-, vet-, zetmeel- en eiwitvlekken altijd onmiddellijk.
Onder zulke vlekken kan gemakkelijk corrosie ontstaan.
Gebruik voor het schoonmaken water en wat afwasmiddel.
Droog de oppervlakken met een zachte doek na.
Apparaten met een glazen voorkant
Maak de glazen voorkant met glasreiniger en een zachte doek
schoon. Geen schraper gebruiken.
Verwarmingsplaat
Maak de verwarmingsplaat met wat warm water en
afwasmiddel schoon.
Wat te doen bij storingen?
Storingen worden vaak veroorzaakt door een kleinigheid. Lees de volgende aanwijzingen voordat u contact opneemt met de
klantenservice:
Reparaties mogen uitsluitend worden uitgevoerd door gekwalificeerde technici. U kunt aanzienlijk gevaar lopen als gevolg van
ondeskundige reparaties.
Gerecht Aanbraden op de kookplaat Nagaren in de oven
Kleine stukken vlees
Blokjes of repen rondom 1-2 min. 20-30 min.
Kleine schnitzels, steaks of medaillons per kant 1-2 min. 35-50 min.
Middelgrote stukken vlees
Filet (400-800g) rondom 4-5 min. 75-120 min.
Lamszadel (ca. 450g) per kant 2-3 min. 50-60 min.
Magere braadstukken (600-1000g) rondom 10-15 min. 120-180 min.
Grote stukken vlees
Filet (vanaf 900g) rondom 6-8 min. 120-180 min.
Rosbief (1,1-2kg) rondom 8-10 min. 210-300 min.
Het servies of de gerechten blijven koud. Controleer:
of het apparaat is ingeschakeld
of er sprake is van een stroomuitval
of de lade helemaal gesloten is
Het servies of de gerechten worden niet warm
genoeg.
Het kan zijn:
dat het servies of de gerechten niet lang genoeg opgewarmd zijn
dat de lade langere tijd open is geweest
Het bedrijfsindicatielampje knippert. Controleer of de lade gesloten is.
Bij een gesloten warmtelade knippert het indicatie-
lampje agressief.
Neem contact op met de klantenservice.
Het bedrijfsindicatielampje brandt niet. Het indicatielampje is defect. Neem contact op met de klantenservice.
De zekering in de meterkast wordt in werking gezet. Haal de stekker uit het stopcontact en licht de klantenservice in.
31
Klantenservice
U kunt het apparaat laten repareren door onze klantenservice.
Het adres en telefoonnummer van de dichtstbijzijnde
klantenservice vindt u in het telefoonboek. Ook de aangegeven
servicecentra kunnen u helpen aan een service-adres bij u in
de buurt.
De contactgegevens in alle landen vindt u in de bijgesloten lijst
met Servicedienstadressen.
Verzoek om reparatie en advies bij storingen
Vertrouw op de competentie van de producent. Zo bent u er
zeker van dat de reparatie wordt uitgevoerd door geschoolde
onderhoudstechnici, die beschikken over de originele
onderdelen voor uw huishoudelijke apparaten.
Technische gegevens
Milieubescherming
Pak het apparaat uit en voer de verpakking op een
milieuvriendelijke manier af.
Milieuvriendelijke afvalverwerking
E-nummer en FD-
nummer
Geef aan de klantenservice altijd het
productnummer (E-nr.) en het
fabricagenummer (FD-nr.) van uw
apparaat op. Het typeplaatje met de
nummers vindt u wanneer u de deur van
de warmtelade opent. Om in het geval van
een storing niet te lang te hoeven zoeken,
kunt u hier de gegevens van uw apparaat
invullen.
E-nr. FD
Klantenservice
O
NL 088 424 4020
B 070 222 142
Stroomvoorziening: 220 -240 V
50/60 Hz
Totale aansluitwaarde: 810 W
VDE-getest: ja
CE-teken: ja
Dit apparaat voldoet aan de eisen van de
Europese richtlijn 2002/96EG betreffende
afgedankte elektrische en elektronische
apparatuur (WEEE – waste electrical and
electronic equipment). Deze richtlijn bevat de in de
EU geldende bepalingen betreffende terugname
en verwerking van afgedankte apparatuur.

Documenttranscriptie

é Inhoudsopgave ]ksaGebrui[nlznjgiw Hierop moet u letten................................................................. 27 Voor de inbouw ................................................................................ 27 Veiligheidsvoorschriften.......................................................... 27 Hete bodem ...................................................................................... 27 Ondeskundige reparaties............................................................... 27 Barsten in de verwarmingsplaat ................................................... 27 De warmtelade .......................................................................... 28 Openen en sluiten ........................................................................... 28 Servies voorverwarmen........................................................... 28 Servies algemeen ............................................................................ 28 Drinkservies ...................................................................................... 28 Hierbij gaat u als volgt te werk ..................................................... 28 Gerechten warmhouden .......................................................... 29 Hierbij gaat u als volgt te werk ..................................................... 29 Uitschakelen ..................................................................................... 29 Toepassingen ........................................................................... 29 Langzaam garen .............................................................................. 29 Onderhoud en reiniging........................................................... 30 Buitenzijde apparaat........................................................................ 30 Verwarmingsplaat ........................................................................... 30 Wat te doen bij storingen? ...................................................... 30 Klantenservice.......................................................................... 31 Technische gegevens ..................................................................... 31 Milieubescherming ................................................................... 31 Milieuvriendelijke afvalverwerking................................................. 31 Hierop moet u letten Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig door. Alleen dan kunt u uw apparaat veilig bedienen. Bewaar de gebruiksaanwijzing en het installatievoorschrift goed. Geeft u het apparaat door aan anderen, doe de handleidingen er dan bij. Voor de inbouw Dit apparaat is alleen voor huishoudelijk gebruik bestemd. Neem alstublieft het bijgvoegde installatievoorschrift in acht. Transportschade Controleer het apparaat na het uitpakken. Bij transportschade mag u het apparaat niet aansluiten. Elektrische aansluiting Het apparaat is aansluitklaar en mag alleen worden aangesloten op een volgens de voorschriften geïnstalleerd geaard stopcontact. De netspanning moet overeenkomen met de spanning die op het typeplaatje is aangegeven. Laat het installeren van de stopcontacten of het vervangen van de aansluitkabel alleen door een elektricien uitvoeren. Wanneer de stekker na het inbouwen niet meer toegankelijk is, moet een schakelaar met een contactafstand van minstens 3 mm worden geïnstalleerd. Multistekkers, stopcontactdozen en verlengkabels mag u niet gebruiken. Bij overbelasting bestaat brandgevaar. Produktinfo Meer informatie over producten, accessoires, onderdelen en diensten vindt u op het internet: www.siemens-home.com en in de online-shop: www.siemens-eshop.com ã=Veiligheidsvoorschriften Dit apparaat is alleen voor huishoudelijk gebruik bestemd. Gebruik het apparaat uitsluitend voor het warmhouden van gerechten en het voorverwarmen van servies. Volwassenen en kinderen mogen het apparaat niet zonder toezicht gebruiken wanneer: ■ ■ ze hiertoe lichamelijk of geestelijk niet in staat zijn ze niet over de kennis en ervaring beschikken om het apparaat goed en veilig te bedienen Hete bodem Verbrandingsgevaar! Nooit de hete verwarmingsplaat in de warmtelade aanraken. Gebruik altijd keukenhandschoenen wanneer u het servies eruit neemt. Houd kleine kinderen uit de buurt. Brandgevaar! Ondeskundige reparaties Kans op een elektrische schok! Ondeskundige reparaties zijn gevaarlijk. Reparaties mogen uitsluitend worden uitgevoerd door technici die zijn geïnstrueerd door de klantenservice. Is het apparaat defect, schakel dan de zekering in de meterkast uit of haal de netstekker uit het stopcontact. Neem contact op met de klantenservice. Barsten in de verwarmingsplaat Kans op een elektrische schok! Ingeval van breuken, barsten of scheuren in de verwarmingsplaat de zekering in de meterkast uitschakelen en de netstekker uit het stopcontact halen. Neem contact op met de klantenservice. Nooit brandbare of kunststof voorwerpen in de warmtelade bewaren. 27 De warmtelade In de warmtelade kunt u servies voorverwarmen of gerechten warmhouden. 'HYHQWLODWRUHQGHYHUZDUPLQJ ORSHQELMGHVWDQG 6HUYLHVYRRUYHUZDUPHQ DQ %HGULMIVLQGLFDWLHODPSMH $OVXKHWDSSDUDDWLQVFKDNHOW NQLSSHUWKHWLQGLFDWLHODPSMH 1DKHWVOXLWHQEUDQGWKHW 9HUZDUPLQJVSODDW )XQFWLHNHX]HNQRS  8LW  *LVWGHHJODWHQULM]HQODQJ]DDPRQWGRRLHQ  %URRGZDUPKRXGHQODQJ]DDPRQWGRRLHQGULQNYRUPHQYRRUYHUZDUPHQ  *HUHFKWHQZDUPKRXGHQ  6HUYLFHYRRUYHUZDUPHQ Het apparaat warmt alleen op wanneer de lade goed gesloten is. Openen en sluiten Om de lade te openen of te sluiten drukt u op het midden ervan. Bij apparaten zonder handgreep: Bij het openen springt de lade gemakkelijk naar buiten. Hierna kan hij er probleemloos worden uitgetrokken. Servies voorverwarmen In voorverwarmd servies koelen de gerechten niet zo snel af. Dranken blijven langer warm. Hierbij gaat u als volgt te werk Servies algemeen 2. De functiekeuzeknop op stand 4 zetten. Kies voor U mag de warmtelade met maximaal 25 kg belasten. U kunt bijv. servies voor een menu voor 6 of 12 personen voorverwarmen. lage lade hoge lade (14 cm hoog) (29 cm hoog) 1. Servies opbergen in de lade. drinkservies altijd stand 2. Het bedrijfsindicatielampje brandt. 3. Warmtelade sluiten. Het bedrijfsindicatielampje brandt. Het apparaat warmt op. Hoe lang duurt het voorverwarmen? 6 borden Ø 24 cm 12 borden Ø 24 cm 6 soepkommen Ø 10 cm 12 soepkommen Ø 10 cm 1 schaal Ø 19 cm 1 schaal Ø 22 cm 1 schaal Ø 17 cm 1 schaal Ø 19 cm 1 vleesschotel 32 cm 1 schaal Ø 17 cm 2 vleesschotels 32 cm De duur van het voorverwarmen hangt af van het materiaal en de dikte, de hoeveelheid, de hoogte en de plaatsing van het servies. Verdeel het servies zo mogelijk over het hele oppervlak. Bij menuservies voor 6 personen duurt het voorverwarmen ongeveer 15-25 minuten. Uitschakelen Open de lade. Schakel de functiekeuzeknop uit. Servies inruimen Het servies uit de lade nemen Verdeel het servies zo mogelijk over het hele oppervlak. Hoge stapels borden worden langzamer warm dan afzonderlijke delen van een servies, zoals bijv. 2 schalen. Neem het servies met een keukenhandschoen of een pannenlap uit de lade. Drinkservies Verwarm drinkservies, zoals bijv. espressokoppen, altijd op stand 2. ã=Verbrandingsgevaar! Bij stand 3 of 4 worden de vormen heel heet. 28 ã=Verbrandingsgevaar! Het oppervlak van de verwarmingsplaat is heet. De onderste delen van het servies worden heter dan de bovenste. Gerechten warmhouden Plaats hete pannen nooit direct van de hete kookplaat op de glazen bodem van de warmtelade. De glazen bodem kan worden beschadigd. Hierbij gaat u als volgt te werk Doe geen te grote hoeveelheid in het servies, zodat er niets kan overlopen. 2. Functiekeuzeknop op stand 3 zetten en het apparaat Dek de gerechten af met een hittebestendige deksel of met aluminiumfolie. 3. Gerechten in het voorverwarmde servies doen. Wij raden u aan de gerechten niet langer dan een uur warm te houden. Geschikte gerechten: De volgende gerechten zijn geschikt: vlees, gevogelte, vis, sauzen, groente, garnering en soepen. 1. Servies in de lade plaatsen. 10 minuten voorverwarmen. 4. De warmtelade weer sluiten. Het bedrijfsindicatielampje brandt. Het apparaat warmt op. Uitschakelen Schakelt u de functiekeuzeknop uit.Neem de gerechten met een keukenhandschoen of een pannenlap uit de lade. Toepassingen In de tabel vindt u verschillende toepassingen voor de warmtelade. Zet de functiekeuzeknop op de gewenste stand. Warm het servies voor wanneer dit in de tabel is aangegeven. Stand Gerechten / servies N.B. 1 Gevoelige diepvriesgerechten bijv. slagroomtaarten, boter, langzaam ontdooien worst, kaas 1 Gistdeeg laten rijzen Afdekken 2 Diepvries-gerechten bijv. vlees, gebak, brood langzaam ontdooien 2 Eieren warmhouden bijv. gekookte of roereieren Servies voorverwarmen, gerechten afdekken 2 Brood warmhouden bijv. toastbrood, broodjes Servies voorverwarmen, gerechten afdekken 2 Drinkservies voorverwarmen bijv. espressokoppen 2 Gevoelige gerechten bijv. langzaam gegaard vlees Servies afdekken 3 Gerechten warmhouden Servies voorverwarmen, gerechten afdekken 3 Drank warmhouden Servies voorverwarmen, drank afdekken 3 Platte deeggerechten verwarmen zoals eierkoek, opgerolde Servies voorverwarmen, gerechten afdekken pannenkoeken en taco's 3 Droog gebak verwarmen bijv. kruimelgebak en muffins Servies voorverwarmen, gerechten afdekken 3 Chocoladerepen of chocoladecouverture smelten Servies voorverwarmen, gerechten verkleinen 3 Gelatine oplossen open, ca. 20 min. 4 Servies voorverwarmen niet geschikt voor drinkservies Langzaam garen Aanwijzingen voor langzaam garen Langzaam garen is de ideale gaarmethode voor alle zachte stukken vlees die rosé moeten worden of waarbij de gaartijd zeer nauw luistert. Het vlees blijft heel sappig en wordt boterzacht. Uw voordeel: Omdat de tijden bij het langzaam garen aanzienlijk langer zijn, heeft u veel speelruimte bij de menuplanning. Langzaam gegaard vlees kan probleemloos worden warmgehouden. Gebruik alleen vers vlees. Verwijder zorgvuldig de vetranden en zenen. Vet ontwikkelt bij het langzaam garen een sterke eigen smaak. Geschikt servies: Gebruik servies van glas, porselein of keramiek met deksel, bijv. een glazen braadpan. Hierbij gaat u als volgt te werk 1. De warmtelade met het servies op stand 4 voorverwarmen. 2. Wat vet sterk verhitten in een pan. Het vlees krachtig aanbraden en direct in het voorverwarmde servies doen. Het deksel erop leggen. 3. Het servies met het vlees weer in de warmtelade doen en nagaren. De functiekeuzeknop op stand 3 zetten. Ook grotere stukken vlees hoeft u niet te keren. U kunt het vlees direct na het langzaam garen in stukken snijden. Het hoeft niet te rusten. Door de speciale bereidingsmethode ziet het vlees er van binnen altijd rosé uit. Dit betekent niet dat het rauw of minder gaar is. Het zachtgebraden vlees is niet zo heet als vlees dat op de gebruikelijke manier is gebraden. Serveer de sauzen heel heet. Zet de borden tijdens de laatste 20-30 minuten ook in de warmtelade. Wanneer u het langzaam gegaarde vlees warm wilt houden, schakel dan na het langzaam garen terug naar stand 2. Kleine stukken vlees kunt u maximaal 45 minuten warmhouden, grote stukken vlees maximaal twee uur. 29 Tabel Voor het langzaam garen zijn alle zachte delen van rund, varken, kalf, lam, wild en gevogelte geschikt. Aanbraad- en nagaartijden zijn afhankelijk van de grootte van de vleesstukken. De aanbraadtijden gelden voor vlees dat in heet vet wordt gelegd. Gerecht Aanbraden op de kookplaat Nagaren in de oven Blokjes of repen rondom 1-2 min. 20-30 min. Kleine schnitzels, steaks of medaillons per kant 1-2 min. 35-50 min. Filet (400-800g) rondom 4-5 min. 75-120 min. Lamszadel (ca. 450g) per kant 2-3 min. 50-60 min. Magere braadstukken (600-1000g) rondom 10-15 min. 120-180 min. Filet (vanaf 900g) rondom 6-8 min. 120-180 min. Rosbief (1,1-2kg) rondom 8-10 min. 210-300 min. Kleine stukken vlees Middelgrote stukken vlees Grote stukken vlees Onderhoud en reiniging Gebruik nooit een hogedrukreiniger of een stoomstraalapparaat! Maak het apparaat alleen schoon wanneer het uitgeschakeld is. Functiekeuzeknop Stand = 0. Buitenzijde apparaat Maak het apparaat met water en wat afwasmiddel schoon. Droog het met een zachte doek na. Scherpe of schurende middelen zijn hiervoor niet geschikt. Wanneer zo'n middel op de voorkant terechtkomt, neem het dan direct af met water. Roestvrijstalen oppervlakken Verwijder kalk-, vet-, zetmeel- en eiwitvlekken altijd onmiddellijk. Onder zulke vlekken kan gemakkelijk corrosie ontstaan. Gebruik voor het schoonmaken water en wat afwasmiddel. Droog de oppervlakken met een zachte doek na. Apparaten met een glazen voorkant Maak de glazen voorkant met glasreiniger en een zachte doek schoon. Geen schraper gebruiken. Verwarmingsplaat Maak de verwarmingsplaat met wat warm water en afwasmiddel schoon. Wat te doen bij storingen? Storingen worden vaak veroorzaakt door een kleinigheid. Lees de volgende aanwijzingen voordat u contact opneemt met de klantenservice: Het servies of de gerechten blijven koud. Controleer: ■ of het apparaat is ingeschakeld ■ of er sprake is van een stroomuitval ■ of de lade helemaal gesloten is Het servies of de gerechten worden niet warm genoeg. Het kan zijn: Het bedrijfsindicatielampje knippert. Controleer of de lade gesloten is. Bij een gesloten warmtelade knippert het indicatielampje agressief. Neem contact op met de klantenservice. Het bedrijfsindicatielampje brandt niet. Het indicatielampje is defect. Neem contact op met de klantenservice. ■ dat het servies of de gerechten niet lang genoeg opgewarmd zijn ■ dat de lade langere tijd open is geweest De zekering in de meterkast wordt in werking gezet. Haal de stekker uit het stopcontact en licht de klantenservice in. Reparaties mogen uitsluitend worden uitgevoerd door gekwalificeerde technici. U kunt aanzienlijk gevaar lopen als gevolg van ondeskundige reparaties. 30 Klantenservice U kunt het apparaat laten repareren door onze klantenservice. Het adres en telefoonnummer van de dichtstbijzijnde klantenservice vindt u in het telefoonboek. Ook de aangegeven servicecentra kunnen u helpen aan een service-adres bij u in de buurt. E-nummer en FDnummer E-nr. Geef aan de klantenservice altijd het productnummer (E-nr.) en het fabricagenummer (FD-nr.) van uw apparaat op. Het typeplaatje met de nummers vindt u wanneer u de deur van de warmtelade opent. Om in het geval van een storing niet te lang te hoeven zoeken, kunt u hier de gegevens van uw apparaat invullen. FD Klantenservice O De contactgegevens in alle landen vindt u in de bijgesloten lijst met Servicedienstadressen. Verzoek om reparatie en advies bij storingen NL 088 424 4020 B 070 222 142 Vertrouw op de competentie van de producent. Zo bent u er zeker van dat de reparatie wordt uitgevoerd door geschoolde onderhoudstechnici, die beschikken over de originele onderdelen voor uw huishoudelijke apparaten. Technische gegevens Stroomvoorziening: 220 -240 V Totale aansluitwaarde: VDE-getest: CE-teken: 50/60 Hz 810 W ja ja Milieubescherming Pak het apparaat uit en voer de verpakking op een milieuvriendelijke manier af. Milieuvriendelijke afvalverwerking Dit apparaat voldoet aan de eisen van de Europese richtlijn 2002/96EG betreffende afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (WEEE – waste electrical and electronic equipment). Deze richtlijn bevat de in de EU geldende bepalingen betreffende terugname en verwerking van afgedankte apparatuur. 31
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32

Siemens HW1405P2/07 de handleiding

Categorie
Keuken-
Type
de handleiding