Bruin goed aan alle kanten en doe het
vlees in een ovenbestendige schotel.
Plaats op het rek in de oven en start het
programma. Plaats rijst, een snufje zout
en water in een schotel. Bereid de
gestoomde cappuccinocake. Roer de
boter en suiker door elkaar. Voeg hier
eierdooiers, vanillezaadjes en koffie aan
toe. Klop het eiwit met twee snufjes zout
tot deze stijf zijn. Spatel vervolgens
voorzichtig de bloem, het zetmeel, de
bakpoeder en de opgeklopte eiwitten
door het botermengsel. Plaats het
mengsel in kleine schaaltjes of vormpjes
die met boter zijn ingevet. Bereid
groenten voor. Maak de wortels schoon
en snijd ze in reepjes. Schil de koolrabi
en snijd dit in reepjes. Spoel de
bloemkool af en snijd de bloemkool in
roosjes. Was de paprika's, haal de
zaadlijsten uit de paprika's en snij ze in
reepjes. Doe alles bij elkaar in een
stoomschaal.
Bereiding:
Voeg de voorbereide gerechten na 40
minuten aan de oven toe, samen met de
varkensrug en laat alles nog eens 40
minuten roosteren. De vleessappen in
het gerecht zijn erg smakelijk voor het
maken van een heerlijke saus met crème
fraîche of wijn.
• Bereidingstijd in het apparaat (min):
40
• Roosterhoogte: 1 + 4
12.2 Stoommenu 2:
Voor 4 - 6 personen.
Gepocheerde kipfilet met groenterijst en
bloemkoolflan. Vanilleflan met aardbeien
als nagerecht.
Ingrediënten voor de gepocheerde
kippeborst:
• 4 - 6 kipfilets, zonder bot
• zout, peper, paprika en kerriepoeder
Ingrediënten voor de bloemkoolflan:
• 300 g bloemkool
• 50 g harde kaas, geraspt
• 2 eieren
• 50 ml room
• zout, nootmuskaat
• boter voor de gerechten
Ingrediënten voor de rijst:
• 200 g langkorrelrijst
• 50 g wilde rijst
• zout, peper
• 400 ml bouillon
• 1 kleine rode paprika
• 1 klein blikje maïs (150 g)
Ingrediënten voor vanilleflan met
aardbeien:
• 200 ml melk
• 200 ml room
• zaadjes van een vanillestokje
• 2 eierdooiers
• 3 eieren
• 50 g suiker
• 300 g aardbeien
• 2 eetlepels pistachenoten
Methode:
Was en droog de kipfilets. Breng op
smaak met zout, peper, paprikapoeder
en kerriepoeder en plaats dan in een
ovenschotel. Verdeel de bloemkool in
roosjes, stoom gedurende 25 minuten en
pureer de groenten dan in de mixer.
Voeg geraspte kaas, eieren en room toe
en breng op smaak met zout en
nootmuskaat. Giet het
bloemkoolmengsel in 6 kleine, goed met
boter ingevette flanvormen. Bereid de
rijst voor. Plaats de langkorrelrijst, wilde
rijst, zout, peper en groentebouillon met
water in een kom, ongeveer een half uur
voordat u met het koken gaat beginnen.
Snijd ondertussen de rode paprika in
kleine blokjes en voeg dit toe aan de
rijst. Bereid de vanilleflan met aardbeien
voor. Meng de eierdooiers en eieren met
de suiker. Voeg zaadjes uit het
vanillestokje toe. Schenk de melk en
room bij en meng het geheel goed door.
Vul kopjes of glazen met het mengsel tot
2/3 vol.
Bereiding:
Plaats alle gerechten op het rek in de
oven (niveau 1 en 4) en start het
programma, kooktijd 40 minuten. Laat
de vanilleflan na het bakken afkoelen, vul
de glazen met aardbeien en versier met
pistachenoten. Giet de maïs af en voeg
het aan de gekookte rijst toe.
• Bereidingstijd in het apparaat (min):
40
• Roosterhoogte: 1 + 4
NEDERLANDS
27