FRAMTID OV5 PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL
HUSKCZPLITPTESNLFRDE BEAT
RU
FIDKNOSE
5019 610 01050
OV B02
N.B.: temperaturen en bereidingstijden gelden ongeveer voor 4 porties.
RECEPT FUNCTIE
VOOR-
VERWARMEN
STEUNHOOGTE
(van onder)
TEMP
(°C)
TIJD
(min)
ACCESSOIRES
EN OPMERKINGEN
Luchtig gebak X 2 160 - 180 35 - 55 rooster + taartvorm
Koekjes/taartjes X 3 170 - 180 15 - 40 bakplaat
Soesjes X 3 180 30 - 40 bakplaat
Pasteitjes/Bladerdeeghapjes X 3 180 - 200 20 - 30 bakplaat
Meringues X 3 90 120 - 130 bakplaat
Lamsvlees/kalfsvlees/
rundvlees/ varkensvlees
X 2 190 - 200 90 - 110
opvangbak of rooster +
ovenschaal
Kip/ konijn/eend X 2 190 - 200 65 - 85
opvangbak of rooster +
ovenschaal
Kalkoen/gans X 2 190 - 200 140 - 180
opvangbak of rooster +
ovenschaal
Vis uit de oven/in folie
(filet, heel)
X 2 180 - 200 50 - 60
opvangbak of rooster +
ovenschaal
Lasagne/pasta uit de oven/
cannelloni/ovenschotels
X 2 190 - 200 45 - 55 rooster + ovenschaal
Brood / Focaccia X 2 190 - 230 15 - 50 opvangbak of bakplaat
Pizza X 2 230 - 250 7 - 20 opvangbak of bakplaat
To a s t X 4 200 2 - 5 rooster
Gegratineerde groenten X 3 200 15 - 20 rooster + ovenschaal
Moten gegrilde visfilet X 3 200 30 - 40 rooster + ovenschaal
Worstjes/spiezen/spareribs/
hamburgers
X 4 200 30 - 50
rooster+opvangbak met water
op de eerste steunhoogte,
halverwege omdraaien
Gevulde taarten
(cheesecake, strudel,
appeltaart)
X 1 180 - 200 50 -60
opvangbak of rooster +
ovenschaal
Hartige taarten
(groentetaart, quiche)
X 1 180 - 200 35 - 55 rooster + taartvorm
Gevulde groenten
(tomaten, paprika's,
courgettes, aubergines)
X 2 180 - 200 40 - 60 rooster + ovenschaal
Hartige taarten
(groentetaart, quiche)
X 1 en 3 180 - 190 45 - 55
rooster + ovenschaal
De steunhoogtes halverwege de
bereiding omkeren
Pizza's/focaccia's X 1 en 3 230 - 250 12 - 30
bakplaat+opvangbak
De steunhoogtes halverwege de
bereiding omkeren
Koekjes/taartjes - 1 en 3 170 - 180 20 - 40
bakplaat+opvangbak
De steunhoogtes halverwege de
bereiding omkeren
Soesjes - 1 en 3 180 35 - 45
bakplaat+opvangbak
De steunhoogtes halverwege de
bereiding omkeren
Pasteitjes/Bladerdeeghapjes - 1 en 3 180 - 200 20 - 40
bakplaat+opvangbak
De steunhoogtes halverwege de
bereiding omkeren
Gebraden kip - 2 200 55 - 65
rooster+opvangbak met water
op de eerste steunhoogte
Geb. aardappelen - 3 200 45 - 55 opvangbak
Rosbief rosé - 3 200 30 - 40
rooster+opvangbak met water
op de eerste steunhoogte
Lamsbout/Schenkel - 3 200 55 - 70 rooster + opvangbak
1. Bedieningspaneel
1.1. Functieknop
1.2. Programmeerknop bereidingstijd
1.3. Thermostaatknop
1.4. Rood lampje thermostaat
2. Koelventilator (niet zichtbaar)
3. Verwarmingselement bovenwarmte
4. Grillelement (kan naar beneden gezet worden)
5. Ovenlampje
6. Ventilator
7. Verwarmingselement onderwarmte (niet zichtbaar)
8. Koude ovendeur
ACCESSOIRES
DE OVEN GEBRUIKEN
Draai de knop voor het selecteren van functies op de gewenste functie. Het ovenlampje gaat aan.
Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode thermostaatlampje gaat branden en gaat uit
als de geselecteerde temperatuur bereikt is. Draai de knoppen aan het einde van de bereidingstijd op “0”.
PROGRAMMEERKNOP BEREIDINGSTIJD
Met deze programmeerknop kunt u een bereidingstijd van 1 tot 120 minuten instellen.
Om de tijdsduur in te stellen, nadat u de bereidingsfunctie heeft gekozen, draait u de knop helemaal
rechtsom, waarna u de knop terug draait naar de gewenste bereidingstijd. Als de ingestelde
bereidingstijd om is, gaat de oven uit en blijft de programmeerknop op “0” staan”. Om de oven met de
hand te bedienen, d.w.z. zonder een bereidingstijd in te stellen, moet u controleren of de
programmeerknop op het symbool staat.
Let op: als de programmeerknop op “0” staat, gaat de oven niet aan.
Om de oven aan te zetten moet u de programmeerknop op het symbool zetten, of de bereidingstijd instellen.
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Ta b e l o v e n f u n c t i e s
Functie Beschrijving functie
0 Oven uit -
OVENLAMPJE
Inschakeling van het ovenlampje.
STATISCH
Deze functie is geschikt voor het bereiden van elk soort gerecht op één steunhoogte. De oven voorverwarmen op
de gewenste temperatuur en het gerecht in de oven plaatsen zodra wordt aangegeven dat de ingestelde
temperatuur is bereikt. Aanbevolen wordt voor de bereiding de tweede of derde steunhoogte te gebruiken. Deze
functie is ook geschikt voor het bereiden van kant-en-klare diepvriesproducten; volg de aanwijzingen op de
verpakking.
VENTILATOR
Voor het bereiden van taarten met een vloeibare vulling (hartig of zoet), pizza's op enkele of dubbele steunhoogte.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling van plaats te verwisselen om een gelijkmatiger
bakresultaat te bereiken.
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van groente en voor een bruin korstje op het brood.
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor. Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven. Bij de bereiding van vlees
wordt aanbevolen een beetje water in de opvangbak op de eerste steunhoogte te gieten, om rookvorming en
vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen. Aanbevolen wordt het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
TURBOGRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades). Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht
blijven. Bij de bereiding van vlees wordt aanbevolen een beetje water in de opvangbak op de eerste steunhoogte te
gieten. Dit is om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen. Het is raadzaam het vlees tijdens de
bereiding regelmatig om te draaien.
ONTDOOIEN
Deze functie kan worden gebruikt om diepvriesproducten sneller op kamertemperatuur te brengen. Laat het
voedingsmiddel in zijn verpakking zitten om uitdrogen te voorkomen.
1 Rooster: 1 Bakplaat: 1 Opvangbak: