Princess Classic Mini Fryer & Fondue de handleiding

Categorie
Frituurpannen
Type
de handleiding
Gebruiksaanwijzing . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3
Instructions for use . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6
Mode d’emploi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Anleitung . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Instrucciones de Uso . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
Istruzioni d’uso . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21
Bruksanvisning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24
Brugsanvisning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28
Bruksanvisning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31
Käyttöohje . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34
Instruções de utilização . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 38
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 47
JAN 2008 V4
NL
UK
F
D
E
I
S
DK
N
SF
P
GR
ARAB
3
CLASSIC MINI FRYER / & FONDUE 182612 / 182611
Deze gebruiksaanwijzing is bedoeld voor twee verschillende artikelen, namelijk:
Classic Mini Fryer 182612 en
Classic Mini Fryer & Fondue 182611
Het grootste deel van deze gebruiksaanwijzing betreft beide apparaten. Waar dit niet het geval is, wordt
dit aangegeven door middel van de typenummers.
VOOR HET GEBRUIK
Deze gebruiksaanwijzing eerst helemaal doorlezen en vervolgens opbergen om later nog eens te kunnen
raadplegen. Controleer of de netspanning in de woning overeenkomt met die van het apparaat (220-240
volt). Sluit dit apparaat alleen op een geaard stopcontact aan.
Verwijder eventuele stickers en reinig voor gebruik alle onderdelen (behalve het elektrische deel) in een
sopje en spoel ze goed na.
VEILIGHEID (VOOR ALLE ARTIKELEN)
Lees aandachtig de volgende raadgevingen:
- Dit apparaat is alleen bedoeld voor huishoudelijk gebruik.
- Schakel nooit het apparaat in voordat u er olie of vet in heeft gedaan.
- Dompel het apparaat nooit in water.
- Trek altijd de stekker uit het stopcontact voordat u het apparaat gaat reinigen.
- Verplaats het apparaat nooit tijdens het gebruik. De olie of het vet wordt heet en u kunt zich eraan
branden. Wacht met het verplaatsen totdat het is afgekoeld.
- Laat het apparaat nooit onbeheerd achter. Let goed op als het gebruikt wordt in de nabijheid van kinderen.
Het apparaat en de diverse onderdelen worden erg heet, pak de pan alleen beet aan de handvatten.
- Plaats het apparaat altijd op een stevig oppervlak en houd brandbare materialen uit de buurt.
- Zorg dat het apparaat niet zo dicht bij de rand van een tafel, werkblad e.d. staat dat iemand het eraf zou
kunnen stoten; zorg ook dat het snoer niet zodanig hangt dat men erover zou kunnen struikelen of
erachter blijven haken.
- Zorg dat het apparaat niet dichtbij of op een ingeschakelde kookplaat staat.
- Houd het apparaat uit de buurt van water wanneer het in gebruik is en wanneer de olie of het vet nog
heet is. Water in hete olie of vet gaat spatten. Droog het voedsel daarom altijd eerst met keukenpapier
en schud ijsresten er zoveel mogelijk af.
- Trek na het gebruik direct de stekker uit het stopcontact.
PRINCESS TIPS
- Gebruik het apparaat niet als het beschadigd is, maar stuur het dan naar onze servicedienst.
- Indien het netsnoer beschadigd is, dient het, om ongelukken te voorkomen, vervangen te worden door
de fabrikant, diens servicedienst of een andere vakman.
- Het apparaat is voorzien van een thermische zekering. Indien de thermostaat defect mocht raken en er
gevaar voor oververhitting bestaat, wordt de stroom automatisch onderbroken. Uw apparaat moet dan
naar de servicedienst teruggebracht worden.
FRITUREN 182611 EN 182612
GEBRUIK VAN HET TOESTEL
- Open het deksel door het naar beneden drukken van de knop naast de thermostaat draaiknop.
- Reinig het apparaat voor het eerste gebruik grondig met heet water en een beetje afwasmiddel. Let
daarbij op dat het elektrische gedeelte niet met water in aanraking komt.
- Spoel uit met schoon water en droog het apparaat zorgvuldig.
- Vul het apparaat met vet of plantaardige olie. Indien u vaste blokken vet gebruikt, snij deze
dan eerst in stukjes en stel de thermostaatknop in op 90 °C tot het vet volledig gesmolten is.
- Het oliepeil dient zich altijd tussen de onderste (min) en de bovenste (max) niveau-
aanduiding te bevinden, +/- 1 l.
- Stel de thermostaatknop op de gewenste temperatuur in. Zie baktabel met temperaturen
op voorkant friteuse.
- Het lampje gaat uit wanneer de gewenste temperatuur is bereikt.
- Dompel, wanneer het lampje uitgaat, eerst het lege mandje in de olie. Dit verhindert dat
het voedsel vast gaat kleven.
- Plaats het te frituren voedsel in het mandje. Voor het beste resultaat dient u het voedsel
droog in het mandje te doen.
- Gebruik de afneembare handgreep om het mandje in de friteuse te plaatsen. Verwijder daarna de hand-
greep van het mandje. LET OP: controleer of de handgreep goed aan het mandje vastgehaakt is zodat
het mandje er niet afvalt bij het opschudden van de frites.
- Dompel het mandje langzaam onder om sterk opborrelen te voorkomen.
- Haal het mandje weer omhoog als de frituurtijd is verstreken en hang het aan de haak in de pan zodat
de olie eruit kan lekken.
- Trek de stekker uit het stopcontact.
- Spoel de handgreep en het mandje na gebruik om en droog ze grondig af.
- Als de friteuse goed is afgekoeld, kunt u het mandje terugplaatsen en het apparaat opbergen. Berg uw
friteuse met gesloten deksel op een droge en donkere plaats op. De olie en het mandje kunt u hierbij in
de friteuse laten.
FRITUURTIPS 182611 EN 182612
- Gebruik, voor een beter resultaat, de aanbevolen olie of vet. Het wordt afgeraden verschillende soorten
olie door elkaar te gebruiken.
- Vervang regelmatig de olie of het vet, zeker als deze donker of vuil wordt of abnormaal begint te
schuimen. Reinig de kuip bij iedere vervanging.
- Iedere langdurige verwarming vermindert de kwaliteit van de olie of het vet. Schakel de friteuse na
ieder gebruik uit.
- Om een goed resultaat te verkrijgen, bakt u bij voorkeur geen te grote hoeveelheden in één keer.
- Gebruik maximaal 300 gram frites per liter olie.
- Bij diepvriesproducten maximaal 200 gram gebruiken i.v.m. de sterke afkoeling. Diepvriesproducten
boven de gootsteen uitschudden om overtollig ijs te verwijderen.
- Bij frites van verse aardappelen gebruikt wordt: droog de frites na het wassen zodat er geen water in de
olie komt.
- Bak de friet in 2 beurten. Eerste bakbeurt (voorbakken) 5 tot 10 minuten op 170 °C. Tweede bakbeurt
(afbakken) 2 tot 4 minuten op 190 °C. Goed laten uitdruipen alvorens op te dienen.
- Frituur niet te veel voedsel in één keer. Bedek alleen de bodem van het mandje, zodat de temperatuur
van de olie niet daalt. Hierdoor zou het voedsel namelijk meer olie opnemen.
- Houd u aan de voorgeschreven frituurtijd.
- Doe geen zout op het voedsel voor of tijdens het frituren, maar pas wanneer het uit het mandje gehaald
is. Zout en water bederven de olie.
- Laat het voedsel goed uitlekken en laat het vervolgens verder uitlekken op keukenpapier zodat overtollig
vet verdwijnt.
- Eet het voedsel na bereiding direct op. Voedsel dat een tijdje warm moet worden gehouden moet u niet
in een afgedekte schaal leggen. Door de condens is het later niet meer knapperig. U kunt het beter in de
oven bewaren.
FONDUE 182611
GEBRUIK VAN HET TOESTEL
Deze elektrische fonduepan heeft een regelbare temperatuurinstelling en is daardoor uitermate geschikt
voor verschillende soorten fondues, zoals de klassieke vleesfondue, maar ook voor kaas-, Chinese of
chocoladefondue.
- Reinig het apparaat voor het eerste gebruik grondig met heet water en een beetje afwasmiddel.
Let daarbij op dat de het elektrische gedeelte niet met water in aanraking komt.
- Spoel uit met schoon water en droog het apparaat zorgvuldig.
- Gebruik steeds olie die voor hoge temperaturen geschikt is en vervang die na iedere bereiding. Het
oliepeil dient zich altijd tussen de onderste (min) en de bovenste (max) niveau-aanduiding te bevinden,
+/- 1 l.
- Bovenstaande geldt ook indien men in plaats van olie bouillon, kaas of chocolade
gebruikt.
- Verwijder, vanuit verticale positie 90°, het deksel.
- Plaats de fonduering op de fonduepan om oliespatten te vermijden.
- Plaats de fonduepan in het midden van de tafel.
- Hecht voor alle veiligheid het snoer aan de tafel vast. Vergeet niet het snoer los te maken
voordat u de fonduepan verplaatst.
- Voor de klassieke vleesfondue wordt de thermostaat op 170 ºC ingesteld. Stel de
temperatuur zodanig in dat het mengsel net gaat borrelen. Voor kaas-, Chinese en
chocoladefondue kan de thermostaat beter lager gezet worden, bijvoorbeeld op 90 ºC.
4
5
- Vooral kaas en chocolade dienen langzaam opgewarmd te worden, anders gaan deze vastkoeken. Roer
af en toe even om een glad mengsel te verkrijgen.
- Het lampje gaat uit wanneer de gewenste temperatuur is bereikt.
- Gebruik geen scherpe voorwerpen in de pan. Prik met de vorkjes alleen in de ingrediënten, niet in de pan.
- Trek na het gebruik de stekker uit het stopcontact en laat de fonduepan afkoelen.
- Berg uw fonduepan met gesloten deksel op een droge en donkere plaats op
REINIGING EN ONDERHOUD 182611 EN 182612
Trek de stekker uit het stopcontact.
Dompel het apparaat nooit onder in water!
Reinigen van de buitenzijde
Reinig de buitenzijde van het apparaat regelmatig met een vochtige doek en droog deze met een zachte,
schone doek.
Reinigen van de binnenzijde
Bij het vervangen van de olie, bouillon, kaas of chocolade, kunt u meteen de binnenzijde van het apparaat
schoonmaken. Leeg de pan en maak de binnenzijde eerst met keukenpapier en vervolgens met een natte,
in zeepsop gedompelde doek schoon. Spoel de binnenzijde goed na met schoon water, zodat alle zeepresten
eruit zijn en laat alles goed drogen.
Schoonmaaktip: doe een kopje water en een klein scheutje afwasmiddel in de pan. Schakel het apparaat in
op de laagste stand en laat hem een minuut of 10 aan staan. Daarna uitschakelen en goed uitspoelen.
OLIE VERVANGEN
Bij fondue adviseren we om na ieder gebruik de olie te vervangen. Frituurolie kan meerdere malen
gebruikt worden.
Bij goede frituur- en fondueolie hangt de bruikbaarheidsduur van de olie af van:
- hoe vaak de pan gebruikt wordt;
- hoe lang de pan gebruikt wordt;
- de temperatuur tijdens het gebruik;
- de hoeveelheid voedsel (bij te grote hoeveelheden koelt de olie te sterk af);
- de eigenschappen van het voedsel (bijv. gebruikte kruiden);
- de reiniging van de olie tijdens en na het frituren en fonduen. Verwijder tijdens het frituren en fonduen
voedseldeeltjes en deeg- of paneermeelresten die in de olie gevallen zijn. Het is aan te bevelen na het
frituren de olie te filteren. Ga hierbij als volgt te werk:
a. Laat de olie afkoelen.
b. Laat het mandje uitlekken en neem het uit de pan.
c. Leg keukenpapier in het mandje.
d. Filtreer de olie door het mandje in een even grote bak.
FONDUE RECEPTEN (182611)
Fondue is niet alleen smaakvol, het kan ook heel gezond zijn en zelfs goed voor de lijn. Om u er wegwijs
in te maken zijn hier wat handige tips en recepten. Wij wensen u er heel veel plezierige uren mee!
VLEESFONDUE IN OLIE
Benodigdheden voor 4 personen:
Zuivere plantaardige olie, bijv. maïs, arachide of soja. Olijfolie kan ook, maar dat ruikt en
smaakt sterker. 300 gram runderhaas, 300 gram kipfilet, voorgegaarde aardappelen, voor-
gegaarde maïskolven in schijven, stukjes paprika en warm, vers brood, met lekkere sausjes.
Per persoon is 250 gram vlees voldoende. Snijd het vlees in blokjes van 1 bij 1 centimeter.
6
CHINESE FONDUE IN BOUILLON
Deze fonduevorm is puur van smaak en kan heel caloriearm en gezond zijn. Er zijn heel veel combinatie-
mogelijkheden met vis, groente, gevogelte en vlees.
Benodigdheden voor 4 personen:
4 grote garnalen, 2 kipfilets, 12 mosselen, 4 tongfilets, 100 gram gefileerde zalm, 8 champignons,
4 tomaatjes, 4 sjalotjes (half gaar gekookt).
Dit is nog maar het begin, in deze fondue kan eigenlijk alles bijv. verse oesters of dunne plakjes
ossenhaas. Belangrijk: Snijd de stukjes niet te dik en ook niet in blokjes.
Drink ten slotte een klein kopje van de krachtige bouillon waarin alles is gegaard. Heel veel plezier met
experimenteren!
KAASFONDUE (WITTE WIJN EN KAAS)
Naar een beroemd Zwitsers recept.
Benodigdheden voor 4 personen:
300 gram Emmentaler, 400 gram Gruyère, 4 glazen droge witte wijn, 1 likeurglas Kirsch, 1 teentje knof-
look, een beetje peper en zout, snufje nootmuskaat, 25 gram maïzena, 1 kopje water. Wijnkeuze: Riesling
of originele Zwitserse Fendait.
Wrijf de pan flink in met de knoflook, giet daarna de wijn in de pan en wacht tot deze kookt. Dan voegt u
de zeer fijn gesneden of gemalen kaas toe. Met een houten spatel flink blijven roeren tot de massa weer
aan de kook en goed glad is. Peper, zout en nootmuskaat toevoegen en vooral goed blijven roeren. Maak
de maïzena aan met koud water en voeg dit flink roerend bij de kokende massa. De temperatuur laag zetten.
Als u de spatel eruit trekt, moet de massa soepel zijn en draden trekken. Dan de Kirsch toevoegen en de
fonduepan op de laagste stand zetten.
CHOCOLADE FONDUE
Deze fondue is een groot succes voor een kinderpartij. Als dessert met een paar druppels Armagnac erbij
is het zeer geslaagd na een chique diner.
Benodigdheden voor 6 personen:
200 gram chocolade (puur, melk, wit en daarnaast vele smaken als koffie en noten),
25 gram boter, 25 gram suiker, 400 gram water (of room).
Garnituur om aan een vorkje te prikken: ontpitte kersen, aardbeien, stukjes banaan, perzik, blokjes cake,
bitterkoekjes.
CLASSIC MINI FRYER / & FONDUE 182612 / 182611
This manual is intended for 2 different products:
Classic Mini Fryer 182612 and
Classic Mini Fryer & Fondue 182611
The major part of this manual concerns both appliances. If this is not the case, it is indicated (with the
type numbers).
BEFORE USE
First read the entire manual and retain it for future reference. Make sure that the mains voltage in your
household corresponds with that of the appliance (220-240 volts). Only connect this
appliance to an earthed socket.
Remove any stickers and clean all parts before use (except the electrical part) in soapy
water and rinse them well.
SAFETY (FOR ALL PRODUCTS)
Please read the following advice:
- This appliance is only intended for domestic use.
- Never turn on the appliance before filling it with oil or fat.
- Never immerse the appliance in water.

Documenttranscriptie

NL Gebruiksaanwijzing UK Instructions for use . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6 .................................. 3 F Mode d’emploi D Anleitung E Instrucciones de Uso . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17 I Istruzioni d’uso . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21 S Bruksanvisning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24 DK Brugsanvisning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28 N Bruksanvisning . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31 SF Käyttöohje P Instruções de utilização ...................................... 10 ............................................ 14 ........................................... 34 ............................ 38 GR ...................................................... 42 ARAB ....................................................... 47 JAN 2008 V4 CLASSIC MINI FRYER / & FONDUE 182612 / 182611 Deze gebruiksaanwijzing is bedoeld voor twee verschillende artikelen, namelijk: Classic Mini Fryer 182612 en Classic Mini Fryer & Fondue 182611 Het grootste deel van deze gebruiksaanwijzing betreft beide apparaten. Waar dit niet het geval is, wordt dit aangegeven door middel van de typenummers. VOOR HET GEBRUIK Deze gebruiksaanwijzing eerst helemaal doorlezen en vervolgens opbergen om later nog eens te kunnen raadplegen. Controleer of de netspanning in de woning overeenkomt met die van het apparaat (220-240 volt). Sluit dit apparaat alleen op een geaard stopcontact aan. Verwijder eventuele stickers en reinig voor gebruik alle onderdelen (behalve het elektrische deel) in een sopje en spoel ze goed na. VEILIGHEID (VOOR ALLE ARTIKELEN) Lees aandachtig de volgende raadgevingen: - Dit apparaat is alleen bedoeld voor huishoudelijk gebruik. - Schakel nooit het apparaat in voordat u er olie of vet in heeft gedaan. - Dompel het apparaat nooit in water. - Trek altijd de stekker uit het stopcontact voordat u het apparaat gaat reinigen. - Verplaats het apparaat nooit tijdens het gebruik. De olie of het vet wordt heet en u kunt zich eraan branden. Wacht met het verplaatsen totdat het is afgekoeld. - Laat het apparaat nooit onbeheerd achter. Let goed op als het gebruikt wordt in de nabijheid van kinderen. Het apparaat en de diverse onderdelen worden erg heet, pak de pan alleen beet aan de handvatten. - Plaats het apparaat altijd op een stevig oppervlak en houd brandbare materialen uit de buurt. - Zorg dat het apparaat niet zo dicht bij de rand van een tafel, werkblad e.d. staat dat iemand het eraf zou kunnen stoten; zorg ook dat het snoer niet zodanig hangt dat men erover zou kunnen struikelen of erachter blijven haken. - Zorg dat het apparaat niet dichtbij of op een ingeschakelde kookplaat staat. - Houd het apparaat uit de buurt van water wanneer het in gebruik is en wanneer de olie of het vet nog heet is. Water in hete olie of vet gaat spatten. Droog het voedsel daarom altijd eerst met keukenpapier en schud ijsresten er zoveel mogelijk af. - Trek na het gebruik direct de stekker uit het stopcontact. PRINCESS TIPS - Gebruik het apparaat niet als het beschadigd is, maar stuur het dan naar onze servicedienst. - Indien het netsnoer beschadigd is, dient het, om ongelukken te voorkomen, vervangen te worden door de fabrikant, diens servicedienst of een andere vakman. - Het apparaat is voorzien van een thermische zekering. Indien de thermostaat defect mocht raken en er gevaar voor oververhitting bestaat, wordt de stroom automatisch onderbroken. Uw apparaat moet dan naar de servicedienst teruggebracht worden. FRITUREN 182611 EN 182612 GEBRUIK VAN HET TOESTEL - Open het deksel door het naar beneden drukken van de knop naast de thermostaat draaiknop. - Reinig het apparaat voor het eerste gebruik grondig met heet water en een beetje afwasmiddel. Let daarbij op dat het elektrische gedeelte niet met water in aanraking komt. - Spoel uit met schoon water en droog het apparaat zorgvuldig. - Vul het apparaat met vet of plantaardige olie. Indien u vaste blokken vet gebruikt, snij deze dan eerst in stukjes en stel de thermostaatknop in op 90 °C tot het vet volledig gesmolten is. - Het oliepeil dient zich altijd tussen de onderste (min) en de bovenste (max) niveauaanduiding te bevinden, +/- 1 l. - Stel de thermostaatknop op de gewenste temperatuur in. Zie baktabel met temperaturen op voorkant friteuse. - Het lampje gaat uit wanneer de gewenste temperatuur is bereikt. - Dompel, wanneer het lampje uitgaat, eerst het lege mandje in de olie. Dit verhindert dat het voedsel vast gaat kleven. - Plaats het te frituren voedsel in het mandje. Voor het beste resultaat dient u het voedsel droog in het mandje te doen. 3 - Gebruik de afneembare handgreep om het mandje in de friteuse te plaatsen. Verwijder daarna de handgreep van het mandje. LET OP: controleer of de handgreep goed aan het mandje vastgehaakt is zodat het mandje er niet afvalt bij het opschudden van de frites. - Dompel het mandje langzaam onder om sterk opborrelen te voorkomen. - Haal het mandje weer omhoog als de frituurtijd is verstreken en hang het aan de haak in de pan zodat de olie eruit kan lekken. - Trek de stekker uit het stopcontact. - Spoel de handgreep en het mandje na gebruik om en droog ze grondig af. - Als de friteuse goed is afgekoeld, kunt u het mandje terugplaatsen en het apparaat opbergen. Berg uw friteuse met gesloten deksel op een droge en donkere plaats op. De olie en het mandje kunt u hierbij in de friteuse laten. FRITUURTIPS 182611 EN 182612 - Gebruik, voor een beter resultaat, de aanbevolen olie of vet. Het wordt afgeraden verschillende soorten olie door elkaar te gebruiken. - Vervang regelmatig de olie of het vet, zeker als deze donker of vuil wordt of abnormaal begint te schuimen. Reinig de kuip bij iedere vervanging. - Iedere langdurige verwarming vermindert de kwaliteit van de olie of het vet. Schakel de friteuse na ieder gebruik uit. - Om een goed resultaat te verkrijgen, bakt u bij voorkeur geen te grote hoeveelheden in één keer. - Gebruik maximaal 300 gram frites per liter olie. - Bij diepvriesproducten maximaal 200 gram gebruiken i.v.m. de sterke afkoeling. Diepvriesproducten boven de gootsteen uitschudden om overtollig ijs te verwijderen. - Bij frites van verse aardappelen gebruikt wordt: droog de frites na het wassen zodat er geen water in de olie komt. - Bak de friet in 2 beurten. Eerste bakbeurt (voorbakken) 5 tot 10 minuten op 170 °C. Tweede bakbeurt (afbakken) 2 tot 4 minuten op 190 °C. Goed laten uitdruipen alvorens op te dienen. - Frituur niet te veel voedsel in één keer. Bedek alleen de bodem van het mandje, zodat de temperatuur van de olie niet daalt. Hierdoor zou het voedsel namelijk meer olie opnemen. - Houd u aan de voorgeschreven frituurtijd. - Doe geen zout op het voedsel voor of tijdens het frituren, maar pas wanneer het uit het mandje gehaald is. Zout en water bederven de olie. - Laat het voedsel goed uitlekken en laat het vervolgens verder uitlekken op keukenpapier zodat overtollig vet verdwijnt. - Eet het voedsel na bereiding direct op. Voedsel dat een tijdje warm moet worden gehouden moet u niet in een afgedekte schaal leggen. Door de condens is het later niet meer knapperig. U kunt het beter in de oven bewaren. FONDUE 182611 GEBRUIK VAN HET TOESTEL Deze elektrische fonduepan heeft een regelbare temperatuurinstelling en is daardoor uitermate geschikt voor verschillende soorten fondues, zoals de klassieke vleesfondue, maar ook voor kaas-, Chinese of chocoladefondue. - Reinig het apparaat voor het eerste gebruik grondig met heet water en een beetje afwasmiddel. Let daarbij op dat de het elektrische gedeelte niet met water in aanraking komt. - Spoel uit met schoon water en droog het apparaat zorgvuldig. - Gebruik steeds olie die voor hoge temperaturen geschikt is en vervang die na iedere bereiding. Het oliepeil dient zich altijd tussen de onderste (min) en de bovenste (max) niveau-aanduiding te bevinden, +/- 1 l. - Bovenstaande geldt ook indien men in plaats van olie bouillon, kaas of chocolade gebruikt. - Verwijder, vanuit verticale positie 90°, het deksel. - Plaats de fonduering op de fonduepan om oliespatten te vermijden. - Plaats de fonduepan in het midden van de tafel. - Hecht voor alle veiligheid het snoer aan de tafel vast. Vergeet niet het snoer los te maken voordat u de fonduepan verplaatst. - Voor de klassieke vleesfondue wordt de thermostaat op 170 ºC ingesteld. Stel de temperatuur zodanig in dat het mengsel net gaat borrelen. Voor kaas-, Chinese en chocoladefondue kan de thermostaat beter lager gezet worden, bijvoorbeeld op 90 ºC. 4 - Vooral kaas en chocolade dienen langzaam opgewarmd te worden, anders gaan deze vastkoeken. Roer af en toe even om een glad mengsel te verkrijgen. - Het lampje gaat uit wanneer de gewenste temperatuur is bereikt. - Gebruik geen scherpe voorwerpen in de pan. Prik met de vorkjes alleen in de ingrediënten, niet in de pan. - Trek na het gebruik de stekker uit het stopcontact en laat de fonduepan afkoelen. - Berg uw fonduepan met gesloten deksel op een droge en donkere plaats op REINIGING EN ONDERHOUD 182611 EN 182612 Trek de stekker uit het stopcontact. Dompel het apparaat nooit onder in water! Reinigen van de buitenzijde Reinig de buitenzijde van het apparaat regelmatig met een vochtige doek en droog deze met een zachte, schone doek. Reinigen van de binnenzijde Bij het vervangen van de olie, bouillon, kaas of chocolade, kunt u meteen de binnenzijde van het apparaat schoonmaken. Leeg de pan en maak de binnenzijde eerst met keukenpapier en vervolgens met een natte, in zeepsop gedompelde doek schoon. Spoel de binnenzijde goed na met schoon water, zodat alle zeepresten eruit zijn en laat alles goed drogen. Schoonmaaktip: doe een kopje water en een klein scheutje afwasmiddel in de pan. Schakel het apparaat in op de laagste stand en laat hem een minuut of 10 aan staan. Daarna uitschakelen en goed uitspoelen. OLIE VERVANGEN Bij fondue adviseren we om na ieder gebruik de olie te vervangen. Frituurolie kan meerdere malen gebruikt worden. Bij goede frituur- en fondueolie hangt de bruikbaarheidsduur van de olie af van: - hoe vaak de pan gebruikt wordt; - hoe lang de pan gebruikt wordt; - de temperatuur tijdens het gebruik; - de hoeveelheid voedsel (bij te grote hoeveelheden koelt de olie te sterk af); - de eigenschappen van het voedsel (bijv. gebruikte kruiden); - de reiniging van de olie tijdens en na het frituren en fonduen. Verwijder tijdens het frituren en fonduen voedseldeeltjes en deeg- of paneermeelresten die in de olie gevallen zijn. Het is aan te bevelen na het frituren de olie te filteren. Ga hierbij als volgt te werk: a. Laat de olie afkoelen. b. Laat het mandje uitlekken en neem het uit de pan. c. Leg keukenpapier in het mandje. d. Filtreer de olie door het mandje in een even grote bak. FONDUE RECEPTEN (182611) Fondue is niet alleen smaakvol, het kan ook heel gezond zijn en zelfs goed voor de lijn. Om u er wegwijs in te maken zijn hier wat handige tips en recepten. Wij wensen u er heel veel plezierige uren mee! VLEESFONDUE IN OLIE Benodigdheden voor 4 personen: Zuivere plantaardige olie, bijv. maïs, arachide of soja. Olijfolie kan ook, maar dat ruikt en smaakt sterker. 300 gram runderhaas, 300 gram kipfilet, voorgegaarde aardappelen, voorgegaarde maïskolven in schijven, stukjes paprika en warm, vers brood, met lekkere sausjes. Per persoon is 250 gram vlees voldoende. Snijd het vlees in blokjes van 1 bij 1 centimeter. 5 CHINESE FONDUE IN BOUILLON Deze fonduevorm is puur van smaak en kan heel caloriearm en gezond zijn. Er zijn heel veel combinatiemogelijkheden met vis, groente, gevogelte en vlees. Benodigdheden voor 4 personen: 4 grote garnalen, 2 kipfilets, 12 mosselen, 4 tongfilets, 100 gram gefileerde zalm, 8 champignons, 4 tomaatjes, 4 sjalotjes (half gaar gekookt). Dit is nog maar het begin, in deze fondue kan eigenlijk alles bijv. verse oesters of dunne plakjes ossenhaas. Belangrijk: Snijd de stukjes niet te dik en ook niet in blokjes. Drink ten slotte een klein kopje van de krachtige bouillon waarin alles is gegaard. Heel veel plezier met experimenteren! KAASFONDUE (WITTE WIJN EN KAAS) Naar een beroemd Zwitsers recept. Benodigdheden voor 4 personen: 300 gram Emmentaler, 400 gram Gruyère, 4 glazen droge witte wijn, 1 likeurglas Kirsch, 1 teentje knoflook, een beetje peper en zout, snufje nootmuskaat, 25 gram maïzena, 1 kopje water. Wijnkeuze: Riesling of originele Zwitserse Fendait. Wrijf de pan flink in met de knoflook, giet daarna de wijn in de pan en wacht tot deze kookt. Dan voegt u de zeer fijn gesneden of gemalen kaas toe. Met een houten spatel flink blijven roeren tot de massa weer aan de kook en goed glad is. Peper, zout en nootmuskaat toevoegen en vooral goed blijven roeren. Maak de maïzena aan met koud water en voeg dit flink roerend bij de kokende massa. De temperatuur laag zetten. Als u de spatel eruit trekt, moet de massa soepel zijn en draden trekken. Dan de Kirsch toevoegen en de fonduepan op de laagste stand zetten. CHOCOLADE FONDUE Deze fondue is een groot succes voor een kinderpartij. Als dessert met een paar druppels Armagnac erbij is het zeer geslaagd na een chique diner. Benodigdheden voor 6 personen: 200 gram chocolade (puur, melk, wit en daarnaast vele smaken als koffie en noten), 25 gram boter, 25 gram suiker, 400 gram water (of room). Garnituur om aan een vorkje te prikken: ontpitte kersen, aardbeien, stukjes banaan, perzik, blokjes cake, bitterkoekjes. CLASSIC MINI FRYER / & FONDUE 182612 / 182611 This manual is intended for 2 different products: Classic Mini Fryer 182612 and Classic Mini Fryer & Fondue 182611 The major part of this manual concerns both appliances. If this is not the case, it is indicated (with the type numbers). BEFORE USE First read the entire manual and retain it for future reference. Make sure that the mains voltage in your household corresponds with that of the appliance (220-240 volts). Only connect this appliance to an earthed socket. Remove any stickers and clean all parts before use (except the electrical part) in soapy water and rinse them well. SAFETY (FOR ALL PRODUCTS) Please read the following advice: - This appliance is only intended for domestic use. - Never turn on the appliance before filling it with oil or fat. - Never immerse the appliance in water. 6
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52

Princess Classic Mini Fryer & Fondue de handleiding

Categorie
Frituurpannen
Type
de handleiding