II. VOOR HET EERSTE GEBRUIK
Verwijder eerst alle verpakkingen en stickers.
Alvorens het toestel voor het eerst te gebruiken is het aan te bevelen om alle delen
in een sopje te reinigen, uitgezonderd het elektrische gedeelte dat NOOIT in water
gedompeld mag worden.
Het frituurkorfje en de fonduevorkjes NOOIT in de afwasmachine reinigen en NOOIT
in water laten weken.
Controleer of de netspanning overeenstemt met deze op het toestel.
Overeenkomstig de wettelijke veiligheidsnormen dient het toestel steeds
aangesloten te worden op een stopcontact met aarding.
III. GEBRUIK EN BEDIENING
Het toestel enkel en alleen gebruiken om te frituren en te fonduen.
Vul de kuip met olie of vet tot aan het MAX streepje (1.5 liter) om te frituren. Zorg
er ook voor dat de olie of het vet steeds boven het MIN streepje komt. Wij raden
aan om tot aan het MIN streepje (1 liter) te vullen om te fonduen. Let op! Bij kaas-
en chocoladefondue dient de inhoud NIET tot aan het MIN streepje te komen.
Schakel het toestel NOOIT in voordat er voldoend olie of vet in werd gedaan. Er
mag NOOIT water in de kuip staan als u deze vult. Het peil dient steeds tussen MIN
en MAX te blijven indien u frituurt!
NOOIT frituren of fonduen met het deksel op het toestel, ook NOOIT met deksel
laten opwarmen.
Om te frituren, verwijder de fonduering, klap de korfgreep open en hang de korf op
de haak (om te fonduen, verwijder de korf en plaats de fonduering) alvorens de
stekker in het stopcontact te steken. Vul de kuip met olie, chocolade, kaas,… Draai
nu de thermostaatknop naar rechts tot op de gewenste temperatuur. Het
controlelampje brandt. Zodra de gewenste temperatuur bereikt is, dooft het
controlelampje. U kan nu frituren/fonduen.
Wij raden aan frituurolie te gebruiken i.p.v. vast vet. Bij gebruik van frituurvet dient
de blok vet zonder korf in de kuip gelegd te worden.
Vul de korf (max. 2/3) met de vooraf gedroogde frituurgerechten. Voor een
optimaal bakresultaat bevelen wij volgende hoeveelheden aan :
o Diepvriesfrietjes : korf max. 2/3 vullen
o Verse frietjes : max. 150gr per liter olie of per 900gr vet
o Delicate gerechten zoals kroketten, vis,…. : bedek enkel de bodem van
de korf
Laat de korf langzaam zakken zodat het aanwezige water in de gerechten kan
verdampen.
BELANGRIJK : Om de olie zo lang mogelijk te gebruiken, NOOIT zout of kruiden
toevoegen tijdens het frituren. Diepgevroren producten frituren zonder ontdooien.
De kwaliteit is zo veel beter.
Zodra de frituurgerechten klaar zijn, haalt u de korf uit de olie en hangt u hem op
de haak om uit te lekken. Zet de thermostaatknop op de laagste stand en trek de
stekker uit het stopcontact. Laat de friteuse eerst afkoelen en reinig ze vervolgens.
Klap de korfgreep pas terug dicht als de olie volledig is afgekoeld, leg ook dan pas
terug het deksel op het toestel.
FONDUE : Deze fondue is uitgerust met een regelbare thermostaat en is dus