27
NL
Informatie voedselopslag en voedselveiligheid
• Dit verpakkingsapparaat met vacuümkamer
maakt gebruik van de vacuümsealing om voed-
ingsmiddelen luchtdicht te verpakken. Vacuüm
verpakken is een eenvoudige en efficiënte
manier van verpakken om een verscheidenheid
aan voedingsmiddelen te verpakken, omdat het
bederf kan voorkomen en de houdbaarheid van
voedingsmiddelen kan verlengen. Het gebrek aan
lucht in de zak belemmert de groei van bacteriën
en schimmels. U kunt voedingsmiddelen in grote
hoeveelheid kopen en ze vacuüm verpakken
zonder de dreiging van voedselverspilling.
• Houd er echter wel rekening mee dat niet alle
soorten voedsel profijt hebben van vacuüm ver-
pakken. Gebruik vacuüm verpakken nooit om
knoflook of schimmels zoals champignons te
bewaren. Er vindt een gevaarlijke chemische re-
actie plaats als de lucht wordt verwijderd, waar-
door deze voedingsmiddelen gevaarlijk zijn als
ze worden ingenomen. Groenten moeten worden
gewassen en geschild alvorens ze te verpakken
om enzymen die bederf kunnen veroorzaken te
doden tijdens het vacumeren.
Voedingsmiddel Vacuüm en opslag in vriezer Vacuüm en opslag in koelkast Normale opslag
Vers rundvlees & kalfsvlees 1 ~ 2 jaar 3 ~ 4 weken 1 ~ 2 weken
Vers varkensvlees 1 ~ 2 jaar 3 ~ 4 weken 1 week
Verse vis 1 ~ 2 jaar 2 weken 3 ~ 4 dagen
Verse vruchten 1 ~ 2 jaar 2 weken 3 ~ 4 dagen
Opmerking:
1. De bovenstaande tabel dient alleen ter referentie
en we raden aan om lokale hygiënische en epi-
demiologische voorschriften te volgen.
2. Vacuüm verpakken kan het proces van voed-
selbederf vertragen, maar kan het niet stop-
pen. Het voedsel moet nog altijd in de vriezer of
koelkast worden geplaatst.
Cleaning and Maintenance
Attention: Always unplug the machine from the electrical power outlet and let it cool down completely
before cleaning & storage.
Reiniging en onderhoud
Let op: Trek de stekker van het apparaat altijd uit het stopcontact en laat het apparaat volledig afkoelen
alvorens reinigingshandelingen uit te voeren & het apparaat op te bergen.
Reiniging
• Dompel het apparaat nooit onder in water of an-
dere vloeistoffen.
• Reinig het afgekoelde buitenoppervlak met een
licht bevochtigde doek of spons met een milde
zeepoplossing.
• Gebruik nooit schurende sponsjes of reiniging-
smiddelen, staalwol of metalen hulpmiddelen om
de onderdelen aan de binnen- of buitenkant van
het apparaat te reinigen.
Pompolie
• Controleer regelmatig de kleur van de pompolie.
De olie moet helder zijn. Als de olie troebel en
donker wordt, geeft dit aan dat de olie onzuiver-
heden bevat en moet worden vervangen.
• Controleer het oliepeil minimaal eens per week
door het venster en zorg ervoor dat de olie altijd
boven het MIN-niveau staat.
• Vervang de pompolie minimaal eens per 6
maanden.