Bauknecht BLVMS 8100 de handleiding

Type
de handleiding
RecipesRecipes
RezeptbuchRezeptbuch
Livre de recettesLivre de recettes
ReceptenboekReceptenboek
NIET MEER VOORVERWARMEN, NIET MEER
WACHTEN…ALLEEN PERFECT KOKEN
Deze oven combineert een geavanceerde gebruikersinterface en intelligente SENSOR-
technologie met een krachtig convectiesysteem, waardoor voorverwarmen niet meer
nodig is. Bij alle recepten in dit kookboek is voorverwarmen niet nodig en zijn perfecte
resultaten gegarandeerd.
Dit kookboek bevat 30 zorgvuldig geselecteerde recepten.
Zodra u uw favoriete recept hebt gekozen via het display van uw oven, hoeft u het
gerecht alleen nog maar in de oven te zetten en de bereiding te starten. De oven stelt
automatisch het ideale bereidingsproces in en geeft daarbij regelmatig feedback op
het display.
Op het einde van de bereidingstijd kunt u extra tijd of een andere functie inschakelen
om het gerecht naar uw wens af te maken.
97
BELANGRIJKE ADVIEZEN
Voor de beste resultaten adviseren wij om de hoeveelheden en de ingrediënten in de
recepten niet aan te passen.
Voordat u begint met het bereiden van vlees, is het aan te bevelen om dit minimaal
één uur van tevoren uit de koelkast te halen. (De temperatuur van het vlees moet
tussen de 10-12°C zijn).
Sommige gerechten moeten halverwege de bereiding worden omgedraaid of
doorgeroerd: de oven waarschuwt u met een geluidssignaal. (In de recepten wordt
aangegeven of het voedsel doorgeroerd of omgedraaid moet worden tijdens de
bereiding).
De aanvankelijk weergegeven bereidingstijd is zuiver indicatief: de oven past de
resterende tijd tijdens de bereiding van het gerecht aan.
Voordat de bereidingstijd afl oopt, vraagt de oven om te controleren of het gerecht
de door u gewenste bereidingsgraad heeft. Om dezelfde reden is het mogelijk
om de bereidingstijd op het eind van de bereiding handmatig te verlengen op het
bedieningspaneel van de oven.
Automatische
REGELING
Bereiding
BEREIDINGSTIJD
EINDTIJD
Bereiding bijna klaar
Controleer voedsel
Bereiding geëindigd op 19:45
Druk op ^ om te verlengen
Draai voedsel om
98
BIJGELEVERDE ACCESSOIRES
BAKPLAAT
ROOSTER
OPVANGBAK
De opvangbak onderscheidt zich
van de bakplaat doordat hij dieper
is.
In sommige recepten wordt
gevraagd de opvangbak onder
het rooster te plaatsen en deze te
vullen met water, zodat vet en olie
die tijdens het roosteren van vlees
vrijkomen, opgevangen worden.
99
LASAGNE
Ingrediënten voor 6/8 porties
Bereiding van de saus:
Hak de selderij, de wortel en de ui fi jn en laat
ze fruiten in de olie en de boter.
Voeg het vlees toe en bak het rul. Blus af met de
wijn, laat deze verdampen en voeg daarna de
tomaat, het bouillonblokje en zout. Dek af en
laat ongeveer een uur op laag vuur bakken.
Bereiding van de bechamelsaus:
Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer
goed, zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg
beetje bij beetje de melk toe en laat de saus
koken terwijl u voortdurend roert, tot de saus
de gewenste dikte heeft. Breng de saus op
smaak met een snufje zout en nootmuskaat.
Vet de ovenschaal in. Verdeel twee eetlepels
tomatensaus over de bodem, leg een laag
lasagnevellen erover, bedek met tomatensaus,
de bechamelsaus, de in stukjes gesneden kaas
en geraspte parmezaanse kaas. Blijf deze lagen
maken tot alle ingrediënten op zijn.
Bedek de laatste laag met ruim bechamelsaus
en geraspte parmezaanse kaas en enkele
klontjes boter.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie
“STOOFSCHOTELS” en daarna het recept
“LASAGNE" en bevestig uw keuze.
Opmerkingen
Voorbereiding: 2 uur
Bereiding*: 45-60 min
Aanbevolen schaal:
rechthoekige ovenschaal met
antiaanbaklaag
Suggesties en variaties:
Als u lasagne met vis of
groenten bereidt, dan kan de
melk vervangen worden door
groentenbouillon en de boter
door olijfolie.
101
STOOFSCHOTELS
500 g vers pastadeeg voor lasagne
180 g geraspte parmezaanse kaas
200 g kaas in stukjes
(bijvoorbeeld mozzarella, rookkaas, provola)
Voor de vleessaus:
500 g rundergehakt
800 g tomaten (gepelde tomaten of in grote
stukken)
1 bouillonblokje
1 middelgrote ui
30 g boter
6-7 eetlepels olijfolie
1 glas rode wijn
selderij, wortel
zout
Voor het bereiden van 600 g bechamelsaus:
(u kunt ook kant-en-klare bechamelsaus uit de
winkel gebruiken)
50 g boter
60 g bloem
1 l melk
zout, nootmuskaat
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch
bepaald door de geselecteerde functie
(Auto sensor RECEPTEN)
CANNELLONI
Bereiding van de vulling:
Snijd de selderij en de prei in dunne reepjes en
bak ze in een pan met de olijfolie. Voeg het in
blokjes gesneden vlees toe en bestrooi met zout
en peper. Voeg de spinazie toe en de in stukken
gesneden tomaat. Laten sudderen tot al het vocht
verdampt is. Voeg de bouillon toe en laat het
geheel sudderen tot het vlees gaar is. De vulling
moet zacht zijn, maar niet vloeibaar. Pureer het
mengsel en voeg het ei, de parmezaanse kaas en
de nootmuskaat toe. Meng alles goed.
Bereiding van de bechamelsaus:
Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en
roer goed, zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg
de melk beetje bij beetje toe en laat de saus
koken -terwijl u voortdurend roert- tot deze de
gewenste dikte heeft bereikt. Breng de saus op
smaak met een snufje zout en nootmuskaat.
Leg enkele lepels vulling op de pastavellen en
rol ze op. Snijd de cannelloni in de gewenste
grootte.
Vet de ovenschaal in en schenk een soeplepel
bechamelsaus op de bodem. Leg de cannelloni
hierop en schenk de resterende saus erover.
Bestrooi met parmezaanse kaas en enkele
klontjes boter.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie
STOOFSCHOTELS
” en daarna het recept
“CANNELLONI” en bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
Voorbereiding: 1 uur
Bereiding*: 25-40 min
Aanbevolen schaal:
rechthoekige glazen oven-
schaal (ongeveer 35x 25 cm)
Suggesties en variaties:
De vulling van de cannelloni
kan worden vervangen door de
vulling van de pannenkoekjes
(ricotta en spinazie).
102
STOOFSCHOTELS
Ingrediënten voor 4 porties
250 g verse pastavellen voor cannelloni of lasagne
60 g parmezaanse kaas (30 g voor de vulling)
klontjes boter
Ingrediënten voor de vulling
70 g prei
30 g selderij
3 eetlepels olijfolie
350 g rundvlees (mals mager vlees)
200 ml bouillon
80 g spinazie
60 g verse tomaten
1 ei
30 g parmezaanse kaas
Voor het bereiden van 300 g bechamelsaus:
(u kunt ook kant-en-klare bechamelsaus gebruiken)
30 g boter
30 g bloem
0,5 l melk
zout, nootmuskaat
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch
bepaald door de geselecteerde functie
(Auto sensor RECEPTEN)
GEGRATINEERDE PANNENKOEKJES
Ingrediënten voor 6 porties
Bereid het beslag voor de pannenkoekjes door
alle ingrediënten bij elkaar te doen en goed
te kloppen met een garde. Laat het beslag
minimaal 15 minuten in de koelkast staan.
Bak de pannenkoekjes in een koekenpan met
antiaanbaklaag.
Blancheer de spinazie. Spoel ze af met koud
water en knijp het vocht eruit.
Snijd ze in kleinere stukjes en doe de ricotta,
zout en peper, nootmuskaat, eieren en
parmezaanse kaas erbij.
Vul de pannenkoekjes en sluit ze door ze
dubbel te vouwen.
Bereiding van de bechamelsaus:
Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer
goed, zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg
beetje bij beetje de melk toe en laat de saus
koken terwijl u voortdurend roert, tot de saus
de gewenste dikte heeft.
Breng de saus op smaak met een snufje zout en
nootmuskaat.
Verdeel wat saus over de bodem van een
ovenschaal en leg de pannenkoekjes erop.
Bedek de pannenkoekjes goed met de
bechamelsaus en bestrooi het geheel met
parmezaanse kaas. Laat het gerecht gratineren
in de oven
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie
“STOOFSCHOTELS” en daarna het recept
“GEGRAT. PANNENKOEK” en bevestig uw
keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
Voorbereiding: 50 min
Bereiding*: 35-45 min
Aanbevolen schaal:
rechthoekige ovenschaal met
antiaanbaklaag
Suggesties en variaties:
De spinazie kan worden
vervangen door plakjes
gebakken champignons.
103
STOOFSCHOTELS
Voor de
pannenkoekjes:
100 g bloem
250 ml melk
3 eieren
1 eetlepel olijfolie
zout, nootmuskaat
Voor de vulling:
400 g ricotta
200 g verse spinazie
40 g parmezaanse
kaas
zout, peper
1 ei
nootmuskaat
Voor de
bechamelsaus:
50 g boter
60 g bloem
1l melk
zout, nootmuskaat
60 g parmezaanse
kaas
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch
bepaald door de geselecteerde functie
(Auto sensor RECEPTEN)
AUBERGINEGRATIN
Snijd de aubergines in plakken (van ongeveer
één centimeter dik), bestrooi ze met zout en
leg ze ongeveer een uur op een theedoek.
Rooster de aubergines op de grill.
Fruit de ui in de olie, voeg de tomaat toe,
bestrooi met zout en laat dit ongeveer 40
minuten garen op laag vuur.
Snijd de mozzarella in blokjes. Verdeel
twee eetlepels tomatensaus over de bodem
van de ovenschaal, leg hierover een laag
aubergineplakken, een laag saus, wat blokjes
mozzarella, een laagje geraspte parmezaanse
kaas en een paar blaadjes basilicum. Blijf deze
lagen maken tot alle ingrediënten op zijn.
Bedek de laatste laag met tomatensaus en
bestrooi met geraspte parmezaanse kaas.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie
“STOOFSCHOTELS” en daarna het recept
“AUBERGINEGRATIN" en bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
Voorbereiding: 50 min
Bereiding*: 40-50 min
Aanbevolen schaal:
rechthoekige vuurvaste schaal
(ongeveer 35 cm x 25 cm)
Suggesties en variaties:
In de winkel zijn ingevroren
geroosterde aubergines
verkrijgbaar. Bij het gebruik
van verse aubergines kunt u
deze eerst door de bloem halen
en vervolgens bakken, in plaats
van ze te roosteren.
104
STOOFSCHOTELS
Ingrediënten voor 6/8 porties
4-5 aubergines (ongeveer 1,5 kg)
een grote ui
5-6 lepels olijfolie
800 g tomaten in grove stukken
350 g mozzarella
100 g geraspte parmezaanse kaas
verse basilicum
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch
bepaald door de geselecteerde functie
(Auto sensor RECEPTEN)
VEGETARISCHE TAART
Ingrediënten voor 6/8 porties
Kook de groenten enkele minuten in kokend
water met zout en giet ze af.
Bak de groenten enkele minuten in een
koekenpan met een beetje olie.
Bekleed de taartvorm met bakpapier. Rol het
deeg uit en bekleed de taartvorm. Verdeel de
groenten erover en bestrooi met de geraspte
kaas.
Klop de eieren in een kom met de slagroom,
melk, zout, peper en paprikapoeder en giet dit
gelijkmatig over de groenten.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie
“HARTIGE TAARTEN” en daarna het recept
“VEGETARISCHE TAART" en bevestig uw
keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
Voorbereiding: 40 min
Bereiding*: 50-60 min
Aanbevolen schaal: lage metalen
taartvorm (diameter ongeveer 28 cm)
Suggesties en variaties:
Gebruik verse groenten van het seizoen.
Als ze fi jngesneden worden is het niet
nodig om ze eerst te koken.
De groentetaart kan worden
gecombineerd met gestoomde visfi let
of worden geserveerd als voorgerecht
met een lauwe groentesaus (gebonden
preisaus, tomatensaus, gebonden
pompoensaus).
105
HARTIGE TAARTEN
250 g vers bladerdeeg
450 g gemengde groenten: artisjokken,
asperges en champignons
150 g grofgemalen gruyère
3 eieren
200 ml slagroom
100 ml melk
zout, peper, paprikapoeder
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch
bepaald door de geselecteerde functie
(Auto sensor RECEPTEN)
QUICHE LORRAINE
Bekleed de taartvorm met bakpapier. Rol
het kruimeldeeg uit en bedek de taartvorm.
Verdeel de gebakken pancetta en de in olijfolie
gefruite gesnipperde ui over de bodem en
bestrooi met de kaas.
Klop de eieren in een kom met de slagroom
en de melk en voeg naar smaak zout en peper
toe.
Giet het mengsel over de pancetta en garneer
met gehakte peterselie.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie
“HARTIGE TAARTEN” en daarna het recept
“QUICHE LORRAINE" en bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
Voorbereiding: 30 min
Bereiding*: 40-50 min
Aanbevolen schaal:
lage metalen taartvorm
(diameter ongeveer 30 cm)
Suggesties en variaties:
U kunt de quiche ook met de volgende
ingrediënten bereiden:
- aardappelen en bacon
- prei en spek
- vis en artisjokken
- spinazie en zalm
106
HARTIGE TAARTEN
Ingrediënten voor 6/8 porties
250 g vers kruimeldeeg
150 g pancetta in blokjes
4 eieren
2 uien
10 g fi jngehakte peterselie
200 ml melk
200 ml slagroom
100 g grofgemalen gruyère
zout, peper
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch
bepaald door de geselecteerde functie
(Auto sensor RECEPTEN)
APPELTAART
Ingrediënten voor 6/8 porties
Bereiding van het deeg:
Meng de gezeefde bloem met het zout, voeg
de zachte boter, de suiker, het bakpoeder
toe en daarna het water toe en kneed tot
een stevig deeg. Laat het deeg ongeveer 30
minuten rusten in de koelkast.
Bereiding van de banketbakkersroom:
Verwarm de melk met de vanillesuiker en haal
hem van het vuur. Meng in een andere kom de
suiker, het ei, de bloem en de maïzena. Voeg
het eimengsel toe aan de melk en blijf roeren
op het vuur tot u een crème krijgt. Voeg naar
smaak de rum toe.
Bekleed de taartvorm met bakpapier. Rol het
deeg uit en bekleed de taartvorm.
Bestrijk het deeg met de banketbakkersroom.
Schil de appels en snij ze in schijfjes van
ongeveer een halve centimeter dik.
Leg de appelschijfjes op de taart en laat
ze gedeeltelijk overlappen, zodat de hele
bovenkant bedekt is.
Laat de taart op het eind van de bereidingstijd
afkoelen en bestrijk hem eventueel met
gelatine
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie
“HARTIGE TAARTEN” en daarna het recept
“APPELTAART” en bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
Voorbereiding: 50 min
Bereiding*: 75-90 min
Aanbevolen schaal:
lage metalen taartvorm
(diameter ongeveer 28 cm)
Suggesties en variaties:
Verkruimel een paar droge
biscuitjes over het deeg voordat
u de banketbakkersroom erover
giet om een drogere taart te
krijgen.
Bestrooi de appels voor het
bakken licht met kaneel.
107
HARTIGE TAARTEN
4 appels
250 g bloem
50 g boter
1 snufje zout
80 ml koud water
10 g bakpoeder
100 g suiker
Voor de
banketbakkersroom:
500 ml melk
2 eieren
10 g maïzena
50 g suiker
40 ml rum (facultatief)
1 zakje vanillesuiker
10 g bloem
gelatine
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch
bepaald door de geselecteerde functie
(Auto sensor RECEPTEN)
PIZZA
Los de gist op in lauw water (ongeveer 35°C).
Gebruik de hoeveelheid water die aangegeven
staat bij de ingrediënten. Maak een bergje van
de bloem op een werkvlak en voeg het zout, de
suiker en de olie toe. Voeg beetje bij beetje het
water toe en begin te kneden. Kneed goed tot
u een soepel en elastisch deeg hebt. Doe het
deeg in een kom die u afdekt met een vochtige
doek, en laat het 45 minuten rijzen in de oven
met de functie “RIJZEN”.
Maak intussen de tomatensaus met de olie,
de oregano en het zout. Rol het deeg als het
gerezen is uit op de ingevette bakplaat.
Bedek de pizza met de tomaat en stukjes
mozzarella.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie
“PIZZA” en daarna het recept “PIZZA” en
“PIZZA 2 BAKPLATEN" en bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
Voorbereiding: 2 uur
Bereiding*: 25-35 min
Aanbevolen schaal:
Bijgeleverde opvangbak en bakplaat
Suggesties en variaties:
Voor het bereiden van het pizzadeeg kunt
u verschillende soorten meel gebruiken,
zoals roggemeel, boekweitmeel,
volkorenmeel, steeds in de verhouding
éénderde van de totale hoeveelheid bloem.
De pizza's kunnen naar eigen wens worden
belegd voordat ze in de oven gaan.
108
PIZZA
Ingrediënten voor 1 bakplaat:
350 g bloem
200 ml water
18 ml olijfolie
14 g gist
7 g zout
3,5 g suiker
250 g gepureerde tomaat
150 g mozzarella
olijfolie, zout, oregano
Ingrediënten voor 2 bakplaten:
In de oven zetten op de niveaus 1 en 4
700 g bloem
400 ml water
35 ml olijfolie
25 g gist
13 g zout
7 g suiker
500 g gepureerde tomaten
300 g mozzarella
olijfolie, zout, oregano
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch
bepaald door de geselecteerde functie
(Auto sensor RECEPTEN)
VARKENSKARBONADES
Ingrediënten voor 2/6 porties
Hak de knofl ook, rozemarijn en salie grof en
doe ze in een kom met olie en zout.
Leg de karbonades in de marinade en laat ze
minimaal 30 minuten marineren.
Leg de karbonades op het rooster en plaats
ze op het vijfde niveau van de oven. Schenk
ongeveer 1 l water in de opvangbak en plaats
deze op het tweede niveau.
>De oven geeft aan wanneer u het vlees moet
omdraaien<
Kies uit het menu “RECEPTEN” de
categorie “VLEES” en daarna het recept
“VARKENSKARBONADES” en bevestig uw
keuze.
Bij deze recepten is het niet mogelijk om het
einde van de bereidingstijd / uitgestelde start
in te stellen.
Opmerkingen
__________________________________________
Voorbereiding: 10 min plus 30
minuten voor het marineren
Bereiding*: 15-25 minuten
Aanbevolen schaal:
bijgeleverd rooster en
opvangbak
109
VLEES
2/6 varkenskarbonades
olijfolie
knofl ook
salie
rozemarijn
zout, peper
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch
bepaald door de geselecteerde functie
(Auto sensor RECEPTEN)
VARKENSBRAADSTUK MET ZWOERD
Maak insnijdingen in het zwoerd. Wrijf het
vlees goed in met zout en peper. Hak de
kruiden grof en stop ze in de eerder gemaakte
insnijdingen. Bestrijk het vlees met olijfolie en
braad het in de oven.
Laat het vlees op het einde van de bereiding 20
min. rusten in de oven.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de
categorie “VLEES” en daarna het recept
“VARKENSGEBRAAD” en bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
Voorbereiding: 20 min
Bereiding*: 110-130 min
Aanbevolen schaal:
bijgeleverde opvangbak of bakplaat
Suggesties en variaties:
Het vlees kan worden geserveerd met
de braadjus, maar ook met appel- of
pruimensaus.
Bij voorkeur serveren met aardappelen uit
de oven
Het vlees kan ook koud geserveerd worden,
in dunne plakken gesneden en op smaak
gebracht met olijfolie en balsamicoazijn.
110
VLEES
Ingrediënten voor 4/6 porties
1,5/1,8 kg varkensschouder met zwoerd
Rozemarijn
Salie
Knofl ook
Tijm
Zout en peper
Extra vergine olijfolie
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch
bepaald door de geselecteerde functie
(Auto sensor RECEPTEN)
LAMSBOUT
Ingrediënten voor 4/6 porties
Was de lamsbout en snijd overtollig vet weg.
Snijd de knofl ook in stukjes en steek deze in
het vlees. Wrijf het vlees in met zout en peper.
Leg het vlees rechtstreeks op de met bakpapier
beklede opvangbak.
Plaats de opvangbak op het derde niveau.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie
“VLEES” en daarna het recept “LAMSBOUT”
en bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
Voorbereiding: 20 min
Bereiding*: 60-70 min
Aanbevolen schaal:
bijgeleverde opvangbak of bakplaat
Suggesties en variaties:
Laat het vlees na het braden minimaal
tien minuten rusten, afgedekt met een
stuk bakpapier, zodat de vleessappen
goed verdeeld worden.
De bout kan worden ontbeend door het
voorste stuk van het bot te verwijderen.
Na het braden kan de lamsbout worden
ingesmeerd met mosterd. Laat hem dan
nog enkele minuten in de nog warme
oven staan.
111
VLEES
1 lamsbout van ongeveer 2 kg
2 teentjes knofl ook
zout, peper
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch
bepaald door de geselecteerde functie
(Auto sensor RECEPTEN)
KEBABS
Hak de knofl ook, rozemarijn en salie grof en
doe ze in een kom met olie en zout.
Leg de spiezen in de marinade en laat ze
minimaal 30 minuten marineren.
Leg de spiezen op het rooster en plaats ze op
het vijfde niveau van de oven.
Schenk ongeveer 1 l water in de opvangbak en
plaats deze op het tweede niveau.
>De oven geeft aan wanneer u het vlees moet
omdraaien<
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie
“VLEES” en daarna het recept “KEBABS” en
bevestig uw keuze.
Bij deze recepten is het niet mogelijk om het
einde van de bereidingstijd / uitgestelde start
in te stellen.
Opmerkingen
__________________________________________
Voorbereiding: 10 minuten plus 30
minuten voor het marineren
Bereiding*: 15-25 min
Aanbevolen schaal:
bijgeleverd rooster en opvangbak
Suggesties en variaties:
Het vlees kan vervangen worden
door stukjes vis van dezelfde grootte:
garnalen, inktvis, zalm, zeeduivel.
112
VLEES
Ingrediënten voor 4/8 porties
4/8 vleesspiezen (wij adviseren geen worstjes
te nemen, omdat deze andere gaartijden
hebben dan vlees)
knofl ook
salie
rozemarijn
olijfolie
zout, peper
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch
bepaald door de geselecteerde functie
(Auto sensor RECEPTEN)
GEBRADEN KIP
Ingrediënten voor 4/6 porties
Was de kip en dep hem droog.
Stop wat gehakte verse kruiden, knofl ook en
zout en peper in de buikholte van de kip.
Wrijf de kip licht in met olie en zout.
Leg de kip rechtstreeks op het rooster op het
derde niveau.
Schenk ongeveer 1 l water in de opvangbak en
plaats deze op het eerste niveau.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie
“GEVOGELTE” en daarna het recept
“GEBRADEN KIP” en bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
Voorbereiding: 10 min
Bereiding*: 50-70 min
Aanbevolen schaal:
bijgeleverd rooster en opvangbak
Suggesties en variaties:
Breng de kip voor het braden op
smaak door verse kruiden, een paar
teentjes knofl ook of een sinaasappel- of
citroenschil in de buikholte te stoppen.
113
GEVOGELTE
1 kip van 1/1,5kg
knofl ook
olijfolie
rozemarijn
salie
zout, peper
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch
bepaald door de geselecteerde functie
(Auto sensor RECEPTEN)
KIPPENBORST
Hak de knofl ook, rozemarijn en salie en doe ze
in een kom met olie en zout.
Leg de kipfi lets in de marinade en laat ze
minimaal 30 minuten marineren.
Leg de kipfi lets op het rooster en plaats ze op
het vijfde niveau van de oven. Schenk ongeveer
1 l water in de opvangbak en plaats deze op
het tweede niveau.
>De oven geeft aan wanneer u het vlees moet
omdraaien<
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie
“GEVOGELTE” en daarna het recept
“KIPPENBORST” en bevestig uw keuze.
Bij deze recepten is het niet mogelijk om het
einde van de bereidingstijd / uitgestelde start
in te stellen.
Opmerkingen
__________________________________________
Voorbereiding: 10 minuten plus
30 minuten voor het marineren
Bereiding*: 15-20 min
Aanbevolen schaal:
bijgeleverd rooster en opvangbak
Suggesties en variaties:
De kipfi
lets kunnen ook koud worden
geserveerd, in blokjes of reepjes
gesneden met een groene salade
en een lekkere vinaigrette met
balsamico-azijn of citrussap.
De kipfi
lets kunnen worden
vervangen door kalkoenfi lets
van
dezelfde grootte.
114
GEVOGELTE
Ingrediënten voor 4/8 porties
4/8 kipfi lets, overlangs gesneden
(minimaal 1 cm dik)
olijfolie
knofl ook
zout, peper
salie, rozemarijn
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch
bepaald door de geselecteerde functie
(Auto sensor RECEPTEN)
GEGRILDE FOREL
Ingrediënten voor 4 porties
Verwijder de ingewanden en het vel van de
forellen, was ze en dep ze droog. Wrijf de vis
van binnen en buiten in met zout en peper.
Doe de kruiden in de buik van de vis. Leg de
forellen in de opvangbak waarop u een stuk
bakpapier heeft gelegd. Besprenkel met extra
vergine olijfolie.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie
“VIS” en daarna het recept “GEGRILDE FOREL”
en bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
Voorbereiding: 20 min
Bereiding*: 20-30 min
Aanbevolen schaal:
bijgeleverde opvangbak of bakplaat
Suggesties en variaties:
Serveer de forel met mayonaise of
een andere saus, zoals tartaarsaus of
bieslooksaus.
Heerlijk met gegrilde groenten
De forel kan naar wens op smaak worden
gebracht met citroen, sinaasappel of
limoen
115
VIS
4 forellen à 230/250 g
Rozemarijn
Salie
Knofl ook
Tijm
Zout en peper
Extra vergine olijfolie
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch
bepaald door de geselecteerde functie
(Auto sensor RECEPTEN)
ZALM MET KRUIDEN
Snijd de fi lets in 4/5 delen. Vet een ovenschaal
in met de helft van de olijfolie en leg de zalm
erop, die u gelijkmatig heeft ingewreven met
zout en peper.
Hak het brood, basilicum, tijm en knofl ook
samen fi jn en verdeel dit rijkelijk over de
zalm.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie
“VIS” en daarna het recept “ZALM MET
KRUIDEN” en bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
Voorbereiding: 20 min
Bereiding*: 15-25 min
Aanbevolen schaal:
lage vuurvaste schaal
(lengte ongeveer 26 cm)
Suggesties en variaties:
Serveer de zalm met gestoomde
aardappelen om de smaak van de
vis goed te laten uitkomen.
116
VIS
Ingrediënten voor 4 porties
600/700 g zalmfi let
10 g olijfolie
100 g witbrood of casinobrood
1 volle theelepel gedroogde tijm – of een paar
takjes verse tijm (10 g)
1 volle theelepel gedroogde basilicum – of,
beter nog, enkele verse blaadjes basilicum (15 g)
1 teentje knofl ook
zout
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch
bepaald door de geselecteerde functie
(Auto sensor RECEPTEN)
117
VIS MET NOTENKORST
Ingrediënten voor 4 porties
Hak het witte brood en de hazelnoten (apart)
in grove parten. Snijd de basilicum, peterselie,
dille en knofl ook met een mes fi jn. Doe de
ingrediënten bij elkaar, voeg drie eetlepels
olijfolie toe en breng op smaak met zout en
peper. Meng het geheel goed met een houten
lepel. Haal de visfi lets door het notenmengsel
en druk de panering licht aan. Leg de visfi lets
in de opvangbak waarop u een stuk bakpapier
heeft gelegd. Besprenkel met extra vergine
olijfolie en bak met de speciale ovenfunctie.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie
“VIS” en daarna het recept “VIS MET
NOTENKORST” en bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
Voorbereiding: 30 min
Bereiding*: 15-30 min
Aanbevolen schaal:
bijgeleverde opvangbak of bakplaat
Suggesties en variaties:
De hazelnoten voor de panering kunnen
worden vervangen door amandelen
De visfi lets in hazelnootkorst kunnen
worden geserveerd met gestoomde
aardappelen en een tomatensalade met
verse basilicum
Ook heerlijk met een groene salade
117
VIS
600 g witte visfi lets (kabeljauw, stokvis,
zeebaars)
100 g wit brood
80 g hazelnoten of amandelen
5 g verse basilicum
5 g peterselie
dille
knofl ook
zout, peper
extra vergine olijfolie
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch
bepaald door de geselecteerde functie
(Auto sensor RECEPTEN)
GEBAKKEN AARDAPPELEN
Schil en was de aardappelen en snijd ze in
stukjes. Leg ze in de opvangbak die u bekleed
heeft met bakpapier. Bestrooi de aardappelen
met zout en rozemarijn.
Besprenkel met ruim olijfolie en meng goed.
>De oven geeft aan wanneer u de aardappelen
moet omscheppen<
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie
“GROENTEN” en daarna het recept “GEB.
AARDAPPELEN” en bevestig uw keuze.
Bij deze recepten is het niet mogelijk om het
einde van de bereidingstijd / uitgestelde start
in te stellen.
Opmerkingen
__________________________________________
Voorbereiding: 20 min
Bereiding*: 30-40 min
Aanbevolen schaal:
bijgeleverde opvangbak of
bakplaat
Suggesties en variaties:
U kunt ook nieuwe
aardappelen gebruiken en
deze met de schil roosteren.
Breng de aardappelen voor
het bakken op smaak met een
paar teentjes knofl ook en een
sjalotje.
118
GROENTEN
Ingrediënten voor 4/6 porties
1,5 kg aardappelen
rozemarijn
olijfolie
zout
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch
bepaald door de geselecteerde functie
(Auto sensor RECEPTEN)
119
GROENTEN
VEGETARISCHE
STRUDEL
Snijd alle groenten in dunne reepjes en
bak ze enkele minuten in een koekenpan
met wat olijfolie. Zorg dat de groenten
knapperig blijven.
Laat ze afkoelen. Doe de reepjes kaas,
stukjes tomaat en basilicum erbij en
breng op smaak met zout en peper.
Rol het bladerdeeg uit en leg de groenten
in het midden.
Maak de randen van het deeg nat met
geklopt ei en vouw ze naar elkaar toe,
zodat de vulling dicht is.
Bestrijk de strudel met ei en bak hem op
de opvangbak die u bekleed heeft met
bakpapier.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de
categorie “GROENTEN” en daarna het
recept “VEGETARISCHE STRUDEL” en
bevestig uw keuze.
Opmerkingen
_____________________________________
Voorbereiding: 40 min
Bereiding*: 30-40 min
Aanbevolen schaal:
bijgeleverde opvangbak of bakplaat
Suggesties en variaties:
Serveer de strudel met een lichte saus van
vers gepureerde tomaat met basilicum.
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch
bepaald door de geselecteerde functie
(Auto sensor RECEPTEN)
Ingrediënten voor 8 porties
500 g bladerdeeg
1 ei
150 g kaas (toma of emmenthaler)
15 g basilicum
1 aubergine
2 courgettes
1 rode paprika
1 gele paprika
1 prei
2 trostomaten
N.B: als het nodig is om twee plakken
deeg te gebruiken om het gewenste
gewicht te krijgen, laat deze dan
gedeeltelijk overlappen om één
rechthoekige lap te krijgen.
GEGRATINEERDE
AARDAPPELEN
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne
plakken.
Fruit de fi jngesnipperde sjalot en de
knofl ook in een koekenpan met een
klontje boter en voeg de melk en de
slagroom toe.
Vet de ovenschaal in en schik de
aardappelen erin. Schenk het
slagroommengsel over de aardappelen
en breng op smaak met zout, peper en
nootmuskaat.
Bestrooi de aardappelen met de geraspte
kaas.
Verdeel als laatste een paar klontjes
boter over het gerecht.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de
categorie “GROENTEN” en daarna het
recept “GEGRAT. AARDAPPELEN” en
bevestig uw keuze.
Opmerkingen
_____________________________________
Voorbereiding: 30 min
Bereiding*: 55-65 min
Aanbevolen schaal:
vuurvaste schaal (lengte ongeveer 28 cm)
Suggesties en variaties:
Voeg voor de bereiding 150 g gebakken
champignons of een eetlepel gedroogde,
geweekte en in stukjes gesneden funghi
porcini toe.
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch
bepaald door de geselecteerde functie
(Auto sensor RECEPTEN)
Ingrediënten voor 4/6 porties
1 kg aardappelen
150 g geraspte gruyère
200 ml melk
250 ml slagroom
40 g boter
1 teentje knofl ook
15 g sjalot
zout, peper, nootmuskaat
Opmerkingen
__________________________________________
120
GROENTEN
GEGRATINEERDE TOMATEN
Snijd de tomaten doormidden en verwijder de
zaadjes.
Bestrooi ze met zout en zet ze omgekeerd
op een theedoek zodat ze overtollig vocht
verliezen.
Maak de brood-kruidenvulling door het brood
met de peterselie, knofl ook, olijfolie, zout en
peper fi jn te malen met een staafmixer.
Vul de tomaten met het broodkruim en de
kruiden en zet ze in de ovenschaal.
Besprenkel met olijfolie en bak in de oven.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie
“GROENTEN” en daarna het recept “GEGRATIN.
TOMATEN” en bevestig uw keuze.
Voorbereiding: 30 min
Bereiding*: 30-40 min
Aanbevolen schaal:
vuurvaste schaal
(lengte ongeveer 26 cm)
Suggesties en variaties:
Voeg naar smaak enkele
blaadjes munt toe.
De gevulde tomaten kunnen
koud worden geserveerd als
zomers voorgerecht.
Ingrediënten voor 4/6 porties
4/8 trostomaten
130 g casinobrood zonder korst
15 g basilicum
10 g peterselie
½ teentje knofl ook
2 eetlepels olijfolie
zout, peper
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch
bepaald door de geselecteerde functie
(Auto sensor RECEPTEN)
GEGRATINEERDE GROENTEN
Ingrediënten voor 4/6 porties
Was de groenten en snij ze in stukken. Kook
ze enkele minuten in kokend water met zout,
giet ze af en dep ze droog.
Bereiding van de bechamelsaus:
Vet de ovenschaal in en leg de groenten erin.
Giet de bechamelsaus erover.
Meng de kaas met het paneermeel en strooi
dit over de bechamelsaus.
Voeg naar wens klontjes boter toe.
Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer
goed, zodat u geen klontjes krijgt. Voeg beetje
bij beetje de melk toe en laat de saus koken.
Blijf roeren tot u de gewenste dikte heeft.
Breng de saus op smaak met een snufje zout en
nootmuskaat.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie
“GROENTEN” en daarna het recept “GEGRATIN.
GROENTEN” en bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
Voorbereiding: 40 min
Bereiding*: 10-15 min
Aanbevolen schaal:
lage vuurvaste schaal
(lengte ongeveer 26 cm)
Suggesties en variaties:
Vervang de gruyère door
rookkaas.
121
GROENTEN
750 g groenten (b.v. broccoli, spruitjes, prei,
bloemkool, venkel)
40 g geraspte kaas (b.v. gruyère)
1 eetlepel paneermeel
klontjes boter (naar wens)
Voor de bechamelsaus:
25 g boter
30 g bloem
500 ml melk
zout, nootmuskaat
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch
bepaald door de geselecteerde functie
(Auto sensor RECEPTEN)
GEVULDE PAPRIKAS
Snijd de paprika's doormidden.
Verwijder de zaadlijsten en witte stukken.
Laat het brood weken in de melk en knijp het
uit.
Meng het vlees, de ham, het brood, de kaas en
de kruiden door elkaar.
Vul de paprika's en leg ze in de schaal.
Besprenkel ze met olijfolie.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie
“GROENTEN” en daarna het recept “GEVULDE
PAPRIKA'S” en bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
Voorbereiding: 30 min
Bereiding*: 50-60 min
Aanbevolen schaal:
rechthoekige ovenschaal met
antiaanbaklaag
122
GROENTEN
Ingrediënten voor 8 porties
4 middelgrote paprika's
150 g worst
150 g rundergehakt
150 g fi jngesneden ham
200 g oud brood of casinobrood
50 g Emmenthal, in stukjes
melk q.b.
2 teentjes knofl ook
salie, rozemarijn, basilicum
olijfolie
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch
bepaald door de geselecteerde functie
(Auto sensor RECEPTEN)
VRUCHTENTAART
Ingrediënten voor 6/8 porties
Bereiding van het deeg:
Meng de suiker met de zachte boter.
Voeg de eieren, het zout, de citroenschil en de
bloem toe en meng alles goed. Laat het deeg
ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast. Vet
een taartvorm in en bestuif deze met bloem.
Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm. Prik
met een vork wat gaatjes in het deeg.
Haal de bodem na het bakken uit de vorm en
laat hem afkoelen voordat u hem vult.
Bereiding van de banketbakkersroom:
Breng de melk met de citroenschil aan de
kook.
Klop de eieren in een kom met de suiker, de
bloem en de vanillesuiker.
Giet beetje bij beetje de melk erbij. Breng de
crème opnieuw aan de kook en schakel het
vuur uit. Laat de room afkoelen, roer af en
toe.
Snijd het fruit in stukjes.
Als de banketbakkersroom is afgekoeld, strijkt
u deze uit over de vlaaibodem. Decoreer met
het fruit en bestrijk met gelatine.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de
categorie “DESSERTS” en daarna het recept
“VRUCHTENTAART” en bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
Voorbereiding: 40 min
Bereiding*: 30-40 min
Aanbevolen schaal: Lage taartvorm
(diameter 28 cm - 30 cm)
Suggesties en variaties:
U kunt een laag cake tussen de
banketbakkersroom en het verse fruit
leggen.
Voor een vlaai met jam bestrijkt u de
vlaai voor het bakken met een jam naar
keuze (aardbeien-, abrikozen-, vijgen- of
perzikenjam) en decoreert u deze met het
resterende deeg.
123
DESSERTS
Voor het
kruimeldeeg:
300 g bloem
1 heel ei en 2 dooiers
180 g boter
150 g suiker
geraspte citroenschil
1 snufje zout
1 zakje vanillesuiker
Voor de
banketbakkersroom:
500 ml melk
3 eidooiers
1 heel ei
125 g suiker
50 g bloem
1/2 zakje vanillesuiker
schil van een halve
citroen
fruit van het seizoen
gelatine
(naar wens)
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch
bepaald door de geselecteerde functie
(Auto sensor RECEPTEN)
APPELSTRUDEL
Laat de rozijnen weken in een beetje rum.
Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Laat
de rozijnen uitlekken en dep ze droog. Doe
ze in een kom met de appels, de amandelen,
sinaasappelschil, verkruimelde koekjes,
suiker, kaneel en jam en meng alles goed.
Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak tot
een rechthoek die even groot is als de bakplaat.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg het
deeg erop. Leg de vulling op het midden van
het deeg over de hele lengte.
Maak de randen van het deeg nat met melk
en vouw ze naar elkaar toe, zodat de vulling
bedekt is. Bestrijk het oppervlak met een
losgeklopt ei.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de
categorie “DESSERTS” en daarna het recept
“APPELSTRUDEL" en bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
Voorbereiding: 40 min
Bereiding*: 40-60 min
Aanbevolen schaal: bijgeleverde
bakplaat voor zoet gebak
Suggesties en variaties:
U kunt verschillende soorten appels
gebruiken en de hoeveelheid suiker
aanpassen aan de zoetheid van de appels.
U kunt bladerdeeg van volkorenbloem
gebruiken.
Een deel van de suiker kan worden
vervangen door honing.
Een variant op de klassieke bereiding is
de perenstrudel, eenvoudig bereid met
vers fruit, suiker en stukjes chocolade.
124
DESSERTS
Ingrediënten voor 8/10 porties
500 g bladerdeeg (vers of diepvries), of 2
pakjes bladerdeeg van 250 g (vers), uitgerold
400 g appels
50 g rozijnen
50 g geschaafde of gehakte amandelen
(of pijnboompitten)
40 g verkruimelde biscuitjes
60 g suiker
1 geraspte sinaasappelschil
100 g abrikozenjam
kaneel
1 heel ei
melk
N.B: als het nodig is om twee plakken deeg
te gebruiken om het gewenste gewicht te
krijgen, laat deze dan gedeeltelijk overlappen
zodat u één rechthoekige lap krijgt.
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch
bepaald door de geselecteerde functie
(Auto sensor RECEPTEN)
PEREN-CHOCOLADETAART
Ingrediënten voor 6/8 porties
Klop de eieren, de suiker, de vanillesuiker en
het zout tot een schuimig mengsel.
Voeg de zachte boter toe en meng langzaam.
Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder
toe.
Klop alles door elkaar tot u een glad beslag
heeft. Schil de peren, snijd ze in stukjes
en roer ze door het beslag. Voeg ook de
chocoladevlokken toe.
Giet het beslag in een ingevette en met bloem
bestoven taartvorm.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie
“DESSERTS” en daarna het recept “PEREN-
CHOCOLADETAART” en bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
Voorbereiding: 30 min
Bereiding*: 45-55 min
Aanbevolen schaal: hoge ronde metalen
taartvorm (diameter ongeveer 26 cm)
Suggesties en variaties:
De chocoladevlokken kunnen worden
vervangen door 80 g geschaafde
amandelen.
Een deel van de peren kan in parten
worden gesneden en in waaiervorm
bovenop de taart worden gelegd.
Als de taart gemaakt wordt zonder
chocola, kan hij geserveerd worden met
room en grappa.
125
3 eieren
170 g suiker
150 g boter
250 g bloem
10 g bakpoeder
1 snufje zout
2/3 peren (circa 200 g)
1 zakje vanillesuiker
80 g chocoladevlokken
DESSERTS
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch
bepaald door de geselecteerde functie
(Auto sensor RECEPTEN)
MARMERCAKE
Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker
op kamertemperatuur, tot u een crèmeachtig
beslag heeft. Voeg de zachte boter toe.
Zeef de bloem en voeg het bakpoeder toe.
Voeg beurtelings bloem en melk toe en meng
goed, tot u een stevig beslag heeft. Vet de
tulbandvorm in en bestuif deze met bloem.
Giet de helft van het beslag erin.
Voeg aan de andere helft van het beslag het
gezeefde cacaopoeder toe.
Giet de tweede helft van het beslag in de
tulbandvorm en draai met een vork door het
beslag om een marmereffect te krijgen.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de
categorie “DESSERTS” en daarna het recept
“MARMERCAKE” en bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
Voorbereiding: 30 min
Bereiding*: 45-55 min
Aanbevolen schaal:
tulbandvorm (diameter 26 cm,
hoogte ongeveer 8/10 cm);
Of plumcakevorm (30 cm x 10 cm)
Suggesties en variaties:
Serveer de tulband met koffi esaus.
126
DESSERTS
Ingrediënten voor 6/8 porties
350 g bloem
150 g boter
180 g suiker
1 zakje vanillesuiker
200 ml melk
3 eieren
1 zakje gist
30 g cacaopoeder
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch
bepaald door de geselecteerde functie
(Auto sensor RECEPTEN)
CHEESECAKE
Ingrediënten voor 6/8 porties
Verkruimel de koekjes met uw handen in een
kom. Laat de boter smelten en voeg deze toe
aan de koekkruimels.
Bedek de bodem van een taartvorm met
bakpapier en strooi de koekkruimels hierop.
Druk het mengsel goed aan met een lepel.
Klop de eieren met de suiker en de ricotta en
strijk deze crème uit over de koekjesbodem.
Bakken in de oven en laten afkoelen.
Garneren met de jam.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de
categorie “DESSERTS” en daarna het recept
“CHEESECAKE” en bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
Voorbereiding: 30 min
Bereiding*: 38-50 min
Aanbevolen schaal:
hoge ronde metalen
taartvorm (diameter
ongeveer 26 cm)
Suggesties en variaties:
De bosvruchtenjam kan worden
vervangen door: bramen-,
bosbessen- of frambozenjam.
127
280 g droge biscuits
100 g boter
3 eieren
100 g suiker
280 g ricotta
bosvruchtenjam
DESSERTS
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch
bepaald door de geselecteerde functie
(Auto sensor RECEPTEN)
Klop de eieren met de suiker. Meng de twee
soorten bloem met het bakpoeder en het
zout.
Voeg het bloemmengsel toe aan de eieren
en voeg de yoghurt, olie, sinaasappelsap en
geraspte sinaasappelschil toe. Meng het geheel
goed. Vet een taartvorm in en bestuif deze met
bloem. Giet het beslag erin.
Zet in de oven.
Kies uit het menu “RECEPTEN” de
categorie “DESSERTS” en daarna het recept
“YOGHURTCAKE” en bevestig uw keuze.
Opmerkingen
__________________________________________
Voorbereiding: 30 min
Bereiding*: 40-60 min
Aanbevolen schaal: hoge
ronde metalen taartvorm
(diameter ongeveer 26 cm)
Suggesties en variaties:
De roggebloem kan
worden vervangen door
volkorenbloem.
Serveer de taart met yoghurt.
128
Ingrediënten voor 6/8 porties
200 g suiker
3 eieren
200 g bloem
100 g roggebloem
125 g yoghurt
17 g bakpoeder
60 g olie
1 sinaasappel, sap en schil
zout
DESSERTS
YOGHURTCAKE
*De optimale bereidingstijd wordt automatisch
bepaald door de geselecteerde functie
(Auto sensor RECEPTEN)

Documenttranscriptie

Recipes Rezeptbuch Livre de recettes Receptenboek NIET MEER VOORVERWARMEN, NIET MEER WACHTEN…ALLEEN PERFECT KOKEN Deze oven combineert een geavanceerde gebruikersinterface en intelligente SENSORtechnologie met een krachtig convectiesysteem, waardoor voorverwarmen niet meer nodig is. Bij alle recepten in dit kookboek is voorverwarmen niet nodig en zijn perfecte resultaten gegarandeerd. Dit kookboek bevat 30 zorgvuldig geselecteerde recepten. Zodra u uw favoriete recept hebt gekozen via het display van uw oven, hoeft u het gerecht alleen nog maar in de oven te zetten en de bereiding te starten. De oven stelt automatisch het ideale bereidingsproces in en geeft daarbij regelmatig feedback op het display. Op het einde van de bereidingstijd kunt u extra tijd of een andere functie inschakelen om het gerecht naar uw wens af te maken. 97 BELANGRIJKE ADVIEZEN Voor de beste resultaten adviseren wij om de hoeveelheden en de ingrediënten in de recepten niet aan te passen. Voordat u begint met het bereiden van vlees, is het aan te bevelen om dit minimaal één uur van tevoren uit de koelkast te halen. (De temperatuur van het vlees moet tussen de 10-12°C zijn). Sommige gerechten moeten halverwege de bereiding worden omgedraaid of doorgeroerd: de oven waarschuwt u met een geluidssignaal. (In de recepten wordt aangegeven of het voedsel doorgeroerd of omgedraaid moet worden tijdens de bereiding). Automatische REGELING BEREIDINGSTIJD Bereiding EINDTIJD Draai voedsel om De aanvankelijk weergegeven bereidingstijd is zuiver indicatief: de oven past de resterende tijd tijdens de bereiding van het gerecht aan. Voordat de bereidingstijd afloopt, vraagt de oven om te controleren of het gerecht de door u gewenste bereidingsgraad heeft. Om dezelfde reden is het mogelijk om de bereidingstijd op het eind van de bereiding handmatig te verlengen op het bedieningspaneel van de oven. Bereiding bijna klaar Controleer voedsel 98 Bereiding geëindigd op 19:45 Druk op ^ om te verlengen BIJGELEVERDE ACCESSOIRES BAKPLAAT ROOSTER OPVANGBAK De opvangbak onderscheidt zich van de bakplaat doordat hij dieper is. In sommige recepten wordt gevraagd de opvangbak onder het rooster te plaatsen en deze te vullen met water, zodat vet en olie die tijdens het roosteren van vlees vrijkomen, opgevangen worden. 99 LASAGNE 500 g vers pastadeeg voor lasagne 180 g geraspte parmezaanse kaas 200 g kaas in stukjes (bijvoorbeeld mozzarella, rookkaas, provola) Voor de vleessaus: 500 g rundergehakt 800 g tomaten (gepelde tomaten of in grote stukken) 1 bouillonblokje 1 middelgrote ui 30 g boter 6-7 eetlepels olijfolie 1 glas rode wijn selderij, wortel zout Voor het bereiden van 600 g bechamelsaus: (u kunt ook kant-en-klare bechamelsaus uit de winkel gebruiken) 50 g boter 60 g bloem 1 l melk zout, nootmuskaat Voorbereiding: 2 uur Bereiding*: 45-60 min Aanbevolen schaal: rechthoekige ovenschaal met antiaanbaklaag Suggesties en variaties: • Als u lasagne met vis of groenten bereidt, dan kan de melk vervangen worden door groentenbouillon en de boter door olijfolie. *De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald door de geselecteerde functie (Auto sensor RECEPTEN) STOOFSCHOTELS Ingrediënten voor 6/8 porties Bereiding van de saus: Hak de selderij, de wortel en de ui fijn en laat ze fruiten in de olie en de boter. Voeg het vlees toe en bak het rul. Blus af met de wijn, laat deze verdampen en voeg daarna de tomaat, het bouillonblokje en zout. Dek af en laat ongeveer een uur op laag vuur bakken. Bereiding van de bechamelsaus: Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer goed, zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg beetje bij beetje de melk toe en laat de saus koken terwijl u voortdurend roert, tot de saus de gewenste dikte heeft. Breng de saus op smaak met een snufje zout en nootmuskaat. Vet de ovenschaal in. Verdeel twee eetlepels tomatensaus over de bodem, leg een laag lasagnevellen erover, bedek met tomatensaus, de bechamelsaus, de in stukjes gesneden kaas en geraspte parmezaanse kaas. Blijf deze lagen maken tot alle ingrediënten op zijn. Bedek de laatste laag met ruim bechamelsaus en geraspte parmezaanse kaas en enkele klontjes boter. Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “STOOFSCHOTELS” en daarna het recept “LASAGNE" en bevestig uw keuze. Opmerkingen 101 CANNELLONI STOOFSCHOTELS Ingrediënten voor 4 porties Voorbereiding: 1 uur Bereiding*: 25-40 min Aanbevolen schaal: rechthoekige glazen ovenschaal (ongeveer 35x 25 cm) Suggesties en variaties: • De vulling van de cannelloni kan worden vervangen door de vulling van de pannenkoekjes (ricotta en spinazie). *De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald door de geselecteerde functie (Auto sensor RECEPTEN) 250 g verse pastavellen voor cannelloni of lasagne 60 g parmezaanse kaas (30 g voor de vulling) klontjes boter Ingrediënten voor de vulling 70 g prei 30 g selderij 3 eetlepels olijfolie 350 g rundvlees (mals mager vlees) 200 ml bouillon 80 g spinazie 60 g verse tomaten 1 ei 30 g parmezaanse kaas Voor het bereiden van 300 g bechamelsaus: (u kunt ook kant-en-klare bechamelsaus gebruiken) 30 g boter 30 g bloem 0,5 l melk zout, nootmuskaat Bereiding van de vulling: Snijd de selderij en de prei in dunne reepjes en bak ze in een pan met de olijfolie. Voeg het in blokjes gesneden vlees toe en bestrooi met zout en peper. Voeg de spinazie toe en de in stukken gesneden tomaat. Laten sudderen tot al het vocht verdampt is. Voeg de bouillon toe en laat het geheel sudderen tot het vlees gaar is. De vulling moet zacht zijn, maar niet vloeibaar. Pureer het mengsel en voeg het ei, de parmezaanse kaas en de nootmuskaat toe. Meng alles goed. Bereiding van de bechamelsaus: Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en roer goed, zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg de melk beetje bij beetje toe en laat de saus koken -terwijl u voortdurend roert- tot deze de gewenste dikte heeft bereikt. Breng de saus op smaak met een snufje zout en nootmuskaat. Leg enkele lepels vulling op de pastavellen en rol ze op. Snijd de cannelloni in de gewenste grootte. Vet de ovenschaal in en schenk een soeplepel bechamelsaus op de bodem. Leg de cannelloni hierop en schenk de resterende saus erover. Bestrooi met parmezaanse kaas en enkele klontjes boter. Opmerkingen __________________________________________ 102 Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “STOOFSCHOTELS” en daarna het recept “CANNELLONI” en bevestig uw keuze. GEGRATINEERDE PANNENKOEKJES Voorbereiding: 50 min Bereiding*: 35-45 min Aanbevolen schaal: rechthoekige ovenschaal met antiaanbaklaag Voor de pannenkoekjes: 100 g bloem 250 ml melk 3 eieren 1 eetlepel olijfolie zout, nootmuskaat Voor de vulling: 400 g ricotta 200 g verse spinazie 40 g parmezaanse kaas zout, peper 1 ei nootmuskaat Voor de bechamelsaus: 50 g boter 60 g bloem 1l melk zout, nootmuskaat 60 g parmezaanse kaas Suggesties en variaties: • De spinazie kan worden vervangen door plakjes gebakken champignons. *De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald door de geselecteerde functie (Auto sensor RECEPTEN) STOOFSCHOTELS Ingrediënten voor 6 porties Bereid het beslag voor de pannenkoekjes door alle ingrediënten bij elkaar te doen en goed te kloppen met een garde. Laat het beslag minimaal 15 minuten in de koelkast staan. Bak de pannenkoekjes in een koekenpan met antiaanbaklaag. Blancheer de spinazie. Spoel ze af met koud water en knijp het vocht eruit. Snijd ze in kleinere stukjes en doe de ricotta, zout en peper, nootmuskaat, eieren en parmezaanse kaas erbij. Vul de pannenkoekjes en sluit ze door ze dubbel te vouwen. Bereiding van de bechamelsaus: Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer goed, zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg beetje bij beetje de melk toe en laat de saus koken terwijl u voortdurend roert, tot de saus de gewenste dikte heeft. Breng de saus op smaak met een snufje zout en nootmuskaat. Verdeel wat saus over de bodem van een ovenschaal en leg de pannenkoekjes erop. Bedek de pannenkoekjes goed met de bechamelsaus en bestrooi het geheel met parmezaanse kaas. Laat het gerecht gratineren in de oven Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “STOOFSCHOTELS” en daarna het recept “GEGRAT. PANNENKOEK” en bevestig uw keuze. Opmerkingen __________________________________________ 103 AUBERGINEGRATIN STOOFSCHOTELS Ingrediënten voor 6/8 porties Voorbereiding: 50 min Bereiding*: 40-50 min Aanbevolen schaal: rechthoekige vuurvaste schaal (ongeveer 35 cm x 25 cm) Suggesties en variaties: • In de winkel zijn ingevroren geroosterde aubergines verkrijgbaar. Bij het gebruik van verse aubergines kunt u deze eerst door de bloem halen en vervolgens bakken, in plaats van ze te roosteren. 4-5 aubergines (ongeveer 1,5 kg) een grote ui 5-6 lepels olijfolie 800 g tomaten in grove stukken 350 g mozzarella 100 g geraspte parmezaanse kaas verse basilicum *De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald door de geselecteerde functie (Auto sensor RECEPTEN) Snijd de aubergines in plakken (van ongeveer één centimeter dik), bestrooi ze met zout en leg ze ongeveer een uur op een theedoek. Rooster de aubergines op de grill. Fruit de ui in de olie, voeg de tomaat toe, bestrooi met zout en laat dit ongeveer 40 minuten garen op laag vuur. Snijd de mozzarella in blokjes. Verdeel twee eetlepels tomatensaus over de bodem van de ovenschaal, leg hierover een laag aubergineplakken, een laag saus, wat blokjes mozzarella, een laagje geraspte parmezaanse kaas en een paar blaadjes basilicum. Blijf deze lagen maken tot alle ingrediënten op zijn. Bedek de laatste laag met tomatensaus en bestrooi met geraspte parmezaanse kaas. Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “STOOFSCHOTELS” en daarna het recept “AUBERGINEGRATIN" en bevestig uw keuze. Opmerkingen __________________________________________ 104 VEGETARISCHE TAART 250 g vers bladerdeeg 450 g gemengde groenten: artisjokken, asperges en champignons 150 g grofgemalen gruyère 3 eieren 200 ml slagroom 100 ml melk zout, peper, paprikapoeder Voorbereiding: 40 min Bereiding*: 50-60 min Aanbevolen schaal: lage metalen taartvorm (diameter ongeveer 28 cm) Suggesties en variaties: • Gebruik verse groenten van het seizoen. Als ze fijngesneden worden is het niet nodig om ze eerst te koken. • De groentetaart kan worden gecombineerd met gestoomde visfilet of worden geserveerd als voorgerecht met een lauwe groentesaus (gebonden preisaus, tomatensaus, gebonden pompoensaus). *De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald door de geselecteerde functie (Auto sensor RECEPTEN) HARTIGE TAARTEN Ingrediënten voor 6/8 porties Kook de groenten enkele minuten in kokend water met zout en giet ze af. Bak de groenten enkele minuten in een koekenpan met een beetje olie. Bekleed de taartvorm met bakpapier. Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm. Verdeel de groenten erover en bestrooi met de geraspte kaas. Klop de eieren in een kom met de slagroom, melk, zout, peper en paprikapoeder en giet dit gelijkmatig over de groenten. Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “HARTIGE TAARTEN” en daarna het recept “VEGETARISCHE TAART" en bevestig uw keuze. Opmerkingen __________________________________________ 105 QUICHE LORRAINE HARTIGE TAARTEN Ingrediënten voor 6/8 porties Voorbereiding: 30 min Bereiding*: 40-50 min Aanbevolen schaal: lage metalen taartvorm (diameter ongeveer 30 cm) Suggesties en variaties: • U kunt de quiche ook met de volgende ingrediënten bereiden: - aardappelen en bacon - prei en spek - vis en artisjokken - spinazie en zalm 250 g vers kruimeldeeg 150 g pancetta in blokjes 4 eieren 2 uien 10 g fijngehakte peterselie 200 ml melk 200 ml slagroom 100 g grofgemalen gruyère zout, peper *De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald door de geselecteerde functie (Auto sensor RECEPTEN) Bekleed de taartvorm met bakpapier. Rol het kruimeldeeg uit en bedek de taartvorm. Verdeel de gebakken pancetta en de in olijfolie gefruite gesnipperde ui over de bodem en bestrooi met de kaas. Klop de eieren in een kom met de slagroom en de melk en voeg naar smaak zout en peper toe. Giet het mengsel over de pancetta en garneer met gehakte peterselie. Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “HARTIGE TAARTEN” en daarna het recept “QUICHE LORRAINE" en bevestig uw keuze. Opmerkingen __________________________________________ 106 APPELTAART 4 appels 250 g bloem 50 g boter 1 snufje zout 80 ml koud water 10 g bakpoeder 100 g suiker Voor de banketbakkersroom: 500 ml melk 2 eieren 10 g maïzena 50 g suiker 40 ml rum (facultatief) 1 zakje vanillesuiker 10 g bloem gelatine Voorbereiding: 50 min Bereiding*: 75-90 min Aanbevolen schaal: lage metalen taartvorm (diameter ongeveer 28 cm) Suggesties en variaties: • Verkruimel een paar droge biscuitjes over het deeg voordat u de banketbakkersroom erover giet om een drogere taart te krijgen. • Bestrooi de appels voor het bakken licht met kaneel. *De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald door de geselecteerde functie (Auto sensor RECEPTEN) HARTIGE TAARTEN Ingrediënten voor 6/8 porties Bereiding van het deeg: Meng de gezeefde bloem met het zout, voeg de zachte boter, de suiker, het bakpoeder toe en daarna het water toe en kneed tot een stevig deeg. Laat het deeg ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast. Bereiding van de banketbakkersroom: Verwarm de melk met de vanillesuiker en haal hem van het vuur. Meng in een andere kom de suiker, het ei, de bloem en de maïzena. Voeg het eimengsel toe aan de melk en blijf roeren op het vuur tot u een crème krijgt. Voeg naar smaak de rum toe. Bekleed de taartvorm met bakpapier. Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm. Bestrijk het deeg met de banketbakkersroom. Schil de appels en snij ze in schijfjes van ongeveer een halve centimeter dik. Leg de appelschijfjes op de taart en laat ze gedeeltelijk overlappen, zodat de hele bovenkant bedekt is. Laat de taart op het eind van de bereidingstijd afkoelen en bestrijk hem eventueel met gelatine Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “HARTIGE TAARTEN” en daarna het recept “APPELTAART” en bevestig uw keuze. Opmerkingen __________________________________________ 107 PIZZA Ingrediënten voor 1 bakplaat: PIZZA Voorbereiding: 2 uur Bereiding*: 25-35 min Aanbevolen schaal: Bijgeleverde opvangbak en bakplaat Suggesties en variaties: • Voor het bereiden van het pizzadeeg kunt u verschillende soorten meel gebruiken, zoals roggemeel, boekweitmeel, volkorenmeel, steeds in de verhouding éénderde van de totale hoeveelheid bloem. • De pizza's kunnen naar eigen wens worden belegd voordat ze in de oven gaan. 350 g bloem 200 ml water 18 ml olijfolie 14 g gist 7 g zout 3,5 g suiker 250 g gepureerde tomaat 150 g mozzarella olijfolie, zout, oregano Ingrediënten voor 2 bakplaten: In de oven zetten op de niveaus 1 en 4 *De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald door de geselecteerde functie (Auto sensor RECEPTEN) 700 g bloem 400 ml water 35 ml olijfolie 25 g gist 13 g zout 7 g suiker 500 g gepureerde tomaten 300 g mozzarella olijfolie, zout, oregano Los de gist op in lauw water (ongeveer 35°C). Gebruik de hoeveelheid water die aangegeven staat bij de ingrediënten. Maak een bergje van de bloem op een werkvlak en voeg het zout, de suiker en de olie toe. Voeg beetje bij beetje het water toe en begin te kneden. Kneed goed tot u een soepel en elastisch deeg hebt. Doe het deeg in een kom die u afdekt met een vochtige doek, en laat het 45 minuten rijzen in de oven met de functie “RIJZEN”. Maak intussen de tomatensaus met de olie, de oregano en het zout. Rol het deeg als het gerezen is uit op de ingevette bakplaat. Bedek de pizza met de tomaat en stukjes mozzarella. Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “PIZZA” en daarna het recept “PIZZA” en “PIZZA 2 BAKPLATEN" en bevestig uw keuze. Opmerkingen __________________________________________ 108 VARKENSKARBONADES Ingrediënten voor 2/6 porties Voorbereiding: 10 min plus 30 minuten voor het marineren Bereiding*: 15-25 minuten Aanbevolen schaal: bijgeleverd rooster en opvangbak *De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald door de geselecteerde functie (Auto sensor RECEPTEN) VLEES 2/6 varkenskarbonades olijfolie knoflook salie rozemarijn zout, peper Hak de knoflook, rozemarijn en salie grof en doe ze in een kom met olie en zout. Leg de karbonades in de marinade en laat ze minimaal 30 minuten marineren. Leg de karbonades op het rooster en plaats ze op het vijfde niveau van de oven. Schenk ongeveer 1 l water in de opvangbak en plaats deze op het tweede niveau. >De oven geeft aan wanneer u het vlees moet omdraaien< Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “VLEES” en daarna het recept “VARKENSKARBONADES” en bevestig uw keuze. Bij deze recepten is het niet mogelijk om het einde van de bereidingstijd / uitgestelde start in te stellen. Opmerkingen __________________________________________ 109 VARKENSBRAADSTUK MET ZWOERD Ingrediënten voor 4/6 porties VLEES Voorbereiding: 20 min Bereiding*: 110-130 min Aanbevolen schaal: bijgeleverde opvangbak of bakplaat Suggesties en variaties: • Het vlees kan worden geserveerd met de braadjus, maar ook met appel- of pruimensaus. • Bij voorkeur serveren met aardappelen uit de oven • Het vlees kan ook koud geserveerd worden, in dunne plakken gesneden en op smaak gebracht met olijfolie en balsamicoazijn. 1,5/1,8 kg varkensschouder met zwoerd Rozemarijn Salie Knoflook Tijm Zout en peper Extra vergine olijfolie *De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald door de geselecteerde functie (Auto sensor RECEPTEN) Maak insnijdingen in het zwoerd. Wrijf het vlees goed in met zout en peper. Hak de kruiden grof en stop ze in de eerder gemaakte insnijdingen. Bestrijk het vlees met olijfolie en braad het in de oven. Laat het vlees op het einde van de bereiding 20 min. rusten in de oven. Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “VLEES” en daarna het recept “VARKENSGEBRAAD” en bevestig uw keuze. Opmerkingen __________________________________________ 110 LAMSBOUT Ingrediënten voor 4/6 porties Voorbereiding: 20 min Bereiding*: 60-70 min Aanbevolen schaal: bijgeleverde opvangbak of bakplaat Suggesties en variaties: • Laat het vlees na het braden minimaal tien minuten rusten, afgedekt met een stuk bakpapier, zodat de vleessappen goed verdeeld worden. • De bout kan worden ontbeend door het voorste stuk van het bot te verwijderen. • Na het braden kan de lamsbout worden ingesmeerd met mosterd. Laat hem dan nog enkele minuten in de nog warme oven staan. *De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald door de geselecteerde functie (Auto sensor RECEPTEN) VLEES 1 lamsbout van ongeveer 2 kg 2 teentjes knoflook zout, peper Was de lamsbout en snijd overtollig vet weg. Snijd de knoflook in stukjes en steek deze in het vlees. Wrijf het vlees in met zout en peper. Leg het vlees rechtstreeks op de met bakpapier beklede opvangbak. Plaats de opvangbak op het derde niveau. Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “VLEES” en daarna het recept “LAMSBOUT” en bevestig uw keuze. Opmerkingen __________________________________________ 111 KEBABS Voorbereiding: 10 minuten plus 30 minuten voor het marineren Bereiding*: 15-25 min Aanbevolen schaal: bijgeleverd rooster en opvangbak VLEES Suggesties en variaties: • Het vlees kan vervangen worden door stukjes vis van dezelfde grootte: garnalen, inktvis, zalm, zeeduivel. Ingrediënten voor 4/8 porties 4/8 vleesspiezen (wij adviseren geen worstjes te nemen, omdat deze andere gaartijden hebben dan vlees) knoflook salie rozemarijn olijfolie zout, peper *De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald door de geselecteerde functie (Auto sensor RECEPTEN) Hak de knoflook, rozemarijn en salie grof en doe ze in een kom met olie en zout. Leg de spiezen in de marinade en laat ze minimaal 30 minuten marineren. Leg de spiezen op het rooster en plaats ze op het vijfde niveau van de oven. Schenk ongeveer 1 l water in de opvangbak en plaats deze op het tweede niveau. >De oven geeft aan wanneer u het vlees moet omdraaien< Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “VLEES” en daarna het recept “KEBABS” en bevestig uw keuze. Bij deze recepten is het niet mogelijk om het einde van de bereidingstijd / uitgestelde start in te stellen. Opmerkingen __________________________________________ 112 GEBRADEN KIP Ingrediënten voor 4/6 porties Voorbereiding: 10 min Bereiding*: 50-70 min Aanbevolen schaal: bijgeleverd rooster en opvangbak Suggesties en variaties: • Breng de kip voor het braden op smaak door verse kruiden, een paar teentjes knoflook of een sinaasappel- of citroenschil in de buikholte te stoppen. *De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald door de geselecteerde functie (Auto sensor RECEPTEN) GEVOGELTE 1 kip van 1/1,5kg knoflook olijfolie rozemarijn salie zout, peper Was de kip en dep hem droog. Stop wat gehakte verse kruiden, knoflook en zout en peper in de buikholte van de kip. Wrijf de kip licht in met olie en zout. Leg de kip rechtstreeks op het rooster op het derde niveau. Schenk ongeveer 1 l water in de opvangbak en plaats deze op het eerste niveau. Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “GEVOGELTE” en daarna het recept “GEBRADEN KIP” en bevestig uw keuze. Opmerkingen __________________________________________ 113 KIPPENBORST Ingrediënten voor 4/8 porties GEVOGELTE Voorbereiding: 10 minuten plus 30 minuten voor het marineren Bereiding*: 15-20 min Aanbevolen schaal: bijgeleverd rooster en opvangbak Suggesties en variaties: • De kipfilets kunnen ook koud worden geserveerd, in blokjes of reepjes gesneden met een groene salade en een lekkere vinaigrette met balsamico-azijn of citrussap. • De kipfilets kunnen worden vervangen door kalkoenfilets van dezelfde grootte. 4/8 kipfilets, overlangs gesneden (minimaal 1 cm dik) olijfolie knoflook zout, peper salie, rozemarijn *De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald door de geselecteerde functie (Auto sensor RECEPTEN) Hak de knoflook, rozemarijn en salie en doe ze in een kom met olie en zout. Leg de kipfilets in de marinade en laat ze minimaal 30 minuten marineren. Leg de kipfilets op het rooster en plaats ze op het vijfde niveau van de oven. Schenk ongeveer 1 l water in de opvangbak en plaats deze op het tweede niveau. >De oven geeft aan wanneer u het vlees moet omdraaien< Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “GEVOGELTE” en daarna het recept “KIPPENBORST” en bevestig uw keuze. Bij deze recepten is het niet mogelijk om het einde van de bereidingstijd / uitgestelde start in te stellen. Opmerkingen __________________________________________ 114 GEGRILDE FOREL Ingrediënten voor 4 porties Voorbereiding: 20 min Bereiding*: 20-30 min Aanbevolen schaal: bijgeleverde opvangbak of bakplaat Suggesties en variaties: • Serveer de forel met mayonaise of een andere saus, zoals tartaarsaus of bieslooksaus. • Heerlijk met gegrilde groenten • De forel kan naar wens op smaak worden gebracht met citroen, sinaasappel of limoen *De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald door de geselecteerde functie (Auto sensor RECEPTEN) VIS 4 forellen à 230/250 g Rozemarijn Salie Knoflook Tijm Zout en peper Extra vergine olijfolie Verwijder de ingewanden en het vel van de forellen, was ze en dep ze droog. Wrijf de vis van binnen en buiten in met zout en peper. Doe de kruiden in de buik van de vis. Leg de forellen in de opvangbak waarop u een stuk bakpapier heeft gelegd. Besprenkel met extra vergine olijfolie. Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “VIS” en daarna het recept “GEGRILDE FOREL” en bevestig uw keuze. Opmerkingen __________________________________________ 115 ZALM MET KRUIDEN Ingrediënten voor 4 porties Voorbereiding: 20 min Bereiding*: 15-25 min Aanbevolen schaal: lage vuurvaste schaal (lengte ongeveer 26 cm) VIS Suggesties en variaties: • Serveer de zalm met gestoomde aardappelen om de smaak van de vis goed te laten uitkomen. 600/700 g zalmfilet 10 g olijfolie 100 g witbrood of casinobrood 1 volle theelepel gedroogde tijm – of een paar takjes verse tijm (10 g) 1 volle theelepel gedroogde basilicum – of, beter nog, enkele verse blaadjes basilicum (15 g) 1 teentje knoflook zout *De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald door de geselecteerde functie (Auto sensor RECEPTEN) Snijd de filets in 4/5 delen. Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie en leg de zalm erop, die u gelijkmatig heeft ingewreven met zout en peper. Hak het brood, basilicum, tijm en knoflook samen fijn en verdeel dit rijkelijk over de zalm. Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “VIS” en daarna het recept “ZALM MET KRUIDEN” en bevestig uw keuze. Opmerkingen __________________________________________ 116 VIS MET NOTENKORST Ingrediënten voor 4 porties Voorbereiding: 30 min Bereiding*: 15-30 min Aanbevolen schaal: bijgeleverde opvangbak of bakplaat Suggesties en variaties: • De hazelnoten voor de panering kunnen worden vervangen door amandelen • De visfilets in hazelnootkorst kunnen worden geserveerd met gestoomde aardappelen en een tomatensalade met verse basilicum • Ook heerlijk met een groene salade *De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald door de geselecteerde functie (Auto sensor RECEPTEN) VIS 600 g witte visfilets (kabeljauw, stokvis, zeebaars) 100 g wit brood 80 g hazelnoten of amandelen 5 g verse basilicum 5 g peterselie dille knoflook zout, peper extra vergine olijfolie Hak het witte brood en de hazelnoten (apart) in grove parten. Snijd de basilicum, peterselie, dille en knoflook met een mes fijn. Doe de ingrediënten bij elkaar, voeg drie eetlepels olijfolie toe en breng op smaak met zout en peper. Meng het geheel goed met een houten lepel. Haal de visfilets door het notenmengsel en druk de panering licht aan. Leg de visfilets in de opvangbak waarop u een stuk bakpapier heeft gelegd. Besprenkel met extra vergine olijfolie en bak met de speciale ovenfunctie. Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “VIS” en daarna het recept “VIS MET NOTENKORST” en bevestig uw keuze. Opmerkingen __________________________________________ 117 GEBAKKEN AARDAPPELEN Ingrediënten voor 4/6 porties GROENTEN Voorbereiding: 20 min Bereiding*: 30-40 min Aanbevolen schaal: bijgeleverde opvangbak of bakplaat 1,5 kg aardappelen rozemarijn olijfolie zout Suggesties en variaties: • U kunt ook nieuwe aardappelen gebruiken en deze met de schil roosteren. • Breng de aardappelen voor het bakken op smaak met een paar teentjes knoflook en een sjalotje. *De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald door de geselecteerde functie (Auto sensor RECEPTEN) Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukjes. Leg ze in de opvangbak die u bekleed heeft met bakpapier. Bestrooi de aardappelen met zout en rozemarijn. Besprenkel met ruim olijfolie en meng goed. >De oven geeft aan wanneer u de aardappelen moet omscheppen< Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “GROENTEN” en daarna het recept “GEB. AARDAPPELEN” en bevestig uw keuze. Bij deze recepten is het niet mogelijk om het einde van de bereidingstijd / uitgestelde start in te stellen. Opmerkingen __________________________________________ 118 STRUDEL Voorbereiding: 40 min Bereiding*: 30-40 min Aanbevolen schaal: bijgeleverde opvangbak of bakplaat GEGRATINEERDE AARDAPPELEN Voorbereiding: 30 min Bereiding*: 55-65 min Aanbevolen schaal: vuurvaste schaal (lengte ongeveer 28 cm) Ingrediënten voor 8 porties Ingrediënten voor 4/6 porties 500 g bladerdeeg 1 ei 150 g kaas (toma of emmenthaler) 15 g basilicum 1 aubergine 2 courgettes 1 rode paprika 1 gele paprika 1 prei 2 trostomaten 1 kg aardappelen 150 g geraspte gruyère 200 ml melk 250 ml slagroom 40 g boter 1 teentje knoflook 15 g sjalot zout, peper, nootmuskaat N.B: als het nodig is om twee plakken deeg te gebruiken om het gewenste gewicht te krijgen, laat deze dan gedeeltelijk overlappen om één rechthoekige lap te krijgen. Snijd alle groenten in dunne reepjes en bak ze enkele minuten in een koekenpan met wat olijfolie. Zorg dat de groenten knapperig blijven. Laat ze afkoelen. Doe de reepjes kaas, stukjes tomaat en basilicum erbij en breng op smaak met zout en peper. Rol het bladerdeeg uit en leg de groenten in het midden. Maak de randen van het deeg nat met geklopt ei en vouw ze naar elkaar toe, zodat de vulling dicht is. Bestrijk de strudel met ei en bak hem op de opvangbak die u bekleed heeft met bakpapier. Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “GROENTEN” en daarna het recept “VEGETARISCHE STRUDEL” en bevestig uw keuze. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken. Fruit de fijngesnipperde sjalot en de knoflook in een koekenpan met een klontje boter en voeg de melk en de slagroom toe. Vet de ovenschaal in en schik de aardappelen erin. Schenk het slagroommengsel over de aardappelen en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Bestrooi de aardappelen met de geraspte kaas. Verdeel als laatste een paar klontjes boter over het gerecht. Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “GROENTEN” en daarna het recept “GEGRAT. AARDAPPELEN” en bevestig uw keuze. Suggesties en variaties: • Serveer de strudel met een lichte saus van vers gepureerde tomaat met basilicum. Suggesties en variaties: • Voeg voor de bereiding 150 g gebakken champignons of een eetlepel gedroogde, geweekte en in stukjes gesneden funghi porcini toe. *De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald door de geselecteerde functie (Auto sensor RECEPTEN) *De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald door de geselecteerde functie (Auto sensor RECEPTEN) Opmerkingen _____________________________________ GROENTEN VEGETARISCHE Opmerkingen _____________________________________ 119 GEGRATINEERDE TOMATEN Ingrediënten voor 4/6 porties GROENTEN Voorbereiding: 30 min Bereiding*: 30-40 min Aanbevolen schaal: vuurvaste schaal (lengte ongeveer 26 cm) Suggesties en variaties: • Voeg naar smaak enkele blaadjes munt toe. • De gevulde tomaten kunnen koud worden geserveerd als zomers voorgerecht. 4/8 trostomaten 130 g casinobrood zonder korst 15 g basilicum 10 g peterselie ½ teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie zout, peper *De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald door de geselecteerde functie (Auto sensor RECEPTEN) Snijd de tomaten doormidden en verwijder de zaadjes. Bestrooi ze met zout en zet ze omgekeerd op een theedoek zodat ze overtollig vocht verliezen. Maak de brood-kruidenvulling door het brood met de peterselie, knoflook, olijfolie, zout en peper fijn te malen met een staafmixer. Vul de tomaten met het broodkruim en de kruiden en zet ze in de ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en bak in de oven. Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “GROENTEN” en daarna het recept “GEGRATIN. TOMATEN” en bevestig uw keuze. Opmerkingen __________________________________________ 120 GEGRATINEERDE GROENTEN Ingrediënten voor 4/6 porties Voor de bechamelsaus: 25 g boter 30 g bloem 500 ml melk zout, nootmuskaat Voorbereiding: 40 min Bereiding*: 10-15 min Aanbevolen schaal: lage vuurvaste schaal (lengte ongeveer 26 cm) Suggesties en variaties: • Vervang de gruyère door rookkaas. *De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald door de geselecteerde functie (Auto sensor RECEPTEN) GROENTEN 750 g groenten (b.v. broccoli, spruitjes, prei, bloemkool, venkel) 40 g geraspte kaas (b.v. gruyère) 1 eetlepel paneermeel klontjes boter (naar wens) Was de groenten en snij ze in stukken. Kook ze enkele minuten in kokend water met zout, giet ze af en dep ze droog. Bereiding van de bechamelsaus: Vet de ovenschaal in en leg de groenten erin. Giet de bechamelsaus erover. Meng de kaas met het paneermeel en strooi dit over de bechamelsaus. Voeg naar wens klontjes boter toe. Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer goed, zodat u geen klontjes krijgt. Voeg beetje bij beetje de melk toe en laat de saus koken. Blijf roeren tot u de gewenste dikte heeft. Breng de saus op smaak met een snufje zout en nootmuskaat. Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “GROENTEN” en daarna het recept “GEGRATIN. GROENTEN” en bevestig uw keuze. Opmerkingen __________________________________________ 121 GEVULDE PAPRIKA’S Ingrediënten voor 8 porties GROENTEN Voorbereiding: 30 min Bereiding*: 50-60 min Aanbevolen schaal: rechthoekige ovenschaal met antiaanbaklaag 4 middelgrote paprika's 150 g worst 150 g rundergehakt 150 g fijngesneden ham 200 g oud brood of casinobrood 50 g Emmenthal, in stukjes melk q.b. 2 teentjes knoflook salie, rozemarijn, basilicum olijfolie *De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald door de geselecteerde functie (Auto sensor RECEPTEN) Snijd de paprika's doormidden. Verwijder de zaadlijsten en witte stukken. Laat het brood weken in de melk en knijp het uit. Meng het vlees, de ham, het brood, de kaas en de kruiden door elkaar. Vul de paprika's en leg ze in de schaal. Besprenkel ze met olijfolie. Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “GROENTEN” en daarna het recept “GEVULDE PAPRIKA'S” en bevestig uw keuze. Opmerkingen __________________________________________ 122 VRUCHTENTAART Ingrediënten voor 6/8 porties Voor de banketbakkersroom: 500 ml melk 3 eidooiers 1 heel ei 125 g suiker 50 g bloem 1/2 zakje vanillesuiker schil van een halve citroen fruit van het seizoen gelatine (naar wens) Voorbereiding: 40 min Bereiding*: 30-40 min Aanbevolen schaal: Lage taartvorm (diameter 28 cm - 30 cm) Suggesties en variaties: • U kunt een laag cake tussen de banketbakkersroom en het verse fruit leggen. • Voor een vlaai met jam bestrijkt u de vlaai voor het bakken met een jam naar keuze (aardbeien-, abrikozen-, vijgen- of perzikenjam) en decoreert u deze met het resterende deeg. *De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald door de geselecteerde functie (Auto sensor RECEPTEN) DESSERTS Voor het kruimeldeeg: 300 g bloem 1 heel ei en 2 dooiers 180 g boter 150 g suiker geraspte citroenschil 1 snufje zout 1 zakje vanillesuiker Bereiding van het deeg: Meng de suiker met de zachte boter. Voeg de eieren, het zout, de citroenschil en de bloem toe en meng alles goed. Laat het deeg ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast. Vet een taartvorm in en bestuif deze met bloem. Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Haal de bodem na het bakken uit de vorm en laat hem afkoelen voordat u hem vult. Bereiding van de banketbakkersroom: Breng de melk met de citroenschil aan de kook. Klop de eieren in een kom met de suiker, de bloem en de vanillesuiker. Giet beetje bij beetje de melk erbij. Breng de crème opnieuw aan de kook en schakel het vuur uit. Laat de room afkoelen, roer af en toe. Snijd het fruit in stukjes. Als de banketbakkersroom is afgekoeld, strijkt u deze uit over de vlaaibodem. Decoreer met het fruit en bestrijk met gelatine. Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “DESSERTS” en daarna het recept “VRUCHTENTAART” en bevestig uw keuze. Opmerkingen __________________________________________ 123 APPELSTRUDEL Ingrediënten voor 8/10 porties DESSERTS Voorbereiding: 40 min Bereiding*: 40-60 min Aanbevolen schaal: bijgeleverde bakplaat voor zoet gebak Suggesties en variaties: • U kunt verschillende soorten appels gebruiken en de hoeveelheid suiker aanpassen aan de zoetheid van de appels. • U kunt bladerdeeg van volkorenbloem gebruiken. • Een deel van de suiker kan worden vervangen door honing. • Een variant op de klassieke bereiding is de perenstrudel, eenvoudig bereid met vers fruit, suiker en stukjes chocolade. *De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald door de geselecteerde functie (Auto sensor RECEPTEN) 500 g bladerdeeg (vers of diepvries), of 2 pakjes bladerdeeg van 250 g (vers), uitgerold 400 g appels 50 g rozijnen 50 g geschaafde of gehakte amandelen (of pijnboompitten) 40 g verkruimelde biscuitjes 60 g suiker 1 geraspte sinaasappelschil 100 g abrikozenjam kaneel 1 heel ei melk N.B: als het nodig is om twee plakken deeg te gebruiken om het gewenste gewicht te krijgen, laat deze dan gedeeltelijk overlappen zodat u één rechthoekige lap krijgt. Laat de rozijnen weken in een beetje rum. Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Laat de rozijnen uitlekken en dep ze droog. Doe ze in een kom met de appels, de amandelen, sinaasappelschil, verkruimelde koekjes, suiker, kaneel en jam en meng alles goed. Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak tot een rechthoek die even groot is als de bakplaat. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg het deeg erop. Leg de vulling op het midden van het deeg over de hele lengte. Maak de randen van het deeg nat met melk en vouw ze naar elkaar toe, zodat de vulling bedekt is. Bestrijk het oppervlak met een losgeklopt ei. Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “DESSERTS” en daarna het recept “APPELSTRUDEL" en bevestig uw keuze. Opmerkingen __________________________________________ 124 PEREN-CHOCOLADETAART Ingrediënten voor 6/8 porties Voorbereiding: 30 min Bereiding*: 45-55 min Aanbevolen schaal: hoge ronde metalen taartvorm (diameter ongeveer 26 cm) Suggesties en variaties: • De chocoladevlokken kunnen worden vervangen door 80 g geschaafde amandelen. • Een deel van de peren kan in parten worden gesneden en in waaiervorm bovenop de taart worden gelegd. • Als de taart gemaakt wordt zonder chocola, kan hij geserveerd worden met room en grappa. *De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald door de geselecteerde functie (Auto sensor RECEPTEN) DESSERTS 3 eieren 170 g suiker 150 g boter 250 g bloem 10 g bakpoeder 1 snufje zout 2/3 peren (circa 200 g) 1 zakje vanillesuiker 80 g chocoladevlokken Klop de eieren, de suiker, de vanillesuiker en het zout tot een schuimig mengsel. Voeg de zachte boter toe en meng langzaam. Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder toe. Klop alles door elkaar tot u een glad beslag heeft. Schil de peren, snijd ze in stukjes en roer ze door het beslag. Voeg ook de chocoladevlokken toe. Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven taartvorm. Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “DESSERTS” en daarna het recept “PERENCHOCOLADETAART” en bevestig uw keuze. Opmerkingen __________________________________________ 125 MARMERCAKE Ingrediënten voor 6/8 porties DESSERTS Voorbereiding: 30 min Bereiding*: 45-55 min Aanbevolen schaal: tulbandvorm (diameter 26 cm, hoogte ongeveer 8/10 cm); Of plumcakevorm (30 cm x 10 cm) Suggesties en variaties: • Serveer de tulband met koffiesaus. 350 g bloem 150 g boter 180 g suiker 1 zakje vanillesuiker 200 ml melk 3 eieren 1 zakje gist 30 g cacaopoeder *De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald door de geselecteerde functie (Auto sensor RECEPTEN) Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker op kamertemperatuur, tot u een crèmeachtig beslag heeft. Voeg de zachte boter toe. Zeef de bloem en voeg het bakpoeder toe. Voeg beurtelings bloem en melk toe en meng goed, tot u een stevig beslag heeft. Vet de tulbandvorm in en bestuif deze met bloem. Giet de helft van het beslag erin. Voeg aan de andere helft van het beslag het gezeefde cacaopoeder toe. Giet de tweede helft van het beslag in de tulbandvorm en draai met een vork door het beslag om een marmereffect te krijgen. Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “DESSERTS” en daarna het recept “MARMERCAKE” en bevestig uw keuze. Opmerkingen __________________________________________ 126 CHEESECAKE Ingrediënten voor 6/8 porties Voorbereiding: 30 min Bereiding*: 38-50 min Aanbevolen schaal: hoge ronde metalen taartvorm (diameter ongeveer 26 cm) Suggesties en variaties: • De bosvruchtenjam kan worden vervangen door: bramen-, bosbessen- of frambozenjam. *De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald door de geselecteerde functie (Auto sensor RECEPTEN) DESSERTS 280 g droge biscuits 100 g boter 3 eieren 100 g suiker 280 g ricotta bosvruchtenjam Verkruimel de koekjes met uw handen in een kom. Laat de boter smelten en voeg deze toe aan de koekkruimels. Bedek de bodem van een taartvorm met bakpapier en strooi de koekkruimels hierop. Druk het mengsel goed aan met een lepel. Klop de eieren met de suiker en de ricotta en strijk deze crème uit over de koekjesbodem. Bakken in de oven en laten afkoelen. Garneren met de jam. Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “DESSERTS” en daarna het recept “CHEESECAKE” en bevestig uw keuze. Opmerkingen __________________________________________ 127 YOGHURTCAKE Ingrediënten voor 6/8 porties DESSERTS Voorbereiding: 30 min Bereiding*: 40-60 min Aanbevolen schaal: hoge ronde metalen taartvorm (diameter ongeveer 26 cm) Suggesties en variaties: • De roggebloem kan worden vervangen door volkorenbloem. • Serveer de taart met yoghurt. 200 g suiker 3 eieren 200 g bloem 100 g roggebloem 125 g yoghurt 17 g bakpoeder 60 g olie 1 sinaasappel, sap en schil zout *De optimale bereidingstijd wordt automatisch bepaald door de geselecteerde functie (Auto sensor RECEPTEN) Klop de eieren met de suiker. Meng de twee soorten bloem met het bakpoeder en het zout. Voeg het bloemmengsel toe aan de eieren en voeg de yoghurt, olie, sinaasappelsap en geraspte sinaasappelschil toe. Meng het geheel goed. Vet een taartvorm in en bestuif deze met bloem. Giet het beslag erin. Zet in de oven. Kies uit het menu “RECEPTEN” de categorie “DESSERTS” en daarna het recept “YOGHURTCAKE” en bevestig uw keuze. Opmerkingen __________________________________________ 128
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132

Bauknecht BLVMS 8100 de handleiding

Type
de handleiding