Kenwood AT640 de handleiding

Categorie
Accessoires voor mixer / keukenmachine
Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Kenwood Limited, New Lane, Havant, Hampshire PO9 2NH, UK
www.kenwoodworld.com
18061/2
English 2 - 5
Nederlands 6 - 10
Français 11 - 15
Deutsch 16 - 20
Italiano 21 - 25
Português 26 - 30
Español 31 - 35
Dansk 36 - 39
Svenska 40 - 43
Norsk 44 - 47
Suomi 48 - 51
Türkçe 52 - 55
Ïesky 56 - 59
Magyar 60 - 64
Polski 65 - 69
Русский 70 - 74
Ekkgmij 75 - 79
UNFOLD
´¸∂w
80 - 83
Gebruik het keukenmachinehulpstuk
om te hakken, plakken te snijden, te
raspen en te snipperen.
veiligheid
De bladen en snijschijven zijn
scherp, hanteer ze zorgvuldig. Houd
het mesblad vast aan de vingergreep
bovenaan en uit de buurt van het
snijvlak, zowel bij gebruik als bij
reinigen.
Houd uw handen en
keukengereedschap uit de kom,
wanneer de mixer op het lichtnet is
aangesloten.
Gebruik nooit uw vingers om voedsel
in de invoerkoker te duwen. Gebruik
altijd de bijgeleverde stamper.
Zet het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact:
alvorens onderdelen aan te
brengen of te verwijderen
na gebruik
voor het schoonmaken
Verwijder altijd eerst het mesblad
voordat u de inhoud uit de kom giet.
Haal het deksel pas van het hulpstuk
wanneer het mes of de snijschijf
volledig stilstaat.
Als u plakken gaat snijden, gaat
raspen of snipperen, laat de kom
dan niet tot aan de snijschijf
opvullen: de kom regelmatig legen.
Als bij gebruik van dit hulpstuk de
machine overmatig gaat trillen,
verminder dan de snelheid of stop
de machine en verwijder de inhoud.
Gebruik nooit een beschadigd
hulpstuk. Laat het nakijken of
repareren.
Laat kinderen niet met het hulpstuk
spelen of zelfstandig gebruiken.
Gebruik het apparaat alleen voor het
huishoudelijke gebruik waarvoor het
is bedoeld. Kenwood kan niet
aansprakelijk worden gesteld in het
geval dat het apparaat niet correct is
gebruikt, of waar deze instructies
niet worden opgevolgd.
mesblad
Gebruik het mesblad om rauw en
gekookt vlees, gekookte eieren,
groenten, noten, paté en dips fijn te
hakken en ook om brood en koekjes
te verkruimelen. Het kan ook worden
gebruikt voor het maken van
zandgebakdeeg en kruimelige
bovenlagen.
Gebruik het mesblad niet om
ijsblokjes of andere harde
voedingsmiddelen, bijvoorbeeld
kruiden, fijn te hakken; dit kan het
hulpstuk beschadigen.
Gebruik het mes niet om een zware
massa zoals brooddeeg te mengen;
dit kan het hulpstuk of de machine
beschadigen. Gebruik de deeghaak
in de voedselmixer.
Gebruik het hulpstuk niet om
vloeibare ingrediënten te mengen,
aangezien ze via het deksel kunnen
weglekken. Voor dit doel is een
blender verkrijgbaar. Wanneer u
echter dikke soep enz. maakt, zeef
dan de vaste ingrediënten, maak ze
fijn in de blender en voeg ze weer
toe aan het vloeibare deel.
6
Nederlands
Vouw voor het lezen a.u.b. de voorpagina met illustraties uit
Schijven voor plakken snijden,
raspen en snipperen
Gebruik de snij-/raspschijven om
fruit, groenten en kaas in plakken te
snijden of fijn te raspen en de
snipperschijf om groente,
bijvoorbeeld aardappelen, en fruit te
versnipperen.
verklaring
stampers: groot en klein
vulschacht
deksel
mesblad
kom
koppelstuk
grove snij-/raspschijf
fijne snij-/raspschijf
fijne snipperschijf (julienne)
extragrove raspschijf
onderdeelnummer 707347
raspschijf
onderdeelnummer 639150
standaard snipperschijf
onderdeelnummer 705753
voorafgaand aan het eerste
gebruik
1Verwijder al het
verpakkingsmateriaal, waaronder de
plastic beschermers van het
mesblad. Pas op, de bladen zijn
zeer scherp. Deze beschermers
kunnen worden weggeworpen,
aangezien ze uitsluitend bestemd zijn
om het mesblad gedurende
fabricage en vervoer te beschermen.
2Was de onderdelen af, zie ‘reinigen’
gebruik van het mesblad
1Til de afdekking van het aansluitpunt
voor de medium snelheid op .
2 Plaats het koppelstuk zo op het
aansluitpunt dat de driehoek naar
u gericht is en draai naar rechts tot
het op zijn plaats vastklikt.
3 Zet de kom op het koppelstuk en
zorg er daarbij voor dat de groeven
in de kom over de uitsteeksels op
het koppelstuk passen.
4Breng de borgstang in positie.
5 Snijd het voedsel in stukken en leg
ze in de kom; zorg dat het voedsel
gelijkmatig verdeeld is.
6 Zet de deksel op de kom en draai
tot de indicatiepijlen tegenover elkaar
staan. De deksel kan op vier
verschillende manieren op de kom
gezet worden.
Als u problemen hebt om de
deksel op de kom te passen,
verwijdert u het hulpstuk en
zet u de mixer korte tijd aan.
Zet het hulpstuk weer op de
mixer.
7Breng de stampers aan.
8 Schakel de machine aan. Gebruik
snelheden 2 tot 4 en verwerk het
voedsel totdat het gewenste
resultaat is verkregen.
9 Schakel de machine uit en verwijder
het hulpstuk.
10 Na gebruik de stekker uit het
stopcontact nemen.
7
tips
Snijd het voedsel in stukken alvorens
het in de kom te plaatsen. Vlees,
brood, groenten en andere
voedingsmiddelen met een
vergelijkbare textuur moeten in
blokjes van ongeveer 2 x 2cm
worden gesneden. Koekjes moeten
in stukken worden gebroken en via
de vulschacht worden toegevoegd
terwijl de machine loopt.
Als u soep wilt mengen, de vaste
ingrediënten uitzeven en in de kom
plaatsen. Na verwerking voegt u ze
weer toe aan het vloeibare deel.
Bij het maken van gebaksdeeg
gebruikt u vast vet uit de koelkast
dat u in blokjes van 2 x 2 cm snijdt.
Vermeng met het bloem totdat het
deeg kruimelig wordt. Voeg via de
vulschacht geleidelijk voldoende
water toe om het deeg te vormen.
Schakel uit zodra de ingrediënten
combineren.
Zorg dat u bij gebruik van het
mesblad het voedsel niet te lang
verwerkt.
Gebruik de K-klutser in de mengkom
om cakemixen te maken; dit geeft
betere resultaten.
maximumcapaciteit
gebaksdeeg (gewicht van het bloem)
300 g (10 oz)
vlees 340 g (12 oz)
gebruik van de schijven
voor plakken snijden,
raspen en snipperen
wat met de snijschijven kan
worden gedaan
Schijven voor plakken
snijden/raspen
Schijf en zijn omkeerbaar: de
ene kant voor snijden, de andere
voor raspen. U kunt er kaas, wortel,
aardappel, kool, komkommer,
courgette, bieten en ui mee
opsnijden. U kunt er kaas, wortel,
aardappel en voedingsmiddelen met
een vergelijkbare textuur mee
raspen. De gewenste snijkant
moet boven liggen.
fijne (julienne) snipperschijf
met deze schijf kunnen aardappelen
worden gesneden tot frites in de
Juliennestijl en tevens hardere
ingrediënten voor salades,
garneringen, ovenschotels, stir-
fry/roerbakken (bijvoorbeeld wortels,
koolraap, courgette en komkommer).
extragrove raspschijf grof
raspen van kaas en wortels.
raspschijf raspen van
Parmezaanse kaas en aardappelen
voor Duitse aardappelbolletjes.
standaard snipperschijf met
deze schijf kunnen aardappelen
worden gesneden tot dunne frites en
tevens hardere ingrediënten voor
salades en dips (bijvoorbeeld
koolraap, komkommer).
8
1Til de afdekking van het aansluitpunt
voor de medium snelheid op .
2 Plaats het koppelstuk zo op het
aansluitpunt dat de driehoek naar
u gericht is en draai naar rechts tot
het op zijn plaats vastklikt.
3 Zet de kom op het koppelstuk en
zorg er daarbij voor dat de groeven
in de kom over de uitsteeksels op
het koppelstuk passen.
4 Zet de snijschijf op de drijfas van het
koppelstuk. De snijkant die u
geselecteerd heb moet zich
bovenaan bevinden. Ga
voorzichtig met de
snijschijven om, ze zijn erg
scherp. Houd de schijven bij
de greep in het midden vast.
5 Zet de deksel op de kom, met de
vulopening naar achteren gericht ;
duw het deksel naar beneden en
draai het naar rechts tot de
indicatiepijlen tegenover elkaar staan
.
Als u problemen hebt om de
deksel op de kom te passen,
verwijdert u het hulpstuk en
zet u de mixer korte tijd aan.
Zet het hulpstuk weer op de
mixer.
6 Beslis welke vulschacht u wilt
gebruiken. De stamper bevat een
kleinere vulschacht voor het
verwerken van afzonderlijke stukken
of dunne ingrediënten.
gebruik van de kleine
vulschacht
Zet eerst de grote stamper in de
vulschacht.
gebruik van de grote
vulschacht
Gebruik beide stampers tezamen.
7Voeg de voedselingrediënten toe via
de vulschacht.
8 Schakel de machine aan en duw de
ingrediënten gelijkmatig omlaag met
de stamper - nooit uw vingers in
de vulschacht steken. In de
meeste gevallen kunt u snelheid 1 of
2 gebruiken. Als meer vermogen
nodig is, verhoog dan de snelheid
naar 3.
Nadat u klaar bent met de
verwerking van het voedsel, kunt u
de hoeveelheid voedsel op de
snijschijf verminderen door de
stamper een paar keer op en neer te
bewegen.
9 Uitschakelen en de stekker uit het
stopcontact nemen.
tips
Gebruik verse ingrediënten.
Snijd het voedsel niet te fijn. Vul de
grote vulschacht over de hele
breedte. Dit voorkomt dat voedsel
tijdens de verwerking opzij glipt.
U kunt als alternatief de kleine
vulschacht gebruiken.
Plaats bij gebruik van de
snipperschijf eventuele dunne
ingrediënten horizontaal.
Bij het in plakken snijden of raspen:
ingrediënten die rechtop worden
geplaatst worden kleiner gesneden
dan horizontaal geplaatste
ingrediënten.
Na gebruik van de snijschijf zal er
altijd een kleine hoeveelheid snijafval
op de plaat of in het voedsel
achterblijven.
9
reinigen
Dompel het koppelstuk nooit in
water onder. Veeg het met een
vochtige doek af.
Was alle andere onderdelen in heet
zeepsop en droog ze daarna
zorgvuldig af. Wees voorzichtig: het
mes en de snijschijven zijn scherp. U
kunt deze onderdelen ook in de
afwasmachine wassen (op het
bovenrek).
10

Documenttranscriptie

Kenwood Limited, New Lane, Havant, Hampshire PO9 2NH, UK www.kenwoodworld.com 18061/2 English Nederlands 2-5 6 - 10 Français 11 - 15 Deutsch 16 - 20 Italiano 21 - 25 Português 26 - 30 Español 31 - 35 Dansk 36 - 39 Svenska 40 - 43 Norsk 44 - 47 Suomi 48 - 51 Türkçe 52 - 55 Ïesky 56 - 59 Magyar 60 - 64 Polski 65 - 69 Русский 70 - 74 Ekkgmij 75 - 79 w∂¸´ UN FO LD 38 - 08 Nederlands Vouw voor het lezen a.u.b. de voorpagina met illustraties uit ● Gebruik het keukenmachinehulpstuk om te hakken, plakken te snijden, te raspen en te snipperen. ● veiligheid ● ● ● ● ● ● ● ● ● De bladen en snijschijven zijn scherp, hanteer ze zorgvuldig. Houd het mesblad vast aan de vingergreep bovenaan en uit de buurt van het snijvlak, zowel bij gebruik als bij reinigen. Houd uw handen en keukengereedschap uit de kom, wanneer de mixer op het lichtnet is aangesloten. Gebruik nooit uw vingers om voedsel in de invoerkoker te duwen. Gebruik altijd de bijgeleverde stamper. Zet het apparaat uit en trek de stekker uit het stopcontact: ● alvorens onderdelen aan te brengen of te verwijderen ● na gebruik ● voor het schoonmaken Verwijder altijd eerst het mesblad voordat u de inhoud uit de kom giet. Haal het deksel pas van het hulpstuk wanneer het mes of de snijschijf volledig stilstaat. Als u plakken gaat snijden, gaat raspen of snipperen, laat de kom dan niet tot aan de snijschijf opvullen: de kom regelmatig legen. Als bij gebruik van dit hulpstuk de machine overmatig gaat trillen, verminder dan de snelheid of stop de machine en verwijder de inhoud. Gebruik nooit een beschadigd hulpstuk. Laat het nakijken of repareren. ● ● ● 6 Laat kinderen niet met het hulpstuk spelen of zelfstandig gebruiken. Gebruik het apparaat alleen voor het huishoudelijke gebruik waarvoor het is bedoeld. Kenwood kan niet aansprakelijk worden gesteld in het geval dat het apparaat niet correct is gebruikt, of waar deze instructies niet worden opgevolgd. mesblad Gebruik het mesblad om rauw en gekookt vlees, gekookte eieren, groenten, noten, paté en dips fijn te hakken en ook om brood en koekjes te verkruimelen. Het kan ook worden gebruikt voor het maken van zandgebakdeeg en kruimelige bovenlagen. Gebruik het mesblad niet om ijsblokjes of andere harde voedingsmiddelen, bijvoorbeeld kruiden, fijn te hakken; dit kan het hulpstuk beschadigen. Gebruik het mes niet om een zware massa zoals brooddeeg te mengen; dit kan het hulpstuk of de machine beschadigen. Gebruik de deeghaak in de voedselmixer. Gebruik het hulpstuk niet om vloeibare ingrediënten te mengen, aangezien ze via het deksel kunnen weglekken. Voor dit doel is een blender verkrijgbaar. Wanneer u echter dikke soep enz. maakt, zeef dan de vaste ingrediënten, maak ze fijn in de blender en voeg ze weer toe aan het vloeibare deel. gebruik van het mesblad Schijven voor plakken snijden, raspen en snipperen Gebruik de snij-/raspschijven om fruit, groenten en kaas in plakken te snijden of fijn te raspen en de snipperschijf om groente, bijvoorbeeld aardappelen, en fruit te versnipperen. 1 Til de afdekking van het aansluitpunt voor de medium snelheid op . 2 Plaats het koppelstuk zo op het aansluitpunt dat de driehoek ▼ naar u gericht is en draai naar rechts tot het op zijn plaats vastklikt. 3 Zet de kom op het koppelstuk en zorg er daarbij voor dat de groeven in de kom over de uitsteeksels op het koppelstuk passen. 4 Breng de borgstang in positie. 5 Snijd het voedsel in stukken en leg ze in de kom; zorg dat het voedsel gelijkmatig verdeeld is. 6 Zet de deksel op de kom en draai tot de indicatiepijlen tegenover elkaar staan. De deksel kan op vier verschillende manieren op de kom gezet worden. ● Als u problemen hebt om de deksel op de kom te passen, verwijdert u het hulpstuk en zet u de mixer korte tijd aan. Zet het hulpstuk weer op de mixer. 7 Breng de stampers aan. 8 Schakel de machine aan. Gebruik snelheden 2 tot 4 en verwerk het voedsel totdat het gewenste resultaat is verkregen. 9 Schakel de machine uit en verwijder het hulpstuk. 10 Na gebruik de stekker uit het stopcontact nemen. verklaring         stampers: groot en klein vulschacht deksel mesblad kom koppelstuk grove snij-/raspschijf fijne snij-/raspschijf fijne snipperschijf (julienne) extragrove raspschijf onderdeelnummer 707347 raspschijf onderdeelnummer 639150 standaard snipperschijf onderdeelnummer 705753 voorafgaand aan het eerste gebruik 1 Verwijder al het verpakkingsmateriaal, waaronder de plastic beschermers van het mesblad. Pas op, de bladen zijn zeer scherp. Deze beschermers kunnen worden weggeworpen, aangezien ze uitsluitend bestemd zijn om het mesblad gedurende fabricage en vervoer te beschermen. 2 Was de onderdelen af, zie ‘reinigen’ 7 ● ● ● ● ● ● ● gebruik van de schijven voor plakken snijden, raspen en snipperen tips Snijd het voedsel in stukken alvorens het in de kom te plaatsen. Vlees, brood, groenten en andere voedingsmiddelen met een vergelijkbare textuur moeten in blokjes van ongeveer 2 x 2cm worden gesneden. Koekjes moeten in stukken worden gebroken en via de vulschacht worden toegevoegd terwijl de machine loopt. Als u soep wilt mengen, de vaste ingrediënten uitzeven en in de kom plaatsen. Na verwerking voegt u ze weer toe aan het vloeibare deel. Bij het maken van gebaksdeeg gebruikt u vast vet uit de koelkast dat u in blokjes van 2 x 2 cm snijdt. Vermeng met het bloem totdat het deeg kruimelig wordt. Voeg via de vulschacht geleidelijk voldoende water toe om het deeg te vormen. Schakel uit zodra de ingrediënten combineren. Zorg dat u bij gebruik van het mesblad het voedsel niet te lang verwerkt. Gebruik de K-klutser in de mengkom om cakemixen te maken; dit geeft betere resultaten. wat met de snijschijven kan worden gedaan Schijven voor plakken snijden/raspen Schijf  en  zijn omkeerbaar: de ene kant voor snijden, de andere voor raspen. U kunt er kaas, wortel, aardappel, kool, komkommer, courgette, bieten en ui mee opsnijden. U kunt er kaas, wortel, aardappel en voedingsmiddelen met een vergelijkbare textuur mee raspen. De gewenste snijkant moet boven liggen. fijne (julienne) snipperschijf met deze schijf kunnen aardappelen worden gesneden tot frites in de Juliennestijl en tevens hardere ingrediënten voor salades, garneringen, ovenschotels, stirfry/roerbakken (bijvoorbeeld wortels, koolraap, courgette en komkommer). extragrove raspschijf grof raspen van kaas en wortels. maximumcapaciteit gebaksdeeg (gewicht van het bloem) 300 g (10 oz) vlees 340 g (12 oz) raspschijf raspen van Parmezaanse kaas en aardappelen voor Duitse aardappelbolletjes. standaard snipperschijf met deze schijf kunnen aardappelen worden gesneden tot dunne frites en tevens hardere ingrediënten voor salades en dips (bijvoorbeeld koolraap, komkommer). 8 gebruik van de grote vulschacht ● Gebruik beide stampers tezamen. 7 Voeg de voedselingrediënten toe via de vulschacht. 8 Schakel de machine aan en duw de ingrediënten gelijkmatig omlaag met de stamper - nooit uw vingers in de vulschacht steken. In de meeste gevallen kunt u snelheid 1 of 2 gebruiken. Als meer vermogen nodig is, verhoog dan de snelheid naar 3. ● Nadat u klaar bent met de verwerking van het voedsel, kunt u de hoeveelheid voedsel op de snijschijf verminderen door de stamper een paar keer op en neer te bewegen. 9 Uitschakelen en de stekker uit het stopcontact nemen. 1 Til de afdekking van het aansluitpunt voor de medium snelheid op . 2 Plaats het koppelstuk zo op het aansluitpunt dat de driehoek ▼ naar u gericht is en draai naar rechts tot het op zijn plaats vastklikt. 3 Zet de kom op het koppelstuk en zorg er daarbij voor dat de groeven in de kom over de uitsteeksels op het koppelstuk passen. 4 Zet de snijschijf op de drijfas van het koppelstuk. De snijkant die u geselecteerd heb moet zich bovenaan bevinden. Ga voorzichtig met de snijschijven om, ze zijn erg scherp. Houd de schijven bij de greep in het midden vast. 5 Zet de deksel op de kom, met de vulopening naar achteren gericht ; duw het deksel naar beneden en draai het naar rechts tot de indicatiepijlen tegenover elkaar staan . ● Als u problemen hebt om de deksel op de kom te passen, verwijdert u het hulpstuk en zet u de mixer korte tijd aan. Zet het hulpstuk weer op de mixer. 6 Beslis welke vulschacht u wilt gebruiken. De stamper bevat een kleinere vulschacht voor het verwerken van afzonderlijke stukken of dunne ingrediënten. gebruik van de kleine vulschacht ● Zet eerst de grote stamper in de vulschacht. ● ● ● ● ● 9 tips Gebruik verse ingrediënten. Snijd het voedsel niet te fijn. Vul de grote vulschacht over de hele breedte. Dit voorkomt dat voedsel tijdens de verwerking opzij glipt. U kunt als alternatief de kleine vulschacht gebruiken. Plaats bij gebruik van de snipperschijf eventuele dunne ingrediënten horizontaal. Bij het in plakken snijden of raspen: ingrediënten die rechtop worden geplaatst worden kleiner gesneden dan horizontaal geplaatste ingrediënten. Na gebruik van de snijschijf zal er altijd een kleine hoeveelheid snijafval op de plaat of in het voedsel achterblijven. reinigen Dompel het koppelstuk nooit in water onder. Veeg het met een vochtige doek af. Was alle andere onderdelen in heet zeepsop en droog ze daarna zorgvuldig af. Wees voorzichtig: het mes en de snijschijven zijn scherp. U kunt deze onderdelen ook in de afwasmachine wassen (op het bovenrek). 10
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86

Kenwood AT640 de handleiding

Categorie
Accessoires voor mixer / keukenmachine
Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor