AT640

Kenwood AT640, AT640A de handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de Kenwood AT640 de handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
Kenwood Limited, New Lane, Havant, Hampshire PO9 2NH, UK
www.kenwoodworld.com
18061/2
English 2 - 5
Nederlands 6 - 10
Français 11 - 15
Deutsch 16 - 20
Italiano 21 - 25
Português 26 - 30
Español 31 - 35
Dansk 36 - 39
Svenska 40 - 43
Norsk 44 - 47
Suomi 48 - 51
Türkçe 52 - 55
Ïesky 56 - 59
Magyar 60 - 64
Polski 65 - 69
Русский 70 - 74
Ekkgmij 75 - 79
UNFOLD
´¸∂w
80 - 83
Gebruik het keukenmachinehulpstuk
om te hakken, plakken te snijden, te
raspen en te snipperen.
veiligheid
De bladen en snijschijven zijn
scherp, hanteer ze zorgvuldig. Houd
het mesblad vast aan de vingergreep
bovenaan en uit de buurt van het
snijvlak, zowel bij gebruik als bij
reinigen.
Houd uw handen en
keukengereedschap uit de kom,
wanneer de mixer op het lichtnet is
aangesloten.
Gebruik nooit uw vingers om voedsel
in de invoerkoker te duwen. Gebruik
altijd de bijgeleverde stamper.
Zet het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact:
alvorens onderdelen aan te
brengen of te verwijderen
na gebruik
voor het schoonmaken
Verwijder altijd eerst het mesblad
voordat u de inhoud uit de kom giet.
Haal het deksel pas van het hulpstuk
wanneer het mes of de snijschijf
volledig stilstaat.
Als u plakken gaat snijden, gaat
raspen of snipperen, laat de kom
dan niet tot aan de snijschijf
opvullen: de kom regelmatig legen.
Als bij gebruik van dit hulpstuk de
machine overmatig gaat trillen,
verminder dan de snelheid of stop
de machine en verwijder de inhoud.
Gebruik nooit een beschadigd
hulpstuk. Laat het nakijken of
repareren.
Laat kinderen niet met het hulpstuk
spelen of zelfstandig gebruiken.
Gebruik het apparaat alleen voor het
huishoudelijke gebruik waarvoor het
is bedoeld. Kenwood kan niet
aansprakelijk worden gesteld in het
geval dat het apparaat niet correct is
gebruikt, of waar deze instructies
niet worden opgevolgd.
mesblad
Gebruik het mesblad om rauw en
gekookt vlees, gekookte eieren,
groenten, noten, paté en dips fijn te
hakken en ook om brood en koekjes
te verkruimelen. Het kan ook worden
gebruikt voor het maken van
zandgebakdeeg en kruimelige
bovenlagen.
Gebruik het mesblad niet om
ijsblokjes of andere harde
voedingsmiddelen, bijvoorbeeld
kruiden, fijn te hakken; dit kan het
hulpstuk beschadigen.
Gebruik het mes niet om een zware
massa zoals brooddeeg te mengen;
dit kan het hulpstuk of de machine
beschadigen. Gebruik de deeghaak
in de voedselmixer.
Gebruik het hulpstuk niet om
vloeibare ingrediënten te mengen,
aangezien ze via het deksel kunnen
weglekken. Voor dit doel is een
blender verkrijgbaar. Wanneer u
echter dikke soep enz. maakt, zeef
dan de vaste ingrediënten, maak ze
fijn in de blender en voeg ze weer
toe aan het vloeibare deel.
6
Nederlands
Vouw voor het lezen a.u.b. de voorpagina met illustraties uit
Schijven voor plakken snijden,
raspen en snipperen
Gebruik de snij-/raspschijven om
fruit, groenten en kaas in plakken te
snijden of fijn te raspen en de
snipperschijf om groente,
bijvoorbeeld aardappelen, en fruit te
versnipperen.
verklaring
stampers: groot en klein
vulschacht
deksel
mesblad
kom
koppelstuk
grove snij-/raspschijf
fijne snij-/raspschijf
fijne snipperschijf (julienne)
extragrove raspschijf
onderdeelnummer 707347
raspschijf
onderdeelnummer 639150
standaard snipperschijf
onderdeelnummer 705753
voorafgaand aan het eerste
gebruik
1Verwijder al het
verpakkingsmateriaal, waaronder de
plastic beschermers van het
mesblad. Pas op, de bladen zijn
zeer scherp. Deze beschermers
kunnen worden weggeworpen,
aangezien ze uitsluitend bestemd zijn
om het mesblad gedurende
fabricage en vervoer te beschermen.
2Was de onderdelen af, zie ‘reinigen’
gebruik van het mesblad
1Til de afdekking van het aansluitpunt
voor de medium snelheid op .
2 Plaats het koppelstuk zo op het
aansluitpunt dat de driehoek naar
u gericht is en draai naar rechts tot
het op zijn plaats vastklikt.
3 Zet de kom op het koppelstuk en
zorg er daarbij voor dat de groeven
in de kom over de uitsteeksels op
het koppelstuk passen.
4Breng de borgstang in positie.
5 Snijd het voedsel in stukken en leg
ze in de kom; zorg dat het voedsel
gelijkmatig verdeeld is.
6 Zet de deksel op de kom en draai
tot de indicatiepijlen tegenover elkaar
staan. De deksel kan op vier
verschillende manieren op de kom
gezet worden.
Als u problemen hebt om de
deksel op de kom te passen,
verwijdert u het hulpstuk en
zet u de mixer korte tijd aan.
Zet het hulpstuk weer op de
mixer.
7Breng de stampers aan.
8 Schakel de machine aan. Gebruik
snelheden 2 tot 4 en verwerk het
voedsel totdat het gewenste
resultaat is verkregen.
9 Schakel de machine uit en verwijder
het hulpstuk.
10 Na gebruik de stekker uit het
stopcontact nemen.
7
tips
Snijd het voedsel in stukken alvorens
het in de kom te plaatsen. Vlees,
brood, groenten en andere
voedingsmiddelen met een
vergelijkbare textuur moeten in
blokjes van ongeveer 2 x 2cm
worden gesneden. Koekjes moeten
in stukken worden gebroken en via
de vulschacht worden toegevoegd
terwijl de machine loopt.
Als u soep wilt mengen, de vaste
ingrediënten uitzeven en in de kom
plaatsen. Na verwerking voegt u ze
weer toe aan het vloeibare deel.
Bij het maken van gebaksdeeg
gebruikt u vast vet uit de koelkast
dat u in blokjes van 2 x 2 cm snijdt.
Vermeng met het bloem totdat het
deeg kruimelig wordt. Voeg via de
vulschacht geleidelijk voldoende
water toe om het deeg te vormen.
Schakel uit zodra de ingrediënten
combineren.
Zorg dat u bij gebruik van het
mesblad het voedsel niet te lang
verwerkt.
Gebruik de K-klutser in de mengkom
om cakemixen te maken; dit geeft
betere resultaten.
maximumcapaciteit
gebaksdeeg (gewicht van het bloem)
300 g (10 oz)
vlees 340 g (12 oz)
gebruik van de schijven
voor plakken snijden,
raspen en snipperen
wat met de snijschijven kan
worden gedaan
Schijven voor plakken
snijden/raspen
Schijf en zijn omkeerbaar: de
ene kant voor snijden, de andere
voor raspen. U kunt er kaas, wortel,
aardappel, kool, komkommer,
courgette, bieten en ui mee
opsnijden. U kunt er kaas, wortel,
aardappel en voedingsmiddelen met
een vergelijkbare textuur mee
raspen. De gewenste snijkant
moet boven liggen.
fijne (julienne) snipperschijf
met deze schijf kunnen aardappelen
worden gesneden tot frites in de
Juliennestijl en tevens hardere
ingrediënten voor salades,
garneringen, ovenschotels, stir-
fry/roerbakken (bijvoorbeeld wortels,
koolraap, courgette en komkommer).
extragrove raspschijf grof
raspen van kaas en wortels.
raspschijf raspen van
Parmezaanse kaas en aardappelen
voor Duitse aardappelbolletjes.
standaard snipperschijf met
deze schijf kunnen aardappelen
worden gesneden tot dunne frites en
tevens hardere ingrediënten voor
salades en dips (bijvoorbeeld
koolraap, komkommer).
8
1Til de afdekking van het aansluitpunt
voor de medium snelheid op .
2 Plaats het koppelstuk zo op het
aansluitpunt dat de driehoek naar
u gericht is en draai naar rechts tot
het op zijn plaats vastklikt.
3 Zet de kom op het koppelstuk en
zorg er daarbij voor dat de groeven
in de kom over de uitsteeksels op
het koppelstuk passen.
4 Zet de snijschijf op de drijfas van het
koppelstuk. De snijkant die u
geselecteerd heb moet zich
bovenaan bevinden. Ga
voorzichtig met de
snijschijven om, ze zijn erg
scherp. Houd de schijven bij
de greep in het midden vast.
5 Zet de deksel op de kom, met de
vulopening naar achteren gericht ;
duw het deksel naar beneden en
draai het naar rechts tot de
indicatiepijlen tegenover elkaar staan
.
Als u problemen hebt om de
deksel op de kom te passen,
verwijdert u het hulpstuk en
zet u de mixer korte tijd aan.
Zet het hulpstuk weer op de
mixer.
6 Beslis welke vulschacht u wilt
gebruiken. De stamper bevat een
kleinere vulschacht voor het
verwerken van afzonderlijke stukken
of dunne ingrediënten.
gebruik van de kleine
vulschacht
Zet eerst de grote stamper in de
vulschacht.
gebruik van de grote
vulschacht
Gebruik beide stampers tezamen.
7Voeg de voedselingrediënten toe via
de vulschacht.
8 Schakel de machine aan en duw de
ingrediënten gelijkmatig omlaag met
de stamper - nooit uw vingers in
de vulschacht steken. In de
meeste gevallen kunt u snelheid 1 of
2 gebruiken. Als meer vermogen
nodig is, verhoog dan de snelheid
naar 3.
Nadat u klaar bent met de
verwerking van het voedsel, kunt u
de hoeveelheid voedsel op de
snijschijf verminderen door de
stamper een paar keer op en neer te
bewegen.
9 Uitschakelen en de stekker uit het
stopcontact nemen.
tips
Gebruik verse ingrediënten.
Snijd het voedsel niet te fijn. Vul de
grote vulschacht over de hele
breedte. Dit voorkomt dat voedsel
tijdens de verwerking opzij glipt.
U kunt als alternatief de kleine
vulschacht gebruiken.
Plaats bij gebruik van de
snipperschijf eventuele dunne
ingrediënten horizontaal.
Bij het in plakken snijden of raspen:
ingrediënten die rechtop worden
geplaatst worden kleiner gesneden
dan horizontaal geplaatste
ingrediënten.
Na gebruik van de snijschijf zal er
altijd een kleine hoeveelheid snijafval
op de plaat of in het voedsel
achterblijven.
9
reinigen
Dompel het koppelstuk nooit in
water onder. Veeg het met een
vochtige doek af.
Was alle andere onderdelen in heet
zeepsop en droog ze daarna
zorgvuldig af. Wees voorzichtig: het
mes en de snijschijven zijn scherp. U
kunt deze onderdelen ook in de
afwasmachine wassen (op het
bovenrek).
10
/