Fagor 2HF-11E de handleiding

Categorie
Ovens
Type
de handleiding
nederlands
21
1
Instructiehandleiding
Zeer Belangrijk: Lees voor gebruik van de oven deze handleiding in zijn geheel door. Documentatie en accessoires
zult u binnenin in de oven aantreffen.
Deze handleiding is dusdanig vormgegeven dat de teksten betrekking hebben op de bijbehorende tekeningen.
2
Installatie
Gebruik
Ga na welk model oven u heeft (“a”, “b”,
c”, “d”, “e”, “f”) door het bedieningspaneel te
vergelijken met de illustraties.
1.1 Het uitpakken. Verwijder alle
beschermingsmaterialen.
1.2 Aansluiting op het elektriciteitsnet. Houd
rekening met de gegevens die op het plaatje
met technische gegevens staan (1.2.1) en de
afmetingen van het keukenmeubel waarin u
de oven gaat inbouwen (1.2.2, 1.2.3).
Losse ovens: het apparaat moet worden
aangesloten op het elektriciteitsnet d.m.v. een
vaste enkelfase-aansluiting, waarbij u ervoor
moet zorgen dat de neutrale draad (blauw)
aan neutraal wordt aangesloten (1.2.4). Plaats
de oven in de opening en zorg dat de lus van
de kabel niet bovenin blijft liggen (1.2.5, 1.2.6).
Maak de oven aan het meubel vast met de
twee meegeleverde schroefjes (1.2.7).
Multifunctionele ovens voor keramische
kookplaten: de oven dient alleen te worden
geïnstalleerd met de door de fabrikant
aanbevolen keramische kookplaten om
gevaarlijke situaties te voorkomen. Leg
de kookplaat op het keukenblad en maak
het kastje voor de bedieningsknoppen los
(1.2.8). Plaats de kookplaat in het gat van het
keukenblad waarbij u dient te voldoen aan
de installatievoorwaarden (zie de handleiding
van de kookplaat) (1.2.9). Schuif de oven in
de opening van het meubel en laat ruimte
vrij om ermee te kunnen manoeuvreren
(1.2.10). Schroef het kastje vast aan de oven
(1.2.11, 1.2.12). Sluit de kookplaat op de
oven aan (1.2.13). Schuif de oven helemaal
naar achteren en maak die vast met de twee
meegeleverde schroefjes (1.2.14, 1.2.15).
Plaats met enige kracht de onderringen
voor de knoppen, afhankelijk van het type
warmtebron (1.2.16) en de knoppen zelf
(1.2.17).
0
Identifi catie
Oven + kookplaat: sluit de oven aan op het elektriciteitsnet
(1.2.4). Plaats de kookplaat in het gat van het keukenblad
waarbij u dient te voldoen aan de installatievoorwaarden
(zie de handleiding van de kookplaat) (1.2.18). Schuif
de oven in de opening van het meubel en laat ruimte
vrij om ermee te kunnen manoeuvreren (1.2.10). Sluit
de kookplaat op de oven aan (1.02.19). Schuif de oven
helemaal naar achteren en maak die vast met de twee
meegeleverde schroefjes (1.2.14, 1.2.15).
Voordat u de oven voor de eerste keer gaat
gebruiken dient u die leeg op te warmen (zonder
gerechten, in de positie
, 250ºC en gedurende 30
minuten). Er kan daarbij rook of een vieze lucht ontstaan
(dat is normaal en komt door de opwarming van
vetresten, etc.). Nadat de oven afgekoeld is maakt u die
van binnen schoon met een vochtige doek.
2.1 Accessoires. Afhankelijk van het model, heeft
u een standaard bakplaat
(2.1.1), een diepe
bakplaat
(2.1.2) en standaard rooster
(2.1.3) die onafhankelijk van elkaar gebruikt
kunnen worden. Bovendien kunt u iedere bakplaat
combineren met het standaard rooster
(2.1.4) zodat die een eenheid vormen. Op de
geleidingen voor gedeeltelijk (2.1.5) en volledig
uitschuiven (2.1.6, 2.1.7) rusten de bakplaten of
de combinaties van bakplaat/rooster (2.1.8). Houd
rekening met de positie van de roosters wanneer
u ze in de oven plaatst. Ze beschikken over
inkepingen aan de zijkant die voorkomen dat ze er
uitglijden (2.1.9).
2.2 Positie van de bakplaten/roosters. Er zijn 5
posities waarin u de platen/roosters kunt plaatsen
.
2.3 Instelling van de tijd. Analoge klok: Trek de
onderste knop uit en draai die naar rechts (2.3.1).
Stel de tijd in (2.3.2). Digitale klok: druk op de toets
en het symbool gaat knipperen
(2.3.3). Stel
de tijd in met de toetsen
, (2.3.4). Na enkele
seconden zal
ophouden te knipperen (2.3.5).
Opmerking: u dient de tijd opnieuw in te stellen na
een stroomstoring of bij een wijziging van de tijd.
2.4 Gerechten bereiden. Plaats het gerecht in de
oven. Selecteer de plaat/het rooster en de positie
ervan na raadpleging van de bereidingstabel. Sluit
de deur.
nederlands
22
2.5 Selecteer de manier van bereiden.
Selecteer
de manier van bereiden afhankelijk van het model
door de keuzeknop te draaien.
Het lampje dat correspondeert met de wijze van
bereiden zal gaan branden.
2.6 Selectie van temperatuur
. Selecteer de
temperatuur door de keuzeknop te draaien. Het
waarschuwingslampje zal uitgaan wanneer de
geselecteerde temperatuur bereikt is.
TIJDFUNCTIES
2.7 Selectie van de tijdsduur. Timer
: selecteer
de minuten door de keuzeknop te draaien. (2.7.1).
Wanneer u wilt dat de oven functioneert zonder
tijdslimiet, zet die dan op handmatige bediening
.
Analoge klok: Draai de bovenste knop naar rechts
en selecteer de minuten (2.7.2). Wanneer u wilt dat
de oven zonder tijdslimiet functioneert, zet die dan
op handmatige bediening
en zorg dat het rode
pijltje samenvalt met de tijd die door de wijzers van
de klok wordt aangegeven.
Digitale klok: druk op de toets
en het symbool
gaat knipperen
(2.7.3). Stel de tijd in met de
toetsen
, (2.7.4). Na enkele seconden zal
ophouden te knipperen.
2.8 Selectie van de begintijd.
Analoge klok: Nadat u programma en temperatuur
geselecteerd heeft, draait u de bovenste knop in
de stand
. Vervolgens trekt u de bovenste knop
uit en draait u die totdat het rode pijltje de begintijd
aangeeft (2.8.1). Selecteer de tijdsduur door de
bovenste knop naar rechts te draaien.
2.9 Selectie van de eindtijd.
Digitale klok: na selectie van programma,
temperatuur en tijdsduur drukt u op de toets
en het symbool gaat knipperen
(2.9.1). Stel
de tijd in waarop u wilt dat de oven klaar is met de
toetsen
, (2.9.2). Na enkele seconden zal
ophouden te knipperen (2.7.5).
2.10 Waarschuwingsfunctie.
Analoge klok: Zet de programmaknop in de stand
0 (2.10.1). Draai de bovenste knop naar rechts en
selecteer de minuten (2.10.2). Deze functie werkt
alleen wanneer de oven uit is.
Digitale klok: druk enkele malen op de toets
en het symbool gaat knipperen
(2.10.3). Stel
de tijdsduur in met de toetsen
, (2.10.4). Na
enkele seconden zal
ophouden te knipperen.
Deze functie werkt zowel wanneer de oven aan als
uit is.
2.11 Blokkeerfunctie. Zorgt ervoor dat aanraken door
kinderen geen gevolgen heeft.
Analoge klok: Draai de bovenste knop totdat die
aanwijst (2.11.1).
Digitale klok: druk gedurende 3 seconden tegelijk
op de toetsen
, en het symbool
zal
verschijnen (2.11.2). Om de blokkering op te
heffen herhaalt u deze handeling.
Waarschuwingen voor het gebruik: Na afl oop van
de bereidingstijd zet u de functieknop en de knop
van de temperatuur in de stand 0 en de knop voor
de tijdsinstelling in de positie handmatig
. Open
voorzichtig de ovendeur, aangezien er een daarbij
warme lucht vrij kan komen.
3
Onderhoud en
reiniging
3.1 Schoonmaken van bakplaten en roosters. Deze
zijn vaatwasmachinebestendig. Wanneer u ze
met de hand schoonmaakt kunt u een gewoon
schoonmaakmiddel gebruiken. Laat ze een poosje
inweken om het schoonmaken te vergemakkelijken.
3.2 Schoonmaken van de geleidingen aan de zijkant.
Haal de geleidingen er uit (3.2.1, 3.2.2), (3.2.3, 3.2.4)
op de wijze die bij het model hoort. Ze mogen in
de vaatwasmachine. Wanneer u ze met de hand
schoonmaakt kunt u een gewoon schoonmaakmiddel
gebruiken en een sponsje of een borstel.
3.3 Binnenzijde van de oven schoonmaken. Doe het
binnenlicht aan (3.3.1, 3.3.2). Modellen met gladde
wanden: handmatig schoonmaken: Maak de matig
warme oven schoon met een doekje bevochtigd met
warm water en azijn. Modellen met ruwe wanden:
zelfreinigend. Bereidingsfunctie
, op 250ºC
gedurende 30-60 minuten).
3.4 Schoonmaken van de bovenzijde. Wanneer de
grill neergeklapt kan worden (3.4.1, 3.4.2), haalt u
daar een met warm water en azijn bevochtigd doekje
overheen.
3.5 Buitenzijde van de oven schoonmaken. Gebruik
neutrale producten en maak de buitenzijde goed
droog met een zachte doek..
Waarschuwingen bij schoonmaken: 1. Vergewis u ervan
dat de oven uit is. 2. Gebruik nooit een stoomreiniger.
nederlands
23
6
Milieu
4
5
Oplossen van
problemen
Veiligheid
Een aantal probleemgevallen kunt u zelf oplossen.
4.1 Hij functioneert niet. Controleer of de oven
aangesloten is en/of de keuzeknop van de
tijd niet op 0 staat.
4.2 Tijdens de bereiding komt er rook uit.
Verlaag de temperatuur en/of maak de oven
schoon (punt 3.3).
4.3 Hij maakt lawaai na de bereiding. Dat is
normaal, de ventilator blijft draaien totdat de
temperatuur binnen en buiten lager is.
De modellen met een digitaal scherm hebben
een diagnosesysteem die problemen opspoort en
daar melding van maakt. U kunt die afl ezen van
het scherm:
4.4 Hij functioneert niet.
knippert. Zet de
keuzeknop van de functies op 0 en stel de
tijd in (punt 2.3).
4.5 Hij functioneert niet.
knippert. De oven
heeft een aantal uren gefunctioneerd en om
redenen van veiligheid is die automatisch
uitgeschakeld. Zet de keuzeknop van de
functies op 0 en stel de tijd in (punt 2.3).
4.6 Hij functioneert niet.
knippert. Zet
de keuzeknop van de functies op 0 en
deblokkeer de oven (punt 2.11).
4.7 Hij functioneert. knippert. Druk op een
willekeurige knop.
• Voer geen reparatiehandelingen uit aan
de oven, bel naar de technische dienst.
Bij het ontwerp van de oven heeft men
rekening gehouden met de bescherming van
het milieu.
Respecteer het milieu. Verwarm de oven alleen
voor wanneer dat nodig is (raadpleeg de tabel).
Gebruik bij voorkeur alleen bakvormen met een
donkere kleur. Bij lange bereidingstijden schakelt
u de oven 5 of 10 minuten voor het einde uit.
Behandeling van elektrisch en elektronisch afval.
Het symbool
geeft aan dat het apparaat
niet dient te worden weggegooid in een gewone
container voor huishoudelijk afval.
Breng uw oven naar een speciaal inzamelpunt.
Door het recycleren van huishoudelijke apparaten
worden negatieve gevolgen voor gezondheid en
milieu voorkomen en bespaart u energie en geld.
Voor meer informatie neemt u contact op met de
plaatselijke autoriteiten of met de winkel waar u
de oven heeft gekocht.
De installatie van de oven dient te worden
uitgevoerd door een geautoriseerd installateur
met inachtneming van de instructies en de
schema’s van de fabrikant.
De elektrische installatie dient geschikt
te zijn voor het maximale vermogen dat
staat aangegeven op het productplaatje
en het stopcontact dient te zijn geaard in
overeenstemming met de desbetreffende
regelgeving.
Het stroomnet dat de oven voedt dient te zijn
voorzien van een omnipolaire schakelaar met een
afstand tussen de contacten van ten minste 3 mm.
Wanneer de voedingskabel beschadigd is
moet deze, om gevaar te voorkomen, worden
vervangen door de afdeling after-sales of door
bevoegd personeel.
Vergewis u ervan dat het apparaat uitgeschakeld
is voordat u het lampje vervangt om eventuele
stroomschokken te voorkomen.
Gebruik voor het schoonmaken van de deur
geen schuurmiddelen of harde metalen sponsjes,
aangezien die krassen kunnen maken op het
oppervlak en de glasplaat kunnen doen breken.
Laat kleine kinderen niet in de buurt van de
oven komen. Tijdens het functioneren worden
sommige gewoon toegankelijke onderdelen
warm.
Zorg ervoor dat u de verwarmingselementen in
de oven niet aanraakt.
Dit apparaat is niet bedoeld voor het gebruik
door personen (inclusief kinderen) met
verminderde lichamelijke, sensorische of
geestelijke capaciteiten of personen zonder
ervaring met of kennis van het apparaat, tenzij
zij begeleid worden bij of geïnstrueerd zijn over
het gebruik van het apparaat door een persoon
die verantwoordelijk is voor hun veiligheid.
Gebruik door kinderen dient onder toezicht te
gebeuren om te voorkomen dat ze met het
apparaat spelen.
nederlands
24
lamsvlees
1,2 Kg
kalkoen
4 Kg
Bereidingstabel
Gerecht
kalfsvlees
1,5 Kg
190º C
150º C
200º C
170º C
210º C
190º C
200º C
210º C
220º C
200º C
210º C
200º C
200º C
190º C
130º C
75º C
210º C 1
2
2
2
2
2
4
2
2
2
2
2
1
1
1
1
50 - 60 min nee
nee
nee
nee
nee
nee
nee
ja
ja
ja
ja
ja
ja
nee
nee
nee
85 - 95 min
40 - 50 min
115 - 125 min
50 - 60 min
30 - 40 min
15 - 19 min
7 - 9 min
4 - 5 min
13 - 17 min
7 - 9 min
18 - 22 min
18 - 22 min
15 - 19 min
30 - 40 min
180º C
220º C
190º C
230º C
210º C
220º C
230º C
240º C
220º C
220º C
220º C
220º C
210º C
150º C
pizza
gebakken rode
paprika
1,25 Kg
muffi ns
gegrilde heek
1,5 Kg
varkensvlees
1,5 Kg
brood
gevulde
tomaten
4 eenh.
karamelpudding
kreeft in de
oven bereid
1 Kg
kip
1,25 Kg
ontdooien
voor elk type
gerecht
gegrilde vis
1 Kg
kabeljauw in
de oven bereid
1,5 Kg
Programma en temperatuur Tijd Positie
Voor-
verwar-
men
Accessoires
vlees en gevogeltegroentenvis en schaal- en schelpdieren overige

Documenttranscriptie

nederlands Instructiehandleiding Zeer Belangrijk: Lees voor gebruik van de oven deze handleiding in zijn geheel door. Documentatie en accessoires zult u binnenin in de oven aantreffen. Deze handleiding is dusdanig vormgegeven dat de teksten betrekking hebben op de bijbehorende tekeningen. 0 Identificatie Ga na welk model oven u heeft (“a”, “b”, “c”, “d”, “e”, “f”) door het bedieningspaneel te vergelijken met de illustraties. 1 Installatie 1.1 Het uitpakken. Verwijder alle beschermingsmaterialen. 1.2 Aansluiting op het elektriciteitsnet. Houd rekening met de gegevens die op het plaatje met technische gegevens staan (1.2.1) en de afmetingen van het keukenmeubel waarin u de oven gaat inbouwen (1.2.2, 1.2.3). Losse ovens: het apparaat moet worden aangesloten op het elektriciteitsnet d.m.v. een vaste enkelfase-aansluiting, waarbij u ervoor moet zorgen dat de neutrale draad (blauw) aan neutraal wordt aangesloten (1.2.4). Plaats de oven in de opening en zorg dat de lus van de kabel niet bovenin blijft liggen (1.2.5, 1.2.6). Maak de oven aan het meubel vast met de twee meegeleverde schroefjes (1.2.7). Multifunctionele ovens voor keramische kookplaten: de oven dient alleen te worden geïnstalleerd met de door de fabrikant aanbevolen keramische kookplaten om gevaarlijke situaties te voorkomen. Leg de kookplaat op het keukenblad en maak het kastje voor de bedieningsknoppen los (1.2.8). Plaats de kookplaat in het gat van het keukenblad waarbij u dient te voldoen aan de installatievoorwaarden (zie de handleiding van de kookplaat) (1.2.9). Schuif de oven in de opening van het meubel en laat ruimte vrij om ermee te kunnen manoeuvreren (1.2.10). Schroef het kastje vast aan de oven (1.2.11, 1.2.12). Sluit de kookplaat op de oven aan (1.2.13). Schuif de oven helemaal naar achteren en maak die vast met de twee meegeleverde schroefjes (1.2.14, 1.2.15). Plaats met enige kracht de onderringen voor de knoppen, afhankelijk van het type warmtebron (1.2.16) en de knoppen zelf (1.2.17). Oven + kookplaat: sluit de oven aan op het elektriciteitsnet (1.2.4). Plaats de kookplaat in het gat van het keukenblad waarbij u dient te voldoen aan de installatievoorwaarden (zie de handleiding van de kookplaat) (1.2.18). Schuif de oven in de opening van het meubel en laat ruimte vrij om ermee te kunnen manoeuvreren (1.2.10). Sluit de kookplaat op de oven aan (1.02.19). Schuif de oven helemaal naar achteren en maak die vast met de twee meegeleverde schroefjes (1.2.14, 1.2.15). 2 Gebruik Voordat u de oven voor de eerste keer gaat gebruiken dient u die leeg op te warmen (zonder gerechten, in de positie , 250ºC en gedurende 30 minuten). Er kan daarbij rook of een vieze lucht ontstaan (dat is normaal en komt door de opwarming van vetresten, etc.). Nadat de oven afgekoeld is maakt u die van binnen schoon met een vochtige doek. 2.1 Accessoires. Afhankelijk van het model, heeft u een standaard bakplaat (2.1.1), een diepe bakplaat (2.1.2) en standaard rooster (2.1.3) die onafhankelijk van elkaar gebruikt kunnen worden. Bovendien kunt u iedere bakplaat combineren met het standaard rooster (2.1.4) zodat die een eenheid vormen. Op de geleidingen voor gedeeltelijk (2.1.5) en volledig uitschuiven (2.1.6, 2.1.7) rusten de bakplaten of de combinaties van bakplaat/rooster (2.1.8). Houd rekening met de positie van de roosters wanneer u ze in de oven plaatst. Ze beschikken over inkepingen aan de zijkant die voorkomen dat ze er uitglijden (2.1.9). 2.2 Positie van de bakplaten/roosters. Er zijn 5 posities waarin u de platen/roosters kunt plaatsen . 2.3 Instelling van de tijd. Analoge klok: Trek de onderste knop uit en draai die naar rechts (2.3.1). Stel de tijd in (2.3.2). Digitale klok: druk op de toets en het symbool gaat knipperen (2.3.3). Stel de tijd in met de toetsen , (2.3.4). Na enkele seconden zal ophouden te knipperen (2.3.5). Opmerking: u dient de tijd opnieuw in te stellen na een stroomstoring of bij een wijziging van de tijd. 2.4 Gerechten bereiden. Plaats het gerecht in de oven. Selecteer de plaat/het rooster en de positie ervan na raadpleging van de bereidingstabel. Sluit de deur. 21 nederlands 2.5 Selecteer de manier van bereiden. Selecteer de manier van bereiden afhankelijk van het model door de keuzeknop te draaien. Het lampje dat correspondeert met de wijze van bereiden zal gaan branden. 2.6 Selectie van temperatuur . Selecteer de temperatuur door de keuzeknop te draaien. Het waarschuwingslampje zal uitgaan wanneer de geselecteerde temperatuur bereikt is. TIJDFUNCTIES 2.7 Selectie van de tijdsduur. Timer : selecteer de minuten door de keuzeknop te draaien. (2.7.1). Wanneer u wilt dat de oven functioneert zonder tijdslimiet, zet die dan op handmatige bediening . Analoge klok: Draai de bovenste knop naar rechts en selecteer de minuten (2.7.2). Wanneer u wilt dat de oven zonder tijdslimiet functioneert, zet die dan op handmatige bediening en zorg dat het rode pijltje samenvalt met de tijd die door de wijzers van de klok wordt aangegeven. en het symbool Digitale klok: druk op de toets gaat knipperen (2.7.3). Stel de tijd in met de toetsen , (2.7.4). Na enkele seconden zal ophouden te knipperen. enkele seconden zal ophouden te knipperen. Deze functie werkt zowel wanneer de oven aan als uit is. 2.11 Blokkeerfunctie. Zorgt ervoor dat aanraken door kinderen geen gevolgen heeft. Analoge klok: Draai de bovenste knop totdat die aanwijst (2.11.1). Digitale klok: druk gedurende 3 seconden tegelijk op de toetsen , en het symbool zal verschijnen (2.11.2). Om de blokkering op te heffen herhaalt u deze handeling. Waarschuwingen voor het gebruik: Na afloop van de bereidingstijd zet u de functieknop en de knop van de temperatuur in de stand 0 en de knop voor de tijdsinstelling in de positie handmatig . Open voorzichtig de ovendeur, aangezien er een daarbij warme lucht vrij kan komen. 3 Onderhoud en reiniging 3.1 Schoonmaken van bakplaten en roosters. Deze zijn vaatwasmachinebestendig. Wanneer u ze met de hand schoonmaakt kunt u een gewoon schoonmaakmiddel gebruiken. Laat ze een poosje inweken om het schoonmaken te vergemakkelijken. 2.8 Selectie van de begintijd. Analoge klok: Nadat u programma en temperatuur geselecteerd heeft, draait u de bovenste knop in de stand . Vervolgens trekt u de bovenste knop uit en draait u die totdat het rode pijltje de begintijd aangeeft (2.8.1). Selecteer de tijdsduur door de bovenste knop naar rechts te draaien. 2.9 Selectie van de eindtijd. Digitale klok: na selectie van programma, temperatuur en tijdsduur drukt u op de toets en het symbool gaat knipperen (2.9.1). Stel de tijd in waarop u wilt dat de oven klaar is met de toetsen , (2.9.2). Na enkele seconden zal ophouden te knipperen (2.7.5). 2.10 Waarschuwingsfunctie. Analoge klok: Zet de programmaknop in de stand 0 (2.10.1). Draai de bovenste knop naar rechts en selecteer de minuten (2.10.2). Deze functie werkt alleen wanneer de oven uit is. Digitale klok: druk enkele malen op de toets en het symbool gaat knipperen (2.10.3). Stel , (2.10.4). Na de tijdsduur in met de toetsen 22 3.2 Schoonmaken van de geleidingen aan de zijkant. Haal de geleidingen er uit (3.2.1, 3.2.2), (3.2.3, 3.2.4) op de wijze die bij het model hoort. Ze mogen in de vaatwasmachine. Wanneer u ze met de hand schoonmaakt kunt u een gewoon schoonmaakmiddel gebruiken en een sponsje of een borstel. 3.3 Binnenzijde van de oven schoonmaken. Doe het binnenlicht aan (3.3.1, 3.3.2). Modellen met gladde wanden: handmatig schoonmaken: Maak de matig warme oven schoon met een doekje bevochtigd met warm water en azijn. Modellen met ruwe wanden: zelfreinigend. Bereidingsfunctie , op 250ºC gedurende 30-60 minuten). 3.4 Schoonmaken van de bovenzijde. Wanneer de grill neergeklapt kan worden (3.4.1, 3.4.2), haalt u daar een met warm water en azijn bevochtigd doekje overheen. 3.5 Buitenzijde van de oven schoonmaken. Gebruik neutrale producten en maak de buitenzijde goed droog met een zachte doek.. Waarschuwingen bij schoonmaken: 1. Vergewis u ervan dat de oven uit is. 2. Gebruik nooit een stoomreiniger. nederlands 4 Oplossen van problemen Een aantal probleemgevallen kunt u zelf oplossen. 4.1 Hij functioneert niet. Controleer of de oven aangesloten is en/of de keuzeknop van de tijd niet op 0 staat. 4.2 Tijdens de bereiding komt er rook uit. Verlaag de temperatuur en/of maak de oven schoon (punt 3.3). 4.3 Hij maakt lawaai na de bereiding. Dat is normaal, de ventilator blijft draaien totdat de temperatuur binnen en buiten lager is. De modellen met een digitaal scherm hebben een diagnosesysteem die problemen opspoort en daar melding van maakt. U kunt die aflezen van het scherm: 4.4 Hij functioneert niet. knippert. Zet de keuzeknop van de functies op 0 en stel de tijd in (punt 2.3). knippert. De oven 4.5 Hij functioneert niet. heeft een aantal uren gefunctioneerd en om redenen van veiligheid is die automatisch uitgeschakeld. Zet de keuzeknop van de functies op 0 en stel de tijd in (punt 2.3). 4.6 Hij functioneert niet. knippert. Zet de keuzeknop van de functies op 0 en deblokkeer de oven (punt 2.11). 4.7 Hij functioneert. willekeurige knop. knippert. Druk op een • Voer geen reparatiehandelingen uit aan de oven, bel naar de technische dienst. 5 Veiligheid • De installatie van de oven dient te worden uitgevoerd door een geautoriseerd installateur met inachtneming van de instructies en de schema’s van de fabrikant. • De elektrische installatie dient geschikt te zijn voor het maximale vermogen dat staat aangegeven op het productplaatje en het stopcontact dient te zijn geaard in overeenstemming met de desbetreffende regelgeving. • Het stroomnet dat de oven voedt dient te zijn voorzien van een omnipolaire schakelaar met een afstand tussen de contacten van ten minste 3 mm. • Wanneer de voedingskabel beschadigd is moet deze, om gevaar te voorkomen, worden vervangen door de afdeling after-sales of door bevoegd personeel. • Vergewis u ervan dat het apparaat uitgeschakeld is voordat u het lampje vervangt om eventuele stroomschokken te voorkomen. • Gebruik voor het schoonmaken van de deur geen schuurmiddelen of harde metalen sponsjes, aangezien die krassen kunnen maken op het oppervlak en de glasplaat kunnen doen breken. • Laat kleine kinderen niet in de buurt van de oven komen. Tijdens het functioneren worden sommige gewoon toegankelijke onderdelen warm. • Zorg ervoor dat u de verwarmingselementen in de oven niet aanraakt. • Dit apparaat is niet bedoeld voor het gebruik door personen (inclusief kinderen) met verminderde lichamelijke, sensorische of geestelijke capaciteiten of personen zonder ervaring met of kennis van het apparaat, tenzij zij begeleid worden bij of geïnstrueerd zijn over het gebruik van het apparaat door een persoon die verantwoordelijk is voor hun veiligheid. Gebruik door kinderen dient onder toezicht te gebeuren om te voorkomen dat ze met het apparaat spelen. 6 Milieu Bij het ontwerp van de oven heeft men rekening gehouden met de bescherming van het milieu. Respecteer het milieu. Verwarm de oven alleen voor wanneer dat nodig is (raadpleeg de tabel). Gebruik bij voorkeur alleen bakvormen met een donkere kleur. Bij lange bereidingstijden schakelt u de oven 5 of 10 minuten voor het einde uit. Behandeling van elektrisch en elektronisch afval. geeft aan dat het apparaat Het symbool niet dient te worden weggegooid in een gewone container voor huishoudelijk afval. Breng uw oven naar een speciaal inzamelpunt. Door het recycleren van huishoudelijke apparaten worden negatieve gevolgen voor gezondheid en milieu voorkomen en bespaart u energie en geld. Voor meer informatie neemt u contact op met de plaatselijke autoriteiten of met de winkel waar u de oven heeft gekocht. 23 nederlands Bereidingstabel Gerecht kalfsvlees 1 nee 150º C 180º C 85 - 95 min 2 nee 200º C 220º C 40 - 50 min 2 nee 170º C 190º C 115 - 125 min 1 nee 210º C 230º C 50 - 60 min 1 nee 190º C 210º C 30 - 40 min 2 nee 200º C 220º C 15 - 19 min 2 nee gegrilde heek 1,5 Kg 210º C 230º C 7 - 9 min 2 ja kreeft in de oven bereid 1 Kg 220º C 240º C 4 - 5 min 4 ja gegrilde vis 1 Kg 200º C 220º C 13 - 17 min 2 ja kabeljauw in de oven bereid 1,5 Kg 210º C 220º C 7 - 9 min 2 ja pizza 200º C 220º C 18 - 22 min 1 ja brood 200º C 220º C 18 - 22 min 2 nee muffins 190º C 210º C 15 - 19 min 2 ja karamelpudding 130º C 150º C 30 - 40 min 1 nee ontdooien voor elk type gerecht 75º C 2 nee vlees en gevogelte 1,5 Kg lamsvlees 1,2 Kg kalkoen kip 1,25 Kg groenten Voorverwarmen 50 - 60 min 4 Kg vis en schaal- en schelpdieren Positie 210º C varkensvlees overige Tijd 190º C 1,5 Kg 24 Programma en temperatuur gebakken rode paprika 1,25 Kg gevulde tomaten 4 eenh. Accessoires
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58

Fagor 2HF-11E de handleiding

Categorie
Ovens
Type
de handleiding