21
NL
Problemen en mogelijke
oorzaken
Oplossingen
De etenswaren bakken niet bruingeel en worden niet knapperig.
De etenswaren zijn te dik en
bevatten te veel water.
Er worden te veel etenswaren in
één beurt gebakken en de olie
heeft niet de juiste temperatuur.
De temperatuur van de
olie is onvoldoende hoog:
de temperatuur is verkeerd
ingesteld.
•Verleng de kooktijd of snij de
etenswaren in kleinere stukken.
•Frituur de etenswaren in
kleinere hoeveelheden (in
het bijzonder voor bevroren
etenswaren).
•Stel op de aanbevolen
temperatuur in.
De friet kleeft aan elkaar
De friet kleeft aan elkaar. •Was en droog de aardappelen
grondig.
De olie in de pan wordt niet afgevoerd
De olie is nog te warm.
De regelknop voor oliebak
is niet op de automatische
oliefiltratiepositie ingesteld.
Het filterrooster is belemmerd of
verstopt.
Het vet is gestold.
•Wacht totdat de temperatuur is
verlaagd (circa 3 uur).
•Plaats de regelknop voor
oliebak op de automatische
oliefiltratiepositie.
•Leeg de olie in een reservoir en
reinig het filterrooster met zeep
en water en een niet-metalen
borstel. Druk op de rode knop
onderaan de friteuse om water
en kruimels af te voeren.
•Laat de friteuse opwarmen (4
tot 5 minuten).
Olie lekt
Het maximum (3,5 l) vulniveau
van de pan werd overschreden.
Er bevindt zich nog olie in het
reservoir of is vol.
•Overschrijd het olieniveau (3,5 l)
niet. Reinig de friteuse voor elk
gebruik.
•Plaats de regelknop voor
oliebak op de oliebakpositie,
trek het reservoir eruit en voer
de olie af.