Bauknecht EMPK7 CP645 PT de handleiding

Categorie
Magnetrons
Type
de handleiding
1
NL
SNELLE REFERENTIEGIDS
WIJ DANKEN U VOOR UW AANKOOP
VAN EEN BAUKNECHT PRODUCT
Voor meer gedetailleerde hulp en
assistentie,registreer uw product op
www. bauknecht. eu/ register
WWW
U kunt de Veiligheidsinstructies en de Gids voor
Gebruik en Onderhoud downloaden van onze
website docs . bauknecht . eu en de instructies
aan de achterzijde van dit boekje opvolgen.
Lees voordat u het apparaat gaat gebruiken zorgvuldig de gids voor Gezondheid en Veiligheid.
PRODUCTBESCHRIJVING
1. Bedieningspaneel
2. Circulair verwarmingselement
(niet zichtbaar)
3. Identificatieplaatje
(niet verwijderen)
4. Deur
5. Bovenste verwarmingselement/
grill
6. Lamp
7. Draaiplateau
BESCHRIJVING BEDIENINGSPANEEL
1
2 3 4 5 6 7
1. SELECTIEKNOP
Om de oven in te schakelen door
het selecteren van een functie.
Op“0” zetten om de oven uit
teschakelen.
2. TERUG
Om terug te gaan naar het
vorigemenu.
Dient om tijdens de bereiding de
instellingen te veranderen.
3. STOP
Om wanneer u maar wilt de
functiedie op dat ogenblik actief
iste stoppen.
4. DISPLAY
5. START
Om een functie meteen te starten.
6. BEVESTIG
Om een geselecteerde functie of een
ingestelde waarde te bevestigen.
7. INSTELKNOP
Om door de menu's te bladeren
eninstellingen aan te brengen
ofteveranderen.
Let op: De knoppen zijn verzonken.
Druk op het midden van de knop om ze
uit hun zitting te laten komen.
1
2
4
7
6
5
3
2
ACCESSOIRES
DRAAIPLATEAU
Wanneer het glazen draaiplateau op
de plateaudrager wordt gezet kan
het voor alle bereidingsmethoden
worden gebruikt.
Het draaiplateau moet altijd als
basis voor andere schalen of accessoires worden
gebruikt, behalve de rechthoekige bakplaat.
PLATEAU DRAGER
Gebruik de plateaudrager alleen als
steun voor het glazen draaiplateau.
Laat er geen andere accessoires
tegen rusten.
CRISPPLAAT
Alleen voor gebruik met de
daarvoor bestemde functies.
De crispplaat dient altijd in het
midden van het glazen draaiplateau
te worden geplaatst en kan worden
voorverwarmd wanneer deze leeg is, de speciale functie
wordt uitsluitend voor dit doel gebruikt. Zet het voedsel
rechtstreeks op de crispplaat.
HANDGREEP VOOR DE CRISPPLAAT
Handig om de hete crispplaat uit de
oven te halen.
ROOSTER
Hiermee kan het voedsel dichter bij
de grill worden geplaatst, om het
gerecht een perfect bruin korstje te
geven en wordt voor optimale
heteluchtcirculatie gezorgd.
Het moet gebruikt worden als basis voor de crispplaat
in sommige “Dynamische Crisp Fry functies.
Plaats het rooster op het draaiplateau, zodat het niet in
contact met andere oppervlakken komt.
RECHTHOEKIGE BAKPLAAT
Gebruik de bakplaat uitsluitend met
functies die voor convectiebakken
zijn toegestaan; Nooit gebruiken
met magnetronovens.
Plaats de plaat horizontaal en laat
het rusten op het rooster in de ovenruimte.
Let op: Wanneer de rechthoekige bakplaat wordt gebruikt
hoeven het draaiplateau en de steun niet verwijderd te
worden.
STOMER
3
2
1
Om voedsel als vis of groenten
te stomen, plaats deze in de
mand (2) en giet drinkwater
(100 ml) op de bodem van de
stoompan (3), voor de juiste
hoeveelheid stoom.
Om voedsel als aardappelen,
pasta, rijst of granen te koken,
plaats deze rechtstreeks op de bodem van de stoompan
(de mand is niet nodig) en voeg een hoeveelheid
drinkwater toe die past bij de hoeveelheid die wordt
bereid.
Doe het bijgeleverde deksel (1) op de stoompan, voor
de beste resultaten.
Plaats de stoompan op het glazen draaiplateau en
gebruik het alleen met de daarvoor bestemde
bereidingsfuncties, of met de magnetronfunctie.
De bodem van de stoompan werd ontworpen om ook
te worden gebruikt met de speciale
stoomreinigingsfunctie.
Het aantal en type van accessoires is afhankelijk van het
model dat u aangekocht hebt.
Bij de Klantendienst kunt u apart andere, niet bijgeleverde,
accessoires aanschaffen.
Er zijn verschillende accessoires verkrijgbaar.
Overtuig u er vóór de aankoop van dat deze geschikt
zijn voor gebruik in de magnetron en bestand tegen
oventemperaturen.
Er mogen nooit metalen schalen voor voedsel
ofdrank voor bereiding in de magnetron
wordengebruikt.
Altijd zorgen dat de voedingsmiddelen en
accessoires niet in contact met de binnenwanden
vande oven komen.
Controleer altijd of het draaiplateau vrij kan draaien
voordat u de oven start. Let op dat het draaiplateau
niet losraakt bij het plaatsen of verwijderen van
andere accessoires.
3
NL
FUNCTIES
MY MENU
Om verschillende soorten gerechten en voedsel te
bereiden en snel en gemakkelijk optimale resultaten
tebereiken.
DYNAMIC REHEAT
Voor het opwarmen van kant-en-klaar voedsel,
ingevroren of op kamertemperatuur. De oven berekent
automatisch de gewenste instellingen voor de beste
resultaten, zo kort mogelijk. Plaats het voedsel op een
bord of schaal die magnetronbestendig en ovenvast
zijn. Neem het uit de verpakking en verwijder alle
aluminiumfolie. 1-2 minuten nagaartijd aan het einde
van het opwarmen zorgt altijd voor een beter resultaat,
met name bij bevroren voedsel. Open de deur niet
tijdens deze functie.
MIJN BAKMENU
Met deze functies wordt automatisch de beste
temperatuur en bereidingsmethode voor alle soorten
voedsel geselecteerd.
Om deze functie optimaal te benutten volgt u de
aanwijzingen in de betreffende bereidingstabel.
DYNAMIC DEFROST
Voor het snel ontdooien van verschillende soorten
voedsel, door gewoon het gewicht door te geven.
Plaatshet voedsel altijd rechtstreeks op het glazen
draaiplateau, voor de beste resultaten.
BROOD KNAPPERIG ONTDOOIEN
Deze exclusieve functie dient om bevroren brood te
ontdooien. Door de combinatie van Ontdooien en de Crisp-
technologieën smaakt uw brood alsof het pas gebakken is en
ziet het er ook zo uit. Gebruik deze functie om snel broodjes,
baguettes en croissants te ontdooien en op te warmen.
Decrisperplaat dient te worden gebruikt met deze functie.
VOEDSEL GEWICHT
BROOD KNAPPERIG ONTDOOIEN
50 - 800 g
VLEES 100 g - 2,0 kg
GEVOGELTE 100 g - 3,0 kg
VIS 100 g - 2,0 kg
GROENTEN 100 g - 2,0 kg
BROOD 100 g - 2,0 kg
MAGNETRON
Om voedsel en dranken snel te bereiden en op te
warmen.
VERMOGEN (W) AANBEVOLEN VOOR
900
Snel opwarmen van dranken of andere
voedingsmiddelen met een hoog watergehalte.
750 Bereiden van groenten.
650 Bereiden van vlees en vis.
500
Bereiden van vleessauzen of sauzen met kaas of ei.
Afwerken van vleespasteien of pasta uit de oven.
350
Langzame, voorzichtige bereiding. Perfect voor het
laten smelten van boter of chocolade.
160
Ontdooien van ingevroren voedsel of zacht laten
worden van boter en kaas.
90 IJs zacht laten worden.
ACTIE VOEDSEL VERMOGEN (W) DUUR (min.)
Opwarmen 2 bekers 900 1 - 2
Opwarmen Aardappelpuree (1 kg) 900 10 - 12
Ontdooien Gehakt (500 g) 160 15 - 16
Bereiden Luchtige cake 750 7 - 8
Bereiden Eiercustard 500 16 - 17
Bereiden Gehaktbrood 750 20 - 22
DYNAMISCHE CRISP FUNCTIES
DYNAMISCH CRISP
Om een gerecht een perfect bruin korstje, zowel
bovenop als onderaan het voedsel, te geven.
Dezefunctie mag alleen met de speciale Crispplaat
gebruikt worden.
VOEDSEL DUUR (min.)
Gegiste cake 7 - 10
Hamburger 8 - 10 *
* Draai het vlees halverwege de bereidingstijd om.
Benodigde accessoires: Crisperplaat, handgreep voor de
crisperplaat
DYNAMISCHE CRISP FRY
Deze gezonde en exclusieve functie combineert de
kwaliteit van de crispfunctie met de eigenschappen van
de warmeluchtcirculatie. Hiermee worden smakelijke,
krokante bakresultaten verkregen, waarbij opmerkelijk
minder olie nodig is dan voor de traditionele
bereidingswijze, en in bepaalde recepten is er zelfs geen
olie nodig. Er kunnen verschillende vooraf ingestelde
voedingsmiddelen worden gebakken, zowel verse als
bevroren. Volg de onderstaande tabel om de accessoires
volgens de aanwijzingen te gebruiken en u verkrijgt de
beste bereidingsresultaten voor elk type voedsel
(versof bevroren).
VOEDSEL
GEWICHT (g)
PORTIES
VERS
Kipfilets-gepaneerd
Bedek met een weinig olie alvorens te bereiden.
Verdeelgelijkmatig over de crisperplaat. Plaats de plaat
ophet rooster.
100 - 500
Aubergine
Hak, bestrooi met zout en laat 30 minuten rusten.
Spoel,droog en weeg. Bestrijk met olijfolie (5%).
Verdeelgelijkmatig over de crisperplaat. Plaats de plaat
ophet rooster. Omdraaien als dit wordt gevraagd.
200 - 600
Courgette
Snijd in plakken, weeg en borstel olijfolie over de stukken
(5%). Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat. Plaats de
plaat op het rooster.
200 - 500
4
BEVROREN VOEDSEL
Kip nuggets
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat. Plaats de plaat op
het rooster.
200 - 600
Gebakken kaas
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat. Plaats de plaat op
het rooster.
100 - 400
Uienringen
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat. Plaats de plaat op
het rooster.
100 - 500
Vis & friet
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat.
1 - 3
Gemengde vis
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat.
100 - 500
Vissticks gepaneerd
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat. Omdraaien als dit
wordt gevraagd.
100 - 500
Friet
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat.
100 - 500
HANDMATIGE FUNCT
TURBOHETELUCHT
Om gerechten te bereiden op een manier die heel dicht
aanleunt bij het gebruik van een traditionele oven.
Debakplaat of ander gerei dat geschikt is voor gebruik
in de oven kan aangewend worden om bepaalde
etenswaren te bereiden.
VOEDSEL TEMP (°C) DUUR (min.)
Soufflé 175 30 - 35
Cupcake met Kaas 170 * 25 - 30
Koekjes 175 * 12 - 18
* Voorverwarmen nodig
Aanbevolen accessoires: Rechthoekige bakplaat / Rooster
TURBOHETELUCHT + MAGNETRON
Om in korte tijd ovenschotels te bereiden. Het is
raadzaam om het rooster te gebruiken om de
luchtcirculatie te optimaliseren.
VOEDSEL VERMOGEN (W) TEMP (°C) DUUR (min.)
Braadstuk 350 170 35 - 40
Vleespastei 160 180 25 - 35
Aanbevolen accessoires: Rooster
GRILL
Om het voedsel een bruin korstje te geven, om te grillen
of te gratineren. Het is raadzaam om het voedsel tijdens
de bereiding te draaien.
VOEDSEL GRILLNIVEAU DUUR (min.)
Toast 3 5 - 6
Garnalen 2 18 - 22
Aanbevolen accessoires: Rooster
GRILL + MAGN.
Om gerechten snel te bereiden en te gratineren, een
combinatie van de magnetron en grillfuncties.
VOEDSEL VERMOGEN (W) GRILLNIVEAU DUUR (min.)
Aardappelgratin 650 2 20 - 22
Gepofte aardap. 650 3 10 - 12
Aanbevolen accessoires: Rooster
TURBO GRILL
Voor perfecte resultaten, een combinatie van de grill en
ovenluchtconvectie. Het is raadzaam om het voedsel
tijdens de bereiding te draaien.
VOEDSEL GRILLNIVEAU DUUR (min.)
Kip kebab 3 25 - 35
Aanbevolen accessoires: Rooster
TURBO GRILL + MAGNETRON
Om het voedsel snel te bereiden en een bruin korstje te
geven, een combinatie van de magnetron, grill en
ovenluchtconvectie.
VOEDSEL VERMOGEN (W) GRILLNIVEAU DUUR (min.)
Cannelloni [Bevroren] 650 3 20-25
Varkenskarbonade 350 3 30-40
Aanbevolen accessoires: Rooster
DYNAMIC STEAM
Voor het stomen van voedsel als groenten of vis, met
behulp van de bijgeleverde stoompan.
Devoorbereidingsfase genereert automatisch stoom,
door het water dat op de bodem van de stoompan is
gegoten aan de kook brengen. De tijdsinstellingen voor
deze fase kunnen variëren. De oven gaat vervolgens
verder met het stomen van het voedsel, volgens de
tijdsinstelling.
Stel 1-2 minuten in voor zachte groenten zoals broccoli
en prei en 4-5 minuten voor hardere groenten zoals
wortelen en aardappelen.
Open de deur niet tijdens deze functie.
Benodigde accessoires: Stomer
SPECIALITEITEN
SNEL VOORVERW.
Om de oven voor een bereidingscyclus snel voor te
verwarmen. Wacht tot het einde van de functie alvorens
het voedsel in de oven te plaatsen.
Na de voorverwarming zal de oven automatisch de
Turbohetelucht”-functie selecteren.
WARMHOUDEN
Voor het warm en krokant houden van zojuist bereide
gerechten, inclusief vlees, gefrituurde gerechten
ofgebak.
RIJZEN
Voor het optimaal laten rijzen van zoet of hartig deeg.
Om de kwaliteit van het rijzen niet in gevaar te brengen,
de functie niet inschakelen als de oven nog heet is na
een bereidingscyclus.
DIAMOND CLEAN
Door de werking van de waterdamp die tijdens deze
speciale reinigingscyclus vrijkomt kunnen vuil en
voedselresten gemakkelijk worden verwijderd. Giet een
kop drinkwater alleen op de bodem van de bijgeleverde
stoompan (3) of in een magnetronbestendige recipiënt
en schakel de functie in.
Benodigde accessoires: Stomer
5
NL
EERSTE GEBRUIK
1. SELECTEER DE TAAL
Stel de taal en tijd in wanneer u het apparaat voor de
eerste keer aan zet: “English verschijnt op het display.
1. English
Draai aan de instelknop om te bladeren door de lijst met
beschikbare talen en kies de gewenste taal. Druk op
om uw selectie te bevestigen.
Let op: De taal kan daarna veranderd worden door “TAAL” te
selecteren in het menu “INSTELLINGEN”.
2. DE TIJD REGELEN
Na selectie van de taal moet ook de huidige tijd
geregeld worden: Op het display knipperen de twee
cijfers die het uur aangeven.
KLOK
Draai aan de instelknop om het huidige uur in te stellen
en druk op
: Op het display knipperen de twee cijfers
die de minuten aangeven. Draai aan de instelknop om
de minuten in te stellen en druk op
om te bevestigen.
Let op: Wanneer de stroom voor langere tijd uitvalt moet u
de tijd mogelijk opnieuw instellen. Selecteer “KLOK” in het
menu “INSTELLINGEN”.
3. DE OVEN VERWARMEN
Een nieuwe oven kan geuren afgeven die tijdens het
productieproces zijn achtergebleven: dit is volkomen
normaal. Voordat u begint met het bereiden van
voedsel, raden we daarom aan om de lege oven te
verwarmen, om alle mogelijke geuren te verwijderen.
Verwijder alle beschermende karton of transparante film
uit de oven en verwijder eventuele accessoires aan
debinnenkant.
Verwarm de oven tot 200 °C gedurende ongeveer een
uur met de functie “Snel voorverw. Volg de instructies
voor de correcte instelling van de functie.
Let op: Het is raadzaam de ruimte te luchten na het eerste
gebruik van het apparaat.
INSTELLINGEN
Om de apparaatinstellingen te regelen.
Wanneer de modus “ECO” actief is, zal het display minder
helder zijn om energie te besparen en zal de lamp na
1minuut uitgaan. De display wordt automatisch terug
ingeschakeld wanneer op een van de knoppen
gedruktwordt.
Wanneer “DEMO” op “Aan” staat, zijn alle bedieningen actief
en de menu's zijn beschikbaar, maar de oven wordt niet
verwarmd. Om deze modus uit te schakelen, open “DEMO”
op het menu van de “INSTELLINGEN” en selecteer “Uit.
Als “FABRIEKSRESET” wordt geselecteerd, wordt het product
uitgeschakeld en gaat vervolgens terug naar de eerste
inschakeling. Alle instellingen worden gewist.
MIJN FAVORIETEN
Om de lijst van de 10 favoriete functies op te vragen.
6
DAGELIJKS GEBRUIK
1. SELECTEREN VAN EEN FUNCTIE
Draai aan de selectieknop om de oven in te schakelen en
de gewenste functie op het display te tonen.
Om een item uit het menu te selecteren (het display geeft
het eerste beschikbare item weer) draait u aan deinstelknop
totdat het gewenste item wordt weergegeven.
Op het display verschijnt de naam voor de functie en de
basisinstellingen: Druk op
om te bevestigen.
TURBO HETEL+MAGN
2. DE FUNCTIE INSTELLEN
Nadat u de gewenste functie hebt geselecteerd kunt u
de instellingen wijzigen. Op het display verschijnen de
instellingen die in de juiste volgorde kunnen worden
gewijzigd. Door te drukken op
kunt u de vorige
instelling opnieuw wijzigen.
VERMOGEN / TEMPERATUUR / GRILLNIVEAU
VERMOGEN MAGN.
Wanneer er een waarde knippert op het display, druk
dan op de instelknop om het te veranderen, druk daarna
op
om te bevestigen en ga verder met de
instellingen die volgen (indien mogelijk).
Op dezelfde wijze stelt u het grillniveau in: Er zijn drie
vermogensniveaus voor grillen vastgelegd: 3 (hoog),
2(medium), 1 (laag).
DUUR
DUUR
Wanneer het symbool knippert op de display, draai
aan de instelknop om de gewenste bereidingstijd in te
stellen en druk dan op
om te bevestigen.
Let op: U kunt de bereidingstijd regelen die al tijdens de bereiding
is ingesteld, door op
te drukken: draai aan de instelknop om
het te wijzigen en druk dan op
om te bevestigen
Wanneer u de bereiding handmatig wilt beheren in
functies zonder magnetron, hoeft u geen bereidingstijd
in te stellen (geen tijdinstelling): Druk op
of om te
bevestigen en de functie te starten.
Als u deze modus selecteert, kunt u het uitstel van de
start niet instellen.
EINDTIJD (UITSTEL VAN START)
Bij functies die de magnetron niet inschakelen, zoals
“Grill” of Turbo Grill, kunt u, nadat u een bereidingstijd
hebt ingesteld, het starten van de functie uitstellen
door het programmeren van de eindtijd. Bij functies
met magnetron is de eindtijd gelijk aan de duur.
Op het display wordt de eindtijd weergegeven terwijl
het
pictogram knippert.
EINDTIJD
Draai aan de instelknop om de gewenste eindtijd van de
bereiding in te stellen en druk dan op
om te
bevestigen en de functie te starten. Zet het voedsel in
de oven en sluit de deur: De functie start automatisch
na een tijdsperiode die berekend is om de bereiding te
laten eindigen op het uur dat u gekozen hebt.
Let op: Wanneer er een uitgestelde bereidingsstarttijd wordt
geprogrammeerd wordt de voorverwarmingsfase van de
oven uitgeschakeld: De oven bereikt de gewenste
temperatuur geleidelijk, en dat betekent dat de
bereidingstijden iets langer dan verwacht zullen zijn.
Tijdens de wachttijd kunt u de instelknop gebruiken om
de geprogrammeerde eindtijd te wijzigen of druk op
om de instellingen te veranderen.
. MY
MENU
Deze functies selecteren automatisch de beste
bereidingswijze, vermogen, temperatuur en duur voor
alle beschikbare gerechten.
2. VLEES
Geef enkel de kenmerken van het voedsel wanneer dit
gevraagd wordt om een optimaal resultaat te
verkrijgen.
GEWICHT / PORTIES
KILOGRAM
Om de functie correct in te stellen volgt u de
aanwijzingen op de display, als dit gevraagd wordt;
draai aan de instelknop om de gewenste waarde in te
stellen en druk vervolgens op
om te bevestigen.
Voor sommige My Menu-functies dienen geen
hoeveelheden ingevoerd te worden: dankzij een
intelligente vochtigheidssensor kan de oven
automatisch de bereidingstijd afstellen op de
hoeveelheid voedsel.
GARING
Bij My Menu-functies kunt u het niveau van
gaarheidafstellen.
GARING
Druk aan de instelknop, als dit gevraagd wordt, om het
gewenste niveau te selecteren tussen Licht/Laag (-1) en
Extra/Hoog (+1). Druk op
of om te bevestigen en
de functie te starten.
7
NL
3. DE FUNCTIE INSCHAKELEN
Als de standaardwaarden de gewenste waarden zijn,
ofzodra u de gewenste instellingen heeft ingevoerd,
kunt u op eender welk ogenblik op
drukken om de
functie te starten.
Telkens als u opnieuw op
drukt, wordt de
bereidingstijd verlengd met 30 seconden (5 minuten in
functies die de magnetron niet inschakelen).
Als u tijdens de uitstel op
drukt, start de oven de
functie onmiddellijk.
Let op: Stop de ingeschakelde functie wanneer u dat wilt
door te drukken op
.
Als de oven heet is en de functie een welbepaalde
maximumtemperatuur vereist, verschijnt een bericht op
het display. Druk op
om terug te gaan naar het vorige
scherm en selecteer een andere functie of wacht tot de
oven helemaal afgekoeld is.
JET START
Wanneer de oven is uitgeschakeld, drukt u op
om
het bereiden met de magnetronfunctie in te schakelen,
op volle kracht (900 W) voor 30 seconden.
4. VOORVERWARMEN
Voor de heteluchtfunctie is een voorverwarmingsfase
nodig: Zodra de functie is begonnen wordt op het
display aangegeven dat de voorverwarmingsfase
isingeschakeld.
VOORVERWARM
Na deze fase is een signaal hoorbaar en toont het
display dat de oven de ingestelde temperatuur bereikt
heeft en dat er voedsel moet worden toegevoegd.
Open nu de deur open, plaats het voedsel in de oven,
sluit de deur en start het bereiden.
Let op: Het voedsel in de oven plaatsen vooraleer de fase van
de voorverwarming afgelopen is zal een negatief effect
hebben op het uiteindelijk resultaat van de bereiding.
Wanneer de deur tijdens de voorverwarmingsfase wordt
geopend zal het onderbreken worden gestopt.
De bereidingstijd is exclusief de voorverwarmingsfase.
De door u gewenste oventemperatuur kan altijd met
behulp van de instelknop worden gewijzigd.
5. PAUZE BEREIDING / VOEDSEL TOEVOEGEN,
OMDRAAIEN OF CONTROLEREN
PAUZE
Als de deur wordt geopend, wordt de bereiding tijdelijk
onderbroken en worden de verwarmingselementen
uitgeschakeld.
Om de bereiding verder uit te voeren sluit u de deur.
Let op: Open bij “My Menu”-functies de deur enkel als dit
gevraagd wordt.
VOEDSEL TOEVOEGEN, OMDRAAIEN OF DOORROEREN
Bij sommige Mijn bakmenu-recepten moet voedsel
toegevoegd worden na de voorverwarmingsfase of
moeten ingrediënten toegevoegd worden om de
bereiding te voltooien. Op dezelfde wijze zijn er
instructies om het voedsel tijdens de bereiding om te
draaien of door te roeren.
DRAAI VOEDSEL OM
Een hoorbaar signaal gaat af en op het display
verschijnt de uit te voeren actie.
Open de deur, voer de actie uit die op het display staat
en sluit de deur, voer vervolgens de bereiding verder uit.
Let op: Als er moet worden omgedraaid of doorgeroerd,
voertde oven de bereiding na 2 minuten verder uit, ook als
geen actie is uitgevoerd. De fase “VOEG VOEDSEL TOE
duurt2 minuten:
als er geen actie wordt uitgevoerd, wordt de functie beëindigd.
6. EINDE BEREIDINGSTIJD
Er klinkt een geluidssignaal en op het display wordt
aangegeven dat de bereiding klaar is.
EINDE
Druk op om manueel met de bereiding verder
tegaan en tijd toe te voegen, met stappen van
30seconden (voor functies met magnetron) of van
5minuten (zonder magnetron), of draai aan de
instelknop om de bereidingstijd te verlengen door een
nieuwe duur in te stellen. In beide gevallen worden de
bereidingsparameters behouden.
Als u op
drukt, start de bereiding opnieuw.
. MIJN FAVORIETEN
Voor een gemakkelijker gebruik kan de oven maximaal
10 van uw favoriete functies opslaan.
Zodra de bereiding klaar is, zal het display aangeven
datde functie wordt opgeslagen in een nummer tussen
1 en 10 op uw lijst met favorieten.
FAVORIET MAKEN?
Als u een functie wilt opslaan als een favoriet en de huidige
instellingen voor later gebruik, drukt u op
, inhet
andere geval, om de aanwijzing te negeren, drukt u op
.
Zodra u op heeft gedrukt, draait u aan de instelknop
om de nummerpositie te selecteren; druk vervolgens op
om te bevestigen.
Let op: Als het geheugen vol is of het nummer al in gebruik is,
wordt u gevraagd te bevestigen om de vorige functie te
overschrijven.
Om de opgeslagen functies later op te vragen draait u
de selectieknop op “MIJN FAVORIETEN”: het display geeft
uw lijst met favoriete functies weer.
2. GRILL
Draai aan de instelknop om de functie te selecteren,
bevestig door op
te drukken, en druk vervolgens op
om in te schakelen.
8
. DIAMOND CLEAN
Verwijder alle accessoires (behalve het glazen
draaiplateau) uit de magnetron alvorens de functie in
teschakelen.
Draai aan de selectieknop om de functie
“Diamondclean te openen.
4. Diamond clean
Druk op om de reinigingsfunctie in te schakelen: de
display geeft acties weer die in die volgorde moeten
worden uitgevoerd alvorens de reiniging te starten.
Druk op
wanneer u wilt, als u klaar bent.
Als dit wordt gevraagd, giet u een kop drinkwater op de
bodem van de bijgeleverde stoompan of in een
magnetronbestendige recipiënt en sluit dan de deur.
Na de laatste bevestiging drukt u op
om de
reinigingscyclus te starten.
Na de cyclus verwijdert u de recipiënt, reinig verder met
een zachte doek en droog vervolgens de ovenruimte
met een vochtige microvezeldoek.
. KOOKWEKKER
Wanneer de oven uitgeschakeld is, kan het display
gebruikt worden als kookwekker. Om deze functie te
activeren ervoor zorgen dat de oven uitgeschakeld is en
aan de instelknop draaien: Het
symbool knippert op
het display.
KOOKWEKKER
Draai aan de instelknop om de gewenste duur in te
stellen en druk dan op
om de kookwekker
teactiveren.
U hoort een geluidssignaal en het display toont
wanneer de kookwekker afgeteld heeft tot aan de
geselecteerde bereidingstijd.
Let op: De kookwekker schakelt geen bereidingscycli in.
Draaiaan de instelknop om de ingestelde tijd op de
kookwekker te wijzigen.
Als de kookwekker is ingeschakeld, kunt u ook een
functie selecteren en inschakelen. Draai aan de
selectieknop om de gewenste functie te selecteren.
Zodra de functie is gestart gaat de kookwekker door
met onafhankelijk aftellen, zonder de functie zelf
teverstoren.
Tijdens deze fase kunt u de kookwekker niet zien
(alleenhet pictogram
wordt weergegeven), die op de
achtergrond verder aftelt. Om terug te keren naar het
kookwekkerscherm, wacht u totdat de functie klaar is of
schakelt u de oven uit.
. VERGRENDELING
Om de toetsen te vergrendelen houdt u tenminste
vijf seconden lang ingedrukt. Doe dit opnieuw om de
toetsen vrij te geven.
VERGRENDELING
Let op: Deze functie kan ook tijdens het bereidingsproces
worden ingeschakeld. Om veiligheidsredenen kan de functie
om het even wanneer uitgeschakeld worden.
9
NL
* Aanbevolen hoeveelheid. Open de ovendeur niet tijdens de bereiding.
ACCESSOIRES
Magnetron/
Ovenbestendig
bakje
Stoompan
(compleet)
Stoompan
(Bodem + deksel)
Stoompan
(bodem)
Rooster
Rechthoekige
bakplaat
Crispplaat
MIJN BAKMENU-TABEL
Voedingsgroep / Recepten
Accessoires Hoeveelheid Bereidingsinformatie
GEBAKKEN
HOOFDGE-
RECHTEN
Lasagne
+
4 - 10 porties
Bereid volgens uw favoriet recept. Giet er bechamelsaus op en
bestrooi met kaas om perfect te bruinen
Lasagne bevroren
500 g – 1,2 kg Neem het uit de verpakking en verwijder alle aluminiumfolie
Quiche Lorraine
1 baksel
Bekleed de crisperplaat met het deeg en prik erin met een vork.
Maak een Quiche Lorraine-mengsel voor 8 porties
Bevr. quiche
Lorraine
200 - 800 g Neem het uit de verpakking en verwijder alle aluminiumfolie
Hartige taart
+
1 baksel
Bekleed een taartvorm voor 8-10 porties met deeg en prik erin met
een vork.
Vul het deeg volgens uw favoriete recept
Veg. strudel
800 g - 1,5 kg
Maak een mengsel van gehakte groenten. Besprenkel met olie en
kook 15-20 minuten in een pan. Laat afkoelen. Voeg verse kaas toe en
kruid met zout, balsamicoazijn en specerijen. Leg de mengeling in
het deeg en vouw het buitenste gedeelte dicht
PIZZA &
BREAD
Bevr. broodjes
1 baksel Neem uit de verpakking. Verdeel gelijkmatig over de bakplaat
Brood in bakblik
1 - 2 stuks
Maak het deeg volgens uw favoriete recept voor een licht brood. Leg
in een broodrecipiënt voordat het begint te rijzen. Gebruik de
speciale ovenfunctie voor rijzen
Scones
1 baksel Maak een scone of kleinere stukken op een ingevette crisperplaat
Pizza
2-6 porties
Maak pizzadeeg van 150 ml water, 15 g verse gist, 200 -225 g meel,
olie en zout. Laat het rijzen met de speciaal daarvoor bedoelde
functie van de oven.
Rol het deeg uit op een licht ingevette bakplaat. Leg er bijvoorbeeld
tomaten, mozzarella en ham op
Dunne pizza bevr.
250 - 500 g *
Neem het uit de verpakking en verwijder alle aluminiumfolie
Dikke pizza bevr.
300 - 800 g *
Pizza gekoeld
200 - 500 g Neem uit de verpakking. Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat
TAART &
GEBAK
Chocoladekoekjes
1 baksel
Maak deeg met 250 g meel, 150 g boter, 100 g suiker, 1 ei, 25 g
cacaopoeder, zout en bakpoeder. Voeg vanille-essence toe. Laat
afkoelen.
Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm, maak deegfiguurtjes met de
gewenste vorm en verdeel ze gelijkmatig over de crisperplaat
Vruchtentaart
1 baksel
Maak deeg van 180 g bloem, 125 g boter en 1 ei. Verspreid het deeg
over de crisperplaat en vul het met 700-800 g schijfjes verse vruchten,
vermengd met suiker en kaneel
Bevroren
vruchtentaart
300 - 800 g Neem het uit de verpakking en verwijder alle aluminiumfolie
Gevulde
vruchtentaart
+
800 g - 1,5 kg
Druk het deeg in de taartvorm en bestrooi de bodem met
broodkruimels om het fruitsap te absorberen. Vul met stukjes vers
fruit gemengd met suiker en kaneel
Muffins
1 baksel
Maak deeg voor 16-18 stuks volgens uw favoriete recept en vul de
papieren vormpjes. Verdeel gelijkmatig over de bakplaat
Luchtige cake
+
1 baksel
Maak vetvrij cakebeslag van 500-900 g. Giet het deeg in de beklede
en ingevette bakplaat
DESSERTS
Gebakken appels
4 - 8 stuks
Verwijder de klokhuizen en vul de appels met marsepein of kaneel,
suiker en boter
Warme choc.melk
2-8 porties
Bereid volgens uw favoriet recept in een recipiënt.
Breng op smaak met vanille of kaneel. Voeg maiszetmeel toe om de
dichtheid te verhogen
Brownies
1 baksel
Bereid volgens uw favoriet recept. Bekleed de bakplaat met bakpapier
en spreid het deeg hierop uit
SNACKS
Popcorn - 90 - 100 g
Plaats de zak altijd rechtstreeks op het glazen draaiplateau.
Bereid slechts één zak per keer
Roerei
2 - 10 stuks Bereid volgens uw favoriet recept in een recipiënt
10
* Aanbevolen hoeveelheid. Open de ovendeur niet tijdens de bereiding.
ACCESSOIRES
Magnetron/
Ovenbestendig
bakje
Stoompan
(compleet)
Stoompan
(Bodem + deksel)
Stoompan
(bodem)
Rooster
Rechthoekige
bakplaat
Crispplaat
Voedingsgroep / Recepten
Accessoires Hoeveelheid Bereidingsinformatie
GEBRADEN & GEGRATINEERD
HOOFDGE-
RECHTEN
Groenten - gevuld
600 g - 2,2 kg
Hol de groente uit en vul met een mengsel van de pulp van de
groente, gehakt en kaassnippers. Voeg zout toe en breng op smaak
met knoflook en kruiden naar keuze.
Vegetarische burger
- bevroren
2-6 stuks Wrijf de crispplaat in met een beetje olie
Aardappelgratin
+
4 - 10 porties
Snijd in plakjes en leg in een grote recipiënt. Kruid met zout en peper
en giet er room over. Besprenkel het geheel met kaas
Broccoligratin
600 g - 1,5 kg
Snijd in stukjes en leg in een grote recipiënt. Kruid met zout en peper
en giet er room over. Besprenkel het geheel met kaas
Bloemkoolgratin
+
600 g - 1,5 kg
Groentengratin-
bevroren
400 g – 800 g
Snijd in plakjes en leg ze dwars over elkaar in een grote recipiënt.
Kruid met zout en peper en giet er room over. Besprenkel het geheel
met kaas
VLEES
Rosbief
+
800 g - 1,5 kg
Borstel olie over het vlees en wrijf het vlees in met zout en peper.
Kruid met look en kruiden naar smaak. Laat na de bereiding
tenminste 15 minuten rusten alvorens voor te snijden
Biefstuk
2-6 stuks
Borstel olie en rozemarijn over het vlees. Wrijf het vlees in met zout en
zwarte peper. Verdeel gelijkmatig op het rooster
Gebr. varkensvl.
+
800 g - 1,5 kg
Borstel olie of gesmolten boter over het vlees. Wrijf het vlees in met
zout en peper.
Laat na de bereiding tenminste 15 minuten rusten alvorens voor
tesnijden
Spareribs
700 g - 1,2 kg
Borstel olie over het vlees en kruid naar smaak. Wrijf het vlees in met
zout en peper. Verdeel gelijkmatig op de crisperplaat met het been
aan de onderkant
Gebraden kip
800 g - 2,5 kg
Borstel olie over het vlees en kruid naar smaak. Wrijf het vlees in met
zout en peper. Plaats in de oven met de borst bovenaan
Kipstukken
400 g - 1,2 kg
Borstel olie over het vlees en kruid naar smaak. Verdeel gelijkmatig op
de crisperplaat met het vel aan de onderkant
Gehaktbrood
4-8 porties
Maak klaar volgens uw favoriete recept en geef vorm in een
broodrecipiënt en duw goed om de vorming van luchtzakken te
voorkomen
Worsten
200 - 800 g
Wrijf de crisperplaat in met een beetje olie vóór de voorverwarming.
Doorboor de worsten met een vork om barsten te voorkomen.
VIS & ZEE-
VRUCHTEN
Hele vis
+
600 g - 1,2 kg Borstel olie over de vis. Kruid met citroensap, look en peterselie
Gratin bevroren
600 g - 1,2 kg Neem het uit de verpakking en verwijder alle aluminiumfolie
BIJGERECHTEN
Gebakken
aardappeltjes
+
300 g - 1,2 kg
Snijd in stukken, kruid met olie, bestrooi met zout en breng op smaak
met kruiden alvorens in de oven te plaatsen
Aardappelpartjes
300 - 800 g
GESTOOMD
HOOFDGE-
RECHTEN
Rijst
1-3 porties *
Stel de aanbevolen bereidingstijd in voor de rijst. Voeg zout water en
rijst toe op de bodem van de stoompan en plaats het deksel. Gebruik
2-3 koppen water voor elke kop rijst.
Pasta
1-4 porties *
Stel de aanbevolen bereidingstijd in voor de pasta. Voeg de pasta toe
als dit wordt aangegeven en kook deze met het deksel gesloten.
Gebruik ongeveer 750 ml water voor elke 100 g pasta
Quinoa
100 - 400 g *
Voeg zout water en granen toe op de bodem van de stoompan en
plaats het deksel. Gebruik 2 koppen water voor elke kop quinoa
Spelt
100 - 400 g *
Voeg zout water en granen toe op de bodem van de stoompan en
plaats het deksel. Gebruik 3-4 koppen water voor elke kop spelt
Gerst
100 - 400 g *
Voeg zout water en granen toe op de bodem van de stoompan en
plaats het deksel. Gebruik 3-4 koppen water voor elke kop gerst
Couscous
100 - 400 g *
Voeg zout water en granen toe op de bodem van de stoompan en
plaats het deksel. Gebruik 2 kopjes water voor elke kop couscous
VLEES
Hotdogs
4-8 stuks *
Voeg hotdogs toe op de bodem van de stoompan en bedek met
water.
Zonder deksel bereiden
Kipfilets
300 - 800 g * Verdeel gelijkmatig in de stoommand
11
NL
* Aanbevolen hoeveelheid. Open de ovendeur niet tijdens de bereiding.
ACCESSOIRES
Magnetron/
Ovenbestendig
bakje
Stoompan
(compleet)
Stoompan
(Bodem + deksel)
Stoompan
(bodem)
Rooster
Rechthoekige
bakplaat
Crispplaat
Voedingsgroep / Recepten
Accessoires Hoeveelheid Bereidingsinformatie
GESTOOMD
VIS & ZEE-
VRUCHTEN
Hele vis
600 g - 1,2 kg Borstel olie over de vis. Kruid met citroensap, look en peterselie
Visfilets
300 - 800 g *
Verdeel gelijkmatig in de stoommand
Vismoot
300 - 800 g *
Mosselen
400 g - 1,0 kg *
Kruid met olie, peper, citroen, look en peterselie vóór de bereiding.
Meng alles goed
Garnalen
100 - 600 g *
Verdeel gelijkmatig in de stoommand
BIJGERECH-
TEN
Groenten - bevroren
300 - 800 g *
Aardappelen
300 g - 1 kg * Snijd in stukjes. Verdeel gelijkmatig op de bodem van de stoompan
Wortels
200 - 500 g *
Snijd in stukjes. Verdeel gelijkmatig in de stoommandBroccoli
200 - 500 g *
Bloemkool
200 - 500 g *
DESSERTS
Havermoutpap
1-2 porties *
Voeg zout water en havervlokken toe in een recipiënt met hoge
randen en plaats in de oven
Vruchtencompote
300 - 800 ml *
Schil het fruit en verwijder het klokhuis. Snijd in stukjes en leg in de
stoommand
GEBAKKEN
HOOFDGE-
RECHTEN
Spiegelei
1 - 6 stuks
Wrijf de crisperplaat in met een beetje olie vóór de voorverwarming
Omelet
1 baksel
VLEES
Hamburgers-
bevroren
100 - 500 g
Bacon
50 - 150 g Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat
Kipfilet gepaneerd
+
100 - 500 g Borstel olie over het vlees. Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat
VIS & ZEE-
VRUCHTEN
Fish & chips -
bevroren
1-3 porties
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat en wissel de visfilets en de
aardappelen af
Gemengde
gebakken vis-
bevroren
100 - 500 g
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat
Visstick-bevroren
100 - 500 g
Vismoot
300 - 800 g
Wrijf de crisperplaat in met een beetje olie vóór de voorverwarming.
Kruid de vismoten met olie en bedek met sesamzaadjes
BIJGERECHTEN
Gebakken
aardappels-bevroren
200 - 500 g * Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat
Aubergine
+
200 - 600 g
Hak en laat 30 minuten in koud zout water weken. Spoel, droog en
weeg. Meng met olie, ongeveer 10 g per 200 g droge aubergine.
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat
Courgette
+
200 - 500 g
Snijd in plakjes, weeg en meng met olie, ongeveer 10 g per 200 g
droge courgette. Kruid met zout en zwarte peper.
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat
SNACKS
Kippenvleugels
- bevroren
300 - 600 g *
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat
Kipnuggets-
bevroren
+
200 - 600 g
Gebakken kaas-
bevroren
100 - 400 g
Borstel een weinig olie over de kaas vóór de bereiding.
Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat
Uienringen -
bevroren
+
100 - 500 g Verdeel gelijkmatig over de crisperplaat
12
REINIGEN
Zorg ervoor dat het apparaat afgekoeld is vooraleer
te onderhouden of te reinigen.
Gebruik geen stoomreinigers.
Gebruik geen staalwol, schuursponsjes of schurende/
bijtende reinigingsproducten, omdat deze het
oppervlak van het apparaat kunnen beschadigen.
OPPERVLAKKEN BINNENKANT EN BUITENKANT
Reinig de oppervlakken met een vochtig
microvezeldoekje. Als ze zeer vuil zijn, voeg dan een
paar druppels neutraal afwasmiddel toe aan het
water. Droog af met een droge doek.
Maak het glas van de deur schoon met een geschikt
vloeibaar reinigingsmiddel.
Verwijder het draaiplateau en de steun op gezette
tijden, of wanneer er vloeistoffen gemorst zijn, om
de onderkant van de oven schoon te maken en
verwijder alle voedselresten.
Activeer de functie “Diamond Clean voor een
optimale reiniging van de interne oppervlakken.
De grill hoeft niet te worden gereinigd, want de
intense hitte brandt al het vuil weg. Gebruik deze
functie regelmatig.
ACCESSOIRES
Alle accessoires zijn vaatwasmachinebestendig, met
uitzondering van de crisperplaat.
De crisperplaat moet worden afgewassen met water en
een mild afwasmiddel. Bij hardnekkig vuil zachtjes met
een doek wrijven. Laat de crispplaat altijd afkoelen
voordat u deze schoonmaakt.
PROBLEEMOPLOSSING
PROBLEEM MOGELIJKE OORZAAK OPLOSSING
De oven werkt niet.
Stroomonderbreking.
Loskoppeling van het elektriciteitsnet.
Controleer of het elektriciteitsnet spanning heeft en of de oven
isaangesloten.
Zet de oven uit en weer aan, om te controleren of het probleem
opgelost is.
De oven maakt geluid zelfs wanneer deze is
uitgeschakeld.
Koelventilator ingeschakeld. Open de deur of houd open of wacht totdat het koelproces klaar is.
Op het display verschijnt de letter “F” gevolgd
door een nummer.
Softwarefout.
Zet de oven uit en weer aan, om te controleren of het probleem
opgelost is. Probeer de “FABRIEKSRESET uit te voeren, te selecteren in
“INSTELLINGEN”. Neem contact op met de dichtstbijzijnde
Consumentenservice en vermeld het nummer dat volgt op de letter “F”.
De oven wordt niet warm.
Wanneer “DEMO op “Aan staat,
zijn alle bedieningen actief en de
menu's zijn beschikbaar, maar de
oven wordt niet verwarmd.
DEMO verschijnt elke
60seconden op het display.
Open “DEMO” via “INSTELLINGEN” en selecteer “Uit”.
PRODUCT
WWW
De productfiche met energiegegevens van dit
apparaat kan gedownload worden van de Bauknecht -
website docs . bauknecht . eu
HOE DE GIDS VOOR GEBRUIK EN
ONDERHOUDTE VERKRIJGEN
>
WWW
Download de Gids voor Gebruik en
Onderhoud op onze website
docs . bauknecht . eu (u kunt deze QR-code
gebruiken), onder vermelding van de
handelscode van het product.
> U kunt ook contact opnemen met onze
Consumentenservice.
CONTACT OPNEMEN MET
CONSUMENTENSERVICE
Onze contactgegevens staan in
degarantiehandleiding.
Wanneerucontact opneemt met
de Consumentenservice gelieve
decodes te vermelden die op
hetidentificatieplaatje van
hetapparaat staan.
XXX/XXX
XXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXX
400011269139
Gedrukt in Italië
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Bauknecht EMPK7 CP645 PT de handleiding

Categorie
Magnetrons
Type
de handleiding