kiplOeMpia’s
12 rijstvellen
2 stukken kipfilet (120g)
200 g wokgroenten
4 Champignons
50 g rijstvermicelli
1 teentje knoflook
1 theelepel plantaardige olie
1 | Week de rijstvermicelli zoals
aangegeven op de verpakking. Laat
het voorzichtig tussen je handen
uitlekken. Knip de vermicelli in grote
stukken met een schaar en laat ze
afkoelen.
2 | Sauteer de in blokjes gesneden
kip met de wokgroenten en de fijn
gehakte champignons 6 minuten in
een kleine pan. Lek ze uit. Laat het
mengsel uitlekken. Meng dit met de
rijstvermicelli, de kip en de geperste
knoflook.
3 | Dompel een rijstvel onde water
om het nat te maken en leg het
vervolgens op een schone doek. Leg
1 eetlepel vulling in het midden, aan
de onderkant van het rijstvel, vouw
de randen naar binnen en rol de
loempia strak op. Doe hetzelfde voor
alle 12 de loempia’s. Leg 6 loempia’s
in de mand van je Easy Fry en zet
de andere 6 loempia’s in de koelkast
onder een licht bevochtigde doek.
4 |
Digitale Versie: Bestrijk de loempia’s
met olie (optioneel) en laat ze 20
minuten bakken met het Programma
Garnalen. Keer ze op de helft van de
baktijd om. Houd ze warm en bak de
6 resterende loempia’s.
Mechanische Versie: Bestrijk de
loempia’s met olie (optioneel) en laat
ze 20 minuten bakken op 160°C.
Keer ze op de helft van de baktijd
om. Houd ze warm en bak de 6
resterende loempia’s.
hoofdGerechten
IngredIënten
recept
Dien ze op met munt, salade en sojasaus.
min.
30
min.
26
12
T
I
P
S
easy fry digitaal
prOgraMMa garnalen