Leeg regelmatig de sapkan bij het verwerken
van grotere hoeveelheden groente en fruit.
Leeg de sapkan wanneer hij vol is.
- Vul de sapkan niet verder dan de maximum-
markering. De maximale capaciteit van de
sapkan is 1.000 ml.
Assembleer het apparaat. Zie het gedeelte •
"Assemblage".
Plaats het deksel (12) op de sapkan (11).•
Plaats de sapkan (11) onder de sapuitlaat •
(5).
Plaats de netstekker in het stopcontact. •
De stroomindicator (1) gaat branden.
Schakel het apparaat in:•
- Draai de snelheidsknop (2) naar positie
"1" om het apparaat met een lage
continue snelheid in te schakelen.
De instelling is geschikt voor het
verwerken van zachte groente en fruit
(bijv. watermeloenen, druiven,
frambozen, tomaten en komkommers).
- Draai de snelheidsknop (2) naar positie
"2" om het apparaat met een hoge
continue snelheid in te schakelen. De
instelling is geschikt voor het verwerken
van harde groente en fruit (bijv. appels,
peren, wortels, bloemkool en broccoli).
Snijd de groente en fruit in stukken die in •
de doorvoerbuis (9) passen.
Doe de stukken groente en fruit in de •
doorvoerbuis (9).
Gebruik het duwstuk (10) om de stukken •
groente en fruit door de doorvoerbuis (9)
te persen.
Leeg indien nodig het sapfilter (6) en de •
pulpkan (7).
Draai de snelheidsknop (2) naar positie "0" •
om het apparaat uit te schakelen.
Verwijder de netstekker uit het stopcontact. •
De spanningsindicator (1) gaat uit.
Laat het apparaat volledig afkoelen.•
Zorg ervoor dat het deksel (12) zich op de •
sapkan (11) bevindt alvorens het sap in een
glas te schenken of in de koelkast te
zetten.
Aanwijzingen voor gebruik
Gebruik bij voorkeur verse groente en fruit, •
omdat deze meer sap bevatten.
Gebruik geen groente of fruit met harde •
zaden of dikke schillen. Verwijder altijd
harde zaden of dikke schillen.
Gebruik bij hardere groente of fruit (bijv. •
wortel) uitsluitend zeer kleine stukken en
oefen niet meer druk uit op het duwstuk
om vastlopen van het apparaat te
voorkomen.
Zeer hard fruit, vezelig fruit en fruit met •
zetmeel (bijv. bananen, mango's, papaja's,
avocado's, dadels en vijgen) zijn niet
geschikt voor de sapcentrifuge. Gebruik
een keukenmachine, een blender of een
staafmixer voor het verwerken van zeer
hard fruit, vezelig fruit en fruit met zetmeel.
Zeer harde groente, vezelige groente en •
groente met zetmeel (bijv. aardappelen en
suikerriet) zijn niet geschikt voor de
sapcentrifuge. Gebruik een keukenmachine,
een blender of een staafmixer voor het
verwerken van zeer harde groente,
vezelige groente en groente met zetmeel.
Het wordt aanbevolen het sap direct na •
het persen te drinken, omdat het sap snel
zijn smaak en voedingswaarde zal
verliezen. Voeg een beetje citroensap of
limoensap toe om het proces te vertragen.
Zie onderstaande tabel voor de •
voedingswaarden van een breed scala aan
groente en fruit.
Groente/ Voedingsstof Energie
fruit
Appel Vitamine C 200g = 150kJ (72Cal)
Peer Voedingsvezels 150g = 250kJ (60Cal)
Perzik Vitamine B3, C & K;
Voedingsvezels 150g = 205kJ (49Cal)
Nectarine Vitamine B3, C & K;
Voedingsvezels 180g = 335kJ (85Cal)
Abrikoos Vitamine K;
Voedingsvezels 30g = 85kJ (20Cal)
Meloen Vitamine A & C;
Voedingsvezels;
Foliumzuur 200g = 210kJ (50Cal)
Kiwi Vitamine C & K 100g = 100kJ (40Cal)
Ananas Vitamine C 150g = 245kJ (59Cal)