SEVERIN SV 2447, cuisson basse température SV 2447 de handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de SEVERIN SV 2447 de handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
DE Gebrauchsanweisung
GB Instructions for use
FR Mode d’emploi
NL Gebruiksaanwijzing
ES Instrucciones de uso
IT Manuale d’uso
DK Brugsanvisning
SE Bruksanvisning
FI Käyttöohje
PL Instrukcja obsugi
GR O 
RU   
Sous-Vide Garer 4
Vacuum cooker 9
Cuiseur sous vide 14
Sous-Vide koker 20
Horno de agua Sous Vide 25
Pentola per cottura sottovuoto 31
Sous-Vide vandbad 37
Vakuumkokare 42
Tyhjiökypsennin 47
Garnek próniowy 52
 sous-vide 58
 64
www.severin.com
welcome home
20
Sous-Vide koker
Beste Klant,
Voordat men dit apparaat gebruikt,
moet men de volgende instructies goed
doorlezen en bewaar dit manuaal voor latere
referentie. Dit apparaat moet alleen gebruikt
worden door personen bekend met de
gebruiksaanwijzing.
Aansluiting
Dit apparaat mag alleen worden aangesloten
op een volgens de wet geïnstalleerd
geaard stopcontact. Zorg ervoor dat de
op het typeplaatje aangegeven spanning
overeenkomt met de netspanning. Dit
product komt overeen met de richtlijnen
aangegeven op het CE-label.
Beschrijving
1. Deksel
2. Handvat van deksel
3. Waterreservoir
4. Draaggreep
5. Netsnoer met stekker
6. Rek
7. Bedieningspaneel
Bedieningspaneel
A. Display
B. Tijdinstelling
C. Plus
D. Bevestigen/Annuleren
E. Aan/Uit
F. Controlelampje netvoeding
G. Min
H. Temperatuurregeling met
controlelampje
Belangrijke veiligheidsaanwijzingen
Om risico te voorkomen mogen
reparaties aan dit elektrische
apparaat of het power snoer slechts
uitgevoerd worden door onze
klantenservice. Wanneer reparaties
nodig zijn, stuur het dan aan de
klantenservice van de fabrikant.
Haal altijd de stekker uit het
stopcontact en laat het apparaat
geheel afkoelen voordat men het
schoonmaakt. Voor uitvoerige
informatie over het schoonmaken
van het apparaat, raadpleeg de
sectie Onderhoud en schoonmaken.
Om elektrische schokken te
voorkomen maak dit apparaat nooit
schoon met water en dompel het
nooit onder.
Waarschuwing: Verkeert gebruik
van dit apparaat kan persoonlijk
letsel veroorzaken.
De bereikbare exterieure
oppervlakken worden heet tijdens
gebruik en zullen voor langere tijd
zo blijven. Let wel: gevaar voor
verbranding! Daarom, raak van het
apparaat geen enkel deel aan, behalve
de handgrepen.
Het netsnoer en de stekerbus van
NL
21
het apparaat moeten altijd schoon en
droog gehouden worden.
Dit apparaat is bestemd voor
huishoudelijk of gelijkwaardig
gebruik, zoals
- in bedrijfskeukens, in winkels,
kantoren of andere bedrijfsruimtes,
- in agrarische instellingen,
- door klanten in hotels, motels enz.
en gelijkwaardige accommodaties,
- in bed and breakfast gasthuizen.
Dit apparaat mag gebruikt worden
door kinderen (tenminste 8 jaar oud)
en door personen met verminderde
fysische, zintuiglijke of mentale
bekwaamheden, of gebrek van
ervaring en kennis, wanneer deze
onder begeleiding zijn of instructies
ontvangen hebben over het gebruik
van dit apparaat en volledig de
gevaren en veiligheidsvoorschriften
begrijpen.
Kinderen mogen niet met het
apparaat spelen.
Kinderen mogen in geen geval
dit apparaat schoonmaken of
onderhoudswerkzaamheden
uitvoeren behalve wanneer onder
toezicht van een volwassene en ze
tenminste 8 jaar oud zijn.
Het apparaat en het netsnoer moeten
altijd goed weggehouden worden van
kinderen jonger dan 8 jaar.
Waarschuwing: Houdt kinderen weg
van inpakmateriaal, daar deze een bron
van gevaar zijn b.v. door verstikking.
Voordat het apparaat wordt gebruikt
moet zowel de hoofdeenheid inclusief het
powersnoer als gelijk welk hulpstuk, dat
wordt aangebracht, eerst zorgvuldig op
eventuele defecten worden gecontroleerd.
Ingeval het apparaat, bijvoorbeeld,
op een hard oppervlak is gevallen, of
wanneer men met overdadige kracht
aan het power snoer getrokken heeft,
mag men het niet meer gebruiken:
zelfs onzichtbare beschadiging kan
ongewenste effecten hebben op de
gebruiksveiligheid van het apparaat.
Verwijder altijd de stekker uit het
stopcontact:
- na gebruik,
- wanneer het apparaat niet werkt,
- wanneer men het apparaat
schoonmaakt.
Trek de stekker niet aan het snoer uit het
stopcontact, trek aan de stekker zelf.
Laat het snoer nooit los hangen: het
snoer moet vrijgehouden worden van hete
onderdelen van het apparaat.
Wanneer in bedrijf moet het apparaat op
een warmte- en vochtbestendig oppervlak
worden geplaatst.
Plaats de apparaat niet op of in de
omgeving van warme oppervlakken of
open vuur, zoals warmhoudplaten of
gasvlammen. Gebruik het apparaat niet
onder wandkastjes enz. die beschadigd
kunnen worden omdat er tijdens het
gebruik stoom onder de deksel vandaan
22
kan komen.
Als het apparaat wordt gebruikt moet er op
worden gelet dat
- enkel oorspronkelijke bijbehorende
hulpstukken worden gebruikt,
- het apparaat te allen tijde onder toezicht
is,
- de waterreservoir is gevuld met schoon
kraanwater.
Waarschuwing: Gebruik het apparaat
niet tenzij het waterreservoir en het rek op
de juiste wijze geplaatst zijn.
Gebruik altijd een ovendoekje bij het
verwijderen van het waterreservoir.
Waarschuwing: Bij het verwijderen van
de deksel, oppassen voor vrijkomende
stoom en afdruipend heet condenswater:
gevaar voor verbranding.
Verplaats het apparaat niet tenzij deze
volledig is afgekoeld.
Wordt dit apparaat op een verkeerde
manier gebruikt of worden de
veiligheidsregels niet gevolgd, dan kan
de fabrikant niet aansprakelijk worden
gesteld voor eventuele schades.
Vacuüm koken
Bij het vacuüm koken, wordt het voedsel in
een waterbadje op een lage temperatuur
gekookt in een afgedichte vacuüm zak.
De ideale temperatuur voor deze wijze
van koken is 55° tot 65°C. Pasteurisatie
van het voedsel wordt bereikt bij een
kerntemperatuur van 62°C. De gelijkmatige
verwarming van het voedsel resulteert in
de perfecte consistentie van de volledige
inhoud, zodat het sap en de smaak
grotendeels onaangetast blijven.
Aangezien vacuüm koken bij lage
temperaturen wordt gedaan, zijn hygiëne
en een snelle verwerking van het voedsel
van essentieel belang. Eenmaal vacuüm
gekookt, moet het voedsel of onmiddellijk
gegeten worden, of afgekoeld worden in
ijswater en dan worden diepgevroren of
bewaard in een koelkast bij een temperatuur
beneden de 3°C.
Alleen hoogwaardige vacuüm zakken,
geschikt voor zowel diepvriezen als
opwarmen, moeten gebruikt worden voor het
vacuüm koken.
Opstarten
Verwijder al het verpakkingsmateriaal en
maak het apparaat schoon (zie Onderhoud
en schoonmaken).
Gebruik
Temperatuurregeling
Bij temperaturen tot 65°C, is er een
variatie van plus 1°C. Bij temperaturen
boven 70°C, is er een variatie van plus
3°C. Deze factoren moeten in aanmerking
worden genomen bij het instellen van de
temperatuur; bijv. als er een temperatuur van
73°C nodig is, moet de temperatuurregelaar
op 70°C worden gezet.
Vullen met water
Plaats het waterreservoir in het apparaat
en plaats het rek in het reservoir.
Vul het reservoir met warm water. Dit
verkort de tijd die nodig is voor het
bereiken van de kooktemperatuur.
Opmerking: het kan enkele minuten duren
voordat de ingebouwde sensor de actuele
watertemperatuur aangeeft. Met gebruik
van koud water zullen de kooktijden,
zoals aangegeven in de onderstaande
23
tabel, met tenminste 30 minuten
toenemen.
Bij het vullen van het reservoir met water,
de Min en Max tekens altijd in de gaten
houden. Minimaal 2.6 l water is nodig,
maximaal 5.6 l.
Bij het vullen van het reservoir, er
rekening mee houden dat het waterniveau
zal stijgen wanneer de zakken met
voedsel erbij geplaatst worden. Daarom
raden wij aan wat minder water te
gebruiken en dan, indien nodig, wat
meer warmwater erbij te doen tot aan het
maximum teken nadat de vacuüm zakken
in het reservoir geplaatst zijn.
Toevoegen van het te koken voedsel
Plaats de vacuüm zakken met het
voedsel in het apparaat.
Zorg ervoor dat de zakken te allen tijde
onder water liggen. Mocht u een zak aan
het oppervlak zien drijven, plaats er dan
een geschikt gewicht op (bijv. een bord).
Plaats de deksel erop. Een goede
werking wordt alleen gegarandeerd
wanneer de deksel goed geplaatst zit.
Het apparaat programmeren
Steek het netsnoer in de stekerbus aan
de achterkant van het apparaat en steek
de netstekker in een geschikt stopcontact
van de netvoeding.
Druk gedurende tenminste 2 seconden op
de Aan/Uit toets ‘
’. Het controlelampje
van de netvoeding gaat branden en het
display toont ‘0000’.
Druk op de toets van de
temperatuurregeling ‘
’. Het display toont
‘40°C ‘.
Stel de gewenste kooktemperatuur in met
de +/- toetsen. De temperatuurinstelling
kan in kleine stappen afgesteld worden
door een enkele druk op de toets; de
toets ingedrukt houden resulteert in het
snel scrollen.
Druk op de toets van de tijdinstelling ‘
’;
het display toont ‘00:01’ (uur : min).
Stel de benodigde kooktijd in met de +/-
toetsen.
Start het kookproces door te drukken op
de toets bevestigen ‘ ’.
Kort voordat de vooraf ingestelde
temperatuur bereikt is, gaat
het controlelampje van de
temperatuurregeling ‘ ’ knipperen.
Wanneer de geprogrammeerde kooktijd
eenmaal voorbij is, zal er een pieptoon
luiden en gaan de controlelampjes uit. De
zakken kunnen nu worden verwijderd en
gebruikt of opgeborgen worden.
Schakel het toestel uit door tenminste 2
seconden lang op de Aan/Uit toets ‘ ’ te
drukken.
Na gebruik, de stekker altijd uit het
stopcontact van de netvoeding halen;
geef het apparaat voldoende tijd om
af te koelen voordat het water eruit
wordt gegoten en het toestel wordt
schoongemaakt.
Kooktijden
De vacuüm-kooktijden in de lijst zijn alleen maar tijden bij benadering omdat alle voedsel
dat gekookt moet worden, verschillend van aard en consistentie is. Bij het verwerken van
bevroren voedsel, neemt de kooktijd met tenminste 30 % toe.
24
Groenten
Temperatuur
80°- 85°C
Asperges 25 min
Aardappels
1 h
10 min
Wortelgroenten
1 h
40 min
Onderhoud en schoonmaken
Verwijder altijd de stekker uit het
stopcontact en laat het apparaat
voldoende afkoelen voordat men het
schoonmaakt.
Om elektrische schokken te voorkomen
maak dit apparaat nooit schoon met water
en dompel het nooit onder.
Gebruik geen schuurmiddel of bijtende
schoonmaakmiddelen.
De buitenkant mag schoongeveegd
worden met een vochtige pluisvrije doek.
Het waterreservoir, rek en de deksel
mogen schoongemaakt worden met
warmwater en zeep; daarna goed
afdrogen
Afval weggooien
Instrumenten gemerkt met dit
symbool moeten apart weggegooit
worden van het huishouidelijke
afval, daar deze waardevolle
materialen bevatten welke men kan
recyclen. Juist wegdoen zal het milieu en
de menselijke gezondheid beschermen. De
plaatselijke autoriteit of handelaar kan daar
informatie over geven.
Garantieverklaring
Voor dit apparaat geldt een garantie van
twee jaar na de aankoopdatum voor
materiaal- en fabrieksfouten. Uitgesloten
van garantie is schade die ontstaan
is door het niet in acht nemen van de
gebruiksaanwijzing, normale slijtage en zeer
breekbare onderdelen als glaskannen etc.
Deze garantieverklaring heeft geen invloed
op uw wettelijke rechten, en ook niet op
uw legale rechten welke men heeft als een
consument onder de toepasselijke nationale
wetgeving welke de aankoop van goederen
beheerst. De garantie vervalt bij reparatie
door niet door ons bevoegde instellingen.
Dikte van
het voedsel 10 mm 20 mm 30 mm 40 mm 50 mm 60 mm
Vlees
Temperatuur
60°- 65°C 20 min 1 h
1 h
40 min
2 h
30 min
3 h
20 min
4 h
10 min
Vis
Temperatuur
55°- 60°C 20 min 40 min 1 h
1 h
20 min
1 h
40 min 2 h
Gevogelte
Temperatuur
63°- 65°C 20 min 1 h
1 h
20 min
1 h
40 min
2 h
30 min
3 h
20 min
1/72