34
∙ Voorkom contact met voedsel wat al bevroren is.
∙ Waarschuwing: Overschrijd nooit de dagelijkse
maximale vriescapaciteit. Het product informatieblad
achterin dit manuaal beval details voor de maximale
dagelijkse vriescapaciteit.
∙ Zet de temperatuurcontrole naar Max. Na 24 uren,
wanneer het voedsel goed bevroren is, kan men
de temperatuurcontrole teruggezet worden naar de
originele positie.
∙ De vriestijd kan verkort worden door het voedsel in
kleine porties te verdelen.
∙ Geschikte verpakkingsmaterialen voor gevroren voedsel
zijn doorzichtig (d.w.z. niet gekleurd) plastiek folie of
zakken of aluminium folie. Het verpakkingsmateriaal
moet goed gelucht en gecontroleerd worden voor
luchtdichtheid voor het vriezen van het voedsel. Wij
bevelen aan dat men een label plaatst op ieder item in
de vriezer met alle belangrijke informatie zoals soort van
voedsel, datum van invriezen en houdbaarheidsdatum.
∙ Probeer nooit carbonaat houdende dranken, warm
voedsel of welke vloeistof dan ook in fl essen in te
vriezen.
∙ Bevroren voedsel kan ontdooit worden in de koelkast.
Op deze manier, is het voedsel langzaam ontdooit
en zal de smaak bewaart blijven. Bovendien, zal het
bevroren voedsel helpen met het behouden van de
voorgenomen temperatuurlevel in de koelkast.
Houdbaarheidsdatum voor gevroren voedsel is
aangegeven (in maanden) in de tabel hieronder.
Overschrijd deze opbergtijden niet.
Echter, observeer altijd de fabrikants‘ gebruik bij datum,
voor het gevroren voedsel.
∙ In het geval dat men de unit uitschakelt voor een langere
periode (b.v. tijdens een stroomstoring), moet men de
deur niet openen; dit zal helpen met het handhaven
van de laagst mogelijke temperatuur in de vrieskast.
Het product informatieblad achterin dit manuaal bevat
uitvoerige informatie voor de maximale veilige opbergtijd
in het geval van een defect. Zelfs een kleine verhoging
in binnentemperatuur zal de opbergtijd van het voedsel
verkorten.
Koelkast
∙ Om te beginnen, zet de temperatuurcontrole naar positie
4. Wanneer de koeling te hoog is, verlaag het naar
positie 1-3; wanneer dat onvoldoende is, verhoog het
naar 5-7.
Wanneer men vorst waarneemt op de achtermuur,
is het zeer goed mogelijk dat de deur te lang
open geweest is, dat warm voedsel in de koelkast
geplaatst is, of dat de temperatuurcontrole een te
hoge stand heeft.
∙ Vloeibaar of sterk ruikend voedsel, of voedsel wat
gemakkelijk sterke geur absorbeert (b.v. kaas, vis,
boter), moeten apart, of in luchtdichte containers
opgeborgen worden.
∙ Warm voedsel moet men eerst laten afkoelen tot
kamertemperatuur voordat men dit in de koelkast
plaatst.
∙ Zorg er altijd voor dat de deur goed gesloten is en dat
de afdichting niet geblokkeerd word door voedsel wat
opgeborgen is in de kast of de deur.
Maken van ijsblokjes
Een speciaal ijsblokjes bakje is bijgeleverd voor het maken
van ijsblokjes. Vul het bakje ¾ vol met drinkwater en
plaats het in het vriezer compartiment. De ijsblokjes zijn
gemakkelijk te verwijderen van het bakje wanneer men het
voor 5 minuten op kamertemperatuur laat staan.
Ontdooien en schoonmaken
∙ Verwijder altijd de stekker uit het stopcontact voor
het schoonmaken.
∙ Giet geen water over of in de unit.
∙ Voor regelmatig schoonmaken bevelen wij aan dat men
warm water met wat zachte zeep gebruikt. Om een
onaangename geur in de koelkast te voorkomen, moet
men deze minstens eens per maand schoonmaken.
∙ Alle hulpstukken moeten apart schoongemaakt worden
met zeepwater. Plaats nooit in de vaatwasmachine.
∙ Gebruik geen schurende of harde schoonmaakmiddelen
of schoonmaakmiddelen die alcohol bevatten.
∙ Na het schoonmaken, spoel alle oppervlakken goed af
met schoon water voordat men deze geheel afdroogt.
Wanneer men de stekker weer in het stopcontact stopt
moet men ervoor zorgen dat men droge handen heeft.
∙ Om energie te besparen en voor optimale werking,
moet de condensator (aan de achterkant) zowel als
de compressor minstens twee maal per jaar met een
borstel of stofzuiger schoongemaakt worden.
∙ Pas op dat men niet het waarderingsplaatje in de kast
beschadigd of verwijderd tijdens het schoonmaken.