Reiniging en onderhoud nl
53
Reiniging en onderhoud
Reiniging en onderhoud
Reinig en onderhoud uw accessoires
zorgvuldig om ervoor te zorgen dat
ze lang goed blijven werken.
Vaatwasserbestendigheid
In het navolgende leert u welke on-
derdelen in de vaatwasser kunnen
worden gereinigd.
Geschikt voor de vaatwasser:
¡ Houder voor koelreservoir
¡ Deksel
¡ Roerarm
¡ Adapter
¡ Spatel
Niet geschikt voor de vaatwasser:
Koelreservoir
Reinigingsmiddelen
In het navolgende leert u welk toebe-
horen geschikt is voor het apparaat.
LET OP!
Gevaar voor materiële schade. Het
toebehoren kan worden beschadigd
bij gebruik van ongeschikte reini-
gingsmiddelen of een ondeskundige
reiniging.
Gebruik geen reinigingsmiddelen
die alcohol of spiritus bevatten.
Gebruik geen scherpe, puntige of
metalen voorwerpen.
Gebruik geen schurende doeken
of schurende reinigingsmiddelen.
Koelreservoir reinigen
1. Het koelreservoir met een sopje en
een zachte doek reinigen.
2. Het koelreservoir met een zachte
doek grondig drogen.
Verdere onderdelen reinigen
1. Houder, deksel, roerarm, adapter
en spatel met sopje en een zachte
doek of spons reinigen.
2. Als de onderdelen in de vaatwas-
machine worden gereinigd, de
roerarm met de koppeling naar on-
deren plaatsen.
Recepten
Recepten
Hier vindt u verschillende recepten
die speciaal voor uw toebehoren zijn
ontwikkeld.
Aanwijzingen
¡ Het koelvermogen van de ijsberei-
der volstaat voor het maken van
ca. 1 l ijs of de in het receptover-
zicht aangegeven hoeveelheden.
Om opnieuw ijs te maken, vriest u
het gereinigde koelreservoir op-
nieuw minstens 18uren in.
¡ De hoeveelheidsgegevens van de
verschillende recepten komen met
ca. 4 porties overeen.
¡ De recepten zijn niet geschikt voor
diabetici.
¡ Gebruik geen alcoholhoudende in-
grediënten voor de aromatisering
van de ijsmengeling, omdat deze
anders niet hard wordt.
¡
De volgende factoren beïnvloeden
de werkelijke verwerkingstijd:
– Hoeveelheid van de ijsmenge-
ling
– Temperatuur van de ijsmenge-
ling
– Temperatuur van uw diepvriezer
– Temperatuur van de ruimte
Tips
¡ Het ijs smaakt het lekkerst wan-
neer het vers bereid is. Versier of
verfijn uw ijs nog, bijv. met vruch-
ten, sauzen, slagroom of chocola-
devlokken.