Wok & Stew recepten
Het aantal personen en de bereidingstijd worden enkel ter informatie gegeven en kunnen variëren
naargelang de grootte en hoeveelheid van de ingrediënten, en ieders eetlust.
Tajine van kalfsvlees met kikkererwten (voor 2 personen)
Voorbereiding: 20 min + laat de kikkererwten de avond voordien weken
Bereiding: 3 u
• 400 g kalfsvlees (schouder of ander zacht stuk) • 1/2 blik gedroogde kikkererwten • 1 fijngehakte ui • 1 gepelde tomaat •
1 el fijngehakte koriander • 1/2 tl komijn • 1/2 tl saffraan • 2 el olijfolie • zout, peper
Laat de gedroogde kikkererwten de dag voordien weken in gezouten water. Snij het vlees in stukken. Giet de olie in een pan en
bak de uien goudgeel. Voeg de stukken vlees toe en bak mooi bruin. Doe het vlees in de WOK & SUDDERGERECHTEN. Voeg de
tomaat, de koriander, de komijn en de saffraan toe. Kruid met zout en peper en roer om. Giet er 1/2 glas water bij. Voeg de
kikkererwten toe en meng. Schakel het toestel in, dek af en kook 3 uur in sudderstand. Dien op.
Viscurry (voor 2 personen)
• 400 g visfilets (kabeljauw, makreel) • 50 g boter • 1/2 ui • 1/2 teentje knoflook • 1 tl gemalen fenegriek • 1 tl gemalen
koriander • 1 tl gemalen komijn • 1 tl gemalen zwarte peper • 1 tl gemalen cayennepeper • 2 el tomatenpuree • 1 gedroogd
laurierblaadje • 1/2 citroen • zout
Bereiding: 30 minuten
Verhit de boter in de WOK & SUDDERGERECHTEN, in maximumstand, en bak de fijngehakte ui en knoflook aan. Voeg
vervolgens alle specerijen toe en laat 2 tot 3 min bakken. Doe er al roerend de tomatenpuree, de laurier en 1/2 glas kokend
water bij. Doe er de vis in stukken bij, breng aan de kook en laat 15 min sudderen in maximumstand. Besprenkel met
citroensap, kruid zo nodig bij met zout en dien meteen op.
Risotto van gevogelte met champignons (voor 2 personen)
• 150 g gekookt wit van gevogelte • 50 g boter • 2 middelgrote uien • 130 g langkorrelige rijst • 100 g champignons uit blik •
1/2 dl droge witte wijn • 2 dl kippenbouillon • 40 g Parmezaanse kaas • zout, peper
Bereiding: 35 minuten
Hak de uien fijn. Snij de champignons in plakjes. Snij het gevogeltewit in kleine blokjes. Verhit de boter in de WOK &
SUDDERGERECHTEN, in maximumstand. Voeg de uien toe en roer ongeveer 3 min. Doe er de rijst bij en roer opnieuw.
Wanneer de rijst glazig is, voegt u de champignons en dan de witte wijn toe. Laat zonder deksel in maximumstand koken
tot de vloeistof volledig is opgenomen. Doe er dan het vlees bij, roer om en giet er voorzichtig de bouillon bij. Kruid met
peper en zout en laat nog 15 tot 20 min sudderen, in sudderstand. Voeg de Parmezaanse kaas toe, roer om en dien op.
Tajine van kip met dadels (voor 2 personen)
Voorbereiding: 20 min Bereiding: 2 u
• 350 g kipfilet in middelgrote porties gesneden • 8 ontpitte dadels • 1 tomaat • 1 kleine courgette • 1 fijngehakte ui •
1/2 glas kippenbouillon • 1 el lichtjes geroosterd sesamzaad • 1 el olie • zout, peper
Snij de tomaten en courgettes in blokjes. Giet de olie in de wok en bak de stukken kip goudgeel in maximumstand. Doe er
de uien, tomaten en courgettes bij. Roer om. Giet er de kippenbouillon bij, kruid met zout en peper, roer om en laat afgedekt
1.20 u koken in sudderstand. Voeg de dadels toe en laat nog 10 min koken. Bestrooi met sesamzaadjes en dien meteen op.
39
NL