KitchenAid KOMS 3610 IX Program Chart

Type
Program Chart
Productinformatieblad
Accessoires 4
Plaatsen van de temperatuurmeter 5
Roosteren 6
Gebak/banket 6
Brood bakken 7
Technische specificaties 7
Bedieningspaneel 8
Keuze van het grillvermogen 9
Keuze van het niveau 9
Kinderslot 10
Stand-by 10
Grillfunctie 11
Turbogrillfunctie 11
Conventionele functie 12
Heteluchtfunctie 13
4
ALGEMEEN
E
R ZIJN VEEL accessoires verkrijgbaar op de markt.
Overtuig u er voor de aankoop van dat zij
ovenbestendig zijn.
NIVEAUINDICATIE
A
LS ER BEPAALDE FUNCTIES GESELECTEERD
WORDEN
knipperen de niveauindicatielampjes en
lichten zij op. Alle niveauindicatielampjes voor de
geselecteerde functie lichten op en gaan even
knipperen, daarna gaat het lampje van het niveau
dat geadviseerd wordt
branden. In dit voorbeeld
lichten de lampjes van niveau
1 en 3 op en gaan even
knipperen terwijl niveau 2
(geadviseerd) blijft branden.
BAKPLAAT
G
EBRUIK DE BAKPLAAT om
voedsel te koken of te
bakken.
TEMPERATUURMETER
D
E TEMPERATUURMETER IS BESTEMD om alleen
tijdens het roosteren gebruikt te worden. Het is
niet mogelijk om de
temperatuurmeter in
combinatie met andere
functies te gebruiken. Het
meet de kerntemperatuur van het voedsel op die
vervolgens op het display weergegeven wordt.
D
OMPEL de temperatuurmeter tijdens het
schoonmaken nooit onder in water. Veeg hem na
gebruik eenvoudig met een vochtige doek of
keukenpapier af.
GLAZEN OPVANGBAK
G
EBRUIK DE GLAZEN
OPVANGBAK
onder het
rooster. De glazen
opvangbak kan ook als
kookgerei of als bakplaat
gebruikt worden.
D
E GLAZEN OPVANGBAK wordt gebruikt om vet of
voedseldeeltjes, waardoor de binnenzijde van de
oven anders vuil zou worden, op te vangen.
D
E GLAZEN OPVANGBAK moet op niveau 1
geplaatst worden. Zet niets rechtstreeks op de
bodem van de oven.
ROOSTER
M
ET HET ROOSTER kan er
hete lucht rondom het
voedsel circuleren en het
rooster kan zowel met het
uiteinde naar boven als
met het uiteinde naar
beneden geplaatst worden om de juiste afstand van
de grill te bepalen. Als u voedsel rechtstreeks op
het rooster legt denk er dan aan dat u de glazen
opvangbak eronder plaatst.
Accessoires
KIP
ALS DE TEMPERATUURMETER gebruikt wordt om
kip te roosteren moet u de punt van de
temperatuurmeter in het vlezigste gedeelte van de
kip steken. Wij adviseren om de temperatuurmeter
aan de binnenkant van de poot te steken, in de
buurt van het karkas. De temperatuurmeter mag
niet tegen een bot aankomen anders is de
afgelezen waarde niet nauwkeurig.
L
AMSVLEES
ALS U EEN LAMSBRAADSTUK OF LAMSBOUT BRAADT
steekt u de punt van de temperatuurmeter in het
dikste gedeelte zodat het niet tegen het bot
aankomt.
V
ARKENSVLEES
ALS U VARKENSVLEES BRAADT (bijv. schouderstuk,
achterham, varkenshaas enz.), steekt u de
temperatuurmeter in het einde van het gewricht in
plaats van door de vetlaag aan het oppervlak. Steek
de punt van de temperatuurmeter niet in de vetste
gedeelten van het varkensvlees.
V
IS
DE TEMPERATUURMETER KAN OOK GEBRUIKT
WORDEN ALS U EEN HELE VIS KLAARMAAKT
, vooral
vis van groot formaat zoals bijv. snoek of zalm.
Steek de punt van de temperatuurmeter in het
dikste gedeelte niet te dicht bij de ruggengraat.
Plaatsen van de temperatuurmeter
5
Roosteren
SOORT VOEDSEL KOOKGEREI
NIVEAU
OVEN
°C
TEMP.
METER
°C
TIJD
WATER
TOEVOEGEN
VARKENS-
/KALFSGEBRAAD
BRAADSCHAAL OP
ROOSTER
NIVEAU 1
190°C
68°C
50-80
MIN.
NA 20 MIN.
RUNDERGEBRAAD (niet
goed doorgebakken)
ROOSTER OP GLAZEN
OPVANGBAK
NIVEAU 1
200°C
48°C
35 MIN.
NA 12 MIN.
RUNDERGEBRAAD
(gemiddeld
doorgebakken)
ROOSTER OP GLAZEN
OPVANGBAK
NIVEAU 1
200°C
54°C
55 MIN.
NA 12 MIN.
GEBRADEN KIP
BRAADSCHAAL OP
ROOSTER
NIVEAU 1
200°C
85°C
60-80
MIN.
NA 20 MIN.
LAMSBOUT (gemiddeld
doorgebakken)
BRAADSCHAAL OP
ROOSTER
NIVEAU 1
190°C
70°C
70 MIN.
NA 20 MIN.
LAMSBOUT (goed
doorgebakken)
BRAADSCHAAL OP
ROOSTER
NIVEAU 1
190°C
75°C
90 MIN.
NA 20 MIN.
HANDFUNCTIE
OVENBESTENDIG OP
ROOSTER
NIVEAU 1
OF 2
50-
250°C
45-
90°C
0-4 UUR
Gebak/banket
SOORT VOEDSEL KOOKGEREI NIVEAU OVEN °C TIJD
SOESJES BAKPLAAT NIVEAU 2 160°C 30 - 40 MIN.
CROISSANTS BAKPLAAT NIVEAU 2 140°C 20 - 30 MIN.
CAKETAART BAKVORM + ROOSTER NIVEAU 1 150°C 30 - 40 MIN.
ROZIJNENCAKE BAKBLIK + ROOSTER NIVEAU 1 150°C 75 - 85 MIN.
GEBAK BAKBLIK + ROOSTER NIVEAU 1 160°C 25 - 35 MIN.
6
7
Brood bakken
SOORT VOEDSEL KOOKGEREI NIVEAU OVEN °C TIJD
GARNERING /
DECORATIES
TOEVOEGEN
BROOD BAKPLAAT NIVEAU 2 170°C 35 MIN.
MOUTBROOD BAKPLAAT NIVEAU 2 190°C 30 MIN.
PANPIZZA BAKPLAAT NIVEAU 2 175°C 15 + 20 MIN. NA 15 MIN.
DUNNE PIZZA BAKPLAAT NIVEAU 2 230°C * 10 - 15 MIN.
FOCACCIA BAKPLAAT NIVEAU 2 185°C 35 - 40 MIN.
BROODSTENGELS BAKPLAAT NIVEAU 2 160°C 20 - 30 MIN.
Technische specificaties
VOEDINGSSPANNING 230 V/50 HZ
NOMINAAL VERMOGEN 2800 W
ZEKERING 16 A
GRILLVERMOGEN 1600 W
HETE LUCHTVERMOGEN 1200 W
BUITENAFMETINGEN (HxBxD) 455 x 595 x 565
BINNENAFMETINGEN (HxBxD) 210 x 450 x 420
*) 210°C tijdens het voorverwarmen
Bedieningspaneel
DIGITAAL DISPLAY
Het display toont een 24-uurs
klok en indicatiesymbolen.
MET DE << TOETS kunt u
naar een vorig niveau
teruggaan, om een instelling te
veranderen voordat u het
bereidingsprogramma start.
MET DE OK toets kunt u uw
keuze bevestigen en
automatisch naar het volgende
niveau gaan voordat u het
bereidingsprogramma start.
8
MET DE MULTIFUNCTIEKNOP KUNT U UIT
VERSCHILLENDE FUNCTIES KIEZEN.
STAND VAN DE
KNOP
FUNCTIES BESCHRIJVING
NUL
Stand-by, klok en
timer
24-uurs klok, leeg
display en timer.
OVENLAMPJE
Om het ovenlampje in
te schakelen.
S
NEL VOORVERW
.
Voorverwarmen
Om de lege oven voor
te verwarmen. Als de
ingestelde temperatuur
bereikt is, schakelt de
oven automatisch over
op de functie
“Conventioneel”.
C
ONVENTIONEEL
Conventioneel
Traditionele bereiding
op het middelste niveau.
GRILL
Grill
Voor het grillen van
kleine stukken vlees,
zoals karbonades en
worstjes.
Turbogrill
Voor het grillen van
grote stukken vlees,
zoals braadstuk.
H
ETE LUCHT
Hete lucht
Voor het bereiden van
gerechten zoals vis,
groenten en taart op
één of meerdere
niveaus.
SPECIAAL
Speciale functies
Voor warm houden,
ontdooien, langzaam
bereiden van vlees of
vis, Sabbatfunctie.
I
NSTELLING
Taal, klok,
zoemer, contrast
en helderheid
Om verschillende
instellingen te
veranderen.
BROOD BAKKEN
Conventioneel
Voor het bakken van
brood
BROOD BAKKEN
Conventioneel
Voor het bakken van
taarten e.d.
ROOSTEREN
Conventional
Voor het braden met
temperatuurmeter.
MET DE REGELKNOP KUNT U VERSCHILLENDE STANDEN
INSTELLEN
FUNCTIE DRAAIEN OM IN TE STELLEN
Stand-by (nulstand) Timer
Snel voorverwarmen Temperatuur
Conventioneel Temperatuur en bereidingstijd
Grill Grillvermogen en bereidingstijd
Turbogrill Grillvermogen en bereidingstijd
Hete lucht Temperatuur en bereidingstijd
Speciaal Diverse instellingen
Instellingen Taal, klok, zoemer, contrast en helderheid
Brood bakken Soort voedsel
Gebak/banket Soort voedsel
Roosteren Soort voedsel en temperatuurmeter
9
Keuze van het niveau
ALS ER BEPAALDE FUNCTIES GESELECTEERD
WORDEN
knipperen de niveauindicatielampjes en
gaan zij branden. Alle niveauindicatielampjes voor
de geselecteerde functie lichten op en gaan even
knipperen, daarna gaat het
lampje van het niveau dat
geadviseerd wordt branden. In
dit voorbeeld lichten de
lampjes van niveau 1 en 3 op
en gaan even knipperen terwijl
niveau 2 blijft branden.
NIVEAU GRILLFUNCTIE
NIVEAU GEADVISEERD GEBRUIK:
3
DUNNE PLAKJES VLEES, WORSTJES
EN KAASTOASTS
1 OF 2 STUKJES KIP, GROENTEN
NIVEAU HETELUCHTFUNCTIE
NIVEAU GEADVISEERD GEBRUIK:
3 BEREIDING OP TWEE NIVEAUS
2 STUKJES KIP
1 BRAADSTUK
GRILLVERMOGENSNIVEAU
NIVEAU GEADVISEERD GEBRUIK:
4-5
BAKKEN van visfilet, dunne
plakjes vlees en kip.
1-3
BRUINEN van voedsel, zoals
gegratineerde gerechten.
NIVEAU TURBOGRILLFUNCTIE
NIVEAU GEADVISEERD GEBRUIK:
3 VISFILET, VLEES
2 STUKJES KIP
1 GEGRATINEERDE GERECHTEN
Keuze van het grillvermogen
TURBOGRILLVERMOGENSNIVEAU
NIVEAU GEADVISEERD GEBRUIK:
4-5
BAKKEN van visfilet, dunne
plakjes vlees en kip.
1-3
BRUINEN van voedsel, zoals
gegratineerde gerechten.
DEZE FUNCTIE WORDT IN-/UITGESCHAKELD door de
<< toets en de OK toets 5 seconden lang
gelijktijdig ingedrukt te houden totdat het symbool
van de sleutel getoond wordt. Er functioneren
geen toetsen of knoppen als deze beveiliging
ingeschakeld is.
DE FUNCTIE KAN OP ELK
MOMENT IN-
/UITGESCHAKELD WORDEN
ook tijdens de bereiding.
Kinderslot
DE OVEN STAAT IN STAND-BYals de 24-uurs klok
weergegeven wordt. De weergave van de klok kan
uitgeschakeld worden door de functiekeuzeknop
op de nulstand te draaien en op de << toets te
drukken.
DE KLOK WORDT WEER GETOOND zodra
er een toets/knop gebruikt wordt of
door gewoon op de << toets te
drukken.
Stand-by
10
11
Grillfunctie
SOORT
VOEDSEL
KOOKGEREI NIVEAU
VERMOGENSNIVEAU
VOORVERWARMEN TIJD
BIEFSTUK
ROOSTER OP
GLAZEN
OPVANGBAK
NIVEAU 3
5 5 MIN.
20 - 30 MIN.
KOTELETTEN 25 - 30 MIN.
WORSTJES 15 - 20 MIN.
STUKJES 25 - 30 MIN.
KEBAB 25 - 30 MIN.
VIS (FILET) 20 - 30 MIN.
KIPPENPOTEN
NIVEAU 2
OF 3
40 - 50 MIN.
RIBKARBONADES 35 - 45 MIN.
1/2 KIP NIVEAU 2 45 - 55 MIN.
Turbogrillfunctie
SOORT
VOEDSEL
KOOKGEREI NIVEAU
ERMOGENSNIVEAU
VOORVERWARMEN TIJD
1/2 KIP
BRAADSCHAAL
OP ROOSTER
NIVEAU 1
5 5 MIN.
45 - 55 MIN.
GEBAKKEN
AARDAPPELS
50 - 60 MIN.
HELE KIP
NIVEAU 1
60 - 70 MIN.
BRAADSTUK,
RUND-,
VARKENSVLEES
EEND
70 - 80 MIN.
LAMSBOUT
ROSBIEF 50 - 60 MIN.
HELE VIS
NIVEAU 1
OF 2
35 - 45 MIN.
12
Conventionele functie
SOORT VOEDSEL KOOKGEREI NIVEAU OVEN °C
VOORVERWARMEN
TIJD
LAMSVLEES
BRAADSCHAAL
OP
ROOSTER
NIVEAU 1
190
JA
75 - 85 MIN.
BRAADSTUK (1 KG) 60 - 70 MIN.
KIP, KONIJN EN
EEND
200 70 - 80 MIN.
GANS (2 KG)
190
90 - 120 MIN.
HELE VIS (1-2 KG)
OVENBESTENDIG
OP
ROOSTER
NIVEAU 1 OF 2 35 - 45 MIN.
VISFILET 1 KG
BRAADSCHAAL
OP
ROOSTER
NIVEAU 2
30 - 35 MIN.
GESTOOFDE
GROENTEN
OVENBESTENDIG
OP
ROOSTER
220
35 - 45 MIN.
GEBAKKEN
AARDAPPELS
BRAADSCHAAL
OP
ROOSTER
50 - 60 MIN.
HARTIGE TAARTEN
OVENBESTENDIG
OP
ROOSTER
NIVEAU 1 OF 2 200 40 - 50 MIN.
LASAGNA NIVEAU 1 190 45 - 60 MIN.
DESSERT EN CAKE
TAARTVORM OP
ROOSTER
NIVEAU 1 OF 2
180 40 - 50 MIN.
TAARTEN MET
VULLING
190 80 - 90 MIN.
KORSTGEBAK,
VLAAIEN
180
40 - 50 MIN.
STRUDEL
BAKPLAAT NIVEAU 2
50 - 55 MIN.
KOEKJES 20 - 30 MIN.
ROOMSOEZEN 160 35 - 45 MIN.
FRUITTAARTEN
TAARTVORM OP
ROOSTER
NIVEAU 1 170 50 - 60 MIN.
SCHUIMGEBAK
BAKPLAAT
NIVEAU 2 90 NEE 90 - 120 MIN.
PASTEITJES
NIVEAU 1
200
JA
35 - 45 MIN.
SOUFFLÉ
OVENBESTENDIG
OP
ROOSTER
170 40 - 50 MIN.
13
Heteluchtfunctie
SOORT VOEDSEL KOOKGEREI NIVEAU OVEN °C TIJD
LAMSVLEES
BRAADSCHAAL OP
ROOSTER
NIVEAU 1
190
80 - 90 MIN.
BRAADSTUK (1 KG) 65 - 75 MIN.
KIP, KONIJN EN
EEND
200 75 - 85 MIN.
GANS ( 2 KG) 180 90 - 120 MIN.
HELE VIS (1-2 KG)
OVENBESTENDIG OP
ROOSTER
NIVEAU 1 OF 2
190
35 - 45 MIN.
VISFILET (1 KG)
BRAADSCHAAL OP
ROOSTER
NIVEAU 2
30 - 35 MIN.
GESTOOFDE
GROENTEN
OVENBESTENDIG OP
ROOSTER
200
35 - 45 MIN.
GEBAKKEN
AARDAPPELS
BRAADSCHAAL OP
ROOSTER
50 - 60 MIN.
HARTIGE TAARTEN
OVENBESTENDIG OP
ROOSTER
NIVEAU 1 OF 2
190
40 - 50 MIN.
LASAGNE NIVEAU 2 45 - 60 MIN.
DESSERT EN CAKE
TAARTVORM OP
ROOSTER
NIVEAU 1 OF 2
170 40 - 50 MIN.
TAARTEN MET
VULLING
180 70 - 80 MIN.
KORSTGEBAK,
VLAAIEN
170 40 - 50 MIN.
STRUDEL
BAKPLAAT NIVEAU 2
180 50 - 55 MIN.
KOEKJES 170 20 - 30 MIN.
ROOMSOEZEN 160 35 - 45 MIN.
FRUITTAARTEN
TAARTVORM OP
ROOSTER
NIVEAU 2
170 40 - 50 MIN.
SCHUIMGEBAK BAKPLAAT 90 90 - 120 MIN.
SOUFFLÉ
OVENBESTENDIG OP
ROOSTER
NIVEAU 1 160 45 - 55 MIN.
5019 721 01021
Printed in Italy
n
10/08
NL
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16

KitchenAid KOMS 3610 IX Program Chart

Type
Program Chart