KitchenAid KOMS 3610 IX de handleiding

Type
de handleiding
Gebruiksaanwijzing
Installatie 4
Belangrijke veiligheidsvoorschriften 5
Voorzorgsmaatregelen 6
Accessoires 7
Kinderslot 8
Afkoelen 8
Stand-by 8
Beveiliging tegen functieverandering 8
Onderbreken van speciale bereidingen 8
Wijzigen van de instellingen 9
Uitgestelde start 11
Timer 11
Snel voorverwarmen 12
Conventioneel 13
Grill 14
Turbogrill 15
Hete lucht 16
Speciaal 17
Brood bakken 18
Gebak/banket 19
Roosteren 20
Plaatsen van de temperatuurmeter 21
Onderhoud en reiniging 22
Opsporen van storingen 23
Milieutips 23
Klantenservice 24
VÓÓR DE AANSLUITING
C
ONTROLEER OF DE SPANNING op het
typeplaatje overeenstemt met de spanning
in uw woning.
C
ONTROLEER VÓÓR de installatie dat de oven leeg
is.
V
ERZEKER U ERVAN DAT HET APPARAAT NIET
BESCHADIGD IS
. Controleer of de ovendeur goed
tegen de deursteun aan sluit. Maak de oven leeg en
maak de binnenkant met een zachte, vochtige doek
schoon.
S
TEL HET APPARAAT NIET IN WERKING als
het netsnoer of de stekker beschadigd is,
als het apparaat niet goed functioneert, als
het apparaat beschadigd is of gevallen is.
Dompel het netsnoer of de stekker niet
onder in water. Houd het netsnoer uit de
buurt van hete oppervlakken. Hierdoor
kunnen elektrische schokken, brand of
andere gevaren ontstaan.
NA DE AANSLUITING
V
ERWIJDER ALLE STICKERS van de deur en
de voorkant van de oven, met uitzondering
van het typeplaatje met de technische
specificaties, dat niet verwijderd mag
worden.
V
ERWIJDER ALLE BESCHERMINGEN van
karton van het verpakkingsmateriaal en eventuele
plastiek beschermfolie van het bedieningspaneel en
de oven.
V
ERWIJDER ALLE ETIKETTEN van de
accessoires (bijvoorbeeld onder de glazen
opvangbak).
H
AAL ALLE ACCESSOIRES uit de oven en
controleer of de ovenruimte leeg is.
A
LVORENS DE OVEN voor de eerste keer te
gebruiken. Het is belangrijk dat u de oven
aanzet en de oven een uur lang op 200°C
laat functioneren zodat eventueel vetten en
productierestanten verbranden. Aangezien
de geur van dampen onaangenaam kan zijn
moet u het keukenraam openzetten en het
vertrek lang laten luchten.
D
E AARDING VAN HET APPARAAT is wettelijk
verplicht. De fabrikant kan op geen enkele
manier aansprakelijk gesteld worden voor
eventuele schade toegebracht aan
personen, dieren of voorwerpen die
veroorzaakt is doordat dit voorschrift niet
in acht genomen is.
De fabrikant kan niet aansprakelijk gesteld
worden voor problemen die veroorzaakt zijn
doordat de gebruiker deze aanwijzingen niet
in acht genomen heeft.
Installatie
4
LEES DEZE VOORSCHRIFTEN AANDACHTIG
EN BEWAAR ZE GOED ALS NASLAGWERK.
V
ERWARM OF GEBRUIK GEEN ONTVLAMBAAR
MATERIAAL
in of in de buurt van de oven.
Door de dampen kan brand- of
explosiegevaar ontstaan.
G
EBRUIK DE OVEN NIET OM STOF, PAPIER,
SPECERIJEN, KRUIDEN, HOUT, BLOEMEN,
FRUIT OF ANDER BRANDBAAR MATERIAAL TE
DROGEN. HIERDOOR KAN BRAND ONTSTAAN.
ALS HET MATERIAAL IN OF BUITEN DE OVEN
VUUR VAT OF ALS U ROOK ZIET
moet u de
deur dichthouden en de oven uitzetten.
Haal de stekker uit het stopcontact of
schakel de stroom in uw woning uit.
L
AAT HET VOEDSEL NIET TE LANG KOKEN.
Hierdoor kan brand ontstaan.
L
AAT DE OVEN NIET ZONDER TOEZICHT, met
name als u papier, plastiek of ander
brandbaar materiaal tijdens het
bereidingsproces gebruikt. Het papier kan
verschroeien of verbranden en sommige
soorten plastiek kunnen door de hitte
smelten. Het kan gebeuren dat te grote
hoeveelheden vet en olie oververhit raken
en dus ontvlambaar zijn.
G
EBRUIK GEEN CORROSIEVE CHEMICALIËN of
dampen in dit apparaat. Dit type oven is
uitsluitend ontworpen om voedsel te
verwarmen of te koken. Het mag niet voor
industriële of laboratoriumdoeleinden
gebruikt worden.
B
EDEK de bodem van de oven NIET met
aluminiumfolie of andere voorwerpen.
S
CHUIF GEEN pannen of schalen over de
bodem van de oven omdat dan het risico
bestaat dat er krassen in het email komen.
L
AAT KINDEREN en personen met een
handicap de oven niet gebruiken als zij niet
voldoende geïnstrueerd zijn of zonder toezicht.
Laat kleine kinderen niet met dit apparaat
spelen.
G
EBRUIK DE OVEN NIET OM VOEDSEL OF
VLOEISTOFFEN IN LUCHTDICHTE VERPAKKINGEN
TE VERWARMEN. DOOR HET VERWARMEN
NEEMT DE DRUK TOE EN BIJ HET OPENEN VAN
DE VERPAKKING KAN DIT SCHADE
VEROORZAKEN OF KAN DE VERPAKKING
OPENBARSTEN.
HANG GEEN ZWARE VOORWERPEN aan de
deur en zet er geen zware voorwerpen op
omdat het risico bestaat dat de opening en
de scharnieren van de oven hierdoor
beschadigd worden.
Tijdens het gebruik wordt het apparaat
heet. Er moet goed opgelet worden om de
verwarmingselementen in de oven niet aan
te raken.
Toegankelijke onderdelen kunnen heet
worden als de grill in gebruik is. Kinderen
moeten uit de buurt gehouden worden.
Belangrijke veiligheidsvoorschriften
5
ALGEMEEN
D
IT APPARAAT IS UITSLUITEND BESTEMD VOOR
HUISHOUDELIJK GEBRUIK!
GEBRUIK DE OVENRUIMTE niet voor
opslagdoeleinden.
FRITUREN
G
EBRUIK HET APPARAAT NIET OM TE FRITUREN
OMDAT HET NIET MOGELIJK IS OM DE TEMPERATUUR
VAN DE OLIE TE REGELEN.
OM BRANDWONDEN TE VOORKOMEN MOET
U OVENWANTEN OF ANDERE
BESCHERMINGEN VOOR DE HANDEN
GEBRUIKEN
als u tijdens de bereiding hete
pannen en schalen uit de oven haalt of erin
zet.
WAARSCHUWING
V
OEDSEL EN ALCOHOL. Wees extra voorzichtig
tijdens het bereiden of opwarmen van voedsel dat
alcohol bevat. Als u bijvoorbeeld alcoholhoudende
dranken (bijv. rum, cognac, wijn enz.) aan
braadstuk of taarten toevoegt, moet u er rekening
mee houden dat alcohol op hoge temperatuur
makkelijk verdampt. U moet er dus aan denken dat
de vrijgekomen dampen kunnen ontvlammen als zij
in aanraking komen met het elektrische
verwarmingselement. Indien mogelijk adviseren wij
om het gebruik van alcohol bij deze oven te
vermijden.
BEREIDINGSTEMPERATUUR
A
LS DE TEMPERATUURMETER GEBRUIKT WORDT
moet de punt van de meter in het dikste gedeelte
van het voedsel gestoken worden omdat dit
gedeelte het langste duurt eer dat het warm is.
S
TEEK DE TEMPERATUURMETER IN HET VLEZIGSTE
GEDEELTE VAN HET VOEDSEL.
De punt van de
temperatuurmeter mag niet tegen eventuele
botten die in het voedsel zitten aan komen en ook
niet tegen de wanden of de bodem van de
ovenschaal. Als de meter op deze punten
aangebracht wordt dan zijn de afgelezen
temperaturen niet juist.
D
E GEPROGRAMMEERDE TEMPERATUUR moet hoger
ingesteld worden dan de huidige temperatuur van
het voedsel.
A
LS ER GERECHTEN BEREID WORDEN die lang op erg
hoge temperaturen moeten koken of bakken zoals
gebak, conserven en jam, adviseren wij om de
temperatuurmeter niet te gebruiken Aangezien de
temperatuurmeter niet ontworpen is om een
temperatuur boven de 90°C af te lezen.
D
OMPEL de temperatuurmeter tijdens het
schoonmaken NOOIT onder in water. Veeg hem na
gebruik éénvoudig met een schone, vochtige doek
of keukenpapier af.
D
E OVEN MAG NIET IN WERKING GESTELD WORDEN
met de temperatuurmeter in de ovenruimte als de
meter niet op de oven aangesloten is. Als de oven
in werking gesteld wordt zonder dat de hierboven
vermelde aanwijzingen in acht genomen worden
kan de temperatuurmeter hierdoor beschadigd
worden.
Voorzorgsmaatregelen
6
ALGEMEEN
ER ZIJN VEEL accessoires verkrijgbaar op de markt.
Verzeker u ervan vóór de aankoop dat zij
ovenbestendig zijn.
NIVEAU-INDICATIE
ALS ER BEPAALDE FUNCTIES GESELECTEERD
WORDEN
knipperen de niveau-indicatielampjes en
lichten zij op. Alle niveau-indicatielampjes voor de
geselecteerde functie lichten op en gaan even
knipperen, daarna gaat het lampje van het niveau
dat geadviseerd wordt
branden. In dit voorbeeld
lichten de lampjes van niveau
1 en 3 op en gaan even
knipperen terwijl niveau 2
(geadviseerd) blijft branden.
GLAZEN OPVANGBAK
G
EBRUIK DE GLAZEN
OPVANGBAK
onder het
rooster. De glazen
opvangbak kan ook als
kookgerei of als bakplaat
gebruikt worden.
D
E GLAZEN OPVANGBAK wordt gebruikt om vet of
voedseldeeltjes, waardoor de binnenzijde van de
oven anders vuil zou worden, op te vangen.
D
E GLAZEN OPVANGBAK moet op niveau 1
geplaatst worden. Zet niets rechtstreeks op de
bodem van de oven.
ROOSTER
M
ET HET ROOSTER kan er
hete lucht rondom het
voedsel circuleren en het
rooster kan zowel met het
uiteinde naar boven als met
het uiteinde naar beneden
geplaatst worden om de juiste afstand van de grill
te bepalen. Als u voedsel rechtstreeks op het
rooster legt denk er dan aan dat u de glazen
opvangbak eronder plaatst.
BAKPLAAT
G
EBRUIK DE BAKPLAAT om
voedsel te koken of te
bakken.
TEMPERATUURMETER
D
E TEMPERATUURMETER IS
BESTEMD
om alleen tijdens
het roosteren gebruikt te
worden. Het is niet mogelijk om de
temperatuurmeter in combinatie met andere
functies te gebruiken. Het meet de
kerntemperatuur van het voedsel op die vervolgens
op het display weergegeven wordt.
D
OMPEL de temperatuurmeter tijdens het
schoonmaken nooit onder in water. Veeg hem na
gebruik éénvoudig met een vochtige doek of
keukenpapier af.
Gebruik alleen de temperatuurmeter die voor deze
oven aanbevolen is.
Accessoires
7
DEZE FUNCTIE WORDT IN-/UITGESCHAKELD door de
<< toets en de OK toets 5 seconden lang
gelijktijdig ingedrukt te houden totdat het symbool
van de sleutel getoond
wordt. Er functioneren geen
toetsen of knoppen als deze
beveiliging ingeschakeld is.
DEZE FUNCTIE KAN OP ELK MOMENT IN-/UITGESCHAKELD
WORDEN
ook tijdens de bereiding.
Kinderslot
8
A
AN HET EINDE VAN EEN FUNCTIE begint de oven
met een afkoelcyclus. Dit is normaal. Aan het einde
van de afkoelcyclus schakelt de oven automatisch
uit.
DE AFKOELCYCLUS kan zonder de oven te
beschadigen onderbroken worden door de deur
open te doen.
Afkoelen
DE OVEN STAAT IN “STAND-BYals de 24-uurs
klok weergegeven wordt. De weergave van de
klok kan uitgeschakeld worden door de
functiekeuzeknop op de nulstand te draaien en op
de << toets te drukken.
DE KLOK WORDT WEER GETOOND zodra
er een toets/knop gebruikt wordt of
door gewoon op de << toets te
drukken.
Stand-by
ALS DE MULTIFUNCTIEKNOP verdraaid of op een
andere functie gezet wordt vraagt de oven
automatisch aan de gebruiker om deze verandering
definitief te bevestigen. Dit dient om te voorkomen
dat er tijdens de bereiding per ongeluk van functie
veranderd wordt.
DE OVEN GAAT VERDER MET DE BEREIDING op basis
van de huidige instellingen als de verandering niet
door de gebruiker bevestigd wordt. Als er per
ongeluk aan de multifunctieknop gedraaid is, hoeft
de knop slechts weer op de vorige stand gezet te
worden: het display zal de huidige
bereidingsinstellingen weer laten zien.
Beveiliging tegen functieverandering
Tijdens de bereiding is het GEBRUIKELIJK om het
voedsel te controleren, te roeren en om te
draaien. In geval van voedsel dat echter in een
koude oven of op bijzonder lage temperaturen in
de oven gezet moet worden, adviseren wij om het
bereidingsproces niet te onderbreken. Door een
eventuele onderbreking wordt het
bereidingsprogramma automatisch weer vanaf het
begin gestart en wacht de oven totdat de
oventemperatuur weer op de
omgevingstemperatuur is, voordat het
bereidingsprogramma gestart wordt. Als het
bereidingsprogramma onderbroken wordt,
adviseren wij om het bereidingsproces voor te
zetten door de conventionele ovenfunctie te
gebruiken.
Onderbreken van speciale bereidingen
ALS HET APPARAAT voor de eerste keer op de stroom aangesloten wordt, wordt gevraagd om de taal en
de klok in te stellen.
NA EEN STROOMONDERBREKING knippert de klok en moet hij opnieuw ingesteld worden.
D
E OVEN is voorzien van enkele functies die volgens de persoonlijke voorkeur ingesteld kunnen worden.
ALS U DE FABRIEKSINSTELLINGEN weer wilt instellen, is het voldoende als u de Terug toets 5 seconden lang
ingedrukt houdt.
1. D
RAAI DE MULTIFUNCTIEKNOP op de instelstand.
2. GEBRUIK DE REGELKNOP om één van de volgende instellingen te kiezen die u wilt instellen.
TAAL
1. D
RUK OP DE OK TOETS.
2. DRAAI AAN DE REGELKNOP om één van de beschikbare talen te kiezen.
3. D
RUK NOGMAALS OP DE OK TOETS om de keuze te bevestigen.
4. D
RUK OP DE TERUG TOETS om de functie instellingen af te sluiten en alle wijzigingen die u uitgevoerd
heeft op te slaan.
KLOK
1. D
RUK OP DE OK TOETS.
2. DRAAI AAN DE REGELKNOP om de juiste tijd in te stellen.
3. DRUK NOGMAALS OP DE OK TOETS om de keuze te bevestigen.
4. DRUK OP DE TERUG TOETS om de functie instellingen af te sluiten en alle wijzigingen die u uitgevoerd
heeft op te slaan.
Wijzigen van de instellingen
9
ZOEMER
1. D
RUK OP DE OK TOETS.
2. DRAAI AAN DE REGELKNOP om de zoemer in of uit te schakelen.
3. DRUK NOGMAALS OP DE OK TOETS om de keuze te bevestigen.
4. DRUK OP DE TERUG TOETS om de functie instellingen af te sluiten en alle wijzigingen die u uitgevoerd
heeft op te slaan.
CONTRAST
1. DRUK OP DE OK TOETS.
2. DRAAI AAN DE REGELKNOP om het gewenste contrastniveau in te stellen.
3. DRUK NOGMAALS OP DE OK TOETS om de keuze te bevestigen.
4. DRUK OP DE TERUG TOETS om de functie instellingen af te sluiten en alle wijzigingen die u uitgevoerd
heeft op te slaan.
HELDERHEID
1. DRUK OP DE OK TOETS.
2. DRAAI AAN DE REGELKNOP om het gewenste helderheidsniveau in te stellen.
3. D
RUK NOGMAALS OP DE OK TOETS om de keuze te bevestigen.
4. DRUK OP DE TERUG TOETS om de functie instellingen af te sluiten en alle wijzigingen die u uitgevoerd
heeft op te slaan.
Wijzigen van de instellingen
10
GEBRUIK DEZE FUNCTIE als u wilt dat de bereiding op een bepaalde tijd eindigt. De oven moet de
gewenste bereidingsduur weten en de tijd waarop het voedsel klaar moet zijn.
1. V
OLG DE INSTELPROCEDURE OP om de functie die u wilt
gebruiken in te stellen en te stoppen als de ingestelde
bereidingstijd bereikt is.
2. D
RUK OP DE OK TOETS. Daarna wordt er automatisch naar de
volgende functie overgegaan.
3. DRAAI AAN DE REGELKNOP om de tijd van het einde van de
bereiding in te stellen.
4. D
RUK NOGMAALS OP DE OK TOETS. De uitgestelde start wordt
automatisch geactiveerd en de oven gaat functioneren als de tijd
die resteert voordat de "tijd gerecht klaar" bereikt wordt gelijk
is aan de ingestelde bereidingstijd.
Uitgestelde start
11
G
EBRUIK DEZE FUNCTIE als u een kookwekker nodig heeft om de gewenste tijd aan te geven, bijvoorbeeld
om pasta of eieren te koken of om deeg te laten rijzen vóór het bakken enz.
1. D
RAAI DE MULTIFUNCTIEKNOP op de nulstand. De klok wordt weergegeven als hij ingesteld is; als dit
niet zo is blijft het display leeg.
2. D
RAAI AAN DE REGELKNOP om de gewenste tijd in te stellen.
3. DRUK OP DE OK TOETS om de timer in te schakelen.
DE TIMER START na 10 seconden AUTOMATISCH met aftellen. Druk nogmaals op de OK toets als u eerder
wilt beginnen.
A
LS DE OP DE TIMER INGESTELDE TIJD AFLOOPT geeft de oven een geluidssignaal af.
4. OM DE TIMER UIT TE SCHAKELEN voordat de aftelling afloopt drukt u twee keer op de “<<” toets.
Timer
DE UITGESTELDE START KAN BIJ
DE VOLGENDE FUNCTIES
GEBRUIKT WORDEN
CONVENTIONEEL
GRILL
TURBOGRILL
HETE LUCHT
GEBRUIK DEZE FUNCTIE OM de lege oven VOOR TE VERWARMEN.
HET VOORVERWARMEN moet altijd met een lege oven gebeuren zoals vóór het koken of bakken in een
traditionele oven.
Z
ET GEEN VOEDSEL VOOR OF TIJDENS het voorverwarmen in de oven. Door de intense hitte kan het
verbranden.
1. D
RAAI DE MULTIFUNCTIEKNOP op de stand Snel voorverwarmen.
2. DRAAI AAN DE REGELKNOP om de temperatuur in te stellen.
3. D
RUK OP DE OK TOETS.
TIJDENS HET VOORVERWARMEN gaat de indicatiebalk omhoog totdat de
ingestelde temperatuur bereikt is.
Z
ODRA HET VOORVERWARMEN GESTART IS kan de temperatuur makkelijk
geregeld worden door aan de regelknop te draaien.
Z
ODRA DE INGESTELDE TEMPERATUUR BEREIKT IS houdt de oven de ingestelde
temperatuur 10 minuten vast voordat hij uitschakelt. Zet tijdens deze tijd het
voedsel erin en stel de functie Hete lucht of Conventioneel in om met de
bereiding te beginnen.
Snel voorverwarmen
12
GEBRUIK DEZE FUNCTIE alsof u een traditionele oven gebruikt voor het bakken van koekjes, taarten,
opgerold gebak en schuimgebak.
DE UITGESTELDE START kan bij deze functie gebruikt worden.
1. D
RAAI DE MULTIFUNCTIEKNOP op de stand Conventioneel.
2. D
RAAI AAN DE REGELKNOP om de temperatuur in te stellen.
3. DRUK OP DE OK TOETS om de keuze te bevestigen. Daarna wordt er automatisch naar de volgende
functie overgegaan.
4. DRAAI AAN DE REGELKNOP om de bereidingstijd in te stellen.
5. D
RUK OP DE OK TOETS.
OPMERKING: Als de tijd niet ingesteld wordt, schakelt deze functie na 4 uur automatisch uit. Als u deze
functie eerder wilt uitschakelen draait u de multifunctieknop op de nulstand.
A
LS U VOEDSEL OP EEN BORD BEREIDT moet u het bord op het rooster zetten.
GEBRUIK DE BAKPLAAT voor broodjes en pizza’s.
Conventioneel
13
GEBRUIK DEZE FUNCTIE om het oppervlak van het voedsel snel te laten bruinen.
DE UITGESTELDE START kan bij deze functie gebruikt worden.
1. D
RAAI DE MULTIFUNCTIEKNOP op de stand Grill.
2. D
RAAI AAN DE REGELKNOP om het niveau van de grill (1-5) in te stellen.
3. DRUK OP DE OK TOETS om de keuze te bevestigen. Daarna wordt er
automatisch naar de volgende functie overgegaan.
4. DRAAI AAN DE REGELKNOP om de bereidingstijd in te stellen.
5. D
RUK OP DE OK TOETS.
OPMERKING: Als de tijd niet ingesteld wordt, schakelt deze functie na 4 uur automatisch uit. Als u deze
functie eerder wilt uitschakelen draait u de multifunctieknop op de nulstand.
A
LS DE GRILL IN WERKING IS LAAT DE OVENDEUR dan niet lang open staan omdat de temperatuur hierdoor
daalt.
V
OOR VOEDSEL ZOALS kaas, toast, biefstuk en worstjes verwarmt u de grill 3 minuten voor. Voor de beste
resultaten zet u het voedsel op het rooster en legt u het rooster in de glazen opvangbank om kruimels en
overtollige kooksappen op te vangen.
C
ONTROLEER OF HET KOOKGEREI DAT U GEBRUIKT hitte- en ovenbestendig is voordat u ermee gaat grillen.
GEBRUIK GEEN PLASTIC KOOKGEREI tijdens het grillen omdat dit smelt. Voorwerpen van hout of papier
zijn ook niet geschikt.
Grill
14
GRILLVERMOGENSNIVEAU
NIVEAU GEADVISEERD GEBRUIK:
4-5
BAKKEN van visfilet, dunne
plakjes vlees en kip.
1-3
BRUINEN van voedsel, zoals
gegratineerde gerechten.
GRILL SHELF LEVEL
NIVEAU GEADVISEERD GEBRUIK:
3
DUNNE PLAKJES VLEES, WORSTJES
EN KAASTOASTS.
1 - 2 STUKJES KIP, GROENTEN.
GEBRUIK DEZE FUNCTIE om voedingsmiddelen zoals gestoofde groenten, stukjes kip enz. klaar te maken.
DE UITGESTELDE START kan bij deze functie gebruikt worden.
1. D
RAAI DE MULTIFUNCTIEKNOP op de stand Grill.
2. DRAAI AAN DE REGELKNOP om de stand in Turbogrill te veranderen.
3. DRUK OP DE OK TOETS om de keuze te bevestigen. Daarna wordt er
automatisch naar de volgende functie overgegaan.
4. D
RAAI AAN DE REGELKNOP om het niveau van de grill (1-5) in te stellen.
5. DRUK OP DE OK TOETS om de keuze te bevestigen. Daarna wordt er
automatisch naar de volgende functie overgegaan.
6. D
RAAI AAN DE REGELKNOP om de bereidingstijd in te stellen.
7. DRUK OP DE OK TOETS.
OPMERKING: Als de tijd niet ingesteld wordt, schakelt deze functie na 4 uur automatisch uit. Als u deze
functie eerder wilt uitschakelen draait u de multifunctieknop op de nulstand.
Turbogrill
15
TURBOGRILLVERMOGENSNIVEAU
NIVEAU GEADVISEERD GEBRUIK:
4-5
BAKKEN van visfilet, dunne
plakjes vlees en kip.
1-3
BRUINEN van voedsel, zoals
gegratineerde gerechten.
GEADVISEERD GEBRUIK:
NIVEAU GEADVISEERD GEBRUIK:
3 VISFILET, VLEES
2 STUKJES KIP
1 GEGRATINEERDE GERECHTEN
GEBRUIK DEZE FUNCTIE voor het bakken van broodjes en taarten, het koken van kip en het roosteren van
vlees of voor de bereiding op twee niveaus.
DE UITGESTELDE START kan bij deze functie gebruikt worden.
1. D
RAAI DE MULTIFUNCTIEKNOP op de stand hete lucht.
2. DRAAI AAN DE REGELKNOP om de temperatuur in te stellen.
3. DRUK OP DE OK TOETS om de keuze te bevestigen. Daarna wordt er automatisch naar de volgende
functie overgegaan.
4. D
RAAI AAN DE REGELKNOP om de bereidingstijd in te stellen.
5. DRUK OP DE OK TOETS.
LEG HET VOEDSEL op het rooster zodat de lucht goed om het voedsel kan circuleren.
GEBRUIK DE BAKPLAAT om kleine dingen te bakken zoals broodjes.
ZODRA HET HETE LUCHTPROCES GESTART IS kan de kooktijd makkelijk geregeld worden door
aan de regelknop te draaien. Gebruik de << toets om terug te gaan naar het punt waarop u
de eindtemperatuur kunt veranderen.
O
PMERKING: Als de tijd niet ingesteld wordt, schakelt deze functie na 4 uur automatisch uit. Als u deze
functie eerder wilt uitschakelen draait u de multifunctieknop op de nulstand.
Hete lucht
16
NIVEAU HETELUCHTFUNCTIE
NIVEAU GEADVISEERD GEBRUIK:
3 BEREIDING OP TWEE NIVEAUS
2 STUKJES KIP
1 BRAADSTUK
GEBRUIK DEZE FUNCTIE voor langzaam bereiden, warm houden, ontdooien en de Sabbat functie (langdurig
koken van recepten).
D
E UITGESTELDE START kan bij deze functie gebruikt worden.
1. D
RAAI DE MULTIFUNCTIEKNOP op de stand Speciaal.
2. D
RAAI AAN DE REGELKNOP om de speciale functie die u wenst te kiezen.
3. DRUK OP DE OK TOETS om de keuze te bevestigen. Daarna wordt er automatisch naar de volgende
functie overgegaan.
4. D
RAAI AAN DE REGELKNOP om de bereidingstijd in te stellen.
5DRUK OP DE OK TOETS.
Speciaal
17
SPECIAAL
FUNCTIE GEADVISEERD GEBRUIK:
Warm
houden
TE GEBRUIKEN OM EEN CONSTANTE TEMPERATUUR VAN 60°C IN DE OVEN TE HOUDEN
(SERVEERTEMPERATUUR)
Ontdooien
TE GEBRUIKEN OM OP OMGEVINGSTEMPERATUUR TE ONTDOOIEN (LAAT HET VOEDSEL IN DE
VERPAKKING
)
Vlees
langzaam
TE GEBRUIKEN OM VLEES LANGER OP GERINGE WARMTE TE LATEN KOKEN, VOOR OPTIMALE
RESULTATEN
Vis
langzaam
TE GEBRUIKEN OM VIS ZACHTJES TE KOKEN, VOOR DE BESTE RESULTATEN
Sabbat TE GEBRUIKEN VOOR LANGDURIG KOKEN VAN RECEPTEN
GEBRUIK DEZE FUNCTIE om brood en pizza te bakken.
1. D
RAAI DE MULTIFUNCTIEKNOP op de stand Brood bakken.
2. DRAAI AAN DE REGELKNOP om het soort voedsel in te stellen.
3. DRUK OP DE OK TOETS om de keuze te bevestigen.
4. NU BEGINT DE OVEN VOOR TE VERWARMEN. Na afloop van het
voorverwarmen vraagt de oven om het voedsel erin te zetten, alvorens
verder te gaan met de bereiding.
5. Z
ET HET VOEDSEL ERIN EN DRUK OP DE OK TOETS.
Brood bakken
18
SOORT VOEDSEL KOOKGEREI NIVEAU OVEN °C TIJD
GARNERING / DECORATIES
TOEVOEGEN
BROOD BAKPLAAT NIVEAU 2 170°C 35 MIN.
MOUTBROOD
BAKPLAAT NIVEAU 2 190°C 30 MIN.
PANPIZZA BAKPLAAT NIVEAU 2 175°C 15 + 20 MIN. NA 15 MIN.
DUNNE
PIZZA
BAKPLAAT NIVEAU 2 230°C * 10 - 15 MIN.
FOCACCIA BAKPLAAT NIVEAU 2 185°C 35 - 40 MIN.
BROODSTENGELS
BAKPLAAT NIVEAU 2 160°C 20 - 30 MIN.
*) 210°C tijdens het voorverwarmen
GEBRUIK DEZE FUNCTIE om gebak of banket te bakken.
1. D
RAAI DE MULTIFUNCTIEKNOP op de stand Gebak/banket.
2. DRAAI AAN DE REGELKNOP om het soort voedsel in te stellen.
3. DRUK OP DE OK TOETS om de keuze te bevestigen.
4. NU BEGINT DE OVEN MET VOORVERWARMEN. Na afloop van het
voorverwarmen vraagt de oven om het voedsel erin te zetten, alvorens
verder te gaan met de bereiding.
5. Z
ET HET VOEDSEL ERIN EN DRUK OP DE OK TOETS.
Gebak/banket
19
SOORT VOEDSEL KOOKGEREI NIVEAU OVEN °C TIJD
SOESJES BAKPLAAT NIVEAU 2 160°C 30 - 40 MIN.
CROISSANTS BAKPLAAT NIVEAU 2 140°C 20 - 30 MIN.
CAKETAART BAKVORM + ROOSTER NIVEAU 1 150°C 30 - 40 MIN.
ROZIJNENCAKE BAKBLIK + ROOSTER NIVEAU 1 150°C 75 - 85 MIN.
GEBAK BAKBLIK + ROOSTER NIVEAU 1 160°C 25 - 35 MIN.
GEBRUIK DEZE FUNCTIE om vlees te roosteren.
DEZE FUNCTIE IS VOORNAMELIJK ONTWORPEN voor gebruik in combinatie met de temperatuurmeter maar
het is ook mogelijk om de oven als traditionele oven zonder temperatuurmeter te gebruiken.
1. D
RAAI DE MULTIFUNCTIEKNOP op de stand Roosteren.
2. DRAAI AAN DE REGELKNOP om het soort voedsel in te stellen.
3. DRUK OP DE OK TOETS om de keuze te bevestigen.
4. NU BEGINT DE OVEN VOOR TE VERWARMEN. Na afloop van het
voorverwarmen vraagt de oven om het voedsel erin te zetten, alvorens
verder te gaan met de bereiding.
A
LS DE TEMPERATUURMETER GEBRUIKT WORDT:
5. DOE DE DEUR OPEN. Doe het voedsel erin (controleer of de temperatuurmeter op de juiste manier
aangebracht is) en sluit de temperatuurmeter aan de rechterkant van de oven aan.
6. D
RUK OP DE OK TOETS dan start de oven automatisch met bruinen.
ALS DE TEMPERATUURMETER NIET GEBRUIKT WORDT:
5. D
OE DE DEUR OPEN en zet het voedsel erin.
6. DRUK OP DE OK TOETS dan start de oven automatisch met bruinen.
B
IJ DEZE FUNCTIE moet er tijdens er tijdens de bereiding water aan toegevoegd worden. 12 of 20 minuten
na het starten geeft de oven een pieptoon om te waarschuwen dat er water aan toegevoegd moet
worden. Na de pieptoon geeft het display ROOSTEREN weer en gaat de oven door met de bereiding. Het
water kan ook later toegevoegd worden maar als er geen water aan toegevoegd wordt is het resultaat niet
optimaal.
N
A AFLOOP VAN DE BEREIDING kunt u de bereiding (indien nodig) voortzetten door aan de regelknop te
draaien en extra bereidingstijd in te stellen.
Roosteren
20
21
Roosteren
SOORT VOEDSEL KOOKGEREI
NIVEAU
OVEN
°C
TEMPERATUU
RMETER
°C
TIJD
WATER
TOEVOEGEN
VARKENS-
/KALFSGEBRAAD
BRAADSCHAAL OP
ROOSTER
NIVEAU 1
190°C
68°C
50-80
MIN.
NA 20
MIN.
RUNDSGEBRAAD
(niet goed
doorgebakken)
ROOSTER OP
GLAZEN
OPVANGBAK
NIVEAU 1
200°C
48°C
35 MIN.
NA 12
MIN.
RUNDSGEBRAAD
(gemiddeld
doorgebakken)
ROOSTER OP
GLAZEN
OPVANGBAK
NIVEAU 1
200°C
54°C
55 MIN.
NA 12
MIN.
GEBRADEN KIP
BRAADSCHAAL OP
ROOSTER
NIVEAU 1
200°C
85°C
60-80
MIN.
NA 20
MIN.
LAMSBOUT
(gemiddeld
doorgebakken)
BRAADSCHAAL OP
ROOSTER
NIVEAU 1
190°C
70°C
70 MIN.
NA 20
MIN.
LAMSBOUT (goed
doorgebakken)
BRAADSCHAAL OP
ROOSTER
NIVEAU 1
190°C
75°C
90 MIN.
NA 20
MIN.
HANDFUNCTIE OVENBESTENDIG
NIVEAU 1
OF 2
50-
250°C
45-90°C
0-4 UUR
KIP
ALS DE TEMPERATUURMETER gebruikt wordt om
kip te roosteren moet u de punt van de
temperatuurmeter in het vlezigste gedeelte van de
kip steken. Wij adviseren om de temperatuurmeter
aan de binnenkant van de poot te steken, in de
buurt van het karkas. De temperatuurmeter mag
niet tegen een bot aankomen anders is de
afgelezen waarde niet nauwkeurig.
L
AMSVLEES
ALS U EEN LAMSBRAADSTUK OF LAMSBOUT BRAADT
steekt u de punt van de temperatuurmeter in het
dikste gedeelte zodat het niet tegen het bot
aankomt.
V
ARKENSVLEES
ALS U VARKENSVLEES BRAADT (bijv. schouderstuk,
achterham, varkenshaas enz.), steekt u de
temperatuurmeter in het einde van het gewricht in
plaats van door de vetlaag aan het oppervlak. Steek
de punt van de temperatuurmeter niet in de vetste
gedeelten van het varkensvlees.
V
IS
DE TEMPERATUURMETER KAN OOK GEBRUIKT
WORDEN ALS U EEN HELE VIS KLAARMAAKT,
vooral
vis van groot formaat zoals bijv. snoek of zalm.
Steek de punt van de temperatuurmeter in het
dikste gedeelte niet te dicht bij de ruggengraat.
Plaatsen van de temperatuurmeter
REINIGING IS HET ENIGE ONDERHOUD dat normaal
vereist is. Laat de oven vóór de reiniging in ieder
geval altijd afkoelen tot kamertemperatuur.
A
LS DE OVEN NIET IN EEN SCHONE EN DROGE
TOESTAND GEHOUDEN WORDT
dan kan het
oppervlak aangetast worden waardoor de
levensduur van het apparaat negatief beïnvloed kan
worden en waardoor gevaarlijke situaties kunnen
ontstaan.
G
EBRUIK GEEN METALEN SCHUURSPONSJES,
schurende doeken enz. waardoor het
bedieningspaneel, de binnen- en de buitenkant van
de oven beschadigd kunnen worden. Gebruik een
spons met een mild reinigingsmiddel of een
papieren doek met een glasreinigingsspray. Breng
de glasreinigingsspray op een papieren doek aan.
S
PUIT NIET rechtstreeks op de oven.
WRIJF met name als er iets overgekookt is de
bodem van de oven regelmatig schoon.
N
A LANGDURIG KOKEN of bereiding op meerdere
niveaus – met name bij voedsel met een hoog
watergehalte, zoals pizza, gestoofde groenten enz.
– kan er zich condens aan de binnenkant van de
deur vormen. Neem de ovendeur nadat de oven
afgekoeld is tot kamertemperatuur altijd af.
G
EBRUIK EEN MILD REINIGINGSMIDDEL, water en
een zachte doek om de oppervlakken aan de
binnen- en buitenkant en de verbindingspunten van
de deur schoon te maken.
•V
OORKOM DAT ER ZICH VET of voedseldeeltjes
rond de deur ophopen.
•G
EBRUIK GEEN HOGEDRUK- OF STOOMREINIGERS
om het apparaat schoon te maken.
V
RUCHTENSAP dat van een rooster afdruppelt kan
onuitwisbare vlekken achterlaten. Voordat de oven
weer gebruikt wordt moet de oven goed
schoongemaakt worden.
G
IET NOOIT WATER rechtstreeks in de hete oven.
Hierdoor kan het oppervlak beschadigd worden.
C
ONDENSRESTANTEN na gebruik achterlaten kan
na verloop van tijd de oven en eventuele apparaten
in de buurt beschadigen.
Wij adviseren u daarom:
Om de laagste temperatuur in te stellen
Het voedsel af te dekken
Het voedsel uit de oven te halen
De beslagen gedeelten van de koude oven af te
drogen.
H
ET GRILLELEMENT hoeft niet gereinigd te worden
aangezien de intense hitte eventuele spetters eraf
brandt, maar het plafond erboven zal wel
regelmatig gereinigd moeten worden. Dit moet
met warm water, een reinigingsmiddel en een
spons gedaan worden.
Draai en verwijder de keramische haak.
Buig het voorste uiteinde van het grillelement
naar beneden om bij het plafond te komen om
dit te reinigen.
VAATWASMACHINEBESTENDIG:
R
OOSTER
BAKPLAAT
GLAZEN OPVANGBAK
VOORZICHTIG REINIGEN:
DE TEMPERATUURMETER
moet met een zacht
reinigingsmiddel en water
gereinigd worden.
•D
OMPEL de temperatuurmeter tijdens het
reinigen NOOIT onder in water. Veeg hem na
gebruik eenvoudig met een schone, vochtige
doek of keukenpapier af.
•GEBRUIK GEEN STAALWOLSPONSJES. Hierdoor
komen er krassen op het oppervlak.
Onderhoud en reiniging
22
ALS DE OVEN NIET FUNCTIONEERT, voert u voordat
u de Klantenservice belt de volgende controles uit:
Controleer of de stekker goed in het
stopcontact zit.
Controleer de zekeringen en ga na of de
stroom niet uitgevallen is.
Controleer of de oven goed geventileerd is.
Wacht 10 minuten en probeer de oven daarna
opnieuw in werking te stellen.
DIT IS OM DE KLANTENSERVICE NIET ONNODIG TE
BELLEN
Als u de Klantenservice belt, geef dan altijd het
serienummer en het model van de oven door (zie
het Serviceplaatje). Voor meer gegevens zie het
garantieboekje.
H
ET NETSNOER MAG UITSLUITEND DOOR
EEN ORIGINEEL SNOER VERVANGEN WORDEN,
dat verkrijgbaar is via onze
serviceorganisatie.
Het netsnoer mag uitsluitend door een
vakman vervangen worden.
SERVICE MAG ALLEEN VERLEEND WORDEN
DOOR VAKMENSEN.
Het is gevaarlijk om
anderen die geen vakmensen zijn service of
reparatiewerkzaamheden te laten uitvoeren
waarvoor afdekplaten verwijderd moeten
worden.
V
ERWIJDER GEEN AFDEKPLATEN.
Opsporen van storingen
23
Weggooien van de verpakking
Het verpakkingsmateriaal kan volledig gerecycled worden, hetgeen aangegeven wordt door het
recyclingssymbool .
Het verpakkingsmateriaal mag dus niet in het milieu achtergelaten worden, maar moet volgens de
voorschriften van de plaatselijke autoriteiten als afval verwerkt worden.
Weggooien van de oude apparatuur
De apparatuur is vervaardigd van materiaal dat gerecycled of hergebruikt kan worden. Volg de
plaatselijke voorschriften voor afvalverwerking op wanneer u de apparatuur afdankt. Maak de
apparatuur onbruikbaar door het elektrische snoer af te knippen.
Product
Dit apparaat is voorzien van het merkteken volgens de Europese Richtlijn 2002/96/EG betreffende
afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA).
Door ervoor te zorgen dat dit product op de juiste manier weggegooid wordt, helpt u mogelijke
negatieve consequenties voor het milieu en de menselijke gezondheid te voorkomen.
Het symbool op het product of op de bijbehorende documentatie geeft aan dat dit product niet
als huishoudelijk afval mag worden behandeld. In plaats daarvan moet het afgegeven worden bij een
verzamelpunt voor recycling van elektrische en elektronische apparaten.
Afdanking moet uitgevoerd worden in overeenstemming met de plaatselijke milieuvoorschriften voor
afvalverwerking. Voor nadere informatie over de behandeling, terugwinning en recycling van dit product
wordt u verzocht contact op te nemen met het stadskantoor in uw woonplaats, uw afvalophaaldienst of de
winkel waar u het product aangeschaft heeft.
Milieutips
Voordat u de Klantenservice inschakelt:
1. Probeer het probleem eerst zelf op te lossen op basis van de in “Het opsporen van storingen
beschreven punten.
2. Schakel het apparaat uit en vervolgens weer in om te kijken of de storing nog steeds optreedt.
Als dit niet helpt, kunt u contact opnemen met de KitchenAid klantenservice.
Houd de volgende informatie bij de hand:
een korte beschrijving van de storing;
het type en het model van de oven;
het servicenummer (nummer achter het woord Service op het typeplaatje) bevindt zich aan de
binnenste rand aan de rechterkant van de ovenruimte (te zien als de deur open staat). Het
servicenummer staat ook vermeld in het garantieboekje;
uw volledige adres;
uw telefoonnummer.
Als er een reparatie nodig is moet u zich tot de erkende Klantenservice wenden (waar u de garantie
heeft dat er originele reserveonderdelen gebruikt worden en dat de reparatie op de juiste manier
uitgevoerd wordt).
Als deze aanwijzingen niet in acht genomen worden dan kan de veiligheid en de kwaliteit van
het product hierdoor in gevaar gebracht worden.
V
ERKLARING VAN OVEREENSTEMMING
Deze oven is ontwikkeld om in contact te komen met voedsel en voldoet aan de EEG (EG) Richtlijn n.
1935/2004.
Deze apparatuur is alleen bedoeld voor het bereiden van voedsel. Elk ander gebruik van de apparatuur
(bijv. verwarmen van een ruimte) wordt beschouwd als oneigenlijk gebruik en kan dus gevaarlijk zijn.
De apparatuur is ontworpen, gebouwd en in de handel gebracht in overeenstemming met:
veiligheidsdoelstellingen van de Laagspanningsrichtlijn 2006/95/EEG (die in de plaats komt van
73/23/EEG en latere wijzigingen daarop)
de beschermingsvereisten van de EMC-richtlijn 89/336/EEG “Elektromagnetische compatibiliteit”
de vereisten van de Richtlijn 93/68/EEG.
Klantenservice
24
5019 721 02025
Printed in Italy
n
10/08
NL
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28

KitchenAid KOMS 3610 IX de handleiding

Type
de handleiding