ALGEMENE BESCHRIJVING
De hetelucht bereidingsfunctie van uw oven biedt u de mogelijkheid om uw voedsel voor te bereiden door
middel van het koken met stoom. In tegenstelling tot de traditionele hete luchtstroom, verspreidt de
stoom zich gelijkmatiger over uw voedsel, waardoor de bereidingstijd wordt verminderd en de natuurlijke
waarde van uw voedsel behouden blijft. De beste en meest uitnodigende resultaten voor uw recepten zijn
op deze manier gewaarborgd.
HETELUCHT BEREIDINGSFUNCTIE
Plaats de “functie selectie”knop op de “STOOM” functie om tot de hetelucht bereidingsfunctie toegang te
hebben. Druk, na de functie te hebben geselecteerd, op de “OK”-toets om met het koken te kunnen
beginnen.
Gecombineerde functies:
- vlees
- gevogelte
- vis
- gevulde groente
Door de toevoeging van stoom aan de traditionele bereidingsmethode bieden de gecombineerde functies
de mogelijkheid om professionele resultaten te behalen. De hoeveelheid stoom, de duur hiervan en de
temperatuur binnenin de oven zijn allemaal voor elk soort voedsel ingesteld en geoptimaliseerd. Door de
specifieke functie voor uw voedsel te selecteren en de hiertoe dienende tabel te consulteren zult u in staat
zijn om suggesties voor de optimale bereidingstijd te vinden.
• warmhouden
Deze functie biedt u de mogelijkheid om voor een maximum van 4 uur het bereide voedsel warm te
houden. De smaak en de consistentie van het voedsel worden behouden.
Een kleine injectie stoom voorkomt het uitdrogen van voedsel waardoor de juiste vochtigheid en
temperatuur van het voedsel worden behouden.
• handmatig
De handmatige functie biedt u de mogelijkheid om de bereidingstijd en de temperatuur in te stellen door
een van de 3 handmatige functies te selecteren (hoog, middel, laag). Door deze combinatie van
stoom/traditionele bereidingswijze kan voedsel worden gekookt door de meest geschikte temperatuur te
selecteren (van 130°C tot 250°C) en het beste stoomniveau, van zacht (laag) tot hard (hoog). Door de
specifieke functie voor uw speciale gerecht te selecteren en de hiertoe dienende tabel te consulteren zult
u in staat zijn om suggesties voor de optimale bereidingstijd te vinden.
Een aantal voorbeelden zijn in het kookboek opgenomen.
Alleen stoomfunctie:
• Stoom
Door van de bijgeleverde stoompan (zie deel hiervoor) gebruik te maken is het mogelijk om elk gerecht
met pure stoom te koken, zoals elke soort vis, fruit, groente als ook rijst, crèmes en puddings. Deze
manier van koken geeft u de kans om van de volle smaak, consistentie en kleur van uw voedsel te genieten
en dat terwijl u er zeker van kunt zijn dat alle voedingswaarden van het originele product bewaard zijn
gebleven. Door de specifieke functie voor uw voedsel te selecteren en de hiertoe dienende tabel te
consulteren zult u in staat zijn om suggesties voor de optimale bereidingstijd te vinden. Een aantal
voorbeelden zijn in het kookboek opgenomen.
Als men de stoomfunctie gebruikt is een voorverwarming van de oven niet nodig. Men raadt
aan om het voedsel in een koude oven te plaatsen. De temperatuurmeter (zie deel hiervoor)
kan voor vlees, gevogelte en handmatige functies worden gebruikt.
WAARSCHUWING: Tijdens het koken wordt de oven erg warm. Maak, om brandwonden te
voorkomen, tijdens de hetelucht bereidingen nooit de ovendeur open. Let goed op wanneer u
de deur na het koken opent: achtergebleven stoomresten kunnen brandwonden veroorzaken.
Het verschijnen van condens op de deur tijdens de kookcycli maakt deel uit van de normale
functionering van de oven.
Hetelucht bereidingsfunctie
18