KitchenAid KOSP 6625/IX Program Chart

Type
Program Chart

Deze handleiding is ook geschikt voor

Productinformatieblad
Productbeschrijving 4
Accessoires 5
Bedieningspaneel 5
Beschrijving van het bedieningspaneel 6
Voor de eerste keer gebruiken 6
Instellingen 6
Opnieuw de taal instellen 7
Showroom functie 7
Veiligheidskenmerken 8
Timer 9
Speciale functies 10
Professionele functies 11
Tabel met ovenfuncties 12
Tabel voor de Grill-Turbogrill bereidingen 13
Tabel voor Conventionele en Geventileerde bereidingen 14
Professionele en speciale bereidingstabel 16
Reiniging 17
Hetelucht bereidingsfunctie 18
Hetelucht bereidingstabel 19
De temperatuurmeter gebruiken 20
Water vullen/legen 21
Stoom 22
4
!
&
/
W
§
"
%
(
$
T
)
Q
=
E
R
Z
1. Controlepaneel
2. Lade voor het aanvullen van water
3. Koelventilator 1) (niet zichtbaar)
De ventilator kan ook nadat u het apparaat heeft uitgeschakeld
blijven werken. Dit om de oven af te laten koelen.
4. Pijp voor waterafvoer
5. Grillbescherming 2)
6. Deurvergrendeling 3)
7. Katalysator
8. Grillbescherming
9. Grillelement
10. Injectiebuis stoom
11. Inlaat temperatuurmeter
12. Licht achterin 4)
13. Circulair element (niet zichtbaar)
14. Oven ventilator
15. Bodemelement (niet zichtbaar)
16. Koude ovendeur
1)
De activering van de ventilator is gebonden aan de temperatuur
die de oven bereikt. De ventilator kan na uitschakeling van de
oven gedurende een paar minuten blijven draaien. Gedurende de
Pyrolyse neemt de snelheid van de ventilator toe en zal hoger zijn
dan de snelheid tijdens het koken.
2)
Blokkeert direct contact met de oven. We raden u daarom aan
om de bescherming niet aan te raken terwijl de oven aanstaat.
3)
Gedurende de Pyrolyse wordt een automatische
deurvergrendeling geactiveerd en op de display licht het
symbool op. Tijdens het koken neemt de temperatuur van de
deur toe. De temperatuur blijft rond de 40°C. Houdt uw
kinderen dus uit de buurt van de oven.
4)
Als de oven uitstaat gaat zodra de ovendeur geopend wordt
automatisch het lampje aan.
Productbeschrijving
Laatste plateau
Tweede plateau
Eerste plateau
5
Accessoires
Opvangplaat
Bakplaat Rooster
Temperatuurmeter
Stoompan
Dehydratatie rooster
1. On/Off –Functie selectie Controleknop
2. Verwijder keuze of keer naar de vorige keuzetoets terug
3. Bevestigingstoets
4. Controleknop voor annuleren van de van te voren ingestelde niveaus (temperatuur/tijd/niveaus) en het
verwisselen van de ene naar de andere functie.
5. Lade voor het aanvullen van water
Draai de controleknop op 0 als u met koken klaar bent.
Bedieningspaneel
5
6
Men gebruikt de functie selectie controleknop om de verschillende ovenfuncties te selecteren.
Elke draai van de controleknop komt met een functie overeen:
Draai de controleknop F vier tikken tegen de klok in. Het woord INSTELLINGEN verschijnt nu.
Door op de annuleringsknop “<<”, te drukken kunt u de instellingsoperatie annuleren en naar de vorige
display terugkeren.
Als eenmaal de vereiste instelling op de display verschijnt, kunt u deze door op de OK-toets te drukken
bevestigen en naar de volgende programmeringsfase voortgaan.
De navigatie controleknop “-/+” heeft verschillende gebruiksvormen naar aanleiding van de geselecteerde
functie:
Zich te verplaatsen tussen de menu’s en ondermenu’s.
De aangegeven niveaus te verhogen/verlagen.
Zich te verplaatsen tussen de bereidingsfuncties.
De bereidingstijd en temperatuur verhogen/verlagen.
Beschrijving van het bedieningspaneel
De eerste keer dat de oven wordt aangezet, wordt aan de gebruiker gevraagd de volgende instellingen in
te voeren:
Taal
Helderheid
•Contrast
•Klok
Voer de gewenste waarden in met behulp van de “-/+” controleknop en bevestig door op de OK-toets te
drukken.
Voor de eerste keer gebruiken
Draai de functieknop vijf tikken linksom.
Het volgende bericht verschijnt:
INSTELLINGEN
-/+ WIJZIGEN
Het is vervolgens mogelijk om het volgende in te stellen:
TAAL (Beschikbare talen: ENGELS (fabrieksinstelling), DUITS, FRANS, ITALIAANS, SPAANS,
PORTUGEES, NEDERLANDS, ZWEEDS, NOORS, DEENS, FINS).
•KLOK
ZOEMER
•CONTRAST
HELDERHEID
Reset de instellingen voor helderheid en contrast.
Om de helderheid en de contrast op de fabrieksinstellingen terug te brengen:
Draai de controleknop F op “0”.
Draai de controleknop F op instellingen. Houdt de OK-toets gedurende 5 seconden ingedrukt.
Hierdoor zal het apparaat op de fabrieksinstellingen terugkeren.
Instellingen
7
Ga als volgt te werk als u een verkeerd ingestelde taal wilt veranderen:
1. Plaats de Functie controleknop op de “INSTELLINGEN” stand, draai naar “Taal” en bevestig door op
de “OK”-toets te drukken.
2. Selecteer de gewenste taal door van de “-/+” controleknop gebruik te maken en bevestig de keuze
door op de “OK”-toets te drukken.
Opnieuw de taal instellen
Als het woord “KitchenAid” op de display verschijnt dan bevindt de oven zich in de Showroom of
demonstratie functie waardoor de ovenelementen niet op zullen warmen.
Ga als volgt te werk om de demonstratie functie uit te schakelen en naar de normale operationele functie
van de oven terug te keren:
1. Haal de stekker uit het stopcontact en verbindt binnen 60 seconden opnieuw de oven met de
netstroom:
2. Draai de On/Off – Functie selectie controleknop op de “Snel voorverwarmen stand.
3. Druk op de “<<” knop.
4. Draai de On/Off – Functie selectie controleknop op de “0” stand.
5. Druk op de “OK”-toets.
Ga op dezelfde wijze te werk om de Showroom functie binnen te komen.
Showroom functie
8
Kinderslot controlepaneel.
Voor het in- of uitschakelen van het “Kinderslot”:
Druk minstens 5 seconden tegelijkertijd op de “<<” en “OK” knoppen.
Als de beveiliging is ingeschakeld zijn de functie controleknop en de druktoetsen geblokkeerd en verschijnt
op de display het icoon.
Opmerking: Het is mogelijk om deze functie ook tijdens het koken te activeren.
Automatische uitschakeling
Om veiligheidsredenen schakelt de oven zich automatisch na een continue functionering van 4h 30 min uit
(uitgezonderd bij de Speciale Functies).
Deurvergrendeling tijdens de Pyrolyse
Om veiligheidsredenen wordt tijdens de Pyrolyse-cyclus de deur automatisch door een mechanisch
systeem vergrendeld zolang er op de display “Deur vergrendeld” staat aangegeven. In het geval van de
activering bij een hete oven wordt de deur automatisch na een paar minuten vergrendeld. Gedurende
deze tijd dient men de ovendeur niet te openen. Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om de
Pyrolyse-cyclus te activeren als de deurvergrendeling niet functioneert. Het symbool verschijnt op
de display. Indien dit het geval is, neem dan contact op met de Klantenservice alvorens u de Pyrolyse-
cyclus opnieuw opstart. De oven kan echter op normale wijze worden gebruikt.
Aanvraag voor bevestiging als de instellingen worden gewijzigd
Breng de controleknop terug naar de originele stand. Op de display zullen nogmaals de algemene
bereidingsinstellingen verschijnen. In ieder geval blijft de oven net zolang koken totdat de gebruiker de
wens voor het veranderen van de instellingen bevestigt. Als tijdens het koken aan de Functie controleknop
wordt gedraaid vraagt de oven om een bevestiging van de de keuze om ongewenste veranderingen van de
bereidingsinstellingen te voorkomen.
Stand-by
Om energie te besparen kunt u de display uitschakelen (display OFF metode) door op de “<<” knop te
drukken terwijl de Functie controleknop op de “0” stand staat. Druk nogmaals op de “<<” toets met de
Functie controleknop in de “0” stand om de display weer te activeren.
Veiligheidskenmerken
9
De timer kan alleen wannner de oven niet aan staat worden gebruikt en kan voor een maximum tijd van 3
uur en 59 minuten worden ingesteld.
De timer instellen:
1. Houdt de Functie controleknop in de “0” stand.
2. Door aan de “+/-” controleknop te draaien komt het knipperende woord “TIMER” te voorschijn.
3. Draai aan de “+/-” controleknop om de gewenste tijd in te stellen.
4. Druk op de “OK”-toets om de instelling te bevestigen en de timer te activeren.
De timer begint nu af te tellen. Als de ingestelde tijd voorbij is gaat een geluidssignaal af en verschijnt het
woord “EINDE” op de display. Door op de
OK”-toets voor bevestiging te drukken wordt de timer-functie uitgeschakeld en verschijnt de reëele tijd
op de display. De timer kan echter op elk gewenst moment worden uitgeschakeld door twee keer op de
“<<” toets te drukken.
Selecteer de bereidingstijd/vertraagde opstart (met uitzondering van de professionele functies
en de hetelucht bereidingsfuncties met de temperatuurmeter):
De kooktijd biedt de mogelijkheid om de oven gedurende een ingestelde periode te laten functioneren.
De maximum in te stellen bereidingstijd is 3 uur en 59 minuten.
Als eenmaal met het koken begonnen is, kunt u de bereidingstijd activeren door op de “OK”-toets te
drukken.
Het knipperende symbool verschijnt op de display.
1. Draai aan de “+/-” controleknop tot de gewenste bereidingstijd verschijnt. Bevestig door op de “OK”-
toets te drukken.
2. Op dit moment kunt u de bereidingstijd op dergelijke manier instellen dat het gerecht op de gewenste
tijd klaar is.
3. Door op de “OK” controleknop te drukken verschijnt het knipperende symbool op de display.
4. Draai aan de “+/-” controleknop tot het gewenste einde van de bereidingstijd verschijnt.
Timer
10
WARMHOUDEN
Houdt voorbereid eten warm. De oven behoudt een constante temperatuur van 60°C. In dit geval is
het het beste om het eerste niveau te gebruiken. Zowel het einde en de duur van de functie kunnen
worden ingesteld.
ONTDOOIEN
Voor het ontdooien van voedsel op kamertemperatuur. Laat het voedsel in de verpakking om
uitdrogen te voorkomen.
DEEG RIJZEN
Aangeraden voor het laten rijzen van pasta-, brood- en pizzadeeg.
GEDROOGD FRUIT
Voor het uitdrogen van alle soorten fruit. Maak gebruik van het dehydratatie rooster, indien bij de
accessoires inbegrepen, of van een stalen korf met kleine gaatjes die op het rooster kan worden
geplaatst. Hierdoor kan de lucht zich verplaatsen en kunnen de kleine stukjes voedsel niet vallen. Het
voedsel neemt in omvang af naar mate het uitdroogt.
GEDROOGDE GROENTE
Voor het uitdrogen van alle soorten groente bijvoorbeeld voor de preparatie van conserven. Maak
gebruik van het dehydratatie rooster, indien bij de accessoires inbegrepen, of van een stalen korf met
kleine gaatjes die op het rooster kan worden geplaatst. Hierdoor kan de lucht zich verplaatsen en
kunnen de kleine stukjes voedsel niet vallen. Het voedsel neemt in omvang af naar mate het uitdroogt.
GEDROOGDE PADDESTOELEN
Voor het uitdrogen van paddestoelen om ze voor lange tijd te kunnen bewaren. Maak gebruik van het
dehydratatie rooster, indien bij de accessoires inbegrepen, of van een stalen korf met kleine gaatjes die
op het rooster kan worden geplaatst. Hierdoor kan de lucht zich verplaatsen en kunnen de kleine
stukjes voedsel niet vallen. Het voedsel neemt in omvang af naar mate het uitdroogt.
•YOGHURT
Voor het bereiden van zelfgemaakte yoghurt (zie Recepten). Het is het beste om een keramieke schaal
met een keramieke of geharde glazen deksel te gebruiken. Gebruik nooit een plastic schaal.
VLEES LANGZAAM
Voor het zeer langzaam bereiden van vlees om het beste resultaat te kunnen behalen.
LANGZAAM KOKENDE VIS
Voor het zeer langzaam bereiden van vis om het beste resultaat te kunnen behalen.
N.B. Het is het beste om te voorkomen dat voorbereidingen, waarvoor het voedsel in een
koude oven of in een oven op zeer lage temperatuur dienen te worden gestopt, onderbroken
worden aangezien in dit geval de oven zal proberen om van het begin af aan de bereiding op te
starten en zal wachten tot de temperatuur in oven weer op de kamertemperatuur gekomen is.
Indien de bereiding onderbroken moet worden en u niet kunt wachten tot de oven afgekoeld is,
raden we u aan om het kookproces weer op te starten door van de CONVENTIONELE functie
gebruik te maken en de oven op een geschikte temperatuur in te stellen (zie
Bereidingstabellen).
Speciale functies
11
Door de “Functie Selectie” controleknop op een van de professionele functies “PRO” te zetten kunt u van
de professionele bereidingsfuncties gebruik maken.
U kunt een keuze maken uit de 11 van te voren geprogrammeerde recepten door middel van de “+/-”
controleknop.
Druk op de “OK”-toets om de functie te kiezen en met het koken aan te vangen.
Consulteer de Recepten voor informatie over het gebruik van deze functies.
De beschikbare functies zijn hieronder aangegeven.
De bereidingstijd en de temperatuur voor elke functie zijn in de hierop volgende tabellen aangegeven.
Functies voor het maken van professioneel brood
Traditioneel brood
Moutbrood
Dikke pizza
Dunne pizza
Focaccia
Broodstengels
Functies voor het professioneel bakken van gebak
Soesjesdeeg
Croissant
Caketaart
Rozijnencake
Boterdeeg
Professionele functies
Tabel met ovenfuncties
Functie Van te voren
ingestelde
temperatuur
Regelbare
temperatuur
Beschrijving van de functie
Snel verwarmen
200°C 50°C - 250°C
Voor het snel voorverwarmen van de oven.
Als de ingestelde temperatuur bereikt is schakelt de
functie zich automatisch uit en wordt een signaal
afgegeven om aan te geven dat de oven automatisch op
de CONVENTIONELE functie wordt overgeschakeld.
Aangeraden voor het bereiden van vlees, vis en
gevogelte.
Conventioneel
200°C 50°C - 250°C
Geschikt voor elk soort voedsel.
Verwarm de oven op de gewenste temperatuur voor
en voer het voedsel in als een signaal afgaat om aan te
geven dat de oven de vereiste temperatuur bereikt
heeft.
Grill/Turbogrill
3
1-5
Voor het grillen van karbonades, kebab,
saucijzen, het au gratin koken van groente en voor het
bruinen van brood. De GRILL functie kan op de
niveaus van 1 tot 5 voor verschillende sterkte worden
ingesteld. Verwarm de oven gedurende 3-5 min. voor.
De ovendeur moet tijdens het koken gesloten blijven.
Plaats wat water op de opvangplaat, op het eerste
plateau geplaatst, om tijdens het koken van vlees rook
en vetspetters te verminderen. Draai het voedsel
tijdens het koken om.
Voor het grillen van grote stukken vlees
(geroosterd rundvlees, gebraad). De TURBOGRILL
functie kan op niveaus van 1 to 5 voor verschillende
warmte worden ingesteld. Verwarm de oven
gedurende 3-5 min. voor. De ovendeur moet tijdens
het koken gesloten blijven. Plaats wat water op de
opvangplaat, op het eerste plateau geplaatst, om
tijdens het koken van vlees rook en vetspetters te
verminderen. Draai het vlees tijdens het koken om.
Hete lucht
160°C 50°C - 250°C
Voor het koken van voedsel dat een constante
temperatuur vereist, zonder voorverwarming, op een
of meerdere plateaus (bijv.: vis, groente, gebak).
Speciale functies
Zie het programmablad (hieronder).
Instellingen
Zie het programmablad (hieronder).
Reiniging
Zie het programmablad (hieronder).
Functie voor het professioneel bakken
Zie het programmablad (hieronder).
Functie voor het professioneel bakken van gebak
Zie het programmablad (hieronder).
Heteluchtfunctie
Zie het programmablad (hieronder).
12
VOEDSEL Functie Voorverwarmen Plateaustand Warmteniveau Bereidingstijd
(5 minuten) (vanaf de bodem (Max) (minuten)
gezien)
Biefstukken X 3 - 4 5 30 - 40
Koteletten X 3 - 4 5 30 - 40
Saucijzen X 3 - 4 5 30 - 40
Karbonades X 3 - 4 5 35 - 45
Vis (plakken) X 3 - 4 5 30 - 40
Kippenpoten X 3 - 4 5 40 - 50
Kebab X 3 - 4 5 35 - 45
Kleine ribkarbonades X 3 - 4 5 35 - 45
1/2 kip X 3 5 45 - 55
VOEDSEL Functie Voorverwarmen Plateaustand Warmteniveau Bereidingstijd
(5 minuten) (vanaf de bodem (Max) (minuten)
gezien)
1/2 kip X 3 - 4 5 45 - 55
Hele kip X 3 - 4 5 60 - 70
Braadstuk Rund-of
Varkensvlees X 3 - 4 5 60 - 70
Eend X 3 - 4 5 70 - 80
Lamsbout X 3 - 4 5 70 - 80
Geroosterd rundvlees X 3 - 4 5 50 - 60
Gebakken aardappels X 3 - 4 5 50 - 60
Hele vis
Goudbrasem-forel X 3 - 4 5 50 - 60
Tabel voor de Grill-Turbogrill bereidingen
13
VOEDSEL Functie Voorverwarmen
Plateaustand
Niveau voor Temperatuur Bereidingstijd
(5 minuten) (vanaf de bodem extra (°C) (minuten)
gezien) bruinen
X 2 2 200 95 - 110
- 2 2 200 100 - 110
X 2 2 200 95 - 110
- 2 3 200 100 - 110
X 2 3 200 80 - 90
- 2 3 200 80 - 90
X 1 3 200 160 - 180
- 1 3 200 160 - 180
X 2 3 210 100 - 130
- 2 3 200 100 - 130
X 2 1 200 45 - 55
- 2 1 200 45 - 55
X 2 2 190 40 - 50
- 2 2 190 40 - 50
X 2 - 220 50 - 60
- 2 - 200 50 - 60
X 2 3 220 50 - 60
- 2 3 200 50 - 60
X 2 - 180 40 - 50
X 2 - 170 40 - 50
Tabel voor Conventionele en Geventileerde bereidingen
14
Lam-, geit- of
schapenvlees
Gebraad (kalfs-,
varkens-, of
rundvlees) (1 kg)
Kip, konijn, eend
Kalkoen (4-6 kg)
+bruiningsstand 3
Gans (2 kg)
VIS (HEEL)
(1-2kg) Goudbrasem,
zeebaars, tonijn,
zalm, kabeljauw
VIS (IN PLAKKEN)
(1kg.) Zwaardvis,
tonijn
GROENTE
Gevulde paprika’s
en tomaten
Gebakken
aardappels
DESSERTS,
TAARTEN, ENZ.
Rijzende taarten
15
VOEDSEL Functie Voorverwarmen
Plateaustand
Niveau voor Temperatuur Bereidingstijd
(5 minuten) (vanaf de bodem extra (°C) (minuten)
gezien) bruinen
X 2 - 180 80 - 90
- 2 - 170 70 - 80
X 2 - 190 40 - 50
- 2 - 180 40 - 50
X 2 - 200 50 - 55
- 1 - 3 - 200 50 - 55
X 2 - 180 20 - 30
- 1 - 3 - 170 20 - 30
X 2 - 180 35 - 45
- 1 - 3 - 180 35 - 45
X 2 - 200 40 - 50
- 2 - 190 40 - 50
X 2 1 200 45 - 60
- 2 1 200 45 - 60
X 2 - 190 50 - 60
- 2 - 190 40 - 50
- 2 - 90 120 - 150
- 1 - 3 - 90 120 - 150
X 2 - 220 35 - 45
- 1 - 3 - 200 35 - 45
X 2 - 190 40 - 50
- 2 - 180 45 - 55
Tabel voor Conventionele en Geventileerde bereidingen
Gevuld deeg
(kaas)
Vruchtentaarten,
vlaaien
Strudel
Koekjes
Soesjesdeeg
Hartige taarten
Lasagna
Taart met
vruchtenvulling, bijv.
ananas, perziken,
enz
Schuimgebak
Pasteitjes
Soufflé
Professionele Voorverwarmen Plateaustand Temperatuur Bereidingstijd
BROODBAK functie (gezien vanaf de bodem) (°C) (minuten)
Traditioneel brood Automatisch 2 190 40-50
Moutbrood Automatisch 2 195 40-50
Dikke pizza Automatisch 2 195 30-40
Dunne pizza Automatisch 2 230 12-20
Focaccia Automatisch 2 205 35-40
Broodstengels Automatisch 2 180 20-30
Professionele Voorverwarmen Plateaustand Temperatuur Bereidingstijd
TAARTBAK functie (gezien vanaf de bodem) (°C) (minuten)
Soesjesdeeg Automatisch 2 170 30-40
Croissant Automatisch 2 160 20-30
Caketaart Automatisch 2 170 30-40
Rozijnencake Automatisch 2 160 75-85
Boterdeeg Automatisch 2 170 25-35
Speciale Functies Voorverwarmen Plateaustand Temperatuur Bereidingstijd
(gezien vanaf de bodem) (°C) (minuten)
Deeg rijzen nee 2 40 1- 2
Langzaam koken nee 2 85 - 95 3 - 5
Yoghurt nee 2 65 - 47 6 - 8
Gedroogd fruit nee Alle niveaus 80 8
Gedroogde groente nee Alle niveaus 60 7
Gedroogde paddestoelen nee Alle niveaus 50 7
Professionele en speciale bereidingstabel
16
De Reinigingsfunctie biedt de volgende mogelijkheden:
Pyrolyse (Zelfreinigend)
Pyrolyse Snel (Zelfreinigend)
Ontkalking
Gebruik van de Pyrolyse-functie
BELANGRIJK!! Alvorens de Pyrolyse-cyclus op te starten VERWIJDER ALLE ACCESSOIRES UIT DE
OVEN AANGEZIEN DEZE BESCHADIGD ZOUDEN KUNNEN RAKEN.
Het reservoir dient geheel te worden geleegd (zie deel “Reservoir legen”) alvorens de cyclus op te starten.
Indien tijdens het activeren van de pyrolitische cyclus een vloeistof in het reservoir aanwezig is, verschijnt
op de display het bericht “reservoir legen”.
Indien tijdens de pyrolitische cyclus een vloeistof in de lade wordt ingevoerd gaat een geluidssignaal af en
wordt onmiddellijk de cyclus onderbroken.
Een nieuwe cyclus kan alleen nadat het reservoir geleegd is worden opgestart (zie het deel “Reservoir
legen”).
Houdt tijdens de cyclus altijd de lade dicht.
“Pyrolyse Snel” : duurt ongeveer 1,5 uur.
“Pyrolyse” : duurt ongeveer 3 uur en kan tot een minimum van 2 uur worden geregeld.
Dankzij de gestuurde navigatie biedt de oven u de mogelijkheid om de eindtijd van de Pyrolyse (vertraagde
opstart) bij te stellen. De oven wacht net zolang met het opstarten van de Pyrolyse als u heeft ingesteld.
Gebruik van de ontkalkingsfunctie
Het apparaat is voorzien van een systeem dat de gebruiker aangeeft wanneer een ontkalking van de oven
nodig is.
Als het bericht “Ontkalking” op het paneel verschijnt dient de ontkalking van het apparaat uit te worden
gevoerd.
Verzeker u ervan, alvorens u de ontkalkingsprocedure opstart, dat u ongeveer 2 liter witte wijnazijn bij de
hand heeft (nooit een ander product gebruiken).
Leeg het reservoir helemaal (zie paragraaf “reservoir legen”) en giet azijn in het reservoir totdat op de
oven het bericht “reservoir vol” wordt aangegeven (normaal gesproken is 1,5/1,7 liter vloeistof meer dan
genoeg). Sluit de lade en druk op “OK” om de cyclus op te starten. De ontkalkingsprocedure duurt
ongeveer 2 uur. Gedurende deze twee uur is het niet mogelijk om een kookfunctie te activeren. Een
geluidssignaal geeft aan wanneer de operatie beëindigd is. Leeg wederom het reservoir volgens de
aanwijzingen die op het display worden aangegeven.
Om eventuele azijnresten uit het systeem te verwijderen is het nodig om een extra spoeling uit te voeren.
Giet ongeveer 1,5/1,7 liter water in de lade totdat op de oven het bericht “reservoir vol” wordt
aangegeven. Druk op de toets “OK”. Verwijder het water uit de hiertoe dienende straalpijp (zie paragraaf
reservoir legen”) door de “OK” toets ingedrukt te houden.
NB als u eenmaal de ontkalkingsprocedure heeft opgestart dient deze ten einde te worden
gebracht.
Men raadt aan om de positie van de functieknop tijdens de ontkalkingsprocedure niet te veranderen.
Indien, per ongeluk, de functieknop op “0” of op elke andere ovenfunctie staat, is het niet mogelijk om de
ontkalkingsprocedure op te starten.
Plaats de bedieningsknop weer op de functie “reiniging”: de resterende tijd tot het einde van de
ontkalkingsprocedure knippert op het display. Druk nu op de “OK” toets om de cyclus weer op te starten
en te beëindigen zoals in de vorige paragraaf staat beschreven.
Vul tijdens de ontkalkingscyclus de lade voor de waterinvoer nooit met vocht en laat hem altijd
dicht. De geur van azijn wordt door de ontkalkingscyclus veroorzaakt.
Reiniging
17
ALGEMENE BESCHRIJVING
De hetelucht bereidingsfunctie van uw oven biedt u de mogelijkheid om uw voedsel voor te bereiden door
middel van het koken met stoom. In tegenstelling tot de traditionele hete luchtstroom, verspreidt de
stoom zich gelijkmatiger over uw voedsel, waardoor de bereidingstijd wordt verminderd en de natuurlijke
waarde van uw voedsel behouden blijft. De beste en meest uitnodigende resultaten voor uw recepten zijn
op deze manier gewaarborgd.
HETELUCHT BEREIDINGSFUNCTIE
Plaats de “functie selectie”knop op de “STOOM” functie om tot de hetelucht bereidingsfunctie toegang te
hebben. Druk, na de functie te hebben geselecteerd, op de “OK”-toets om met het koken te kunnen
beginnen.
Gecombineerde functies:
- vlees
- gevogelte
- vis
- gevulde groente
Door de toevoeging van stoom aan de traditionele bereidingsmethode bieden de gecombineerde functies
de mogelijkheid om professionele resultaten te behalen. De hoeveelheid stoom, de duur hiervan en de
temperatuur binnenin de oven zijn allemaal voor elk soort voedsel ingesteld en geoptimaliseerd. Door de
specifieke functie voor uw voedsel te selecteren en de hiertoe dienende tabel te consulteren zult u in staat
zijn om suggesties voor de optimale bereidingstijd te vinden.
warmhouden
Deze functie biedt u de mogelijkheid om voor een maximum van 4 uur het bereide voedsel warm te
houden. De smaak en de consistentie van het voedsel worden behouden.
Een kleine injectie stoom voorkomt het uitdrogen van voedsel waardoor de juiste vochtigheid en
temperatuur van het voedsel worden behouden.
handmatig
De handmatige functie biedt u de mogelijkheid om de bereidingstijd en de temperatuur in te stellen door
een van de 3 handmatige functies te selecteren (hoog, middel, laag). Door deze combinatie van
stoom/traditionele bereidingswijze kan voedsel worden gekookt door de meest geschikte temperatuur te
selecteren (van 130°C tot 250°C) en het beste stoomniveau, van zacht (laag) tot hard (hoog). Door de
specifieke functie voor uw speciale gerecht te selecteren en de hiertoe dienende tabel te consulteren zult
u in staat zijn om suggesties voor de optimale bereidingstijd te vinden.
Een aantal voorbeelden zijn in het kookboek opgenomen.
Alleen stoomfunctie:
• Stoom
Door van de bijgeleverde stoompan (zie deel hiervoor) gebruik te maken is het mogelijk om elk gerecht
met pure stoom te koken, zoals elke soort vis, fruit, groente als ook rijst, crèmes en puddings. Deze
manier van koken geeft u de kans om van de volle smaak, consistentie en kleur van uw voedsel te genieten
en dat terwijl u er zeker van kunt zijn dat alle voedingswaarden van het originele product bewaard zijn
gebleven. Door de specifieke functie voor uw voedsel te selecteren en de hiertoe dienende tabel te
consulteren zult u in staat zijn om suggesties voor de optimale bereidingstijd te vinden. Een aantal
voorbeelden zijn in het kookboek opgenomen.
Als men de stoomfunctie gebruikt is een voorverwarming van de oven niet nodig. Men raadt
aan om het voedsel in een koude oven te plaatsen. De temperatuurmeter (zie deel hiervoor)
kan voor vlees, gevogelte en handmatige functies worden gebruikt.
WAARSCHUWING: Tijdens het koken wordt de oven erg warm. Maak, om brandwonden te
voorkomen, tijdens de hetelucht bereidingen nooit de ovendeur open. Let goed op wanneer u
de deur na het koken opent: achtergebleven stoomresten kunnen brandwonden veroorzaken.
Het verschijnen van condens op de deur tijdens de kookcycli maakt deel uit van de normale
functionering van de oven.
Hetelucht bereidingsfunctie
18
19
Voedsel Houder Functie Plateaustand
(gezien vanaf
de bodem)
Temperatuur
(°C)
Temperatuur
meter
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
VLEES
Maximum
niveau
Geroosterd rundvlees medium
Geroosterd rundvlees ’rauw
Geroosterd kalfsvlees
Geroosterd varkensvlees
Lamsbout
ovenschaal
ovenschaal
ovenschaal
ovenschaal
ovenschaal
vlees
vlees
vlees
vlees
vlees
2
2
2
2
2
210
210
210
210
210
54
48
68
55
48
55-60
45-55
70-75
55-70
60-70
GEVOGELTE
Maximum
niveau
Kip
Kalkoen 6-7 kg
Eend
Gans
ovenschaal
opvangplaat
ovenschaal
opvangplaat
kip
kip
kip
kip
2
1
2
2
200
200
200
200
83
83
80
80
55-65
130-160
70-75
70-80
VIS
Middel
niveau
Zalmfilet 1 kg
Zalm plakken
Zalmdarne
Goudbrasem 350g
Tong 350 g
Zeebaars 1kg
Geelstaart makreelfilets/plakken
Geelstaart makreel 600-800 g
Tarbot
Plakken tonijn
ovenschaal
ovenschaal
ovenschaal
ovenschaal
ovenschaal
ovenschaal
ovenschaal
ovenschaal
ovenschaal
ovenschaal
vis
vis
vis
vis
vis
vis
vis
vis
vis
vis
2
2
2
2
2
2
2
2
2
2
180
180
180
180
180
180
180
180
180
180
28-35
18-20
25-30
25-30
18-25
40-45
15-20
35-40
30-45
18-20
VIS
(met
stoompan)
Maximum
niveau
Zalmfilet 1 kg
Goudbrasem 350g
Tong 350 g
Zeebaars 1kg
Zalm plakken
Geelstaart makreelfilets/plakken
Tarbot
Garnalen
stoompan
stoompan
stoompan
stoompan
stoompan
stoompan
stoompan
stoompan
stoompan
stoompan
stoompan
stoompan
stoompan
stoompan
stoompan
stoompan
2
2
2
2
2
2
2
2
100
100
100
100
100
100
100
100
25-30
30-35
17-23
35-40
18-20
18-20
25-35
10-12
Groente/
geschild fruit
Maximum
niveau
Tomaten
Aubergines
Courgettes
Artichoken
Paprika’s
Uien
Appels
Abrikozen
Perziken
ovenschaal /bakvorm
ovenschaal /bakvorm
ovenschaal /bakvorm
ovenschaal /bakvorm
ovenschaal /bakvorm
ovenschaal /bakvorm
ovenschaal /bakvorm
ovenschaal /bakvorm
ovenschaal /bakvorm
groente
groente
groente
groente
groente
groente
groente
groente
groente
2
2
2
2
2
2
2
2
2
185
185
185
185
185
185
185
185
185
20-25
30-35
30-35
45-50
25-40
30-35
30-35
20-25
25-30
GROENTE
(met
stoompan)
Maximum
niveau
Wortels
Courgettes
Artichoken
Paprika’s
Venkel
Kool
Aardappels
Spruiten
Broccoli
stoompan
stoompan
stoompan
stoompan
stoompan
stoompan
stoompan
stoompan
stoompan
stoompan
stoompan
stoompan
stoompan
stoompan
stoompan
stoompan
stoompan
stoompan
2
2
2
2
2
2
2
2
2
100
100
100
100
100
100
100
100
100
30-35
25-30
30-35
22-28
35-40
22-28
20-30
20-30
22-28
Brood /
desserts
Deeg rijzen
Maximum
niveau
Brood /Stokbrood
Taart/ Caketaart
Focaccia
Muffins
Traditioneel brood
Rozijnencake
Crème Caramel
Crème
opvangplaat
taartvorm
opvangplaat
metalen muffinplaat
opvangplaat
bakblik
stoompan
stoompan
hand matig half
hand matig half
hand matig laag
hand matig laag
hand matig half
hand matig half
stoompan
stoompan
2
2
2
2
2
2
2
2
180
170
170
185
180
170
100
100
40-50
35-40
40-50
18-22
40-50
50-55
20-25
25-30
Desserts
Maximum
niveau
Boterdeeg
Taarten met vruchten vulling
Napolitaanse paastaart
Kaastaart
Kruimelgebak
taartvorm
ovenschaal - rond
metalen taartvorm
metalen taartvorm
bakplaat
hand matig half
hand matig half
hand matig half
hand matig half
hand matig laag
2
2
2
2
2
170
170
170
170
170
30-35
45-50
50-60
50-60
18-20
Hetelucht bereidingstabel
** De hoeveelheid water dat in het reservoir dient te worden ingevoerd is voor elk soort voedsel
aangegeven.
De temperatuurmeter
kan tijdens het koken gebruikt worden terwijl men de hetelucht
functies voor vlees en gevogelte en de handmatige functies gebruikt.
Alvorens van de temperatuurmeter gebruik te maken dient de
gewenste functie in te worden gesteld.
Steek de temperatuurmeter in het dikste gedeelte van het stuk
vlees (zie afbeelding).
Plaats de schaal in de oven en verbindt de temperatuurmeter met
de rechterwand van de oven. MAAK GEBRUIK VAN EEN
OVENWANT OM BRANDWONDEN TE VOORKOMEN (zie
diagram).
Als eenmaal de temperatuurmeter met de oven verbonden is
verschijnt op de display het “P” symbool. Draai aan de “+/-”
controleknop voor het instellen van de temperatuur van de
temperatuurmeter, zoals in de bereidingstabellen aangegeven staat
en druk op de “OK”-toets om het kookproces op te starten.
Als de ingestelde temperatuur bereikt is komt het kookproces tot
stilstand. Nu is het mogelijk om de bereidingstijd te verlengen
(door middel van de “+/-” controleknop).
Als men de handmatige functies gebruikt, dient men eerst de
oventemperatuur (130°C tot 250°C) en vervolgens de
temperatuur van de temperatuurmeter in te stellen.
Als de temperatuurmeter niet nodig is, druk dan op de “OK”-
toets ter bevestiging, stel de bereidingstijd in met behulp van de
“+/-” controleknop en druk op de “OK”-toets om het
kookproces op te starten.
De temperatuurmeter gebruiken
20
Het waterreservoir vullen
Vul het waterreservoir aan de binnenkant van de oven met behulp van
de lade in het controlepaneel als u van de heteluchtfunctie gebruik
maakt. Voer een lichte druk uit om de lade te openen. Giet water in
de lade met behulp van een maatbeker (zie afbeelding). Sluit de lade
door er zachtjes op te drukken totdat deze geheel afgesloten is. De
lade dient altijd afgesloten te blijven behalve wanneer u het reservoir
met water vult. De maximum capaciteit van het reservoir is ongeveer
een liter. Men raadt hoe dan ook aan om het reservoir alleen te vullen
met de in het bijgeleverde kookboek aangegeven hoeveelheid. Als u de
“Hetelucht” functie selecteert wordt op de display de hoeveelheid
water dat in het reservoir aanwezig is met een aantal streepjes (leds)
aangegeven.
- geen streepje: reservoir leeg
- een streepje: laagste niveau
- twee streepjes: middelste niveau
- drie streepjes: hoogste niveau
Indien de hoeveelheid water die voor de geselecteerde bereidingssoort ontoerijkend is, verschijnt op de
display het bericht “Water te laag” “Voeg water toe” en wordt een geluiddsignaal geactiveerd. Als het
hoogste niveau bereikt is waarschuwt een dubbel geluidssignaal dat er geen water meer kan worden
toegevoegd. Bevestig door op de “OK-toets te drukken waardoor u in staat bent om op de volgende
stappen over te gaan.
WAARSCHUWING: Voeg nooit water aan de lade toe als de knop op de “0” stand staat en als men
zonder hete lucht kookt. Indien dit ongewenst gebeurt verschijnt het bericht “Water niet vereist” gevolgd
door een geluidssignaal om aan te geven dat het vullen van het reservoir onmiddellijk onderbroken dient te
worden.
Het waterreservoir legen
De leegfunctie maakt het legen van de watertank mogelijk. Hiervan
maakt men voor het voorkomen van de stagnatie in het reservoir te
voorkomen maar ook tijdens de ontkalkingsoperatie (zie relevante
paragraaf) gebruik.
1. Plaats de “Functie Selectie”knop op “Hetelucht” en selecteer
“Legen” met behulp van de “+/-” knop. Open de deur en plaats een
grote kan onder het afvloeipijpje rechts aan de onderkant van het
paneel (zie afbeelding).
2. Houdt de kan op deze plaats en druk op de “OK”-toets. De oven is
nu klaar voor de operaties voor het legen (deze operatie start niet op
als het water te warm is).
3. Houdt de “OK”-toets ingedrukt en het water zal in de houder
lopen. Een geluidssignaal activeert zich als het reservoir helemaal leeg is. De afwezigheid van streepjes op
de display bevestigt dat het reservoir nu leeg is.
Als eenmaal het hetelucht bereiden klaar is en de functieknop op de “0” stand geplaatst is zal het
controlepaneel wachten tot het water in het reservoir een veilige temperatuur bereikt heeft voordat
aangegeven wordt dat het reservoir geleegd dient te worden. Als de temperatuur van het water te hoog is
geeft het controlepaneel aan dat het water aan het afkoelen is. Wanneer een veilige temperatuur bereikt is
verschijnt op het paneel het bericht “OK” om verder te kunnen gaan. Door op de “<<” knop te drukken
kunt u de opschrift op het paneel verwijderen.
We raden aan het reservoir na elk gebruik of op zijn minst regelmatig te legen.
WAARSCHUWING: Houdt tijdens het legen altijd de deur open en verzeker u ervan dat de kan zich
continu onder het afvloeipijpje bevindt.
Water vullen/legen
21
STOOMFUNCTIE
Selecteer de STOOMFUNCTIE en ga als volgt te werk:
1. Plaats het te koken voedsel op de geperforeerde plaat. Zorg
ervoor dat deze plaat op correcte wijze op de opvangplaat
geplaatst is (zie afb. 1-2).
2. Plaats de ondersteuning voor het ovenrooster op dergelijke wijze
dat de 4 pootjes perfect in hun gaten geplaatst zijn (zie afb. 3-4).
3. Plaats de opvangplaat met het voedsel op de ondersteuning voor
het rooster (zie afb. 5).
4. Stop de rubberen fittingen in de gaten van het glazen deksel (zie
afb. 6-7).
5. Plaats het glazen deksel goed op de opvangplaat. Verzeker u ervan
dat de afdichtringen zich aan de binnenkant van de opvangplaat
bevinden en dat er geen voedsel voor de opening voor de
stoominlaat (rubberen fitting) (zie afb. 8) aanwezig is.
6. Haal alles van de buitenste randen van het ovenrooster (zie
afbeelding) en stop het op het tweede niveau, van de bodem
af gezien, in de oven (zie afb. 9).
7. Verschuif het rooster om de verbinding tussen de rubberen fitting
(zie afbeelding) en de slang voor de stoominlaat te waarborgen.
De verbinding is gewaarborgd wanneer het rooster helemaal naar
de achterkant van de uitholling geduwd is.
Stel de bereidingstijd in met behulp van de “+/-” knop en druk op de
OK”-toets om de kookcyclus op te starten. Verwijder voorzichtig de
stoompan als eenmaal de kookcyclus afgerond is: Gebruik
ovenwanten om brandwonden te voorkomen.
Zorg ervoor dat er geen voedsel voor de opening voor de
stoominlaat zit. Leg het voedsel nooit te dicht in de buurt van de
rubberen fitting.
Maak alleen van de bijgeleverde STOOMKIT gebruik: het gebruik van
een ander soort houder kan de juiste werking van het product in
gevaar brengen.
Het gebruik van deze functie is alleen gewaarborgd als de stoompan
met de slang voor de stoominjectie binnenin de oven verbonden is.
Plaats de stoompan altijd op het tweede niveau: elk ander niveau
verhindert een correcte verbinding en brengt de functionering van de
oven in gevaar.
Verwijder de stoompan alleen als het kookproces beëindigd is: pas
goed op de warmte die van de stoompan komt aangezien die
brandwonden kan veroorzaken. De stoomkit kan niet in de
vaatwasmachine gestopt worden: reinig met water en neutrale
schoonmaakmiddelen
De Stoompan mag alleen in een koude oven worden geplaatst en
alleen wanneer de specifieke functie geselecteerd is: de andere
functies kunnen de kookresultaten in gevaar brengen.
Stoom
1
2
3
5
4
6
7
9
8
22
5019 710 01115
Printed in Italy
n
10/09
NL
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

KitchenAid KOSP 6625/IX Program Chart

Type
Program Chart
Deze handleiding is ook geschikt voor