KitchenAid KOSS 6610/IX Program Chart

Type
Program Chart
Productinformatieblad
Productbeschrijving 4
Accessoires 5
Bedieningspaneel 5
Beschrijving van het bedieningspaneel 6
Voor de eerste keer gebruiken 6
Instellingen 6
Opnieuw de taal instellen 7
Showroom functie 7
Veiligheidskenmerken 8
Timer 9
Speciale functies 10
Professionele functies 11
Tabel met ovenfuncties 12
Tabel voor de Grill-Turbogrill bereidingen 13
Tabel voor Conventionele en Geventileerde bereidingen 14
Professionele en speciale bereidingstabel 16
Reiniging 17
Bereidingen Heteluchtfunctie 18
Tabel bereidingen Hetelucht 19
De temperatuurmeter gebruiken 20
Water vullen/legen 21
Stoom 22
!
)
§
"
%
$
W
&
(
/
=
Q
E
Laatste plateau
Tweede plateau
Eerste plateau
1. Controlepaneel
2. Lade voor het aanvullen van water
3. Koelventilator (niet zichtbaar)
De ventilator kan ook nadat u het apparaat
heeft uitgeschakeld blijven werken. Dit om
de oven te laten afkoelen.
4. Pijp voor waterafvoer
5. Grillbescherming
Voorkom het directe contact met de grill.
We raden u hoe dan ook aan om de
bescherming tijdens het functioneren van de
oven nooit aan te raken
6. Grillelement
7. Injectiebuis stoom
8. Inlaat temperatuurmeter
9. Licht achterin
10. Circulair element (niet zichtbaar)
11. Oven ventilator
12. Bodemelement (niet zichtbaar)
13. Koude ovendeur
Productbeschrijving
4
Accessoires
Opvangplaat
Bakplaat Rooster
Temperatuurmeter
Stoompan
Dehydratatie rooster
5
1. On/Off –Functie selectie Controleknop
2. Verwijder keuze of keer naar de vorige keuzetoets terug
3. Bevestigingstoets
4. Controleknop voor annuleren van de van te voren ingestelde niveaus (temperatuur/tijd/niveaus) en het
verwisselen van de ene naar de andere functie.
5. Lade voor het aanvullen van water
Draai de controleknop op 0 als u met koken klaar bent.
Bedieningspaneel
5
Men gebruikt de functie selectie controleknop om de verschillende ovenfuncties te selecteren.
Elke draai van de controleknop komt met een functie overeen:
Draai de controleknop F vier tikken tegen de klok in. Het woord INSTELLINGEN verschijnt nu.
Door op de annuleringsknop “<<”, te drukken kunt u de instellingsoperatie annuleren en naar de vorige
display terugkeren.
Als eenmaal de vereiste instelling op de display verschijnt, kunt u deze door op de OK-toets te drukken
bevestigen en naar de volgende programmeringsfase voortgaan.
De navigatie controleknop “-/+” heeft verschillende gebruiksvormen naar aanleiding van de geselecteerde
functie:
Zich te verplaatsen tussen de menu’s en ondermenu’s.
De aangegeven niveaus te verhogen/verlagen.
Zich te verplaatsen tussen de bereidingsfuncties.
De bereidingstijd en temperatuur verhogen/verlagen.
Beschrijving van het bedieningspaneel
6
De eerste keer dat de oven wordt aangezet, wordt aan de gebruiker gevraagd de volgende instellingen in
te voeren:
Taal
Helderheid
•Contrast
•Klok
Voer de gewenste waarden in met behulp van de “-/+” controleknop en bevestig door op de OK-toets te
drukken.
Voor de eerste keer gebruiken
Draai de functieknop vijf tikken linksom.
Het volgende bericht verschijnt:
INSTELLINGEN
-/+ WIJZIGEN
Het is vervolgens mogelijk om het volgende in te stellen:
TAAL (Beschikbare talen: ENGELS (fabrieksinstelling), DUITS, FRANS, ITALIAANS, SPAANS,
NEDERLANDS, ZWEEDS, NOORS, DEENS, FINS).
•KLOK
ZOEMER
•CONTRAST
HELDERHEID
Reset de instellingen voor helderheid en contrast.
Om de helderheid en het contrast op de fabrieksinstellingen terug te brengen:
Draai de controleknop F op “0”.
Draai de controleknop F op instellingen.
Houdt de OK-toets gedurende 5 seconden ingedrukt.
Hierdoor zal het apparaat op de fabrieksinstellingen terugkeren.
Instellingen
Ga als volgt te werk als u een verkeerd ingestelde taal wilt veranderen:
1. Plaats de Functie controleknop op de “INSTELLINGEN” stand, draai naar “Taal” en bevestig door op
de “OK”-toets te drukken.
2. Selecteer de gewenste taal door van de “-/+” controleknop gebruik te maken en bevestig de keuze
door op de “OK”-toets te drukken.
Opnieuw de taal instellen
Als het woord “KitchenAid” op de display verschijnt dan bevindt de oven zich in de Showroom of
demonstratie functie waardoor de ovenelementen niet op zullen warmen.
Ga als volgt te werk om de demonstratie functie uit te schakelen en naar de normale operationele functie
van de oven terug te keren:
1. Haal de stekker uit het stopcontact en verbindt binnen 60 seconden opnieuw de oven met de
netstroom:
2. Draai de On/Off – Functie selectie controleknop op de “Snel voorverwarmen stand.
3. Druk op de “<<” knop.
4. Draai de On/Off – Functie selectie controleknop op de “0” stand.
5. Druk op de “OK”-toets.
Ga op dezelfde wijze te werk om de Showroom functie binnen te komen.
Showroom functie
7
Kinderslot controlepaneel.
Voor het in- of uitschakelen van het “Kinderslot”:
Druk minstens 5 seconden tegelijkertijd op de “<<” en “OK” knoppen.
Als de beveiliging is ingeschakeld zijn de functie controleknop en de druktoetsen geblokkeerd en verschijnt
op de display het icoon.
Opmerking: Het is mogelijk om deze functie ook tijdens het koken te activeren.
Automatische uitschakeling
Om veiligheidsredenen schakelt de oven zich automatisch na een continue functionering van 4h 30 min uit
(uitgezonderd bij de Speciale Functies).
Aanvraag voor bevestiging als de instellingen worden gewijzigd
Breng de controleknop terug naar de originele stand. Op de display zullen nogmaals de algemene
bereidingsinstellingen verschijnen. In ieder geval blijft de oven net zolang koken totdat de gebruiker de
wens voor het veranderen van de instellingen bevestigt. Als tijdens het koken aan de Functie controleknop
wordt gedraaid vraagt de oven om een bevestiging van de keuze om ongewenste veranderingen van de
bereidingsinstellingen te voorkomen.
Stand-by
Om energie te besparen kunt u de display uitschakelen (display OFF metode) door op de “<<” knop te
drukken terwijl de Functie controleknop op de “0” stand staat. Druk nogmaals op de “<<” toets met de
Functie controleknop in de “0” stand om de display weer te activeren.
Veiligheidskenmerken
8
De timer kan alleen wannner de oven niet aan staat worden gebruikt en kan voor een maximum tijd van 3
uur en 59 minuten worden ingesteld.
De timer instellen:
1. Houdt de Functie controleknop in de “0” stand.
2. Door aan de “+/-” controleknop te draaien komt het knipperende woord “TIMER” te voorschijn.
3. Draai aan de “+/-” controleknop om de gewenste tijd in te stellen.
4. Druk op de “OK”-toets om de instelling te bevestigen en de timer te activeren.
De timer begint nu af te tellen. Als de ingestelde tijd voorbij is gaat een geluidssignaal af en verschijnt het
woord “EINDE” op de display. Door op de “OK”-toets voor bevestiging te drukken wordt de timer-
functie uitgeschakeld en verschijnt de reëele tijd op de display. De timer kan echter op elk gewenst
moment worden uitgeschakeld door twee keer op de “<<” toets te drukken.
Selecteer de bereidingstijd/uitgestelde start (met uitzondering van de professionele functies en
de hetelucht bereidingsfuncties met de temperatuurmeter):
De kooktijd biedt de mogelijkheid om de oven gedurende een ingestelde periode te laten functioneren.
De maximum in te stellen bereidingstijd is 3 uur en 59 minuten.
Als eenmaal met het koken begonnen is, kunt u de bereidingstijd activeren door op de “OK”-toets te
drukken.
Het knipperende symbool verschijnt op de display.
1. Draai aan de “+/-” controleknop tot de gewenste bereidingstijd verschijnt. Bevestig door op de “OK”-
toets te drukken.
2. Op dit moment kunt u de bereidingstijd op dergelijke manier instellen dat het gerecht op de gewenste
tijd klaar is.
3. Door op de “OK” controleknop te drukken verschijnt het knipperende symbool op de display.
4. Draai aan de “+/-” controleknop tot het gewenste einde van de bereidingstijd verschijnt.
Timer
9
WARMHOUDEN
Houdt voorbereid eten warm. De oven behoudt een constante temperatuur van 60°C. In dit geval is
het het beste om het eerste niveau te gebruiken. Zowel het einde en de duur van de functie kunnen
worden ingesteld.
ONTDOOIEN
Voor het ontdooien van voedsel op kamertemperatuur. Laat het voedsel in de verpakking om uitdrogen
te voorkomen.
DEEG RIJZEN
Aangeraden voor het laten rijzen van pasta-, brood- en pizzadeeg.
GEDROOGD FRUIT
Voor het uitdrogen van alle soorten fruit. Maak gebruik van het dehydratatie rooster, indien bij de
accessoires inbegrepen, of van een stalen korf met kleine gaatjes die op het rooster kan worden
geplaatst. Hierdoor kan de lucht zich verplaatsen en kunnen de kleine stukjes voedsel niet vallen. Het
voedsel neemt in omvang af naar mate het uitdroogt.
GEDROOGDE GROENTEN
Voor het uitdrogen van alle soorten groenten bijvoorbeeld voor de preparatie van conserven. Maak
gebruik van het dehydratatie rooster, indien bij de accessoires inbegrepen, of van een stalen korf met
kleine gaatjes die op het rooster kan worden geplaatst. Hierdoor kan de lucht zich verplaatsen en
kunnen de kleine stukjes voedsel niet vallen. Het voedsel neemt in omvang af naar mate het uitdroogt.
GEDROOGDE PADDESTOELEN
Voor het uitdrogen van paddestoelen om ze voor lange tijd te kunnen bewaren. Maak gebruik van het
dehydratatie rooster, indien bij de accessoires inbegrepen, of van een stalen korf met kleine gaatjes die
op het rooster kan worden geplaatst. Hierdoor kan de lucht zich verplaatsen en kunnen de kleine
stukjes voedsel niet vallen. Het voedsel neemt in omvang af naar mate het uitdroogt.
•YOGHURT
Voor het bereiden van zelfgemaakte yoghurt (zie Recepten). Het is het beste om een keramieke schaal
met een keramieke of geharde glazen deksel te gebruiken. Gebruik nooit een plastic schaal.
VLEES LANGZAAM
Voor het zeer langzaam bereiden van vlees om het beste resultaat te kunnen behalen.
LANGZAAM KOKENDE VIS
Voor het zeer langzaam bereiden van vis om het beste resultaat te kunnen behalen.
N.B. Het is het beste om te voorkomen dat voorbereidingen, waarvoor het voedsel in een
koude oven of in een oven op zeer lage temperatuur dienen te worden gestopt, onderbroken
worden aangezien in dit geval de oven zal proberen om van het begin af aan de bereiding op te
starten en zal wachten tot de temperatuur in de oven weer op de kamertemperatuur gekomen
is. Indien de bereiding onderbroken moet worden en u niet kunt wachten tot de oven afgekoeld
is, raden we u aan om het kookproces weer op te starten door van de CONVENTIONELE
functie gebruik te maken en de oven op een geschikte temperatuur in te stellen (zie
Bereidingstabellen).
Speciale functies
10
Door de “Functie Selectie” controleknop op een van de professionele functies “PRO” te zetten kunt u van
de professionele bereidingsfuncties gebruik maken.
U kunt een keuze maken uit de 11 van te voren geprogrammeerde recepten door middel van de “+/-”
controleknop.
Druk op de “OK”-toets om de functie te kiezen en met het koken aan te vangen.
Consulteer de Recepten voor informatie over het gebruik van deze functies.
De beschikbare functies zijn hieronder aangegeven.
De bereidingstijd en de temperatuur voor elke functie zijn in de hierop volgende tabellen aangegeven.
Functies voor het maken van professioneel brood
Traditioneel brood
Moutbrood
Dikke pizza
Dunne pizza
Focaccia
Broodstengels
Functies voor het professioneel bakken van gebak
Soesjesdeeg
Croissant
Caketaart
Rozijnencake
Boterdeeg
Professionele functies
11
12
Tabel met ovenfuncties
Functie
Snel verwarmen
Conventioneel
Grill/Turbogrill
Hete lucht
Speciale functies
Instellingen
Reiniging
Functie voor het
van brood
Functie voor het
van gebak
Heteluchtfunctie
Van te voren
ingestelde
temperatuur
200°C
200°C
3
professioneel
professioneel
Regelbare
temperatuur
50°C - 250°C
50°C - 250°C
1-5
bakken
bakken
Beschrijving van de functie
Voor het snel voorverwarmen van de oven.
Als de ingestelde temperatuur bereikt is schakelt de functie zich
automatisch uit en wordt een signaal afgegeven om aan te geven dat
de oven automatisch op de CONVENTIONELE functie wordt
overgeschakeld.
Aangeraden voor het bereiden van vlees, vis en gevogelte.
Geschikt voor elk soort voedsel.
Verwarm de oven op de gewenste temperatuur voor en voer het
voedsel in als een signaal afgaat om aan te geven dat de oven de
vereiste temperatuur bereikt heeft.
Voor het grillen van karbonades, kebab, saucijzen, het au
gratin koken van groenten en voor het bruinen van brood. De GRILL
functie kan op de niveaus van 1 tot 5 voor verschillende sterkte
worden ingesteld. Verwarm de oven gedurende 3-5 min. voor. De
ovendeur moet tijdens het koken gesloten blijven. Plaats wat water
op de opvangplaat, op het eerste plateau geplaatst, om tijdens het
koken van vlees rook en vetspetters te verminderen. Draai het
voedsel tijdens het koken om.
Voor het grillen van grote stukken vlees (geroosterd
rundvlees, gebraad). De TURBOGRILL functie kan op niveaus van 1
to 5 voor verschillende warmte worden ingesteld. Verwarm de oven
gedurende 3-5 min. voor. De ovendeur moet tijdens het koken
gesloten blijven. Plaats wat water op de opvangplaat, op het eerste
plateau geplaatst, om tijdens het koken van vlees rook en vetspetters
te verminderen. Draai het vlees tijdens het koken om..
Voor het koken van voedsel dat een constante temperatuur vereist,
zonder voorverwarming, op één of meerdere plateaus (bijv.: vis,
groente, gebak).
Zie het programmablad (hieronder).
Zie het programmablad (hieronder).
Zie het programmablad (hieronder).
Zie het programmablad (hieronder).
Zie het programmablad (hieronder).
Zie het programmablad (hieronder).
Tabel voor de Grill-Turbogrill bereidingen
13
VOEDSEL Functie Voorverwarmen Plateaustand Warmteniveau Bereidingstijd
(5 minuten) (vanaf de (Max) (minuten)
bodem gezien)
Biefstukken X 3 - 4 5 30 - 40
Koteletten X 3 - 4 5 30 - 40
Saucijzen X 3 - 4 5 30 - 40
Karbonades X 3 - 4 5 35 - 45
Vis (plakken) X 3 - 4 5 30 - 40
Kippenpoten X 3 - 4 5 40 - 50
Kebab X 3 - 4 5 35 - 45
Kleine ribkarbonades X 3 - 4 5 35 - 45
1/2 kip X 3 5 45 - 55
VOEDSEL Functie Voorverwarmen Plateaustand Warmteniveau Bereidingstijd
(5 minuten) (vanaf de (Max) (minuten)
bodem gezien)
1/2 kip X 3 - 4 5 45 - 55
Hele kip X 3 - 4 5 60 - 70
Braadstuk Rund-of Varkensvlees X 3 - 4 5 60 - 70
Eend X 3 - 4 5 70 - 80
Lamsbout X 3 - 4 5 70 - 80
Geroosterd rundvlees X 3 - 4 5 50 - 60
Gebakken aardappels X 3 - 4 5 50 - 60
Hele vis Goudbrasem-forel X 3 - 4 5 50 - 60
VOEDSEL Functie Voorverwarmen Plateaustand Niveau voor Temperatuur Bereidingstijd
(5 minuten) (vanaf de extra bruinen (°C) (minuten)
bodem gezien)
X 2 2 200 95 - 110
- 2 2 200 100 - 110
X 2 2 200 95 - 110
- 2 3 200 100 - 110
X 2 3 200 80 - 90
- 2 3 200 80 - 90
X 1 3 200 160 - 180
- 1 3 200 160 - 180
X 2 3 210 100 - 130
- 2 3 200 100 - 130
X 2 1 200 45 - 55
- 2 1 200 45 - 55
X 2 2 190 40 - 50
- 2 2 190 40 - 50
X 2 - 220 50 - 60
- 2 - 200 50 - 60
X 2 3 220 50 - 60
- 2 3 200 50 - 60
X 2 - 180 40 - 50
X 2 - 170 40 - 50
Tabel voor Conventionele en Geventileerde bereidingen
14
Lam-, geit- of
schapenvlees
Gebraad (kalfs-,
varkens-, of
rundvlees) (1 kg)
Kip, konijn, eend
Kalkoen (4-6 kg)
+bruiningsstand 3
Gans (2 kg)
VIS (HEEL)
(1-2kg) Goudbrasem,
zeebaars, tonijn,
zalm, kabeljauw
VIS (IN PLAKKEN)
(1kg.) Zwaardvis,
tonijn
GROENTE
Gevulde paprika’s
en tomaten
Gebakken
aardappels
DESSERTS,
TAARTEN, ENZ.
Rijzende taarten
15
VOEDSEL Functie Voorverwarmen Plateaustand Niveau voor Temperatuur Bereidingstijd
(5 minuten) (vanaf de extra bruinen (°C) (minuten)
bodem gezien)
X 2 - 180 80 - 90
- 2 - 170 70 - 80
X 2 - 190 40 - 50
- 2 - 180 40 - 50
X 2 - 200 50 - 55
- 1 - 3 - 200 50 - 55
X 2 - 180 20 - 30
- 1 - 3 - 170 20 - 30
X 2 - 180 35 - 45
- 1 - 3 - 180 35 - 45
X 2 - 200 40 - 50
- 2 - 190 40 - 50
X 2 1 200 45 - 60
- 2 1 200 45 - 60
X 2 - 190 50 - 60
- 2 - 190 40 - 50
- 2 - 90 120 - 150
- 1 - 3 - 90 120 - 150
X 2 - 220 35 - 45
- 1 - 3 - 200 35 - 45
X 2 - 190 40 - 50
- 2 - 180 45 - 55
Tabel voor Conventionele en Geventileerde bereidingen
Gevuld deeg
(kaas)
Vruchtentaarten,
vlaaien
Strudel
Koekjes
Soesjesdeeg
Hartige taarten
Lasagna
Taart met
vruchtenvulling,
bijv. ananas,
perziken, enz.
Schuimgebak
Pasteitjes
Soufflé
Professionele Voorverwarmen Plateaustand Temperatuur Bereidingstijd
BROODBAK functie (gezien vanaf (°C) (minuten)
de bodem)
Traditioneel brood Automatisch 2 190 40-50
Moutbrood Automatisch 2 195 40-50
Dikke pizza Automatisch 2 195 30-40
Dunne pizza Automatisch 2 230 12-20
Focaccia Automatisch 2 205 35-40
Broodstengels Automatisch 2 180 20-30
Professionele Voorverwarmen Plateaustand Temperatuur Bereidingstijd
TAARTBAK functie (gezien vanaf (°C) (minuten)
de bodem)
Soesjesdeeg Automatisch 2 170 30-40
Croissant Automatisch 2 160 20-30
Caketaart Automatisch 2 170 30-40
Rozijnencake Automatisch 2 160 75-85
Boterdeeg Automatisch 2 170 25-35
Speciale Functies Voorverwarmen Plateaustand Temperatuur Bereidingstijd
(gezien vanaf (°C) (minuten)
de bodem)
Deeg rijzen nee 2 40 1- 2
Langzaam koken nee 2 85 - 95 3 - 5
Yoghurt nee 2 65 - 47 6 - 8
Gedroogd fruit nee Alle niveaus 80 8
Gedroogde groente nee Alle niveaus 60 7
Gedroogde paddestoelen nee Alle niveaus 50 7
Professionele en speciale bereidingstabel
16
De Reinigingsfunctie biedt de volgende mogelijkheden:
Stoomreiniging
Ontkalking
Gebruik van de stoomreinigingsfunctie
Dit is een functie die ontworpen is om de reiniging van de oven en met name van het glas aan de
binnenkant van de ovendeur te vergemakkelijken.
We raden u aan, alvorens deze functie op te starten, om eventuele voedselresten met behulp van een
vochtige spons te verwijderen.
Controleer, alvorens de cyclus op te starten, dat de hoeveelheid water, die in het reservoir aanwezig is,
overeenkomt met het middelste of hoogste niveau (indien dit niet het geval is, zie de paragraaf
waterreservoir vullen).
De cyclus duurt ongeveer 60 minuten inclusief de tijd die nodig is om de binnenkant van de oven af te
laten koelen.
Aan het einde van de cyclus kunt u de binnenkant van de oven en het glas aan de binnenkant met een
spons en reinigingsmiddelen, die speciaal voor de oven bedoeld zijn, schoonmaken. Volg de aanwijzingen
van de fabrikant op.
Draai aan het einde van de cyclus de Functieknop op de "0" stand en druk vervolgens op de "OK" toets
voor het weergeven van de tijd.
Attentie: tijdens de reinigingscyclus produceert de oven warmte.
Open nooit de deur van de oven aangezien de stoom, die aan de binnenkant aanwezig is,
brandwonden kan veroorzaken.
Gebruik van de ontkalkingsfunctie
Het apparaat is voorzien van een systeem dat de gebruiker aangeeft wanneer een ontkalking van de oven
nodig is.
Als het bericht “Ontkalking” op het paneel verschijnt dient de ontkalking van het apparaat uit te worden
gevoerd.
Verzeker u ervan, alvorens u de ontkalkingsprocedure opstart, dat u ongeveer 2 liter witte wijnazijn bij de
hand heeft (nooit een ander product gebruiken).
Leeg het reservoir helemaal (zie paragraaf “reservoir legen”) en giet azijn in het reservoir totdat op de
oven het bericht “reservoir vol” wordt aangegeven (normaal gesproken is 1,5/1,7 liter vloeistof meer dan
genoeg). Sluit de lade en druk op “OK” om de cyclus op te starten. De ontkalkingsprocedure duurt
ongeveer 2 uur. Gedurende deze twee uur is het niet mogelijk om een kookfunctie te activeren. Een
geluidssignaal geeft aan wanneer de operatie beëindigd is. Leeg wederom het reservoir volgens de
aanwijzingen die op het display worden aangegeven.
Om eventuele azijnresten uit het systeem te verwijderen is het nodig om een extra spoeling uit te voeren.
Giet ongeveer 1,5/1,7 liter water in de lade totdat op de oven het bericht “reservoir vol” wordt
aangegeven. Druk op de toets “OK”. Verwijder het water uit de hiertoe dienende straalpijp (zie paragraaf
reservoir legen”) door de “OK” toets ingedrukt te houden.
NB als u eenmaal de ontkalkingsprocedure heeft opgestart dient deze ten einde te worden
gebracht.
Men raadt aan om de positie van de functieknop tijdens de ontkalkingsprocedure niet te veranderen.
Indien, per ongeluk, de functieknop op “0” of op elke andere ovenfunctie staat, is het niet mogelijk om de
ontkalkingsprocedure op te starten.
Plaats de bedieningsknop weer op de functie “reiniging”: de resterende tijd tot het einde van de
ontkalkingsprocedure knippert op het display. Druk nu op de “OK” toets om de cyclus weer op te starten
en te beëindigen zoals in de vorige paragraaf staat beschreven.
Vul tijdens de ontkalkingscyclus de lade voor de waterinvoer nooit met vocht en laat hem altijd
dicht. De geur van azijn wordt door de ontkalkingscyclus veroorzaakt.
Reiniging
17
ALGEMENE BESCHRIJVING
De hetelucht bereidingsfunctie van uw oven biedt u de mogelijkheid om uw voedsel voor te bereiden door
middel van het koken met stoom. In tegenstelling tot de traditionele hete luchtstroom, verspreidt de stoom zich
gelijkmatiger over uw voedsel, waardoor de bereidingstijd wordt verminderd en de natuurlijke waarde van uw
voedsel behouden blijft. De beste en meest uitnodigende resultaten voor uw recepten zijn op deze manier
gewaarborgd.
HETELUCHT BEREIDINGSFUNCTIE
Plaats de “functie selectie” knop op de “STOOM” functie om tot de hetelucht bereidingsfunctie toegang te
hebben. Druk, na de functie te hebben geselecteerd, op de “OK”-toets om met het koken te kunnen beginnen.
Gecombineerde functies:
- vlees
- gevogelte
- vis
- gevulde groente
Door de toevoeging van stoom aan de traditionele bereidingsmethode bieden de gecombineerde functies de
mogelijkheid om professionele resultaten te behalen. De hoeveelheid stoom, de duur hiervan en de temperatuur
binnenin de oven zijn allemaal voor elk soort voedsel ingesteld en geoptimaliseerd. Door de specifieke functie
voor uw voedsel te selecteren en de hiertoe dienende tabel te consulteren zult u in staat zijn om suggesties
voor de optimale bereidingstijd te vinden.
warmhouden
Deze functie biedt u de mogelijkheid om voor een maximum van 4 uur het bereide voedsel warm te houden.
De smaak en de consistentie van het voedsel worden behouden.
Een kleine injectie stoom voorkomt het uitdrogen van voedsel waardoor de juiste vochtigheid en temperatuur
van het voedsel worden behouden.
handmatig
De handmatige functie biedt u de mogelijkheid om de bereidingstijd en de temperatuur in te stellen door één
van de 3 handmatige functies te selecteren (hoog, middel, laag). Door deze combinatie van stoom/traditionele
bereidingswijze kan voedsel worden gekookt door de meest geschikte temperatuur te selecteren (van 130°C tot
250°C) en het beste stoomniveau, van zacht (laag) tot hard (hoog). Door de specifieke functie voor uw speciale
gerecht te selecteren en de hiertoe dienende tabel te consulteren zult u in staat zijn om suggesties voor de
optimale bereidingstijd te vinden.
Een aantal voorbeelden zijn in het kookboek opgenomen.
Alleen stoomfunctie:
Stoom
Door van de bijgeleverde stoompan (zie deel hiervoor) gebruik te maken is het mogelijk om elk gerecht met
pure stoom te koken, zoals elke soort vis, fruit, groente als ook rijst, crèmes en puddings. Deze manier van
koken geeft u de kans om van de volle smaak, consistentie en kleur van uw voedsel te genieten en dat terwijl u
er zeker van kunt zijn dat alle voedingswaarden van het originele product bewaard zijn gebleven. Door de
specifieke functie voor uw voedsel te selecteren en de hiertoe dienende tabel te consulteren zult u in staat zijn
om suggesties voor de optimale bereidingstijd te vinden. Een aantal voorbeelden zijn in het kookboek
opgenomen.
Als men de stoomfunctie gebruikt is een voorverwarming van de oven niet nodig. Men raadt aan om
het voedsel in een koude oven te plaatsen. De temperatuurmeter (zie deel hiervoor) kan voor vlees,
gevogelte en handmatige functies worden gebruikt.
WAARSCHUWING: Tijdens het koken wordt de oven erg warm. Maak, om brandwonden te
voorkomen, tijdens de hetelucht bereidingen nooit de ovendeur open. Let goed op wanneer u de
deur na het koken opent: achtergebleven stoomresten kunnen brandwonden veroorzaken.
Het verschijnen van condens op de deur tijdens de kookcycli maakt deel uit van de normale
functionering van de oven.
Bereidingen Heteluchtfunctie
18
Tabel bereidingen Hetelucht
**De hoeveelheid water dat in het reservoir dient te worden ingevoerd is voor elk soort voedsel aangegeven.
19
VOEDSEL Houder Functie Plateaustand Temperatuur Temperatuur Bereidingstijd
(gezien vanaf (°C) meter (°C) (minuten)
de bodem)
Geroosterd rundvlees medium ovenschaal vlees 2 210 54 55-60
Geroosterd rundvlees ’rauw ovenschaal vlees 2 210 48 45-55
Geroosterd kalfsvlees ovenschaal vlees 2 210 68 70-75
Geroosterd varkensvlees ovenschaal vlees 2 210 55 55-70
Lamsbout ovenschaal vlees 2 210 48 60-70
Kip ovenschaal kip 2 200 83 55-65
Kalkoen 6-7 kg opvangplaat kip 1 200 83 130-160
Eend ovenschaal kip 2 200 80 70-75
Gans opvangplaat kip 2 200 80 70-80
Zalmfilet 1 kg ovenschaal vis 2 180 28-35
Zalm plakken ovenschaal vis 2 180 18-20
Zalmdarne ovenschaal vis 2 180 25-30
Goudbrasem 350g ovenschaal vis 2 180 25-30
Tong 350 g ovenschaal vis 2 180 18-25
Zeebaars 1kg ovenschaal vis 2 180 40-45
Geelstaart makreelfilets/plakken ovenschaal vis 2 180 15-20
Geelstaart makreel 600- 800 g ovenschaal vis 2 180 35-40
Tarbot ovenschaal vis 2 180 30-45
Plakken tonijn ovenschaal vis 2 180 18-20
Zalmfilet 1 kg stoompan stoompan 2 100 25-30
Goudbrasem 350g stoompan stoompan 2 100 30-35
Tong 350 g stoompan stoompan 2 100 17-23
Zeebaars 1kg stoompan stoompan 2 100 35-40
Zalm plakken stoompan stoompan 2 100 18-20
Geelstaart makreelfilets/plakken stoompan stoompan 2 100 18-20
Tarbot stoompan stoompan 2 100 25-35
Garnalen stoompan stoompan 2 100 10-12
Tomaten ovenschaal /bakvorm groente 2 185 20-25
Aubergines ovenschaal /bakvorm groente 2 185 30-35
Courgettes ovenschaal /bakvorm groente 2 185 30-35
Artichoken ovenschaal /bakvorm groente 2 185 45-50
Paprika’s ovenschaal /bakvorm groente 2 185 25-40
Uien ovenschaal /bakvorm groente 2 185 30-35
Appels ovenschaal /bakvorm groente 2 185 30-35
Aprikozen ovenschaal /bakvorm groente 2 185 20-25
Perziken ovenschaal /bakvorm groente 2 185 25-30
Wortels stoompan stoompan 2 100 30-35
Courgettes stoompan stoompan 2 100 25-30
Artichoken stoompan stoompan 2 100 30-35
Paprika’s stoompan stoompan 2 100 22-28
Venkel stoompan stoompan 2 100 35-40
Kool stoompan stoompan 2 100 22-28
Aardappels stoompan stoompan 2 100 20-30
Spruiten stoompan stoompan 2 100 20-30
Broccoli stoompan stoompan 2 100 22-28
Brood /Stokbrood opvangplaat hand matig half 2 180 40-50
Taart/ Caketaart taartvorm hand matig half 2 170 35-40
Focaccia opvangplaat hand matig laag 2 170 40-50
Muffins metalen muffinplaat hand matig laag 2 185 18-22
Traditioneel brood opvangplaat hand matig half 2 180 40-50
Rozijnencake bakblik hand matig half 2 170 50-55
Crème Caramel stoompan stoompan 2 100 20-25
Crème stoompan stoompan 2 100 25-30
Boterdeeg taartvorm hand matig half 2 170 30-35
Taarten met vruchten vulling ovenschaal-rond hand matig half 2 170 45-50
Napolitaanse paastaart metalen taartvorm hand matig half 2 170 50-60
Kaastaart metalen taartvorm hand matig half 2 170 50-60
Kruimelgebak bakplaat hand matig laag 2 170 18-20
VLEES
Maximum
niveau
GEVOGELTE
Maximum
niveau
VIS
Middelste
niveau
VIS
(met stoompan)
Maximum
niveau
GROENTE/
GESCHILD
FRUIT
Maximum
niveau
GROENTE
(met stoompan)
Maximum
niveau
BROOD /
DESSERTS
DEEG RIJZEN
Maximum
niveau
DESSERTS
Maximum
niveau
De temperatuurmeter kan tijdens het koken gebruikt worden terwijl
men de heteluchtfuncties voor vlees en gevogelte en de handmatige
functies gebruikt. Alvorens van de temperatuurmeter gebruik te
maken dient de gewenste functie in te worden gesteld.
Steek de temperatuurmeter in het dikste gedeelte van het stuk
vlees (zie afbeelding).
Plaats de schaal in de oven en verbindt de temperatuurmeter met
de rechterwand van de oven. MAAK GEBRUIK VAN EEN
OVENWANT OM BRANDWONDEN TE VOORKOMEN (zie
diagram).
Als eenmaal de temperatuurmeter met de oven verbonden is
verschijnt op de display het “P” symbool. Draai aan de “+/-”
controleknop voor het instellen van de temperatuuur van de
temperatuurmeter, zoals in de bereidingstabellen aangegeven staat
en druk op de “OK”-toets om het kookproces op te starten.
Als de ingestelde temperatuur bereikt is komt het kookproces tot
stilstand. Nu is het mogelijk om de bereidingstijd te verlengen
(door middel van de “+/-” controleknop).
Als men de handmatige functies gebruikt, dient men eerst de
oventemperatuur (130°C tot 250°C) en vervolgens de
temperatuur van de temperatuurmeter in te stellen.
Als de temperatuurmeter niet nodig is, druk dan op de “OK”-
toets ter bevestiging, stel de bereidingstijd in met behulp van de
“+/-” controleknop en druk op de “OK”-toets om het
kookproces op te starten.
De temperatuurmeter gebruiken
20
Het waterreservoir vullen
Vul het waterreservoir aan de binnenkant van de oven met behulp van
de lade in het controlepaneel als u van de heteluchtfunctie gebruik
maakt. Voer een lichte druk uit om de lade te openen. Giet water in
de lade met behulp van een maatbeker (zie afbeelding). Sluit de lade
door er zachtjes op te drukken totdat deze geheel afgesloten is. De
lade dient altijd afgesloten te blijven behalve wanneer u het reservoir
met water vult. De maximum capaciteit van het reservoir is ongeveer
een liter. Men raadt hoe dan ook aan om het reservoir alleen te vullen
met de in het bijgeleverde kookboek aangegeven hoeveelheid. Als u
de “Hetelucht” functie selecteert wordt op de display de hoeveelheid
water dat in het reservoir aanwezig is met een aantal streepjes (leds)
aangegeven.
- geen streepje: reservoir leeg
- een streepje: laagste niveau
- twee streepjes: middelste niveau
- drie streepjes: hoogste niveau
Indien de hoeveelheid water die voor de geselecteerde bereidingssoort ontoerijkend is, verschijnt op de
display het bericht “Water te laag” “Voeg water toe” en wordt een geluidssignaal geactiveerd. Als het
hoogste niveau bereikt is waarschuwt een dubbel geluidssignaal dat er geen water meer kan worden
toegevoegd. Bevestig door op de “OK-toets te drukken waardoor u in staat bent om op de volgende
stappen over te gaan.
WAARSCHUWING: Voeg nooit water aan de lade toe als de knop op de “0” stand staat en als men
zonder hete lucht kookt. Indien dit ongewenst gebeurt verschijnt het bericht “Water niet vereist” gevolgd
door een geluidssignaal om aan te geven dat het vullen van het reservoir onmiddellijk onderbroken dient te
worden.
Het waterreservoir legen
De leegfunctie maakt het legen van de watertank mogelijk. Hiervan
maakt men voor het voorkomen van de stagnatie in het reservoir
maar ook tijdens de ontkalkingsoperatie (zie relevante paragraaf)
gebruik.
1. Plaats de “Functie Selectie” knop op “Hetelucht” en selecteer
“Legen” met behulp van de “+/-” knop. Open de deur en plaats een
grote kan onder het afvoerpijpje rechts aan de onderkant van het
paneel (zie afbeelding).
2. Houdt de kan op deze plaats en druk op de “OK”-toets. De oven is
nu klaar voor de operaties voor het legen (deze operatie start niet op
als het water te warm is).
3. Houdt de “OK”-toets ingedrukt en het water zal in de houder lopen. Een geluidssignaal activeert zich als
het reservoir helemaal leeg is. De afwezigheid van streepjes op de display bevestigt dat het reservoir nu
leeg is.
Als eenmaal het hetelucht bereiden klaar is en de functieknop op de “0” stand geplaatst is zal het
controlepaneel wachten tot het water in het reservoir een veilige temperatuur bereikt heeft voordat
aangegeven wordt dat het reservoir geleegd dient te worden. Als de temperatuur van het water te hoog is
geeft het controlepaneel aan dat het water aan het afkoelen is. Wanneer een veilige temperatuur bereikt is
verschijnt op het paneel het bericht “OK” om verder te kunnen gaan. Door op de “<<” knop te drukken
kunt u het opschrift op het paneel verwijderen.
We raden aan het reservoir na elk gebruik of op zijn minst regelmatig te legen.
WAARSCHUWING: Houdt tijdens het legen altijd de deur open en verzeker u ervan dat de kan zich
continu onder het afvoerpijpje bevindt.
Water vullen/legen
21
STOOMFUNCTIE
Selecteer de STOOMFUNCTIE en ga als volgt te werk:
1. Plaats het te koken voedsel op de geperforeerde plaat. Zorg
ervoor dat deze plaat op correcte wijze op de opvangplaat
geplaatst is (zie afb. 1-2).
2. Plaats de ondersteuning voor het ovenrooster op dergelijke wijze
dat de 4 pootjes perfect in hun gaten geplaatst zijn (zie afb. 3-4).
3. Plaats de opvangplaat met het voedsel op de ondersteuning voor
het rooster (zie afb. 5).
4. Stop de rubberen fittingen in de gaten van het glazen deksel (zie
afb. 6-7).
5. Plaats het glazen deksel goed op de opvangplaat. Verzeker u ervan
dat de afdichtringen zich aan de binnenkant van de opvangplaat
bevinden en dat er geen voedsel voor de opening voor de
stoominlaat (rubberen fitting) (zie afb. 8) aanwezig is.
6. Haal alles van de buitenste randen van het ovenrooster (zie
afbeelding) en stop het op het tweede niveau, van de bodem
af gezien, in de oven (zie afb. 9).
7. Verschuif het rooster om de verbinding tussen de rubberen fitting
(zie afbeelding) en de slang voor de stoominlaat te waarborgen.
De verbinding is gewaarborgd wanneer het rooster helemaal naar
de achterkant van de uitholling geduwd is.
Stel de bereidingstijd in met behulp van de “+/-” knop en druk op de
OK”-toets om de kookcyclus op te starten. Verwijder voorzichtig de
stoompan als eenmaal de kookcyclus afgerond is: Gebruik
ovenwanten om brandwonden te voorkomen.
Zorg ervoor dat er geen voedsel voor de opening voor de
stoominlaat zit. Leg het voedsel nooit te dicht in de buurt van de
rubberen fitting.
Maak alleen met de bijgeleverde STOOMKIT gebruik: het gebruik
van een ander soort houder kan de juiste werking van het product in
gevaar brengen.
Het gebruik van deze functie is alleen gewaarborgd als de stoompan
met de slang voor de stoominjectie binnenin de oven verbonden is.
Plaats de stoompan altijd op het tweede niveau: elk ander niveau
verhindert een correcte verbinding en brengt de functionering van de
oven in gevaar.
Verwijder de stoompan alleen als het kookproces beëindigd is: pas
goed op de warmte die van de stoompan komt aangezien die
brandwonden kan veroorzaken. De stoomkit kan niet in de
vaatwasmachine gestopt worden: reinig met water en neutrale
schoonmaakmiddelen
De Stoompan mag alleen in een koude oven worden geplaatst en
alleen wanneer de specifieke functie geselecteerd is: de andere
functies kunnen de kookresultaten in gevaar brengen.
Stoom
1
2
3
5
4
6
7
9
8
22
5019 710 01117
Printed in Italy
n
10/09
NL
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

KitchenAid KOSS 6610/IX Program Chart

Type
Program Chart