Groupe Brandt KI469WE1 de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

GEBRUIKSHANDLEIDING
Elektrische fornuizen of fornuizen met vitrokeramische plaat
99632624_NL_A.qxd 16/06/2005 16:20 Page 1
2
99632624_NL_A.qxd 16/06/2005 16:20 Page 2
1 / VEILIG GEBRUIK VAN UW FORNUIS _______________________________ 5
Milieubescherming
_________
5
2 / GEMAKKELIJKE INSTALLATIE VAN UW FORNUIS
Inbouwtips
______________________________________________
6
Elektrische aansluiting
____________________________________
6
Aansluiting
___________________ ______ _
7
3 / EENVOUDIG GEBRUIK VAN UW FORNUIS
Gebruik van de elektrische zones en halogeenzones
_______ _
8
Gebruik van de gietijzeren kookplaat
________________________
10
Gebruik van uw oven
________________________
11
Toebehoren
________________________ _________
12
4 / REINIGING EN ONDERHOUD VAN HET APPARAAT
_______ ______ _
14
Oven met gewoon email
_______ ____________ _
16
Oven met katalitisch email
_________________________________
16
Oven met pyrolytisch email
________________________
17
5 / INSTELLINGEN EN VERVANGINGEN
Vervanging van de katalytische wanden
_______ _
18
Verstelbare voeten
________________________________________
20
Vervanging van de ovenlamp
______________________
20
6 / PROBLEMEN EN OPLOSSINGEN __________________________________ 22
7 / SERVICEAFDELING ____________________________________________ 24
INHOUD
3
99632624_NL_A.qxd 16/06/2005 16:20 Page 3
4
99632624_NL_A.qxd 16/06/2005 16:20 Page 4
-
LL
EEEESS DDEEZZEE HHAANN DDLLEEIIDDIINNGG AAAANNDD AACCHH TT IIGG
AALLVVOORREENNSS HHEETT FFOORRNNUUIISS TTEE IINNSSTTAALLLLEERREENN EENN TTEE GGEE
--
BBRRUUIIKKEENN
..
- Dit fornuis is ontworpen voor gebruik door
privé-personen in een woning.
- Dit fornuis is uitsluitend bestemd voor het ko-
ken en bakken van dranken en
voedingsmiddelen en bevat geen enkel
bestanddeel op basis van asbest.
- Laat uw fornuis tijdens een kook- of
bakcyclus nooit onbeheerd achter.
- Koppel altijd eerst de stroomtoevoer af
alvorens aan het fornuis te werken.
- Indien u elektrische apparaten op een stop-
contact vlakbij het fornuis aansluit,
dient u erop te letten dat de voedingskabel de
warme onderdelen van het fornuis niet raakt.
-
EE
EERRSSTTEE GGEEBBRRUUIIKK
::
Alvorens uw oven voor de
eerste maal te gebruiken, laat u de lege oven
eerst met gesloten deur ongeveer 15 minuten
in de maximumstand werken. Door de speci-
fieke samenstelling van de
staalwolbekleding van de ovenruimte kan de
oven in het begin immers een bijzondere geur
verspreiden. Bij deze proefverwarming kan er
mogelijk eveneens rookvorming
optreden.
DDiitt iiss nnoorrmmaaaall..
- Let erop dat niemand op een open
ovendeur gaat leunen of zitten.
-
TTiijjddeennss hheett ggeebbrruuiikk vvaann ddee oovveenn wwoorrddtt ddee
oovveenn wwaarrmm ((ooookk aaaann ddee
bbuuiitteennzziijjddee)).. HHoouu kkiinnddeerreenn oopp eeeenn
aaffssttaanndd..
-
NNeeeemm nnaa eeeenn bbaakkccyycclluuss ddee
oovveennttooeebbeehhoorreenn nnooooiitt mmeett ddee bblloottee hhaanndd vvaasstt
((rroooosstteerr,, ddrraaaaiissppiitt,, bbrraaaaddsslleeee,, ddrraaaaggkkaaddeerr vvoooorr
hheett ddrraaaaiissppiitt eennzz......)).. GGeebbrruuiikk aallttiijjdd eeeenn oovveenn--
wwaanntt ooff eeeenn hhiitttteebbeesstteennddiiggee ddooeekk..
- Alvorens een pyrolysereiniging van de oven
uit te voeren, verwijdert u alle
oventoebehoren uit de oven en verwijdert u te-
vens groffe (aangebakken) etensresten.
- Tijdens een pyrolysereiniging wordt de oven
warmer dan bij een normale bakcyclus (ook
aan de buitenzijde).
HHoouu kkiinnddeerreenn oopp eeeenn aaff--
ssttaanndd..
- Gebruik nooit een stoomreiniger.
- Forceer nooit een bedieningsknop indien de-
ze niet meer goed werkt. Contacteer
onmiddellijk een erkend elektrotechnicus
-
TTiijjddeennss hheett ggeebbrruuiikk wwoorrddtt ddee oovveenn wwaarrmm..
RRaaaakk uuiitteerraaaarrdd nnooooiitt ddee
vveerrwwaarrmmiinnggsseelleemmeenntteenn iinn ddee oovveenn aaaann..
- Uw fornuis is voorzien van het
CCEE
-conformiteitsmerk
1 / VEILIG GEBRUIK VAN UW FORNUIS
Tip
- Wij raden u aan om de installatie
door een erkende elektrotechnicus te laten
uitvoeren. Zo bent u zeker dat de
installatie aan de wettelijke verplichtingen
voldoet.
MILIEUBESCHERMING
Het verpakkingsmateriaal van dit apparaat is
recyclebaar. Doe mee aan de recycling en
draag bij aan de bescherming van het milieu
door dit materiaal in de hiervoor bestemde
gemeentecontainers te deponeren.
Uw apparaat bevat tevens vele
recyclebare materialen. Daarom is
het voorzien van dit logo wat
aangeeft dat de gebruikte
apparaten van ander afval dienen
te worden gescheiden. De
recycling van de apparaten die
door uw fabrikant wordt georganiseerd wordt
op deze manier onder de beste
omstandigheden uitgevoerd, overeenkomstig
de Europese richtlijn 2002/96/CE betreffende
elektrisch en elektronisch afval. Informeer bij
uw gemeente of bij uw verkoper naar de
dichtstbijzijnde inzamelplaats voor uw oude
apparaten.
Wij danken u voor uw bijdrage aan de
bescherming van het milieu.
5
99632624_NL_A.qxd 16/06/2005 16:20 Page 5
Aansluiting
Netspanning
Monofasig
222200--224400 VV
~
Driefasig
3 f. + nulleider
440000 VV
~
Tweefasig
2 f. + nulleider
440000 VV
~
fornuis
2
generatoren
inductie en
electrische
oven
Doorsnede
van de kabel
Zekering
3 x 6 mm
2
40 A
5 x 1,5 mm
2
16 A
4 x 4 mm
2
30 A
Aansluiting
Netspanning
Monofasig
222200--224400 VV
~
Driefasig
3 f. + nulleider
440000 VV
~
Tweefasig
2 f. + nulleider
440000 VV
~
Elektrisch of
vitrokeramisc
h fornuis
**
Doorsnede
van de kabel
Zekering
3 x 6 mm
2
32 A
5 x 1,5 mm
2
16 A
4 x 2,5 mm
2
20 A
U dient de volgende inbouwgegevens na te
leven (
ffiigg..11 eenn 22
):
-
1100 mmmm
tussen de zijkanten van het fornuis
en de muren of de keukenmeubelen.
-
3300 mmmm
tussen de muur en de achterzijde
van het fornuis met gesloten deksel.
- De inbouwdiepte tussen enerzijds de muur
aan de achterzijde van het fornuis en
anderzijds de voorzijde van het fornuis dient
661100 mmmm
te bedragen (zie fig. 2,
bovenaanzicht).
- Indien het fornuis op een sokkel wordt
geplaatst, dient u ervoor te zorgen dat het
fornuis horizontaal vast staat om te
voorkomen dat het van de sokkel kan glijden.
2 / GEMAKKELIJKE INSTALLATIE VAN UW FORMUIS
6
NNOOMMIINNAALLEE DDOOOORRSSNNEEDDEE VVAANN DDEE SSOOEEPPEELLEE
VVOOEEDDIINNGGSSKKAABBEELL ((TTYYPPEE HH 0055 RRRRFF))
EENN TTYYPPEE VVAANN ZZEEKKEERRIINNGG
**
Rekening houdend met de simultaneïteitscoëfficient
volgens de norm EN 60 335-2-6.
HHeett ffoorrnnuuiiss wwoorrddtt zzoonnddeerr vvooeeddiinnggsskkaabbeell ggeellee--
vveerrdd..
De aansluiting op het electriciteitsnet dient te
gebeuren met een kabel type H05RRF en een
omnipolaire stroomschakelaar in
overeenstemming met de geldende
installatieregels. De beschermingsdraad
moet verbonden worden met de
aardingsklemmen van het apparaat en van de
installatie. Als de kabel is beschadigd, moet
deze vervangen worden door een zelfde
soort kabel.
Alvorens met de aansluiting te beginnen,
dient u te controleren of de doorsnede van de
draden van de elektrische installatie voldoet
voor de elektrische voeding van het fornuis.
Gebruik een voedingskabel met een
voldoende doorsnede voor de aansluiting van
het fornuis (zie tabel hiernaast).
Vaste apparaten met een voedingskabel en
een stekker dienen zo te worden
geïnstalleerd dat de stekker altijd bereikbaar
blijft.
1
2
3
10mm
150mm
150mm
3 MOGELIJKE INBOUWTYPES
fig.1
610 mm
30 mm
fig.2
Belangrijk
- Onze aansprakelijkheid vervalt bij
een afwezige of foute aarding.
INBOUWTIPS
ELEKTRISCHE AANSLUITING
99632624_NL_A.qxd 16/06/2005 16:20 Page 6
7
- Open het plastic toegangsplaatje rechts op de
achterzijde van het fornuis.
- Steek een schroevendraaier tussen de fornuis-
wand en het toegangsplaatje en draai het plaatje
open
((ffiigg..11))
.
- Schroef de schroeven uit de kabelklem los
((ffiigg..22))..
- Steek de voedingskabel langs de zijkant van de
achterwand in de kabelklem rechts van het klem-
menbord (doorsnede voedingskabel : zie tabel vo-
rige bladzijde)
((ffiigg..22))
.
- Ontbloot elke draad van de voedingskabel over
een lengte van 12 mm en tors de draadjes voor-
zichtig ineen
((ffiigg..33))
.
- Draai de schroeven van het
klemmenbord los .
- Verwijder de verbindingsbruggen op het toe-
gangsplaatje door het zwarte klepje te verwijde-
ren
((ffiigg..44))
.
- Hou de verbindingsbruggen in de correcte rich-
ting klaar voor de plaatsing (
ffiigg.. 55
). Monteer de
verbindingsbrug(gen) overeenkomstig het sche-
ma op het toegangsplaatje (
ffiigg.. 66
).
- Verbind de draden van de voedingskabel ove-
reenkomstig het schema op het toegangsplaatje
(
ffiigg.. 77
). Alle draadjes van elke draad van de voe-
dingskabel dienen onder de schroeven vast te zit-
ten. De aardingsdraad (groen-geel) moet worden
verbonden met de aardingsklem .
-
AAllvvoorreennss ddee ddrraaddeenn vvaasstt ttee
sscchhrrooeevveenn ccoonnttrroolleeeerrtt uu eevveenn ooff ddee iissoollaattiiee vvaann ddee
ddrraaddeenn nniieett oonnddeerr ddee kklleemmmmeenn vvaassttzziitt..
- Draai de schroeven van het
klemmenbord stevig vast en controleer de stevi-
gheid van de aansluiting door even aan elke draad
te trekken (
ffiigg..88
).
- Leg de voedingskabel vast door middel van de
kabelklem.
- Plaats de ongebruikte verbindingsbruggen op-
nieuw in het toegangsplaatje. Plaats het zwarte
klepje opnieuw en sluit het toegangsplaatje.
2 /GEMAKKELIJKE INSTALLATIE VAN UW FORNUIS
AANSLUITING
X
12 mm
j
9896-
307
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
91
230V
L1
L2(N)
1
5
4
3
2
N
400V2N
L1
L2
1
5
4
3
2
N
400V3N
L1
L2
L3
1
5
4
3
2
VVeerrbbiinnddiinnggssbbrruuggggeenn
KKlleemmmmeennbboorrdd
KKaabbeellkklleemm
fig.1
Belangrijk
Voor een correcte aansluiting dient u
de hierboven vermelde aanwijzingen
aandachtig na te leven. Een foute
aansluiting kan leiden tot een gevaarlijke
verhitting van de kabel.
fig.3
fig.5
fig.7
fig.2
fig.4
fig.6
fig.8
Tips
Mocht u tijdens het onder spanning
zetten van het apparaat een fout opmerken,
dient u de aansluiting en de plaatsing van de
verbindingsbruggen te controleren.
99632624_NL_A.qxd 16/06/2005 16:20 Page 7
3 / EENVOUDIG GEBRUIK VAN UW FORNUIS
8
Tips voor een spaarzaam gebruik
van de elektrische en
halogeenzones
- Kies altijd kookpannen die geschikt zijn voor
elektrisch koken. Gebruik
kookpannen in roestvrij staal met een
trimetalbodem (sandwichstructuur,
aluminium of koper), kookpannen in
eventueel met teflon bekleed aluminium of ke-
ramisch materiaal, in "vision"-glas, in dik geë-
mailleerd staal of in gietijzer (kies in dit geval
een kookpan met een speciale
bodem voor vitrokeramische kookplaten, b.v.
VITROBASE).
- Gebruik kookpannen met een dikke
vlakke bodem voor een perfect contact met de
kookzone. Gebruik geen kookpannen met een
holle of oneffen bodem. Deze kookpannen
vertonen vaak verbranding van afzonderlijke
punten en laten
metaalspoortjes op de kookplaat achter.
- Voor de beste kookprestaties en een
hoge kwaliteit gebruikt u best een
kookpan waarvan de diameter aan de
onderzijde overeenstemt met de cirkellijn van
de kookzones op de vitrokeramische kook-
plaat.
- U mag uiteraard een kleinere kookpan ge-
bruiken, maar dit gaat gepaard met energie-
verlies. Grotere kookpannen
daarentegen vergen een langere bak- of kook-
tijd.
-
AAuuttoommaattiisscchhee rreeggeelliinngg vvaann ddee
kkooookkzzoonneess ::
De elektrische kookzone
regelt zichzelf automatisch, d.w.z. schakelt zi-
chzelf in en uit om de ingestelde
temperatuur te behouden. De kookzone geeft
dus een homogene en perfect op de bereiding
afgestemde temperatuur af.
Het aantal malen dat de kookplaat zichzelf au-
tomatisch in- en uitschakelt, hangt af van het
ingestelde vermogen.
INOX
ACIER
CUIVRE OU ALU
INOX
roestvrijstaal
roestvrijstaal
staal
koper of aluminium
GEBRUIK VAN DE
ELEKTRISCHE ZONES EN
HALOGEENZONES
99632624_NL_A.qxd 16/06/2005 16:20 Page 8
9
- Energiebesparing : op het einde van de berei-
ding zet u de kookstand op "0" en laat u de
kookpan op de kookplaat staan. De kookpan
zal dan nog de opgeslagen warmte benutten
(u bespaart zo energie). Gebruik indien moge-
lijk altijd een deksel om warmteverlies door
verdamping te beperken.
- Bij de vitrokeramische kookplaat blijft de
warmteverspreiding beperkt tot de zones die
zijn afgezoomd met de cirkellijn. De warmte
zal zich slechts in minieme mate buiten deze
zones verspreiden.
- Gebruik de kookplaat nooit als snijplank.
- Bak of kook nooit gerechten rechtstreeks op
de kookplaat (d.w.z. zonder kookpan). Plaats
geen plastic voorwerpen op nog
warme kookzones.
- Laat nooit een lege kookpan in aluminium of
email op een warme kookzone staan.
- Gebruik nooit aluminiumfolie. Plaats in
aluminiumfolie verpakte producten nooit
rechtstreeks op de kookplaat. Aluminium
smelt en brengt de kookplaat onherstelbare
schade toe.
- De kookplaat kan worden beschadigd door
materialen die harder zijn dan de kookplaat
zelf. Bij voorbeeld door zandkorrels van groen-
ten die onderaan een kookpan kleven en zo op
de kookplaat terechtkomen.
- Gebruik geen kookpannen met een te groffe
bodem. Deze kookpannen kunnen stofdeeltjes
meevoeren en vlekken op de kookplaat ve-
roorzaken.
Verklikkerlampjes
- Op het bedieningspaneel : bij het
inschakelen van een kookzone licht een lamp-
je op.
- Op de vitrokeramische plaat : zodra de tem-
peratuur aan de oppervlakte van een kookzo-
ne een bepaalde limietwaarde overschrijdt, zal
het restwarmtelampje oplichten, zelfs indien u
de elektrische kookzone meteen uitschakelt.
Zolang het restwarmtelampje brandt, mag u
de kookzone niet aanraken.
Belangrijk
- Kijk nooit langdurig recht in de
halogeenlampen van een kookzone in
werking.
- Gebruik het glazen kookoppervlak nooit als
opbergplaats voor om het even welk voor-
werp en met name nooit voor plastic voor-
werpen of aluminiumfolie op een nog warme
kookzone.
- Indien u een barstje op de kookplaat vasts-
telt, trekt u meteen de stekker van de kook-
plaat uit het stopcontact om elektrische
schokken te vermijden. Contacteer meteen
uw installateur. De kookplaat mag pas na
herstelling opnieuw worden gebruikt.
3 / EENVOUDIG GEBRUIK VAN UW FORNUIS
GEBRUIK VAN DE
ELEKTRISCHE ZONES EN
HALOGEENZONES (VERVOLG)
- Let erop dat er nooit suiker, suikersiroop of
confituur op de kookplaat terechtkomt. Indien
u morst, verwijdert u deze producten onmid-
dellijk. Ze kunnen achteraf immers barstjes
veroorzaken.
99632624_NL_A.qxd 16/06/2005 16:20 Page 9
10
Er bestaan twee soorten bedieningen voor dit ty-
pe van kookplaten (al naargelang van het model
van fornuis) :
- gietijzeren snelkookplaat met
temperatuurbegrenzer en bedieningsknoppen
met een stand van 0 tot 6,
- gietijzeren snelkookplaat met besturing door
energiedoseringselement en bedieningsknoppen
met een stand van 0 tot 9.
Tips voor het gebruik van de
gietijzeren kookplaat (volgens model)
- Laat de kookzones vóór het eerste
gebruik ongeveer 3 minuten in de
maximale stand zonder kookpan werken om de
bekleding te harden.
- Zodra u een kookzone inschakelt, licht er een
verklikkerlampje op.
- Gebruik kookpannen met een vlakke
bodem die perfect op de oppervlakte van de
kookzone liggen :
- kookpannen in roestvrij staal met een dikke
bodem of sandwichbodem,
- kookpannen in aluminium met dikke bodem,
- kookpannen in geëmailleerd staal (dik
plaatstaal).
- Kies een kookpan waarvan de diameter mins-
tens gelijk is aan de diameter van de kookzone.
Gebruik indien mogelijk altijd een deksel om
warmteverlies door
verdamping te beperken.
- Zodra uw gerecht begint te koken, dient u het
niet stevig te laten doorkoken. Uw gerecht zal er
niet sneller mee gaar
worden. U kan beter het vermogen
verlagen en de bereiding licht borrelend
laten verder koken.
- Vóór het einde van de bereiding kan u de kook-
zone uitschakelen. De kookpan zal dan de op-
geslagen warmte verder
benutten (u bespaart zo energie).
- Gebruik een kookpan met een droge
bodem om oxidatie van de kookplaat te vermij-
den.
BON
MAUVAIS
BON
GGOOEEDD
GGOOEEDD
SSLLEECCHHTT
1
9
0
3
5
7
3 / EENVOUDIG GEBRUIK VAN UW FORNUIS
GEBRUIK VAN DE GIETIJZEREN KOOKPLAAT
99632624_NL_A.qxd 16/06/2005 16:20 Page 10
11
Tips voor het gebruik van uw oven
-
EEeerrssttee ggeebbrruuiikk :: aallvvoorreennss uuww oovveenn vvoooorr ddee
eeeerrssttee mmaaaall ttee ggeebbrruuiikkeenn,, llaaaatt uu ddee lleeggee oovveenn
eeeerrsstt mmeett
ggeessllootteenn ddeeuurr oonnggeevveeeerr 1155 mmiinnuutteenn oopp vvooll vveerr--
mmooggeenn wweerrkkeenn.. DDoooorr ddee ssppeecciiffiieekkee ssaammeennsstteell--
lliinngg vvaann ddee ssttaaaallwwoollbbeekklleeddiinngg kkaann ddee oovveenn iinn
hheett bbeeggiinn iimmmmeerrss eeeenn bbiijjzzoonnddeerree ggeeuurr vveerrss--
pprreeiiddeenn.. BBiijj ddeezzee eeeerrssttee
ooppwwaarrmmiinngg kkaann eerr mmooggeelliijjkk eevveenneeeennss rrooookkvvoorr--
mmiinngg ooppttrreeddeenn..
- In de bakgids van uw fornuis vindt u de berei-
dingswijze van een aantal bekende gerechten.
- Alvorens uw oven te gebruiken, kijkt u eerst
in deze handleiding na op welke stand u de
oven best instelt en op welke hoogte u de bak-
plaat plaatst.
- Zet de oven 5 tot 10 minuten voor het einde
van de bereiding af. De oven zal dan nog de
opgeslagen warmte benutten en u bespaart
zo energie.
- De thermostaatstanden van de oven in de
bakgids zijn louter informatief. Om overmatige
rookvorming als gevolg van een te hoge tem-
peratuur te vermijden, raden wij u aan de ther-
mostaat wat lager te zetten.
- Kinderbeveiliging (volgens model)
U kan bij uw dealer een beschermingsrooster
kopen om kinderen tegen de warmte van de
ovendeur te beschermen (vraag naar het witte
rooster). U kan dit rooster aanbrengen
indien er jonge kinderen in uw woning aanwe-
zig zijn.
Belangrijk
- Let erop dat de ovendeur altijd goed gesloten is. Enkel dan sluit de
afdichtingsvoeg de oven volledig af.
- Tijdens bereidingen in de oven (ook grillbereidingen) dient u het deksel van het fornuis open te
zetten om de afvoer van de warme luchtstroom achter het fornuis te vergemakkelijken.
- Plaats geen aluminiumfolie op de ovenwanden. Aluminiumfolie leidt tot
oververhitting van de oven wat tot een slecht bak- of braadresultaat en
beschadiging van het email kan leiden.
- Laat de ovendeur tijdens een bereiding nooit langer dan 3 minuten openstaan om verhitting van
de bedieningsknoppen te vermijden.
- Tijdens het gebruik van de oven wordt de oven warm. Raak uiteraard nooit de verwarmingsele-
menten in de oven aan.
- De oven zal in principe geen rookvorming veroorzaken. Rookvorming zal in de meeste gevallen
het gevolg zijn van een te hoge baktemperatuur en vaak gepaard gaan met spatten. Stel de tem-
peratuur in dit geval wat lager in.
GEBRUIK VAN UW OVEN
3 / EENVOUDIG GEBRUIK VAN UW FORNUIS
Breedte fornuis en
type van ovendeur
50 cm stalen deur
60 cm stalen deur
Referentie
KKKK336600WWEE11
WWIITT RROOOOSSTTEERR
99632624_NL_A.qxd 16/06/2005 16:20 Page 11
Plat ovenrooster fig.2
Op dit rooster kan u alle soorten schotels en
bakvormen met het te bereiden of te
gratineren gerecht plaatsen. Gebruik dit roos-
ter eveneens voor grillgerechten.
Multifunctionele braadslee fig.3
Deze braadslee wordt als bakplaat gebruikt en
heeft een gebogen rand. Ze is geschikt voor
de bereiding van patisserie zoals
roomsoezen, meringuegebak, madeleine-
koekjes, bladerdeeg enz.
Bij braadgerechten plaatst u de braadslee on-
der het ovenrooster om braadvet en braadsap
op te vangen. U kan deze braadslee ook voor
de helft met water vullen om een gerecht in
bain-marie te bereiden.
Leg nooit te roosteren of te braden vlees in de
braadslee. De braadslee zal dan sterk spatten
op de ovenwanden.
Plaats de braadslee nooit op de ovenbodem,
behalve in de stand GRILL.
Achterzijde
Voorzijde
Ovenrooster met
kantelbeveiliging fig.1
Op dit rooster kan u alle soorten schotels en
bakvormen met het te bereiden of te
gratineren gerecht plaatsen.
Gebruik dit rooster eveneens voor
grillgerechten (plaats het te grillen gerecht
rechtstreeks op het rooster).
Ovenplaat met schuifsysteem fig.4
Dit systeem omvat een bakplaat die u tijdens
een bereiding uit de oven kan schuiven
indien u het gerecht wil bewerken.
Dit systeem is voorzien van een
kantelbeveiliging en kan tot 5 kg dragen
(gelijkmatig verdeeld).
TOEBEHOREN
(volgens model)
fig.3
fig.2
fig.1
fig.4
12
3 / EENVOUDIG GEBRUIK VAN UW FORNUIS
99632624_NL_A.qxd 16/06/2005 16:20 Page 12
Diepe ovenschaal fig.5
Plaats deze ovenschaal onder het
ovenrooster om braadvet en braadsap op te
vangen in de standen grill en grill +
hetelucht (volgens model).
U kan deze ovenschaal eveneens als braad-
schaal gebruiken (b.v. gevogelte met een
groentenkrans / op matige temperatuur).
Leg nooit klein gebraad of kleine stukken
vlees bij een te hoge temperatuur in deze
ovenschaal. De braadslee zal dan immers
sterk spatten op de ovenwanden.
Plaats deze ovenschaal nooit op de
ovenbodem.
Draaispit (volgens model) fig.6
Braden met het draaispit is zeer praktisch en
garandeert met name smaakvolle en
gelijkmatig gebraden gerechten. Hoe
gebruikt u het draaispit?
- Plaats het draagkader van het draaispit in de
3de inschuifsleuf vanaf de ovenbodem (let
erop dat het draagkader in de juiste richting
wordt geplaatst).
- Schuif een eerste braadvork op het spit,
plaats vervolgens het te braden vlees tegen de
vork op het spit en schuif tenslotte de tweede
braadvork op het spit. Schuif het vlees met de
twee vorken tot in het midden van het braad-
spit en draai de twee vorken vast.
- Plaats het braadspit op het draagkader.
- Druk de punt van het braadspit
voorzichtig in de vierkanten opening
achteraan in de oven om het spit vast te
zetten.
- Plaats de braadslee in de onderste
inschuifsleuf van de oven om het braadsap op
te vangen.
berceau
tourne-broche
Berceau
Broche
Fourchette
(suivant modèle)
poignée
Poignée dévissable
Berceau
Broche
Fourchette
(suivant modèle)
poignée
MMooddeell 6600 ccmm VVoooorr ttaall vvaann bbeerreeiiddiinnggeenn
TOEBEHOREN
(volgens model)
Belangrijk
Richting van het draagkader : Plaats
het draagkader zo in de oven dat de
vierkanten opening voor het draaispit
achteraan in de oven volledig zichtbaar is.
Belangrijk
Indien het draaispit een geïsoleerd
handvat heeft, verwijdert u het handvat
(losdraaien) alvorens de ovendeur te
sluiten.
fig.6
fig.6
fig.6
fig.5
MMooddeell 5500 ccmm
MMooddeell 6600 ccmm
13
3 / EENVOUDIG GEBRUIK VAN UW FORNUIS
Handvat (verwijderbaar)
draagkader
draaispit
Draaispit
Draagkader
Vork
Draaispit
Draagkader
Vork
Handvat
(volgens model)
Handvat
(volgens model)
99632624_NL_A.qxd 16/06/2005 16:20 Page 13
4 / REINIGING EN ONDERHOUD VAN HET APPARAAT
Belangrijk
Laat het fornuis altijd afkoelen alvorens met de reiniging te beginnen. Controleer of alle
bedieningsknoppen in de stand STOP staan.
Gebruik nooit schuurpoeders en metalen sponsen.
Belangrijk
- Gebruik nooit een stoomreiniger of hogedrukreiniger.
- Sprenkel nooit water over het fornuis om het te reinigen.
14
BBuuiitteennzziijjddee
BBeeddiieenniinnggss
kknnooppppeenn
- Gebruik
eeeenn ssppoonnss mmeett zzeeeeppwwaatteerr
voor de bovenkant. Voor de verwijdering
van vlekken van overgekookte gerechten gebruikt u indien nodig een in de
handel verkrijgbare
nniieett sscchhuurreennddee ccrrèèmmee vvoooorr eemmaaiill
. Met een droge doek of
nog beter een
zzeeeemmllaapp
laat u het email weer glanzen. Verwijder altijd
onmiddellijk zure vloeistoffen (citroensap, azijn...) van het email.
Alvorens het deksel te openen, verwijdert u eerst alle vlekken van
overgekookte gerechten. Sluit het deksel pas opnieuw als de bovenzijde van
het fornuis is afgekoeld.
Voor het onderhoud van gepolijste metalen oppervlakken gebruikt u in de
handel verkrijgbare producten.
- Gebruik met
eeeenn mmeett zzeeeeppwwaatteerr bbeevvoocchhttiiggddee ssppoonnss
.
GGiieettiijjzzeerreenn
kkooookkppllaaaatt
De kookzone is voorzien van een zwarte bekleding. Gebruik nooit een
schurend product voor de reiniging. Gebruik na elk gebruik van de gietijzeren
kookzone een
vveettttiiggee ddooeekk
om de kookzone te reinigen.
Hou de gietijzeren kookzone droog of lichtjes vettig indien u ze een tijdje niet
meer gaat gebruiken.
Indien de gietijzeren kookzone roestsporen vertoont, verwijdert u de roest
(b.v. met schuurlinnen).
UU kkaann vveerrvvoollggeennss ddee zzwwaarrttee bbeekklleeddiinngg hheerrsstteelllleenn mmeett
eeeenn iinn ddee hhaannddeell vveerrkkrriijjggbbaaaarr ssppeecciiaaaall pprroodduucctt vvoooorr ddee hheerrsstteelllliinngg vvaann
ggiieettiijjzzeerreenn kkooookkzzoonneess
.
GGllaass vvaann ddee
oovveennddeeuurr
- Bak- of braadspatten op de binnenzijde van het glaspaneel reinigt u best
met
eeeenn mmeett zzeeeeppwwaatteerr bbeevvoocchhttiiggddee ssppoonnss
.
HHOOEE RREEIINNIIGGTT UU UUWW FFOORRNNUUIISS??
99632624_NL_A.qxd 16/06/2005 16:20 Page 14
Voor een goede bescherming van uw apparaten adviseren wij u onderhoudsproducten te
gebruiken van Clearit.
Clearit biedt u professionele producten en oplossingen op maat voor het dagelijks onderhoud
van uw huishoudelijke apparaten en uw keukens.
U vindt ze bij uw vaste detailhandelaar, daar vindt u ook een serie hulp- en verbruiksgoederen.
DDee ddeesskkuunnddiigghheeiidd vvaann
pprrooffeessssiioonnaallss iinn ddiieennsstt vvaann
ppaarrttiiccuulliieerreenn
4 / REINIGING EN ONDERHOUD VAN HET APPARAAT
15
EElleekkttrriisscchhee
kkooookkzzoonneess eenn
hhaallooggeeeennkkooookkzzoonneess
LL
IICCHHTTEE VVLLEEKKKKEENN
::
- Laat een tijdje warm water op de te reinigen
zone inweken alvorens de vlekken af te vegen.
II
NNGGEEBBAAKKKKEENN VVLLEEKKKKEENN VVAANN OOVVEERRGGEEKKOOOOKKTTEE SSUUIIKKEERRSS
,,
AALLUUMMIINNIIUUMM OOFF GGEESSMMOOLLTTEENN PPLLAASSTTIICC
::
- Giet
een speciaal product voor vitrokeramische
glasplaten op de vlekken (bij voorkeur met
silicone voor een beschermend effect).
- Speciaal product
voor vitrokeramische
glasplaten.
KK
RRIINNGGEENN EENN SSPPOORREENN VVAANN KKAALLKK
::
--
Laat enkele druppels warme witte
alcoholazijn op de kalkvlekken inwerken en
veeg de kookzone met een zachte doek af.
- Gebruik een in de handel verkrijgbaar
product voor kalkvlekken.
- Speciale pasta voor
vitrokeramische
glasplaten.
- Sanitairspons
II
NNGGEEBBAAKKKKEENN RREESSTTEENN
::
- Laat een tijdje warm water op de te reinigen
zone inweken. Gebruik dan een speciale
schrapper voor glas om de vlekken fijner te
maken. Verwijder vervolgens de vlekken met
de groffe zijde van een sanitairspons en droog
de kookzone af.
- Sanitairspons.
- Speciale schrapper
voor glas.
HHOOEE RREEIINNIIGGTT UU UUWW FFOORRNNUUIISS??
AAAANNBBEEVVOOLLEENN
PPRROODDUUCCTTEENN
PPooeeddeerr
CCrrèèmmeeSScchhuuuurrssppoonnss
SSaanniittaaiirrssppoonnss ooff
ssppeecciiaallee zzaacchhttee
aaffwwaassssppoonnss
99632624_NL_A.qxd 16/06/2005 16:20 Page 15
- Gebruik een met heet zeepwater
bevochtigde doek voor de verwijdering van
vetvlekken. Wij raden u aan de emailwanden
regelmatig te reinigen.
Voor de verwijdering van grote vlekken van
overgekookte gerechten gebruikt u een
vochtige doek of een zachte borstel.
Behandel hardnekkige vlekken met een
spons of doek die u doordrenkt met veel
warm zeepwater of een niet schurend middel
(voor email of roestvrij staal). Laat het
zeepwater of niet schurend middel een nacht
inwerken. U kan de vlekken nadien makkelijk
verwijderen.
- Deze oven met ononderbroken reiniging
heeft 3 wanden die zijn bekleed met een
speciaal microporeus email dat de oven zijn
zelfontvettend karakter verleent. Zodra zich
in de oven vlekken vormen, lopen ze uit en
verspreiden zich over het microporeus
contactvlak. De vlekken worden aan beide
zijden geoxideerd en verdwijnen geleidelijk
aan. Het zelfontvettend email is vooral
ontworpen voor vetstoffen maar zeker niet
voor suikers. Daarom is de bodem van de
oven, waar er meer kans op afzetting van
suiker bestaat, niet met het speciale email
bekleed.
Tip
- Reinig de wanden nooit met een meta-
len borstel of scherpe of snijdende
voorwerpen.
- Gebruik nooit schuurmiddelen voor het rei-
nigen van de wanden.
- Tijdens het bakken van gebraad spat er heel
wat vet op de ovenwanden. De
temperatuur van de wanden is vaak niet hoog
genoeg om het vet tijdens het bakken
volledig te laten verdwijnen. In dit geval laat u
de oven na de baktijd 20 tot 30 minuten ver-
der werken met de thermostaat in de maxi-
mumstand. Mochten er dan nog vlekken
overblijven, zullen deze tijdens de volgende
bakbeurten worden afgezwakt en wordt
rookontwikkeling tot een minimum beperkt.
OVEN MET GEWOON EMAIL
4 / REINIGING EN ONDERHOUD VAN HET APPARAAT
OVEN MET KATALITISCH EMAIL
(zelfontvettend)
Let op
Tijdens de reiniging is de ovendeur war-
mer dan tijdens de normale werking. Hou kin-
deren op een veilige afstand.
16
99632624_NL_A.qxd 16/06/2005 16:20 Page 16
Let op
- Tijdens de pyrolyse wordt de oven warmer dan bij normaal gebruik (ook aan de buitenzij-
de). Hou kinderen op een afstand.
- Welk oventype u ook gebruikt, berg nooit brandbare producten (doeken, papier, onderhoud-
sproducten, handleidingen enz.) in de oven op. Wij wijzen alle aansprakelijkheid af in geval van
brand die door deze onvoorzichtigheid wordt veroorzaakt.
- Plaats geen aluminiumfolie op de ovenwanden om de oven proper te houden. Aluminiumfolie
leidt tot oververhitting van de oven wat beschadiging van het email kan veroorzaken.
- Bij dit type van oven worden spatvlekken en vlekken van overgekookte gerechten bij zeer hoge
temperatuur vernietigd.
- De rook die tijdens de pyrolyse ontstaat, wordt door een katalysator gezuiverd. Wacht niet tot
de oven vol vlekken zit alvorens een pyrolysereiniging uit te voeren.
WWaannnneeeerr ddiieenntt uu eeeenn ppyyrroollyysseerreeiinniiggiinngg uuiitt ttee vvooeerreenn??
- Wanneer er tijdens de voorverwarming rookvorming in de oven optreedt of tijdens een
bakcyclus overmatige rookvorming optreedt,
- Wanneer u na verschillende bereidingen (schapenvlees, vis, grillgerechten ...) een koude geur in
uw oven waarneemt.
U hoeft niet na elke bakcyclus een pyrolysereiniging uit te voeren, maar enkel indien de oven te
vuil is.
- Alvorens een pyrolysereiniging van de oven uit te voeren, verwijdert u alle oventoebehoren uit
de oven en verwijdert u tevens groffe (aangebakken) etensresten om te vermijden dat deze vlek-
ken zouden ontvlammen of een te sterke
rookvorming zouden veroorzaken.
- Dank zij de programmaschakelaar voor een uitgestelde pyrolysereiniging (volgens
model) kan de pyrolysereiniging op om het even welk moment van de dag en zelfs 's nachts (dal-
tarief!) worden uitgevoerd.
- Zodra u de oven na de pyrolysereiniging opent, ziet u nog resten van witte assen op de wan-
den van de oven. Wacht tot de oven volledig is afgekoeld om deze assen met een vochtige doek
af te vegen.
- Enkele tips om overmatig spatten tijdens een bakcyclus te vermijden :
- kies de juiste bakstand,
- kies de juiste inschuifsleuf,
- kies de juiste temperatuur.
Indien een groot stuk vlees toch nog spatten en rook veroorzaakt, stelt u het vermogen van de
oven lager in.
4 / REINIGING EN ONDERHOUD VAN HET APPARAAT
OVEN MET PYROLYTISCH
EMAIL
17
LLiicchhtt vvuuiillee oovveenn
VVuuiillee oovveenn
ZZeeeerr vvuuiillee oovveenn
Biscuits, groenten,
patisserie, quiches, soufflés
enz.
Vlees, vis (in een
ovenschaal), gevulde
groenten.
Grote stukken vlees op het
draaispit
Geen spatten. Geen
pyrolysereiniging nodig.
Pyrolysereiniging na 3
bakcycli.
Pyrolysereiniging na elke
bakcyclus bij sterke spatten
99632624_NL_A.qxd 16/06/2005 16:20 Page 17
Modellen 50 cm
U kan de katalytische wanden aankopen bij
de fabrikant (contacteer de servicedienst van
de fabrikant).
Indien de katalytische wanden van uw oven
verzadigd zijn, raden wij u aan ze te
vervangen. Ga hiervoor als volgt tewerk :
1. Schroef de bevestigingsschroef van de
achterwand in de oven los en verwijder deze
wand
((FFiigg..11))
.
2. Schroef de 2 bevestigingsschroeven van
de zijwanden los
((FFiigg..22))
. Verwijder vervolgens
de wanden door ze rond de voetjes vooraan
in de oven te draaien
((FFiigg..33))
.
3. Voor de montage van de nieuwe wanden
gaat u in de omgekeerde volgorde tewerk.
5 / INSTELLINGEN EN VERVANGINGEN
fig.3
fig.2
fig.1
VERVANGING VAN DE KATALYTISCHE WANDEN
Schroeven
Steunvoetjes
LLaaaatt hheett ffoorrnnuuiiss aaffkkooeelleenn aallvvoorreennss ddee wwaannddeenn
ttee ddeemmoonntteerrii.. GGaa nnaa ooff ddee kkeeuuzzeekknnoopp iinn ddee
ssttaanndd SSTTOOPP ssttaaaatt..
18
Schroeven
99632624_NL_A.qxd 16/06/2005 16:21 Page 18
fig.1 fig.2
Modellen 60 cm
-- ZZiijjwwaannddeenn mmeett ddiieeppggeettrrookkkkeenn
iinnsscchhuuiiffsslleeuuvveenn
Draai de schroef een kwartslag om de
zijwanden met diepgetrokken inschuifsleuven
te verwijderen (
ffiigg.. 11
). Kantel de wanden naar
voren om de voetjes in de oven los te maken
(
FFiigg..22
).
-- ZZiijjwwaannddeenn mmeett rroooosstteerrssttaavveenn
Maak de roosterstaaf (
ffiigg.. 44 -- 22
) naar voren
los door hem op te tillen (
schema A
ffiigg.. 33
).
Trek het volledige rooster naar u toe en til het
vervolgens op om het achterste
bevestigingselement los te maken (
schema B
ffiigg.. 33
). Haal het rooster uit de 2 gaten (fig. 4 3)
in de katalytische wand en de ovenwand.
Verwijder vervolgens de katalytische wand
(
ffiigg.. 44 -- 11
). Plaats de nieuwe elementen
(katalytische wanden en/of roosters) door in
de omgekeerde volgorde tewerk te gaan.
-- AAcchhtteerrwwaannddeenn
Draai de schroef (
ffiigg.. 44 -- 55
) aan de bovenzijde
van de achterwand (
ffiigg.. 44 -- 55
) volledig los.
Laat de katalytische wand naar voren hellen
om hem uit de ovenwand te verwijderen.
Plaats de nieuwe katalytische wand door in
de omgekeerde volgorde tewerk te gaan.
fig.4
A
B
C
D
E
A
B
C
B
A
fig.3
19
5 / INSTELLINGEN EN VERVANGINGEN
LLaaaatt hheett ffoorrnnuuiiss aaffkkooeelleenn aallvvoorreennss ddee wwaannddeenn
ttee ddeemmoonntteerrii.. GGaa nnaa ooff ddee kkeeuuzzeekknnoopp iinn ddee
ssttaanndd SSTTOOPP ssttaaaatt..
VERVANGING VAN DE KATALYTISCHE WANDEN
Belangrijk
- Zet de oven altijd uit alvorens de
binnenzijde van de oven te reinigen.
99632624_NL_A.qxd 16/06/2005 16:21 Page 19
Sommige apparaten zijn vooraan voorzien van
verstelbare voeten. Door deze voeten vaster
of losser te schroeven kan u het
fornuis op elke bodem perfect horizontaal
plaatsen.
De plaats van de ovenlamp kan al
naargelang van het ovenmodel variëren :
OOpp ddee aacchhtteerrzziijjddee vvaann ddee oovveenn vvoooorr hheett mmooddeell
5500 ccmm ((ffiigg.. 22)) ::
Kenmerken van de lamp :
- bolvormige lamp met een diameter van
45 mm
- 40 W,
- 220-240 V
~~
- schroeffitting E14.
Om de lamp te vervangen dient u de
achterwand te verwijderen.
AAcchhtteerraaaann iinn ddee oovveenn vvoooorr hheett mmooddeell 6600 ccmm
((ffiigg.. 33)) ::
De lamp bevindt zich bovenaan in de oven.
- Draai het ronde venstertje een kwartslag
naar links,
- Schroef de lamp naar links los.
Kenmerken van de lamp :
- 15 W,
- 220-240 V
~~
- 300°C,
- schroeffitting E14.
- Plaats een nieuwe lamp en draai het vens-
tertje opnieuw dicht. Steek de stekker van het
fornuis opnieuw in het stopcontact.
5 / INSTELLINGEN EN VERVANGINGEN
Tip
Gebruik een rubberen handschoen
voor het losschroeven van het venstertje
en de lamp.
Let op
Trek altijd de stekker van het fornuis
uit het stopcontact alvorens de
ovenlamp te vervangen (om elektrische
schokken te vermijden). Laat ook
altijd het fornuis volledig afkoelen.
fig.1
fig.2
fig.3
Lamp
Lamp
VERSTELBARE VOETEN
(volgens model) fig.1
VERVANGING VAN DE
OVENLAMP
20
99632624_NL_A.qxd 16/06/2005 16:21 Page 20
PERSOONLIJKE OPMERKINGEN
21
99632624_NL_A.qxd 16/06/2005 16:21 Page 21
UU ttwwiijjffeelltt oovveerr ddee ggooeeddee wweerrkkiinngg vvaann uuww ffoorrnnuuiiss ;;
Dit betekent niet automatisch dat er een defect
is.
CCoonnttrroolleeeerr iinn eellkk ggeevvaall eeeerrsstt ddee vvoollggeennddee ppuunntteenn ::
OOPPLLOOSSSSIINNGGEENN
MMOOGGEELLIIJJKKEE
OOOORRZZAAKKEENN
PPRROOBBLLEEEEMM
- Vochtige of zeer koude ge-
rechten.
AAaannddaammppeenn vvaann hheett
oovveennvveennsstteerr
BBaarrsstteenn oopp ddee vviittrrookkee--
rraammiisscchhee ppllaaaatt
- U heeft een voorwerp op
de vitrokeramische plaat la-
ten vallen.
Trek de stekker onmiddellijk uit
het stopcontact.
Gebruik de kookplaat niet meer.
Contacteer uw installateur.
- De elektrische aansluiting
is defect.
- De temperatuurknop
(thermostaat) staat in de
stand 0.
- De display is geblokkeerd.
- De programmaschakelaar
is niet geïnitialiseerd
DDee oovveenn wweerrkktt nniieett
Voor zeer vochtige bereidingen
(b.v. gevulde tomaten) raden wij u
aan de oven tot op baktemperatuur
voor te verwarmen om condensatie
op de koude glazen wand te vermij-
den.
Zet de thermostaat in de gewens-
te temperatuurstand.
Controleer of de schakelklok of
de programmaschakelaar (volgens
model) in de manuele stand staat
(zie handleiding).
Trek de stekker 5 minuten uit het
stopcontact en steek hem daarna
terug in het stopcontact.
Controleer de elektrische aanslui-
ting (ga na of de isolatie van de dra-
den niet onder de klemmen zit).
- Normaal tijdens de 1ste
voorverwarming
- Te hoge baktemperatuur.
- Sterke bevuiling van de
oven.
- Reinigingsproduct op de
ovenwanden.
OOvveerrmmaattiiggee rrooookkvvoorr--
mmiinngg ooff ggeeuurr vvoorrmmiinngg
ttiijjddeennss eeeenn bbaakkccyycclluuss
Zet de thermostaat in een lagere
stand (zie bakgids).
Spoel het reinigingsproduct met
water af.
Opmerking: gebruik de braadslee
nooit als bak- of braadplaat!
Tip
Indien u het defect niet zelf kan oplossen, contacteert u onmiddellijk de servicedienst.
22
6 / PROBLEMEN EN OPLOSSINGEN
99632624_NL_A.qxd 16/06/2005 16:21 Page 22
6 / PROBLEMEN EN OPLOSSINGEN
UU ttwwiijjffeelltt oovveerr ddee ggooeeddee wweerrkkiinngg vvaann uuww ffoorrnnuuiiss ;;
Dit betekent niet automatisch dat er een defect
is.
CCoonnttrroolleeeerr iinn eellkk ggeevvaall eeeerrsstt ddee vvoollggeennddee ppuunntteenn ::
VVlleekkkkeenn oopp ddee
vviittrrookkeerraammiisscchhee ppllaaaatt..
- Gebruik een ander reini-
gingsproduct.
Zie hoofdstuk "Onderhoud van uw
oven".
DDee oovveennddeeuurr kkaann nniieett
wwoorrddeenn ggeeooppeenndd
((ppyyrroollyyttiisscchh mmooddeell))..
- Na de pyrolysereiniging is
de temperatuur nog te
hoog. De oven blijft nog
even gesloten.
Er moet altijd stroomtoevoer naar het
fornuis zijn.
Tijdens een pyrolysereiniging is
de ovendeur vergrendeld. De oven-
deur kan pas opnieuw worden geo-
pend zodra de temperatuur onder
275°C is gedaald.
UUww nniieeuuww ffoorrnnuuiiss
wweerrkktt nniieett
- Foute aansluiting
- Meerdere elektrische ap-
paraten werken gelijktijdig.
Schakel de andere apparaten uit.
Controleer de elektrische aanslui-
ting.
DDee ppyyrroollyysseerreeiinniiggiinngg
wweerrkktt nniieett ((vvoollggeennss
mmooddeell))
- Heeft u de pyrolysereini-
ging correct ingesteld?
- Tijdens de pyrolyse is de
schakelaar gesprongen.
Controleer de elektrische aanslui-
ting.
Ga na of de ovendeur goed geslo-
ten is.
Ga na in welke stand de keuzek-
nop staat.
Onderbreek nooit een pyrolyserei-
niging.
Herstart de pyrolysecyclus.
OOPPLLOOSSSSIINNGGEENN
MMOOGGEELLIIJJKKEE
OOOORRZZAAKKEENN
PPRROOBBLLEEEEMM
23
99632624_NL_A.qxd 16/06/2005 16:21 Page 23
99996633--22662244--
06/05
BBrraannddtt AApppplliiaanncceess
- société par actions simplifiée au capital de 10.000.000 euros RCS Nanterre 440 302 347.
7 / SERVICEAFDELING
De eventuele ingrepen in de machine moeten
worden uitgevoerd :
- of door uw vakhandelaar,
- of door een andere gekwalificeerd technicus
van dit merk.
Tijdens het telefoneren, dient u de complete
referentie op te geven van uw machine
(model, type, serienummer). Deze informatie
staat op het typeplaatje op de machine.
99632624_NL_A.qxd 16/06/2005 16:21 Page 24
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Groupe Brandt KI469WE1 de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor